Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Στις 6 Δεκέμβρη 2012 , 4 χρόνια μετά την δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την νεολαιίστικη εξέγερση, τα προβλήματα και η αγανάκτηση της κοινωνίας έχουν οξυνθεί εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών. Παράλληλα, η καταστολή των αγώνων αντίστασης δεν έχει προηγούμενο. Φέτος, από το πρωί η αστυνομία είχε δείξει τις διαθέσεις της με ελέγχους σε διάφορα σημεία της πόλης και "προληπτικές" προσαγωγές. Μετά την λήξη της πορείας, ένα τμήμα κατευθυνόμενο προς τον Θόλο έζησε μια πρωτοφανούς αγριότητας καταστολή, δακρυγόνα , ξύλο και κυνηγητό ακόμα και μέχρι την περιοχή του Αναύρου. Οι προσαγωγές έφτασαν τις 50, εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι προσαχθέντες καταγγέλλουν προκλητική και βίαιη συμπεριφορά κατά την προσαγωγή τους αλλά και εντός της ασφάλειας. Μάλιστα, ο τραυματισμός ορισμένων από τους προσαχθέντες επιβεβαιώνεται και από δικηγόρο. Η βία και η καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης μοιάζει στρατηγική επιλογή απέναντι σε κάθε μορφής αγώνα και αντίσταση. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιστράτευση των απεργών του Μετρό, μια ακόμα αντιδημοκρατική πράξη της συγκυβέρνησης. Είναι πια φανερό πως για να εφαρμοστούν τα μνημόνια και να επιβληθεί ο νόμος της τρόικας στη χώρα καταπατούν κάθε έννοια δικαίου.
Σήμερα αντιλαμβανόμαστε πως οι κινητοποιήσεις του λαού πρέπει να πάρουν χαρακτηριστικά γενικευμένου ξεσηκωμού απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας (απολύσεις, περικοπές, ανεργία) και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας. Η αλληλεγγύη πρέπει να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητας μας, την ίδια ώρα που η συστημική βία οργιάζει, και μάλιστα με το πρόσχημα της διαφύλαξης της «κοινωνικής ομαλότητας».
Ως Νέοι και Νέες ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας παλεύουμε για την ανατροπή του παρόντος πολιτικού συστήματος. Με τη συγκρότηση ριζοσπαστικών δομών αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο για την κοινωνία και χαράζουμε για την χώρα μια διαφορετική πορεία πραγματικής δημοκρατίας και ανεξαρτησίας! Να μην τους αφήσουμε να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και τις αντιστάσεις ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση!

Όλοι και όλες την Τετάρτη 30/01 στις 10.00 στην Πλατεία Ελευθερίας
στη δίκη των 4 συλληφθέντων.

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ-ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger