Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 11η του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00”,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ
Πληροφορίες : Σ. Καρβέλη
Τηλέφωνο : 2424350103

Σκόπελος : 06 Σεπτεμβρίου 2012
Αριθ. Πρωτ. : 7221
ΠΡΟΣ
: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
    1. Αγγελέτου Παναγιώτα
    2. Κακαλιάγκο Αθανάσιο
    3. Φύβγα Γεώργιο
    4. Παπαδαυίδ Μάχη
    5. Πατσή Γεώργιο
    6. Ρόδιο Νικόλαο - Σπυρίδωνα
ΘΕΜΑ : Πρόσκληση σύγκλησης 13ης Τακτικής Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής
Σας καλούμε σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 11η του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00”, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
  1. Εισήγηση αναμόρφωσης πρ/σμού οικ. έτους 2012 προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκοπέλου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7215/06.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών).
  2. Συγκρότηση Επιτροπής για την παραλαβή του φυσικού εδάφους για το έργο «Ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλήμα – Τζιλαλή – Χ.Υ.Τ.Α.», πρ/σμού 2.060.000,00 € (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7202/06.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας).
  3. Συγκρότηση Επιτροπής για την παραλαβή του φυσικού εδάφους για το έργο «Καθαρισμός και περίφραξη κοινοχρήστων χώρων», πρ/σμού 25.000,00 € (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7218/06.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας).
  4. Έλεγχος δικαιολογητικών μειοδότη (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ.2 του Ν.3669/08) και οριστική κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση Εσωτερικής Οδοποιίας», πρ/σμού 21.606,00 € (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7220/06.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας).
  5. Έλεγχος δικαιολογητικών μειοδότη (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ.2 του Ν.3669/08) και οριστική κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού του έργου «Πεζοδρόμηση - Ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη», πρ/σμού 546.000,00 € (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7043/05.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας).
  6. Σύνταξη έκθεσης και κατάρτιση του Απολογισμού, Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσης οικον. έτους 2011 (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7219/06.09.2012 εισήγηση της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών).
  7. Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών της προμήθειας ενός (1) πλυντηρίου ρούχων για τον Παιδικό Σταθμό Σκοπέλου και ψήφιση της σχετικής πίστωσης στον πρ/σμό του Δήμου οικον. έτους 2012 (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7217/06.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών).
  8. Ψήφιση σχετικών πιστώσεων στον πρ/σμό του Δήμου οικον. έτους 2012 (σχετ. η υπ’ αριθμ. 7216/06.09.2012 εισήγηση του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών).

ΠΟΙΟ ΜΠΑΡΆΚΙ ΚΛΕΙΝΉ Η ΔΗΜΑΡΧΊΑ ΑΠΟ ΤΗΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ?


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ !ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΤΙΛΙΆΡΙΣΜΑ ΝΤΡΟΠΗ !


ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΠΟ ΚΆΠΟΙΟΥΣ ΑΣΥΝΕΊΔΗΤΟΥΣ !


ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ

IΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
        Οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών αφορούν όλο το λαό, θα έχουν αρνητικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επιχειρηματίες.

          Είναι μεγάλο ψέμα ότι θα προκύψουν οφέλη για το λαό. Το αποτέλεσμα θα είναι να πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης ο λαός, για να στηριχτεί με κάθε τρόπο και μέσο η υψηλή κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Η αλήθεια είναι ότι οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και μόνιμες και για τους εργαζόμενους στα λιμάνια αλλά και συνολικά για τα λαϊκά στρώματα, ιδίως των νησιών.
          Για τους εργαζόμενους στα λιμάνια θα φέρει απολύσεις, γκρέμισμα των μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι επιχειρηματίες που θα πάρουν τα λιμάνια, όπως η Cosco στον Πειραιά, θα επιβάλλουν με ατομικές συμβάσεις δουλειά 2 – 3 ημερών την εβδομάδα, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο.
          Θα φέρουν νέες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και για τους επιβάτες και για τα μεταφερόμενα προϊόντα καθώς οι εφοπλιστές θα μετακυλύουν κάθε αύξηση των λιμενικών τελών. Αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί το κόστος ζωής στα νησιά καθώς και το κόστος παραγωγής για μικρούς αγρότες, βιοτέχνες, εμπόρους και επαγγελματίες ενώ θα γίνει πανάκριβος ο τουρισμός για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η ενίσχυση των υποδομών του πολυτελούς τουρισμού ούτε ανάπτυξη είναι ούτε όφελος για το λαό θα υπάρξει. Αντίθετα ανοίγει το δρόμο για να παραδοθούν στα μεγάλα συμφέροντα παραλίες και δημόσια γη.
          Βαρύ κόστος θα πληρώσουν οι αλιείς καθώς τα ψαροκάικα θα αντιμετωπίζονται ως προς τα λιμενικά τέλη, όπως τα τουριστικά γιοτ.
          Σοβαρές θα είναι και οι επιπτώσεις για το περιβάλλον, αφού η κεφαλαιοκρατική μονοπωλιακή ασυδοσία θα γιγαντωθεί. Εντελώς ανεξέλεγκτη θα γίνει η εισαγωγή προϊόντων κι αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη δημόσια υγεία. Το παράδειγμα με το Καίσιο – 137 και τη Χαλυβουργία θα είναι μόνιμη κατάσταση.
         
          Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Βόλου και της Σκιάθου αλλά και όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για να ματαιώσουν την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Να μην εμπιστευτούν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που τους καθησυχάζουν ή προτείνουν το δρόμο του δήθεν λιγότερου κακού. Να αποδεχτούν δηλαδή την ιδιωτικοποίηση με όρους που να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, μισθούς κ.α Δεν υπάρχει μικρότερο κακό. Ότι κι αν υποσχεθούν την επόμενη μέρα της ιδιωτικοποίησης θα αποδειχθεί ότι δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα. 
          Τώρα πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια τον αγώνα με γενικές συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα στο λιμάνι, στην πόλη. Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής για τις συνέπειες και να τους καλέσουν σε κοινή αγωνιστική δράση.
          Καμιά εμπιστοσύνη στη συγκυβέρνηση( ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) στα άλλα κόμματα της ΕΕ. Η ιδιωτικοποίηση των κρίσιμων υποδομών, όπως είναι τα λιμάνια, δεν γίνονται μόνο για εισπρακτικούς λόγους. Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής που σφαγιάζει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, τις δαπάνες για την Παιδεία, την Πρόνοια και την Υγεία. Μόνο έτσι το κεφάλαιο μπορεί να συνεχίσει να έχει υψηλή κερδοφορία και να είναι ανταγωνιστικό. Αυτή η ανάπτυξη υπέρ της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που διασφαλίζει η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ,  για τους  εργαζόμενους φέρνει φτώχεια και ανεργία, για τους  φτωχούς  και μεσαίους αγρότες ξεκλήρισμα, ενώ τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες φέρνει κλείσιμο.
           Για να υπηρετεί η ανάπτυξη τις ανάγκες του λαού απαιτείται αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και να γίνουν λαϊκή περιουσία όλες οι κρίσιμες υποδομές όπως τα λιμάνια, οι μεγάλες επιχειρήσεις, ο ορυκτός πλούτος

          Τώρα πρέπει να ακουστεί δυνατά το λαϊκό όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών.
          Τώρα πρέπει να εκφραστεί πιο αποφασιστικά η συμμαχία των εργαζομένων, της αγροτιάς και των μικρών βιοτεχνιών και  εμπόρων για να βάλουμε τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κρίση  και το χρέος.

Σε ποιον Σκοπελίτη το ΣΔΟΕ προχώρησε σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων?

alt

Στο Αυτόφωτο ο 25χρονος που τραυμάτισε ταξιτζή στη Σκιάθο

Στο Αυτόφωρο, με την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και εγκατάλειψης, αναμένεται να δικαστεί σήμερα ο 25χρονος νεαρός από τα Τρίκαλα, που χθες τα ξημερώματα προκάλεσε τον τραυματισμό 61χρονου οδηγού ταξί, στην πιάτσα ταξί, στο λιμάνι της Σκιάθου, παρασύροντάς τον με το αυτοκίνητό του. Οι δε τρεις φίλοι του (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) τον συνοδεύουν για να καταθέσουν ως μάρτυρες.
Ο νεαρός, που εγκατέλειψε τον 61χρονο, βρισκόταν σε κέντρο διασκέδασης, με έναν φίλο του και δύο κοπέλες, όταν, ξαφνικά έγινε φασαρία σε μπαρ στην παραλία. Κάποια στιγμή, κάποιος εκτόξευσε ένα σκαμπό κατά της πιάτσας ταξί και οι τέσσερις ταξιτζήδες πήγαν να ζητήσουν το λόγο και λογόφεραν με τον 25χρονο.
Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανάκριση αρνήθηκε ότι παρέσυρε από πρόθεση τον ιδιοκτήτη ταξί και υποστήριξε ότι πιάστηκε από το αυτοκίνητό του, για να μην τον αφήσει να φύγει και κατά λάθος τραυματίστηκε όταν ο ανέπτυξε ταχύτητα για να φύγει.
Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε, ενώ εντοπίστηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι από την Αστυνομία, την ώρα που κυκλοφορούσε στο δρόμο, που εντόπισε το ασημί αυτοκίνητο που οδηγούσε (μάρκας Fiat Bravo), να έχει βούλιαγμα κι έτσι οδηγήθηκε στην ταυτότητα του δράστη.
Σημειώνεται ότι ο τραυματίας, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στις 6 χθες το πρωί στο Βόλο, με επιβατηγό - τουριστικό σκάφος, ενώ προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σκιάθου

Λόγω καυγά το αιματηρό επεισόδιο στη Σκιάθο

Ένας Έλληνας, 25 χρονών, κάτοικος Τρικάλων, φέρεται να είναι ο δράστης του επεισοδίου, που έγινε στις 4 τα ξημερώματα εχτές  στη Σκιάθο και είχε αποτέλεσμα την παράσυρση, με Ι.Χ. που οδηγούσε ενός 61χρονου οδηγού ταξί και τελικά εντοπίστηκε μετά από έρευνες της Αστυνομίας και του Λιμενικού δέκα περίπου ώρες μετά το ατύχημα που προκάλεσε.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο τουρίστας, που έκανε διακοπές στο νησί με την παρέα του (έναν φίλο του και δύο κοπέλες), ήταν πρωταγωνιστής του επεισοδίου στις 4 σήμερα τα ξημερώματα, όταν στην πιάτσα ταξί στο λιμάνι της Σκιάθου, διαπληκτίστηκε με τον 61χρονο, ιδιοκτήτη ταξί, που βρισκόταν εκεί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο ζευγάρια διασκέδαζαν σε κέντρο της παραλίας, όταν, κάποια στιγμή λογομάχησαν και δημιουργήθηκε ένταση. Τότε κάποιος πέταξε ένα σκαμπό προς το μέρος που βρίσκονταν η πιάτσα των ταξί. Οι ταξιτζήδες που ήταν εκεί πήγαν να δούνε τι συμβαίνει και να ησυχάσουν τα πνεύματα και ακολούθησε λογομαχία με τον 61χρονο.
Ο 25χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανάκριση αρνήθηκε ότι παρέσυρε από πρόθεση τον ιδιοκτήτη ταξί και υποστήριξε ότι πιάστηκε από το αυτοκίνητό του, για να μην τον αφήσει να φύγει και κατά λάθος τραυματίστηκε όταν ο ανέπτυξε ταχύτητα για να φύγει.
Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε, ενώ εντοπίστηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι από την Αστυνομία, που εντόπισε το ασημί αυτοκίνητο που οδηγούσε (μάρκας Fiat Bravo), να έχει βούλιαγμα κι έτσι οδηγήθηκε στην ταυτότητα του δράστη.
Σημειώνεται ότι ο τραυματίας, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στις 6 το πρωί στο Βόλο, με επιβατηγό - τουριστικό σκάφος, ενώ προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σκιάθου.

Στο σκοτάδι οι έρευνες για τον εμπρηστή στην Αλόννησο

Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες κλιμακίου του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που από χθες κάνει έρευνες στην Αλόννησο, για τον εντοπισμό εμπρηστή, που έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς, σε δασική έκταση, στο νησί, του βράδυ της Τετάρτης.
Οι φωτιές εντοπίστηκαν από το κλιμάκιο και σβήστηκαν πριν γίνουν επικίνδυνες, ωστόσο το γεγονός ότι ξέσπασαν σε διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα, γεννά ερωτηματικά ότι είναι έργο εμπρηστή.
Για το λόγο αυτό, με εντολή του περιφερειάρχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχου Νίκου Λαθύρη, κλιμάκιο του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αλόννησο και διεξάγει έρευνες.
Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, διέψευσαν το γεγονός ότι εντοπίστηκε ήδη 62χρονος, που φέρεται να είναι ο δράστης και τονίζουν ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το κλιμάκιο του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής θα μείνει στο νησί μέχρι σήμερα το απόγευμα, που λήγει το αυτόφωρο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου