Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

"Επιβιώνοντας στην Κρίση του Σήμερα",γράφει ο Λουκάς ΤριανταφυλλόπουλοςΜπορεί ο Γιώργος να έχασε τον θησαυρό, τον βρήκε όμως ο Αλέξης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν θυμάμαι καλά, οι συνδικαλιστικές κεφαλές που διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη τηρώντας το ανόητο έθιμο να μετατρέπεται η πόλη σε πτυελοδοχείο – και μάλιστα με αφορμή ένα επιχειρηματικό γεγονός προβολής της χώρας, των προϊόντων της και των υπηρεσιών της, όπως (έπρεπε να) είναι η ΔΕΘ – είναι οι ίδιοι που έδωσαν μάχη για να έλθει στην εξουσία ο κ. Παπανδρέου το 2009.

Εκείνη την (ηρωική) εποχή, είχαν τον Γιώργο για αρχηγό τους. Μ’ αυτόν συσκεπτόταν η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να… οργανωθούν καλύτερα τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης!

Τώρα, έχουν αρχηγό τους τον Αλέξη, ο οποίος προχθές ετέθη επικεφαλής της πορείας.

Σωστά! Διότι κάθε φορά αναζητούν νέο προστάτη. Διαδηλώνουν δήθεν για τον υπόλοιπο λαό, αλλά ουσιαστικά υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα.

Πέρσι, για παράδειγμα, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε  ο Παπανδρέου – και ενώ τα μέτρα έπεφταν βροχή, με κορυφαίο το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ – ο Γιώργος απέφυγε επιμελώς να κάνει την παραμικρή αναφορά στις διάφορες ΔΕΚΟ και άλλες κρατικοδίαιτες και ευρωβόρες δημόσιες επιχειρήσεις.

Ούτε λέξη για τους υπερχρεωμένους (με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου) αυτούς οργανισμούς.

Ακόμη κι’ όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη, ήταν… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Άλλωστε, στη ΔΕΘ του 2010, στήθηκε ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο για να εγκριθεί άλλο ένα σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ.

Ο οποίος, βέβαια, δεν εξυγιάνθηκε ποτέ και συνέχισε να παράγει ελλείμματα της τάξης του 1 δις ευρώ τον χρόνο.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από την «Αντίσταση της ΔΕΘ»;

Τον Παπανδρέου να συσκέπτεται, όπως είπαμε, με την ΑΔΕΔΥ (το 2004) ή τότε (το 2005) που είχε επιτρέψει να νοικιαστούν πούλμαν για τη μεταφορά διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, μάλιστα, έστελνε μηνύματα στα κινητά και καλούσε τους υπαλλήλους να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουν, προσφέροντας δωρεάν μεταφορά και δύο διανυκτερεύσεις στις κατασκηνώσεις της Τράπεζας στη Χαλκιδική! «Ελάτε θα περάσουμε καλά», ήταν το υστερόγραφο.

Ή μήπως να θυμηθούμε όλες τις υποσχέσεις και τα «θα» - τόσα πολλά ώστε να αποκαλούμε την συμπρωτεύουσα… Θασσαλονίκη;

Να θυμηθούμε το «λεφτά υπάρχουν» (του 2009), που τους έβαλε όλους να τρέχουν να τον κάνουν πρωθυπουργό;

Το πιο εξοργιστικό είναι πως όλοι εκείνοι (οι ίδιοι) και όλες εκείνες (οι ίδιες) που στέκονταν πλάι στον Γιώργο, πίστεψαν πως κάπου είχε κρυμμένο έναν θησαυρό και θα τους τον μοίραζε και έκαναν το παν για να τον φέρουν στην εξουσία, τώρα έχουν πάει παραδίπλα.

Βοηθάνε τον επόμενο «σωτήρα», ώστε να τους βοηθήσει κι’ αυτός με τη σειρά του να διατηρήσουν τα προνόμιά τους.

Και το πιο στενόχωρο είναι πως υπάρχουν Έλληνες που τους πιστεύουν – πότε τον Γιώργο, πότε τον Αλέξη.

Μόνο οι αρχισυνδικαλιστές να παραμένουν οι ίδιοι.

Τους πιστεύουν χωρίς να έχουν τίποτε διδαχθεί από την πρόσφατη κοροϊδία, όταν υπήρχαν μεν λεφτά, αλλά αυτά απλώς βρίσκονταν στις τσέπες τους.

Διότι καλά αυτοί που έχουν συμφέρον – χρήμα, εξουσία και τα λοιπά.

Όλοι οι υπόλοιποι τι πιστεύουν βλέποντας τον Αλέξη να παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιώργο και να τίθεται επικεφαλής των συλλαλητηρίων;

Ότι έχασε τον θησαυρό ο Γιώργος και τον βρήκε ο Αλέξης;

Bάζουν λουκέτο οι δήμοι (στην Σκόπελο πάλι απ έξω?)

Κλειστοί την Τρίτη και την Τετάρτη θα είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση των δημάρχων που διαμαρτύρονται για την αυτοχρηματοδότηση των ΟΤΑ. Την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση των αιρετών ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στους δήμους σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.00.

«Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα καταβληθούν οι πόροι που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό με τα νέα μέτρα των 11,9 δισ. συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Το «αποκαλυπτικό» χιούμορ των Φαντάρων!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βασική αποστολή του Στρατού και της Υποχρεωτικής Στράτευσης είναι η μετατροπή ενός ειρηνικού πολίτη σε εν δυνάμει φονιά, που μάλιστα θα διαταχθεί να εξοντώσει έναν επίσης νέο άνθρωπο, προερχόμενο από τον κόσμο της εργασίας, υπερασπιζόμενος τα κρατικά συμφέροντα και της επιδιώξεις των πλουσίων. Μόλις το 1996, απειλήθηκε ελληνοτουρκικός πόλεμος με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων ζωών και ολοκληρωτική καταστροφή για μια βραχονησίδα, τα Ίμια, ακολούθησαν αγορές όπλων δεκάδων δις ευρώ που θα εξασφάλιζαν την «εδαφική ακεραιότητα»-και τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών και στρατιωτικών, ενώ σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξεπουλά δεκάδες νησιά!
Κρέας στα κανόνια τους λοιπόν, αλλά και διαμόρφωση μιας υποταγμένης-πειθαρχημένης-λοβοτομημένης προσωπικότητας είναι ο σκοπός του Στρατού! Για να μάθεις «να βαράς προσοχή σε κάθε ανώτερο», να κοιτάς την πάρτη σου και να γλύφεις τον κάθε πολιτικό-στρατιωτικό-εργοδότη, να παρακαλάς το βύσμα που σε εκμεταλλεύεται.
Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει η αμφισβήτηση, υπάρχει η συλλογική διεκδίκηση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Μια αντίληψη που εκπροσωπεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Όμως σε κάθε αυταρχικό και ισοπεδωτικό περιβάλλον ανθεί και κάτι άλλο, εξαιρετικά επικίνδυνο για το σύστημα εξουσίας.
Το Χιούμορ.
Το αιχμηρό Χιούμορ των συναδέλφων Φαντάρων βάζει στο στόχαστρο του του Παραλόγου τη Θητεία, την ίδια την ουσία της Υποχρεωτικής Στράτευσης. Επιτίθεται στον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και τον πολεμικό παροξυσμό, αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες, αποδομεί την ιεραρχία, ελέγχει τα στελέχη και αποκαλύπτει τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής.
Ας τους δώσουμε το λόγο, δημοσιεύοντας τις ατάκες φαντάρων στο twitter:
- Όσο χαζός και αν είσαι, στον στρατό αν έχεις γυαλισμένα άρβυλα και χτυπάς σωστά προσοχή είσαι ένας μικρός επιστήμονας.
- Αν ήξεραν οι μαμάδες τι φαΐ πετάμε στο στρατό, δεν θα τολμούσαν ποτέ να πούνε την ιστορία με τα πεινασμένα παιδάκια στην Αφρική.
- Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, που αν μπουκάρουν εχθροί το πρωί από την κεντρική πύλη, εμείς θα το μάθουμε από τις ειδήσεις των 8.
- Σήμερα μάθαμε να στρώνουμε κρεβάτια στρατιωτικά. Ήταν τα 30 πιο άσχημα χαραμισμένα λεπτά της ζωής μου. Κι έχω παρακολουθήσει και κέρλινγκ.
- Μεγαλύτερος φόβος και απ' το να ξεμείνεις από σφαίρες στον πόλεμο είναι να ξεμείνεις από μπαταρία κινητού στο «Γερμανικό».
- Παραδόξως η πρώτη μας βολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεν σκοτώθηκε κανείς μας.
- Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε άδεια απ' τον στρατό από το γεγονός ότι είμαι σε κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους και κανείς δεν κλάνει.
- Ο ταξίαρχος μας προέτρεψε να τρώμε γερό πρωινό. Το άκουσαν αυτό το βουτυράκι και η μία μαρμελαδίτσα που δικαιούμαστε και πέθαναν στα γέλια.
- Είμαι πλέον σίγουρος ότι όλες τις διαδικασίες στον στρατό τις σχεδιάζει μια επιτροπή που αποτελείται από άτομα που δεν μιλιούνται μεταξύ τους.
- Η συντήρηση των οχημάτων γίνεται με το παραδοσιακό σύστημα «ανοίγω καπό, κοιτάω χωρίς να καταλαβαίνω Χριστό και σχολιάζω "όλα φαίνονται οk".
- Η μονή πολιτική συζήτηση που έχει λογικά επιχειρήματα στον στρατό είναι η διαμάχη για το αν η Ράπτη είναι καλύτερη γκόμενα απ' την Καϊλή.
- Τέλειωσε η στρατιωτική μας εκπαίδευση, που σημαίνει ότι αποκτήσαμε το δικαίωμα να βλέπουμε πολεμικές σκηνές και να λέμε «σιγά το πράγμα».
- Κάθε φορά που βιώνω ένα deja-vu φρικάρω στη σκέψη ότι υπάρχει μια πιθανότητα να μ' έχουν πιάσει κορόιδο και να έχω ξαναπάει στρατό.
-Είμαι τόσο άτυχος που είμαι βέβαιος πως σε όλα τα παράλληλα σύμπαντα η στρατιωτική θητεία έχει καταργηθεί.
- Πληρωθήκαμε σήμερα τον μισθό Μαΐου. Το νέο προκάλεσε ανακούφιση στους οίκους αξιολόγησης, στο Χρηματιστήριο του Τόκιο και στον καψιμιτζή μας..
- Τρίτη μέρα νυχτερινών πολεμικών ασκήσεων εκτός στρατοπέδου και δεν πιάστηκε κανένας μας αιχμάλωτος. Το λες και επιτυχία.
- Κάθε φορά που ακούω για το Τάγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου φαντάζομαι κάποιον φαντάρο σ' ένα γραφείο να παίζει τάβλι μέσω ίντερνετ μ' έναν Τούρκο
- Σ' ένα παράλληλο, αθώο και σουρεαλιστικό σύμπαν μπουκάρουμε στην Τουρκιά, ξεστρώνουμε τα κρεβάτια τους και γεμίζουμε γόπες το προαύλιό τους.

- Έχω φάει τόσες ώρες με μια σκούπα στο χέρι, που αν χρειαστεί να λύσουμε τις διάφορες μας με τους Τούρκους, ελπίζω να το κάνουμε στο κέρλινγκ.
- Απ' ό,τι έχω καταλάβει, σε περίπτωση πόλεμου θα 'μαι ο κομπάρσος σε ταινία δράσης που σκοτώνεται στο πεντάλεπτο, χωρίς να μάθουμε καν το όνομά του.
- Σύμφωνα με την άσκηση ετοιμότητας, σε περίπτωση συναγερμού φορτωνόμαστε τα πάντα και προσευχόμαστε να έχουμε δεχτεί επίθεση απ' το Λιχτενστάιν.
- Αν συνεχιστεί κι άλλο η οικονομική κρίση, στο πεδίο βολής θα σχηματίζουμε όπλο με τα χέρια μας και θα φωνάζουμε «πίου-πίου».
- Κάποιοι επιλοχίες μας είναι τόσο ταγάρια, που θα φοβόμουν να τους αναθέσω ακόμα και τη διοίκηση του στρατού των playmobil μου.
- Αν πεις «να 'χαμε ένα σάντουιτς με καλαμάκι και λίγο κασέρι» μπροστά σ' έναν Σαλονικιό κι έναν Αθηναίο, θα μαλώνουν μέχρι να λήξει η θητεία τους.

Τις ατάκες αυτές τις στέλνουμε στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους που άμεσα πρόκειται να καταταγούν και τους προτείνουμε:
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ!
Ελάτε να παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα μας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κάθε στιγμή δίπλα στους φαντάρους για να δώσει κουράγιο, να ακούσει τις καταγγελίες και να τις δημοσιεύσει, να απαιτήσει την παρέμβαση των υπευθύνων για να αντιμετωπιστούν οι αυθαιρεσίες και τα προβλήματα.
Πείτε όχι στον Ατομισμό και το Βύσμα. Μην αποθαρρύνεστε. Μην σκύβετε το κεφάλι.
Μόνο ο Συλλογικός Αγώνας αποτελεί απάντηση στα κοινά μας προβλήματα και μπορεί να υπερασπιστεί τα Κοινά μας Δικαιώματα.
Για αυτό τρέμουν τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Για αυτό βάζουν στεγανά και δε θέλουν τη Δημοσίευση των Καταγγελιών της βάναυσης χακί καθημερινότητας.
Αμφισβητήστε τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com
http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Βόλος Βρέθηκε απαγχονισμένη στο σπίτι της

Τραγικό τέλος έδωσε μια 63χρονη γυναίκα, που βρέθηκε απαγχονισμένη, σήμερα το πρωί στο διαμέρισμά της στο Βόλο, από την καθαρίστρια, ενώ η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 63χρονη βρέθηκε κρεμασμένη με σχοινί που είχε περάσει στα πόμολα της ντουλάπας, σε ύψος πάνω από 2 μέτρα. Τη γυναίκα βρήκε νεκρή η καθαρίστρια της πολυκατοικίας, όπου διέμενε στις 8.30 το πρωί και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό, το περασμένο Πάσχα, είχε αυτοκτονήσει ο σύζυγος της γυναίκας, που είχε απαγχονιστεί σε δένδρο στο λόφο της Γορίτσας.

Να σταματήσει το πάρτυ της σπατάλης και της διαφθοράς

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων, που περιλαμβάνει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, στα επιδόματα και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, των στρατιωτικών, των ιατρών του ΕΣΥ και των πανεπιστημιακών.
Η Τρόικα εξετάζει κωδικό προς κωδικό τις δαπάνες του Προϋπολογισμού και ζητάει περικοπές στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτεται ότι σε πολλούς δημόσιους οργανισμούς έχει στηθεί ένα πάρτι σπατάλης, το οποίο συνεχίζεται «εις υγείαν» των φορολογουμένων, που με τα χρήματά τους επιχορηγούν τις διοικήσεις τους. Πρόσφατες είναι οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για τις σκανδαλώδεις δαπάνες της εταιρίας «αξιοποίησης» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται κάθε χρόνο κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Προκλητική είναι και η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» για τους 110 νοσηλευτές του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου που έχουν μετατεθεί σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία.
Αυτό που περιμένουν οι πολίτες από τους αρμόδιους υπουργούς είναι να ψάξουν κωδικό προς κωδικό τις σπατάλες των φορέων που εποπτεύουν γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό που συμβαίνει στο ΑΠΘ δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Απαιτείται άμεσα να θεσπιστούν κανόνες διαφάνειας, με διαγωνισμούς για όλες τις προμήθειες και τα έργα, ώστε να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις και τα παιχνίδια των μάνατζερ. Οι χρυσές δουλειές που έχουν στηθεί με κρατικό χρήμα πρέπει να κοπούν άμεσα. Όχι μόνο γιατί η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά γιατί εάν συνεχιστεί το πάρτι της σπατάλης και της διαφθοράς, οι κοινωνικές εκρήξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι ανεξέλεγκτες.
Ελεύθερος Τύπος

Τρίωρη στάση απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Τρίωρη στάση απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη
Την κήρυξη νέας γενικής απεργίας σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ το αμέσως επόμενο διάστημα, με αιχμή τα νέα μέτρα, προανήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.
Παράλληλα, κήρυξε για την Τετάρτη τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών.

«Ο νέος εκβιασμός, που προωθείται σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας, "πως τα νέα βάρβαρα μέτρα είναι αναγκαία, για να σωθεί η χώρα και να μη βγούμε από την Ευρωζώνη", δεν θα περάσει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ενάντια και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα» τονίζει η ανακοίνωση, ενώ εκφράζει παράλληλα την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Π. Καμμένος: «Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως τοξικομανής»


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Κάμμενος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις μετά την χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, είπε: «Δυστυχώς ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως τοξικομανής, που του δίνεται η δόση προκειμένου να τον κάνουμε μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών. Σε αυτό εμείς λέμε όχι».

Ο Π. Καμμένος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 77η ΔΕΘ και σήμερα επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Άνθιμο, για πάρει την ευλογία του -όπως είπε- και με τον οποίο συζήτησαν για την πόλη και τα εθνικά θέματα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στον μητροπολίτη ότι «η ΔΕΘ υποβαθμίζεται κι αυτό είναι κακό για τη Θεσσαλονίκη» ενώ ο κ. Άνθιμος από την πλευρά του, ζήτησε να μην μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη οι πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ο κ. Καμμένος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Την Τρίτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην 77η ΔΕΘ στις 13.00 το μεσημέρι και την Τετάρτη, στις 7μ.μ., θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Σκόπελος : Απεργία δασκάλων με το … καλημέρα

daskalosΣτην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, που αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχουν και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από την Μαγνησία. Αύριο, ημέρα του Αγιασμού, θα προχωρήσουν τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων σε συμβολικό αποκλεισμό των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Απόστολος Μούσιος ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε κινητοποίηση, καθώς υπάρχει έντονο το οικονομικό πρόβλημα μετά τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς. Ιδιαίτερα οι νεοδιόριστοι αμείβονται με ελάχιστους μισθούς, γύρω στα 640 ευρώ, για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες και μάλιστα μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει.

ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ «Ψαλίδι» από σήμερα στα δρομολόγια προς τις βόρειες Σποράδες


«Ψαλίδι» από σήμερα, στα δρομολόγια προς Βόρειες Σποράδες, που θα αναλάβει να εκτελέσει έως τέλος της εβδομάδας, το Εξπρές Πήγασος. Τα νησιά θα μείνουν χωρίς πλοίο το Σάββατο, ενώ στη σκληρή χειμερινή… πραγματικότητα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού επανέρχεται η Αλόννησος, όπου το πλοίο θα πιάσει λιμάνι μόνο τρεις φορές την εβδομάδα!


Το Εξπρές Πήγασος δρομολογείται από σήμερα, Δευτέρα και για μία εβδομάδα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου- Βορείων Σποράδων, προκειμένου να γίνει η ετήσια συντήρηση του Express Skiathos που σήκωσε το «βάρος» των δρομολογίων της θερινής περιόδου.

Ωστόσο, το πλοίο δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή στην τοπική ακτοπλοϊκή γραμμή. Μαζί, αλλάζει και το πρόγραμμα των δρομολογίων, τα οποία «κουρεύονται» με δεδομένη τη μείωση της επιβατικής κίνησης τη χειμερινή σεζόν.

Έτσι λοιπόν, το Εξπρές Πήγασος θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι του Βόλου, το Σάββατο, χωρίς να εκτελεί κανένα δρομολόγιο. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας θα σηκώνει άγκυρα στις εννέα το πρωί από το λιμάνι του Βόλου και ακολουθώντας κυκλικό δρομολόγιο προς Σκιάθο, Σκόπελο και αντίστροφα, θα επιστρέφει στις 6:15 το απόγευμα, με εξαίρεση κάθε Κυριακή που θα ολοκληρώνει τα δρομολόγιά του στις 7:30 το απόγευμα.

Λιμάνι στην Αλόννησο θα πιάσει μόλις τρεις φορές την εβδομάδα, την Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, «προσγειώνοντας» τους κατοίκους του… ακριτικού νησιού, στη σκληρή πραγματικότητα.

Ωστόσο, από την πλευρά της Αλοννήσου, εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω μείωση των δρομολογίων, κάτι που θα επιτείνει τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που υφίστανται κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού κάθε χειμώνα και ιδίως με την παραμικρή κακοκαιρία, οπότε και το πλοίο δεν μπορεί να προσεγγίσει στο λιμάνι.
«Ελευθερία»

Επισκέψιμο το Ασκληπιείο Σκοπέλου


Πολυάριθμοι επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το Ασκληπιείο της Σκοπέλου, το πρώτο αρχαίο μνημείο των Βορείων Σποράδων που έχει αναδειχθεί από την ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Επισκέψιμος στο ευρύ κοινό είναι ο Αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου που βρίσκεται στον οικισμό της Σκοπέλου και είναι ανοιχτός σε καθημερινή βάση εκτός Δευτέρας, από τις 8.00 έως τις 15.00. Το Ασκληπιείο βρίσκεται στην παραλιακή θέση "Λειβάδι - Αμπελική", ο οποίος αναδείχθηκε στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ/ΠΕΠ Θεσσαλίας κατά τα έτη 2007-2008. Πρόκειται για ιερό του Ασκληπιού, το μοναδικό σε όλα τα νησιά των Βορείων Σποράδων και ένα από τα αρχαιότερα της Ελλάδος.
Το Ασκληπιείο της αρχαίας Πεπαρήθου βρίσκεται μέσα στα όρια της σημερινής πόλης της Σκοπέλου, σε παραλιακή θέση, και έχει ταυτισθεί με βάση επιγραφικά τεκμήρια, όπως αναθηματικές επιγραφές στον Ασκληπιό και σφραγίσματα σε κεράμους στέγης που φέρουν το όνομα του θεού. Εντοπίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, οπότε και πραγματοποιήθηκε μια σύντομη ανασκαφική έρευνα από τον αρχαιολόγο A. Λιάγκουρα.
Κατά την τελευταία εικοσιπενταετία το Ασκληπιείο αποτελεί αντικείμενο συνεχούς μέριμνας και έρευνας της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με πιο σημαντικές ανασκαφικές περιόδους εκείνες των ετών 2002 και 2007-2008. Οι ανασκαφές αποκάλυψαν το νότιο τμήμα του ιερού, η ίδρυση του οποίου ανάγεται στον 5ο αιώνα π.Χ., ενώ η λειτουργία του διαρκεί σε όλη την κλασική και την ελληνιστική εποχή. Η κύρια οικοδομική φάση περιλαμβάνει μια στοά με επιμελημένη τοιχοδομία που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.X. και περιβάλλει την εσωτερική αυλή, στην οποία βρέθηκε ορθογώνιος κτιστός βωμός-εσχάρα προσφορών.
Από το Ασκληπιείο προέρχονται σημαντικά μαρμάρινα κινητά ευρήματα, όπως αγάλματα μικρών παιδιών, ανάγλυφα, βάσεις αναθηματικών μνημείων, καθώς επίσης και πήλινα ειδώλια, καλής ποιότητας ερυθρόμορφη αττική κεραμική, πολλά αργυρά και χάλκινα νομίσματα από διάφορες περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου που αποτελούν ενδείξεις της εμβέλειας του ιερού.
Εντός του Αρχαιολογικού Χώρου λειτουργεί εκθεσιακός χώρος, όπου εκτίθενται ευρήματα από το μνημείο, με πλούσιο εποπτικό και ενημερωτικό υλικό.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
SKOPELOSNEWS NA ΣΥΜΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ Υ/Γ Και όλα αυτά χάρη στην νέα υπάλληλο που προσέλαβαν φέτος που είναι πρότυπο υπαλλήλου Ευγενία ήθος γνώση του αντικείμενου κλπ

Σενάριο για Καλαντζή στη Νίκη Βόλου

Η περίπτωση του Χρήστου Καλαντζή έχει επανέλθει στο προσκήνιο για τη Νίκη Βόλου, που θέλει να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων», Περικλής Αμανατίδης μετά το φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια άφησε ανοικτό παράθυρο για μεταγραφή ελεύθερου στην επίθεση. Έτσι, οι πληροφορίες από τον Βόλο αναφέρουν ότι έχει επανέλθει στο προσκήνιο η περίπτωση του Χρήστου Καλαντζή που αγωνιζόταν στην Κέρκυρα.

Από τη φιλική αναμέτρηση με τη Βέροια αποχώρησαν τραυματίες οι Σούφλας, Ουέλινγκτον και τις προσεχείς ημέρες θα φανεί πόσο θα απουσιάσουν.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ !


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ?

ΣΚΟΠΕΛΟΣ SKOPELOS ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ !


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΠ ΤΟ ΜΥΛΟ .

SKOPELOS ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΓΚΑΣ?


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΜΠΕΛΑ !!ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΩΤΌΤΥΠΗ ΤΑΜΠΈΛΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΏΝ ΓΙΑ ΚΡΑΣΟΣΤΆΦΥΛΑ


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΦΩΝΆΖΑΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΛΙΤΏΣΑΜΕ 2,500 ΕΥΡΩ.....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου