Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σκιάθος: Κίνδυνος ρύπανσης από καμένο πλοίο

PLOIO FOTIA SKΤην απομάκρυνση επικίνδυνου πλοίου για πρόκληση ρύπανσης αλλά και ασφάλειας του λιμανιού, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου Σκιάθου, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κων/νο Μουσουρούλη, ο δήμαρχος Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης. Πρόκειται για το κατησχυμένο φορτηγό πλοίο «ΑΒΑΝΤΙΣ» ΝΠ 9843, συμφερόντων της εταιρείας «ΑΒΑΝΤΙΣ Ν.Ε.», με έδρα τη Χαλκίδα και νόμιμο εκπρόσωπο τον Αντώνιο Αγραφιώτη. Υπενθυμίζεται ότι πριν 10 μέρες προκλήθηκε στο πλοίο πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες ζημιές ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς η καμπίνα πλοήγησης και οι χώροι ενδιαίτησης. Όπως τονίζει ο δήμαρχος, «Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμανάκι του Αγ. Γεωργίου, δίπλα στην ομώνυμη λίμνη-υδροβιότοπο, σε πολύ κακή κατάσταση συντήρησης, με σοβαρές ζημίες λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς φύλαξη, με επισφαλή πρόσδεση, εις τρόπον ώστε η παραμονή του στο συγκεκριμένο χώρο να δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας του λιμένα και σοβαρότατο κίνδυνο ρύπανσης της περιοχής από τα καύσιμα και λιπαντικά που φέρει. Επιβάλλεται η μετακίνησή του σε άλλο λιμένα, εκτός Σκιάθου, σε μη τουριστική περιοχή. Η συνέχιση της παραμονής του στο λιμένα Αγ. Γεωργίου προκαλεί κινδύνους, σοβαρή όχληση στο περιβάλλον και απάδει στον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής.Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως προβείτε στις νόμιμες και δέουσες ενέργειες για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου από τη Σκιάθο και την δι’ αυτού του τρόπου αποκατάσταση της αισθητικής και περιβαλλοντικής όχλησης του τοπίου»

Στο Δήμο Σκοπέλου ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Σκοπέλου, ενόψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της 26ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμη Μπαλασόπουλου, του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Σωτήρη Σουλούκου και μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.
Η γενική συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση μαζί με τα υπόλοιπα λαικά στρώματα, χωρίς κανένα συμβιβασμό για άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς κλπ), καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων και να περάσουν στους Δήμους το έργο και οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων.
Ακόμη ζητούν κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών μέσα από δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες. Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας και ανταποδοτικών τελών, καμιά εφεδρεία, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση, αλλά μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με διασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τέλος, ζητούν ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους όσους παρέχουν υπηρεσίες στους ΟΤΑ, με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, καμία αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καμία περικοπή στο εφάπαξ.

Σκόπελος ποιος έκανε την πιλοτή του ξενοδοχείου του δωμάτια ?


αλήθεια οι υπηρεσίες που τρέχουνε, στον Ηλία μόνο, αμ δεν θα σας αφήσει έτσι λαμόγια που φάγατε τον κοινωνικό τουρισμό ...και για κάποιες επιδότησης που πρέπει να της ψάξουνε η αρχες

Σκόπελος το νέο δημοτικό σχήμα ετοιμάζετε και μάλιστα εκτός Σκοπέλου γίνονται η διεργασίες άντε τον πουλο σιγά σιγά...


αυτή θα είναι και η νέα δημοτική αρχή από Σκοπελίτες με μπρούτζινα  αρχίδια και όχι κότες ......

Ζημιές λόγω βροχόπτωσης στην Σκόπελο


Πολλά προβλήματα προκάλεσε στην Σκόπελο η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί και διήρκεσε από τις 8.30 έως τις 11.30 περίπου.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για την άντληση υδάτων από οικίες της Σκοπέλου και του Στάφυλου, ενώ λόγω της σφοδρότητας της βροχόπτωσης ήταν δυσδιάκριτο το τοπίο σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του νησιού.

Στην επαρχιακή οδό σημειώθηκαν, ειδικότερα, κατολισθήσεις και μεταφέρθηκαν φερτές ύλες στο οδόστρωμα, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε αγροτικούς δρόμους, όπου δημιουργήθηκαν βαθιά χαντάκια.

Σειρά προβλημάτων προκλήθηκαν επίσης και σε επίπεδο σύνδεσης τόσο με το ίντερνετ όσο και με δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι του νησιού, να στραφούν στους επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι ειδικεύονται σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά θέματα.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου


Στον μακροσκελή κατάλογο των ζημιών που προκάλεσε στην Σκόπελο η έντονη χθεσινή βροχόπτωση, καταγράφονται, αναλυτικότερα, κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό, ειδικότερα δε στο τμήμα που οδηγεί προς το διαμέρισμα της Σκοπέλου, στον Στάφυλο, καθώς και στο διαμέρισμα της Γλώσσας, ενώ παράλληλα κατέστησαν απροσπέλαστοι οι αγροτικοί δρόμοι του νησιού. Παράλληλα, σε ορισμένες αγροτικές ιδιοκτησίες υποχώρησαν μαντρότοιχοι, λόγω της σφοδρότητας της βροχής.

Φερτές ύλες μεταφέρθηκαν, εξάλλου, σε όλο το νησί, έως και την παραλία της Σκοπέλου, «βάφοντας» καφέ την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ παράλληλα έχουν υποχωρήσει τα τοιχία αντιστήριξης σε ορισμένους δρόμους, που δεν συγκαταλέγονται μεν στους άξονες ευρείας κυκλοφορίας, αλλά εξυπηρετούν κατοίκους και τουρίστες του νησιού.

«Τα τοιχία αντιστήριξης που έχουν υποχωρήσει δεν βρίσκονται στην επαρχιακή οδό, αλλά σε διάφορα σημεία στο διαμέρισμα της Σκοπέλου» εξηγεί ο αντιδήμαρχος καθαριότητας της Σκοπέλου, Γιώργος Φύβγας και προσθέτει «δεν είναι δρόμοι ευρείας κυκλοφορίας, αλλά εξυπηρετούν ορισμένους κατοίκους και τουρίστες του νησιού».
Το έμψυχο δυναμικό του νησιού τέθηκε, όπως ήταν φυσικό, σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δεκάδες προβλήματα που προκάλεσε το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται «ελεγχόμενη» από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος αναφέρει παράλληλα ότι «ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου έχουν καλυφθεί από χώμα και σε άλλα έχουν υποχωρήσει τα πρανή, αλλά καταβάλλουμε προσπάθειες, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, προκειμένου να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την δυνατή βροχόπτωση».

Η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό συνεχίζεται, αλλά όπως τονίζει ο κ. Φύβγας «σε ορισμένα σημεία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες την Σκόπελο, φέρνουν για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο του νησιού και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης από τους αρμόδιους.

«Έχουμε απευθύνει κατ’ επανάληψη έγγραφα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σκόπελος, αλλά και την ανάγκη διατήρησης της επιχορήγησης για την πολιτική προστασία, που φέτος είναι μειωμένη κατά 25%, στα περσινά τουλάχιστον επίπεδα» τονίζει ο κ. Φύβγας. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι τα κονδύλια που δόθηκαν φέτος για την πολιτική προστασία της Σκοπέλου ανέρχονται σε 32.000 ευρώ, έναντι του ποσού των 49.000 που δόθηκαν πέρυσι.

Στο μεταξύ, έμψυχο δυναμικό του Δήμου εργάζεται ακατάπαυστα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν σημειωθεί στο νησί, λόγω της χθεσινής, καταρρακτώδους βροχής, αποκαθιστώντας παράλληλα τους αγροτικούς δρόμους, που έχουν καταστεί απροσπέλαστοι.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν εξάλλου και στα άλλα δύο νησιά των Βορείων Σποράδων, την Σκιάθο και την Αλόννησο, χωρίς, ευτυχώς, να αναφερθούν ζημιές.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΆΡΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ποιον πρώην δήμαρχο «Ξεσκονίζουν από την ΣΔΟΕ

Μεταξύ των 15 «αρχόντων» βρίσκονται και δύο βουλευτές από τη Μαγνησία, καθώς και δύο πρώην δήμαρχοι, ο ένας του Βόλου και ο άλλος περιφερειακού Δήμου

Δεκαπέντε βουλευτές, νυν και πρώην, δήμαρχοι νυν και πρώην επίσης, αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι από τη Θεσσαλία βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και ελέγχονται για την πιθανότητα να έχουν παράνομο πλουτισμό και να έχουν υποπέσει σε αδικήματα φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μεταξύ των 15 βρίσκονται και δύο νυν και πρώην βουλευτές από τη Μαγνησία, καθώς και δύο πρώην δήμαρχοι, Δήμων της Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, για τους τέσσερις που ελέγχονται για πόθεν έσχες από τη Μαγνησία, έχουν ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί και διεξάγεται έρευνα, προκειμένου να αποδείξουν ότι όσα κατέχουν τα κατέχουν νόμιμα και τα δηλωθέντα εισοδήματά τους δικαιολογούν τα ποσά των τραπεζικών τους καταθέσεων και τις δαπάνες αγορών των περιουσιακών τους στοιχείων. Πάντως η πορεία της έρευνας κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, ενώ στέλεχος του ΣΔΟΕ δήλωσε ότι «τα στοιχεία που θα βρεθούν, εφόσον βρεθούν, θα γνωστοποιηθούν στη Βουλή». Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ εκτείνονται σε βάθος δεκαετίας. «Είναι νωρίς να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η έρευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συνεχώς εμπλουτίζεται από νέα στοιχεία» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΔΟΕ. Συνολικά οι έλεγχοι αφορούν δεκάδες πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα, είναι σε προχωρημένο στάδιο για δεκάδες από τα πρόσωπα αυτά, για τα οποία έχουν ανοιχθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για αγορές περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αντιπαραβάλλονται με τις φορολογικές τους δηλώσεις για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμα ή αποτελούν προϊόν μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής. Ανάλογα με τα ευρήματα από τους φορολογικούς ελέγχους και τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ διευρύνονται και επεκτείνονται σε συγγενικά πρόσωπα. Επιπλέον ελέγχονται συμβόλαια αγοραπωλησιών ακινήτων, αλλά και οι δραστηριότητες εταιρειών, όπου μετέχουν οι ελεγχόμενοι ή συγγενικά τους πρόσωπα. Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΔΟΕ, οι έρευνες κινούνται βάσει των ελέγχων των ορκωτών λογιστών στα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αλλά και στις πληροφορίες  που συγκεντρώνονται. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο να διαπιστωθεί αν τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων καλύπτουν την αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν. Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται διασταυρώσεις στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, που υπέβαλαν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα την τελευταία δεκαετία. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των περιουσιακών στοιχείων, δίνεται εντολή για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ ζητούνται και στοιχεία για εμβάσματα στο εξωτερικό. Παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών στενών συγγενικών προσώπων, για να διερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι συναλλαγές τους. Την ίδια ώρα, πέραν των πρώην βουλευτών και υπουργών, καθώς και δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, στο μάτι του ΣΔΟΕ έχουν μπει και στελέχη της δημόσιας διοίκησης, όπως γενικοί και ειδικοί γραμματείς, σύμβουλοι υπουργών κ.ά.
Το elenxis
Με ένα νέο «αξιόπιστο» εργαλείο το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών» («Elenxis»), μέσω του οποίου θα διενεργούνται οι φορολογικοί  έλεγχοι εξοπλίστηκε το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας και θα ξεκινήσει να το λειτουργεί από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
Στόχος του συστήματος είναι να εντοπίζονται ευκολότερα όσοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους πλαστά και εικονικά τιμολόγια ή εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής. Παράλληλα, για κάθε ελεγχόμενο θα δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος, ενώ οι ελεγκτές μπορούν να ελέγχουν επιτόπια πλέον τις επιχειρήσεις με ένα laptop ανά χείρας, μέσω του οποίου θα συνδέονται ασύρματα με την κεντρική μονάδα του Taxis, αντλώντας πληροφορίες για το προφίλ της ελεγχόμενης εταιρείας. Σε αυτές περιλαμβάνονται κυρίως μεγάλες επιστροφές ΦΠA, παρουσίαση φορολογικών παραβάσεων, λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων, επιδοτήσεις, οικονομικά αποτελέσματα (ακαθάριστα έσοδα, δαπάνες, κέρδη κ.λπ.), απόδοση φόρου μισθωτών υπηρεσιών, αυξήσεις κεφαλαίου κ.λπ. Κατόπιν, τα φορολογικά δεδομένα που θα καταχωρεί στο φορητό υπολογιστή ο ελεγκτής θα στέλνονται στο Taxis για περαιτέρω επεξεργασία και διασταυρώσεις.
Όταν θα διαπιστώνεται φορολογική παράβαση, άμεσα θα εκτυπώνεται σημείωμα με το πρόστιμο της Eφορίας.
Το νέο σύστημα θα επισπεύσει τις ελεγκτικές διαδικασίες και την επιβολή των προστίμων στους φοροπαραβάτες, αφού «ο φορολογικός έλεγχος θα ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες».

Αυτοκτόνησε άνεργος νεαρός με ''βουτιά'' στο κενό από την ταράτσα του σπιτιού του!

Συγκλονισμένοι οι γονείς και οι φίλοι του 34χρονου, που το τελευταίο διάστημα τον έβλεπαν να έχει κλειστεί στον εαυτό του

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να δώσει τα ξημερώματα ένας 34χρονος άνεργος στην Ιστιαία πέφτοντας απο την ταράτσα του σπιτιού του στον δρόμο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλα έγιναν στις 04.50 τα ξημερώματα. Ο αυτόχειρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.

Οι γονείς και οι φίλοι του αυτόχειρα έχουν βυθιστεί στο πένθος, την ώρα που η αστυνομία προσπαθεί να καταλήξει στα αίτια της αυτοκτονίας. Την έρευνα για το τραγικό συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Θέμα ... ανικανότητας

Αποθεώνοντας τις διαχειριστικές αυταπάτες, ο Τσίπρας κάλεσε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη την κυβέρνηση «αν δεν είστε ικανοί, αν δεν μπορείτε να διαπραγματευτείτε, αν δεν μπορείτε να υλοποιήσετε τις δικές σας δεσμεύσεις (...) να παραχωρήσετε τη θέση σας στις δυνάμεις που θέλουν ν' ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα, στις δυνάμεις που θέλουν να δώσουν τη δυνατότητα στο λαό μας να κρατηθεί όρθιος». Επί της ουσίας, λέει στο λαό ότι η κυβέρνηση που τον συνθλίβει είναι ανίκανη να διαπραγματευθεί και όχι ταγμένη να διαβουλεύεται για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας, τα στρατηγικά συμφέροντα της οποίας παραμένουν συνδεδεμένα με το ευρώ. Του λέει ότι η κατάσταση που σήμερα βιώνει είναι αποτέλεσμα κακής διαπραγμάτευσης και μπορεί να αντιστραφεί με έναν καλύτερο διαχειριστή στο τιμόνι της διακυβέρνησης, ο οποίος, με άλλο μείγμα, θα μπουκώσει τα μονοπώλια (ή κάποιες ισχυρές μερίδες τους), για να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αυτή είναι η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην αναπαραγωγή της αστικής προπαγάνδας ότι για την κρίση και τα μέτρα φταίνε οι «ανίκανοι» πολιτικοί και η λάθος διαχείριση. Αρα, να μείνει ο λαός εγκλωβισμένος στα ντουβάρια της ΕΕ και της αστικής εξουσίας, περιμένοντας το Μεσσία να τον σώσει με ένα άλλο μείγμα, που αποδεδειγμένα τον οδηγεί από άλλο δρόμο στον πάτο.

ΣΥΡΙΖΑ Διαπιστευτήρια «καλύτερου» διαχειριστή

Διαλαλεί την πραμάτεια του «καλύτερου» διαχειριστή
Διαπιστευτήρια εντός και εκτός για την ικανότητά του να αναλάβει αυξημένα καθήκοντα στο αστικό σύστημα
Παπαγεωργίου Βασίλης
Ενοχοποιώντας το χρέος για την καπιταλιστική κρίση και το μνημόνιο για όλα τα δεινά που βιώνει σήμερα ο λαός, ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε το περασμένο Σάββατο το πρόγραμμα με το οποίο το κόμμα του φιλοδοξεί να ασκήσει διαχείριση από τη θέση της κυβέρνησης. Στο σύνολό τους, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «ανασυγκρότηση» της οικονομίας έχουν για μοχλό υλοποίησης τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και παίρνουν σαν δεδομένο την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.Ευθύς εξαρχής, ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε ότι θέλει να καταστήσει την Ελλάδα «θεσμικά ισότιμο εταίρο, με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις που απορρέουν για όλα τα κράτη-μέλη από τις ευρωπαϊκές Συνθήκες». Αποδέχεται δηλαδή το σύνολο των αντεργατικών αντιλαϊκών συμφωνιών στο πλαίσιο της ΕΕ και προσπαθεί να διαχωρίσει το Μνημόνιο από τη γενικότερη στρατηγική της λυκοσυμμαχίας, λέγοντας ότι αυτό «δεν είναι μέρος των Συνθηκών».
Για τη φορολογική μεταρρύθμιση, την οποία έβαλε ψηλά στην ατζέντα, ο Αλ. Τσίπρας απαρίθμησε μέτρα βγαλμένα από προηγούμενες προεκλογικές εξαγγελίες των αστικών κομμάτων (ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, στελέχωση των εφοριών κ.ά.), με στόχο να φτάσουν τα δημόσια έσοδα από το 41% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 45% της Ευρωζώνης. Κατά τα ειωθότα, υποσχέθηκε και αυτός «πάταξη της εισφοροδιαφυγής και περιστολή της παραοικονομίας». Να σημειωθεί ότι πουθενά στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα δεν υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά για τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Στο πεδίο της ανάπτυξης, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι αυτή θα είναι καπιταλιστική και θα επικεντρωθεί σε τομείς όπως «η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ο οικολογικός μετασχηματισμός της οικονομίας, η εξοικονόμηση ενέργειας», όπως άλλωστε προβλέπουν και τα σχέδια της ΕΕ για επενδύσεις στην Ελλάδα που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Δεσμεύτηκε ακόμα για «ανάπτυξη του κοινωνικού τομέα της οικονομίας (...) εναλλακτικά στον κρατισμό και την ιδιωτική κερδοσκοπία», κρύβοντας ότι πίσω από τέτοιες δραστηριότητες κρύβεται η τζάμπα εργασία για το κεφάλαιο, κύρια σε τομείς που σχετίζονται με τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Τρίβουν τα χέρια οι «επενδυτές»
Αποσιωπώντας συνειδητά ότι η αγροτική πολιτική της Ελλάδας καθορίζεται από την ΕΕ και στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στους μεγαλοαγρότες, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής» με «επανασχεδιασμό της κατανομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ελληνική γεωργία, από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, με κριτήρια εθνικά, παραγωγικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά», χωρίς βέβαια να εξηγήσει πώς θα παρακάμψει τις προβλέψεις της ΚΑΠ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό μίλησε για «ένα νέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης», που δε θα στηρίζεται «στα ξενοδοχειακά μεγαθήρια και στη λογική των υπηρεσιών "all inclusive"», αλλά θα έχει «αιχμή του δόρατος τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες θα στηριχτούν τόσο μέσα από τον σχεδιασμό της κεντρικής κυβέρνησης, όσο και από δράσεις και πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης». Δεν είπε βέβαια κουβέντα για το πώς θα βάλει φρένο στα μεγαθήρια του κλάδου, που ελέγχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ξένων τουριστών, την ίδια ώρα που ο εγχώριος τουρισμός φθίνει, εξαιτίας των χαμηλών εισοδημάτων.
Στον τομέα της Ενέργειας, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «αντί για τις ιδιωτικοποιήσεις (...) προωθούμε επιχειρηματικές συμπράξεις και αναπτυξιακές κοινοπραξίες με διακρατικές συμφωνίες», που για το λαό σημαίνει μια από τα ίδια σε ό,τι αφορά το κόστος της ενέργειας και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου. Κι αυτό επειδή τα μονοπώλια με τα οποία θα συμπράξει το αστικό κράτος, δεν επενδύουν για την ψυχή της μάνας τους, αλλά για το μέγιστο κέρδος.
Σε άλλο σημείο, ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε «προσαρμοσμένη πιστοδοτική πολιτική στις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων (που) θα επικεντρώνεται σε κλάδους που παρουσιάζουν θετικές προοπτικές στις διεθνείς αγορές», επαληθεύοντας ότι η ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζεται καθορίζεται από τα περιθώρια κέρδους που έχει το κεφάλαιο και όχι βέβαια τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Διαχείρισης το ανάγνωσμα
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την επόμενη μέρα, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε διευκρινίσεις για το άλλο μείγμα διαχείρισης που θα ασκήσει, αν αναδειχτεί κυβέρνηση. Αναφερόμενος στις εκλογές του Ιούνη, είπε: «Σ' αυτές τις εκλογές χάσαμε τη δυνατότητα σήμερα να έχουμε μια κυβέρνηση που θα μπορεί να κερδίσει όσα και άλλοι κέρδισαν στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής στις 26 του Ιούνη (όπου) θα μπορούσε και η Ελλάδα να συμμετέχει σε όσα κέρδισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δίχως να φορτώνεται το δημόσιο χρέος».
Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι αν οι τράπεζες στην Ελλάδα είχαν εξασφαλίσει τη δυνατότητα να ανακεφαλαιοποιηθούν απευθείας από τους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ, η επίθεση στο λαό θα ήταν ηπιότερη. Τον διαψεύσουν οι εξελίξεις στην Ισπανία, την οποία παρουσιάζει σαν «κερδισμένη» από τη Σύνοδο, αλλά σήμερα βρίσκεται ένα βήμα από το να υπογράψει μνημόνιο, όπως άλλωστε προβλέπει η ίδια η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το ίδιο και η Ιταλία, η οποία, παρά τις διαψεύσεις, δημιουργεί από τώρα το έδαφος για να προσφύγει κι αυτή στους μηχανισμούς της ΕΕ, για δάνεια που συνοδεύονται από μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα άλλο μείγμα διαχείρισης από αυτό που σήμερα εφαρμόζεται σε Ελλάδα και Ευρωζώνη. Αυτό περιέγραψε στη συνέντευξη ο Αλ. Τσίπρας, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Μιλήσαμε για την ανάγκη να αλλάξει ο ρόλος της ΕΚΤ. Να δοθεί η δυνατότητα όπως σ' όλα τα κράτη που έχουν κοινό νόμισμα βεβαίως, τις ομοσπονδίες κρατών, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για παράδειγμα όταν χρεοκοπεί μια πολιτεία, η Καλιφόρνια ή οποιαδήποτε άλλη, υπάρχει η Κεντρική Τράπεζα ως δυνατότητα ύστατης αποφυγής δανεισμού. Μιλήσαμε για την ανάγκη τύπωσης ευρωομολόγου. Μιλήσαμε για την ανάγκη να υπάρξουν επενδύσεις μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διότι η κρίση δεν μπορεί ν' αντιμετωπιστεί με λιτότητα, αλλά μέσα από την διαδικασία αύξησης των επενδύσεων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να πέσει χρήμα στην αγορά για να ξεπεραστεί η κρίση. Είναι μορφή διαχείρισης που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και ο Τσίπρας δεν κρύβει τη συμπάθειά του γι' αυτή, όπως έκανε και προεκλογικά, εκθειάζοντας την κυβέρνηση Ομπάμα. Παρόμοια μέτρα, ωστόσο, δρομολογεί το τελευταίο διάστημα και η Ευρωένωση, στο πλαίσιο της ίδιας αστικής διαχείρισης, με εναλλαγές όμως στο μείγμα της.
Ανάπτυξη για ποιον;
Τα ευρωομόλογα και η αναβάθμιση της ΕΚΤ στο δανεισμό των κρατών-μελών συζητιούνται και σήμερα, χωρίς όμως να αλλάζει στο ελάχιστο το χρονοδιάγραμμα και η ένταση των αντιλαϊκών μέτρων. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σχεδιάζει να ρίξει χρήμα στην αγορά για επενδύσεις, έχοντας πρώτα διασφαλίσει ότι από τις αντεργατικές ανατροπές, η εργατική δύναμη θα έχει γίνει πάμφθηνη, όπως είναι άλλωστε και ο στόχος των μέτρων που τώρα παίρνονται σε όλη την ΕΕ. Η κατάσταση που βιώνει ο λαός σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη, επιβεβαιώνει ότι σπρώχνεται στον πάτο, είτε με τη μια, είτε με την άλλη μορφή διαχείρισης.
Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ο Τσίπρας σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε: «Εμείς θέλουμε οι επενδυτές που θα έρθουν στη χώρα να έχουν στο μυαλό τους ότι έρχονται να επενδύσουν, για να υπάρξει προοπτική σ' αυτή τη χώρα, όχι να λεηλατήσουν τη χώρα. Δεν θέλουμε λεηλασία, θέλουμε επενδύσεις. Αν κάποιοι προχωρήσουν στη λεηλασία, θα μας βρουν απέναντι».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί μόνο τους «τίμιους» καπιταλιστές να επενδύσουν στην Ελλάδα, σαν να πρόκειται το κίνητρο για την όποια επένδυση να είναι άλλο από το κέρδος. Σπέρνει αυταπάτες για «υγιή επιχειρηματικότητα» στον καπιταλισμό, από την οποία μπορούν να ωφεληθούν εξίσου κεφάλαιο και εργαζόμενοι, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι.
Συνολικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διέξοδο από την κρίση συσκοτίζει της αιτίες και σπρώχνει το λαό να σηκώσει σημαίες ξένες προς τα πραγματικά του συμφέροντα. Είπε ο Τσίπρας:
«Εμείς έχουμε άλλη στρατηγική (...) ακύρωσης του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης (...) Ο στόχος μας σε αυτή την επαναδιαπραγμάτευση είναι να δοθεί (...) μια συνολική ευρωπαϊκή λύση που θα αντιμετωπίζει την αιτία του προβλήματος, την υποτιμητική κερδοσκοπία στα ομόλογα μέσα από τη δυνατότητα διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους και μέσα από ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή με όρους και με ρήτρες ανάπτυξης».
Δανειακή σύμβαση χωρίς μνημόνια, δεν υπάρχει. Αρα αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο μνημόνιο, μέσα από την αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, το οποίο, για να ξεγελάσει το λαό, το ονομάζει «πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης». Ακόμα και αν τα δάνεια δεν συνοδεύονταν από μνημόνια, οι όροι για την παροχή και την αποπληρωμή τους καθορίζονται από τις συνθήκες και τις συμφωνίες της ΕΕ. Εκεί καταγράφονται στο σύνολό τους οι στόχοι για τη «δημοσιονομική σταθερότητα» και τα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Για παράδειγμα, η Ισπανία λέει ότι αν πάρει δάνεια από τους μηχανισμούς στήριξης δε θα δεχτεί άλλους όρους, αφού τηρεί όλα όσα προβλέπονται από τις συνθήκες της ΕΕ για το χρέος και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Τηρεί δηλαδή το μόνιμο μνημόνιο της ΕΕ σε βάρος των λαών.

Νέα αεροπορική σύνδεση στη Σκιάθο;


Πληροφορίες για έντονο ενδιαφέρον της αεροπορικής εταιρείας Easy Jet για σύνδεση της Σκιάθου με τρία αεροδρόμια της Αγγλίας.

"Αίμα", "τιμή", σημαία & μαφία αλβανική

http://parallhlografos.wordpress.com/2012/09/17/%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE/


Βγήκε λοιπόν τις προάλλες σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο ο σύγχρονος Καραϊσκάκης με τα παλικάρια του να απελευθερώσουν το Μεσολόγγι αυτή τη φορά όχι από τους τουρκαλβανούς του Ιμπραήμ Πασά, αλλά τους σύγχρονους δυνάστες της Φυλής μας, τους αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας ξεχωρίζει και μια φάτσα που δεν θα την χαρακτήριζες ακριβώς ως Άρια, μια μούρη κάτι μεταξύ μεξικανού έμπορου ναρκωτικών και δεσμοφύλακα στο εξπρές του μεσονυχτίου.
Αριότητα και άγιος ο θεός
Δεν βαριέσαι όμως, ακόμα και τα Waffen-SS άρχισαν τις εκπτώσεις αριότητας όταν άρχισαν να νιώθουν το παλούκι στον κώλο και στρατολογούσαν μέλη και από “κατώτερες”, μη Άριες Φυλές. Ο φίλος μας λοιπόν, είναι μέλος “κατώτερης” φυλής, τουτέστιν Αλβανός, ονόματι Roberto Chaidi. Βορειοηπειρώτης το πιθανότερο άρα αδέρφι μας, πολύ φοβάμαι όμως ότι θα έχουν μια αντίρρηση οι ομοϊδεάτες του που φώναζαν εν χορώ σε πρόσφατο αγώνα της εθνικής στον Σωτήρη Νίνη «Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέΑλβανέΑλβανέ». Και φαίνεται ότι όντως ο τύπος δεν θα γίνει έλληνας ποτέ, τουλάχιστον δεν έχει γίνει ακόμα καθώς μια σχετική έρευνα στην εφημεριδα της κυβερνησης που δημοσιευονται τα ονόματα των ομογενών που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, δεν έφερε αποτελέσματα. Περίεργο για ένα τόσο φλογερό πατριώτη να μην επιθυμεί διακαώς να γίνει Έλλην και με βούλα μιας και οι σχετικές διαδικασίες για τους ομογενείς είναι εύκολες. Μπορεί πάλι η προϋπόθεση της ύπαρξης λευκού ποινικού μητρώου να φέρνει κάποιες δυσκολίες στο θέμα…
Αλλά πάλι δεν πειράζει, αρκεί που είναι Έλληνας στην καρδιά. Και το αποδεικνύει περίτρανα εκτός από τις να-ξεβρομίσει-ο-τόπος δράσεις του και με τις φωτό που έχει στο προφίλ του στο Facebook. Ο φίλος μας είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στις αλβανικές ακτές, του Hotel Palace Lukova. Στο προφίλ του στο Facebook λοιπόν ποζάρει γεμάτος περηφάνια μπροστά στα σε σχήμα μαιάνδρου πλακάκια της πισίνας του ξενοδοχείου. Τις σημαίες πίσω μην τις θεωρήσετε εκπτώσεις στη ιδεολογία μας, είναι για το ξεκάρφωμα.
Πόσος σουρεαλισμός χωράει σε μια φωτογραφία; Αλβανός χρυσαυγίτης ποζάρει με καμάρι μπροστά σε αρχαιοελληνικούς μαιάνδρους. Στο βάθος κυματίζουν περήφανες η αμερικάνικη, η αλβανική και η σημαία της Ε.Ε.
Στεναχωριόμαστε βέβαια για το γεγονός ότι η τοποθεσία του ξενοδοχείου μας δεν μας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για συγκεντρώσεις συναγωνιστών αλλά αναγκαζόμαστε σε φιλοξενίες ανθελληνικών events όπως τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Αλβανία 2011. Και μην σας παραπλανά η χαρά που δείχνουμε στο παρακάτω βίντεο, αυτή έγκειται στο γεγονός οτι κοιτώντας τα κορμιά να λικνίζονται μπροστά μας συνειδητοποιούμε οτι δεν πιάνουν μία μπροστά στα κάλλη της ελληνίδας, η ανωτερότητα της Φυλής ακόμα και στα κωλαράκια είναι γεγονός.

Το δαιμόνιο της φυλής βέβαια δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε αν δεν κατακτήσουμε τον κόσμο. Φτιάχνουμε και οίκο μόδας, τον Roberto Chaidi Fashion.
“Roberto Chaidi Fashion”. Tρέμε Roberto Cavalli
Αυτό μας επιτρέπει να πουλάμε γυναικείες κάλτσες στη Ρωσία, στις οποίες με καμάρι κοτσάρουμε την ελληνική σημαία και γράφουμε περήφανα σε τέλεια χρυσαυγιτικα ελληνικά: EΛΛΗΜΝΙΚΗ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ.
EΛΛΗΜΝΙΚΗ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ: Γράφε ελληνικά ή ψόφα
H ευχή όλων μας βέβαια είναι να πάνε καλά οι επιχειρήσεις του άξιου τέκνου της Φυλής αλλιώς φοβάμαι ότι θα αναγκαστεί να πουλάει τις κάλτσες του στα πανηγύρια της επικράτειας με άμεσο κίνδυνο να πέσει θύμα των ομοϊδεατών του…
ΥΓ. Η διακωμώδηση του τραμπούκου δεν έχει σκοπό τον εξωραϊσμό της επικινδυνότητας της δράσης αυτού και των ομοίων του, αλλά την όσο το δυνατόν ανάδειξη της υποκρισίας τους. Η οργάνωση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αδίστακτη δολοφονική συμμορία ανθρώπων της νύχτας.
Back Door Man

ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ

Τις τελευταίες 5 ημέρες κρατούμενος που κατηγορείται οτι τραυμάτισε τον σωφρονιστικό!!!! Ανθρωποφύλακα βρίσκεται σε λευκό κελί βασανιστικής απομόνωσης χωρίς ούτε καν την τήρηση στοι πειθαρχικής διαδικασίας. Τα κοράκια των ΜΜΕ έσπευσαν να τηρήσουν χρέη χαλασμένου φερέφωνου στους σάπιους κρατικούς μηχανισμούς και στον σύγχρονο μεσαιωνισμό των κολαστηρίων.

Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ενημερώνω πως ο υπαρχιφύλακας μπήκε μέσα στο κελί 4 ατόμων να πουλήσει <<μαγκιά>> λέγοντας διάφορα του στυλ < εγώ είμαι υπαρχιφύλακας> χαρά στο καμάρι! γεγονός που απαγορεύεται ρητά όχι μόνο από πλήθος κανόνων ατομικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων υπέρ των κρατούμενων αλλά και από τη στοιχειώδη λογική.
Εάν γινόταν κάποια συμπλοκή όπως ψευδώς προφασίστηκε έπρεπε να φωνάξει τον <ανώτερό> του και σε καμμία περίπτωση να εισέλθει βρίζοντας μέσα σε κελί όπου κάποιες συνειδήσεις παραμένουν ελεύθερες, παραβιάζοντας  τον ελάχιστο ατομικό χώρο και αξιοπρέπεια των ατόμων την ίδια ημέρα μάλιστα που ξεκίνησαν  αποχές από τα μεροκάματα.
Το παιδί που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας ζήτησε όπως είπε να πάει σχολείο πριν τέσσερις μήνες αλλά κανένας δεν του απάντησε.

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου