Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΒΕ – ΤΣΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Βόλος  4/09/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τις λαϊκές επιτροπές σε άμεση κινητοποίηση για την απαράδεκτη και τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στο Νοσοκομείο Βόλου, ως αποτέλεσμα των συνολικών αντιλαϊκών εξελίξεων στο χώρο της Υγείας.
           Ο πρόσφατος θάνατος του αδικοχαμένου συμπολίτη μας συνταξιούχου αυτοκινητιστή Χαρ. Ρούμπου- στην οικογένεια του οποίου εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας - αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μετά τις περικοπές σε προμήθεια  φαρμάκων, ελλείψεις σε εφημερίες γιατρών βασικών ειδικοτήτων απειλείτε η ζωή και υγεία χιλιάδων συνταξιούχων και εργαζομένων, των παιδιών από λαϊκές οικογένειες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που καθορίστηκε έχει ως εξής:

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 π.μ., καλούμε όλους τους συνταξιούχους, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τις λαϊκές επιτροπές σε παράσταση-διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου .

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π.μ., συμμετέχουμε σε συγκέντρωση-διαμαρτυρίας που οργανώνουμε στο Βόλο, στην Πλατεία ΑΓ. Νικολάου μετά τον κάλεσμα για την πανελλαδική κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα( στην Αθήνα) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΟΤΑ-ΝΑΤ-ΤΑΕ . 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥΤην άμεση αντίδραση του β’ Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου, προκάλεσε το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός 63χρονου Βολιώτη εξαιτίας έλλειψης Ωτορινολαρυγγολόγου στην εφημερία του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου.
Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Νάκος επισημαίνει ότι «οι απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου ήρθαν και πάλι στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά με τον πλέον δραματικό τρόπο, με το θάνατο ενός συμπολίτη μας» και ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό «αν έχει ενημερωθεί από τη Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου για προβλήματα ελλείψεων ιατρών στις εφημερίες του νοσοκομείου» και «τί σκοπεύει να πράξει προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο». 
Ο Θανάσης Νάκος δήλωσε σχετικά: «Ο άδικος χαμός του συμπολίτη μας ελπίζω και εύχομαι να είναι το τελευταίο δραματικό περιστατικό αυτού του είδους και να σταθεί αφορμή πραγματικής αφύπνισης. Οι ίδιοι οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου καταγγέλλουν ότι σε πολλές βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν εφημερίες στο Αχιλλοπούλειο όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Η αρμόδια πολιτεία και η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλουν να μεριμνήσουν άμεσα, ώστε το Αχιλλοπούλειο να λειτουργεί εύρυθμα και να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες του Βόλου».

Σκόπελος δείτε τη λάβαμε σήμερα προσοχή στους απατεώνες όλοι σας !
Αγαπητέ πελάτη της Τράπεζας Πειραιώς,
Μια προσωρινή αναμονή έχει τοποθετηθεί στο λογαριασμό σας (09 04 2012.)

Αιτία: Ο λογαριασμός Έλεγχος Ασφάλειας

Για την ασφάλεια του λογαριασμού σας είχαμε βάλει ένα Προσωρινά κρατήσει τα χρήματά σας.

Για να απελευθερώσετε τη λαβή παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
https://www.winbank.gr/EL/Pages/default.aspx

Σας ευχαριστώ,
Ο λογαριασμός Τμήμα Ασφάλειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΜΕ- Για τα νέα όπλα καταστολής


4/09/2012
Δελτίο Τύπου

Η κυβέρνηση για να περάσει τα νέα μέτρα ατσαλάκωτη και για να καταπνίξει τις λαϊκές αντιδράσεις, σχεδιάζει να προσθέσει νέα όπλα στη γκάμα των μορφών καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων, όπως τη χρήση αντλιών νερού εναντίον διαδηλωτών, την οργάνωση της αστυνομίας με πιο βαρύ οπλισμό και παράλληλα σχεδιάζει και νομοθέτημα για τον απ’ ευθείας περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων στη βάση της πρότασης του Καμίνη.
Τους ξεκαθαρίζουμε: Η νέα επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του λαού δε θα περάσει. Όποιο σχέδιο καταστολής βάλουν στη ζωή, θα το ματαιώσει ο αγωνιζόμενος λαός.

Το Γραφείο Τύπου

Επεισοδιακή καταδίωξη σκάφους με μετανάστες

Επεισοδιακή καταδίωξη πλαστικού σκάφους με μετανάστες που οδήγησε στη βύθισή του, σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Το σκάφος επιχείρησε να προσεγγίσει ακτή της Σύμης για να αποβιβάσει μετανάστες και καταδιώχθηκε από πλωτό του Λιμενικού Σώματος. Το σκάφος βυθίστηκε και τόσο ο καπετάνιος του όσο και οι 37 μετανάστες που μετέφερε, μεταφέρθηκαν στο νησί της Σύμης.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν αποβιβαστεί αρκετοί μετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια και παραμένουν στο νησί. Η κατάσταση μάλιστα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους. Χθες το βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί.

Σήμερα, επίσης, τα ξημερώματα αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι 16 μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν όπως επίσης και ο διακινητής τους, που επέβαινε στο σκάφος.

Σκόπελος παράπονα πολλή Σκοπελίτες έχουν να δουν τον δήμαρχο από της εκλογές του 2010!


Σκόπελος παράπονα πολλή Σκοπελίτες έχουν να δουν τον δήμαρχο από της εκλογές του 2010!
δεν είναι μόνο οι καφετέριες και τα μπαράκια Σκοπελίτες δήμαρχε κανε και καμιά βόλτα στα σοκάκια της Σκοπέλου να εκούσης τον κόσμο και τα παράπονα που έχουν.γιατί αυτή η αδιαφορία ?

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΘεσσαλίαςΑποτελέσματα Διαγωνισμών, Τεύχη Δημοπράτησης και Μελέτες για έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.620.725,89 ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού. Αναλυτικά:

- Έγκριση Πρακτικού Δημοπρασίας για το έργο «Ασφαλτικά στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Δ. Φερρών», προυπ. 115.000 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας του έργου «Οδική Σύνδεση Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών με το Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας (Ε" Φάση)», προϋπολογισμού 300.000 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Προστασία-Αναβάθμιση Περιοχής Χρυσαλλίδας» προϋπολογισμού 350.000,00 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση δημοπρασίας και ανάθεσης κατασκευής του έργου: «Βελτίωση - Ασφαλτόστρωση Οδού Εισόδου Κόρης Π.Ε. Τρικάλων» προϋπολογισμού 100.000 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση τευχών μελέτης δημοπράτησης του έργου: «Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου Καναλίων Π.Ε. Μαγνησίας» προϋπολογισμού 413.000 με ΦΠΑ,

- Κρίση της Επιτροπής Διαγωνισμού για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας ανάδειξης αναδόχου του έργου «Επείγουσα επισκευή-αποκατάσταση τμήματος γέφυρας επί της Ε.Ο Νο34 στην είσοδο του οικισμού Αγριάς» προϋπολογισμού 99.800 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων Στο Δ.Δ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου» Υποέργο 1: «Διευθέτηση Χείμαρρου Γαλουγαβρας Στο Δ.Δ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου» προϋπολογισμού 1.700.000 € (με ΦΠΑ)

- Επαναδημοπράτηση του έργου «Συντηρήσεις-Ασφαλτοστρώσεις του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων» προϋπολογισμού 400.000 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λάρισας» προϋπολογισμού 534.755,89 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση δημοπρασίας και ανάθεσης κατασκευής του έργου: «Βελτίωση & Ασφ/ση Τμήματος Διασταύρωση Οδού Καλύβια Δροσερό-Δροσερό Π.Ε. Τρικάλων προϋπολογισμού 150. 000 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Κατασκευή υπόγειων αγωγών ΤΟΕΒ Τυρνάβου Ν. Λάρισας» προϋπολογισμού 238.000 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση δαπάνης για την “Αποκατάσταση (άρση καταπτώσεων) του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π. Ε. Καρδίτσας” προϋπολογισμού 72.570 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση τευχών μελέτης δημοπράτησης και σύσταση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού Κόμβων στο Οδικό Δίκτυο Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 95.000 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση πίστωσης για το έργο : «Ανακαίνιση χώρων του κτηρίου Καπνού για μετεγκατάσταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας» προϋπολογισμού 28.000 € (με ΦΠΑ)

- Έγκριση συμβατικών τευχών και δημοπράτησή του έργου: «Επισκευή Συντήρηση κτηρίου Κ.Ε.Κ. Π.Ε. Λάρισας» προϋπολογισμού 24.600 € (με ΦΠΑ)

Κάηκε ολοσχερώς το πίσω μέρος πλοίου (κομοδεσιο) στη Σκιάθο


Κίνδυνο διέτρεξε εμπορικό πλοίο, στη Σκιάθο, από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, νωρίς σήμερα το πρωί, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που είχε τη συνδρομή υδροφόρας του Δήμου και ιδιωτών, είχε αποτέλεσμα τον μερικό έλεγχο, ενώ επί τόπου βρίσκεται ακόμη δύναμη πυροσβεστών. Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι στο πλοίο βρισκόταν πλήρωμα επτά Ελλήνων, που όμως τους έπιασε στον ύπνο και δεν την αντιλήφθηκαν, αλλά, ευτυχώς, γι’ αυτούς, πολίτης που την είδε από τη στεριά ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική.
Τα επτά άτομα του πληρώματος, που είναι όλοι Έλληνες, ξύπνησαν και πήγαν στην πλώρη του πλοίου, για να μην κινδυνέψουν, βγήκαν τελικά από το πλοίο, μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια έδωσαν κατάθεση στο Λιμεναρχείο Σκιάθου.
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί, στο εμπορικό πλοίο “Avantis”, μήκους 60 μέτρων, που είναι αγκυροβολημένο στη θέση «Καρνάγιο» στην περιοχή του αεροδρομίου Σκιάθου, διότι έχει απαγορευτεί ο απόπλους του, λόγω κατασχέσεων που εκκρεμούν από προμηθευτές, από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, από τις 26 Ιουνίου. Οι επτά ναυτικοί παραμένουν στο πλοίο, καθώς η εταιρία, που έχει έδρα τη Χαλκίδα, τους οφείλει χρήματα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 5.55 το πρωί και επί τόπου πήγαν τρία πυροσβεστικά οχήματα, με 10 πυροσβέστες και επικεφαλής τον διοικητή, πυραγό, Γιώργο Λιακόπουλο. Ο Δήμος Σκιάθου έστειλε για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων μια υδροφόρα, ενώ συνέδραμε το Λιμεναρχείο που έριχνε θαλασσινό νερό, καθώς και ένας ιδιώτης με βάρκα, που επίσης έριχνε θαλασσινό νερό.
Η φωτιά ξέσπασε στη γέφυρα της πρύμνης του σκάφους, περιοχή που γειτνιάζει με τις καμπίνες του πληρώματος, ενώ καίγονταν πλαστικά και μέταλλα και εξοπλισμός που βρισκόταν στο χώρο, ενώ, σύμφωνα με πυροσβέστες, ήταν δύσκολο περιστατικό.
Τελικά και μετά από έξι ώρες «μάχης» με τις φλόγες, οι λιμενικοί κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο και τελικά να τη σβήσουν πλήρως στις 12 το μεσημέρι.
Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, καθώς κάηκε ολοσχερώς όλο το πρυμναίο μέρος του πλοίου (συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας και των καμπινών του πληρώματος) που είχε και εξοπλισμό.

Να δούμε την μνημονιακή "εκσυγχρονίστρια" του Μπενύτο στο ΣΥΡΙΖΑ, ντουέτο με την Χίλαρυ Δούρου και να κάνουμε εμετό!

Από το "press-gr"
Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ  και του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία Σοφίας Γιαννακά στην εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή» στη Νίκαια με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης με ανάρτησή του στο...

Το KKE για την "ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία & το Ιράν"! Ο ΣΥΡΙΖΑ με την Χίλαρυ του υπέρ του ΝΑΤΟ & των ΗΠΑ;

Σκόπελος ρε το λαμογιο το παίζει και πολύ κύριος αυτός που πούλαγε πτυ.....

 κάνει και κριτικές για όλους στην Σκόπελο άλλα ας σκάση τώρα διότι θα βγάλουμε το αντίγραφο από την καταδίκη του Άι σιχτίρ παλιό μαλάκα που θα κατηγορήσεις εμάς

Θεσσαλικά Πρωτοσέλιδα

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΤΡΙΔΑ
Η ΓΝΩΜΗ
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η ΕΡΕΥΝΑ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αδίστακτοι ληστές πυροβόλησαν ηλικιωμένο στο Ξυλόκαστρο για 800 ευρώ


Έρευνες διεξάγει η αστυνομία για τον εντοπισμό τεσσάρων αδίστακτων ληστών, οι οποίοι πυροβόλησαν έναν ηλικιωμένο στο Μελίσσι Ξυλόκαστρου με σκοπό να τον ληστέψουν.

Οι τέσσερις δράστες, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του 65χρονου στον οικισμό της ΔΕΗ και πήραν 800 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι.

Φαίνεται όμως πως τα λάφυρα δε τους ήταν αρκετά, αφού στη συνέχεια απαίτησαν κι άλλα χρήματα από τον 65χρονο κι όταν αυτός προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι δεν έχει άλλα χρήματα στο σπίτι, τον πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα κι εξαφανίστηκαν.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια διακομίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα.


Νέα απεργία στη LufthansaΕπαναλαμβάνεται η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa.
Το ιπτάμενο προσωπικό της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa επαναλαμβάνει σήμερα την απεργία στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη, ανακοίνωσε το βράδυ το συνδικάτο UFO.
Η απεργία θα πλήξει το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου από τις 07.00 έως τις 15.00 (τοπική ώρα) και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο σε κυκλοφορία αεροδρόμιο της Ευρώπης, από τις 08.00 έως τις 16.00 (τοπική ώρα). Απεργιακή κινητοποίηση κήρυξε το ιπτάμενο προσωπικό και στο αεροδρόμιο του Μονάχου από τις 11.00 μέχρι τις 22.00.
Κατά την πρώτη ημέρα απεργίας την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν και οι επιβάτες ετοιμάζονται για μία ακόμη ημέρα χάους στα δύο μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι η Lufthansa καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε οι επιπτώσεις της απεργίας επί των πελατών της να είναι οι μικρότερες δυνατές.
Το συνδικάτο UFO, το οποίο αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των μελών του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa, που αριθμεί 18.000 εργαζόμενους προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και το συνδικάτο για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.
Τον Απρίλιο, το συνδικάτο ζήτησε αύξηση των μισθών κατά 5% σε διάστημα 15 μηνών με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, έπειτα από πάγωμα τριών ετών. Το συνδικάτο αρνείται επίσης την προσφυγή σε ιπτάμενο προσωπικό προσωρινής απασχόλησης από την εταιρεία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Στους δρόμους για το "μαχαίρι" στα ειδικά μισθολόγια

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις δηλώνουν ένστολοι, δικαστικοί, νοσοκομειακοί γιατροί και πανεπιστημιακοί, αντιδρώντας στις περικοπές που σχεδιάζονται για τα ειδικά μισθολόγια, στο πλαίσιο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι μισθολογικές περικοπές στους εργαζομένους με καθεστώς ειδικού μισθολογίου θα είναι καταλυτικές, αγγίζοντας έως και το 35%.

Οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου και θα παρουσιάζουν κλιμάκωση. Οι απώλειες στους ένστολους θα είναι συγκριτικά οι μικρότερες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:

- οι ένστολοι θα έχουν απώλειες 6% - 7,5% (αναδρομικά από 1ης Ιουλίου)

- οι δικαστικοί θα υποστούν μεσοσταθμική μείωση 20% (έως και 35% θα φθάσει για τους υψηλόβαθμους δικαστικούς)

- οι πανεπιστημιακοί θα υποστούν κλιμακωτές περικοπές από 5% (για αποδοχές έως 1.000 ευρώ) έως 30% (για αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ)

- στους νοσοκομειακούς γιατρούς οι αποδοχές θα ψαλιδιστούν κατά 13%

Την Τετάρτη, οι δικαστικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο στις 12:30, ενώ έχουν προαναγγείλει πανδικαστικές συγκεντρώσεις στις 17 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις εφετειακές έδρες.

Την ίδια ημέρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Την Πέμπτη, οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Καλλιμάρμαρο, αφήνοντας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο "λευκής απεργίας".

Τέλος, οι πανεπιστημιακοί προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας - ακόμη και κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Την Τρίτη, συνεδριάζουν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων προκειμένου να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ένταση και λιποθυμίες στη συγκέντρωση των συνταξιούχων

Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Υγείας
 Ένταση και λιποθυμίες σημειώθηκαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, όταν οι συνταξιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, εισέβαλαν στο κτίριο απαιτώντας να συναντηθούν με τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Τελικά, ο υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο των συνταξιούχων, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ, με αίτημα να δοθούν φάρμακα σε όλους τους δικαιούχους, χωρίς εμπόδια και να μην γίνονται οι συνταξιούχοι τα θύματα της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και στους φαρμακοποιούς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και τη στάση του υπουργού.

Οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, όπου το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιοδοτικών ομοσπονδιών ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΣΕ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΟΤΑ- ΤΑΕ.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου τόνισε ότι «με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε προβλέψει, προς το χειρότερο, καθώς σήμερα χρωστάει συνολικά περίπου 4,3 δισ. ευρώ και μεταξύ αυτών χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς με συνέπεια τα θύματα αυτής της κατάστασης να είμαστε εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια».

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ Αγριες συγκρούσεις στη Βόρεια Ιρλανδία

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση Δώδεκα ώρες διήρκεσαν τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες στη Βόρεια Ιρλανδία στη διάρκεια μιας πορείας και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 47 αστυνομικών που προσπαθούσαν να τους χωρίσουν.

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση
Δώδεκα ώρες διήρκεσαν τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες στη Βόρεια Ιρλανδία στη διάρκεια μιας πορείας και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 47 αστυνομικών που προσπαθούσαν να τους χωρίσουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια προκλήθηκαν από προσκείμενες στη Βρετανία ομάδες προτεσταντών που διαδήλωσαν εναντίον μιας παρέλασης Ρεπουμπλικάνων. Στην περιοχή επικρατεί ένταση εδώ και μία εβδομάδα, αφού σημειώθηκαν επεισόδια με επτά αστυνομικούς τραυματίες σε πορεία προτεσταντών που πέρασε μπροστά από καθολική εκκλησία παίζοντας μουσική, παρά την απαγόρευση της αρμόδιας επιτροπής που δίνει άδειες για την πραγματοποίηση πορειών και παρελάσεων.
Οι διαδηλωτές έριξαν εκατοντάδες μεγάλα πυροτεχνήματα, 34 βόμβες μολότοφ, πέτρες και τούβλα εναντίον αστυνομικών που προσπαθούσαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους ώστε να μην εμπλακούν σε συγκρούσεις, ανέφερε ο αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας Τζορτζ Κλαρκ, που προσέθεσε ότι η Αστυνομία προσπάθησε να αμυνθεί με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση. Ο Κλαρκ χαρακτήρισε τα επεισόδια «βάρβαρα, φρικιαστικά και λυπηρά», ενώ ο Τζέρι Κέλι του κόμματος Σιν Φέιν κατηγόρησε τη «Δύναμη Εθελοντών του Ολστερ» και την «Ενωση για την Αμυνα του Ολστερ», δύο προτεσταντικές παρατάξεις πιστών στο στέμμα Βορειοϊρλανδών, για ενορχήστρωση των επεισοδίων. Η βία ανάμεσα στις παραστρατιωτικές ομάδες στη Βόρεια Ιρλανδία ουσιαστικά τερματίστηκε μετά τη σύναψη της ειρήνης του 1998, όμως το Μπέλφαστ παραμένει διχασμένο ανάμεσα στις δύο κοινότητες και συχνά ξεσπούν επεισόδια.

Σήμερα η μεγάλη συναυλία των Red Hot Chili Peppers!

Έφτασε η μέρα για μεγάλη συναυλία των Red Hot Chili Peppers! Το καλιφορνέζικο συγκρότημα θα εμφανιστεί σήμερα, Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ΟΑΚΑ, για μία και μοναδική συναυλία στην Ελλάδα, που πραγματοποιεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.30. 
Τα εισιτήρια για την αρένα έχουν εξαντληθεί.

Οι πολύ-πλατινένιοι και πολυ-βραβευμένοι με Grammy Red Hot Chili Peppers είναι ένα από τα πιο πετυχημένα rock συγκροτήματα της ιστορίας. Με πάνω από 70 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, έχουν κερδίσει 7 βραβεία Grammy σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, όπως του Best Album Rock για το "Stadium Arcadium", του Best Rock Performance By a Duo or Group για το "Dani California", του Best Rock Song για το "Scar Tissue" και του Best Hard Rock Performance With Vocal για το "Give It Away".

Τα μέλη συγκροτήματος είναι ο τραγουδιστής Anthony Kiedis, ο μπασίστας Flea, ο ντράμερ Chad Smith και ο κιθαρίστας Josh Klinghoffer.Οι Red Hot Chili Peppers δημιουργήθηκαν στην πόλη των αγγέλων, το Λος Άντζελες, το 1983. Το 1984 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους.

Το "Blood Sugar Sex Magik" ήταν το πρώτο τους άλμπουμ με παγκόσμια απήχηση και πωλήσεις πάνω από 13 εκατομμύρια. Παραγωγός ο Rick Rubin. Με τον ίδιο παραγωγό κυκλοφόρησαν το 1999 το "Californication", το πιο επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ του συγκροτήματος. Τρία χρόνια μετά κυκλοφόρησαν το "By The Way" και το 2006 το "Stadium Arcadium".

Το άλμπουμ αυτό γέννησε τρεις κορυφαίες rock επιτυχίες: το "Dani California" που παρέμεινε 14 εβδομάδες στη θέση #1 και τα "Tell Me Baby" και "Snow (Hey Oh)" που κατέλαβαν την πρώτη θέση αμέσως μετά την κυκλοφορία τους - πράγμα πρωτόγνωρο για την ιστορία του Billboard Alternative Chart.

Στις 29 Αυγούστου του 2011 κυκλοφόρησε το δέκατο άλμπουμ τους, "I'm With You", με το οποίο ξεκινούν μία ακόμη παγκόσμια περιοδεία.Ο μοναδικός και χαρακτηριστικός ήχος τους είναι βασισμένος σε ένα συνδυασμό rock, punk και funk. Εκτός από τον ήχο, η εικόνα ολοκληρώνεται και με την έντονη σκηνική τους παρουσία, την οποία εδώ και χρόνια περιμένουμε ανυπόμονα να ζήσουμε ζωντανά.

Ο αστερίσκος-έμβλημα των Red Hot Chili Peppers αντιπροσωπεύει το άπειρο, μια δημιουργική δύναμη χωρίς αρχή, χωρίς τέλος, πάντα σε κίνηση. Ήρθε η ώρα να βιώσουμε αυτή την ενέργεια από κοντά!

OPENING ACT

Τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος θα ανοίξουν τα συγκροτήματα AAAK (As Able As Kane) και Sunny Side Of the Razor.

Οι AAAK «γεννήθηκαν» στα τέλη της δεκαετίας των '80s στο Manchester - που εκείνη την εποχή αναφερόταν παντού ως MADchester - και στη σκηνή του κυριαρχούσαν μπάντες όπως οι Happy Mondays και οι Stone Roses.

Οι Sunny Side Of The Razor είναι το ελληνικό συγκρότημα που επιλέχθηκε από το management των RED HOT CHILI PEPPERS για να προετοιμάσουν το έδαφος για την παρθενική και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του μεγάλου συγκροτήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται για το συγκρότημα της γνωστής ηθοποιού Σάννυ Χατζηαργύρη.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
PL1 (θύρες 1,35,2,34): 35€
PL2 (Pitch - Αρένα): 45€ [Εξαντλήθηκαν]
PL3 (θύρες 4,6,30,32): 45€
PL4 (θύρες 3,5,8,10,12,24,26,28,31,33): 65€
PL5 (θύρες 7,9,11,13Α,23B,25,29):75€
PL6 (Pitch-Front of Stage): 75€

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προπώληση στα καταστήματα τελείωσε. Διαθέσιμα εισιτήρια θα μπορέσετε να βρείτε σήμερα στο ταμείο του ΟΑΚΑ από τις 12.00 και έπειτα.

Τελευταίες διελεύσεις συρμών από τον σταθμό ΕΙΡΗΝΗ (ΟΑΚΑ) στις 4-9-2012

Μόνο για σήμερα, Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου η ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσε τη ρύθμιση των δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους θεατές της συναυλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι τελευταίες διελεύσεις συρμών από τον σταθμό «Ειρήνη» της γραμμής 1, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
* Από Ειρήνη προς Πειραιά: 23.55, 00.10 και 00.25
* Από Ειρήνη προς Ομόνοια: 00:40
* Από Ειρήνη προς Κηφισιά: 23.53, 00.04, 00.14, 00.26, 00.41 και 00.56

ΟΑΚΑ - Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ

Ηλεία: Η σύζυγος και ο εραστής της πίσω από τoν φόνο του ιερέα

Ηλεία: Η σύζυγος και ο εραστής της πίσω από τoν φόνο του ιερέα
Η 43χρονη κρατείται στην Ασφάλεια Πύργου όπως και ο 40χρονος φίλος της

Εγκλημα πάθους κρύβεται τελικά πίσω από τη δολοφονία του 52χρονου ιερέα που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο 21ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Πύργου - Κυπαρισσία στα όρια του χωριού Σαμικό στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες - καθώς αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. - η 43χρονη σύζυγος του ιερέα κατά τη διάρκεια της εξέτασης της από τους αστυνομικούς έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά τα ξημερώματα αποκάλυψε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας τι είχε συμβεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα είπε πως γνώριζε τον δράστη και μαζί οργάνωσαν τη δολοφονία του ιερέα.

Η 43χρονη κρατείται στην Ασφάλεια Πύργου όπως και ο 40χρονος φίλος της

Τέσσερις 20χρονοι νεκροί σε τροχαίο στην Ποσειδώνος

Βρήκαν τραγικό θάνατο

Από το σημείο της πρόσκρουσης του ΙΧ σε κολώνα της ΔΕΗ..

Από το σημείο της πρόσκρουσης του ΙΧ σε κολώνα της ΔΕΗ..
Αθήνα: Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις 20χρονοι από το Αιγάλεω, ενώ ένας συνομήλικός τους τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στις 03:30 την Τρίτη στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Νηρέως στο Παλαιό Φάληρο.

Το ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν οι πέντε νεαροί, ξέφυγε για άνγωστη μέχρι στιγμής αιτία από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Από τη σφοδρή πρόσκρουση ο οδηγός πετάχτηκε από το παρμπρίζ στο δρόμο, ενώ οι τέσσερις επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο όχημα. Το ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα οι τέσσερις νεαροί να απανθρακωθούν.

Στο σημείο έσπευσε συνεργείο της Πυροσβεστικής που έσβησε τη φωτιά και οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν απανθρακωμένους τους τέσσερις νεαρούς, ενώ ο 20χρονος οδηγός διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύεται.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Δεν "κουρεύουν" δάνεια νοικοκυριών οι τράπεζες

Αρνητικός εμφανίστηκε ο γγ της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών στο ενδεχόμενο κουρέματος δανείων νοικοκυριών, που πραγματικά αδυνατούν να τα αποπληρώσουν με το επιχείρημα ότι η όποια διαγραφή χρεών γίνει απ' τον ιδιωτικό τομέα, θα επιβαρύνει τελικά το Δημόσιο, αφού θα δημιουργήσει περαιτέρω απαιτήσεις χρηματοδότησης.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο υποδιοικητής της ΤτΕ δεν αποκλείει την ανάγκη να χρειασθεί και νέα, πέραν των 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης, κρατική στήριξη των τραπεζών... Επιβεβαιώνει δε ότι το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κουρέματος των δανείων των ελληνικών νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής τους, υπήρξε αρνητικός, τονίζοντας πως «όποια διαγραφή χρεών γίνει απ' τον ιδιωτικό τομέα, θα επιβαρύνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και άρα το ελληνικό Δημόσιο. Θα δημιουργήσει περαιτέρω απαιτήσεις χρηματοδότησης».

Ακόμη αναφερθείς στα 50 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ξεκαθάρισε ότι το ποσό αυτό δεν θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία.

«Το ποσόν των 50 δισ. θα συμβάλλει στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, αλλά δεν είναι αυτό που θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει ως κύριο στόχο να θωρακίσει την φερεγγυότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και όχι τη ρευστότητα» ανέφερε.

Χ.Σταϊκούρας: οι τράπεζες μας χρωστούν 555 εκατ. ευρώ

Στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας, ανέφερε πως οι τράπεζες χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο 555 εκ. ευρώ, από την υποχρέωση που είχαν αναλάβει επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη, να επιστρέψουν σε ρευστό, το 10% των εγγυήσεων ύψους 28 δισ. που είχαν λάβει.

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για τη διευθέτηση του ζητήματος» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

ΤτΕ: πιθανή η ανάγκη νέας στήριξης των τραπεζών

Ως κερασάκι στην τουρτα θα λειτούργησε για τους βουλευτές κυρίως της Αριστεράς που έχουν πολλάκις εκφράσει την διαφωνία τους για την χωρίς φειδώ και όρους στήριξη των τραπεζών η επισήμανση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι.Παπαδάκη, ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος, καθώς «δεν μπορείς να εγγυηθείς πότε θα είναι επαρκής η ρευστότητα».

«Αυτό που μπορείς να εξασφαλίσεις, είναι 'να ξαναγίνουν τράπεζες οι τράπεζες', να μην στηρίζονται με δεκανίκια και να στηρίζουν τις πλέον αποδοτικές χρήσεις. Και θα συμβεί αυτό όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και φέρει αποτελέσματα αυτή η φοβερή προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική οικονομία» είπε ο κ. Παπαδάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις δηλώσεις του Γ.Στουρνάρα και του Γ.Προβόπουλου ότι αποτελεί «μη βιώσιμο» τραπεζικό ίδρυμα, ο κ. Παπαδάκης διευκρίνισε πως σε μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος για όλες τις ελληνικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρουσίασε «σαφή υστέρηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, στην πλειονότητα των κριτηρίων (παραγωγικότητα, μελλοντική κερδοφορία, ανάγκες ρευστότητας, ευαισθησία στους κινδύνους κ.ά.)».

« Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανταποκρίθηκε μόνον σε 3 από τα 12 εποπτικά κριτήρια και σε 4 από τα 12 επιχειρηματικά, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κεφαλαιακές απαιτήσεις που προέκυψαν από το PSI» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τμημα ειδήσεων defencenet.gr 

Πρέπει να οργανωθώ, πρέπει να οπλιστώ, πρέπει να πολεμήσω.

Α.Α.Ο -Φωτιές στον Ορίζοντα- Εμπρησμός στην δημοτική αστυνομία
Ζούμε μέσα σε ένα πολύπλοκο εξουσιαστικό περιβάλλον που καθυποτάσσει επιθυμίες και συναισθήματα, διαστρεβλώνει έννοιες και νοήματα, σκοτώνοντας την ενεργητική μας δύναμη και την αστείρευτη θέληση μας για ελευθερία. Είναι η επέλαση του καπιταλισμού που αφήνει πίσω της στάχτες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σάλια από τις γλώσσες των υποταγμένων και αίμα από τις καρδιές των αδάμαστων ψυχών της εποχής μας. Είναι εκείνη η συνεχής σύγκρουση υποταγής και εξέγερσης που καθιστά τις αποφάσεις μας καίριες και την δράση μας αναγκαία για την εξάπλωση της αναρχικής δύναμης στις συνειδήσεις των ελεύθερων ανθρώπων. Παραμένοντας στην διαρκή αναζήτηση εκείνων των στιγμών εξέγερσης οι οποίες είναι ένα μήνυμα ελπίδας, μια κραυγή επίθεσης, ένα αντάρτικο σινιάλο, ένα άγριο χαμόγελο, είναι όμως και κάτι παραπάνω, είναι η φωτιά που κατακαίει τις καθημερινές μας συμβάσεις, τα σκυμμένα κεφάλια, τα χαμηλωμένα βλέμματα, τα σβησμένα μας πάθη, τις θαμμένες μας ανησυχίες, τα γαμημένα “έπρεπε” και τα “δεν μπορώ να κάνω αλλιώς”

Πρέπει να οργανωθώ, πρέπει να οπλιστώ, πρέπει να πολεμήσω.

Η ελευθερία δεν παζαρεύεται στα γραφεία των αφεντικών, ούτε στις διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστών, η ελευθερία ληστεύεται με αποφασιστικότητα και θάρρος από αυτούς που αποφάσισαν πως θα κάνουν τα πάντα για να την αποκτήσουν με τους δικούς τους όρους. Σε αυτή την επιλογή αναγνωρίζουμε την μάχη της επαναστατικής αναρχίας στο σήμερα. Μία μάχη με σαφή στόχο την εξάπλωση της, όχι μόνο στην ποσοτική αναβάθμιση των εχθροπραξιών αλλά και στην οικοδόμηση ελεύθερων ανθρώπινων σχέσεων. Η αναρχία λοιπόν παραμένει ζωντανή, τόσο στις κάννες των όπλων όσο και στις κουβέντες που αναπτύσσονται μεταξύ φίλων και συντρόφων, στις θερμές χειραψίες, στα ανήσυχα βλέμματα και στις παντοτινές υποσχέσεις, στις κοινές αποφάσεις για μάχη, στα χαμόγελα από τις μικρές μας νίκες και στα δάκρυα για τις απώλειες, για τις πληγές που δεν θα επουλώσουν ποτέ.
Συντροφική σχέση λοιπόν σημαίνει πρώτα και πάντα ανιδιοτελής προθέσεις, σημαίνει αμοιβαίες υποχωρήσεις, σημαίνει κοινό βίωμα και κατανόηση, συντροφική σχέση εντέλει σημαίνει βιωματική αποτύπωση του συναισθήματος για τους συντρόφους και τους κολλητούς σου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όλα τα άλλα είναι σκέτες αερολογίες.

Ανεξάρτητα από την παγκόσμια κρίση του συστήματος, βλέπουμε πως οι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, συναισθηματικά και ψυχικά στον υλικό ευδαιμονισμό του καπιταλισμού.
Κλειδωμένα συναισθήματα μέσα στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών, καλλωπισμένα πίσω από εμπορικές βιτρίνες και κατασκευασμένα αρώματα. Καταχωνιασμένα στα ράφια των καταναλωτικών ναών, πίσω από τα δήθεν ανθρώπινα νεύματα των διαφημιστικών πινακίδων και λοιπόν επίπλαστων επιγραφών. Αναδυόμενα μέσα από την “ουτοπία” του ολοκληρωτικού ελέγχου των νέων τεχνολογιών. Καθισμένα στους αναπαυτικούς καναπέδες των επιπλωμένων διαμερισμάτων, παρακολουθώντας τα πολεμικά ανακοινωθέντα από τα δελτία ειδήσεων. Η νέα ιδεολογία του εικονικού τρόμου έχει πολλούς εκφραστές και ακόμα περισσότερους ακολουθητές και παρατρεχάμενους. Είναι η διαρκής εξουσιαστική στασιμότητα των αντιλήψεων στις σύγχρονες κοινωνίες. Η σήψη από το πτώμα του κοινωνικού σώματος είναι εδώ. Ένα αβέβαιο(με την έννοια της εξερεύνησης ) αύριο φαίνεται πως είναι χειρότερο από ένα υποδουλωμένο σήμερα για πολλούς ανθρώπους, ελάχιστοι είναι αυτοί που αποφασίζουν να παίξουν με τις πιθανότητες που τους αναλογούν.
Μια τέτοια οπτική θα ήταν σίγουρα απόλυτη και λανθασμένη αν δεν έβλεπε και την εκδήλωση των ανατρεπτικών αγώνων σε όλο τον κόσμο. Αντάρτικες ομάδες δημιουργούν νέα επαναστατικά εγχειρήματα, άνθρωποι οπλίζονται και εξεγείρονται ενάντια στους τυράννους που τους εξουσιάζουν, επαναστατικές απόπειρες πειραματίζονται μέσα από της πράξεις τους και τα αποτελέσματα τους, τμηματικοί αγώνες αναπτύσσονται και ριζοσπαστικοποιούνται.Μια στρατηγική που ακολουθείτε κατά την διάρκεια συστημικών κρίσεων είναι ο αποπροσανατολισμός την μονίμως τυφλωμένης «κοινής γνώμης» προς ζητήματα τα οποία μέσα από την σκηνοθετική ικανότητα των Μ.Μ.Ε. διογκώνονται και σερβίρονται μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων με το περιτύλιγμα του «κατεπείγοντος».
Βιασμοί καθημερινά γίνονται και γινόντουσαν, όμως την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου το μεταναστευτικό βρίσκεται πρώτο-πρώτο στην πολιτική ατζέντα των κομμάτων, υπερπροβλήθικε το περιστατικό της Πάρου με τον βιασμό της 15χρονης κοπέλας από τον ελεεινό Πακιστανό. Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ανθρωποκυνηγητά και χρυσαυγίτες έριξαν την αυλαία του συγκεκριμένου έργου. Στην αντίθετη κατεύθυνση ο βιασμός μιας νεαρής κοπέλας από έναν Έλληνα βρομόγερο πέρασε στα ψιλά γράμματα καθώς η συγκεκριμένη είδηση δεν είχε καμία απολύτως πολιτική σκοπιμότητα.
Με λίγα λόγια όλοι οι κρατικοί κατασταλτικοί σχεδιασμοί ενσαρκώνονται πάνω στο στέρεο θεωρητικό έδαφος που στήνει η προπαγάνδα του δημοσιογραφικού επιτελείου. Κρατικά και παρακρατικά πογκρόμ, κρατικές δολοφονίες, επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις με στρατιωτικό οπλισμό στα πρότυπα των στρατιωτικά κατεχόμενων πόλεων του Μεξικού, κινήσεις που επικροτούνται και αβαντάρονται από τα μπουκωμένα με λάσπη στόματα των δημοσιογράφων.


Μετά από λίγους μήνες φαινομενικής απραξίας επιστρέφουμε χτυπώντας ξανά με φωτιά.

Επιλέξαμε να στοχοποίησουμε έστω και συμβολικά τον θεσμό της δημοτικής αστυνομίας, μιας αρχής που ιδρύθηκε και υπάρχει με το πρόσχημα της παροχής πληροφοριών και υπηρεσιών στους έλληνες πολίτες. Διατηρώντας έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο στην πολιτική αντιμετώπισης των μεταναστών που ακολουθεί το ελληνικό κράτος. Η συμμετοχή τους σε μικτά κλιμάκια με ένοπλους μπάτσους, οι καθημερινοί τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί και εξευτελισμοί μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας (πχ περιστατικά στην Νομική Σχολή, στην ΑΣΟΕ, και σε όλες τις γκετοποιημένες περιοχές του κέντρου), η προσφορά τους σαν αναλώσιμο «έμψυχο» δυναμικό σε περιοχές που υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης φροντίζοντας για ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας συμβάλλοντας έτσι μαζί με μπάτσους και φασίστες στην εγκαθίδρυση της κρατικής-παρακρατικής βίας στο δρόμο, είναι ένα κομμάτι της καθημερινής τους δράσης το οποίο είναι αρκετό για να τους καταστήσει στόχους.
Για αυτούς αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέξαμε να χτυπήσουμε τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας στην περιοχή της Κυψέλης τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό στο επιβλητικό γυάλινο κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κίου και Πρωτέως. Η μέρα που δράσαμε έχει και αυτή τη σημασία της καθώς νωρίτερα είχε προηγηθεί δυναμική αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας που συνεχίστηκε με επιθετική δράση απέναντι στους φασίστες που μαζεύαν τα δόντια τους από τις επιθέσεις των συντρόφων. Το μήνυμα λοιπόν έχει και έναν πιο ειδικό χαρακτήρα απέναντι στους συγκεκριμένους, που περιπολούν στις γκετοποιημένες περιοχές του κέντρου. Τίποτα δεν μένει αναπάντητο.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας(από 20 Αυγούστου) Marco Camenisch
Αλληλεγγύη στους Ιταλούς συντρόφους που βρίσκονται στο στόχαστρο της έντονης καταστολής του Ιταλικού κράτους.
Δίπλα στην μαχόμενη νεολαία της Χιλής που συγκρούεται στους δρόμους και στις πλατείες.
Δίπλα στους αναρχικούς Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη καταζητούμενους για την Ε.Ο.Σ.Π.Φ καθώς και στα περήφανα μέλη της οργάνωσης και τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο.
Δίπλα στους αναρχικούς Δημήτρη Δημτσιάδη, Σωκράτη Τζίφκα, Μπάμπη Τσιλιανίδη.
Καλή δύναμη στους φυγόδικους αντάρτες πόλης του Ε.Α Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα.

                        Δύναμη σε όλους τους αναρχικούς κρατούμενους!
                                  Δύναμη στους παράνομους συντρόφους!

                                                 Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Φωτιές στον Ορίζοντα

Καμιά θυσία

Ομολογείται πλέον ανοιχτά από τα αστικά επιτελεία το γεγονός ότι η βαθιά, γενικευμένη στην ΕΕ, οικονομική καπιταλιστική κρίση χτυπά τις ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, Γερμανίας και Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «Οπελ» αποφάσισε πρόσφατα δουλειά 20 μόνο ημερών το μήνα, αλλά και το γεγονός των 7,5 εκατομμυρίων εργαζομένων με μισθό μόλις 400 ευρώ. Την ίδια ώρα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή: «Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσης εξαιρετικής σοβαρότητας, μιας μακράς κρίσης, η οποία διαρκεί ήδη περισσότερα από τέσσερα χρόνια και από την οποία καμία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, ακόμη και τις αναδυόμενες, δεν είναι δυνατό εφεξής να γλιτώσει». Μπορεί ο Ολάντ να μην έφερε το νέο αέρα που προεκλογικά έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως είπε την αλήθεια που εδώ συγκαλύπτουν, για το βάθος και για το μακρόχρονο της καπιταλιστικής κρίσης. Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί νέες θυσίες, ούτε να δώσει βάση στις υποσχέσεις για φιλολαϊκή διαχείριση της κρίσης μέσα στην ΕΕ και χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Καλεί σε αγωνιστική απάντηση με γενική απεργία

Αυξάνονται σε όλη τη χώρα οι αποφάσεις και παρεμβάσεις για την προκήρυξη γενικής απεργίας
«
Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη αυτή η καταιγίδα, αυτή η πολιτική. Δεν μπορεί να σφαγιάζεται ο λαός και το κίνημα να είναι θεατής. Δεν μπορεί να είναι εγκλωβισμένο στις δαγκάνες του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού».
Τα παραπάνω σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο, όπου αποφασίστηκε χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, με πρώτο σταθμό την προκήρυξη γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Στην εισήγηση που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Πάσουλας, έδωσε το στίγμα της δουλειάς που πρέπει να αναπτυχθεί και μπροστά στην απεργιακή μάχη: «Θέλουμε να ανοίξουμε κουβέντα στον κλάδο που θα βάλει στο κέντρο της προσοχής την απαίτηση για γερή οργάνωση, μαζική με ταξικό προσανατολισμό που θα παλεύει για να υπερασπίζεται τη ζωή των εργαζομένων, για να μπαίνει ψωμί στο τραπέζι, αλλά παράλληλα θα δημιουργεί προϋποθέσεις για βαθιές αλλαγές για την απαλλαγή της εργατικής τάξης από την εξουσία του κεφαλαίου. Σε τέτοια οργάνωση καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν. Οσο ισχυροποιείται η οργάνωση των εργατών, θα δυναμώνει και η συμμαχία με τα στρώματα των αυτοαπασχολούμενων μικροαγροτών, των φοιτητών».
Και τόνισε: «Με βάση αυτήν τη γραμμή θα πάμε κάτω στα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικάτων. Να πάρουν αποφάσεις, να προγραμματίσουν δουλειά. Τα σωματεία που κατά καιρούς αρνούνται να συνταχθούν στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, πρέπει να τα δούμε από κοντά, να πάρουν αποφάσεις. Με καλή προετοιμασία παίρνοντας υπόψη το χώρο που απευθυνόμαστε, ανοίγουμε δίαυλο επικοινωνίας με άλλα σωματεία, με αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές, γυναίκες. Βάζοντας καλό προγραμματισμό για Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες».
Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων πρόκειται να πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του συντονισμού της δράσης με τους άλλους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και φοιτητές, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, με στόχο μεταξύ άλλων να γίνει επεξεργασία ενός σχεδίου μελέτης για τις ανάγκες του λαού της Αττικής.
Σε όλη τη χώρα
Την ίδια στιγμή, αυξάνονται σε όλη τη χώρα οι αγωνιστικές αποφάσεις και παρεμβάσεις που καλούν σε γενική απεργία, όπως απαιτείται για να εκφραστεί μαζικά η λαϊκή καταδίκη στα νέα μέτρα, να δυναμώσει η καταδίκη της πολιτικής που διαχειρίζεται την κρίση με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου και γι' αυτό τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια. Ετσι, σε γενική απεργία έχουν ήδη καλέσει τα Εργατικά Κέντρα Νάουσας, Λέσβου και Σάμου.
Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΙΑ (καλεί σε γενική συνέλευση 30/9) και ΛΙΝΤΛ (γενική συνέλευση 23/9). Στις 19 Σεπτέμβρη το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε γενική συνέλευση, στις 6.30 μ.μ., με στόχο να παρθεί απόφαση για 24ωρη απεργία. Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).
Πρώτος σταθμός στην κλιμάκωση της πάλης αποτελεί το πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 8 Σεπτέμβρη.
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις οργανώνουν στις 8 Σεπτέμβρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις, όπως:
- Γιάννενα, 11 π.μ., Δημαρχείο
- Πάτρα, 11 π.μ., πλατεία Γεωργίου.
Επισης:
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, στις 11 Σεπτέμβρη, οργανώνει πλατιά λαϊκή σύσκεψη με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης και πανναουσαϊκής απεργίας. Ταυτόχρονα, καλεί σε μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσαλλονίκη, και οργανώνει μετακίνηση με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.
Η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ οργανώνει συσκέψεις την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ. στο Βαθύ (Εργατικό Κέντρο) και την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ., στο Καρλόβασι (οδό Γοργύρας).
Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη, οργανώνει κινητοποίηση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, στις 11 π.μ. στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ Νέες εφιαλτικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις

Αμείλικτα τα επιτελεία της πλουτοκρατίας, θέλουν εργάτες να δουλεύουν όποτε και όσο συμφέρει τον εργοδότη
Δεν πρόφτασαν να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα που λεηλατούν τις συντάξεις και τα επιδόματα, και ενώ δεν έχει ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία κατακρεουργήθηκαν οι μισθοί και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και κυβέρνηση και τρόικα βάζουν μπροστά νέο πακέτο ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις.
Στο στόχαστρο αυτή τη φορά - σύμφωνα με δημοσιεύματα που είναι ολοφάνερο ότι αποτελούν σκόπιμη διαρροή της κυβέρνησης - μπαίνουν η πενθήμερη εργασία, το ύψος των αποζημιώσεων για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, η αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης, αλλά και ο σταθερός ημερήσιος χρόνος απασχόλησης που γίνεται στην κυριολεξία «λάστιχο».
Βασική επιδίωξη των νέων σχεδίων είναι η απόλυτη προσαρμογή των εργαζομένων και του χρόνου εργασίας τους στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Ο εργάτης δεν έχει δικαίωμα ούτε στη σταθερή εργασία, ούτε στο σταθερό ημερήσιο χρόνο. Πρέπει να είναι «διαθέσιμος» ανά πάσα στιγμή για να υπηρετήσει τις αυξομειώσεις της παραγωγής. Αυτό ακριβώς υπηρετούν διατυπώσεις του τύπου «αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας με αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης του εργαζόμενου από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης»! Ταυτόχρονα, προωθείται η μεγαλύτερη «κινητικότητα» των εργαζομένων στην αγορά εργασίας, δηλαδή η αξίωση του κεφαλαίου να απολύει με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος (μείωση αποζημιώσεων) και να ανακυκλώνει την εργατική δύναμη κατά το δοκούν και όσο γίνεται πιο φθηνά.
Πρόκειται για ανατροπές υπαγορευμένες όλες από την υπεράσπιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και γι' αυτό διακηρυγμένες εδώ και χρόνια στα κείμενα και τις αποφάσεις της ΕΕ. Είναι τεράστιο το θράσος της κυβέρνησης να βγαίνει και να μιλά δήθεν για «τελευταία μέτρα» (σ.σ. αναφερόμενη σε αυτά που μες στο φθινόπωρο θα περάσουν από τη Βουλή) όταν τα συρτάρια της είναι γεμάτα σχέδια με εφιαλτικές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων. Το σμπαράλιασμα κάθε έννοιας σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, το τσάκισμα της σωματικής και ψυχολογικής υγείας των εργαζομένων, η διάλυση κάθε οικογενειακού προγραμματισμού είναι μερικές μόνο από τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν τα νέα σχέδια για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναμονή και «διαλόγους», όπως οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες συνιστούν στους εργαζόμενους. Είναι ζήτημα επιβίωσης για τους εργάτες η οργάνωση και πάλη με το ΠΑΜΕ, η άμεση κλιμάκωση της πάλης μέσα από γενική απεργία, ενάντια στην πολιτική διαχείριση της κρίσης με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου.
Σημαδεύουν το 5νθήμερο
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το περιεχόμενο των οποίων επιβεβαιώνουν και τα στελέχη της κυβέρνησης, εξετάζεται η κατάργηση του πενθήμερου, μιας από τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης πριν περίπου 30 χρόνια, και η επαναφορά της 6ήμερης εργασίας σε όσους μισθωτούς είχαν κατοχυρώσει 5νθήμερο.
Νέα ανατροπή σχεδιάζεται και στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την οποία θα εξασφαλίζεται για τις επιχειρήσεις η δυνατότητα να αυξομειώνουν το χρόνο εργασίας και να διαμορφώνουν ωράρια υπερ-απασχόλησης και υπο-απασχόλησης σε εβδομαδιαία, ακόμα και σε ημερήσια βάση, χωρίς μάλιστα τους χρονικούς περιορισμούς που υπάρχουν μέχρι τώρα, 9μηνα κ.λπ. (περίοδοι αναφοράς). Και κυρίως, χωρίς να υπάρχει γι' αυτές πρόσθετο κόστος (αποζημιώσεις υπερωριών). Και βέβαια το κεφάλαιο απαιτεί η εφαρμογή της μεγαλύτερης ευελιξίας να γίνεται χωρίς κανέναν έλεγχο - έστω και τυπικό - δηλαδή να φύγουν από τη μέση «οι γραφειοκρατικοί περιορισμοί», όπως λένε τις γνωστοποιήσεις προς το ΣΕΠΕ, τις εγκρίσεις των υπερωριών ή τις σχετικές συμφωνίες με τους εργαζόμενους.
Νέα μείωση στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης
Μετά τη μείωση κατά 50% των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης με το νόμο 3863 πριν δύο χρόνια, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε ο χρόνος προειδοποίησης, τώρα κυβέρνηση και κεφάλαιο επανέρχονται και σχεδιάζουν τη μείωση ή και την κατάργηση οποιουδήποτε χρόνου προειδοποίησης. Ετσι περνάμε στην απευθείας απόλυση του εργαζόμενου με μειωμένη αποζημίωση κατά 50% σε σχέση με αυτό που ισχύει, αφού θεωρούν ότι ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση υπαλλήλων από 4 έως 6 μήνες για τους εργαζόμενους άνω των 10 ετών θεωρείται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα! Δεν αποκλείεται μάλιστα η αποζημίωση των υπαλλήλων να μειωθεί εκ νέου στο ύψος της αποζημίωσης των εργατοτεχνιτών, αντί για αύξηση της αποζημίωσης των τελευταίων σε περίπτωση απόλυσης στο ύψος των υπαλλήλων, όπως ζητάνε τα συνδικάτα. Πρόκειται για μέτρο που στην κυριολεξία θα δώσει νέα ώθηση στις απολύσεις και θα γιγαντώσει την ανεργία, για την οποία δήθεν κόπτεται η συγκυβέρνηση.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο σχεδιασμός για περικοπή στην αποζημίωση που λαμβάνουν μισθωτοί σε περίπτωση συνταξιοδότησης που σήμερα ανέρχεται στο 40% έως 50% της αποζημίωσης που ισχύει και στην περίπτωση απόλυσης.
Τα νέα αντεργατικά σχέδια όχι μόνο ήταν σε γνώση της κυβέρνησης, αλλά ήδη έχουν γίνει αντικείμενο συζητήσεων στα αρμόδια υπουργεία. Σύμφωνα με πηγές των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, τα ζητήματα αυτά «περιλαμβάνονται σε σχετικό κείμενο» και «έχουν τεθεί κατά καιρούς από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στο περιθώριο των συζητήσεων». Οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Εργασίας δεν έχουν αντίρρηση «να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις»... τώρα, γιατί πρέπει πρώτα να «ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και να αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας». Και απ' ό,τι φαίνεται αυτή είναι και η μοναδική διαφορά που «χωρίζει» κυβέρνηση και τρόικα! Με δυο λόγια η κυβέρνηση γνωρίζοντας την κατάσταση εκτιμά ότι δε συμφέρει αυτή τη στιγμή να ανοίξει και άλλο μέτωπο, αλλά τα μέτρα αυτά να προωθηθούν αφού τελειώσουν με τους σχεδιασμούς τους για τις συντάξεις και τα επιδόματα

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου