Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Γενική απεργία 20 Φλεβάρη

Κανένα δικαίωμα, καμιά εγγύηση, καμιά κατάκτηση της εργασίας του 20ου αιώνα αλλά και του 19ου αιώνα δεν ισχύει σήμερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τρικομματική κυβέρνηση-τρόικα και χρυσή αυγή συνεχίζουν την επιχείρηση καταστροφής των εργαζόμενων, της νεολαίας, της κοινωνίας ολόκληρης. Ξεπερνάνε συστηματικά τα όρια αντοχής  της κοινωνίας της εργασίας προβάλλοντας το δόγμα «Νόμος και Τάξη» , με εφ όπλου λόγχη  τα ΜΑΤ και τη χρυσή αυγή.

Με την επιχείρηση «εθνικής σωτηρίας της πατρίδας» νομιμοποιούν και βγάζουν την εργατική τάξη και τους αγώνες της στη παρανομία, με την γενικευμένη επιστράτευση των απεργών, την εισβολή των ΜΑΤ στους χώρους εργασίας(αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ),  το καθημερινό χτύπημα των αγροτικών μπλόκων, τη μαζική ανεργία που καλπάζει, τις χιλιάδες απολύσεις χωρίς καν την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων. Την απλήρωτη και μαύρη εργασία που σαν τσουνάμι πνίγει τις ζωές μας. Τις χιλιάδες αυτοκτονίες απελπισμένων συνανθρώπων μας.
Με την επιχείρηση «Ξένιος Δίας» νομιμοποιούν τις δολοφονίες, τους προπηλακισμούς και την εκδίωξη των μεταναστών και γεμίζουν τα μυαλά της κοινωνίας με το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού ως απάντηση στη κρίση.

Με την επιχείρηση του «Σχεδίου Αθηνά» νομιμοποιούν το τελειωτικό χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία σπρώχνοντας βίαια καταρχήν  χιλιάδες σπουδαστές των ΤΕΙ στην αμορφωσιά και στο περιθώριο.
Με την επιχείρηση «πάταξης της τρομοκρατίας» καταπατάνε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και νομιμοποιούν τη κρατική τρομοκρατία και τη βία παρουσιάζοντας τη δολοφονία ενός παιδιού ως προληπτική αναγκαιότητα!
Αν αυτά δεν είναι κοινοβουλευτική χούντα κύριοι της κομμουνιστικής  Αριστεράς τότε τι είναι;  Και όσο δεν το βλέπετε είναι επικίνδυνο γιατί ένα ετοιμόρροπο καθεστώς κλεπτοκρατίας και φασισμού σε ισορροπία τρόμου συνεχίζει να ρημάζει το τόπο και τη κοινωνία καθημερινά .
Ένας κοινωνικός κανιβαλισμός προωθείται και καλλιεργείται συστηματικά από την κυβέρνηση την τρόικα και τα ΜΜΕ που στρώνει γοργά το δρόμο στο φασισμό.
Τα χρόνια των μνημονίων που βιώνουμε σήμερα δεν μπορούν να φύγουν μόνο με κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Ούτε μπορεί να γίνει με αντιπαράθεση μόνο επιμέρους συνδικάτων με την κυβέρνηση και μάλιστα με ελεγχόμενους όρους. Ούτε φτάνουν κινήσεις έστω εντυπωσιακού ακτιβισμού.  Γιατί σήμερα  οι δηλώσεις Μέργου  για παραπέρα μείωση του κατώτατου μισθού απλά δείχνουν τι έχει ήδη καθιερωθεί στην αγορά εργασίας.
 Ας αφήσουμε τον πολλαπλασιαστή των δημοσιονομικών και ας κοιτάξουμε τον πολλαπλασιαστή των κοινωνικών αγώνων για μια νικηφόρα σύγκρουση του λαού μας με το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας και χρυσής αυγής.
Εδώ και τώρα χρειάζεται κοινό μέτωπο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στα συνδικάτα, στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στους αγρότες, στους ανέργους, στην κοινωνία ολόκληρη. Για να σταματήσει η μιζέρια και η αναποτελεσματικότητα που χωρίς γραμμή άμυνας, παρά τους αγώνες χώρων, κλάδων που γίνονται δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αποτελεσματική επίθεση και νίκη .
Κανένα δικαίωμα, καμιά εγγύηση, καμιά κατάκτηση της εργασίας του 20ου αιώνα αλλά και του 19ου αιώνα δεν ισχύει σήμερα.
Γι αυτό απαιτούνται γενικευμένες κοινωνικές συγκρούσεις εργαζόμενου λαού και νεολαίας σε όλα τα επίπεδα με στόχο καθαρό.
 
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
 
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΔΕΣΟΥΝΕ
                             
                             ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
                                                       ΕΑΜ

eamgr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger