Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Αναβρασμός σε καθηγητές για τις περιοχές μετάθεσης

Αύριο η ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Τους καθηγητές οι οποίοι θίγονται από τις τελευταίες ρυθμίσεις επανακαθορισμού των περιοχών μετάθεσης καλεί στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στα γραφεία της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Στην ανοιχτή συνεδρίαση πρόκειται να καταγραφούν οι απόψεις των εκπαιδευτικών, ώστε να ξεκινήσει διαδικασία αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν ή πρόκειται να δημιουργηθούν.
Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκαν επίσημα ή ανεπίσημα νομοθετικές ρυθμίσεις για θέματα μεταθέσεων και κατ’ επέκταση, εργασιακών σχέσεων, αναφέρει σε ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Τα μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα εκπαιδευτικών, στα οποία εκφραζόταν η έντονη δυσαρέσκειά τους για τις ρυθμίσεις και η απαίτησή τους για δράση εκ μέρους του Δ.Σ.

Οι εκπαιδευτικοί κύκλοι βράζουν από τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι νέες περιοχές μετάθεσης. Αρκετοί εκφράζουν την πρόθεση να κινηθούν δικαστικά κατά της απόφασης και προετοιμάζονται για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μέσα στο Δεκέμβριο δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι υπουργικές αποφάσεις για τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης, αρχικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη Μαγνησία τα όρια των περιοχών μετάθεσης διευρύνθηκαν. Οι τέσσερις περιοχές έγιναν δύο.
Η πρώτη που περιλαμβάνει τους δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς - Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και η δεύτερη, στην οποία συγκαταλέγονται η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος.
Η ανησυχία και η αβεβαιότητα είναι έκδηλη, ενώ την άνιση μεταχείριση αναμένεται να βιώσουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν συγκεντρώσει λίγα μόρια.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger