Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σ XETIKA ME TO ΣXOΛIO TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙ Α ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



 Στην συνέντευξη τύπου που οργάνωσε χτες το Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για την όξυνση της κρατικής καταστολής στον Βόλο, σε μια στιγμή της τοποθέτησης μου, ως εκπρόσωπος της  γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, αναφέρθηκα στην διαφωνία μας με θέσεις που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής του δήμου και των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση της βίας. Με βάση την πληροφόρηση από τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου χρέωσα στον δήμαρχο Βόλου σύμπλευση με την γνωστή θεωρία των δύο άκρων.
Το γραφείο τύπου του δήμου διαμαρτύρεται σε χτεσινή ανακοίνωση του και μου καταλογίζει διαστρέβλωση των θέσεων που υποστήριξε ο Π. Σκοτεινιώτης.
Θεωρώ πως, αν αυτή η ανακοίνωση σημαίνει την διαφωνία του Δήμαρχου με την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, αυτό συνιστά  θετική εξέλιξη, και τότε πράγματι παρεξήγησα και αδίκησα τις θέσεις του

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας είναι έτοιμος για διάλογο με τον Δήμο και άλλους μαζικούς φορείς της πόλης για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε τρεις άξονες δράσης που σχετίζονται με τα φαινόμενα βίας τα οποία εξαπλώνονται ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας.
Ο πρώτος άξονας αφορά στην αναγκαιότητα της καταγγελίας του κρατικού αυταρχισμού.
Η ραγδαία αύξηση των φαινομένων αστυνομικής βίας σηματοδοτείται από μια σειρά περιστατικών μερικά από τα οποία είναι πρωτόγνωρα για τον Βόλο. Οι προληπτικές προσαγωγές περαστικών και μια ολόκληρης συγκέντρωσης, οι τυχαίες συλλήψεις και οι παραπομπές με αστήρικτες νομικά κατηγορίες, ο ξυλοδαρμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεικόπουλου, η εκτεταμένη χρήση χημικών για την αντιμετώπιση επεισοδίων χαμηλής έντασης πρέπει να σημάνουν το καμπανάκι για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και φορείς του Βόλου. Παραβιάζονται δημοκρατικά δικαιώματα με προφανείς  στόχους  την τρομοκράτηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας και την εξώθηση της μειοψηφίας σε αδιέξοδες πρακτικές, έτσι ώστε οι πολιτικές  του μνημόνιου να αντιμετωπίσουν τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις.
Απέναντι σε αυτούς τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που δυναμιτίζουν την δημοκρατική ομαλότητα πρέπει να υψωθεί ένα τείχος  αντίστασης από όλους τους δημοκρατικούς φορείς και πολίτες.
Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με την αναγκαία κινητοποίηση για την αποκάλυψη του αληθινού χαρακτήρα του φασιστικού κινδύνου και την απομόνωση των εκφραστών του.
Ο τρίτος έχει να κάνει με την υλική βοήθεια , την τεχνική στήριξη, την βοήθεια σε υποδομές και την πολιτική και ηθική συμπαράσταση του Δήμου και άλλων φορέων στην υλοποίηση δράσεων αλληλεγγύης που δεν θα αφήνουν κανέναν μόνο του στην κρίση και θα προωθούν την αυτοοργάνωση  και την αλληλεγγύη των εκτεταμένων τμημάτων των συμπολιτών μας που οι μνημονιακές πολιτικές επιχειρούν να τους στερήσουν την αξιοπρέπεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση κοινών δράσεων σε αυτούς τους πολύ κρίσιμους για την επιβίωση της κοινωνίας και της δημοκρατίας τομείς  απευθυνόμενος σε πλατύ φάσμα μαζικών φορέων του Βόλου.
Ελπίζουμε πως ο Δήμος και οι άλλοι φορείς θα ανταποκριθούν  θετικά.
Είναι σίγουρο πως μια  κοινωνία ενεργών πολιτών που προασπίζει έμπρακτα τους δημοκρατικούς θεσμούς απομονώνει τον φασισμό και προωθεί την αλληλεγγύη, είναι μια κοινωνία που μπορεί να νικήσει την καθημερινή φρίκη που γεννά η υλοποίηση των  μνημόνιων. Μια κοινωνία που αντιδρά με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να ανατρέψει και τα μνημόνια και τις πολιτικές δυνάμεις που τα επέβαλαν.

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ, μέλος της ΚΕ και της γραμματείας Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger