Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ! Εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον του υπουργού Υγείας, του πρωθυπουργού και των εκπροσώπων της Τρόικας… όταν 48χρονος από την Αμαλιάδα, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ξεψύχησε μεταφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο!

Συγκλονιστική η είδηση... 48χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ξεψύχησε το μεσημέρι της Κυριακής, αφήνοντας πίσω του αναπάντητα "Γιατί" και πλέον όλοι διερωτούνται για ποιο ΕΣΥ μιλάμε, όταν εν έτη 2012 τα Νοσοκομεία βουλιάζουν από τις ελλείψεις, «θύματα» και αυτά των περικοπών της Τρόϊκας, αφήνοντας στο έλεος τους πολίτες…
Κι όμως, η αδέκαστη δικαιοσύνη ΤΟΛΜΗΣΕ μετά την ανακοίνωση από τα αποψινά δελτία των 8 του σχετικού ρεπορτάζ.
Ο Εισαγγελέας άσκησε τα καθήκοντα του όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της πατρίδας μας και οι νόμοι!
Άσκησε δίωξη εναντίον του υπουργού Υγείας, του πρωθυπουργού και των εκπροσώπων της Τρόικας, αλλά και κατά παντός υπευθύνου (μάλλον υπονοεί τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και υπουργούς Υγείας, που...
κατέστρεψαν κάθε υποδομή Υγείας στην Ελλάδα) … όταν 48χρονος από την Αμαλιάδα, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ξεψύχησε μεταφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο!
Η είδηση:
Αμαλιάδα: Τον έστελναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και πέθανε στο δρόμο!
Ένας 48χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ξεψύχησε το μεσημέρι της Κυριακής, αφήνοντας πίσω του αναπάντητα 'Γιατί' και πλέον όλοι διερωτούνται για ποιο ΕΣΥ μιλάμε, όταν εν έτη 2012 τα Νοσοκομεία βουλιάζουν από τις ελλείψεις, «θύματα» και αυτά των περικοπών της Τρόϊκας, αφήνοντας στο έλεος τους πολίτες.
έντε νοσοκομεία, τρεις ειδικότητες γιατρών και 13 ώρες αποδείχθηκαν ως ο «αδύναμος κρίκος», με θύμα έναν 48χρονο από την Αμαλιάδα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Κυριακής και ο θάνατός του έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι ο «μεγάλος ασθενής» δεν είναι άλλος από την υγειονομική περίθαλψη στην επαρχία και δει στην Δυτική Ελλάδα.
Ένας 48χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ξεψύχησε το μεσημέρι της Κυριακής, αφήνοντας πίσω του αναπάντητα 'Γιατί' και πλέον όλοι διερωτούνται για ποιο ΕΣΥ μιλάμε, όταν εν έτη 2012 τα Νοσοκομεία βουλιάζουν από τις ελλείψεις, «θύματα» και αυτά των περικοπών της Τρόϊκας, αφήνοντας στο έλεος τους πολίτες.
Ο 48χρονος Αριστείδης Μπουράτσιας (Άρης όπως τον φώναζαν οι δικοί του άνθρωποι και οι φίλοι του) από την Αμαλιάδα που εργαζόταν στο δήμο Ήλιδας με το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα ξημερώματα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος. Αφού έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι γιατροί του έκαναν εισαγωγή στην παθολογική κλινική.
Μέχρι εκεί όλα καλά, μόνο που το πρωί η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί άρχισαν πλέον να συζητούν την μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, με δεδομένο βέβαια ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος για να γίνει και καρδιολογική εκτίμηση και ζητήθηκε βεβαίως και χειρουργική εκτίμηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά έγινε επικοινωνία με το Νοσοκομείο του Πύργου, όπου ναι μεν εφημέρευε χειρουργός για χειρουργική εκτίμηση, ωστόσο δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος για περαιτέρω εξετάσεις, κατά συνέπεια κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του ασθενή σε νοσοκομείο της Πάτρας.
Ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί αρχικά στο 409 Νοσοκομείο Πατρών για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, αφού εκεί εφημέρευε καρδιολόγος, εν συνεχεία να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για να εξεταστεί από χειρουργό, αφού εκεί εφημέρευε χειρουργός και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε.
Ένα μεγάλο ταξίδι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, που τελικά οδήγησε στο θάνατο τον 48χρονο.
Πράγματι, ο ασθενής στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε στο 409 Νοσοκομείο Πατρών με ασθενοφόρο, για να εξεταστεί από καρδιολόγο και μία ώρα αργότερα, αφού έγινε καρδιολογική εκτίμηση, αναχωρούσε για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», για να εξεταστεί από χειρουργό. Μία εξέταση που δεν έγινε ποτέ, αφού την ώρα που το ασθενοφόρο έφθανε στην πύλη του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», ο 48χρονος άφηνε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς
Πηγή patrisnews.gr, μέσω «isthmos»
Φυσικά δεν ασκήθηκε καμία δίωξη… Η «δικαιοσύνη» είναι εξωτικό φρούτο στο Ελλαδιστάν των δωσίλογων κυβερνητών.
Αναζητεί ο λαός δικαστή κι όχι τροϊκανούς δικαστικούς υπαλλήλους, που να φοράει παντελόνια και να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους!

Η γνώση στον καπιταλισμό και η απελευθερωτική απεξάρτησή της από την εξουσία

Ανέκαθεν, η εκάστοτε κοινωνική τάξη που νεμόταν την εξουσία είχε ως βασική προτεραιότητα να ελέγχει και να καθοδηγεί την εξέλιξη της επιστήμης και της διαθέσιμης γνώσης, με βάση τα ιδιαίτερα (ταξικά) συμφέροντά της.

Καθώς ο καπιταλισμός έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό στάδιο ανάπτυξης, τόσο ως παραγωγικό όσο και ως πολιτικό (θεσμοί, διοίκηση, κράτος ) και πολιτισμικό (ιδεολογία, επιστήμη, τέχνη, νοοτροπίες, αξίες, συναισθηματικός κόσμος) σύστημα, διέρχεται τώρα από μια φάση σοβαρής κρίσης. Το τελευταίο βέβαια, δεν συνεπάγεται ότι δεν θα ανασυγκροτηθεί-αναβαθμιστεί μέσα από την παρούσα κρίση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την (καταστροφική) εξέλιξή του.
Για τους περισσότερους ανθρώπους ο καπιταλισμός είναι κυρίως – αν όχι αποκλειστικά – ένα οικονομικό και πολιτικό σύστημα, με την κυρίαρχη ιδεολογία να είναι ένα εργαλείο για την αναπαραγωγή του. Έτσι όμως χάνεται από το πεδίο της παρατήρησης και της κριτικής ένα σοβαρό στοιχείο: η ίδια η γνώση και η επιστήμη και ο ρόλος τους στην εδραίωση και αναπαραγωγή της εξουσίας της αστικής τάξης και του καπιταλιστικού συστήματος.
Ανέκαθεν, η εκάστοτε κοινωνική τάξη που νεμόταν την εξουσία είχε ως βασική προτεραιότητα να ελέγχει και να καθοδηγεί την εξέλιξη της επιστήμης και της διαθέσιμης γνώσης, με βάση τα ιδιαίτερα (ταξικά) συμφέροντά της. Η γνώση και η θεωρία για τον κόσμο, που παράγεται από την επιστήμη και τη φιλοσοφία, χρησιμοποιούνται από την εξουσία για να αναβαθμίζουν τόσο τις δυνατότητες και τους τρόπους ελέγχου και καταπίεσης των ανθρώπων (π.χ. μέσω της γνώσης για την ψυχολογία ατόμων και ομάδων), όσο και την κυρίαρχη ιδεολογία, διότι διαμορφώνουν την κοσμοεικόνα και τις αναπαραστάσεις για την πραγματικότητα. Έτσι, καθιστούν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη την καλλιέργεια συγκεκριμένων νοοτροπιών, ιδεών, αντιλήψεων, αξιών για τον κόσμο, την πραγματικότητα, την κοινωνία και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, στοιχεία που εξυπηρετούν και μεγιστοποιούν την κυριαρχία μιας τάξης στην κοινωνία. Ο απόλυτος έλεγχος της συνείδησης, τελικά, μιας ολόκληρης κοινωνίας (σε πλανητικό επίπεδο, ει δυνατόν) είναι το «όνειρο» κάθε εξουσίας, και αυτό θα μπορούσε να γίνει εφικτό μέσα από μια υποταγμένη επιστήμη στην υπηρεσία της υποδούλωσης του ανθρώπου.
Αρκεί να αναλογιστούμε το πόσο σοβαρά διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα από τις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης: ενώ η κοσμολογία και η σύγχρονη φυσική (αστροφυσική) έχει μια εικόνα ενός τετραδιάστατου σύμπαντος-κόσμου, όπου η τρισδιάστατη εμπειρική «πραγματικότητα» (τα ανθρώπινα και όλα τα άλλα όντα και φαινόμενα) δεν είναι παρά μια θολή και αποσπασματική προβολή του τετραδιάστατου όλου, τα σχολεία διδάσκουν έναν αφελή ρεαλισμό και μια μηχανιστική ερμηνεία του κόσμου, που βολεύει πολύ την εξουσιαστική-ιεραρχική οργάνωση και τρόπο αντίληψης του κόσμου. Ή, ακόμη, δεν μαθαίνουμε ποτέ ότι όλα τα πράγματα, οργανικά και ανόργανα, όλα τα είδη της ζωής, ενώνονται στο ίδιο εξελικτικό «ποτάμι» και ότι δεν υπάρχει κανένα κενό ή απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, αλλά όλοι είμαστε αναπόδραστα ενωμένοι και αλληλεπιδρούμε με ποικίλους τρόπους, τόσο μεταξύ μας όσο και με ολόκληρο το σύμπαν. Κάτι που οπωσδήποτε θα διέλυε εξουσιαστικές και ρατσιστικές ιδεολογίες και για αυτό αντιβαίνει τα συμφέροντα αυτών που εξουσιάζουν και εκμεταλλεύονται ολόκληρο τον πλανήτη. Ας σκεφτούμε τι θα συνέβαινε άραγε αν από τις πρώτες τάξεις του σχολείου (από το νηπιαγωγείο ακόμη) οι άνθρωποι γνώριζαν μια τέτοια εικόνα για την πραγματικότητα και τον κόσμο;
Η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία χιλιάδων χρόνων, κάνει λοιπόν τον καπιταλισμό πανίσχυρο και σχεδόν άτρωτο, αξεπέραστο από κινήματα και ριζοσπαστικά (ακόμα και εξεγερτικά) εγχειρήματα με κατώτερη ή παρωχημένη γνώση και θεωρία, συγκριτικά με τα διεθνή καπιταλιστικά κέντρα σκέψης και διοίκησης-χειραγώγησης του κόσμου. Όποιος κατέχει την καινούρια γνώση και την υψηλή πληροφορία, μπορεί να κατευθύνει τις τύχες των ανθρώπων. Το ζήτημα-διακύβευμα λοιπόν είναι: αυτή η γνήσια γνώση πληροφορία θα είναι στην ιδιοκτησία-υπηρεσία της κυριαρχίας ή θα «ανήκει» στην κοινωνία και στα εγχειρήματα χειραφέτησης-απελευθέρωσης και ανατροπής-δηλαδή σε όλους τους ανθρώπους (και όταν λέμε όλους εννοούμε όλους);
Με βάση τις προηγούμενες θέσεις («προκείμενες»), προκύπτει αναγκαία ένα συμπέρασμα: ανάμεσα στα «καθήκοντα» ενός ριζοσπαστικού-ανατρεπτικού κοινωνικού κινήματος, προτεραιότητα έχει η απόκτηση και παραγωγής πρωτοπόρας και γνήσιας γνώσης, η καλλιέργεια της επιστήμης στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Εδώ όμως γίνεται σαφές ότι εννοούμε την παραγωγή θεωρίας και αφαιρετικής (καθολικής) επιστημονικής γνώσης ως προϋπόθεση για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας, και όχι ενασχόληση με της τετριμμένη πρακτική γνώση ή με την παραγωγή (έστω εναλλακτική) παραγωγή τροφής. Επειδή το ζήτημα δεν είναι η εργαλειακή και μηχανιστική λειτουργία του εξουσιαστικού καπιταλιστικού συστήματος, αλλά οι συνειδησιακές και πνευματικές συνιστώσες και συστατικά του, τα οποία τον συγκροτούν και τον αναπαράγουν.
Οι «υλικές συνθήκες», η «οικονομική βάση» και άλλες παρόμοιες έννοιες που προκρίνουν μια στενά υλιστική θεώρηση του κόσμου και των κοινωνιών, υπό το φως των νέων επιστημονικών εξελίξεων, καθίστανται αναχρονιστικές και ελλιπείς, για να περιγράψουμε, να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε την πραγματικότητα. Διότι αυτό που λέμε «ύλη», δεν είναι παρά πύκνωση ενέργειας, ενώ η ίδια η ύλη συνεχώς αυτοοργανώνεται σε ανώτερες βαθμίδες που έχουν ιδιότητες ενεργειακές, δηλαδή προσιδιάζουν σε μια πνευματική, άυλη διάσταση του σύμπαντος αλλά και του πιο «οικείου» περιβάλλοντός μας.   
19/9/2012
Δημήτρης Φασόλης
http://www.amesoslogoskaidrasi2.blogspot.com/

Ιταλία : Αγώνες εργατών σε Alcoa και Carbosulcis

Ιταλία : Αγώνες εργατών σε Alcoa και Carbosulcis http://libcom.org

Από 26 Αυγούστου ως 3 Σεπτεμβρίου, ανθρακωρύχοι της Carbosulcis βρίσκονταν σε κατάληψη των ανθρακωρυχείων όπου δουλεύουν.  Και παρόλο που η κατάληψή τους έληξε, ο αγώνας τους συνεχίζεται.  Τι είναι αυτά που διεκδικούν αλλά και που διακυβεύονται;

Το διάστημα 26 Αυγ-3 Σεπτεμβρίου τους βρήκε μέσα στις στοές του ανθρακωρυχείου, περίπου 400 μέτρα κάτω από τη θαλάσσια στάθμη.  Τώρα, και πάλι έξω στο φως, δεν σκοπεύουν να σταματήσουν τον αγώνα τους. Το βραβείο τους είναι η συνέχιση της ύπαρξης του ανθρακωρυχείου τους, του τελευταίου παραγωγικού ορυχείου άνθρακα στην Ιταλία. Ο ιδιοκτήτης της Carbosulcis είναι η Περιφέρεια Σαρδινίας και το κράτος οφείλει μια απάντηση στους ανθρακωρύχους εδώ και πολύ καιρό.
Όλα ξεκίνησαν όταν η ΕΕ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει έξι έργα για επεξεργασία "καθαρού άνθρακα".  Ένα από αυτά τα έργα θα βρίσκεται στην Ιταλία αλλά ο διεθνής διαγωνισμός φτάνει προς το τέλος του και δεν υπάρχει ακόμα καμμία ανακοίνωση.  Οι εργάτες κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι δείχνει προτίμηση για το Porto Tolle στο Veneto (περιοχή της Βενετίας), μία τοποθεσία που ευνοεί και η Enel (Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού). Άλλωστε, η Enel είναι και ο μόνος αγοραστής του Σαρδηνιακού άνθρακα ακόμα και αν κρατάει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαρδηνία σε πολύ ψηλά επίπεδα που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά της υπόλοιπης Ιταλίας. Το αποτέλεσμα; Επιχειρήσεις και εταιρείες εγκαταλείπουν όπως-όπως το νησί (άσχετα αν πολλές έχουν ήδη βάλει χέρι στις δημόσιες επιχορηγήσεις) όπου και οι μεταφορές είναι πανάκριβες.
Να λοιπόν τι συνέβει στα χυτήρια Portovesme της Alcoa, το μόνο εργοστάσιο που παράγει αλουμίνιο στην Ιταλία. Η εκμετάλλευση της παραγωγής αλουμινίου σε αυτή τη τοποθεσία ανήκε στο δημόσιο μέχρι το 1995 οπότε και αγοράστηκε από την Alcoa (Aluminium Company of American) μια πολυεθνική της Β. Αμερικής με τζίρο 25 δισ. δολλαρίων.
Το Νοέμβριο 2009 η εταιρεία αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις εγκαταστάσεις αλουμινίου της στη Σαρδινία. Το κλείσιμο είναι μέρος του σχεδίου μετεγκατάστασης των παραγωγικών εγκαταστάσεων εκτός Ευρώπης, ένα σχέδιο που εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνει και περικοπές των ισπανικών εργοστασίων που ανήκουν στην εταιρεία. Οι εγκαταστάσεις της Σαρδηνίας όμως θα κλείσουν εντελώς παρόλο που για μια δεκαετία μετά το 1995 η Alcoa απολάμβανε προνομιούχες κρατικές επιχορηγήσεις (μασκαρεμένες σε επαναχρηματοδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού). Μετά τη λήξη τους, τα προνόμια αυτά επέκτεινε και η κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι προς όφελος πάλι της εταιρείας.  Η ΕΕ έκρινε τη κρατική αυτή βοήθεια παράνομη και καταχρηστική και η Ιταλία καλείται τώρα να πληρώσει οδυνηρά πρόστιμα.
Τα τελευταία χρόνια η Alcoa συνέχισε να απολαμβάνει το δημόσιο χρήμα που ανερχόταν σε 158-210 εκ. ευρώ το χρόνο. Το συνολικό ποσό που έχει αποκομίσει η Alcoa από τις επιχορηγήσεις αυτές εκτιμάται σε περίπου 3 δισ. ευρώ. Μετά την απόφαση της Κομμισιόν να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις, η Alcoa αποφάσισε να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία όπου έχει σχεδιάσει τη δημιουργία εργοστασιακών εγκαταστάσεων που θα κοστίσουν 11 δισ. ευρώ.
Η προθεσμία για να βρεθεί αγοραστής για το εργοστάσιο στη Σαρδηνία λήγει στις 31 Οκτωβρίου αλλά προς το παρόν δεν έχουν εμφανιστεί "μνηστήρες". Και παρόλο που η Ιταλία εισάγει περίπου το 90% των αναγκών της σε αλουμίνιο το μοναδικό εργοστάσιο αλουμινίου που της έχει απομείνει φαίνεται να μην έχει μέλλον. Οι εργάτες στις εγκαταστάσεις της Alcoa αγωνίζονται χρόνια είναι όμως βέβαιο ότι η τύχη τους και η τύχη της περιοχής Sulcis, της φτωχότερης Ιταλικής επαρχίας, πάει πακέτο με το μέλλον της εταιρείας στην οποία δουλεύουν.
Και σαν να μην της έφταναν η υψηλή βιομηχανική ρύπανση που υφίσταται η περιοχή αλλά και ο ζοφερός αντίκτυπος που συνεπάγονται τέτοιες βιομηχανικές παραγωγές, η επαρχία Sulcis καλείται τώρα να παλαίψει και για το ορυχείο της. Τη Πέμπτη, 30 Αυγούστου, ένας ανθρακωρύχος έκοψε τις φλέβες του μπροστά στους δημοσιογράφους, κάτι που έλαβε τεράστια δημοσιοποίηση από τα ΜΜΕ. Αυτό που ζητάνε οι εργάτες είναι δημόσιες επενδύσεις προκειμένου να ξαναρχίσουν την εξόρυξη με χαμηλότερο περιβαλλοντικό κόστος και δέσμευση της Enel να χαμηλώσει τις τιμές ενέργειας που επιβάλλει στη περιοχή στο μέσο όρο που έχει η υπόλοιπη Ιταλία.  Τη τέταρτη μέρα του αγώνα των ανθρακωρύχων η κυβέρνηση άφησε ένα παραθυράκι ανοιχτό δηλώνοντας ότι θα κρατήσει το ορυχείο Carbonsulcis ανοιχτό αν "το κόστος της καινούργιας γραμμής παραγωγής είναι βιώσιμο." Μια δήλωση που παραπέμπει σε μία από τις πάμπολλες "πατέντες" που χρησιμοποιεί η "τεχνολογική κυβέρνηση" προκειμένου να αποφύγει τις πολιτικές ευθύνες των επιλογών της.

Το μέλλον του Carbonsulcis και της Alcoa
Το ανθρακωρυχείο στο Sulcis δεν είναι κάποια σπουδαία πηγή ορυκτού πλούτου για την Ιταλία. Ο άνθρακας που εξορύσσεται εκεί έχει μικρή αξία στην αγορά λόγω των υψηλών επιπέδων θείου που περιέχει. Αυτός είναι και ο λόγος που ο μόνος πελάτης γι' αυτό το κάρβουνο είναι η Enel που το αγοράζει κάτω του κόστους μια διαφορά που η Enel καλύπτει από αυτά που της προσφέρει ο δημόσιος μπεζαχτάς. Παλιά ιστορία αυτή για την Ιταλία: το να παίρνει βοηθήματα μια φτωχή επαρχία βάσει του χειρότερου αναπτυξιακού μοντέλου που υπάρχει και το να ρέει το δημόσιο χρήμα στο αυλάκι της εκάστοτε επιχείρησης για εκλογικούς ή απλά μαφιόζικους λόγους μέχρι να αλλάξει κάτι, μέχρι να σφαλίσει το δημόσιο πουγγί ή μέχρι κάποιος ν'αποφασίσει να ανεβάσει τη τιμή.  Αυτοί όμως που τη πληρώνουν σε καθεστώς τέτοιου αρρωστημένου συστήματος είναι οι εργάτες και οι κάτοικοι των περιοχών εκείνων, περιοχές όπου οι διαθέσιμες δουλειές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και οι διαθέσιμες αμοιβές πενιχρές. Και όχι μόνο αναγκάζονται να δέχονται τη παρουσία ρυπογόνων εργοστασίων στις περιοχές τους και να υπομένουν τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που συνεπάγεται ένα αναπτυξιακό μοντέλο που τους σπρώχνει πίσω στο 19ο αιώνα αλλά έχουν και να παλέψουν με τις ίδιες βιομηχανίες που έχουν βγάλει από το λογαριασμό οποιαδήποτε άλλη πιθανότητα βελτίωσης ή ευκαιρίας για εργάτες και κατοίκους. Ένα άλλο παράδειγμα αυτών των τακτικών είναι το Ilva στο Ταράντο.
Ο Corrado Clini, υπουργός Περιβάλλοντος έχει κάνει λόγο για ένα έργο εντυπωσιακής τεχνολογίας που θα παράγει ενέργεια από τον άνθρακα της Carbosulcis αλλά, όπως είπε, "το κόστος είναι βέβαια τεράστιο". Και ενώ η Περιφέρεια Σαρδηνίας έχει δεσμευτεί να βρει και να πραγματοποιήσει ένα νέο σχέδιο για τη Carbosulcis σε τέσσερις μόνο εβδομάδες, οι ανθρακωρύχοι γύρισαν στη δουλειά τους. Όπως όμως είπαν αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πανέτοιμοι να ξεκινήσουν τους αγώνες τους.
Γι'αυτούς που εργάζονται στην Alcoa οι ελπίδες είναι ακόμα λιγότερες. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία που θα μπει το λουκέτο στην εταιρεία τους τόσο κλιμακώνεται ο αγώνας τους.  Τη περασμένη εβδομάδα (5 Σεπ) τρεις εργάτες της εταιρείας πέρασαν τέσσερις μέρες στη κορυφή ενός πύργου νερού μέσα στο εργοστάσιο. Στις 8 Σεπτ., τη μέρα που κατέβηκαν, βρέθηκε μια ψεύτικη βόμβα στη πύλη των χυτηρίων Portovesme.  Τη Δευτέρα, 10 Σεπτ., οι εργάτες βρισκόντουσαν στη Ρώμη για να ζητήσουν από τη κυβέρνηση και από κάποιον αγοραστή να δεσμευτούν έμπρακτα. Μέχρι στιγμής οι πιθανοί αγοραστές ειναι δύο ελβετικές πολυεθνικές, η Glencore και η Klesh.
Το ενδιαφέρον των "μνηστήρων" όμως έχει και το τίμημά του αφού και οι δύο ζητούν περικοπές στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και στον αριθμό εργατών.
Για περισσότερες πηγές και πληροφορίες εδώ
Πηγή http://libcom.org/blog/workers-struggles-sulcis-province-alcoa-carbosulcis-17092012
Επιπλέον και εδώ προηγούμενη ενημέρωση
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1421388

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ πριν λίγο!Magnitudemb 4.5
RegionCRETE, GREECE
Date time2012-09-19 18:04:29.0 UTC
Location34.06 N ; 25.72 E
Depth2 km
Distances471 km SE Athens (pop 729,137 ; local time 21:04:29.9 2012-09-19)
151 km S Iráklion (pop 137,154 ; local time 21:04:29.9 2012-09-19)
106 km S Ierápetra (pop 12,536 ; local time 21:04:29.9 2012-09-19)

Στο Natura οι προς ενοικίαση νησίδες η απόλυτη ξεφτίλα στης Σποράδες

Ο χάρτης με τις προς ενοικίαση νησίδες σε όλη την Ελλάδα, που είναι στο δίκτυο Natura 2000
Στο δίκτυο Natura 2000 είναι ενταγμένες οι τέσσερις από τις πέντε νησίδες των Βορείων Σποράδων, που το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προωθεί να εκμισθώσει σε ιδιώτες, προκειμένου να τις εκμεταλλευθούν. Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της αυτή.
Ειδικότερα, η Ορνιθολογική για τις νησίδες των Β. Σποράδων, Μανωλάς, Μικρό, Σκαντίλι και Στρογγυλό του Δήμου Αλοννήσου, επισημαίνει ότι εντάσσονται στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, είτε ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας για την προστασία των πουλιών, είτε ως Τόποι Κοινοτικής Σημασίας για την προστασία των οικοτόπων.
Επίσης, για τα νησιά Μανωλάς, Σκαντίλι και Στρογγυλό αναφέρει ότι ανήκουν στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων.
Εξαίρεση αποτελεί η νησίδα Τσουγκριάς Σκιάθου, που δεν ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.
Στην ανακοίνωσή της η Ορνιθολογική τονίζει μεταξύ άλλων: «Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του εκτελεστικού διευθυντή τού Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κ. Ανδρέα Ταπραντζή στο πρακτορείο Bloomberg για την εμπορική «αξιοποίηση» ακατοίκητων νησίδων αναδεικνύουν την άγνοια του πολιτικού προσωπικού σε ό,τι αφορά στο μοναδικό διαχρονικό πλούτο της χώρας: Τη φυσική μας κληρονομιά. Παράλληλα, δείχνουν την προχειρότητα, με την οποία ο πολιτικός κόσμος αντιμετωπίζει τις πλέον ευαίσθητες και όμορφες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Η Ορνιθολογική, έχοντας επί δύο δεκαετίες «σαρώσει» τις ελληνικές νησίδες, μελετώντας και προστατεύοντας τα θαλασσοπούλια και τις σημαντικές γι’ αυτά περιοχές, εκφράζει την απορία αλλά και τις σοβαρές ενστάσεις της για την πρόσφατα, λίστα 40 νησίδων, που διατίθενται για μακρόχρονη ενοικίαση, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο διεθνή Τύπο καθώς:
Οι 24 από τις 40 νησίδες εντάσσονται στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, είτε ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας για την προστασία των πουλιών, είτε ως Τόποι Κοινοτικής Σημασίας για την προστασία των οικοτόπων. Η αξία των ελληνικών νησίδων έχει αναγνωριστεί διεθνώς, γιατί αποτελούν τις μοναδικές πλέον μη-προσβάσιμες από τον άνθρωπο περιοχές όπου αναπαράγονται και σταθμεύουν προστατευόμενα είδη πουλιών, ενώ αποτελούν καταφύγια και για πολλά σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. Για ορισμένα από αυτά τα είδη, οι ακατοίκητες νησίδες αποτελούν το μοναδικό και αναντικατάστατο χώρο αναπαραγωγής τους.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η προστασία των ευαίσθητων αυτών οικοσυστημάτων, αποτελεί υποχρέωση του ελληνικού κράτους. Οποιαδήποτε δραστηριότητα στις νησίδες, εμπίπτει στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Σύμφωνα με αυτή, το ελληνικό κράτος πρέπει να αποφύγει την υποβάθμιση των περιοχών Natura 2000 και ένα έργο μπορεί να εγκριθεί μόνο εφόσον εξασφαλιστούν αντισταθμιστικά μέτρα.
Η εγκατάσταση τουριστικών ή βιομηχανικών (π.χ. υπερμεγέθη αιολικά πάρκα) εγκαταστάσεων στις νησίδες κατά κανόνα συνεπάγεται την ολοσχερή καταστροφή μιας προστατευόμενης περιοχής, λόγω της πολύ μικρής έκτασης των νησίδων και της απώλειας του βασικού τους οικολογικού χαρακτηριστικού: Η απουσία ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Είναι λοιπόν σαφές ότι στην περίπτωση αυτή η Πολιτεία δεν μπορεί να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα. Επομένως η διοίκηση θα παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εάν παρόλα αυτά προχωρήσει στην έγκριση τέτοιων εγκαταστάσεων.
Η «αξιοποίηση» ορισμένων από των νησίδων με καταστροφικούς όρους θα ακυρώσει όλες τις προσπάθειες και τα κονδύλια που έχουν επενδυθεί τα τελευταία χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και κατ’ επέκταση από τους Έλληνες πολίτες, για την προστασία των περιοχών αυτών. Με σκοπό τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας των ελληνικών νησίδων και των απειλούμενων ειδών πουλιών που αυτές φιλοξενούν, υλοποιούνται σήμερα με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τρία Προγράμματα LIFE: το Πρόγραμμα LIFE «Υλοποίηση δράσεων διατήρησης για το Θαλασσοκόρακα και τον Αιγαιόγλαρο και αναγνώριση Θαλάσσιων Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά της Ελλάδας» (LIFE07 NAT/GR/000285) που υλοποιείται σε 17 Ζώνες Ειδικής Προστασίας (SPA) του Αιγαίου και του Ιονίου, το Πρόγραμμα LIFE «Επιδεικτική εφαρμογή της προσέγγισης «Σχέδιο Δράσης για τη Βιοποικιλότητα» προς όφελος της βιοποικιλότητας σε ένα νησί του Αιγαίου, τη Σκύρο» (LIFE09 NAT/GR/000323) και το Πρόγραμμα LIFE «Διαχείριση της Ζώνης Ειδικής Προστασίας της Άνδρου με σκοπό την επίτευξη ικανοποιητικής κατάστασης διατήρησης 4 ειδών πτηνών προτεραιότητας» (LIFE10 NAT/GR/000637). Η προχειρότητα με την οποία διατίθενται προς εκμετάλλευση οι νησίδες είναι ενδεικτική της αμηχανίας της Πολιτείας να δει μια βιώσιμη διέξοδο από την οικονομική κρίση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αμφισβητήσιμη αξιοποίηση των περισσότερων νησίδων της δημοσιευμένης λίστας εξαιτίας των απόκρημνων πλαγιών και του ανώμαλου ανάγλυφού τους».
«Είναι άξιο απορίας πώς το πολιτικό προσωπικό θεωρεί περισσότερο οικονομικά βιώσιμες τέτοιες επενδύσεις απ’ ό,τι την ανάδειξη των όμορφων κατοικημένων και άγονων νησιών μας, με την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμών και την καθιέρωση κινήτρων για τις τοπικές κοινωνίες», δηλώνει η Μαλαμώ Κορμπέτη, υπ. Θεμάτων Πολιτικής της Ορνιθολογικής.
«Εικόνες του Αρχιπελάγους με ανέγγιχτες και εξαιρετικής ομορφιάς νησίδες έχουν «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες στη χώρα μας. Αυτό που δεν φαίνεται να κατανοεί το πολιτικό προσωπικό είναι ότι η φυσική κληρονομιά της Ελλάδας είναι εξίσου πολύτιμος εθνικός πόρος με την πολιτιστική κληρονομιά. Οποιοσδήποτε πολίτης δικαιολογημένα θα αντιδρούσε αν «έβγαινε στο σφυρί» η Δήλος, και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την άνευ όρων παραχώρηση των Στροφάδων νήσων, που είναι εξαιρετικής αξίας για τα θαλασσοπούλια και τα μεταναστευτικά πουλιά. Η βιοποικιλότητα είναι το εναπομείναν θησαυροφυλάκιο της χώρας, αλλά αντιμετωπίζεται σαν προϊόν σε εποχή εκπτώσεων» τονίζει ο Αποστόλης Καλτσής, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ορνιθολογικής.
 http://e-thessalia.gr

“Αληθεύει ότι είσαι τόσο μ@..@κας;;”!!

zitise-syggnomi-o-manolis-kapsis-1-315x236Γιάννης Μανώλης σε Μανώλη Καψή: “Αληθεύει ότι είσαι τόσο μ@..@κας;;”!!

Το τελευταίο ταξίδι

O τούρκος διασώστηςμεταφέρει το κοριτσάκι.Eίναι όμορφη. H μαμά της την είχε χαϊδεμένη, της τραγουδούσε, της έπλεκε την όμορφη κοτσίδα. M’ αυτή την κοτσίδα ταξίδευε για το όνειρο που έγινε εφιάλτης.
Oύτε η μαμά ζει. Ήταν κι αυτή κλειδωμένη στο αμπάρι του ψαροκάικου. Tου ψαροκάικου που βούλιαξε έξω από τη Σμύρνη την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη. Του σωτηρίου έτους 2012, που δεν ήταν σωτήριο για 61 μετανάστες από τη Συρία, την Παλαιστίνη και κάποιους από το Iράκ. Από τους 61 ανθρώπους που ανασύρθηκαν νεκροί οι 31 ήταν παιδιά, μεταξύ των οποίων δύο μωρά, 18 γυναίκες και 12 άνδρες. 
H τραγωδία πρέπει να μας προβληματίσει. Nα μας κάνει να σκεφτούμε. Nαι, έχουμε κι εμεις τα προβλήματά μας, με τα μνηνόνια, τα νέα βάρβαρα μέτρα, την ανεργία. Αλλά μήπως το πρόβλημα των 61 αδικοχαμένων ανθρώπων, των 29 παιδιών, των 2 μωρών, των 18 γυναικών και των 12 ανδρών είναι και δικό μας πρόβλημα; Mήπως είναι προμήνυμα για το δικό μας μέλλον;
Nαι, έρχεται -σωστότερα διέρχεται- μεγάλος αριθμός προσφύγων από την Eλλάδα. Άνθρωποι απελπισμένοι, φοβισμένοι, τσακισμένοι. Tσακισμένοι από τους πολέμους, τους εμφυλίους πολέμους, την φτώχεια, την καταπίεση. Δεν έρχονται για να καταστρέψουν την Eλλάδα. Έρχονται κυνηγημένοι.
Όπως κυνηγημένοι έφευγαν πριν 90 ακριβώς χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες μικρασιάτες Έλληνες. Που απεγνωσμένα γατζώνονταν στα αγγλογαλικά πλοία για να ξεφύγουν απ' τη σφαγή. Kι οι αξιωματικοί διέτασσαν να τους κόψουν τα χέρια με τσεκούρια. Που ήρθαν στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και σ’ άλλα μέρη της Eλλάδας και οι τότε Eλληναράδες τους αντιμετώπιζαν σαν μιάσματα. Kαι τις γυναίκες τις έλεγαν παστρικές, δηλαδή πουτάνες. Γιατί πλένονταν. Kαι η ηθική της αγίας οικογένειας των παλαιοελλαδιτών κινδύνευε…
Tο πρόβλημα της Eλλάδας και το πρόβλημα του λαού της δεν είναι οι πρόσφυγες. Oι πρόσφυγες έχουν πρόβλημα. H κρίση δεν οφείλεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Oφείλεται στον παρηκμασμένο καπιταλισμό. H προσφυγιά κι η μετανάστευση είναι γεννήματα της κρίσης του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, όπως κι οι πόλεμοι, η απόλυτη φτώχεια και η εξαθλίωση.
Tο πρόβλημα της μετανάστευσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κρατική και παρακρατική φασιστική βαρβαρότητα. Tα μνημόνια μας στερούν τα προς το ζήν. Aς μην τους αφήσουμε να μας στερήσουν την ανθρωπιά μας. Στη Mεσόγειο θάλασσα, τη θάλασσα που ενώνει τρεις ηπείρους, εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή, συγχρωτίζονται, μετακινούνται απ’ το ένα μέρος στο άλλο. Φοίνικες, Kρήτες, Aχαιοί, Ίωνες. Σλάβοι, Aρβανίτες και Tούρκοι. O Σλαβομακεδόνας από το Mοναστήρι θα πάει στη Mικρασία, θα παντρευτεί Σμυρνιά Eλληνίδα. Για να έλθει πρόσφυγας στον Πειραιά το 1922. O Έλληνας μάστορας από τα Zαγοροχώρια θα πάει στην Oδησσό, στην Tεργέστη, στην Aλεξάνδρεια. Όπως τα κύματα, όπως ο αέρας  και τα πουλιά. Kανείς, δεν μπορεί να βάλει φράχτη στη μετακίνηση του αέρα, των κυμάτων και των πουλιών. Kανένας φράχτης δεν μπορεί να εμποδίσει τους απελπισμένους να περάσουν τα σύνορα παρεκτός ο θάνατος στο βυθό της θάλασσας, ή στα ναρκοπέδια, (ή στα ηλεκτροφόρα σύρματα;).
H απάντηση στην κοινωνική καταστροφή που μας φέρνει ο καπιταλισμός και τα πολιτικά του παράσιτα, δεν είναι η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων. Ας μην κάνουμε αποδιοπομπαίους, υπεύθυνους για την κρίση τους μετανάστες. Tο μεγάλο πρόβλημα δεν είναι οι «παρακατιανοί». Eίναι «οι από πάνω». Eνάντια σ’ αυτούς πρέπει να στραφούμε. Στους ιμπεριαλιστές, τους καπιταλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, τους εμπόρους όπλων, τους εμπόρους ανθρώπων, ενάντια σ’ αυτούς που πλουτίζουν από τον ιδρώτα και το αίμα των απλών ανθρώπων.

Όλοι στη γενική απεργία στις 26/9

Όλοι στη γενική απεργία στις 26/9
Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2012
Όλοι στη γενική απεργία στις 26/9
ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η αγανάκτηση των εργαζόμενων από την μια και η ανυποχώρητη στάση των εργοδοτών από την άλλη, ανάγκασαν τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, από τις πολυθρόνες του κοινωνικού διαλόγου, να σηκώσουν το χέρι τους και να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για τις 26 Σεπτέμβρη. Προφανώς η γραφειοκρατία υπολογίζει με μια 24ωρη να εκτονώσει την πίεση των εργαζόμενων. Χρέος των μαχόμενων εργατών, του αγωνιζόμενου λαού και της πρωτοπορίας του είναι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Mέσα από συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, με επιτροπές δράσης, με καταλήψεις και απεργιακές φρουρές να παλέψουν για την μετατροπή της 24ης απεργίας σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Να παλέψουν για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του Σαμαρά με τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Καμιά εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία – εργατικές συνελεύσεις και επιτροπές δράσης παντού
Η σφαγή των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων και ιδίως των νέων που συνθλίβονται από την ανεργία, το κλείσιμο μαγαζιών και επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να σταματήσουν από αυτούς που σκύβουν δουλικά μπροστά στην τρόικα και στους τραπεζίτες. Δεν θα σταματήσει από αυτούς που υπογράφουν τα δουλικά μνημόνια βάζοντας ενέχυρο την ζωή του λαού μας εκλιπαρώντας ένα επιπλέον δάνειο.
Εκβίασαν μια ψήφο με ψέματα χειρότερα από αυτά που έλεγαν όταν οδηγούσαν την χώρα στην χρεοκοπία. Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο αγώνας των εργατών, των φτωχών βιοπαλαιστών, ντόπιων και μεταναστών, των ανέργων, της νεολαίας.
Να μην περάσουν οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων.
Όχι στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Όχι στις απολύσεις.
Ο Σαμαράς και οι συγκάτοικοί του στην κυβέρνηση, υποσχέθηκαν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, υποσχέθηκαν να ξανανοίξουν τα εργοστάσια και να προστατέψουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους. Αντί γι’ αυτό, ετοιμάζονται να περικόψουν 18 δις από μισθούς και συντάξεις, από κοινωνικά επιδόματα και δημόσιες δαπάνες. Καταργούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιβάλλουν ακόμη βαρύτερη φορολογία και χαράτσια. Ετοιμάζουν 150 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και βγάζουν στο σφυρί την δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά. Προωθούν ακόμη περισσότερο την διάλυση της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Η φτώχεια και η ανεργία διευρύνεται σε ολόκληρα κοινωνικά στρώματα. Αυτές είναι οι εγγυήσεις που δίνονται στην τρόικα προκειμένου να εισπραχθούν από τους τραπεζίτες τα 25 από τα 31 δις του δανείου. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι κυβέρνηση των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Όμως ακόμη και αν καταφέρουν να εισπράξουν το πολυπόθητο δάνειο δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την χρεοκοπία. Οι όγκοι του πλασματικού κεφαλαίου, η απίστευτη συσσώρευση ομολόγων και τίτλων χωρίς πραγματική αξία, είναι που έχει μπλοκάρει την παραγωγική διαδικασία συσσωρεύοντας χρέη που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ. Δάνεια που δεν μπορούν να επενδυθούν στην παραγωγή απλώς ανακυκλώνουν τον φαύλο κύκλο της κρίσης και χειροτερεύουν την κατάσταση αντί να δώσουν διέξοδο. Kαμιά διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που βουλιάζει μέσα στην πιο βαθειά παγκόσμια κρίση στην ιστορία.
Είναι η σήψη και η παρακμή του συστήματος που μαζί με τον βόρβορο μιας κοινωνίας υπό διάλυση φέρνει στην επιφάνεια τις φασιστοσυμμορίες της Χρυσής Αυγής. Οι κατεστραμμένοι από την κρίση μικροαστοί εύκολα παρασύρονται από τον λαϊκισμό των φασιστών και την υποτιθέμενη αντισυστημική δημαγωγία για να γίνουν μέλη των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Ιστορικός ρόλος του φασισμού είναι να υπηρετεί το σύστημα σαν το πιστό σκυλί. Είναι να οργανώσει την παράνομη δράση του κράτους και των καπιταλιστών και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή το εργατικό κίνημα με τους σουγιάδες και τα ρόπαλα. Η ανάπτυξη των συμμοριών των νεοναζί προδίδει τον βαθμό προετοιμασίας της άρχουσας τάξης να λύσει στο δρόμο τις διαφορές της με τους εργάτες. Είναι άμεση ανάγκη η συγκρότηση ομάδων αυτοάμυνας στα εργοστάσια και στις γειτονιές για να αντιμετωπίσουν και να διαλύσουν την ανθρώπινη φασιστική σκόνη όπου χρειαστεί.
Σ' αυτή την κατάσταση η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης μέχρι την ανατροπή των μέτρων, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει τεκμήριο αθωότητας για την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ. Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, μαζί και οι κομματικές γραφειοκρατίες το μόνο που πρόσφεραν μέχρι σήμερα στους εργάτες είναι ήττες και απογοητεύσεις. Δεν ξεχνάμε τον μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών που αναγκάστηκε σε υποχώρηση κάτω από την εχθρική στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, την αποχή μεγάλων δυνάμεων της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και την πολιτική απομόνωσης του αγώνα που επέβαλλε το ΠΑΜΕ. Δεν ξεχνάμε την επίμονη άρνηση των ηγεσιών συνδικάτων και εργατικών κέντρων να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους με μια απεργία αλληλεγγύης. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει προ πολλού μετατραπεί σε ένα όργανο χειραγώγησης στα χέρια των αφεντικών.
Μόνη διέξοδος είναι η ανεξάρτητη πολιτικά και ιδεολογικά και αυτόνομη δράση της εργατικής τάξης. Η οργάνωση μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας μέχρι την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης και κάθε καπιταλιστικής κυβέρνησης. Η οργάνωση της κοινωνίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, εργατικό έλεγχο και εργατική διαχείριση της παραγωγής.
Είναι άμεση ανάγκη η οργάνωση Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά που θα συσπειρώνουν σωματεία, εργατικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και επιτροπές δράσης.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • Λιγότερες ώρες δουλειάς – δουλειά για όλους
  • ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαγραφή του χρέους – εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο – για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας – για την διασφάλιση των μικρομεσαίων καταθετών 
Κάτω τα Μνημόνια – Εργατική σοσιαλιστική διέξοδος από την κρίση του καπιταλισμού με εργατική κυβέρνηση και εργατική εξουσία
Aθήνα 17/9/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ / www.eek.gr / eek@eek.gr

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Τετάρτη 26/9
ΑΘΗΝΑ: Μουσείο 10 π.μ
ΘΕΣ\ΚΗ: Καμάρα 10π.μ
ΠΑΤΡΑ: Παράρτημα 10π.μ
ΒΟΛΟΣ: Πλατεία Ελευθερίας 11 π.μ

Οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων συνεχίζονται Και αυτό προφανώς σε κάποιους δεν αρέσει

Οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων συνεχίζονται Και αυτό προφανώς σε κάποιους δεν αρέσει
Με έκπληξη διαβάζουμε σήμερα σε εφημερίδες και ενημερωτικά sites ότι οι κινητοποιήσεις στις φυλακές σταμάτησαν ή σταματούν. Εμείς από την πλευρά μας όχι μόνο το διαψεύδουμε αλλά δηλώνουμε εξοργισμένοι από αυτή τη μεθόδευση να παρουσιαστεί ως τελειωμένος ο αγώνας των κρατουμένων, μεθόδευση με προφανή σκοπό την παραπληροφόρηση και τον αποσυντονισμό, αλλά και με προφανή πηγή, το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Εξοργισμένοι είναι και οι κρατούμενοι που επικοινωνούν από το πρωί μαζί μας με τα φτηνά κόλπα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αποσιωπήσει τις κινητοποιήσεις τους, τα οποία καταδεικνύουν την (ανα)αξιοπιστία των εξαγγελιών της προηγούμενης εβδομάδας και διαρρηγνύουν το διαλλακτικό προσωπείο που θέλει να προβάλει προς τα έξω το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με βάση σημερινές διασταυρωμένες πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις, με τη μορφή είτε αποχής από τις εργασίες είτε και αποχής από το συσσίτιο, και με μεγάλη συμμετοχή ανά φυλακή συνεχίζονται σε Λάρισα, Μαλανδρίνο, Γρεβενά, Κέρκυρα, Πάτρα, Διαβατά, Αλικαρνασό, Τρίκαλα, Δομοκό, Κω, Κομοτηνή και Άμφισσα, ενώ και ο Κορυδαλλός, όπου η αποχή είχε ανασταλεί χθες, ξαναμπαίνει σε κινητοποίηση. Στα Τρίκαλα συγκεκριμένα η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνούνται να δώσουν συσσίτιο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις σε άρρωστους κρατούμενους, ρίχνοντας μάλιστα την ευθύνη για τυχόν επιπλοκές στην υγεία τους στους κρατούμενους που απέχουν από τις εργασίες τους.
Τα προβλήματα των κρατουμένων (και κατά συνέπεια τα αιτήματά τους) είναι πραγματικά και φλέγοντα και δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τρικ.
Αυτό ας γίνει κατανοητό σε όλους: Το να εκμεταλλεύεσαι τις εγγενείς δυσκολίες επικοινωνίας και συντονισμού ανθρώπων που βρίσκονται έγκλειστοι -και η φωνή τους με δυσκολία περνά τα τείχη της φυλακής αλλά και της ενημέρωσης της μιας γνώμης- είναι μια πρακτική όχι μόνο ανήθικη αλλά και με πολύ κοντά πόδια...


--
Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων
Ακαδημίας 62, 5ος όροφος, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-3605410, kratoymenoi@gmail.com
Κοινωνικό Κέντρο - Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 & Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη (2310-265346) gedikoule@socialcenter.gr
www.keli.gr


http://www.keli.gr/2012/09/19-2012-sites.html

Κείμενο αλληλεγγύης ΕΣΕ για την κατάληψη ΔΕΛΤΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Κείμενο αλληλεγγύης ΕΣΕ για την κατάληψη ΔΕΛΤΑ
 
Λίγες μέρες πριν την έναρξη της ΔΕΘ. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, γεμίζει με ασπροκόκκινες κορδέλες της αστυνομίας, τα περιπολικά, οι ΔΙΑΣ, οι ΔΕΛΤΑ και οι ΖΗΤΑ είναι στη γύρα 24/7 και ξεκινάει το πάρτυ επίδειξης εξουσίας και δύναμης στην αστυνομοκρατούμενη πόλη μας, για να νοιώσουμε στο πετσί μας την ασφάλεια! Από τους συνεχείς, εξονυχιστικούς, εξευτελιστικούς, αλλά κατά τ’ άλλα «απλούς» έλεγχους ρουτίνας σε πεζούς και οδηγούς, που μπορεί να κινούν την οποιαδήποτε παραμικρή υποψία μη έχοντας τη βαρετή και καθησυχαστική εμφάνιση ενός ευυπόληπτου πολίτη, μέχρι επιχειρήσεις «σκούπα» με συλλήψεις μεταναστών στα πλαίσια του «Ξένιου Ζευς» και κυνηγητό και ξυλοδαρμό κόσμου μες τη νύχτα, ενώ απλά αράζει σ’ έναν πεζόδρομο.
Το πάρτυ φτάνει την ημέρα της έναρξης της έκθεσης σε μεμονωμένο ανθρωποκυνηγητό, ξύλο και συλλήψεις και λίγες μέρες μετά, στην εκκένωση ενός κατειλημμένου κτηρίου στην πόλη, το οποίο πέρα από κοινωνικός χώρος, ήταν πρωτίστως το σπίτι και η στέγη κάποιων συντρόφων, η οποία τώρα φυλάσσεται επίσης 24/7 από δύο διμοιρίες και δυο κλούβες. Γιατί; Μα τι λέμε τώρα.. είναι κι αυτό κομμάτι της «Προστασίας του Πολίτη» από αυτούς που έχουν επιλέξει τον «ανορθόδοξο τρόπο ζωής», στον οποίο νοιώθουν αλληλέγγυοι με άλλους που τους έχουν πετάξει έξω από το σπίτι τους. Το κράτος και η αστυνομία τους θεωρεί τόσο επικίνδυνους, έτσι ώστε να αναγκάζεται να κόψει την πόλη για 3 ώρες στα δύο, διακόπτοντας τη συγκοινωνία και παγιδεύοντάς τους στο κέντρο της, μαζί βέβαια με όλο τον κόσμο, ο οποίος αποκλείστηκε από το σπίτι του μετά τη δουλειά το βράδυ. «Γίνονται επεισόδια στο κέντρο», βάλανε τους οδηγούς του ΟΑΣΘ να λένε.. Καρφίτσα δεν έπεφτε..
Και το ίδιο βράδυ, ένας πυροβολισμός και μια μαχαιριά λίγα μέτρα από το Τούρκικο Προξενείο και οι μπάτσοι άφαντοι. Ο εκφοβισμός και ο εκφασισμός καλά κρατούν. Χέρι- χέρι και με τη Δικαιοσύνη που αποδίδει κατηγορίες, ρίχνει καταδίκες και γεννά πλαστά χαρτιά αλλοδαπών από το μηδέν.
Η αναμενόμενη προσπάθεια του κράτους και της αστυνομίας να εκφοβίζει και να καταστέλλει όποιον σηκώνει κεφάλι σε περιόδους σαν την σημερινή δε μας εκπλήσσει. Όσο περνάει ο καιρός και με πρόσχημα την κρίση, βαθαίνει η ψαλίδα ανάμεσα σε καταπιεζόμενους και καταπιεστές και έχει έρθει η ώρα για την σκληρή πλέον και χωρίς κάλυψη, εφαρμογή ενός σχεδίου που ξεκίνησε χρόνια πριν και βαθμιαία εντείνεται. Η στοχοποίηση αρχικά των μεταναστών, το ’90 οι Αλβανοί και σήμερα οι Αφγανοί και Πακιστανοί, και το στοίβαγμα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίνει τη σκυτάλη στις οροθετικές γυναίκες και τους μετανάστες ως υγειονομικές βόμβες. Αυτήν τη φορά σειρά έχουν πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, τα οποία πλαισιώνονται από ανθρώπους που έρχονται σε καθημερινή ρήξη με την ταξική ειρήνη, την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων, την βαρβαρότητα που ζούνε και την ωμή αστυνομική βία.
Στοχοποιούνται άνθρωποι που έχουν επιλέξει να μην υποκύψουν στους εμπόρους των αναγκών τους, που καταλαμβάνουν άδεια σπίτια για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασής τους και δεν πληρώνουν χαράτσια, άνθρωποι που οργανώνουν τις αρνήσεις τους, τις συλλογικοποιούν και χτίζουν κοινωνικά κέντρα. Καταλήψεις και στέκια που αποτελούν ανάχωμα ενάντια στον καπιταλισμό και καταφύγιο για την τάξη των καταπιεσμένων. Το σημαντικότερο που πρέπει να αναδειχθεί στην προκείμενη περίπτωση της Θεσσαλονίκης, είναι ότι ποινικοποιούνται συνολικά οι σχέσεις που χτίζονται μέσα σ’ αυτούς τους χώρους, οι αντι-ιεραρχικές δομές και οι αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες που γεννιούνται σ’ αυτούς.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γι’ αυτό αποτέλεσε και η σύλληψη 25 ατόμων εν μια νυκτί στις αρχές του καλοκαιριού, από αυτό που αποκαλείται αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος.
Θα υπερασπιστούμε τις ιδέες και τις πρακτικές μας, τους χώρους και τις σχέσεις τις οποίες χτίζουμε. Θα υπερασπιστούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Τασσόμαστε αλληλέγγυοι με την κατάληψη ΔΕΛΤΑ και τους ανθρώπους που την πλαισιώνουν, καθώς και με όλα τα ανάλογα εγχειρήματα ανά την Ελλάδα, που δέχονται τέτοιου τύπου επιθέσεις και στηρίζουμε τις εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης προς αυτά.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ
 
ΕΣΕ Θεσ/νίκης

επίθεση φασιστών σε μετανάστες στη Λάρισα

τη δευτέρα το βράδυ


Τη Δευτέρα το βράδυ τα «τάγματα εφόδου» της  Χρυσής Αυγής έκαναν την εμφάνισή τους και στη Λάρισα. Ομάδα τεσσάρων Χρυσαυγιτών «βγήκε παγανιά» για να «ξεβρωμίσει ο τόπος» και στο διάβα της επιτέθηκε σε δύο Πακιστανούς, τους οποίους  ξυλοκόπησαν άγρια και μάλιστα τους λήστεψαν. Οι Πακιστανοί αναγνώρισαν δύο από τους φασίστες και υπέβαλαν μήνυση (την οποία τους αντιγύρισαν και οι φασίστες). Όταν μαθεύτηκε το γεγονός (σήμερα το μεσημέρι που θα γινόταν και η δίκη) ομάδα 30 αντιφασιστών και αντιφασιστριών μαζεύτηκε έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες. Όταν ανακοινώθηκε πως η δίκη πήρε αναβολή για την Πέμπτη το πρωί, η παρέμβαση αλληλεγγύης εξελίχθηκε σε μίνι πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έκανε και ένα πέρασμα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία δεν έχουν ανοίξει ακόμα επίσημα . Η πορεία είχε δυνατό παλμό, με μπόλικα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα, και μεγάλη συμμετοχή  από μετανάστες και ξεπερνούσε τα 100 άτομα. Τα θρασύδειλα φασιστοειδή δεν εμφανίστηκαν πουθενά και μάλιστα οι μπάτσοι ( γνήσιοι σύμμαχοί τους) μαθαίνοντας ότι η πορεία θα περάσει από τα γραφεία τους έσπευσαν να τους ειδοποιήσουν και να τους προστατέψουν.
ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ Σ’ΟΛΑΚΕΡΗ ΤΗ ΓΗ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Σκόπελος ποια είναι αυτή η χοντρή Εγγλέζα που είναι νταβατζής σε μερικά μαγαζιά?


Σκόπελος κοντά στο δημοτικό στάδιο μια καραμπινάτη πολεοδομική παράβαση δεν την βλέπουν?

 μήπως θα πρέπει εμείς να τους το πούμε ?
ε λοιπόν θα αρχίσουμε εμείς να τα λέμε από σήμερα λαμόγια κρύφτητε αρκετά ......

Σκόπελος ποιος έδωσε το ελεύθερο σε κάποια Νανά και όχι μόνο αυτή να κάνει κουμάντο στην Σκόπελο τον τουρισμό?


Η ΜΕΓΆΛΗ ΞΕΦΤΊΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΊ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ?


ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΎΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΉ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΈΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ @@@@@ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΜΗΝ ΜΑΣΆΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ έχουμε ντοκουμέντο ΒΙΝΤΕΟ από την μαφία του τουρισμού στην Σκόπελο

 ΣΚΟΠΕΛΟΣ έχουμε ντοκουμέντο ΒΙΝΤΕΟ  από την μαφία του τουρισμού στην Σκόπελο και θα σταλεί σε όλες της δημόσιες αρχές να δούμε τι θα μας Πούνε τώρα και δεν μιλάμε για τους μόνιμους που μένουν και κάποια Ν...να είστε συντονισμένη

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Σκοπελίτες


ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΏΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΊΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΕ TO ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ TO SKOPELOS NEWS....ΤΟ ΜΠΛΟΚ  ΔΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΝΕΧΗ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΛΑΣΠΕΣ ΜΥΝΗΣΗΣ ΚΛΠ ΔΗΛΏΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ  ΔΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ

Σκόπελος χρησιμοποιούν της σελίδα του Δήμου Σκοπέλου για προσωπικές επίθεσης σε blog


άλλη μια επίθεση από το δημόσιο και την skopelos.gov.gr προς το μπλοκ skopelosnews
http://www.skopelos.gov.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=756&Itemid=817
αφού είχε προηγήθη http://www.skopelos.gov.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=735&Itemid=269
ο αναγνώστης ρώτησε γιατί μια κίνηση που έγινε τον Μάρτη την ανακοινώνουν τον Σεπτέμβρη από το γραφείο του δήμαρχου?
και άμεσος άρχισαν να μας ρίχνουν λάσπη .απαγορεύετε στην Σκόπελο η κριτική?

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΣΘΟ?


Αλήθεια ο εισαγγελέας πότε θα επέμβει στον δήμο Σκοπέλου και στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ για να μάθουμε πόσα πληρώνονται και τι προσφέρουν εκτός από λάσπη?

Περισσότερες Πρωτοβουλίες και Δράσεις
Οι ανώνυμες "καταγγελίες"
Δεν είναι όμως όλες οι πρωτοβουλίες «υπέρ» των αδέσποτων στη Σκόπελο. Κάποια, σπάνιας ράτσας, «δίποδα» ζώα, διακατεχόμενα από επικίνδυνες ιδεοληψίες και εμμονές, έχουν πρόβλημα με τα τετράποδα ζωάκια του νησιού μας. Έχουν πρόβλημα επίσης με το που αφιερώνουμε, εθελοντικά, τις Κυριακές μας -όπως παραδείγματος χάριν τη χθεσινή Κυριακή, στις 16.09.2012.
κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΥΠΕΙΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ SKOPELOSNEWS?
ΚΑΙ Ο ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ΑΓΑΠΆΕΙ ΤΑ ΔΊΠΟΔΑ ΆΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΤΡΊΠΟΔΑ ΚΥΡΊΑ ΜΟΥ  
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ? 

Στην ουρά οι αγοραστές για τα Ταχυδρομεία!

Το ξεπουλημα των ταχυδρομειων δεν συζητιεται πολυ.Ειναι αλλο ενα εγκλημα. Τα ταχυδρομεια και ο Οπαπ ειναι εξαιρετικα κερδοφορα.

Οι Αμερικάνοι λένε οτι τα σκουπίδια του ενός,είναι ο θησαυρός του άλλου.Ίσως για αυτό να τρέχουν να πάρουν θέση,τουλάχιστον 8 εταιρείες,εκ των οποίων 2 αμερικάνικες,για να αρπάξουν τον θησαυρό των Ελληνικών Ταχυδρομείων,που εκποιεί ως σκουπίδι,η κυβέρνηση ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ.

Τα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν μια συνεχή κερδοφορία.Το 2010 είχαν κέρδη προ φόρων 3.4 εκατ. και το 2011,2,5 εκατ. Ο τζίρος ανήλθε στα 543.3 εκατ. και 484.2 εκατ. αντίστοιχα.

Οι ξένες και ελληνικές εταιρείες που φέρονται έτοιμες να μας απαλλάξουν απο το "μαρτύριο των κερδοφόρων Ταχυδρομείων",στην παρούσα προκαταρκτική φάση τουλάχιστον,είναι οι εξής.

 De Post-La Poste

 TNT Post

 UBS και FedEx

 DHL

 ACS (Φέσσας),Speedex (Φουρλής Σφακιανάκης),Star Investments (Βαρδινογιάννης)

Επίσης,αν δεν σπάσουν τα ΕΛΤΑ σε κομμάτια είναι εξαιρετικά πιθανό να δημιουργηθεί μια κοινοπραξία των Βέλγων της De Post με την Star Invesnents και την εταιρεία Imperio,με σκοπό να πάρουν όλο το Ταχυδρομείο,με τις θυγατρικές.

http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_18.html

Τρόικα και αφεντικά μια φωνή και μια γροθιά

ΟΛΟΙ στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….………………………
Τρόικα και αφεντικά
μια φωνή και μια γροθιά
 
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς μια κατάσταση που τη βιώνουμε καθημερινά, είτε δουλεύουμε ακόμα, είτε βρισκόμαστε σε αναζήτηση εργασίας. Όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο έχει αυξηθεί η εκμετάλλευση και πόσο έχουν λιγοστέψει τα εισοδήματά μας.
 
Η απληστία όμως δεν γνωρίζει όρια. Τώρα κάνουν λόγο για ελεύθερες οικονομικές ζώνες. Θέλουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια ελεύθερη οικονομική ζώνη, όπου δεν θα ισχύει κανένα εργατικό δικαίωμα. Μιλούν για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για αύξηση του ωραρίου εργασίας και νέες απολύσεις, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των τραπεζών. Όλα αυτά και πολλά ακόμη αποτελούν τις «αναγκαίες θυσίες» που πρέπει να κάνουμε (όπως λένε) για την ανάπτυξη. Πρόκειται για δωράκια στα  αφεντικά.
 
Δεν είναι μόνο η Τρόικα, η κυβέρνηση κλπ. Είναι κυρίως αυτοί που έκαναν την κρίση σημαία, αυτοί που έκλεισαν όλες τις επιχειρήσεις, αυτοί που επιδιώκουν να φτιάξουν πιο ευνοϊκές συνθήκες εκμετάλλευσης, για να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο. Αυτό το επιτυγχάνουν πολύ καλά, όσο εμείς δεν οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας. Όσο δεν αμφισβητούμε την υποτιθέμενη δύναμή τους, όσο δεν πιστεύουμε σε μας τους ίδιους. Όσο δεν χαράζουμε μια κόκκινη γραμμή άμυνας, στοχεύοντας όχι μόνο στην ανατροπή, αλλά και στη δημιουργία άλλων όρων, την αυτό-οργάνωση της κοινωνίας με βάση τις δικές μας αξίες, με βάση την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την ισότητα.
 
Στις μάχες που δίνουμε, και που πρέπει να δώσουμε, δεν γίνεται να περιμένουμε κάτι από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, από τον κομματικό οργανισμό ΠΑΜΕ, ή από όσους θέλουν να χειραγωγήσουν το εργατικό κίνημα, όποια προβιά και αν φοράνε.
Χορτάσαμε από λόγια και από εξαθλίωση. Δεν είναι ώρα για να κάνουμε και άλλη υπομονή (όπως επίμονα μας ζητάνε).
 
 Όσον αφορά τα νέα μέτρα, το ξέρουμε καλά πως δεν πρόκειται για τα τελευταία, αλλά για μια ακόμη πέτρα στον τοίχο που υψώνεται μπροστά μας και μας κρατά μακριά από τα αγαθά του δικού μας μόχθου.
 
Ο κόσμος μας είναι σε σύγκρουση με αυτούς που κερδίζουν από την υπεραξία μας, με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για τον τρόπο που ζούμε.
 
απέναντι στα νέα μέτρα…
μαχητικός αυτό-οργανωμένος συνδικαλισμός
 
ΟΛΟΙ στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη
 
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….………………………
Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας)
  info@ese-gr.org     http://athens.ese-gr.org    6941507846
http://athens.ese-gr.org

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου