Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εως τις 5 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι πτήσεις τσάρτερ στην Σκιάθο

Εως τις 5 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι πτήσεις τσάρτερ στον διεθνή αερολιμένα του νησιού
Στο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος εξακολουθεί να βρίσκεται η Σκιάθος και στην διάρκεια του Σεπτεμβρίου, καθώς χιλιάδες αλλοδαποί επισκέπτες, ταξιδεύουν αεροπορικώς στον συγκεκριμένο προορισμό.
Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία του διεθνούς αεροδρομίου της Σκιάθου, χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 12 πτήσεις τσάρτερ, μεταφέροντας 150 επιβάτες έκαστη, γεγονός που μεταφράζεται αριθμητικά σε 1.800 συνολικά επιβάτες, κυρίως Άγγλους και Σκανδιναβούς.
Οι ξένοι τουρίστες μοιράζονται και στα τρία νησιά, έχοντας πάντα ως επίκεντρο την Σκιάθο. Οι αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών θα συνεχιστούν έως και τις 5 Οκτωβρίου για την φετινή σεζόν και όπως όλα δείχνουν, παραμένει αδιάπτωτο το ενδιαφέρον των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού. Σε γενικές γραμμές πάντως, η κίνηση διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και στο σύνολό της εμφανίζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Σε εποχές κρίσης, που συρρικνώνουν διαρκώς το εισόδημα των ελλήνων, οδηγώντας παράλληλα τις ναυτιλιακές εταιρίες σε περικοπές δρομολογίων, η από αέρος επικοινωνία όπως όλα δείχνουν καλά κρατεί, εμφανίζοντας μάλιστα αυξητικές τάσεις.
Οι πτήσεις τσάρτερ μειώνονται, βέβαια, σταδιακά μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τριάντα περίπου πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται αφίξεις άνω των 3.000 ξένων τουριστών σε εβδομαδιαία βάση.
Οι χιλιάδες τουρίστες ενισχύουν βεβαίως, την κίνηση και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων. Η παραπάνω διαπίστωση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική για όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο πεδίο του τουρισμού, δεδομένου ότι η έντονη παρουσία των ξένων επισκεπτών στο νησί, είναι κινητήριος δύναμη για όλες τις τάξεις των επαγγελματιών.
Στο μεταξύ, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του προηγούμενου μήνα δείχνουν μέσω της αδιάψευστης γλώσσας των αριθμών, ότι είναι εμφανής η αυξητική τάση στο σύνολο των αφίξεων που έχουν σημειωθεί στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Τον φετινό Αύγουστο αφίχθησαν, συγκεκριμένα, στο νησί, 31.613 αλλοδαποί τουρίστες, έναντι 29.224 κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών είναι Άγγλοι, 15.186 φέτος, έναντι 12.320 πέρυσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος επισκέφτηκαν το νησί Αιγύπτιοι και Ισπανοί, στο πλαίσιο του ανοίγματος του νησιού σε νέες αγορές.
Έντονη είναι, παράλληλα η παρουσία των Κυπρίων, οι οποίοι επίσης προτιμούν τις Βόρειες Σποράδες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, γεγονός που μεταφράζεται σε 1.750 συνολικά αφιχθέντες από την Μεγαλόνησο τον περασμένο μήνα, έναντι 2.019 την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Η οικονομική κρίση που είναι πλέον ορατή και στην Κύπρο, εκτιμάται ότι είναι ο βασικός λόγος για την μείωση των αφίξεων από την συγκεκριμένη περιοχή, προς την Σκιάθο.

Έντονη είναι, εξάλλου, και η παρουσία των Σκανδιναβών, αλλά και των Βαλκάνιων λαών, ενώ αντιθέτως μειώθηκε κατακόρυφα ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών από την Γερμανία, καθώς πέρυσι αφίχθησαν 514 τον Αύγουστο, ενώ φέτος μόνο τρεις.
Παράλληλα είναι μικρός ο αριθμός των ημεδαπών που ταξιδεύουν αεροπορικώς στην Σκιάθο σε σχέση με τους αλλοδαπούς και αυτή την στιγμή υπάρχει μια πτήση την εβδομάδα από Αθήνα, με αεροπλάνο σαράντα περίπου θέσεων. Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί, τέλος, το πρόγραμμα των πτήσεων της επόμενης χρονιάς, η οποία εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε ανάλογα επίπεδα.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger