Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
Κάτω τα νέα βάρβαρα μέτρα!
Κάτω παλιά και νέα μνημόνια!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
6:00 μ.μ. - Καμάρα

•    Αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο σφοδρότερης επίθεσης βρίσκονται λαός και εργαζόμενοι. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ξεκάθαρο ότι και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ -παρά τις όποιες εσωτερικές της τριβές και δυσκολίες- είναι προσανατολισμένη στην απαρέγκλιτη προώθηση των εντολών της τρόικας και την κατά γράμμα τήρηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
Οι «επαναδιαπραγματεύσεις» και οι «απαγκιστρώσεις» γρήγορα ξεχάστηκαν, οι «κόκκινες γραμμές» γρήγορα ξεθώριασαν. Τα νέα μέτρα που απαιτούν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ θα σημάνουν ραγδαία επιδείνωση των όρων ζωής και δουλειάς για το λαό και τις εργαζόμενες μάζες, επέκταση της φτώχειας, της ανεργίας, της λεηλασίας μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η νέα φοροληστεία, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, το κλείσιμο οργανισμών και νοσοκομείων, η εκποίηση του πλούτου της χώρας δεν στοχεύουν σε καμία ανάπτυξη, σε καμία εξυγίανση. Στοχεύουν στη βίαιη μεταφορά πλούτου από «κάτω» προς τα «πάνω», από το λαό και τους εργαζόμενους προς τις δυνάμεις του κεφάλαιου, το αλυσόδεμα του λαού και της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Παράλληλα, έχουν στόχο την εκμηδένιση των όποιων δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει. Ασφάλιση, περίθαλψη, πρόνοια, επιδόματα, χτυπιούνται ανελέητα ή καταργούνται οριστικά.
    Και κοντά σε όλα αυτά, στο πλαίσιο της εξάρτησης και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα, δυναμώνουν και οι κίνδυνοι για το λαό και τη χώρα από την άμεση εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
•    Η αναμονή, οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες δεν έχουν θέση μπροστά στη βάρβαρη επέλαση των δυνάμεων του συστήματος. Στην «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, στην απραξία και την απροθυμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να απαντήσουμε με την ένταση της λαϊκής πάλης, με την υπεράσπιση των ταξικών μας συμφερόντων.
Αλλά και απέναντι στο ρατσιστικό μίσος και το δηλητήριο της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών μορφωμάτων με το δήθεν «αντισυστημικό» πρόσωπο να απαντήσουμε με το δυνάμωμα της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, με τον κοινό αγώνα ελλήνων και μεταναστών.
•    Μπροστά σε όλα αυτά, ο αγωνιστικός ξεσηκωμός των λαϊκών και εργαζόμενων μαζών όχι μόνο είναι αναγκαίος, αλλά αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο. Η αντίσταση στη σύγχρονη βαρβαρότητα, η κοινή δράση, ο μαζικός, αποφασιστικός, παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή της επίθεσης, δεν είναι θεωρητικές αναζητήσεις, είναι όροι επιβίωσης. Ας ξαναπιάσουμε το νήμα των μαζικών αγώνων του προηγούμενου δίχρονου, ας ξαναοργανώσουμε την πάλη μας. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, μπορούμε να το κάνουμε. Το ξέρουν και το φοβούνται!
Η «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία», συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε τον Απρίλη, απευθύνει -πάνω στη βάση των πολιτικών θέσεων, στόχων πάλης και του ευρύτερου προσανατολισμού της- πανελλαδικό κάλεσμα αγώνα, συντονισμού και κοινής δράσης σε κάθε δύναμη, σε κάθε ανένταχτο αγωνιστή, σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο που θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας πλατιάς μετωπικής συνεργασίας, ενός εργαλείου αντίστασης και πάλης ενάντια στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Ξεκινώντας από την κινητοποίηση στη ΔΕΘ και συνεχίζοντας στα πολλαπλά μέτωπα που ανοίγονται μπροστά μας, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Συμβάλλοντας στην οργάνωση των αγώνων, αλλά και ανοίγοντας την ιδεολογική και πολιτική συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν το λαϊκό-εργατικό κίνημα.
- ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
- ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger