Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχ. Ταμιευτηρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ :
"Το προσχεδιασμένο έγκλημα αφανισμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εκτελείται κατά γράμμα, με τη βούλα της τρικομματικής Κυβέρνησης. Όπως προέκυψε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παύει να υπάρχει με τη σημερινή του μορφή, διασπάται σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και το υγιές κομμάτι της περνάει στον αποκλειστικό έλεγχο του ΤΧΣ - σαν  να λέμε της Τρόϊκας - έως ότου ξεπουληθεί σε κάποιο «μεγάλο παίκτη».
Ταυτόχρονα, λύονται οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται είτε στην ανεργία, είτε στην οικονομική εξαθλίωση, ενώ οι 72.000 μικρομέτοχοι του ΤΤ, τιμωρούνται αδυσώπητα, με τον εκμηδενισμό των μετοχών τους.

Δηλαδή, η Κυβέρνηση επιφυλάσσει για την ιστορική τράπεζα των 113 χρόνων ζωής, τύχη ανάλογη με της PROTON BANK, του προφυλακισμένου κ. Λαυρεντιάδη και για τους εργαζομένους της ακόμη χειρότερη.


Οι τρείς κυβερνητικοί εταίροι τελειώνουν την Τράπεζα της Λαϊκής Αποταμίευσης, εξυπηρετώντας τα σχέδια του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου και των ξένων δανειστών.

Η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Που πήγαν άραγε οι τελευταίες βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι «το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί και πρέπει να συγχωνευτεί (χωρίς να διασπαστεί) με την Attica Bank και να αποτελέσουν την αρχή της δημιουργίας του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος»; Όλοι βάζουν την υπογραφή τους για τον θάνατο της τράπεζας, που όπως αποδείχθηκε και από την BLACK ROCK, ήταν σε πολύ καλύτερη θέση από τις λεγόμενες συστημικές. Οι θλιβεροί υπεύθυνοι της τρικομματικής Κυβέρνησης και των τραπεζιτών έχουν ονοματεπώνυμα. Όμως ας μην γελιούνται. Για το έγκλημα θα υπάρξει τιμωρία ποινική και πολιτική.

Οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν υποχωρούν, δεν καταθέτουν τα όπλα και συνεχίζουν τον έντιμο αγώνα τους, μέχρι τη δικαίωσή τους."

 

πρόσθετες πληροφορίες


Στην παραπάνω ανακοίνωση (η οποία παρ' ότι στάλθηκε παντού, κανένα καθεστωτικό κανάλι και ραδιόφωνα δεν την έπαιξε) προσθέτουμε ότι :
Από την Πέμπτη το πρωί έχουν καταληφθεί τα κτίρια της διοίκησης και εχουυν εξαγγελθεί επαναλαμβανόμενες 48ώρες απεργίες τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.
Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία αγγίζει το 100%.
Τα καθεστωτικά μέσα παραπληροφορούν και σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις μιλώντας για πετυχημένο "μεγάλο deal" στο συνάφι των μεγαλοτραπεζιτών αποκρύπτοντας ότι έχουν ζητηθεί περισσότερες από 1000 απολύσεις (αρχικό αίτημα ήταν 1500 απολύσεις, δηλαδή το 60% των εργαζομένων περίπου).
Τα καθεστωτικά μέσα αποκρύπτουν επίσης ότι στόχος της τρομοκρατίας και των μαζικών απολύσεων είναι να χτυπηθεί και το συνδικαλιστικό  προφίλ στο Ταχ. Ταμιευτήριο, το πιο  ισχυρό στον τραπεζικό τομέα που ενοχλεί τους τραπεζίτες, την τρόικα και τον μεγαλοαπατεώνα Προβόπουλο (διοικητή της ΤτΕ).
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μαζί με αυτό της Αγροτικής, καθώς επίσημες εκθέσεις όπως αυτές της Blackrock και της Alvarez για λογαριασμό του δημοσίου αποδεικνύουν ότι το Ταχ. Ταμιευτήριο ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με τις ιδιωτικές τράπεζες τις οποίες αποφάσησαν να ανακεφαλαιοποιήσουν. Εχουμε επανάληψη αλλά σε πολύ πιο τραγική μορφή του ξεπουλήματος της ΑΤΕ. Εδώ όμως χτυπιούνται ανελέητα οι εργαζόμενοι που αντιδρούν και ξεσηκώνονται ως παραδειγματισμό για όλους τους υπόλοιπους στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger