Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Μεταπτυχιακών για Καταλήψης - ΑΣΟΕΕ

Στο ακροδεξιό ντελίριο της κυβέρνησης, ασπίδα μας η αλληλεγγύη και η ελπίδα των αγώνων…

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση των μνημονίων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) διεξάγει μια άγρια κατασταλτική επιχείρηση στοχεύοντας κοινωνικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας ιστορικές καταλήψεις και διώκοντας δεκάδες αγωνιστές με διατάξεις κουκουλονόμων. Σε μια στιγμή που ψηφίζονται διατάξεις των μνημονίων που ισοπεδώνουν την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία, ο αυταρχισμός της κυβέρνησης αναδεικνύεται ο μοναδικός σύμμαχος της πολιτικής της.
Εδώ και πολύ καιρό το αυταρχικό σχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης κλιμακώνεται. Με αστυνομικές επιχειρήσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, με μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε αντιστεκόμενο, στο παραμικρό σκίρτημα αντίστασης στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές. Με υιοθέτηση όχι μόνο της ακροδεξιάς ρητορείας αλλά και την κάλυψη και ανοιχτή υποστήριξη των ακροδεξιών πρακτικών. Με στέρηση βασικών δικαιωμάτων, όπως η επαφή με δικηγόρους. Με τη "δικαστική συνδρομή" που φόρτωσε στους συλληφθέντες στη Βίλλα Αμαλίας το ιδιώνυμο κακούργημα της "κουκούλας", παρότι η σύλληψη όλων, με ακάλυπτα πρόσωπα, έγινε σε ζωντανή σύνδεση.

Όποιος νομίζει ότι οι κινήσεις αυτές στοχεύουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, είναι βαθιά νυχτωμένος. Στόχος είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας, στόχος είναι να παταχθεί κάθε αντίσταση.
Αποτελεί πρόκληση την εποχή που η ανεργία ανέρχεται στο 27%, το κεφάλαιο υλοποιεί ολοκληρωτική επίθεση στην εργασία και οι ολιγάρχες του πλούτου στη χώρα μας συνεχίζουν τη ληστρική συσσώρευση του πλούτου τους, το κράτος με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο να επιτίθεται σε όποια φωνή σηκώνει κεφάλι.
Αποτελεί πρόκληση την εποχή που η ναζιστική συμμορία της ΧΑ αλωνίζει στο κέντρο της Αθήνας, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης να γίνεται εκτελεστικός βραχίονας ενός σχεδίου το οποίο προβλέπει εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας από οποιαδήποτε φωνή αρνείται και αντιστέκεται στα σχέδια εκφασισμού και μίσους.
Σε μια περίοδο που στο κάδρο της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης και των ΜΜΕ έχει μπει πλέον και το πανεπιστημιακό άσυλο θεωρούμε πως πρέπει όλη η πολυτεχνειακή κοινότητα να βρίσκεται σε επαγρύπνιση για την υπεράσπιση του. Στην ΑΣΟΕΕ στις 28/12/12 η αστυνομία κυνηγούσε πρόσφυγες στην αυλή του πανεπιστημίου ενώ τα ΜΑΤ με εντολή εισαγγελέα κάνανε «επιλεκτικές» βόλτες στα στέκια φοιτητικών σχημάτων. Η συλλογική μας αντίσταση λοιπόν στην προσπάθεια επιβολής της καταστολής εντός και εκτός των ιδρυμάτων είναι η μόνη ελπίδα!
 Ζητάμε να σταματήσει ο πρωτοφανής πόλεμος που εξαπολύει η κυβέρνηση με τα ΜΜΕ εναντίον συλλήβδην των αγώνων και της στοχοποίησης των ελεύθερων/συλλογικών
χώρων.
 Ζητάμε να καταργηθούν άμεσα οι διατάξεις των κουκουλονόμων.
 Παλεύουμε για την υπεράσπιση του ασύλου κόντρα στις διαθέσεις της κυβέρνησης που με τα ΜΑΤ αρχίζει και αλωνίζει στα πανεπιστήμια (π.χ ΑΣΟΕΕ).
 Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες του κρατικού κατασταλτικού πογκρόμ των τελευταίων ημερών. Ζητάμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών των συλληφθέντων των τελευταίων ημερών.

Σε μια περίοδο που ο ολοκληρωτισμός πλανιέται στην καθημερινότητα μας, η αλληλεγγύη- η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων-η αντίσταση στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό των επιβαλλόμενων πολιτικών δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση όλων μας….
Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Μεταπτυχιακών
ΑΑΣΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger