Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

"Ήρθε η ώρα για τη μετά πετρέλαιο εποχή"



Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα έκκληση για την ανάληψη "δράσης" με στόχο την προετοιμασία για τη μετά πετρέλαιο εποχή, κατά την έναρξη σήμερα της παγκόσμιας συνόδου κορυφής για τις μελλοντικές πηγές ενέργειας που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι.
"Έχουμε κοινές ανησυχίες αλλά πρέπει επίσης να έχουμε και τις ίδιες φιλοδοξίες. Δεν είναι πλέον καιρός για διαφωνίες ή φιλοφρονήσεις αλλά για δράση", δήλωσε ο Ολάντ στην ομιλία του.
"Οφείλουμε συνεπώς να ενωθούμε όλοι μαζί, να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, τους πόρους μας", είπε απευθύνοντας έκκληση για "περισσότερες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" ώστε να "προετοιμαστούμε για τη μετά πετρέλαιο εποχή".
"Η Γαλλία θέλει η ενεργειακή μετάβαση να γίνει μεγάλη εθνική υπόθεση, ευρωπαϊκή και παγκόσμια και γνωρίζει ότι εδώ έχει εταίρους που θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη για το κλίμα το 2015", πρόσθεσε ο Ολάντ, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του έχει δηλώσει έτοιμη να φιλοξενήσει τη διάσκεψη αυτή.

"Οφείλουμε να έχουμε θέληση και να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους, αλλά επίσης πρέπει να διασφαλίσουμε την ίση πρόσβαση σε όλες τις πηγές ενέργειας, σε όλες τις πρώτες ύλες", είπε ζητώντας να υπάρξει "αλληλεγγύη".
Αντιπροσωπείες από 150 χώρες συμμετέχουν στην τριήμερη σύνοδο κορυφής του Αμπού Ντάμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger