Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Πρωτοβουλίες για το δάσος της Αλοννήσου


Η εφαρμογή σύγχρονου συστήματος για την διασφάλιση της προστασίας του δασικού πλούτου της Αλοννήσου είναι ένα από τα σημεία στα οποία έχει δοθεί προτεραιότητα. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, έχει κατατεθεί εξάλλου, σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».
Μεταξύ των επιλέξιμων δράσεων περιλαμβάνεται και η κατασκευή και βελτίωση μόνιμων συστημάτων επιτήρησης δασικών πυρκαγιών, όπως παρατηρητήρια, καινοτόμα συστήματα ανίχνευσης, εντοπισμού, παρακολούθησης και έγκαιρης ειδοποίησης δασικών πυρκαγιών καθώς και η προμήθεια υλικών επικοινωνίας, όπως ασύρματοι, ραδιοζεύξεις κ.λ.π. Το 80% της Αλοννήσου είναι, άλλωστε, δασική περιοχή και μόνο το 20% αγροτική, γεγονός που συνεπάγεται την αναγκαιότητα περαιτέρω προστασίας του νησιού, το οποίο ανήκει στις περιοχές Νατούρα, που χρίζουν ιδιαίτερης προστασίας.
Η πρόταση για την εφαρμογή καινοτόμου συστήματος ανίχνευσης, παρακολούθησης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών στον Δήμο Αλοννήσου, περιλαμβάνει την συνδυασμένη χρήση μιας σειράς προηγμένων τεχνολογιών στις δασικές εκτάσεις του Δήμου Αλοννήσου, προκειμένου να προστατευθεί η περιοχή από φυσικές καταστροφές και ειδικά πυρκαγιές. Παράλληλος στόχος είναι η προστασία της περιοχής μέσω της εφαρμογής πιο αποτελεσματικών μέτρων για την πρόληψη, την παρακολούθηση των φυσικών καταστροφών και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων.
Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η προμήθεια και εγκατάσταση ενός τηλεματικού συστήματος ασύρματης επόπτευσης πυρκαγιών, το οποίο μέσω της χρήσης ασύρματων εικονοληπτών θα ανιχνεύεται το πρόβλημα, το οποίο θα γνωστοποιείται με ασύρματη εικόνα και συναγερμό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου. Παράλληλα προβλέπεται ο σχεδιασμός του γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών, με σκοπό την ενσωμάτωση των λογισμικών και των δομικών στοιχείων και εξοπλισμών του συστήματος, με στόχο την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος. Το ζητούμενο είναι, στο σημείο αυτό, η δημιουργία χαρτών επικινδυνότητας, η ανάπτυξη μοντέλων διάδοσης και επέκτασης πυρκαγιάς και η αποτύπωση βέλτιστων σεναρίων επέμβασης και αποκατάστασης.
Όπως είναι προφανές, η εφαρμογή της πρότασης που έχει κατατεθεί προς χρηματοδότηση από τον Δήμο Αλοννήσου, περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, που έχουν ως στόχο την μέριμνα και έγκαιρη πρόληψη για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση το κέντρο επιχειρήσεων του απαραίτητου εξοπλισμού, λογισμικού και περιφερειακών μονάδων για την λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος, πιλοτική λειτουργία του συστήματος επί δίμηνο και εκπαίδευση του προσωπικού, για ευνόητους λόγους.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Κατεβαίνουν στο δρόμο οι Λιμενικοί για τις περικοπές

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στο υπουργείο Οικονομικών οι Λιμενικοί την Παρασκευή, ενώ την ερχόμενη βδομάδα Πέμπτη και Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα κορυφώσουν τις διαμαρτυρίες τους.
Το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και ο υπουργός Οικονομικών θα έχουν συνάντηση για τις περικοπές που πρόκειται να γίνουν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού σώματος να διαμηνύει πως δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της εργασίας των Λιμενικών

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

ΠΟΙΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΚΤΡΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ. ΤΙ ΕΥΘΥΝΗ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ. ΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΜΟΝΟ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΠΩΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΟΣΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ??? ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ… ΜΑΣ ΒΟΛΕΨΕ ΤΙΣ ΤΣΑΡΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΡΕ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ. ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΠΙΤΟΝΙΑ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΚΕΙ. ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΟΝΕΡΟ. ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝΕ. ΟΛΗ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΟΡΙΣΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΣΚΙΑΘΙΤΕΣ. ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ. ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΣΚΙΑΘΙΤΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ……….

AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Νεκρός 27χρονος στο χωράφι... από ηλεκτροπληξία!


"ΕΠΕΣΕ" στο χωράφι, όπως το 2005 και ο πατέρας του, ένα μήνα μόλις μετά τον γάμο του με την 24χρονη σύζυγό του - ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τον Γιώργο Κίτσιο, ανηψιό του προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Πριν η Μαγνησία αποχαιρετήσει τον 25χρονο Μάκη Σπάνια, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τον άδικο θάνατό του, δέχθηκε και δεύτερο πλήγμα, χάνοντας άλλο ένα αγόρι μόλις 27 ετών... 

συνέχεια στό e-volos.gr 

Κάλεσμα του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Καλούμε το λαό να χαράξει τη δική του προοπτική, να στηριχθεί στη δύναμη του δίκιου και της οργάνωσης, στη συσπείρωση και συμμαχία εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, μαζί με τη νεολαία και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, για να επιστρέψει η αισιοδοξία και η δύναμη για μια νικηφόρα πορεία ρήξης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, των καπιταλιστικών ομίλων, απαλλαγής από τα δεσμά της ΕΕ, με την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Αυτή πρέπει να είναι η λαϊκή επιλογή και απάντηση σήμερα απέναντι στην κρίση που επεκτείνεται και βαθαίνει, στις εξελίξεις στην ΕΕ και το χρέος, στη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εκφράζει και προωθεί αταλάντευτα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και την ΕΕ. Η προοπτική που χαράζει για το λαό είναι δραματική, οδηγεί ακόμη και άνεργοι να πληρώνουν φόρους αν έχουν ένα σπίτι, αρρώστους να μένουν χωρίς φάρμακα, παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς και τόσα άλλα που ο λαός καλείται να αντιπαλέψει αποφασιστικά, να σπάσει τα δεσμά του εγκλωβισμού σε παραλλαγμένες πολιτικές διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, να τραβήξει μπροστά για φιλολαϊκή διέξοδο, για την ικανοποίηση των αναγκών του.
Οποια μορφή διαχείρισης επιβληθεί, είτε είναι επιμήκυνση εφαρμογής του μνημονίου, ή νέο «κούρεμα», νέα δάνεια και ευρωομόλογα, είτε επιστροφή στη δραχμή, ή κάποια άλλη σχετική παραλλαγή, δε θα απαλλάξει από την εδραίωση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές υπηρεσίες, από νέα επίθεση, ανεργία. Καμία διαχειριστική πρόταση δεν απαντά στα προβλήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ούτε η πρόταση της σημερινής συγκυβέρνησης, ούτε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι ενταγμένες στη στρατηγική υπέρ των μονοπωλίων και της ΕΕ. Η μονόπλευρη κριτική κατά της Γερμανίας και των ελληνικών κυβερνήσεων που συμφώνησαν με τις συνταγές της τριάδας ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, που αποκλήθηκε τρόικα, οι κραυγές περί εθνοπροδοσίας και υποτέλειας, δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού. Εκφράζουν διαφωνίες στη διαχείριση της κρίσης, καλύπτονται με δήθεν φιλολαϊκά συνθήματα, ώστε ο λαός να μη στραφεί κατά του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά να περιφέρει την προτίμησή του πότε υπέρ του ενός και πότε υπέρ του άλλου διαχειριστή.
Φυσικά, δεν αποτελεί απάντηση και η ακραία αντιδραστική και αντικομμουνιστική «Χρυσή Αυγή», που δημαγωγεί προσπαθώντας να ψαρέψει στα θολά νερά, αξιοποιώντας το σύνθετο και εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της μετανάστευσης. Στις πλάτες των μεταναστών, με την οργανωμένη βία και τις δολοφονικές επιθέσεις, προετοιμάζεται και εκπαιδεύεται για την πιο βασική αποστολή της: Να παίξει το ρόλο των σύγχρονων ταγμάτων ασφαλείας σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με στόχο να το τσακίσει και να προασπίσει έτσι τα συμφέροντα του συστήματος.
Ο λαός σήμερα έχει στα χέρια του όλες τις αποδείξεις ότι είναι αδύνατος ο συμβιβασμός ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό, ανάμεσα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργασίας. Ο αρνητικός συσχετισμός, που είναι ακόμα πιο βαρύς σήμερα ύστερα και από τη λαϊκή ψήφο στις εκλογές του Ιούνη, μπορεί να αλλάξει, είναι στο χέρι του λαού και πρέπει να αρχίσει να αλλάζει από σήμερα. Δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα μπροστά δίχως δυνατό ΚΚΕ, δίχως αλλαγή των συσχετισμών, πρώτα απ' όλα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Στις εκλογές η πλειοψηφία του λαού ψήφισε τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», για την πάση θυσία παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, με το απατηλό σύνθημα της επαναδιαπραγμάτευσης που υποστήριξαν από την αρχή τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, εγκαταλείποντας το σύνθημα για κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
Παρά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, με βασικό στοιχείο τη μεγάλη εκλογική μείωση του ΚΚΕ, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αισθάνεται σήμερα δεσμευμένος για την εκλογική στήριξη που έδωσε στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», να αναμένει κάτι καλό από την τρικομματική κυβέρνηση ή ακόμα να αναμένει τη χρεοκοπία της και να δοκιμάσει κάποιο κυβερνητικό σχήμα διαχείρισης τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή και ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση καταδεικνύει συνολικά τη χρεοκοπία της «κυβερνώσας αριστεράς».
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναμονής. Ο λαός έχει ήδη πτωχεύσει, ενώ η δαμόκλειος σπάθη νέων μέτρων θα στέκεται απέναντί του για πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να πληρώνει φόρους, χαράτσια, να έχει ψευδαισθήσεις ότι δε θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, φάρμακα και να ελπίζει ότι θα απορροφηθούν 1,2 εκατομμύρια άνεργοι, με μια αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη που μπορεί να γίνει σε ενέργεια, πράσινη ανάπτυξη, που υπόσχεται η κυβέρνηση ή με τη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνεργοι θα γίνουν πολλοί περισσότεροι το 2013.
Το ΚΚΕ συζήτησε και συζητάει τις δυσκολίες, τις αδυναμίες του κινήματος και τις δικές του για το πώς θα δράσει καλύτερα για τη συσπείρωση του λαού και της νεολαίας, την οργάνωση και πάλη του λαού. Λύση υπέρ του λαού υπάρχει.
Καλούμε γι' αυτούς τους λόγους την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν στις εκλογές, σε ανοιχτή συζήτηση και οργάνωση κοινής πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για να απαλλαγούμε από το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό της κυριαρχίας των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, να απαλλαγούμε από τις επιλογές και δεσμεύσεις της ΕΕ.
Καλούμε τις εκατοντάδες χιλιάδες που λένε «κάτι πρέπει να γίνει» να οργανώσουμε μαζί τη λαϊκή αντεπίθεση.
Να γίνει παλλαϊκό σύνθημα πάλης η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, που σημαίνει πάλη για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις του δρόμου ανάπτυξης χωρίς μονοπώλια, ταξική εκμετάλλευση, με κοινωνικοποίηση, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Η επιμήκυνση που προτείνει η κυβέρνηση για το μνημόνιο καθώς και η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην πληρωθεί το χρέος για ένα - δυο χρόνια ή να μειωθεί με προσφυγή και διαπραγματεύσεις σε διεθνείς οργανισμούς, η επιστροφή στη δραχμή, είναι διαφορετικές εκδοχές που θα φέρουν νέα δεινά στο λαό, ενώ θα επωφεληθεί και πάλι το κεφάλαιο. Η θεωρία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η χρεοκοπία είναι όπλο των αδυνάτων είναι εξίσου σε βάρος του λαού. Στην Αργεντινή έγινε στάση πληρωμών, το νόμισμά της αποσυνδέθηκε από το δολάριο, μετά από χρόνια έγινε νέα διαπραγμάτευση και παραγραφή μέρους του χρέους, αλλά η ανεργία και η φτώχεια αυξήθηκαν, παρά την όποια καπιταλιστική ανάπτυξη. Σε καμία περίπτωση μέσα στα πλαίσια του συστήματος και της ΕΕ δε θα ωφεληθεί ο λαός: Η σημερινή κατάσταση συνεπάγεται εσωτερική υποτίμηση μέσα στο ευρώ και συνεχείς μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών. Η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ συνεπάγονται απότομη άνοδο των τιμών στη «θάλασσα» των εισαγόμενων προϊόντων, τεράστια απώλεια αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων. Και στις δύο περιπτώσεις κοινά στοιχεία είναι η φορολογική επιδρομή και η βαθιά υπονόμευση των υπαρκτών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.
Τμήματα του κεφαλαίου θέλουν και θα ωφεληθούν από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αφού θα επενδύουν με λιγότερα κεφάλαια σε μια χώρα με υποτιμημένο νόμισμα και μισθούς Βουλγαρίας.
Οι επιλογές της αστικής τάξης και της ΕΕ είναι αδυσώπητες. Θέλουν φθηνή και υποταγμένη εργατική δύναμη, τώρα και στο μέλλον, συντριβή του ταξικού - ριζοσπαστικού εργατικού - λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό επιμένουμε οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις συνταγές διαχείρισης της κρίσης της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός να χαράξει πορεία για τη δική του εξουσία και διακυβέρνηση, που θα τον απαλλάξει από την κρίση και τη χρεοκοπία οριστικά και μόνιμα. Η διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού, για την κατάκτηση της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας είναι σήμερα απολύτως συνδεμένη με το αίτημα της αποδέσμευσης και της μονομερούς διαγραφής του χρέους, με το λαό να καταφέρνει να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Η κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας θα κάνει λαϊκή περιουσία τη σημερινή ιδιοκτησία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, όλων των υποδομών και χερσαίων, θαλάσσιων, εναέριων μέσων μεταφοράς, της γης. Θα προωθήσει τον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών και θα διασφαλίσει αυτό που σήμερα ονειρεύεται η πλειοψηφία του λαού:
  • Δουλειά για όλους, εξάλειψη της ανεργίας.
  • Διατροφική επάρκεια για όλο το λαό.
  • Δημόσια, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια για όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Μόρφωση για όλους. Αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού, της έρευνας και της τεχνολογίας.
  • Δωρεάν κρατική φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
  • Φθηνή και ποιοτική λαϊκή στέγη, με ρεύμα, θέρμανση, ύδρευση.
  • Αθλητισμό, πολιτισμό, διακοπές για όλους με οργανωμένες υποδομές.
  • Θα πρωτοστατήσει για διεθνείς οικονομικές σχέσεις με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος των λαών.
  • Με το λαό κυρίαρχο και δυνατό, που παλεύει για την ευημερία του, θα απαλλαγεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και το ΝΑΤΟ, την εμπλοκή της σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Η εργατική - λαϊκή εξουσία έδωσε πολλά στους λαούς της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Ελυσε προβλήματα που βρίσκονται μόνο στα όνειρα των εργαζομένων στις καπιταλιστικές χώρες. Διδασκόμαστε από τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην αντεπανάσταση και στην ανατροπή του σοσιαλισμού. Η πάλη για τη νέου τύπου εξουσία παραμένει αναγκαία και επίκαιρη.
Ο λαός πρέπει τώρα να πάρει τη δική του υπόθεση στα δικά του χέρια, άμεσα με γενικευμένους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες που ενώνουν σε ενιαία κατεύθυνση και σταθερή συμμαχία την εργατική τάξη, είτε δουλεύει στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία.
Κανένας κλάδος ή ομάδα εργαζομένων δεν μπορεί να ανακόψει τη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση ζητώντας να εξαιρεθεί από τα γενικευμένα μέτρα, αφού η επίθεση έχει ενιαίο χαρακτήρα και σκοπό. Αντίθετα, οι διεκδικήσεις κάθε κλάδου, κάθε ομάδας εργαζομένων, τα αιτήματα των ανέργων, των συνταξιούχων, έχουν ελπίδα να φέρουν κάποια αποτελέσματα αν διεκδικούνται με κατάλληλα αιτήματα και θέσεις και ταυτόχρονα στηρίζουν τις κοινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχθούν να χρησιμοποιείται ο αγώνας ενός κλάδου σε βάρος ενός άλλου, να συκοφαντούνται οι ανεβασμένες μορφές πάλης, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από τους εργαζόμενους και ανταποκρίνονται στα αφόρητα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.
Σε αυτή τη φάση τα μέτωπα πάλης και η αντίσταση σε χώρους δουλειάς, σε κλάδους και συνοικίες να γίνουν ρυάκια που να συγκλίνουν και να δυναμώσουν το παλλαϊκό σύνθημα για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, με μαχητικές μαζικές κινητοποιήσεις και αντίστοιχα μαχητικές μορφές πάλης, που στηρίζονται στη μαζική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και στην οργάνωση της υλοποίησής τους. Ο αγώνας απαιτεί μαζικότητα, οργάνωση και πολιτική κατεύθυνση ρήξης με τα συμφέροντα και τις επιλογές των μονοπωλίων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η εξαγγελία των μέτρων της κυβέρνησης, που θα αφαιρέσει 23,5 δισεκατομμύρια από τις τσέπες του λαού και θα είναι έτοιμη για ένα νέο γύρο μέτρων, αποτελεί την πρώτη μετεκλογική αναμέτρηση του λαού. Η νέα επίθεση πρέπει να βρει την κατάλληλη σε μορφή και μαζικότητα απάντηση, όπως είναι η μορφή της γενικής απεργίας, που μπορεί να αποτελέσει, κάτω από προϋποθέσεις, αφετηρία κλιμάκωσης και σταθερής ενίσχυσης του λαϊκού αγώνα.
Σ' αυτή τη φάση πρέπει ο λαός να αποδείξει ότι έχει το κουράγιο, ότι είναι σε θέση να απαλλαγεί από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, να γυρίσει την πλάτη στα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα.
Σήμερα, συγκρούονται οι δύο δρόμοι ανάπτυξης, από τη μια ο δρόμος που χαράσσεται από τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, και από την άλλη ο δρόμος του αγώνα των αποφασιστικών και ανυποχώρητων μαζών, με κλιμάκωση που οδηγεί στη ρήξη, στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Δεν υπάρχει διέξοδος όσο ο εργαζόμενος λαός, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι επηρεάζονται από τις διάφορες φιλελεύθερες, σοσιαλιστικές και «αριστερές» συνταγές διαχείρισης. Οσο κυριαρχεί η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια, η λαθεμένη άποψη ότι σήμερα οι λαοί δεν μπορούν να νικήσουν, δεν μπορούν να δίνουν αποτελεσματικές μάχες, ότι η ριζική αλλαγή δε θα έλθει ποτέ, ότι είναι λύση της «δευτέρας παρουσίας». Δεν πρέπει ο λαός να περιμένει μοιρολατρικά τα διάφορα δίκτυα, που υποκριτικά τα ονομάζουν αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας, που στήνονται σχεδιασμένα, ώστε αυτός να συμβιβαστεί με τη διαχείριση της φτώχειας.
Το ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες, σε πανελλαδικό, κλαδικό και τοπικό επίπεδο, ώστε να δυναμώσει η ταξική μαζική πάλη, η κοινωνική συμμαχία, η λαϊκή πρωτοβουλία και αλληλεγγύη στα επιμέρους μέτωπα πάλης και σε γενικό πολιτικό επίπεδο. Καλεί το λαό να στηρίξει πολιτικά και μέσα από τους αγώνες την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, που κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου με τον οποίο καταργούνται τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις, το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.
Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σε όλα τα μέτωπα πάλης που αφορούν το εισόδημα, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τις κοινωνικές παροχές και τις συντάξεις, τη δουλειά και τα δικαιώματα των ανέργων και των οικογενειών τους, τα δημόσια έργα που αφορούν κοινωνικές υποδομές και λαϊκή κατοικία, την Παιδεία και την Υγεία, Πρόνοια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις τραπεζών που οδηγούν σε απολύσεις και μειώσεις μισθών, τις απολύσεις στο Δημόσιο, τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα των νέων και των γυναικών, το πρόβλημα έξαρσης των ναρκωτικών, την εξασφάλιση περίθαλψης και φαρμάκων για όλους, τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων, την καταβολή μισθών και συντάξεων.
Κάτω οι φόροι και τα χαράτσια. Οχι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά.
Δυνάμωμα της αλληλεγγύης από τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις λαϊκές επιτροπές, με ταυτόχρονη διεκδίκηση και αγωνιστικές μορφές πάλης.
Δεν πρέπει να μείνει κανένας μόνος του στα νύχια της εφορίας και άλλων μηχανισμών του κράτους, χωρίς στέγη, τροφή, φάρμακα, με παιδιά να οδηγούνται στον υποσιτισμό. Κανένας μόνος του απέναντι στην καταστολή και τον αυταρχισμό του αστικού κράτους.
Το ΚΚΕ με αυτή την πρόταση διεξόδου και σ' αυτά τα μέτωπα πάλης θα πρωτοστατήσει δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, δίπλα στον άνεργο, τον φτωχευμένο, τον ανήμπορο να σηκώσει τα νέα βάρη.
Να ανατρέψουμε την ηττοπάθεια, με τη δύναμη της πρότασής μας και με εμπιστοσύνη στον εργαζόμενο λαό. Να συμβάλουμε αποφασιστικά να απελευθερωθεί η τεράστια λαϊκή δύναμη από τα δεσμά των τρομοκρατικών διλημμάτων, τον αντικομμουνισμό, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και αυταρχισμό.
Για να απελευθερωθεί η συνείδηση του λαού, να αλλάζει ο συσχετισμός υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στο νέο μεγάλο ραντεβού της νεολαίας που οργανώνει η ΚΝΕ και ο ΟΔΗΓΗΤΗΣ, στις εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ. Να πάρει ενεργό μέρος στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, στην πρώτη γραμμή της πάλης, να ανοίξουμε το δρόμο για νικηφόρα πορεία του λαού.
ΑΘΗΝΑ 29/8/2012
ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις

Μπροστά στην όξυνση των προβλημάτων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων (φορολογικό, παιδικοί σταθμοί, περικοπή συντάξεων και δικαιωμάτων στην Υγεία και στο Φάρμακο κ.λπ.) και στην πορεία για το πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των ταξικών συσπειρώσεων, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Αριστοτέλους, οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και η ΟΓΕ προγραμματίζουν τις εξής δράσεις:
Αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου, συγκεντρώσεις στις 9 το πρωί, έξω από Εφορίες και κατάθεση υπογραφών για την αδυναμία πληρωμής των φόρων. Επίσης, στις 9 το πρωί, συγκέντρωση της ΠΑΣΥ, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα στο Λαγκαδά.
Την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, κοινές εξορμήσεις ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ στα χωριά της περιοχής.
Τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη, συγκεντρώσεις το πρωί έξω από παιδικούς σταθμούς με την απαίτηση εγγραφής όλων των παιδιών σ' αυτούς. Μαζικές παραστάσεις εκπροσώπων των συνδικάτων, λαϊκών επιτροπών, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων όλων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, στους δημάρχους της πόλης, με το ίδιο αίτημα.
Την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη, πικετοφορίες στις συνοικίες.
Την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου της Πανελλαδικής Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα και την πρόταση του ΠΑΜΕ για κήρυξη Γενικής Απεργίας

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ Πρόταση για πανελλαδική απεργία


Πρόταση για πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνουν τρικομματική κυβέρνηση και ΕΕ, κατέθεσαν χτες στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ οι εκπρόσωποι των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Η πρόταση κάτω από το βάρος της ολομέτωπης εφόδου που βιώνουν οι ναυτεργάτες στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της Εκτελεστικής. Η απεργία θα καθοριστεί αμέσως μετά τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ διοίκησης της ΠΝΟ και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη.
Δείγμα της επέλασης που έχει εξαπολυθεί από κυβέρνηση και εφοπλιστές σε βάρος και των εργατών της θάλασσας, αποτελεί η επιστολή που απέστειλε και δημοσιεύτηκε στο ναυτιλιακό Τύπο, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων Μ. Λάμπρος, ο οποίος είναι και γενικός διευθυντής της εταιρείας κρουαζιεροπλοίων «Majestic International Cruises Inc». Ο αντιπρόεδρος της εφοπλιστικής Ενωσης αξιώνει στην επιστολή του τη δημιουργία διπλού νηολογίου στην Ελλάδα του οποίου έδρα θα μπορεί να είναι κάποιο ελληνικό νησί. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι πλοία που θα φέρουν τη σημαία του διπλού νηολογίου (δηλαδή πανί ευκαιρίας), τα πληρώματά τους θα είναι σε καθεστώς μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, θύματα του διεθνούς δουλεμπορικού κυκλώματος.

Νέος σφαγιασμός του λαού

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης και τα νέα μέτρα: «Πρόκειται για τραγική φαρσοκωμωδία. Από τη στιγμή που και οι τρεις, και όχι μόνο αυτά τα κόμματα, υπόσχονται ότι δε θα βάλουν σε κίνδυνο τη στρατηγική παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, γιατί εκεί είναι η ουσία, τότε σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού. Απλώς, φτιάχνουν ένα σκηνικό με κύριο στόχο την τρομοκράτηση της κοινής γνώμης λέγοντας το εξής: Εμείς προσπαθήσαμε να εξαιρέσουμε μέτρα, να πάρουμε τα δήθεν ισοδύναμα -τα οποία ισοδύναμα πάλι αντιλαϊκά θα είναι- και στο τέλος θα πουν στον ελληνικό λαό: Σώσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεμπλέξει από την αυταπάτη ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι σωτηρία ή έστω και ένα σωσίβιο σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ούτε τέτοιο σωσίβιο είναι».

Αλήτες, ρουφιάνοι ΝΑΤΟπεοθηλαστές δημοσιογράφοι... λαλίστατοι όπου θέλουν τ' αφεντικά σας, για το Μπαχρέιν και το δολοφονικό ισλαμοφασιστικό, αλλά φιλοαμερικάνικο καθεστώς... μούγκα!

[Image Déconseillée aux âmes sensibles]
Bahreïn [18+]: Une femme bahreïnie à A’adhari a accouché d’un mort né (à 8 mois de grossesse) suite à des inhalations des gaz toxiques tirés par les mercenaires des Al-Khalifa épaulés par les occupants saoudiens.

NEΡΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Αγαπητό voliotaki καλημέρα. 
Τα κρούσματα από καρκίνο ακόμη και σε μικρά παιδιά στη Σκιάθο έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια εκθετικά και κανείς πλέον δεν μπορεί να μην σκέφτεται ότι αυτό ίσως οφείλεται στο, ή και στο νερό του νησιού που είναι γεμάτο υδράργυρο. Άκουσα χτες στο κανάλι ASTRA τον κ. Φώτη Κοφινά δημοτικό σύμβουλο Σκιάθου να μιλάει για το θέμα και βεβαίως μετά με έκπληξη άκουσα τον κύριο Δήμαρχο να στέκεται στο γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα και όχι στο ότι υπάρχει το πρόβλημα. Θα ήθελα όμως τουλάχιστον δια στόματος κάποιων υπευθύνων της ΔΕΥΑ Σκιάθου ή του Δήμου να ακούσω τι πραγματικά συμβαίνει και τι προτίθενται να κάνουν διότι απλά ακούμε εξαγγελίες για τον εμπλουτισμό της ύδρευσης με την νέα γεώτρηση του Αγ. Αντώνη. Είμαι παππούς δυο μικρών αγγέλων 9 και 13 ετών και ανησυχώ για την υγεία τους. Οι δικές σας βλακώδεις και ανεύθυνες αντιπαραθέσεις με αφήνουν τελείως αδιάφορο. Αν το πρόβλημα του Δημάρχου είναι να μην φύγουν οι τουρίστες μαθαίνοντας για το βλαβερό γεμάτο υδράργυρο νερό, τότε δεν είναι μόνο ανεύθυνος αλλά και επικίνδυνος. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε προβλήματα δημόσιας υγείας είναι με σωστή πρόληψη, σωστή ενημέρωση και τέλος σωστή αντιμετώπιση. Αν λοιπόν έχετε ψήγματα ευθύνης σας παρακαλώ να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του νερού με τον τρόπο αυτό.

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 

ΕΟΠΥΥ: Οι κυβερνητικοί εταίροι καταλήγουν σε «καρατόμηση» Βουδούρη

Στην απομάκρυνση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη, και στην κάλυψη της θέσης του από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τέως διοικητή του ΙΚΑ Θεόδωρο Αμπατζόγλου... φέρεται ότι κατέληξε σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση, μετά την συνάντηση της διακομματικής επιτροπής την Τετάρτη.
Ο κ. Αμπατζόγλου έχει δηλώσει ήδη παραίτηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Η πληροφορία θα επιβεβαιωθεί μετά την οριστική εγκριση από τους πολιτικούς αρχηγούς, αν και η αλλαγή προσώπων θεωρείται δεδομενη.
Την ίδια ώρα, η αντιπαράθεση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών οδηγείται στα άκρα, μετά την απόφαση του Οργανισμού να ανακοινώσει ότι θα εξοφλούνται κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει τη διακοπή παροχής φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια θέση πήρε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.
Παράλληλα, αυστηρή στάση υιοθετεί ο ΕΟΠΥΥ και προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, τους οποίους προειδοποιεί με διακοπή της σύμβασης σε περίπτωση επίσχεσης εργασίας ή αποδοχής χρημάτων από ασφαλισμένο του οργανισμού.
Για εκβιασμό του ΕΟΠΥΥ είχε κάνει λόγο στον ΣΚΑΪ ο κ. Βουδούρης αναφερόμενος στις νέες κινητοποιήσεις του ΠΦΣ.

«Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 800 εκατ. ευρώ στους γιατρούς»
«Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Οργανισμού Γιώργος Ελευθερίου. Οι συμβεβλημένοι γιατροί διακόπτουν επίσης τη συνεργασίας τους με τον Οργανισμό, από τις 3 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας τα οφειλόμενα.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσει, έχει χρεος 2 δισ. ευρώ προειδοποίησε ο κ. Ελευθερίου
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5604.html#more 

Επιστολή περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τις καταστροφές στην περιοχή της Αγιάς από την πρόσφατη ανεμοθύελλα

Κώστας Αγοραστός: «Άμεση και πλήρης καταγραφή των ζημιών ώστε να υπάρξουν δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ»

Επιστολή προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ απέστειλε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ζητώντας την άμεση καταγραφή των ζημιών, που υπέστησαν οι παραγωγοί στην περιοχή της Αγιάς από την πρόσφατη ανεμοθύελλα και την δίκαιη αποζημίωσή τους.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κ. Αγοραστού έχει ως εξής:
Για δεύτερη φορά φέτος η περιοχή της Αγιάς δέχεται ακόμη πλήγμα από έντονα καιρικά φαινόμενα. Μετά το χαλάζι του Μεγάλου Σαββάτου η ισχυρή ανεμοθύελλα της Δευτέρας 27 Αυγούστου προξένησε αρκετές ζημιές σε μηλεώνες και καστανοπερίβολα στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τη συγκομιδή, που σημαίνει ότι οι παραγωγοί έχουν πραγματοποιήσει όλες τις καλλιεργητικές εργασίες δαπανώντας σημαντικά ποσά. Μετά τις πρόσφατες καταστροφές βλέπουν τους κόπους τους να πάνε χαμένοι καθώς για πολλούς από αυτούς δεν πρόκειται να υπάρξουν έσοδα απ’ τη φετινή σοδειά. Στο γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί η αναμονή της έγκρισης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της τεχνικής εμβάπτισης των μήλων σε διφαινυλαμίνη (το 2011 δεν δόθηκε), ένα ζήτημα που έχει φέρει σε οριακό σημείο τους μηλοπαραγωγούς της περιοχής.
Είναι αναγκαία λοιπόν η άμεση και πλήρης καταγραφή των ζημιών ώστε να υπάρξουν δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Επί της ευκαιρίας επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος δεν καλύπτει τις ανάγκες αποζημίωσης ζητώντας παρόλα αυτά απ’ τους παραγωγούς να καταβάλλουν κανονικά το κόστος ασφάλισης.

Η Σκόπελος περιμένει τα εκδρομικά από την Σκιάθο για να δούλεψη!

δείτε το πρωινό από την Σκιάθο κόσμο που κατεβάζει και έτσι λειτουργούν όλα τα καταστήματα στην Σκόπελο .....

TO ΠΡΩΙΝ AL HANEM ΚΑΙ ΤΩΡΑ BARBIE ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ !Είναι αλήθεια! Ουδείς αναμάρτητος!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ανήκω σ’ αυτούς που πέφτουν ξεροί μόλις ειπωθεί μια καλή κουβέντα για την Ελλάδα.

Αντίθετα, θεωρώ ότι πρέπει πάντα να ψάχνουμε τι κρύβεται πίσω από το προφανές.

Είναι όμως γεγονός ότι αυτές τις μέρες, μετά τις επαφές Σαμαρά στο εξωτερικό, πλήθυναν οι δηλώσεις υπέρ της χώρας μας.

Κοιτώντας σε δεύτερο επίπεδο, πίσω από το προφανές δηλαδή, μπορούμε να πούμε πως οι υψηλού επιπέδου αυτές επαφές δημιούργησαν το υπόβαθρο, έστησαν τη βάση που οι ξένοι ηγέτες χρειάζονταν ώστε να αποτολμήσουν δηλώσεις υπέρ της χώρας μας και υπέρ της παραμονής της στο ευρώ.

Διότι η δυσφήμηση της χώρας υπήρξε τόσο μεγάλη – και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά ο κ. Βενιζέλος, ούτε όταν απευθύνεται στο εσωκομματικό του ακροατήριο – που οι λαοί των δανειστών μας (υπάρχουν, βλέπετε, και εκεί λαοί, κοινοβούλια, εσωκομματικές και εθνικές εκλογές) έχουν οδηγηθεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα για τη χώρα μας – με τη βοήθεια, βέβαια, και των εκεί μέσων ενημέρωσης που (και στο εξωτερικό) εξυπηρετούν συμφέροντα.

Όσοι, λοιπόν, υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός επέστρεψε με άδεια χέρια από το εξωτερικό, πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτή τη μεταστροφή.

Να λάβουν υπόψη τους πως οι διάφοροι Ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν πως έχει δημιουργηθεί εσφαλμένη εικόνα για την Ελλάδα.

Γνωρίζουν επίσης πως και οι ίδιοι ευθύνονται για την κρίση, για τον υπερδανεισμό των χωρών-μελών τους, προκειμένου να αγοράζουν τα προϊόντα τους, για τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες.

Γνωρίζουν ότι μετέτρεψαν την Ελλάδα, στα μάτια των λαών του, σε εξιλαστήριο θύμα, ώστε να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες.

Δεν μπορούσαν, όμως, να το παραδεχθούν ευθέως και δεν μπορούσαν ξαφνικά, μετά από όλη αυτή την προπαγάνδα, να αρχίσουν να λένε τα αντίθετα.

Χρειάζονταν μια δικαιολογητική βάση – και αυτήν την έδωσε με την παρουσία του και την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Στάθηκε έτσι δυνατόν η καγκελάριος Μέρκελ να αρχίσει να μιλά υπέρ των Ελλήνων και να αναγνωρίζει τις θυσίες τους, ενώ για πρώτη φορά, μέσα στη Μπούντεσταγκ, ακούστηκε προχθές ο Μίκαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, να θέτει προχθές και την γεωπολιτική διάσταση της κρίσης.

Είπε ο Μάιστερ πως μια ενδεχόμενη αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είχε μόνο οικονομικό, αλλά και γεωπολιτικό κόστος, καθώς θα οδηγούσε σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση την ήδη ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Οι φράσεις του είναι χαρακτηριστικές: «Απλά ρίξτε μια ματιά στον χάρτη και δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα. Πιστεύω πως πρέπει να διευρύνουμε τον διάλογο για την Ελλάδα πέρα από τις καθαρά χρηματοοικονομικές και οικονομικές διαστάσεις του θέματος».

Πριν από λίγες μέρες, ο επίσης Χριστιανοδημοκράτης Άρμιν Λάσετ, δήλωσε στο «Ρόιτερ’ς» ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ  θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμη και ανεπιθύμητες αναταραχές στην νότια Ευρώπη.

Χρησιμοποίησε κι’ αυτός μια χαρακτηριστική φράση: «Διακυβεύονται πολύ περισσότερα εδώ από το αν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου».

Ακόμη και ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ απηύθυνε προχθές έκκληση για τη διάσωση του ευρώ, ενώ ο προερχόμενος από το ίδιο κόμμα υπουργός των Εξωτερικών Βεστερβέλε, χαρακτήρισε την ίδια μέρα  «αντιπατριωτική την αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που δημιουργούν ορισμένοι στη χώρα».

Ανάλογη μεταστροφή βλέπουμε και στην Αυστρία. Προχθές, η συνήθως αδιάλλακτη υπουργός των Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, δήλωσε πως «η αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα απέβαινε σε βάρος των Αυστριακών φορολογούμενων» ενώ τόνισε πως η ενότητα της Ευρωζώνης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ευημερίας, από κοινού βεβαίως με την τήρηση των δεσμεύσεων των μελών της για μεταρρυθμίσεις.

Δήλωσε μάλιστα πρόθυμη να συζητήσει την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Την ίδια μέρα, μετά τη συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου, ο σοσιαλδημοκράτης Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ζήτησε να μπει φρένο στις «επιπόλαιες δηλώσεις» περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Η έξοδος μιας χώρας ή η αποτυχία της εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, οδηγεί σε περισσότερη φτώχεια, ανεργία, ανεπαρκή εφοδιασμό, πτωχεύσεις επιχειρήσεων και κοινωνικές αναταραχές στον πληθυσμό, ενώ το κόστος μιας ανασυγκρότησης θα ήταν πολύ υψηλότερο από το κόστος κοινών μέτρων σταθεροποίησης», προειδοποίησε, κάνοντας και αυτός αναφορά στην επικείμενη έκθεση της τρόικας, που για την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή να είναι θετική.

Διότι μια θετική έκθεση της τρόικας την χρειάζονται περισσότερο οι ξένοι, παρά εμείς – για να την δείξουν στους λαούς τους, στα μάτια των οποίων έχουμε υποστεί απίστευτη δυσφήμηση και μάλιστα εξ οικείων.

Να μην ξεχνάμε πως σε όλες αυτές τις χώρες πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές – βλέπετε δεν έχουμε μόνο εμείς αυτό το προνόμιο.

Στη Γερμανία, ο συνασπισμός του οποίου ηγείται η Μέρκελ παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, καθώς το μεν κόμμα της Μέρκελ παραμένει πρώτο στις δημοσκοπήσεις, ο δε συνασπισμός της έρχεται δεύτερος μετά τους σοσιαλδημοκράτες και τους συμμάχους τους Πράσινους.

Στη Γαλλία, η δημοτικότητα του Ολάντ έχει αρχίσει να κάνει βουτιά. Προβλήματα έχει και ο Ολλανδία που επίσης ετοιμάζεται για εκλογές και η Φινλανδία με τη λαϊκιστική στάση των «Αληθινών Φιλανδών».

Δυστυχώς, δεν είμαστε μόνοι επί του πλανήτου, ούτε είμαστε ο ομφαλός της γης.

Επομένως, αυτή την ώρα που, παρ’ όλα τα παραπάνω, όλοι αυτοί αρχίζουν να μεταβάλλουν άποψη και στάση, είναι τουλάχιστον γελοίο να αρχίσουμε να εμφανίζουμε προβλήματα στο εσωτερικό – και μάλιστα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πιθανόν όλα όσα λέγονται τελευταίως να λέγονται εκ του ασφαλούς – όλοι γνωρίζουν (και ο κ. Βενιζέλος) πως μετά από αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Ενδεχόμενη πτώση της θα οδηγούσε, φυσικά, σε εκλογές. Και τρίτες εκλογές μέσα σε λιγότερο από μισό χρόνο θα ισοδυναμούσαν με άτακτη χρεοκοπία, δηλαδή με αυτοκτονία. Θα μας εγκατέλειπαν όλοι αμέσως – και με το δίκιο τους.

Διότι «αν μισώνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει λευτεριά»!

Ούτε και Ναβαρίνο, βεβαίως.

Όλοι γνωρίζουν (και ο κ. Βενιζέλος) πως δεν αξίζει για μια ομιλία σε εσωκομματικό ακροατήριο να δημιουργούνται κραδασμοί και συζητήσεις.

Όσον αφορά στην αναφορά του κ. Σαμαρά «ουδείς αναμάρτητος», σχετικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στο πρώτο μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος οφείλει να λάβει υπόψη του πως το έκανε για να μην πλήξει τη στάση του δικού του κόμματος, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.

Τι έπρεπε να απαντήσει δηλαδή ο Σαμαράς; Να αρχίσει να διεκτραγωδεί τη συμπεριφορά Παπανδρέου, που κατηγορούσε τη χώρα του με κάθε ευκαιρία; Με αποτέλεσμα να την οδηγήσει σιδηροδέσμια στο ΔΝΤ;

Να αρχίσει να λέει πως ναι, διαφωνούσε με το πρώτο μνημόνιο, το οποίο έτσι κι’ αλλιώς δεν εφαρμόστηκε – με αποτέλεσμα να πάμε με το μαχαίρι στο λαιμό στο δεύτερο;

Το πήρε πάνω του και τελείωσε. Το «ουδείς αναμάρτητος» το είπε για να μην κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ, που είναι εταίρος του στην κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος άλλωστε γνωρίζει πως... ουδείς αναμάρτητος. Και οφείλει να θυμάται όχι μόνο τις επιθέσεις της τότε αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και τα ολέθρια λάθη εκείνης της κυβέρνησης, που μόνο ως αναμάρτητη δεν μπορεί να εμφανίζεται τώρα…

Τελικά έκλεισε ο Δήμος Σκοπέλου σήμερα?


ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΉ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ξένοι επιστήμονες στην Αλόννησο


Δεκάδες ομάδες επιστημόνων από όλο τον κόσμο προσελκύει η Διεθνής Ακαδημία Ομοιοπαθητικής που δημιούργησε προ ετών στην Αλόννησο ο καθηγητής Γιώργος Βυθούλκας, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες επιστήμονες να παρακολουθήσουν σειρά μαθημάτων πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Η παρουσία των ξένων γκρουπ στο νησί, συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη, διότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ενότητες στην διάρκεια της σεζόν και κατά συνέπεια η Αλόννησος φιλοξενεί σημαντικούς επισκέπτες, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πρόσφατα φιλοξενήθηκαν στο νησί περισσότεροι από εκατό Γερμανοί επιστήμονες προκειμένου να παρακολουθήσουν σειρά μαθημάτων στην Ακαδημία, ενώ στην διάρκεια της σεζόν βρέθηκαν στο νησί πολυάριθμες ομάδες επιστημόνων από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, Μεξικό κ.λ.π.ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, στην διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και έως την 31η Αυγούστου προγραμματίζονται μαθήματα ομοιοπαθητικής για έλληνες ιατρούς και Μεταπτυχιακά μαθήματα ομοιοπαθητικής για μαθητές από Ρωσία και άλλες χώρες από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Όλα τα μαθήματα ομοιοπαθητικής πραγματοποιούνται στη Διεθνή Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο. Το κτήριο της Ακαδημίας χτίστηκε πριν 12 χρόνια και είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία, ενώ όλα τα μαθήματα διδάσκονται από τον Γιώργο Βυθούλκα.
Τα ομοιοπαθητικά μαθήματα αποτελούνται από ζωντανές και βιντεοσκοπημένες περιπτώσεις, με αναλύσεις και θεωρία βασισμένη στην 40χρονη εμπειρία του Γιώργου Βυθούλκα. Υπενθυμίζεται ότι ο Γεώργιος Βυθούλκας είναι Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Ακαδημίας της Μόσχας, Καθηγητής στην Ιατρική Ακαδημία του Κιέβου και Συνεργάτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Χώρας των Βάσκων (2001-2004). Το 1996 βραβεύτηκε με το Right Livelihood Award (γνωστό και ως Alternative Nobel Prize, www.rightlivelihood.org) για την προσφορά του στον τομέα της Ομοιοπαθητικής. Το 2000 βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Ουγγρικής Δημοκρατίας, από τον Πρόεδρο της χώρας, για το έργο του στην ομοιοπαθητική επιστήμη.
To 1995 ίδρυσε στην Αλόννησο τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής, που αποτελεί, όπως προαναφέρθηκε, πόλος έλξης για πολλούς επιστήμονες, διεθνώς. Με τη διδασκαλία του στην Ακαδημία αποτυπώνει τη σαραντάχρονη εμπειρία του στην Oμοιοπαθητική και αναλύει τη θεωρία του για τα επίπεδα υγείας. Από το 1980, οπότε διδάσκει στην Αλόννησο, μέχρι σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί περίπου 5.500 γιατροί από 32 χώρες. Ο κ. Βυθούλκας είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 22 γλώσσες, ενώ τα άρθρα του έχουν αναρτηθεί στο PubMed και στο ScienceDirect.
Στην εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος-Larousse / Britannica, σε ένα τρίστηλο άρθρο, αναφέρεται ως «κορυφαίος ομοιοπαθητικός, από τους διασημότερους αναμορφωτές της Ομοιοπαθητικής κατά τον εικοστό αιώνα, αυτός που προσέθεσε νέα δυναμική στη θεραπευτική της Ομοιοπαθητικής επάνω σε επιστημονικές βάσεις».

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ !!!


ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

KAΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Κλειστά θα μείνουν αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου τα δημαρχεία στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.
Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα δημαρχεία την Πέμπτη, ημέρα σύγκλισης του έκτακτου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τεράστιες περικοπές των εσόδων των δήμων, που τους καθιστούν ανήμπορους να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες λειτουργίας τους και τους οδηγούν στα όρια της χρεοκοπίας.
Η σχετική πρόταση που έγινε και αποδεκτή από το Σώμα κατετέθη από τον πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα.

KAΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΡΕ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ 266Κλειστά θα μείνουν αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου τα δημαρχεία στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.
Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα δημαρχεία την Πέμπτη, ημέρα σύγκλισης του έκτακτου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τεράστιες περικοπές των εσόδων των δήμων, που τους καθιστούν ανήμπορους να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες λειτουργίας τους και τους οδηγούν στα όρια της χρεοκοπίας.
Η σχετική πρόταση που έγινε και αποδεκτή από το Σώμα κατετέθη από τον πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου