Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΌ ΘΌΡΥΒΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΉΤΡΙΕΣ ΤΟΥ CallistoΕίναι δυνατόν να μην μπορούμε να ησυχάσουμε καθόλου δουλεύουν οι γεννήτριες στο φουλ ποιος ο λόγος την στιγμή που στο λιμάνι της Σκοπέλου υπάρχουν ειδικές παροχές ηλεκτρικού .το λιμεναρχείο γιατί δεν επεμβαίνει άραγε ?
αναγνώστης

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΓΛΥΨΕ ΓΛΥΨΕ ΡΕ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΌΣΑ ΣΕ ΤΑΐΖΟΥΝ?


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΩΣΕ ΚΑΙ Κ......

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ....


ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ...

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΤΈΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ .......


ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΆΓΕΤΑΙ .......

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ?


ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ......ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΥΛΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΙΟΛΗ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΡΕ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟ-ΟΥΣ

¨ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ?


ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ......

Γιατί ρε διαλύσατε την Σκόπελο?


για τα δικά σας συμφέροντα?

ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ ΕΤΣΙ ....ΜΗΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ .....


ΒΡΟΜΙΆΡΙΔΕΣ ΜΑΦΙΌΖΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ  ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΕΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΊΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΤΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΈΝΟΥΣ ΣΤΑ @@@@@@@@

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΓΙΑΤΗ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ?

ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ......

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ
Προς την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚ Βόλου
« Κύριοι, άξιος ο μισθός σας…»

Λες και ήταν έτοιμοι από καιρό, δείχνοντας αξιόλογα αντανακλαστικά, η πλειοψηφία του Προεδρείου του ΔΣ του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) και ο γνωστός συντάκτης των αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ κειμένων του ΕΚΒ απόδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι άξιοι του ρόλου που τους έχει ανατεθεί. Πρωτοπόροι στην αντικομμουνιστική επίθεση.  
Ως συνεπή τσιράκια της εργοδοσίας, που δίνουν καθημερινά εξετάσεις στα αφεντικά τους, έβγαλαν ανακοίνωση για την παύση λειτουργίας του «902», όπου διαστρεβλώνουν προβοκατόρικα και χυδαία  την πραγματικότητα.
            Σε ένα κείμενο μνημείο αντικομμουνισμού που θα ζήλευαν ο Γκαίμπελς αλλά και όλο  το επιτελείο του ασφαλίτη Μανιαδάκη, ανακαλύπτουν μια φανταστική απαίτηση της ΚΕ του ΚΚΕ «οι εργαζόμενοι στο κανάλι του 902, κατ΄ απαίτηση της ΚΕ να δουλεύουν εθελοντικά σε νέο ενημερωτικό πόρταλ…»
Δεν πιστεύουμε ότι οι κύριοι αυτοί δεν γνωρίζουν ανάγνωση ώστε να καταλάβουν τι λέει το ΚΚΕ. Δεν γνωρίζουμε επίσης και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν, εθελοντικά, ή με αμοιβή, έχουν αναλάβει το ρόλο του «προστάτη» - νταβατζή των συμφερόντων της εργοδοσίας σε εργοστάσια και επιχειρήσεις του Βόλου.
Οι πράξεις τους, αποκαλύπτουν καθημερινά στα μάτια των εργατών του Βόλου τον ύπουλο και βρώμικο ρόλο που παίζουν. Τους έμαθαν καλά όλα αυτά τα χρόνια και τους έχουν γυρίσει την πλάτη:
Ø είναι αυτοί που στηρίζουν τους εργοδότες οι οποίοι εκτός των άλλων επιβάλλουν τη τζάμπα δουλειά με τις ευλογίες των κομμάτων που κυβερνούν και των οποίων είναι μέλη και στελέχη.
Ø Είναι αυτοί που κάνουν ό,τι μπορούν, συκοφαντώντας το ταξικό κίνημα, ώστε να μην υπάρχει οργανωμένη και μαζική αντίδραση στη λαίλαπα της αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων. Που περιδιαβαίνουν τους χώρους εργασίας, όχι για να οργανώσουν αλλά για να τρομοκρατήσουν τους εργάτες, να τους αναγκάσουν να υποταχτούν στη θέληση της εργοδοσίας, να δεχτούν μειώσεις μισθών, να δουλεύουν όσο  και όποτε θέλουν οι εργοδότες, να συναινέσουν στη σφαγή τους…
Ø Είναι αυτοί που στήριξαν με «νύχια και δόντια» το βιομήχανο Μάνεση, στην προσπάθεια του Συνδικάτου Μετάλλου ΄΄Μήτσος Παπαρήγας΄΄ οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας του Βόλου να συμπορευτούν με τους συναδέλφους τους απεργούς του Ασπρόπυργου.
Ø Είναι αυτοί που στηρίζουν αποφασιστικά όλες τις αντιλαϊκές – αντεργατικές επιλογές, ταυτιζόμενοι πλήρως τόσο με τη ΓΣΕΕ όσο και με τα κόμματα που κυβερνούσαν και κυβερνούν.

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι οπαδοί του είναι περήφανοι για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Για την ηρωϊκή 94χρονη ιστορική διαδρομή του, μια πορεία γεμάτη αγώνες, θυσίες και ποταμούς αίματος για τα δικαιώματα του λαού μας και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Δεν το κατάφεραν στο παρελθόν και δεν θα το καταφέρουν και σήμερα οι νεόκοποι αντικομμουνιστές να αμαυρώσουν αυτή την αγωνιστική διαδρομή του ΚΚΕ.
Οι κομμουνιστές είναι περήφανοι και για την πρόσφατη διαδρομή του, όχι μόνο γιατί μπόρεσε να σταθεί όρθιο στην περίοδο της αντεπανάστασης του ’90 – ’91 που έφερε τις μεγάλες και οδυνηρές ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες για την εργατική τάξη όλου του κόσμου αλλά και γιατί μέσα από τα Συνέδριά του έχει επεξεργαστεί και προτείνει στην εργατική τάξη πρόταση Εξουσίας, με την ίδια την εργατική τάξη στην Εξουσία.
Η στράτευση των κομμουνιστών και η προσφορά τους στο Κόμμα και στην υπόθεση της εργατικής τάξης είναι εθελοντική και δεν δίνουμε λόγο γι’  αυτό σε κανένα εργατοπατέρα, πόσο μάλλον του φυράματος της πλειοψηφίας του ΕΚ Βόλου.
Αλλά είπαμε,
Άξιος ο ρόλος τους, άξιος και ο μισθός τους !

Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ
Βόλος 13 Σεπτέμβρη 2012

Συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

PLASTA EGGRAFAΜε πλαστά έγγραφα προσπάθησαν να διαφύγουν χθες για Αγγλία και Ιταλία, έξη αλλοδαποί που συνελήφθησαν στα αεροδρόμιο Αγχιάλου και Σκιάθου. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Σκιάθου συνελήφθη ένας 33χρονος Ιρανός από αστυνομικούς του Α.Τ. Σκιάθου, για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου. Ο 33χρονος κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου επέδειξε πλαστό διαβατήριο με σφραγίδες Νορβηγικών αρχών.Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε, ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Σκιάθου.
Επιπλέον χθες το απόγευμα από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου επιχείρησαν ν’ αναχωρήσουν για Μπέργκαμο, τρεις υπήκοοι Σενεγάλης ηλικίας 32,28 και 34 ετών, ένας 30χρονος Πακιστανός κι ένας 20χρονος υπήκοος Γουινέας. Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι οι τρεις υπήκοοι Σενεγάλης έδειξαν πλαστές ταυτότητες και πλαστές άδειες διαμονής, ιταλικών Αρχών, ο 30χρονος Πακιστανός, έδειξε πλαστό διαβατήριο πακιστανικών Αρχών και ο υπήκοος Γουινέας έδειξε πλαστό διαβατήριο Αρχών Γουινέας. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας

Παραίτηση υπέβαλε και ο διευθυντής του συνδέσμου ακτοπλόων

Την παραίτησή του από τη γενική διεύθυνση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας υπέβαλε το απόγευμα και ο Νίκος Καβαλλιέρος, ενώ υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα παραιτήθηκε ο Απόστολος Βεντούρης, από τη θέση του προέδρου του συνδέσμου.

Στη σημερινή συνεδρίαση των ακτοπλόων, αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα, ήταν το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες βρίσκονται στο «κόκκινο» οικονομικά, οι τράπεζες έχουν περιορίσει σημαντικά τη ρευστότητά τους και ορισμένες μάλιστα είναι διστακτικές και σκεπτικές στο να εξυπηρετήσουν ακόμα και παραδοσιακούς πελάτες.

Πηγές από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), αναφέρουν ότι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τις εταιρείες, καθώς η μείωση των εισοδημάτων έχει ήδη περιορίσει την επιβατική κίνηση σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ «αγκάθι» για όλους τους ακτοπλόους αποτελεί πλέον το θέμα της τιμής των καυσίμων που παραμένει στα ύψη.

Σημειώνεται, ότι το καύσιμο αυτή τη στιγμή αποτελεί το 60% του λειτουργικού κόστους σε ένα πλοίο. Ο τόνος στο πετρέλαιο για τα συμβατικά πλοία έχει ανέλθει το 2012 στα 594 ευρώ, όταν το 2011 ήταν στα 480 ευρώ και το 2010 στα 380.

Σημειώνεται ότι προσωρινά καθήκοντα προέδρου μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου όπου θα λάβει χώρα η Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΝ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Προεδρείου, θα εκτελεί ο Α΄ αντιπρόεδρος επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων Αντώνης Αγαπητός.

Από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Μαγνησίας ανακοινώθηκαν τοποθετήσεις-αποσπάσεις-διαθέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας

Από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Μαγνησίας ανακοινώθηκαν τοποθετήσεις-αποσπάσεις-διαθέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας, καθώς επίσης και οι τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσελήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, για το διδακτικό έτος 2012-13.
Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να παρουσιαστούν στο σχολείο τοποθέτησής τους και να αναλάβουν υπηρεσία αφού προηγουμένως αναλάβει υπηρεσία ο αντικαταστάτης τους (επώνυμο, όνομα, ειδικότητα, προηγούμενη θέση, πράξη ΠΥΣΔΕ):
ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕ03 2ο ΕΠΑΛ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΣΤΟ 2ο Γ.Λ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΠΟΤΑΚΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕ03 ΠΥΣΔΕ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, ΖΩΪΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΛΕΧΟΒΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ 4ο Γ/ΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ & ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ 9ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ (8 ΩΡ.), ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΠΕ05 1ο Γ/ΣΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ.), ΜΟΥΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΕΥΔΟΞΙΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΜΗΛΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕ05 4ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΥ ΛΟΥΙΖΑ ΠΕ05 2ο Γ/ΣΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, ΔΟΥΛΑΔΙΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΣΤΟ 4ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ & ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ 10ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ (4 ΩΡ.), ΚΑΓΚΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ Γ.Λ. ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ (5 ΩΡ.) & ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ. ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ), ΤΕΧΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, ΒΑΪΤΣΑΡΑ ΠΗΛΙΑΔΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, ΚΟΥΒΕΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ & 4 ΩΡ. ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΑΦΕΤΩΝ), ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ.), ΔΙΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ ΠΕ05 3ο Γ/ΣΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ), ΚΟΠΑΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ05 Γ.Λ. ΣΚΙΑΘΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΚΥΡΑΤΣΩ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΖΙΑΓΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΠΤΕΛΕΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΗΡΟΥ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ05 2ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ 5ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ (12 ΩΡ.), ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΕ05 1ο Γ.Λ. ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ 1ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ (6 ΩΡ.), ΖΑΠΑΝΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕ05 7ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ 9ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ (4 ΩΡ.), ΚΑΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ05 1ο Γ.Λ. Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ 1ο Γ/ΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ (4 ΩΡ.) & ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΚΥΤΤΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ & ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΗΡΟΥ, ΤΣΟΥΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ.), ΡΗΓΑ ΗΒΗ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΠΤΕΛΕΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ (6 ΩΡ. - 2 ΗΜ.), ΦΩΚΑΪΔΟΥ ΦΑΝΗ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΖΑΓΟΡΑΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ.), ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (6 ΩΡ. ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΑΓΡΙΑΣ), ΜΑΓΓΙΝΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.) (2 ΩΡ. ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ & 2 ΩΡ. ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ), ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (8 ΩΡ.), ΤΡΑΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΚΑΛΤΣΟΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΣΑΡΑΦΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ05 ΕΣΠΕΡΙΝΟ Γ.Λ. ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (5 ΩΡ.) & ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ.) (ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΣΟΥΡΠΗΣ), ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΕ05 Γ/ΣΙΟ ΙΩΛΚΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.) (ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΙΩΛΚΟΥ), ΜΑΡΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΠΕ05 2ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕ05 2ο Γ.Λ. ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ.) (4ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΒΟΛΟΥ), ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕ05 6ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.) (15ο & 24ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΙΩΛΚΟΥ), ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ05 2ο Γ/ΣΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ 2ο Γ.Λ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ (4 ΩΡ.), ΓΛΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ05 1ο Γ/ΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, ΓΚΑΜΠΡΑΝΗ ΣΟΦΙΑ ΠΕ05 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, ΘΕΜΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ05 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΗ ΔΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΕ05 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΗ ΔΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΓΡΑΦ. ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ), ΚΟΡΜΠΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ05 1ο Γ/ΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΟ 7ο Γ.Λ. ΒΟΛΟΥ, ΑΝΔΡΙΤΣΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ05 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΟ 8ο Γ/ΣΙΟ ΒΟΛΟΥ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ), ΓΚΑΜΠΡΑΝΗ ΣΟΦΙΑ ΠΕ05 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΚΡΙΝΑ ΠΕ06 Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ & ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ Γ.Λ. ΣΚΙΑΘΟΥ, ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕ07 Γ/ΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ07 Γ/ΣΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (4 ΩΡ.), ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΕ07 Γ/ΣΙΟ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ.) (ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ) - ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ (1) ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ (2 ΩΡ.) & ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ.) (ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ) & ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ (1) ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΖΑΓΟΡΑΣ (2 ΩΡ.) & ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (2 ΩΡ.) (ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΖΑΓΟΡΑΣ), ΜΙΤΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ08 Γ/ΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ Γ.Λ. ΣΚΙΑΘΟΥ & ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (7 ΩΡ.), ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ09 Γ.Λ. ΣΚΙΑΘΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ (6 ΩΡ.), ΧΑΡΙΤΟΥΔΗ ΜΑΡΘΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΕ16.01 Γ/ΣΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ (5 ΩΡ.) & ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ (10 ΩΡ.), ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ17.06 Γ/ΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ Γ.Λ. ΣΚΙΑΘΟΥ (8 ΩΡ.), ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ19 Γ/ΣΙΟΥ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ & ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΕ19 Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ & ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ Γ.Λ. ΣΚΙΑΘΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
ΝΑΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕ02 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ/ΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΡΟΪΔΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ03 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ/ΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟ Γ.Λ. ΣΚΙΑΘΟΥ (4 ΩΡ.), ΚΟΤΡΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ04.04 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ.Λ. ΣΚΙΑΘΟΥ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ

Και ο Ιατρικος Συλλογος Κοζανης εναντια στις ρατσιστικες αιμοδοσιες
 Με αφορμή την ανακοίνωση της χρυσής αυγής για διοργάνωση αιμοδοσίας στην Δ.Μακεδονία και στην πόλη της Κοζάνης στις 14/9/12 και ορμόμενος από την ανακοίνωση του πανελληνίου οργάνου της που αναρτήθηκε σε γνωστό site της πόλης  και ειδικά από την παράγραφο που αναφέρει κατά λέξη:

«ΔΡΑΣΕ και ΠΡΟΣΦΕΡΕ λίγο από το αίμα σου σε ΕΛΛΗΝΕΣ που το έχουν ανάγκη.ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.»  ο ιατρικός σύλλογος Κοζάνης εφιστά την προσοχή και συνάμα την ευθύνη των διευθυντών των μονάδων αιμοδοσίας των νοσοκομείων του νομού μας καθώς και των αιμοδοτικών οργανώσεων για κάθε είδους διευκόλυνση όσον αφορά στη λήψη αίματος από μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης εάν προηγουμένως δεν αποκυρρήξουν την προαναφερθείσα ρατσιστική και απαράδεκτη ανακοίνωση.
  Το αίμα αποτελεί ανιδιοτελή προσφορά ζωής και δίδεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όχι μόνο γιατί το ορίζουν οι ελληνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά γιατί το επιβάλλει η ηθική.
  Υπενθυμίζουμε ταυτόχρονα στους εμπνευστές αυτής της άστοχης ανακοίνωσης ότι ο γιατρός της Δ.Μακεδονίας έχοντας επίγνωση του όρκου του, ότι υποχρεούται να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικότητας ή ποινικού μητρώου θα σταθεί στο ύψος του και δεν θα ενδώσει σε τέτοιες αδιανόητες απαιτήσεις.
  Ο ιατρικός κόσμος, την προσφορά αίματος a la carte, σας την επιστρέφει.
  Ο ΙΣΚ καλεί όλη την κοινωνία να παλέψει μαζί του, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, ενάντια σε τακτικές, δράσεις και ενέργειες που προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση, τη δημοκρατία μας και το αξιακό μας σύστημα.
http://www.kozan.gr/?p=32499

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» & ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Γ. ΚΟΥΒΑΡΑ ΚΑΙ Μ. ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ»
& ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Γ. ΚΟΥΒΑΡΑ ΚΑΙ Μ. ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ

Τι κάνετε κυρία Παπαρήγα, είστε καλά με όλα αυτά που βλέπετε και ακούτε;
«Να μην απαντήσω αυτό που ο κόσμος συνήθως απαντάει, ”καλά είμαστε από συνήθεια”. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, θα πάει πολύ άσχημα, αλλά πρέπει να αισθανθούμε καλά με ποια έννοια: Πρέπει να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να αντιπαλέψουμε την κατάσταση».

Από αυτό θέλω να ξεκινήσουμε, από αυτήν την πάλη που κάνετε πάντα υπέρ των λαϊκών αγώνων. Ξέρετε ότι πάμε πια σε ένα νέο γύρο σκληρών μέτρων, θα δοκιμάσουν τα όρια της κοινωνικής συνοχής και αντοχής των πολιτών. Θα συνεχίσετε να κλείνετε δρόμους με διαδηλώσεις, να αποκλείετε λιμάνια, να εμποδίζετε την είσοδο σε ξενοδοχεία; Αυτή η μορφή πάλης δεν αισθάνεστε ότι μπορεί να έχει πλήξει και ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να έρχονταν κοντά σας σε αυτήν την κρίση; Μήπως τους απομακρύνετε με αυτήν τη μορφή πάλης;
«Να ξεκαθαρίσω: Εμείς δεν αναγορεύουμε στο άλφα και στο ωμέγα τη μορφή πάλης. Πρέπει να πούμε ότι όταν είναι οξυμμένα τα προβλήματα πρέπει να είναι αντίστοιχες και οι μορφές πάλης. Να σας πω ένα παράδειγμα. Η ετήσια, ας πούμε, διαδήλωση για το Πολυτεχνείο ή για την Πρωτομαγιά ή για άλλα επετειακά γεγονότα. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να ήταν ένα απλό συλλαλητήριο. Όταν όμως διεκδικείς την επιβίωσή σου, και οι μορφές πάλης πρέπει να είναι αντίστοιχες. Όμως, να ξεκαθαρίσω το εξής: Οι μορφές πάλης από μόνες τους, όσο δυναμικές και αν είναι, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και ενδεχομένως να αποτελέσουν και αφορμή ή αιτία συκοφάντησης των αγώνων. Πρέπει να συνοδεύονται από το κατάλληλο περιεχόμενο, την κατάλληλη κατεύθυνση και, το κυριότερο – αυτό που για εμάς έχει σημασία και αν θέλετε εκεί δοκιμάζεται και η δική μας ικανότητα και αντοχή – κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γειτονιά πρέπει να είναι ένας χώρος όπου συγκεντρώνονται όσο γίνεται περισσότεροι, αποφασίζουν τη μορφή πάλης, συζητάνε, τσακώνονται και μεταξύ τους για την αιτία της κρίσης… Δηλαδή, αν αυτή τη στιγμή η λαϊκή συμμετοχή δεν φτάσει σε ένα μάξιμουμ – 100% δεν πρόκειται ποτέ να είναι, αλλά εν πάση περιπτώσει – τότε θα μένει η μορφή πάλης και θα μένουν τα συνθήματα και οι αγώνες δε θα έχουν αποτελεσματικότητα».

Κυρία Παπαρήγα, εμείς οι Έλληνες μέσα σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν και αυτό που λέμε ότι όλοι ζοριζόμαστε και όσο πάει το πράγμα γίνεται και πιο δύσκολο, είμαστε σε επαγρύπνηση, είμαστε έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους; Βλέπουμε στην Ισπανία και μου κάνει εντύπωση ότι είναι περισσότερο οι άνθρωποι στους δρόμους.
«Όχι μην το λέτε. Είναι περισσότεροι από χτες, όπως και στην Ελλάδα. Αλλά οι αγώνες όταν δεν έχουν τις προϋποθέσεις να κατακτήσουν κάτι ή να αποτρέψουν κάτι, όταν πολιτικά είναι υποταγμένοι στην επόμενη εκλογική μάχη, να το πω καθαρά γιατί υπάρχουν και εκλογικές αυταπάτες στο λαό, τότε αυτοί οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα, κουράζουν και δημιουργούν κλίμα απογοήτευσης και αποστράτευσης και πρέπει ξανά και ξανά…».

Ναι, αλλά γιατί το ΚΚΕ δεν μπορεί σήμερα να ωφεληθεί από μια οικονομική κρίση, από την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων, από την πτώση του βιοτικού επιπέδου; Δεν είναι κάπως παράλογο αυτό;
«Το ζήτημα είναι αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένα παλλαϊκό κύμα αντεπίθεσης με κλιμάκωση, με εναλλαγές στις μορφές πάλης. Και η κλιμάκωση μπορεί να περιέχει και διαλείμματα από τις ανεβασμένες μορφές πάλης και να είναι ανασυγκρότηση του κινήματος».

Δηλαδή, θεωρείτε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα διάλειμμα; Το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει υποστεί μια πτώση των ποσοστών του…
«Ας αφήσουμε το ΚΚΕ».

Όχι εγώ μιλάω για το ΚΚΕ, γιατί και οι λαϊκοί και συνδικαλιστικοί αγώνες που περιγράφετε στο ΚΚΕ είναι πάντα αυτόνομοι. Έχετε το ΠΑΜΕ το οποίο κάνει τη δική του διαδήλωση δίπλα από τη ΓΣΕΕ.
«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Καταρχήν, η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ είναι πάντα συνάρτηση του επιπέδου της πάλης στην Ελλάδα. Δηλαδή, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μεγαλώσει τα ποσοστά του αν η πολιτική συνείδηση στην Ελλάδα, που διαμορφώνεται όχι μόνο από το ΚΚΕ, διαμορφώνεται και από την εμπειρία του λαού, διαμορφώνεται και από τα άλλα κόμματα, αν αυτή η συνείδηση δε ριζοσπαστικοποιηθεί και δε συνοδεύεται και από οργάνωση της πάλης. Δεν είπαμε ψηφίστε να σας λύσουμε τα προβλήματα. Ποτέ δεν είπαμε ότι η δύναμη του ΚΚΕ μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη για το λαό μέσα στο κοινοβούλιο. Είναι άλλο πράγμα αυτό που λέμε, ένα ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό μπορεί να φέρει κάποια αποτελέσματα».

Γιατί όμως τα ποσοστά έπεσαν; Δεν είναι ο λαός «μέχρι εδώ» για να θέλει μια λύση;
«”Μέχρι εδώ” είναι, αλλά αυτή τη στιγμή…».

Μήπως αυτά που τους είπατε προεκλογικά δεν τους έπεισαν ή ήταν φοβισμένος ο κόσμος για να πάρει μια πιο ριζοσπαστική απόφαση;
«Ναι, δεν έπεισαν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε δίκιο. Εγώ δε λέω ότι έπεισαν, άμα έπειθαν θα μας ψήφιζαν. Όχι μόνο δεν έπεισαν, αλλά δυσαρεστήθηκε και ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΚΚΕ γιατί δεν μπήκαμε στο παιχνίδι των κυβερνητικών εντολών και να αποπειραθούμε να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας ή να πάμε σε αυτές τις εντολές, να βάλουμε τέτοιες προτάσεις που να μην τις δεχθούν τα άλλα κόμματα και να πούμε “φταίτε εσείς που δεν έγινε κυβέρνηση συνεργασίας”».

Άρα θα μείνετε σε τελείως αυτόνομη πορεία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο κόμμα της αριστεράς;
«Δε λέω ότι και εμείς δεν έχουμε και αδυναμίες πειθούς. Δεν ήταν όμως αυτό που καθόρισε. Ο λαός σήμερα πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη συνταγή διαχείρισης της κρίσης. Ξεκινάει, αν θέλετε, αγνά, ξεκινάει από το ότι ο αγώνας απαιτεί και θυσίες, ενώ απαιτεί, αν θέλετε, λιγότερες θυσίες από τις θυσίες που κάνει σήμερα ο λαός. Πίστεψε ότι μπορεί να υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει στο μέλλον μια κυβέρνηση της αριστεράς που εν πάση περιπτώσει, με το μαλακό, χωρίς ρήξεις, χωρίς φασαρίες, θα του λύσει τα προβλήματα».

Γιατί όμως δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς;
«Πουθενά δεν υπήρξε κυβέρνηση της αριστεράς που άλλαξε τη ρότα των πραγμάτων. Κοιτούσα σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα της Ολλανδίας. Που λέγανε στην Ολλανδία, πρώτο κόμμα, γκανιάν, το αριστερό κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Ολλανδίας κ.λπ. Βλέπετε που πήγε η ψήφος; Έπεσε το ακροδεξιό κόμμα, έχασε πάρα πολλές έδρες γιατί έριξε την κυβέρνηση, αλλά τελικά – όπως λένε οι τίτλοι των εφημερίδων – τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα νίκησαν».

Αυτό δε σας απασχολεί; Μήπως πρέπει να αλλάξετε κάτι στη στρατηγική σας;
«Ακούτε να δείτε, θα αλλάζαμε τα πάντα στη στρατηγική μας και θα είμαστε υποχρεωμένοι να τα αλλάξουμε ή να εξαφανιστούμε αν η ΕΕ συντελούσε στη βελτίωση της ζωής των λαών έστω και αργά και σταδιακά και όχι γρήγορα. Δεύτερον, αν π.χ. καταργούνταν η κρίση στον καπιταλισμό. Αν υπήρχε διέξοδος από την κρίση φιλολαϊκή χωρίς να σπάσουν αυγά. Δυστυχώς η στρατηγική δεν επιβεβαιώνεται μέσω της ψήφου, η στρατηγική επιβεβαιώνεται από τις αντικειμενικές εξελίξεις και οι αντικειμενικές εξελίξεις έχουν επιβεβαιώσει απολύτως το ΚΚΕ.
Πείτε μου μια συνταγή, υπάρχουν συνταγές στα πλαίσια της ΕΕ, δεν είναι μονομπλόκ, συνταγές βέβαια στην ίδια ρότα, κερδοφορία, επιχειρηματικοί όμιλοι, ανταγωνισμοί κ.λπ. και αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όλες οι συνταγές που υπάρχουν προϋποθέτουν να πάνε στον πάτο οι κατακτήσεις των εργαζομένων, να πάνε στον μεσοπόλεμο, να πάνε στη δεκαετία του ’50».

Η εναλλακτική λύση ποια είναι; Ότι φεύγουν κάποιες επιχειρήσεις από την Ευρώπη που συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και πάνε στην Κίνα, όπου δεν υπάρχουν δικαιώματα εργαζομένων;
«Αυτά είναι ακριβώς μέσα στη φύση του καπιταλιστικού συστήματος και γίνονται εδώ και 500 χρόνια. Γιατί τώρα δεν έχουμε μόνο εξαγωγή εμπορευμάτων. Εχουμε τέτοια συσσώρευση κεφαλαίων, έχουμε κατάργηση κάθε περιοριστικού ορίου στην κίνηση των κεφαλαίων και επομένως τα κεφάλαια κινούνται εκεί που τους συμφέρει περισσότερο. Και δεν κινούνται μόνο με στοιχείο τη φθηνή εργατική δύναμη. Είναι ένα στοιχείο αυτό. Είναι ένα στοιχείο η φθηνή εργατική δύναμη, αλλά πάνε εκεί που υπάρχουν οι πρώτες ύλες, ανεξάρτητα από το επίπεδο της εργατικής δύναμης και πάνε και σε χώρες που έχουν ένα γεωστρατηγικό ενδιαφέρον για να επεκταθούν παραπέρα. Επομένως είναι συνδυασμένα κριτήρια, βεβαίως είναι οικονομικά η βάση. Αυτά που μου περιγράφετε είναι τα τυπικά στοιχεία, τα βασικά φαινόμενα, οι νόμοι του καπιταλισμού. Τα πάντα υποτάσσονται στο κέρδος. Ο επιχειρηματίας σκασίλα του μεγάλη για την ανεργία στην Ελλάδα. Θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, εμείς δε λέμε ότι δε θα έρθουν. Εφόσον φτάσει ο μισθός στα 400 ευρώ, εφόσον καταργηθεί το οχτάωρο, εφόσον ένας εργαζόμενος είναι 11 ώρες στη δουλειά αλλά πληρώνεται για 3 ή για 4 γιατί την άλλη ώρα δεν έχει πολλή δουλειά ή δεν έχει καθόλου, βεβαίως θα έρθουν και εφόσον επιβληθεί ο σιδερένιος νόμος της τρομοκρατίας, να μην υπάρχουν απεργίες, να μην υπάρχει πολιτική δραστηριότητα, να είναι ένας λαός στο γύψο. Θα κάνουν κάποιες επενδύσεις».

Εσείς θα εμποδίσετε με τη στάση σας κάποιες επενδύσεις που σκοπεύουν να έρθουν στην Ελλάδα με τους όρους που εσείς περιγράφετε;
«Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να ματαιώσουμε τις επενδύσεις, γιατί όταν ο επενδυτής θέλει να βγάλει κέρδη θα έρθει στην Ελλάδα. Ούτε είναι το θέμα για εμάς ελληνικές ή ξένες επενδύσεις. Και ο Έλληνας και ο ξένος επενδυτής τα ίδια κάνει. Αυτό που εμείς θα κάνουμε είναι να καλέσουμε το λαό να κρατήσει ό,τι μπορεί να κρατήσει από τα υπολείμματα που του έμειναν, δεν είμαστε αδιάφοροι γι’ αυτό, να υπάρχουν μέτρα ανακούφισης, δεν είμαστε αδιάφοροι γι’ αυτό, γιατί, ξέρετε, η εξαθλίωση δεν ανεβάζει την πολιτική συνείδηση. Τέτοιες αυταπάτες δεν έχουμε. Άλλοι μπορεί να ποντάρουν στην εξαθλίωση, εμείς δεν ποντάρουμε σε αυτό».

Ποιοι ποντάρουν στην εξαθλίωση; Για ποιους το λέτε αυτό;
«Κόμματα τα οποία υπηρετούν το σύστημα, κόμματα τα οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν την αγανάκτηση, όχι για να ανέβει η πολιτική συνείδηση, αλλά για να κερδίσουν τον πολιτικό θώκο, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ, ενώ εμείς ξέρουμε ότι η εξαθλίωση μπορεί να οδηγήσει και σε τέλμα τη συνείδηση, αν δεν υπάρχει έστω και ένα κίνημα, εμείς το θέλουμε δυνατό, το οποίο δίνει κουράγιο στο λαό, του εξηγεί τι φταίει και του δείχνει το δρόμο της πάλης. Και θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Ως Κόμμα μετράμε πολύ περισσότερο από μία πορεία στο κέντρο της Αθήνας, όχι ότι το λέμε από την ίδια σκοπιά των εμπόρων, ή στο κέντρο μιας οποιασδήποτε πόλης, μετράμε πολύ περισσότερο πόσες συνελεύσεις γίνονται στους τόπους δουλειάς, πόσοι παίρνουν μέρος, αν θέλετε τη διαπάλη που γίνεται μέσα σ’ αυτές τις συνελεύσεις, τί συζήτηση γίνεται, πού καταλήγουν οι εργαζόμενοι. Τώρα π.χ. δεν μπορεί να υπάρξει τόπος δουλειάς που δεν θα συζητήσει το νέο πακέτο που απαιτούν οι βιομήχανοι, το οποίο λέει το εξής: Κατάργηση του 8ωρου, 11 και 13 ώρες δουλειάς την ημέρα και μετά θα έχεις ένα ρεπό – τώρα ξέρετε ο άνθρωπος δεν μπορεί να δουλεύει τις τέσσερεις μέρες 13 ώρες τη μέρα και μετά να έχει μία μέρα ρεπό…».

Θεωρείτε ότι τα μέτρα αυτά θα περάσουν; Δηλαδή πέρυσι είχαμε την Εθνική Συλλογική Σύμβαση και τη «χαιρετίσαμε»…
«Θα περάσουν αν το κίνημα μείνει όπως είναι σήμερα, που δεν το υποτιμούμε, δεν το σνομπάρουμε, αλλά αν μείνει το κίνημα ως έχει θα περάσουν τα πάντα και θα χτυπηθεί και το κίνημα».

Όλες αυτές οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ευρώπη από τις αποφάσεις του Μ. Ντράγκι στην ΕΚΤ, οι φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο, σας δίνουν την εντύπωση ότι το ευρώ θα διασωθεί και ότι εν πάση περιπτώσει υπάρχει ένα πιο μεγάλο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο;
«Αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η άποψη στην Ευρώπη για τη διατήρηση της Ευρωζώνης και της ΕΕ ως έχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έρθει εξ αντικειμένου και το ζήτημα της διάσπασης. Αυτή τη στιγμή όντως κυριαρχεί η άποψη: ΕΕ ως έχει, ποιο βαθιά ενοποίηση, που σημαίνει ότι από αυτά που λέμε κυριαρχικά δικαιώματα τίποτα δεν πρόκειται να μείνει, μάλιστα πολλοί λένε η ΕΕ να γίνει σαν τις ΗΠΑ, ως πολιτείες και όχι ως κράτη – μέλη. Δεν θα καταργηθούν οι αντιθέσεις, ούτε θα υπάρχει εξίσωση ανάπτυξης. Κυριαρχεί αυτό το ζήτημα της ενοποίησης, διατήρησης του Ευρώ, όμως εμείς θεωρούμε ότι οι αντικειμενικές εξελίξεις, δεν είναι τι θέλουν οι πολιτικοί κάθε φορά. Μπορεί να γίνει και διάσπαση της Ευρωζώνης, γι αυτό ορισμένοι ετοιμάζονται και για αυτά τα εναλλακτικά σενάρια. Και κοιτάξτε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε την Αργεντινή;».

Γιατί τη θυμήθηκε;
«Γιατί αν σκάσει στα χέρια του η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα του δώσει αριστερό προφίλ».

Δεν πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι μακράς πνοής;
«Δεν το πιστεύω. Ξαναλέμε: Οι εκλογές αν δεν φέρουν ένα βαθύ ρήγμα στο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα στο λαό. Γιατί κοιτάξτε να δείτε. Είχε τριγμούς το πολιτικό σύστημα. Αντιμετώπισε τους τριγμούς με την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας. Αύριο τους τριγμούς μπορεί να τους αντιμετωπίσει με μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει χαρτιά αυτό το σάπιο…».

Έχετε πει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνούσε την ίδια πολιτική θα είχε;
«Και το ΚΚΕ να κυβερνούσε, αν δεν προχωρούσαμε στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων θα ήμασταν κι εμείς ένας ΣΥΡΙΖΑ.
Και όσον αφορά τον Ντράγκι. Τώρα όλοι ορκίζονται στον Ντράγκι! Τι αποφάσισαν; Να αγοράσουν τα ομόλογα των τριών χρόνων – πάλι μορφή δανείου θα είναι. Και να σας πω: Θα κερδίσει η ΕΚΤ, αγοράζει τα ομόλογα που δεν πρόκειται να πληρωθούν και όταν θα τα πουλήσει μπορεί να έχουν μεγαλύτερη αξία».

Βλέπετε περαιτέρω αύξηση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και πόσο σας προβληματίζει αυτό;
«Εγώ δεν μιλάω για ακροδεξιά. Μιλάω για ναζιστική, συστημική, φασιστική, δολοφονική Χρυσή Αυγή, είναι οι μπράβοι της νύχτας στο πεδίο της πολιτικής που χρησιμοποιούνται από θύλακες του συστήματος. Όπως έδειξε σε όλες τις χώρες είχαν μία άνοδο και μετά μία πτώση. Στην Ολλανδία είχαν μπει και στην κυβέρνηση. Ωστόσο τη βρώμικη δουλειά θα τους δοθεί χρόνος να την κάνουν και πρέπει ο λαός να τους στερήσει αυτή τη δυνατότητα».

Είστε πολύ σκληρή στους χαρακτηρισμούς, αλλά τι εννοείτε όταν λέτε ότι χρησιμοποιούνται από θύλακες του συστήματος;
«Από κόλπους της αστυνομίας, του στρατού και από θύλακες στο πολιτικό σύστημα, ή αν θέλετε και από οικονομικούς θύλακες. Δεν θέλω να χρεώσω αυτή τη στιγμή στην Νέα Δημοκρατία ότι τη χρησιμοποιεί, ή στη ΔΗΜΑΡ, ή στο ΠΑΣΟΚ».

Δεν το λέτε για τα πολιτικά κόμματα, το λέτε για συγκεκριμένους θύλακες δηλαδή.
«Κοιτάξτε όμως, υπάρχουν θύλακες παντού κι αν θέλετε ο πυρήνας του συστήματος, που ενώ δεν τη θέλει τη Χρυσή Αυγή καταλαβαίνει ότι μπορεί να του προσφέρει υπηρεσίες…».

Θέλει να τη χρησιμοποιήσει δηλαδή…
«Ακριβώς. Είναι κάτι σαν την… Αλ Κάιντα…».

Αυτά που έκανε ο κ. Δένδιας τις τελευταίες μέρες με τη Χρυσή Αυγή σας βρίσκουν σύμφωνη ή όχι;
«Ο κ. Δένδιας προσπαθεί με νομικά μέσα να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Θα μου πείτε μια κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει τα νομικά μέσα; Όμως πιστεύω ότι αυτά τα νομικά μέσα δεν είναι ικανά να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, γιατί ξαναλέω οι θύλακες του συστήματος είναι πιο δυναμικοί από τα νομικά μέσα».
Για το κλείσιμο του Σικιαρίδειου ιδρύματος η Αλ. Παπαρήγα σχολίασε:
«Πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία όρεξη να το αναγορεύσω σε πολιτικό ζήτημα. Είναι πολιτικό ζήτημα. Νομίζω ότι μαζί με τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά, όσα μπορούν να εκφράσουν και αυτά το αίτημά τους, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε σήμερα στη Βουλή, στο υπουργείο, να μην κλείσει το ίδρυμα. Τώρα, ποια είναι η σχέση του ιδρύματος με τη διοίκηση κ.λπ., αυτό δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς. Εμάς μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί να διακοπεί ούτε μια μέρα η λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου και κανενός σχολείου ούτε των δομών της ψυχικής υγείας που ξέρουμε ότι και αυτές πηγαίνουν για κλείσιμο. Θα βρεθούν στους δρόμους και άστεγοι, ιδιαίτερα της ψυχικής υγείας που είναι μεγάλοι άνθρωποι αποκομμένοι από την οικογένεια, πολλοί από τους άστεγους είναι τέτοια άτομα. Και σε ένα βαθμό οι άστεγοι δεν ξέρω πόσο μπορούν να ενσωματωθούν σε κάποιο περιβάλλον. Δεν μπορείς να επανενταχθείς κοινωνικά όταν βρίσκεσαι στο δρόμο. Και άνθρωπος χωρίς προβλήματα δεν είναι εύκολο να ενταχθεί κοινωνικά, καταλαβαίνετε όταν έχεις πρόσθετα προβλήματα».

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ Ή ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ή ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»


Να ξηλωθούν τα κιγκλιδώματα από τις εισόδους της Βουλής που βρίσκονται στην πλευρά της πλατείας Συντάγματος και τον Άγνωστο Στρατιώτη ζήτησε στη σημερινή (13/9/2012) συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Συγκεκριμένα, η δήλωσή του από το βήμα της Βουλής, έχει ως εξής:

«Ζητώ από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη να δώσει εντολή για να ξηλωθούν, σήμερα κιόλας, τα κιγκλιδώματα που είναι τοποθετημένα στις εισόδους πεζών και αυτοκινήτων στην πλευρά του Κοινοβουλίου προς την Πλατεία Συντάγματος και τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Δεν είναι δυνατόν ο ναός της Δημοκρατίας να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της αστυνομίας. Δεν είμαστε φυλακή. Δεν είναι θέαμα αυτό για το Κοινοβούλιο της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία.

Όποιος Βουλευτής αισθάνεται ανασφαλής και χρειάζεται κάγκελα για να ασκεί τα καθήκοντά του ή να καθίσει σπίτι του ή να παραιτηθεί από τη θέση του ή να αλλάξει την πολιτική που υπηρετεί. Αυτές οι μνημονιακές πολιτικές είναι που τον περιφρουρούν με κιγκλιδώματα και συρματόσχοινα.

Τι φοβάστε κ. συνάδελφοι; Την οργή του λαού; Φροντίστε με τα νομοθετήματα και την ψήφο σας να τους δείξετε ότι είστε μαζί του, στο πλευρό του, με τα αναφαίρετα δικαιώματα και συμφέροντά του και όχι παρά τω πλευρώ της Τρόικας και των τοκογλύφων τραπεζιτών.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά, φοβάμαι μόνο τους τρομοκράτες και εκείνα τα διεθνή μεγαλοσυμφέροντα που θα θέλανε να μας βρουν πεταμένους σε κάποιο χαντάκι.

Δεν φοβόμαστε και δεν φοβάμαι την Ελληνίδα μητέρα, τον Έλληνα νοικοκύρη, τα νιάτα αυτής της χώρας ή τους απόμαχους της δουλειάς, που όλοι μαζί παλεύουν για όλα αυτά που τους έχουν αφαιρέσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις και το τέταρτο οικονομικό Ράιχ της Μέρκελ και οι τοκογλύφοι συνοδοιπόροι της.

Για μια ακόμα φορά, ζητώ κ. Πρόεδρε του ελληνικού Κοινοβουλίου, να πείτε στη Φρουρά της Βουλής και στην Ελληνική Αστυνομία να απομακρύνουν τα κάγκελα. Και καλό θα ήταν επίσης, να αραιώσουν και οι κλούβες έξω από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Το θέαμα μας παραπέμπει σε άλλες εποχές».

ΓΕΝΟΠικά “Σκάνδαλα” εκατομμυρίων ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥαρώματος! Και με ΓΣΕΕϊκή “σφραγίδα”.

ΓΕΝΟΠικά “Σκάνδαλα” εκατομμυρίων
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥαρώματος!
Και με ΓΣΕΕϊκή “σφραγίδα”.
Εφαρμόζει ΔΕΗκές πρακτικές που, πριν,
καταγγέλλει ως...σκάνδαλα!
ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΣΥΠ/ΔΕΗ ΧΆΡΜΑ!
Το ΕΠΟΠΤΙΚΟ, δεν έδωσε... άφεση!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΌΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΟΣ ΤΟΥ “ΒΟΎΡΚΟΥ”
ΚΆΘΕ ΜΟΡΦΉΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑΣ!

(Συντάχθηκε από  Γ. Ζωχιό τ. Αντ/δρο ΓΕΝΟΠ)


ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗΑΠΑΎΓΑΣΜΑ πλούσιας σοφίας ήταν το ΓΕΝΟΠικό ανάστημα μπρος στο ΡΑΚΙΤΖΗ ώστε να μην τολμήσει και εισέλθει στα ενδότερα. Πλήρης η εμπέδωση, Οργουελιανά: Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ!
Πόσα μαθαίνει κανείς στη αγκαλιά των, ΚομματικοΕργοδοτικών, ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ!


Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ, ειδικά αυτή την ιστορική περίοδο, είναι μια κυρίαρχη ταξική επιλογή. Σημαντική αμυντική και επιθετική ταξική πολιτική.
Η πυραμιδική, λοιπόν, συλλογική έκφραση Εργαζόμενων-Άνεργων-Συνταξιούχων (σε συνεργασία και με αγρότες-επαγγελματίες) όχι μόνο θα έπρεπε να στηρίζει και αναδεικνύει τους υπάρχοντες αλλά και να δημιουργεί πολλούς νέους. Όχι μόνο για να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες με αγαθά και τιμές δίχως τα υπερκέρδη των εκμεταλλευτών αλλά κυρίως να τους αντιπαραθέσει στις ποικίλες μορφές εκμετάλλευσης, κλοπής, διαφθοράς, απάτης, αδιαφάνειας. Για αναπτυξιακή επιθετική πολιτική που επιλέγουν-ελέγχουν-προσδιορίζουν και ως αντίπαλη στην Εξουσία!


Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΆΤΙΚΗ Συνέλευση του Συνεταιρισμού Εργαζόμενων-Συνταξιούχων ΔΕΗ (δηλαδή ΓΕΝΟ-ΠΟΣ) θυμίζει κάτι σαν σκουπίδια που, μακρόχρονη απεργία, τα αφήνει αμάζευτα!
Από τις 20 χιλιάδες μέλη, μόνο καμιά 20ριά στην αίθουσα. Οι λίγοι ακόμη που... κουβαλήθηκαν μόνο να ψηφίσουν, κρατήθηκαν εκτός να μην... ακούνε τα δράματα και να... διωχθούν μετά το καθήκον.
Ύστερα από χιλιάδες χρόνια, εμφανίστηκε και Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. ΘΑΥΜΑ!
Της ΠΟΣ (Συνταξιούχων), δεν ασχολούνται με... τέτοια ποταπά! Προετοιμάζουν, μετανιώνοντας, την ψυχή τους εν όψη... αναχωρήσεως.
Τα μέλη της απερχόμενης Διοίκησης, κατά 60%, απόντα! Στα παρόντα, η Συνέλευση διαπίστωσε προκλητική έως... ύποπτη... μακαριότητα!
Της επερχόμενης; Δεν είχε δοθεί ακόμη (από ΓΕΝΟΠ) η... γραμμή για να... ξέρουν. Και να παρευρεθούν!


ΤΗΝ ΈΚΠΛΗΞΗ της παρουσίας του Προέδρου ΓΕΝΟΠ (και μέλους της Διοίκησης ΓΣΕΕ) ακολούθησε η βιασύνη ν' αποχωρήσει. Κυρίως, η προσπάθεια αποστασιοποίησης από το Συνεταιρισμό, τονίζοντας την... αυτονομία του σε σχέση με το Συνδικαλισμό! ΤΙ... ΕΙΛΙΚΡΊΝΕΙΑ! ΠΌΣΗ... ΕΥΘΎΝΗ! ΤΙ...ΤΑΞΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ!
Όμως, και τούτο αποτελεί σημαντική εξέλιξη, ο Ν. Φωτόπουλος δεσμεύτηκε, τελικά, ότι η ΓΕΝΟΠ θα στηρίξει τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ μέσω και της υλοποίησης της αποφασισμένης κοινής Ημερίδας. Κυρίως, ότι θα συμβάλει ώστε να “ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΊ” στο Συνεταιρισμό κάθε εμπορική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός των σπλάχνων της συνδικαλιστικής πυραμίδας στη ΔΕΗ (αδιαφανής; μη νόμιμη; με φοροδιαφυγή; κλέφτικη; με εξαγορά συνειδήσεων; υποθήκευση του συνδικαλιστικού ρόλου;).
Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει στο σύνολο του διεφθαρμένου, υποταγμένου, αταξικού, προδοτικού -εργατικού και μη- συνδικαλιστικού κινήματος. Γι αυτό και τα Μνημόνια κυκλοφορούν ελεύθερα! Αν δεν τα... απαιτεί κιόλας η Συνδικαλιστική Ελίτ, συντρέχοντας τα Αφεντικά ως πιστή υπηρέτρια!


Οι...δηλώσεις του Προέδρου ΓΕΝΟΠ προκάλεσαν και... σχόλιο: “Ο Φωτόπουλος θα φάει το κεφάλι του με τέτοια που λέει..!”. Ευτυχώς όμως, η συνδικαλιστική απουσία ήταν σε ολομέλεια και τη... γλίτωσε! Άλλωστε, και ο ΓΕΝΟΠοΓραμματέας (ΔΑΚΕ) που πέρασε απέξω, ασχολήθηκε με τα υψηλά καθήκοντα της Παραταξιακής ενότητας και της ψηφοφορίας για τον έλεγχο της Εφορευτικής. Βέβαια, τώρα που η αδελφούλα ΠΑΣΚΕ ψυχορραγεί, κουβαλά στην πλάτη τεράστιες τις ευθύνης στήριξης και της... ΝέαςΔιακυβέρνησης! Και των Μνημονίων βέβαια!


ΚΑΙ ΠΟΣΗ θλίψη δε θα μπορούσε να μεταφέρει κανείς από μια τέτοια Συνέλευση Συνεταίρων, εργαζόμενων-συνταξιούχων! Υπάρχει ένα λεπτομερές ρεπορτάζ από προηγούμενη Συνέλευση:  http://autenergos.blogspot.gr/2012/01/blog-post_1508.html
Τώρα, λίγα και από την Καλοκαιριάτικη 2012. Συνοπτικά μεν αλλά συνταρακτικά!


ΤΟ ΌΤΙ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΟΥ ΠΣΥΠ/ΔΕΗ ΑΡΝΉΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΤΗΝ... ΑΠΑΛΛΑΓΉ ΤΗΣ ΔΙΟΊΚΗΣΗΣ, ΑΠΌ ΜΌΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΑΡΚΟΎΣΕ.


Σταχυολογούνται όμως ορισμένα απ' όσα ακούστηκαν και από τις επίσημες Εισηγήσεις:
  • Ο Συνεταιρισμός εμφανίζεται με χρέη που οδηγούν στα 10 εκατ. ευρώ.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ “προσφέρονται”, απλόχερα/ανέλεγκτα, για συμβουλές ή σε “μη οφειλόμενα”. Στους... συνειρμούς που κυκλοφορούσαν δε δόθηκαν περιθώρια... αντιλόγου!
  • Στον ανταγωνισμό μεταξύ Συνδικαλιστικής επιχειρηματικότητας και Συνεταιριστού, ΌΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΦΥΣΙΚΌ, κυριαρχεί η Συνδικαλιστική! Αυτό έλλειπε, ν' αφήσουν στους...μικρούς και...διορισμένους πεδίο ελεύθερο για τα... μεγάλα! Θα ευτελιζόταν η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ! Άλλωστε, κριτήριο για τους... διορισμένους είναι η υπηρέτηση και η πίστη προς τους διοριστές. Κυρίως ότι θα σμικρύνουν περαιτέρω των ΠΣΥΠ χάριν του συνδικαλιστικού επιχειρείν!
  • Από τους χιλιάδες Πατέρες της Εργατιάς, μετρημένοι στα δάκτυλα όσοι σχετίζονται με το Συνεταιρισμό. Και αυτό, όσο έχουν εξουσιαστικό ή... άλλο ενδιαφέρον. Μετά την... κάνουν! Άλλωστε, θεωρούν το Συνεταιρισμό αντίπαλο στα επιχειρηματικά τους. Και, ως έμπειροι, ξέρουν να συνθλίβουν τον ταξικό εχθρό!
  • Απείχε το ΠΑΜΕ. Αφού συνδημιούργησε... συντρίμμια, αντί να μείνει και να διορθώσει, έστριψε δια της... αποχής! Και στις εκλογές!
  • Οι ΣΥΡΙΖαίοι; Ε! Τώρα που πάμε για... εξουσία, θα μειώσουμε το... κύρος μας, συνεταιριστικά; Άλλωστε, με τη χρόνια ΣυΡιζική συνδικαλιστική επιχειρηματικότητα, έχουμε εδραιώσει... πεποιθήσεις και... προτιμήσεις! Να φανούμε ασυνεπείς ενόψει εξουσίας; Ποτέ! Να... τρομάξει και το Σύστημα;
  • Κυρίαρχη πλέον η ΔΕΞΙΑ: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-υπολείμματα! Με Συνεταιριστικό όραμα, ιδέες, πάθος, ορμή, οίστρο! Συνέχεια των διαχρονικών, χάριν των οποίων μεγαλούργησαν τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ (όπως και: ΓΕΝΟΠ,Ασφαλιστικό,ΔΕΗ). Και με “ισχυρή-έμπειρη” ΓΕΝΟΠική παρουσία! Με “εκδικητισμό” και “κουκουλισμό” στο χαρτοφύλακα! Για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση των οραμάτων!
ΕΚΕΊΝΟ ΌΜΩΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΌΝΙΣΕ ήταν η είδηση ότι ΧΆΘΗΚΑΝ (ΩΣ ΑΟΡΙΣΤΕΣ) οι 6 αγωγές κατά επιχειρηματία (πρώην κορυφαίου ηγέτη της ΓΕΝΟΠ) ο οποίος “παρακρατεί” από το Συνεταιρισμό, σύμφωνα με Εισηγήσεις-Αποφάσεις, περίπου ΤΈΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ευρώ, οδηγώντας τον σε πιθανή πλήρη καταστροφή.
Και δεν είναι μόνο τα 4 εκατ. χρέη του... επιχειρηματία: ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΣΥΠ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ, ΑΚΟΥΜΠΆΕΙ ΤΙΣ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. Ναι, ορθά διαβάζετε!
Με σιγή που ξεπερνάει κάθε όριο σκανδαλισμού!
Επιπλέον, το δικαστήριο επιδίκασε υπέρ του ΓΕΝΟΠΕπιχειρηματία 70 χιλ. ευρώ για τα... έξοδά του!
Έτσι, θα κατατεθούν πλέον νέες αγωγές, χρησιμοποιώντας, τώρα, τα ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία.
Εκτιμήθηκε δε στη Συνέλευση ότι, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, τα συνολικά έξοδα διεκδίκησης ( με εφέσεις κλπ) θα ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοιο πάρτι σε βάρος Συνεταίρων και Εργαζόμενων του ΠΣΥ/ΔΕΗ!!!! Και με τη σιγή να ταράζει το σύμπαν!


ΣΧΕΤΙΚΆ με αυτό το εκτιμούμενο ως μέγα “σκάνδαλο”, προβλημάτισαν αυτή τη Συνέλευση, όπως και προηγούμενες, η μακρόχρονη συνδικαλιστική σιωπή (ΓΣΕΕ-ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-ΠΣΥΠ) και η μακαριότητα των Διοικούντων .
Συνδυάστηκαν δε και με τις διαχρονικές σχέσεις (κομματικές, παραταξιακές, συνδικαλιστικές, προσωπικές) πληθώρας στελεχών με τον τ. Συνδικαλιστή-Επιχειρηματία.
Τέθηκαν δε σαφή ερωτήματα:
-Γιατί να κριθούν ΑΟΡΙΣΤΕΣ οι 6 Αγωγές όταν ο ΠΣΥΠ διέθετε όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία όφειλαν να τα συμπεριλάβουν σε αυτές;
-Γιατί αρνούνται, με... πάθος, να εξασφαλίσουν τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ δεσμεύοντας την περιουσία του Επιχειρηματία;
-Και βέβαια, μήπως οι... διαχρονικές σχέσεις προ“διαμόρφωσαν” αυτό το αποτέλεσμα; Ίσως και... επόμενα; Απαντήσεις, αναμένονται.
Οι συνειρμοί για τη γενική σιωπή, πολλοί! Κάποιοι την παραλλήλισαν με πολλές άλλες.


Μια απ' αυτές αφορούσε όσα συγκλόνισαν μια ομάδα ΔΕΗτών τουριστών στο πανάκριβο κέντρο του Λονδίνου, όταν άκουσαν από Έλληνα ξεναγό να λέει, ανυποψίαστα: “...να, εδώ είναι το σπίτι μεγάλου στελέχους της ΓΕΝΟΠ.... Χθες ήλθε η σύζυγός του” .
ΕΡΏΤΗΜΑ: ΕΊΝΑΙ Ο ΜΌΝΟΣ; ΤΟΝ ΚΆΛΕΣΕ Η ΓΕΝΟΠ ΝΑ ΤΟΝ... ΡΩΤΉΣΕΙ: ΠΏΣ, ΑΠΌ ΠΟΎ, ΜΕ ΤΙ; ΤΙ ΠΑΡΑΠΈΡΑ ΈΠΡΑΞΕ ΓΙΑ ΤΟ... ΚΟΎΤΕΛΌ ΤΗΣ;
ΑΚΟΎΓΟΝΤΑΣ στη Συνέλευση για εκατομμύρια χρέη και για... χαρίσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, συνέταιροι ρώτησαν (δίχως βέβαια απάντηση):
-Πώς εξασφαλίζονται τα συμφέροντα των Συνεταίρων;
-Από πού θα πληρώνονται στο εξής οι Εργαζόμενοι στο Συνεταιρισμό;
Και όχι μόνο απάντηση, αλλά δεν υπήρχε ούτε ίχνος Διοικητικού Προγραμματισμού ή Παραταξιακών προεκλογικών προγραμμάτων, για να δείξουν ότι σκέπτονται, και πως, να διασωθεί ο Συνεταιρισμός. Για να μη βρεθούν και οι Εργαζόμενοι στο δρόμο (παρότι ανακοινώθηκε ότι απολύονται 20, με εθελουσία).
 
ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ, κυρίως τα “σκάνδαλα” εκατομμυρίων, η σιωπή των ΑΡΜΟΔΙΩΝ ήταν προκλητική έως ύποπτη.
Το ότι υπήρχε στη Συνέλευση διπλή η ΓΣΕΕϊκή παρουσία, την κάνει και επικίνδυνη.
Κάποιος ανυποψίαστος, που δε γνωρίζει και τη “μακρόχρονη σχέση”, θα περίμενε, η ντούμπλεξ ΓΣΕΕϊκή παρουσία, με όσα ακούγονταν, να πετάξει μέχρι και τα ρούχα της!!!
Βέβαια, θα αγνοούσε ή θα παράβλεπε την ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΕΥΓΈΝΕΙΑ της ΓΣΕΕ. Και της ΑΔΕΔΥ, βέβαια!
Η ΕΥΓΈΝΕΙΑ της είναι ένα κεκτημένο που μήτε αμφισβητείται αλλά και συμβατικά κατοχυρωμένο είναι! Και νομοθετικά! Επομένως, κανείς αήθης και ύποπτος δε θα μπορούσε να την παρασύρει σε αγενείς πράξεις και συμπεριφορές. Ουδέποτε η ΓΣΕΕ θα παρασυρθεί κατά των Αφεντικών: Κομματικών-Εργοδοτικών/Ελληνικών-Παγκόσμιων! Δε θα τους αποδώσει προθέσεις ή επιλογές: Κλοπής-απάτης-σκανδάλων-βίας-αδικίας-εκμετάλλευσης. Θα ορθώσει τα στήθια της (!!!!) μπροστά σε κάθε επίβουλο που θα ταράξει την ηρεμία, τα συμφέροντα, τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, τη φήμη, το ήθος, την αίγλη των Αφεντικών. Ποτέ δε θα οργανώσει Εργατικούς Συνεταιρισμούς, Εργατικά ΜΜΕ, Καταναλωτικό Κίνημα που μπορεί να κλονίσουν τη μονοκρατορία των Αφεντικών, τα κέρδη και υπερκέρδη τους! Αγώνες; Πα! Πα! Πα! Να μολυνθεί η σκέψη και λόγος της; Μέχρι ρανίδος θα υπερασπιστεί την αποκλειστικότητα να υπηρετεί, υποστυλώνει, προστατεύει το ΔΕΞΙΟ Σύστημα των Αφεντικών.


Για όλα αυτά, έχει ιστορία, περγαμηνές! Όμως, από σεμνότητα, δεν τα προβάλλει με εκδηλώσεις και εκθέσεις μνήμης.
Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, ορθώνοντας ανάστημα, κατατρόμαξε (με δηλώσεις) την Υπαλληλική (εργαζόμενη) Τρόικα επειδή κλέβει... ρόλους αλλά και δεν υπηρετεί ορθά τα κοινά: Ελληνικά-Ευρωπαϊκά-Διεθνή Αφεντικά!(πυραμιδικοί Εργατοπατέρες, συνηθίζουν να ΟΡΘΏΝΟΝΤΑΙ μπρος σε υπαλλήλους για να δικαιολογούν το ΧΑΜΉΛΩΜΑ μπρος στα αφεντικά. Εκμεταλλεύονται δε εργαζόμενούς τους για να προσφέρουν νομιμοποίηση στους... Κοινωνικούς Εταίρους. Τιιι γλυκό!!!!)
Βέβαια, διορθώνουν αμέσως τα όποια, σπάνια, λάθη.
Η ΓΕΝΟΠ πχ κατάγγελλε (και πολύ ορθά) τη ΔΕΗ ότι παρακάμπτει άξια στελέχη-υπηρεσίες της που αρνούνται να κουκουλώσουν ή διαπράξουν σκάνδαλα και χρησιμοποιεί εξωτερικούς χρυσοπληρωμένους συμβούλους, “πρόθυμους” για κάθε σχετική ευγενή πράξη! Βέβαια, ως καλή μαθήτρια, αμέσως είδε ότι οι εργοδοτικές επιλογές είναι σοφές και “αποδοτικές” και τσουκ, τις... προσαρμόζει αμέσως και σε... ίδιες Επιχειρήσεις!
Οι Συνεταιρισμοί, αν κατά λάθος υπάρχουν, δεν πρέπει ν' αποκλίνουν και χαλούν την πιάτσα στο Επιχειρηματικό, εθνικό και διεθνές, Γίγνεσθαι. Η Συνδικαλιστή παρουσία αποτελεί τη μέγιστη εγγύηση!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ύστερα από προσφυγή σ' αυτό του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέδωσε απόφαση σχετικά με την εκτροπή μέρους των νερών του Αχελώου προς τη Θεσσαλία, με την οποία, ουσιαστικά, μεταφέρει την ευθύνη της απόφασης, θετικής, ή αρνητικής, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θέτοντας, όμως, ένα σκεπτικό που, εν πολλοίς, αφήνει ανοιχτό το δρόμο για την υλοποίηση του έργου.
Δεν πρόλαβε, όμως, να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της βουλευτή του, κυρίας Διώτη, βγήκε λάβρος κατά της εκτροπής, εμφανιζόμενος «βασιλικότερος του βασιλέως» υπέρ των μεγάλων συμφερόντων που, εδώ και 30 χρόνια, την πολεμούν.
Όπως, εδώ και πολλά χρόνια, έχει αποδειχτεί, με ένα άλλο πολιτικό συσχετισμό δύναμης υπέρ του ΚΚΕ, μια μερική εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, συνοδευομένη από ένα εκτεταμένο, κρατικό, δωρεάν και σύγχρονο δίκτυο μεταφοράς και διανομής του νερού στη θεσσαλική γη, θα εκτίναζε στα ύψη την παραγωγική δυναμική της περιοχής μας και θα άλλαζε ριζικά την κατάσταση. Θα ανέτρεπε τη φθίνουσα πορεία σε μια σειρά παραγωγικούς κλάδους που συνδέονται με την καλλιέργεια της γης και τον αντίστοιχο αγροτοβιομηχανικό τομέα, τροφοδοτώντας την συνολική ανάπτυξη της Ελλάδας και όχι μόνο της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα θα βελτίωνε τη σχέση φυτικής – ζωικής παραγωγής, συμβάλλοντας στη μείωση του αγροτικού ελλείμματος της χώρας μας με την ΕΕ και τρίτες χώρες σε κτηνοτροφικά προϊόντα.
Αυτό, όμως, θίγει τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα κι «αυτοκρατορίες» που μονοπωλούν το κρέας και το γάλα, γι' αυτό και επί 30 χρόνια κοροϊδεύουν το λαό με διάφορα τερτίπια. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι «μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια» μέσα σ' αυτά τα κυκλώματα, μέσω διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που πρωτοστατούν στις προσφυγές κατά της εκτροπής, γιατί συμφωνεί με την στρατηγική της ΕΕ για ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και πέρασμα στην επιχειρηματική γεωργία.
Παλιότερα, υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε πει το εξής επιχείρημα κατά της εκτροπής, με το οποίο συμφώνησε και ο ΣΥΝ: «Από τη στιγμή που η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης είναι η μείωση της παραγωγής, η κατασκευή των έργων, (εκτροπή), είναι αντιοικονομική, πέραν του ότι θα μεγαλώσουν οι πιέσεις για αύξηση της παραγωγής από τους αγρότες, αφού θα βλέπουν το νερό να περνάει δίπλα από τα χωράφια τους, αναξιοποίητο».
Είναι φανερό, λοιπόν, πως το πρόβλημα κατασκευής των αναγκαίων έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη Θεσσαλία, με κυρίαρχο αυτό της εκτροπής μέρους των νερών του Αχελώου, θα λυθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων μόνον και εφόσον ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί υπέρ του ΚΚΕ και του συνεπούς αντιμονοπωλιακού κινήματος. Σ' αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της Θεσσαλίας που, ανεξάρτητα από άλλες διαφορές, συμφωνούν στα κύρια, να συσπειρωθούν σ' έναν αγώνα που θα επιβάλλει, με τη δύναμή του, την εκτροπή του Αχελώου και τα άλλα έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Το ΚΚΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση που λαμβάνουν φορείς της περιοχής μας.»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗΟ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

…12 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ…

Εμείς οι εργαζόμενοι από τα ζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ είμαστε σε επίσχεση εργασίας από τον Δεκέμβριο του 2011 και σε κινητοποιήσεις από τον Ιανουάριο του 2012.

Ο εργοδότης μας, επικαλούμενος την κρίση, μας έχει απλήρωτους από πέρυσι τον Αύγουστο. Μας χρωστάει επιδόματα αδείας, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, παλαιοτέρων ετών. Αποφασίσαμε να κινηθούμε πιο δυναμικά διεκδικώντας το δίκιο μας με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα όταν εξαντλήσαμε όλα τα ένδικα μέσα, όπως αγωγές, ασφαλιστικά μέτρα, μηνύσεις. Ακόμη και σήμερα ο Χατζής αρνείται να μας πληρώσει, ενώ μας προτείνει να «δώσει» τα λεφτά μας (ενώ δεν αναγνωρίζει το σύνολο των χρημάτων που μας οφείλει) σε 36 ΔΟΣΕΙΣ, εάν και εφόσον παραιτηθούμε από την δουλειά, χωρίς άλλες αξιώσεις, εάν αποσύρουμε τις αγωγές πριν την εξόφληση και εάν σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις.

Ενώ εδώ και μήνες μας έχει κάνει μηνύσεις, μας έχουν συλλάβει με βάση τις προτροπές και τα ψέματα του ίδιου του Χατζή, μας έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα, προσλαμβάνει μέχρι και τώρα καινούριους εργαζόμενους για να σπάσει την επίσχεση εργασίας. Τώρα προσπαθεί με δόλια μέσα, απειλές και εκβιασμούς να μας τρομοκρατήσει ώστε να σπάσει τον αγώνας μας. Απαντάμε ΟΧΙ σε συμφωνίες κοροϊδίας, όχι στους εμπαιγμούς της εργοδοσίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Σας καλούμε όλους στις παραστάσεις διαμαρτυρίας. Την Πέμπτη, Παρασκευή και το Σάββατο 13-15/9 11.30 στο Αγ. Βενιζέλου. Γιατί η αλληλεγγύη είναι το σημαντικότερο όπλο των εργαζομένων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ


Τις βάσεις και τους άξονες λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών και επανελέγχου των δηλώσεων όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως και σήμερα, έθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής με πλήρη σύνθεση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Τα πρόσωπα που θα ελεγχθούν από την Επιτροπή ανέρχονται σε 486.
Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι ανώτατοι δικαστικοί: Αγγελική Θεοφιλοπούλου (Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας), Δημητρούλα Υφαντή (Αρεοπαγίτης) και Νικόλαος Μηλιώνης (Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου).
Ως εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής συμμετέχουν οι βουλευτές: Αθανάσιος Μπούρας (Ν.Δ.), Δημήτριος Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Δημήτριος Αναγνωστάκης (Δημοκρατική Αριστερά), Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).
Επίσης, στη διευρυμένη σύνθεσή της, για τον επανέλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως και σήμερα (Ν. 4065/2012), συμμετέχουν στην Επιτροπή και οι πανεπιστημιακοί: Γεώργιος Γιαγλής (Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης) και Θεόδωρος Φορτσάκης (Πρόεδρος Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου).

Το Παράρτημα Αλμυρού της Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. καταγγέλλει στο Λαό της Μαγνησίας, την παρουσία κλιμακίου της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση που πραγματοποιούνταν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Π.Ε.Α.Ε.Α.) - ΔΣΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΛΜΥΡΟΥ


Αλμυρός 12 Σεπτεμβρίου 2012


Το Παράρτημα Αλμυρού της Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. καταγγέλλει στο Λαό της Μαγνησίας, την παρουσία κλιμακίου της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση που πραγματοποιούνταν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, στο Νεκροταφείο της πόλης, με κάλεσμα του Παραρτήματος, για την απότιση φόρου τιμής στους εκτελεσθέντες αγωνιστές και πατριώτες από τα Γερμανοϊταλικά στρατεύματα στην περίοδο της κατοχής. Οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής είχαν μάλιστα και το θράσος να ζητήσουν να εμφανιστούν σαν συνδιοργανωτές και να καταθέσουν στεφάνι !
Άμεσα εκφράστηκε η αποφασιστικότητα των παρευρισκόμενων αγωνιστών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης οι οποίοι αποκάλυψαν την προβοκάτσια που πήγαινε να στηθεί από τους Χρυσαυγίτες, αποδοκίμασαν την παρουσία τους και κάλεσαν να φύγουν αμέσως από το χώρο οι εκπρόσωποι του φασιστικού εκτρώματος.
Κατήγγειλαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος, πολύτιμο εργαλείο του, έχει συγκεκριμένο ρόλο στο εκμεταλλευτικό σύστημα, και ότι η παρουσία της σε μια τέτοια εκδήλωση προσβάλλει όχι μόνο τη μνήμη των εκτελεσμένων και των οικογενειών τους αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, όλο το λαό της περιοχής.
Το Παράρτημα Αλμυρού Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. επισημαίνει ότι είναι ανάγκη σήμερα να απομονώνονται από το λαό αντιδραστικοί και φασιστικοί σχηματισμοί. Να μη ξεγελιέται κανένας από τους θεατρινισμούς τους (μοίρασμα κάποιων τροφίμων, ρούχων κ.λ.π.) που έχουν στόχο, από τη μια πλευρά τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού και από την άλλη να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πρόκειται για το πιο λυσσασμένο μηχανισμό της αστικής τάξης που προετοιμάζεται συστηματικά για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.
Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για την ολοκληρωτική ήττα του φασισμού – ναζισμού.

Το Δ.Σ. του Παραρτήματος

Το βίντεο που προκαλεί παγκόσμιο σοκ ! Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία!

Το βίντεο που προκαλεί παγκόσμιο σοκ  ! Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία!


ΕΚΚΛΗΣΗ στα ανεξάρτητα από ΗΠΑ-Ισραήλ blogs!Ανεβάστε -σε δικούς σας λογαριασμούς και διαδώστε να κάνουν το ίδιο σ' όλο τον πλανήτη- το απαγορευμένο βίντεο-ντοκουμέντο που αποδομεί τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους του ΝΑΤΟ!

Βίντεο ΑΥΣΤΗΡΑ για ενήλικες! Εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ όπου συνθέτει την τρομοκρατική δράση των αμερικανών μισθοφόρων στη Συρία, τη «δράση» των «επαναστατών» του «Ελεύθερου Στρατού της Συρίας» και της Αλ Κάιντα

Μετά από κάθε δολοφονία, οι ισλαμοφασίστες μισθοφόροι των ΗΠΑ επικαλούνται την «Jihad» και το ότι ο δολοφονημένος υποστήριζε τη Συριακή κυβέρνηση.

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να εισηγηθεί μέτρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την συμπεριφορά βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προεδρείο της Βουλής έχουν φτάσει επίσημες καταγγελίες για ενέργειες βουλευτών της Χ.Α. οι οποίες πλήττουν «το κύρος του κοινοβουλευτικού θεσμού».

Υπό αυτά τα δεδομένα, δόθηκε εντολή στον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη να συγκαλέσει τα μέλη στις 14.30 προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες και να εισηγηθούν συγκεκριμένα μέτρα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής αντικείμενο της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είναι μεταξύ άλλων «να μελετά και να εισηγείται μέτρα και να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, δημόσια για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των Βουλευτών».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου