Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση – Κάλεσμα του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την απεργία της 20ης Φλεβάρη:



«Στην αρχή ήταν οι αγορές και τα spreads. Στη συνέχεια το πρωτογενές έλλειμμα και η ανάγκη δημοσιονομικής εξυγίανσης. Σήμερα, μετά από 3 χρόνια μέτρων που έχουν φέρει ασφυξία στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα στα πρόθυρα διάλυσης, αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα είναι ο πολλαπλασιαστής. Οι επιτελείς τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων προσπαθούν να βρουν κάθε φορά τρόπους να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία.
Όποια δικαιολογία, όποια εξήγηση και να προσπαθήσει να βρει ο κ. Σαμαράς και οι κυβερνητικοί εταίροι του οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Και όταν μιλάμε για αριθμούς, εννοούμε αυτούς  που πηγάζουν από την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα:  
·       3,4 εκατ. ζουν με λιγότερο από 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος και 1,6 εκατ. στα όρια της απόλυτης φτώχειας
·       η ανεργία καλπάζει στο 27% με το ποσοστό της νεολαίας να είναι 61,7%
·       τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει το μισό εκατ. από το 2009
·       ενώ πάνω από το 11% στερούνται βασικά αγαθά όπως θέρμανση, ολοήμερο ηλεκτρικό, καλή διατροφή
·       600.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος
·       πάνω από 3500 αυτοκτονίες λόγω οικονομικής ανέχειας. Ιδιαίτερα στην Μαγνησία σχεδόν κάθε εβδομάδα σημειώνεται απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των spreads, της «δημοσιονομικής εξυγίανσης», της «ανάπτυξης» και των πολλαπλασιαστών. Είναι μία χώρα σε ανθρωπιστική κρίση! Χιλιάδες συμπολίτες μας να επαιτούν, με τα χέρια σηκωμένα, για μια σακούλα λαχανιά! Αυτή είναι η Ελλάδα του 2013! Και τώρα οι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών προωθούν την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος όχι για να είμαστε νοικοκυρεμένοι όπως λένε, αλλά γιατί πρέπει να βρεθούν τα 3 δις, για τα οποία είχε κάνει αναφορά ο πρωθυπουργός πριν από ένα μήνα. Πράγμα που σημαίνει άμεσα και νέα μέτρα.
Βασικό εργαλείο για να προωθηθούν και να επιβληθούν οι μνημονιακές πολιτικές είναι η πλήρης αυταρχικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν αντικαταστήσει κάθε είδους κοινοβουλευτική διαδικασία, εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ναυτεργάτες επιτάσσονται, αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ, βουλευτές ξυλοκοπούνται συμμετέχοντας σε κινηματικές διαδικασίες και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Ταυτόχρονα οι κυβερνητικοί εταίροι χρησιμοποιούν έναν κοινωνικό αυτοματισμό, όπου μέσω κατευθυνόμενων ΜΜΕ, κάνουν λόγο για τεμπέληδες υπαλλήλους στους ΟΤΑ, θεωρούν υψηλό το μισθό των 500 ευρώ, απολύουν δημόσιους υπαλλήλους. Συμψηφίζουν τους μισθούς των ειδικών επιστημονικών μεγαλοσυμβούλων, ύψους 12.000 ευρώ και άνω με τους συρρικνωμένους μισθούς των 1000-1500 ευρώ, των απλών εργαζομένων σε δημόσιες επιχειρήσεις, αναφέροντας σκανδαλωδώς ότι ο εργαζόμενος σε ΔΕΚΟ αμείβεται κατά μέσο όρο με 3000 ευρώ.
Απέναντι σε όλη αυτή τη μεθοδευμένη επίθεση στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας υπάρχουν συνάνθρωποί μας, των οποίων το αγωνιστικό φρόνημα δεν κάμπτεται. Ας παραδειγματιστούμε και ταυτόχρονα να στηρίξουμε τις εστίες αντίστασης που άναψαν οι αγρότες στα μπλόκα, από τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ιεράπετρας που αντιστέκονται στην αποψίλωση των κοινωνικών δομών της περιοχής, ας κοιτάξουμε τους φοιτητές που αγωνίζονται για την διατήρηση του επιστημονικού τους αντικειμένου, για να μην εξαφανιστούν οι σχολές τους από τον ακαδημαϊκό χάρτη, λόγω του σχεδίου "Αθηνά".
Να σηματοδοτήσει η απεργία στις 20 Φεβρουαρίου ένα «Φτάνει Πια!». Να γίνει ο πυροκροτητής μιας πολυπόθητης αλλαγής, που θα οδηγήσει σε μία Ελλάδα Πραγματικής Δημοκρατίας, Εθνικής Αξιοπρέπειας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Σε μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μνημόνια, τρόικες και κυβερνήσεις που διαλύουν τη χώρα και φτωχοποιούν την κοινωνία».

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger