Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

«Η σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την πολιτική του Μνημονίου, οδηγεί σε εφιαλτικό αδιέξοδο την πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας και όχι μόνο, οι αγρότες έβγαλαν στους δρόμους τα τρακτέρ τους, κινητοποιούμενοι για την διεκδίκηση των αυτονόητων: την αξιοπρεπή διαβίωση. Η συγκυβέρνηση για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών ως συντεχνιακά, αναπαράγοντας μέσω μερίδας των ΜΜΕ, έναν διχαστικό κοινωνικό αυτοματισμό, προσπαθώντας να αποκρύψει τις πραγματικές αιτίες που έχουν οδηγήσει την αγροτική παραγωγή σε κατάρρευση και τον αγροτικό κόσμο σε μια βίαιη φτωχοποίηση. Εφαρμόζοντας την πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι σε ένα κομβικό για την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας κοινωνικό στρώμα, η τρικομματική κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ για να καταστείλουν το δικαίωμα των αγροτών στη αξιοπρεπή ζωή.
Η αλήθεια για την συντελούμενη τραγωδία στον χώρο της αγροτιάς είναι μία και έχει όνομα: ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Όταν δίνεις δώρο την Αγροτική Τράπεζα στον Όμιλο Πειραιώς και χαρίζεις την υποθηκευμένη αγροτική γη και περιουσία στο ανεξέλεγκτο τραπεζικό κεφάλαιο.
Όταν καταστρέφεις την αγορά εφοδίων και άρα παρεμποδίζεις την συνέχιση της παραγωγής, μέσω της παντελούς έλλειψης ρευστότητας και δανειοδότησης.
Όταν καταργείται στην πράξη ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του ΕΛΓΑ, με απότομη αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς βέβαια να καλύπτονται οι ζημιές.
Όταν το κόστος της παραγωγής αυξάνεται κατακόρυφα λόγω χαρατσιών της ΔΕΗ και αυξήσεις στο πετρέλαιο, παράλληλα όμως μειώνοντας σκανδαλωδώς τις επιστροφές από ΕΦΚ και ΦΠΑ στο μισό.
Όταν ξεπουλιέται η ΔΩΔΩΝΗ, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και η ΣΕΚΑΠ.
Όταν οι μεγαλέμποροι και οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ασύδοτα και χωρίς καμία θεσμική παρέμβαση εκ μέρους της πολιτείας, εκβιάζουν ασύστολα τους αγρότες, με τιμές κάτω από το κόστος και με ταυτόχρονη καθυστέρηση της πληρωμής των αγροτικών προϊόντων επί μήνες, τη στιγμή που κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών, με υψηλότατες τιμές στα τρόφιμα.
Όταν κόβεις από την ήδη επαίσχυντη σύνταξη του ΟΓΑ το 10%, κόβεις τα δώρα, φορολογείς τα χωράφια και αυξάνεις τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια:
Τότε οδηγείς μια ολόκληρη κοινωνική κατηγορία στον οικονομικό στραγγαλισμό, κοινωνικό μαρασμό και κατ' επέκταση στον αφανισμό. Μια κοινωνική ομάδα που η ύπαρξη και η ευημερία της συνδέεται άρρηκτα με την παραγωγική και οικονομική συγκρότηση της Ελλάδας.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προσωπικά, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και δεσμευόμαστε για την πλήρη υποστήριξη μας σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά και κοινοβουλευτικά. Άλλωστε στα μπλόκα των αγροτών, στα αμαξοστάσια των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, στα 500.000 νοικοκυριά χωρίς κανένα πλέον εργαζόμενο, στους 1.500.000 ανέργους, σε όλους τους χώρους εργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, χτυπάει η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας, μιας αγωνιζόμενης Ελλάδας που θέλει την εμπέδωση της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας».
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger