Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Καλή χρονιά για τον τουρισμό το 2013 στην Σκόπελο πληροφορίες μιλάνε για αύξηση 40% στης κράτησης....


Αισιόδοξοι για το 2013 είναι οι ξενοδόχοι


Αισιόδοξοι για το 2013 είναι οι Έλληνες ξενοδόχοι, αναμένοντας αύξηση πληροτήτων και σταθεροποίηση τιμών, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Τουρισμού 1ου τριμήνου 2013 της GBR Consulting. Η αισιοδοξία του κλάδου ωστόσο ξεκινάει από το δεύτερο τρίμηνο του έτους και δεν περιλαμβάνει το πρώτο, για το οποίο προβλέπεται σταθεροποίηση πληροτήτων με πτωτικές τιμές.

Βελτίωση στις πληρότητες αναμένουν οι ξενοδόχοι πόλεων, αλλά με μείωση τιμών για το 2013, που αναμένεται να φθάσει έως 5%, οδηγώντας σε σταθεροποίηση του εσόδου ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR). Ειδικότερα, οι ξενοδόχοι της Αθήνας προβλέπουν σταθεροποίηση πληροτήτων και μικρή περαιτέρω υποχώρηση των τιμών, καθώς εκτιμάται ότι η συνεχιζόμενη κάμψη των τελευταίων ετών έχει φθάσει στα όριά της. Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης προσδοκούν αύξηση στις πληρότητες, με την τιμή του δωματίου να σταθεροποιείται στα ξενοδοχεία του δείγματος και να σημειώνει ελαφρά πτώση στην αγορά γενικότερα.
Αντίθετα, οι ξενοδόχοι παραθεριστικών μονάδων αναμένουν μια πολύ καλή χρονιά, με σημαντική αύξηση των πληροτήτων και μικρότερη άνοδο των τιμών. Οι ξενοδόχοι μονάδων πέντε και τεσσάρων αστέρων είναι επίσης αισιόδοξοι προσβλέποντας σε αυξήσεις πληροτήτων και τιμών δωματίων. Αντίθετα οι ξενοδόχοι μονάδων τριών και δύο αστέρων είναι πιο συντηρητικοί, προβλέποντας μικρή αύξηση πληροτήτων αλλά υποχώρηση τιμών.
Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 198 ξενοδοχεία καταγράφει τις απόψεις του ξενοδοχειακού κλάδου για τρέχοντα θέματα, καθώς και τις προσδοκίες του σχετικά με τις αναμενόμενες Πληρότητες (OCC), Μέση Τιμή Δωματίου ή Πακέτου (ARR).
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger