Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγές στο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας


Tις σχεδιαζόμενες αλλαγές για την αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ και των λοιπών οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου.
Σύμφωνα με το σχέδιο στη Θεσσαλία επέρχονται μεταξύ άλλων οι εξής αλλαγές:
-Συγχώνευση των Οικονομικών Επιθεωρήσεων Θεσσαλίας και Ηπείρου σε μια μονάδα που λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος με την ονομασία Οικονομική Επιθεώρηση Κεντρικής Ελλάδας.
-Κατάργηση της υποδιεύθυνσης του ΣΔΟΕ στο Βόλο.
-Κατάργηση των θέσεις αναπληρωτών διευθυντών του ΣΔΟΕ.
-Συστέγαση των Οικονομικών Επιθεωρήσεων με την Περιφερειακή Δ/νση του ΣΔΟΕ.
-Κατάργηση του τμήματος διοικητικής υποστήριξης τους Τελωνείου Λάρισας
-Συστέγαση των Κτηματικών Υπηρεσιών.

-Κατάργηση αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ, που σχετίζονται με τις κοινοτικές επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές προκάλεσαν την αντίδραση των εφοριακών.
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εξέδωσε σχετικά την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για τη χώρα όσο και για την αποτελεσματική λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών ο υπουργός Οικονομικών αιφνιδιαστικά και χωρίς απολύτως κανένα διάλογο (υπηρεσιακούς - επαγγελματικούς - παραγωγικούς – συνδικαλιστικούς φορείς) παρουσίασε ένα κείμενο προτάσεων για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Οικονομικών. Σε μια περίοδο όπου οι συνθήκες και η αναγκαιότητα επιβάλουν τον διάλογο και τη σύνεση δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σημαντικό θέμα να αντιμετωπίζεται με έναν τρόπο πρόχειρο και ευκαιριακό.
Σε μια περίοδο όπου η αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής είναι το κυρίαρχο διακύβευμα αλλά και καθολική απαίτηση της κοινωνίας δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα να αντιμετωπίζεται με πειραματισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Η όποια αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών η οποία βεβαίως είναι επιβεβλημένη και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, θα πρέπει να προκύψει μέσα από διαδικασίες διαλόγου αλλά και από τεκμηριωμένες προτάσεις. Η ΠΟΕ-ΔΟΥ είναι έτοιμη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την ουσιαστική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών όσο και για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger