Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Νέες αποκαλύψεις ΣΔΟΕ - Βενζινοπώλης με θαλαμηγό 30 μέτρων αξίας 5 εκατ. ευρώ

Ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης με ...θαλαμηγό μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν πριν δύο 24ωρα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Ηγουμενίτσα.
Στις νέες αποκαλύψεις προχώρησε το σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ τα μέλη του, εξέτασαν εξονυχιστικά την υπόθεση, παρά την επιμονή του ιδιοκτήτη ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, ο βενζινοπώλης, η επιχείρηση του οποίου έχει έδρα την Πάτρα, υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα σ' εστιατόριο στις ΗΠΑ.

Αλλά το λαβράκι του ΣΔΟΕ δεν σταμάτησε εκεί. Πλέον διερευνάται η υπόθεση 80χρονης γυναίκας που δηλώνει εισόδημα 12.200 ευρώ και η οποία, όπως έγινε γνωστό, διακινεί στους τραπεζικούς της λογαριασμούς ποσά που υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η 80χρονη εμφανίζεται ακόμη ως ιδιοκτήτρια μεγάλου νυκτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου, όπου εμφανίζονται ιδιαίτερα γνωστοί καλλιτέχνες.

Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέσω των λογαριασμών της 80χρονης διακινείται μαύρο χρήμα.

Στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για δύο κραυγαλέες όσο και ενδεικτικές περιπτώσεις ύποπτου πλουτισμού και ασύδοτης φοροδιαφυγής.

Και στις δύο περιπτώσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία τους.

Το ενδιαφέρον για τον βενζινοπώλη - ιδιοκτήτη της θαλαμηγού εστιάζεται στο ποιες είναι οι άγνωστες συναλλαγές του και πως κατόρθωσε να αποκτήσει σκάφος που έχουν στην κατοχή τους συνήθως "ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών και όχι βενζινάδικου", όπως έλεγαν χαρακτηριστικά υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.

Από την άλλη πλευρά, έχει ζητηθεί να υπάρξει πλήρης έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του νυκτερινού κέντρου της παραλιακής σε συνδυασμό με το άνοιγμα όλως των τραπεζικών λογαριασμών της 80χρονης γυναίκας.

Kαθυστερούν αδικαιολόγητα τις διαδικασίες για την έναρξη ερευνών πετρελαίου-φυσικού αερίου


Στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, βρίσκονται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των φακέλων και προσφορών που είχαν καταθέσει συνολικά 8 εταιρείες, προκειμένου να διενεργήσουν γεωφυσικές έρευνες, μη αποκλειστικής χρήσης, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης στην σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στην επόμενη φάση περνούν τέσσερις από τις οκτώ εταιρείες που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο από τις προεπιλεγείσε εταιρείες έχουν προχωρήσει στο παρελθόν σε έρευνες μη νόμιμες εντός της ΑΟΖ.
Παντως, ενώ η όλη διαδικασία έπρεπε να "τρέχει" και να έχει τον χαρακτηρισμό "εθνικής προτεραιότητας" εν τούτοις είναι "χαρακτηριστικά αργές" και εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα για ποιο λόγο καθυστερούν οι διαδικασίες. Όταν σοβαροί επιστήμονες όπως ο καθηγητής  Α.Φώσκολου εκφράζουν βεβαιότητα ότι "σε λίγα χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη" πεποίθηση του εδράζεται επί της ύπαρξης κοιτασμάτων, ειδικά νότια της Κρήτης..
Παραθέτοντας τα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία εκτείνονται σε τέσσερις ενότητες, ο καθηγητής ανέφερε σε ημερίδα τον περασμένο Μάϊο ότι πετρέλαιο υπάρχει όπου:

- υπάρχει θερμογενετικό φυσικό αέριο (που υπάρχει στην Κρήτη εδώ και 1,5 εκ. χρόνια). “Δεν είναι δική μου άποψη, αλλά Αμερικάνων που έκαναν έρευνες” – είπε ο Α.Φώσκολος,

- υπάρχουν συγκλίνουσες λιθοσφαιρικές πλάκες
- υπάρχουν ράγες
- υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια από όπου βγαίνει φυσικό αέριο,
- υπάρχει τεράστιος όγκος μετρητών στο βυθό

“Η Κρήτη βρίσκεται ακριβώς πάνω σε αυτά, γιατί να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση και να μην έχει πετρέλαιο;” – αναρωτήθηκε ο Αντώνης Φώσκολος, καλώντας τους Έλληνες επιστήμονες να προβληματιστούν. “Είναι δυνατόν να σου αφήνει ένα μπουκέτο λουλούδια έξω από την πόρτα σου κι εσύ να μη ρωτάς γιατί και πως σου τα αφήνει;” – είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο ίδιος μιλάει με αριθμούς λέγοντας ότι μία μονάδα υδρογονανθράκων που κοστίζει 3 ευρώ, η Ελλάδα την εισάγει έναντι 11 ευρώ και την πωλεί στον καταναλωτή έναντι 17 ευρώ. Ο καθηγητής, παράλληλα, προχωρά και σε καταγγελίες, παραπέμποντας σε πολιτικά πρόσωπα και τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εισάγουν υδρογονάνθρακες και δεν θέλουν η Ελλάδα να βγάλει τα δικά της αποθέματα πετρελαίου.  
Σύμφωνα με τον κ.Φώσκολο, μάλιστα πολιτικό πρόσωπο της Κρήτης τον χαρακτήρισε δημαγωγό, κατηγορώντας τον ότι πουλάει εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, ακριβώς επειδή αυτός ο πολιτικός εργάζεται για λογαριασμό ελληνικής εταιρείας που εμπορεύεται πετρέλαιο!.

Την ίδια άποψη με τον Αντώνη Φώσκολο εκφράζει ο Αβραάμ Τζελίλης, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο οποίος κάνει λόγο για 1,5 τρις. κυβικά υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης, ενώ και ο ίδιος αναφέρεται σε οικονομικά συμφέροντα εταιρειών με τις “ευλογίες” πολιτικών προσώπων.

Το θέμα είναι ακριβώς αυτό: Γιατί καθυστερούμε; Όταν η χώρα "ματώνει" για 11,5 δισ. ευρώ και υπάρχουν τρισεκατομμύρια στα έγκατά της που περιμένουν κάποιον απλά να τρυπήσει και να αντλήσει. Όλοι ξέρουν που βρίσκονται τα κοιτάσματα και η μοναδική έκπληξη που μπορεί να υπάρξει είναι να είναι ... ακόμα μεγαλύτερα!Υπενθυμίζεται, ότι στο αρχικό στάδιο, εξετάστηκαν οι προσφορές που είχαν υποβάλλει οι εταιρείες:
1) TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA
2) DOLPHIN GEOPHYSICAL
3) ION GEOPHYSICAL CORPORATION
4) SPEC PARTNERS LTD
5) CGGVERITAS
6) PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS)
7) SPECTRUM GEO LIMITED
8) FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ

Περιοχή που παίζονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα
 
Πλήθος μαρτυριών κατοίκων των Αφιδνών και των πέριξ περιοχών  μιλούν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της περιοχής.
Ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις στις 4 τα ξημερώματα , σήμερα Σάββατο 25-8-12  και αμέσως μετά ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Η περιοχή θεωρείται φιλέτο για πολλούς κερδοσκόπους και επενδυτές.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα πάρθηκε απόφαση από το ΣτΕ αρνητική για την εγκατάσταση της Τεχνόπολης που θα εγκαθίστατο στην περιοχή .
Πολλοί θέλουν υποβαθμισμένη την περιοχή για να την "αναβαθμίσουν και να την αξιοποιήσουν" με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει καλά το σύστημα: Την εξαγωγή κέρδους.

Ας μην ξεχνάμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση απο τα διόδια Αφιδνών.
Η υποβάθμιση δεν είναι μόνο τοπική, αλλά αφορά σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Το γεωλογικό άνοιγμα της περιοχής αποτελεί την κύρια πηγή αερισμού όλης της πρωτεύουσας. Τα διόδια τοποθετημένα σε τελείως ακατάλληλο μέρος, επιβαρύνουν, με το σταμάτα- ξεκίνα των οχημάτων και μετά με την προσπάθεια ανάκτησης ταχύτητας στην ανηφόρα, με άκρως επιβαρυντικούς για την υγεία ρύπους  .
Οι κάτοικοι και το Κίνημα Δεν Πληρώνω δίνουν μεγάλους αγώνες για την κατάργηση των διοδίων , όχι μόνο στις Αφίδνες αλλά παντού.
Οι κάτοικοι των Αφιδνών και των γύρω περιοχών έχουν κάνει εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας, προσπαθώντας να υποκαταστήσουν  την εγκληματική αβελτηρία ενός κράτους που λειτουργεί με την   λογιστική λογική του κέρδους για τις τράπεζες και όχι για τους πολίτες.
Συγκινητική είναι η προσπάθεια που καταβάλουν τόσο οι πυροσβέστες όσο και οι εθελοντές κάτοικοι για την κατάσβεση της φωτιάς.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα εμπρηστή να θυσιάσει το περιβάλλον και τις ζωές μας στο βωμό των κερδών του.

Τα σχέδια των εμπρηστών των ζωών μας δεν θα περάσουν

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono
www.kinimadenplirono.gr

Διπλωματία ή τζάμπα μαγκιές;


Αναμενόμενη η σκληρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά- Μέρκελ.  Ωστόσο, δεν μας είπαν , τι θα έκαναν οι ίδιοι εάν βρισκόντουσαν στη θέση του Α. Σαμαρά.
Για παράδειγμα, τι θα έκανε ο Α. Τσίπρας αν είχε απέναντι του την Α. Μέρκελ. Θα κινιόταν με βάση την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι  δήλωσε υποταγή στην Γερμανία; Θα έμπαινε δηλαδή στο γραφείο της Μέρκελ, θα φόραγε την τραγιάσκα του Τσε, και με ύφος Νεοέλληνα τζάμπα μάγκα θα κοπανούσε το χέρι στο τραπέζι  λέγοντάς της : « άκου να δεις… μην μας εκβιάζεις πως θα μας πετάξεις από το ευρώ, γιατί την επομένη θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Λοιπόν, θέλω κατάργηση του Μνημονίου και διαγραφή του χρέους, αλλιώς θα πάω στον Τσάβες, και να δω μετά αν θα μας απειλείς με χρεοκοπία».
Ο Ανεξάρτητος Έλλην, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν τόλμησε καν να αναφέρει την λέξη επιμήκυνση, τι θα έκανε; Θα έβαζε τις φωνές , απαιτώντας τις γερμανικές αποζημιώσεις για να μειωθεί το χρέος, απειλώντας κι αυτός να εγκαταλείψει το ευρώ, για να υποφέρει η Γερμανία;
Το ΚΚΕ πάντως ξέρουμε τι στάση θα κρατούσε: “γερμανικέ λαέ μην ξεχνάς τον πρόγονό σου τον Μαρξ, ενώσου με τους Έλληνες, επαναστάτησε κατά του γερμανικού ιμπεριαλισμού, οι δούλοι του μνημονίου και του ιμπεριαλισμού δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο από τις αλυσίδες τους».
Με αυτόν πάντως που προβληματίζομαι ιδιαίτερα, είναι ο Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται στιβαρή εθνική ηγεσία που θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της Ελλάδος. Που σημαίνει ότι , αν αντί του Σαμαρά, βρισκόταν ο Μιχαλολιάκος στο μπαλκόνι με την Μέρκελ ατενίζοντας το Reichstang, θα της έλεγε: “ ή μας διαγράφεις το  χρέος ή θα στο ξανακάψω παλιοκουμμούνι».
Αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τον δρόμο της διπλωματίας.
Φυσικά και δεν έλυσε το πρόβλημα της Ελλάδας. Άλλωστε πως γίνεται να λυθεί σε μια μόνο επίσκεψη;
Κατάφερε όμως, να φύγει με τις διπλωματικές του βαλίτσες γεμάτες.
1.Έβαλε το ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος   στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν εισέπραξε αρνητική απάντηση.
2. Ξεκαθάρισε ότι αυτά τα μετρά είναι τα τελευταία.
3. Σήκωσε το ανάστημά του απέναντι σε αυτούς που τζογάρουν με την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή, στερώντας της κάθε δυνατότητα ανάκαμψης και η Μέρκελ συμφώνησε δημοσίως μαζί του.
4.Και το βασικότερο,  έβαλε τις βάσεις για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό, λόγω των χειρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης.
Οι λωτοφάγοι ας μην ξεχνάνε ότι κυβέρνηση Σαμαρά πληρώνει τις αμαρτίες του ΓΑΠ, μέχρι και ο Γιούνκερ το αναγνώρισε αυτό προχθές στην Αθήνα. Μόνο ορισμένοι Έλληνες θέλουν να το ξεχνάνε και να τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι. Ζαχαριάδη ζεις εσύ μας οδηγείς: τι Πλαστήρας, τι Παπάγος, τι Παπανδρέου, τι Σαμαράς…
Βέβαια, πως γίνεται όλα τα διεθνή ΜΜΕ, να αναφέρουν τα παραπάνω, κάνοντας λόγο για σπάσιμο του πάγου μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας, καθώς και για διπλωματική επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού, και από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εμφανίζουν τον Σαμαρά ως επαίτη, είναι ένα άλλο θέμα.
Είναι προφανές, ότι όσον αφορά  την διεθνή διπλωματική σκακιέρα,  ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να κάνει ένα βήμα την φόρα.
Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι αυτή η τακτική αποδίδει.
Επομένως, διπλωματία ή τζάμπα μαγκιές;
Πάνος Ζ.
http://www.antinews.gr/2012/08/25/176139/ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ανέλαβε και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Ζακύνθου, θα επισκεφθεί το νησί Κυριακή και Δευτέρα 26 & 27 Αυγούστου 2012.

Θα έχει συνεργασία με τους Πολιτευτές και Συντονιστές, προκειμένου να καταγραφούν και να ιεραρχηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τη Ζάκυνθο και που θα πρέπει να προωθήσει προς επίλυση ο Τέρενς Κουίκ είτε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες είτε με ενέργειές του στα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα έχει συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ. Διονύσιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύσιο Μυλωνά, το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη και παραγωγικούς φορείς του νησιού, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ξενοδοχειακός κλπ.

Αύριο Κυριακή, θα παραστεί στην κορύφωση των τριήμερων Θρησκευτικών Εκδηλώσεων στη μνήμη του Πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου και αμέσως μετά ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές του Κινήματος θα επισκεφθεί τις περιοχές που πυρπολήθηκαν από τις φωτιές αυτή την εβδομάδα. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε τουριστικά θέρετρα και ορεινά χωριά για να μιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τον προπηλακισμό της αντιπροσωπείας της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας και της βουλευτού Β. Κατριβάνου από βουλευτή της Χρυσής Αυγής


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
για τον προπηλακισμό της αντιπροσωπείας της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας και της βουλευτού Β. Κατριβάνου από βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Άσλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές.
Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/08/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΚΕ-ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΟΛΑΝΤ


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ – ΟΛΑΝΤ


Αυτό είναι το νέο κλίμα που έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερνε ο Ολάντ. Η Γαλλία και η Γερμανία, όπως όλα τα καπιταλιστικά κράτη, τρώγονται μεταξύ τους για τη λεία, αλλά είναι όσο ποτέ άλλοτε συντονισμένες κατά των λαών, και του ελληνικού.
Το μήνυμά του γαλλογερμανικού άξονα είναι ξεκάθαρο: Ο λαός να καταδικαστεί μόνιμα στην εξαθλίωση.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να διαλέξουν από ποιο δρόμο θα οδηγηθούν στην απόλυτη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρωζώνης, αλλά να συστρατευτούν για τη μόνη διέξοδο: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.ΑΘΗΝΑ 25/08/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την «πλήρωσαν» οι… ξαπλώστρες Το μένος τους ξέσπασαν πάνω σε ομπρέλες.....


Το μένος τους ξέσπασαν πάνω σε ομπρέλες και ξαπλώστρες της παραλίας του Μπάλου, στα Χανιά, άγνωστοι, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Οι δράστες κατέστρεψαν 120 ξαπλώστρες και 60 ομπρέλες, οι οποίες είχαν αγοραστεί στις αρχές του χρόνου από τον δήμο Κισσάμου.

Ο δήμος, από την πλευρά του, θεωρεί ότι η πράξη αυτή είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς που προέρχεται από αντίπαλα συμφέροντα ιδιωτών, που μέχρι πρότινος εκμεταλλεύονταν την παραλία, η οποία, αξίζει να αναφερθεί, συγκεντρώνει τζίρο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

«Είναι προφανές ότι σε αυτόν τον “πόλεμο” μπορεί να νικήσει μόνο εκείνος που έχει την δύναμη των πολιτών και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι ευκαιριακοί σύμμαχοί τους. Ο Δήμος Κισσάμου πέρα από την αυτονόητη προσφυγή στην Δικαιοσύνη, δηλώνει ότι θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο την περιοχή του Μπάλου που αποτελεί “σημαία” της τουριστικής προβολής της Κρήτης και όχι μόνο και ότι δεν τον πτοούν ενέργειες παράνομες με σκοπό τον εκφοβισμό. Οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι αυτοί που έρχονται αντιμέτωποι με την τοπική κοινωνία και τον Δήμο που την εκφράζει και στηρίζεται σ' αυτήν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κισσάμου.

Πηγή: Cretalive.gr

Μια πεντανόστιμη συνταγή από τη Σκόπελο

Γίδα με αγκινάρες από τη Σκόπελο Γίδα με αγκινάρες από τη Σκόπελο


Υλικά

1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια (κατσικάκι ή και νεαρό αρνί ταιριάζει επίσης)
1 κούπα καφέ ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί
2 τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
1 κσ πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό
Χυμό από λεμόνι
5,6 καθαρισμένες αγκινάρες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

 
Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζετε τα κομμάτια της γίδας να ζεματιστούν. Ξαφρίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μετά από λίγο αποσύρετε τα κομμάτια της γίδας από την κατσαρόλα και τα ξεπλένετε σε σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της γίδας να τσιγαριστούν. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να τσιγαριστούν και αυτά και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, 1 ποτήρι νερό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη γίδα να βράσει για περίπου 2 ½ ώρες.
Εν τω μεταξύ, σ'ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό στύβετε ένα λεμόνι και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες και κομμένες στη μέση αγκινάρες.
Μόλις βράσει η γίδα, ρίχνετε μέσα τα φρέσκα κρεμμύδια,, το μάραθο, το μαϊντανό, και τέλος τις αγκινάρες, ανακατεύετε και αφήνετε όλα τα υλικά να βράσουν μαζί για περίπου 20 λεπτά.

Μέσα στις 20 πρώτες ημέρες του Αυγούστου επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας στη Σκόπελο


 
Ασθενείς και οδοιπόροι

Tης Mαργαριτας Πουρναρα
Μια ρήξη του πρόσθιου χιαστού στο γόνατό μου, αλλά και ένα κάταγμα στο ισχίο ενός συγγενικού μου προσώπου, με έφεραν αντιμέτωπη με τη σημερινή πραγματικότητα του εγχώριου συστήματος υγείας. Μέσα στις 20 πρώτες ημέρες του Αυγούστου επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας στη Σκόπελο, δύο κρατικά νοσοκομεία στην Αθήνα και ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων. Συνεπώς, έκανα ένα πλήρη κύκλο καταγραφής, σχετικά με το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών και της ατμόσφαιρας που επικρατεί στο περιβάλλον νοσηλείας.
Κρατώ όσα μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση, ξεκινώντας με το Κέντρο Υγείας στη Σκόπελο. Το πρωί που πήγα, ήταν σε υπηρεσία τρεις γιατροί. Ο αγροτικός έγραφε μονάχα συνταγές, ο παθολόγος -για τον οποίον μιλούσαν όλοι με μεγάλο σεβασμό- έπρεπε να δει 15 ηλικιωμένους πριν από εμένα και η παιδίατρος. Υστερα από αρκετή ώρα αναμονής, ύστερα από δική μου παράκληση, με εξέτασε η τελευταία, για να μου δώσει μια πρώτη διάγνωση.
Η αίσθησή μου ήταν ότι προσπαθούσε και εκείνη και οι συνάδελφοί της να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας. Με ενημέρωσε ευγενικά ότι σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, το προσωπικό μειώνεται συνεχώς. Χωρίς γκρίνια ή δυσθυμία, εξέθεσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, χειμώνα - καλοκαίρι υπηρετώντας στο νησί. Μου έδεσε το πόδι και με αποχαιρέτησε ευγενικά.
Στην Αθήνα, η κατάσταση ήταν εξίσου δύσκολη. Παρά τις τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, το προσωπικό προσπαθούσε να φροντίσει τους αρρώστους. Με ψυχραιμία και με χαμόγελο, πολλοί γιατροί έψαχναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Κάποιος σχολίαζε με χιούμορ: «Δεν έχουμε θεράποντες, δεν έχουμε νοσοκόμες, δεν έχουμε γάζες και σεντόνια. Αλλά -δόξα σοι ο Θεός- από ασθενείς είμαστε πλήρεις».
Οι νοσηλευόμενοι από την άλλη, διαπίστωναν με σκληρό τρόπο, τι σημαίνει να διαλύεται η οικονομία της χώρας, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις λείπουν ακόμα και τα χρειώδη. Στα βλέμματα των συγγενών και των επισκεπτών δεν έβλεπε κανείς παρά μόνο την αγωνία για τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά τον φόβο για το τι θα συμβεί στο μέλλον στα κρατικά νοσοκομεία.
Στο ιδιωτικό θεραπευτήριο επικρατούσε μια αποστειρωμένη ησυχία. Οι γιατροί ήταν πιο χαλαροί, αντήλλασσαν αστεία για τις διακοπές και το ποδόσφαιρο. Οι νοσηλευόμενοι περίμεναν στωικά την αποθεραπεία τους. Σαν να βρισκόμουν σε μια άλλη χώρα που δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.
Τίποτα δεν αντανακλά περισσότερο την κατάρρευση που βιώνουμε, από την περίθαλψη. Οφείλουμε όμως να πούμε ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί στα δημόσια ιδρύματα που σκύβουν το κεφάλι και εργάζονται με ηρωισμό. Απορροφούν τους κραδασμούς ενός συστήματος, που φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του.

Ολάντ: Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Ολάντ: Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ Φραγμό στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έβαλε με τον πιο κατηγορηματικό και εμφατικό τρόπο ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανοσυά Ολάντ στις δηλώσεις που ακολούθησαν την διάρκειας 45 λεπτών συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο των Ηλυσίων επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει την ελληνική κρίση με σαφώς πιο ανοιχτό βλέμμα από ό,τι η Γερμανία.
Ο Γάλλος Πρόεδρος όχι μόνο δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη αλλλα έδειξε να καταννοεί σε βάθος τις θυσίες που κάνουν οι Έλληνες κάνοντας λόγο για εφαρμογή του προγράμματος με βάση τις αντοχές τους.
Ο κ. Ολάντ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τότε, όπως είπε, χαρακτηριστικά «Ή Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει».
Σημείο αναφοράς και για τον Γάλλο Πρόεδρο είναι η έκθεση της τρόικας.
Ολάντ: Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Από τις δηλώσεις που έκανε όμως μετα τη συνάντηση είναι σαφές ότι το Παρίσι δείχνει πολύ μεγαλύτερη κατανόηση για το ελληνικο ζήτημα σε σύγκριση με το Βερολίνο που βλεπει το θέμα μόνο με όρους δημοσιονομικής προσαρμογής.
Απο την πλευρα του ο κ.Σαμαράς επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της τονίζοντας ιδιαίτερα την αποφασιστικότητά του για μείωση του ελλείμματος, διαρθρωτικές αλλαγές αποκρατικοποιήσεις και πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ταυτόχρονα, όμως, επεσήμανε την ανάγκη ο λαός μας να μη χάσει την ελπίδα του και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.
Ολάντ: Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Είναι σαφές ότι η χημεία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Γάλλο Πρόεδρο αλλά και η κοινή τους άποψη για την έμφαση στην ανάπτυξη δημιούργησαν καλό κλίμα.
Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά και από την ελληνικη πλευρα ήταν παρόντες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Σταύρος Παπασταύρου ενώ απο τη γαλλική πλευρά στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
ΠΑΡΙΣΙ, ρεπορτάζ: Μαρία Σπυράκη

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο κ. Ολάντ αφού χαιρέτισε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα τελευταία 2,5 χρόνια, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Δεν τίθεται θέμα για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Είναι μέλος και θα παραμείνει. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας... Αναμένουμε και την Σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος.
Πρόσθεσε «ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της και οι Έλληνες πολιτική βούληση ότι θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, ωστόσο, ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν «με τρόπο που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός». Παράλληλα, τόνισε ότι η έκθεση της τρόικας πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις -όχι μόνο οι οικονομικές- αλλά και οι μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει.
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ξεκίνησε τμήμα των δηλώσεών του μιλώντας στα γαλλικά, εξήρε τις ιστορικά σφυρηλατημένες, όπως είπε, σχέσεις των δύο λαών και σημείωσε:
«Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον Γάλλο πρόεδρο και να συζητήσουμε τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη.Κάποιοι ποντάρουν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.
Είμαι όμως εδώ για να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να ξεπεραστεί η κρίση της, να παραμείνει στην ευρωζώνη και να παίξει το ρόλο της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Αλλά μια τέτοια επιτυχία της Ελλάδας θα δείξει ότι η Ευρώπη μπορεί να ξεπερνά τα προβλήματά της και, ενωμένη, να πηγαίνει μπροστά.
Με τον κ. Ολάντ μοιραζόμαστε την άποψη ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι η προϋπόθεση για να πιάσει η χώρα μας τους στόχους του προγράμματος».
Οπως και στο Βερολίνο, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε: «Είμαστε περήφανος λαός, δεν μας αρέσει καθόλου να δανειζόμαστε και να εξαρτώμαστε από δανεικά χρήματα».
Ολοκλήρωσε δε τις δηλώσεις, παίρνοντας αφορμή από μια χθεσινή αποστροφή της Αγκελας Μέρκελ («η Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από ένα κοινό νόμισσμα») λέγοντας τα εξής: «Ευρώπη μεταξύ άλων σημαίνει Δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Οι κοινωνίες που δοκιμάζονται έχουν ανάγκη να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα, όρθια τη Δημοκρατία και ακέραια την αξιοπρέπειά τους. Ωστε να υπάρξει κοινωνική συνοχή στη χώρα τους».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Τέλος αγωνίας για τους υποψηφίους

Βάσεις εισαγωγής πολλών «ταχυτήτων» δείχνουν τα στοιχεία για τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας.

Τη Δευτέρα θα γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες εγγραφής των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και στα τεχνολογικά ιδρύματα
Τη Δευτέρα θα γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες εγγραφής των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και στα τεχνολογικά ιδρύματα
Βάσεις εισαγωγής πολλών «ταχυτήτων» δείχνουν τα στοιχεία για τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας.
Το πρωί της Δευτέρας τελειώνει η αγωνία για πάνω από 100.000 υποψηφίους οι οποίοι θα γνωρίζουν σε ποιο τμήμα εισήχθησαν.
Οι υποψήφιοι με το ονοματεπώνυμό τους αλλά και τον 8ψήφιο προσωπικό κωδικό τους θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας να μαθαίνουν σε ποια σχολή θα σπουδάσουν από τον Σεπτέμβρη.
Επίσης, τη Δευτέρα θα γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες εγγραφής των φοιτητών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Οι τάσεις
Οσον αφορά στην πορεία των βάσεων, δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με όσα έχουν καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες.
Ανοδος θα υπάρχει στις περιζήτητες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, σημαντική πτώση στα τμήματα που εντάσσονται στο 2ο πεδίο, ενώ στα περσινά επίπεδα με μικρές αυξομειώσεις θα διαμορφωθούν οι βάσεις σε σχολές επιστημών υγείας και στις οικονομικές.
Κατά τα λοιπά, δεκάδες τμήματα χαμηλής ζήτησης, κυρίως περιφερειακών τεχνολογικών ιδρυμάτων, θα ανοίξουν και φέτος τις πύλες τους με λιγότερα από 10.000 μόρια. Μεταξύ αυτών θα υπάρχουν σχολές Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας και Αυτοματισμού.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΉ ΣΤΗΝ ΒΙΤΡΊΝΑ ΤΗΣ SARINTAS ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !ΜΕΓΆΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΕΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ...

SKOPELOS ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ!


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ !ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ !

ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΉ ΤΟΥΡΊΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΆΡΚΑΡΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΊ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?
ΑΦΟΥ ΡΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΈΣΤΗ ΤΩΡΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΗ

Σκόπελος ποιοι γίνανε ξαφνικά κολλητοί?


Το πιο «καυτό» Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού Ο καύσωνας επιμένει... με 41 βαθμούς υπό σκιά!


 
 
Καμίνι σήμερα όλη η χώρα με το θερμόμετρο να δείχνει κολλημένο στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του, ο καύσωνας... επιμένει! Το Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο», αφού θα φθάσει ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά για σήμερα 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και το Ιόνιο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά την ημέρα πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Αττική και Κεφαλλονιά

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Αττική και Κεφαλλονιά
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 4:00 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιοσάμπι, στις Αφίδνες Αττικής. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν οριοθετήσει το μέτωπο της πυρκαγιάς και προσπαθούν να ελέγξουν αναζωπυρώσεις επιχειρώντας στη ρεματιά που βρίσκεται πίσω από το στρατόπεδο στο Μπογιάτι και στην περιοχή της Δροσοπηγής. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 37 οχήματα με 120 πυροσβέστες και 130 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας παραμένει ανοιχτή, ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΣΕ, Αθήνας Χαλκίδας.
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η δασική πυρκαγιά στην Καμπίτσα Κεφαλλονιάς όπου επιχειρούν 8 οχήματα με 17 πυροσβέστες. Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κύμη Ευβοίας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ η φωτιά κατακαίει πευκόφυτη περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα που συνεπικουρούνται από 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.

ΑΠΕ

Άφαντος παρά τις έρευνες ο Ισπανός στη Σκιάθο

Άφαντος παραμένει, παρά τις έρευνες που συνεχίστηκαν και σήμερα, όλη την ημέρα από Αστυνομία, ΟΠΚΕ, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σκύλο και Πυροσβεστική, οι έρευνες, για τον εντοπισμό του 56χρονου Ισπανού τουρίστα, κατοίκου Βελγίου, που παραθερίζει στη Σκιάθο με τη σύζυγο και τα παιδιά του και αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης.
Αν και, τόσο χθες, όσο και σήμερα υπήρχαν μαρτυρίες κατοίκων και τουριστών ότι ο αγνοούμενος, εθεάθη σε διάφορα σημεία του νησιού, έγιναν έρευνες, αλλά, ο άτυχος τουρίστας στάθηκε αδύνατο να εντοπιστεί.
Ο τουρίστας διαμένει στην περιοχή Πλατανιάς Σκιάθου και στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, βγήκε για να περπατήσει, ενώ έγινε γνωστό ότι παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια και χάπια για την καρδιά.
Η εξαφάνιση δηλώθηκε από την οικογένειά του στις 7 το απόγευμα και οι έρευνες ήδη έχουν επεκταθεί σε διάφορα σημεία του νησιού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Τυπικά, οι έρευνες τερματίζονται αύριο το βράδυ, ενώ όλοι ελπίζουν, μέχρι τελευταία στιγμή, ο άνθρωπος να βρεθεί και να είναι καλά στην υγεία του, καθώς σύμφωνα με τη σύζυγό του λαμβάνει ιατροφαρμακευτική αγωγή, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.


Απάτη σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων με προπληρωμένες κάρτες

Απάτη με προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας και τύπου «paysafe», που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές, διερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συγκεκριμένα ιδιοκτήτες καταστημάτων (ψιλικών, μίνι μάρκετ και περιπτέρων) έχουν καταγγείλει περιπτώσεις όπου οι δράστες προσποιούνται τους πελάτες και αφού ζητήσουν την έκδοση προπληρωμένης κάρτας, φωτογραφίζουν με κινητό τηλέφωνο τον αριθμό έκδοσης που αναγράφεται σε αυτήν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Στη συνέχεια προφασιζόμενοι την έλλειψη χρημάτων ή ότι δεν τους είναι τελικά απαραίτητη, την επιστρέφουν. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, από την επικοινωνία με τις εταιρείες έκδοσης των προπληρωμένων καρτών, διαπιστώνουν τελικά ότι αυτές χρησιμοποιούνται άμεσα κυρίως σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω Διαδικτύου.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8451.html#more 

Διάλογος καρμανιόλα

Ξαναρχίζει ο «κοινωνικός διάλογος» την ερχόμενη βδομάδα. Ο υπουργός Εργασίας στην αναλυτική επιστολή του στις 31 Ιούλη, προς τις εργοδοτικές οργανώσεις και την εργοδοτικο-κυβερνητική ΓΣΕΕ, έκανε καθαρό τον ταξικό υπέρ του κεφαλαίου χαρακτήρα της κυβέρνησης με τα μέτρα που πρότεινε ως υπουργός εργοδοσίας, αφού περιλάμβανε όλες τις αναγκαίες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, ώστε να δημιουργηθούν ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες έντασης της εκμετάλλευσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Εγραφε ότι οι εταίροι συζητούν για τους μισθούς αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί για το ύψος τους, που σημαίνει ουσιαστικά κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, και για μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Σχετικά με την ανεργία, προτείνει προγράμματα επιδότησης των εργοδοτών για προσλήψεις νέων ή για διατήρηση θέσεων εργασίας και βεβαίως τη διαβόητη «κοινωνική οικονομία», δηλαδή δημιουργία συνεταιρισμών ανέργων για παροχή κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών. Εγραφε επίσης «αν δεχθούμε υποθετικά ότι όλοι οι εργοδοτικοί φορείς συμφωνούν σε μια αύξηση του κατώτατου μισθού από τα επίπεδα των 586 στα 701 ευρώ - δηλαδή κατά 19,62% - τότε θα μπορούσε εναλλακτικά αντί αυτής της αύξησης να προσλαμβάνεται ένας ακόμα εργαζόμενος για κάθε 5 που απασχολούνται σήμερα. Στην παρούσα συγκυρία, αυτό θα ήταν σαφώς πολύ πιο αποτελεσματικό». Σκέτη κοροϊδία για να μειώνονται οι μισθοί. Τι να τους κάνουν τους περισσότερους εργαζόμενους όταν η παραγωγή είναι και παραμένει μειωμένη λόγω κρίσης; Ολα τα παραπάνω εντείνουν την εκμετάλλευση για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία. Η μόνη απάντηση είναι ενιαία ταξική πάλη εργαζομένων - ανέργων, λαϊκή συμμαχία, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» Παίζουν βρώμικα παιχνίδια που σπρώχνουν στη ρατσιστική βία

Eurokinissi
Η κυβέρνηση με την πολιτική και την προπαγάνδα της δημιουργεί το υπόβαθρο για κρούσματα ρατσιστικής βίας τα οποία στη συνέχεια... δηλώνει ότι θα πατάξει, όπως είπε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο συζήτησης για την τραμπούκικη επίθεση μελών της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος μεταναστών στην Κόρινθο.
Σε μία καθ' όλα υποκριτική παρέμβαση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καταδίκασε τους τραμπουκισμούς των μελών της «Χρυσής Αυγής» στην Κόρινθο, σημειώνοντας: «Λέω προς πάσα κατεύθυνση με την ευκαιρία αυτή ότι τάγματα εφόδου στη χώρα αυτή, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Θα συντριβούν». Θυμίζουμε όμως ότι ο ίδιος μία μέρα νωρίτερα είχε δηλώσει πως «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου» εξαιτίας των μεταναστών, θέση που σαφώς πυροδοτεί τη ρατσιστική βία. Επιπλέον, και ο ίδιος αλλά και ο πρωθυπουργός έχουν κάνει λόγο για «ανακατάληψη της πόλης» και μάλιστα ήταν το σύνθημα που έριξαν με αφορμή την έναρξη της απάνθρωπης κατασταλτικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» κατά μεταναστών.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής», Ηλίας Κασιδιάρης, προανήγγειλε την επέκταση των τραμπούκικων επιθέσεων, δηλώνοντας πως «κανένας νόμος του ελληνικού κράτους δεν αναφέρει ότι μπορούμε να μετατρέπουμε τα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Αυτοί είναι οι παράνομοι και όποτε παρανομούν θα βρίσκουν τη "Χρυσή Αυγή" απέναντί τους και όχι με δέκα άτομα όπως ήταν στην Κόρινθο, αλλά με εκατοντάδες μέλη μας». Την ίδια στιγμή, σε ένα ακόμη παραλήρημα ρατσιστικού μίσους, ζήτησε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων αλλοδαπών γιατί «ο συνταγματικός νομοθέτης δεν προβλέπει σε καμία περίπτωση τις συγκεντρώσεις αλλοδαπών και δη λαθρομεταναστών».
Αποκαλυπτικός σχετικά με το ότι τόσο οι πολιτικές καταστολής εναντίον των μεταναστών, όσο και η υπόθαλψη της ρατσιστικής βίας στοχεύουν τελικά στο τσάκισμα του λαϊκού κινήματος ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. Παρεμβαίνοντας στη Βουλή, εξήρε το έργο της Αστυνομίας παρουσιάζοντας ως... πλευρές του ίδιου νομίσματος τις επιχειρήσεις - σκούπα εναντίον των μεταναστών και τις προσπάθειες καταστολής απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως για παράδειγμα στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Ενδεικτική ήταν η φράση του σύμφωνα με την οποία αποτελούν «εντυπωσιακά πράγματα» και επιτεύγματα της κυβέρνησης «η επέμβαση στη Χαλυβουργία και ο τρόπος που έγινε αναίμακτα και ήσυχα και πήρε μπρος το εργοστάσιο και σώθηκαν οι δουλειές των ανθρώπων και η επιχείρηση του "Ξενίου Διός" η οποία συνεχίζεται». Με το ίδιο σκεπτικό σχολίασε και τα γεγονότα στην Κόρινθο αναρωτώμενος αν «θα εφαρμόζονται επιτέλους κάποτε οι νόμοι στην Ελλάδα».
Συνεχίζεται το ρατσιστικό παραλήρημα
Συνεχείς συγκεντρώσεις έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Κόρινθο οργανώνουν φασιστοειδή. Απαράδεκτη είναι και η στάση του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, ο οποίος κάνει λόγο για αποδράσεις και πυροβολισμούς, προκειμένου να οξύνει τα πνεύματα αν και τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώνεται. Πιστή σε αυτό το έργο και η «Χρυσή Αυγή», που από την πρώτη στιγμή έκανε την εμφάνισή της με πλήρη εξάρτυση, που έχουν οι αστυνομικοί, με τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα σε πρώτο ρόλο έξω από το στρατόπεδο. Προχτές, πάντως, σημειώθηκαν επεισόδια στα οποία πρωτοστάτησαν μέλη της «Χρυσής Αυγής». Υπενθυμίζουμε πως το μεσημέρι, φασιστοειδή με αστυνομική - στρατιωτική περιβολή, ρόπαλα, κράνη, πτυσσόμενα κλομπ και κουκούλες έφτασαν έξω από το πρώην στρατόπεδο συντάγματος πεζικού και προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικούς που φρουρούσαν το χώρο.
Στο μεταξύ, ξεπέρασαν τους 2.000 οι μετανάστες που έχουν συλληφθεί στην επιχείρηση - σκούπα με την ονομασία «Ξένιος Ζευς». Ο αριθμός των συλλήψεων αφορά μόνο στην Αθήνα και προκύπτει από την αρχή του μέτρου στις 2 Αυγούστου. Σημειώνεται πως η «επιχείρηση» εξελίσσεται το ίδιο χρονικό διάστημα στον Εβρο και από προχτές το πρωί και στην Κόρινθο. Οπως ανακοινώθηκε, προχτές προσήχθησαν από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας 545 μετανάστες και συνελήφθησαν 27. Συνολικά έχουν προσαχθεί 11.295 μετανάστες από τους οποίους συνελήφθησαν οι 2.003. Παράλληλα έχουν γίνει 155 έφοδοι σε σπίτια του κέντρου της πόλης

Για τη νέα απόπειρα φίμωσης του athens.indymedia

Θα μας βρουν απέναντί τους !!!

Οι γνωστοί ξεπουλημένοι στη ΝΔ πρώην βολευτές Πλεύρης-υιός και Μπουμπούκος του ΛΑΟΣ προσπαθούν να πραγματώσουν το παλιό τους όνειρο, να κλείσει το athens.indymedia.
Μάθαμε πως κατέθεσαν την παρακάτω καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και βγάλανε και μιά φωτογραφία με το Σφακιανάκη για νάχουν να το θυμούνται.
Οπως φαίνεται στην καταγγελία-που είναι γνωστή μόνο η 1η σελίδα, αναφέρονται   στην προκήρυξη των FAI-IRF στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1417170  που έχει ένα υστερόγραφο:
“Υ.Γ. Και ίσως από τα ελάχιστα ευχάριστα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού η θέα του ψόφιου βλάκα στην Πάρο. Η βλακεία του έφτασε σε τέτοια επίπεδα που θυσίασε την ζωή του για μερικά χιλιάρικα που μόλις είχαν ληστευτεί από μια ΤΡΑΠΕΖΑ! Αυτό είναι το μέλλον που περιμένει τους ρουφιάνους-πολίτες που φοράνε με βιασύνη την στολή του μπάτσου και παριστάνουν τον ήρωα. “
Το μήνυμα είναι σαφές, “πρέπει νάσαι βλάκας να υπερασπίζεσαι τα λεφτά μιας τράπεζας”, αυτό καταγγέλλουν και οι FAI, αυτό το λέμε όλοι !


Δεν μας είναι πρωτόγνωρη η νέα απόπειρα φίμωσης του συγκεκριμένου μέσου. Πέρυσι, οι ίδιοι κύκλοι εξουσίας προκάλεσαν τη δίκη των πρυτάνεων και έσπασαν τα μούτρα τους. Ξανά το 2009, άλλη απόπειρα είχε τα ίδια αποτελέσματα.
Τα δύο κοινοβουλευτικά καθάρματα κρύβουν πίσω τους το κράτος που προσπαθεί να  αποτρέψει κοινωνικές εκρήξεις σε μια κοινωνία που έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα. Τα  πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες με συνδυασμένες επιθέσεις μπάτσων και φασιστών υπηρετούν τον ίδιο σκοπό:

Να μετριάσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που έτσι κι αλλιώς περιμένουν

…και φοβούνται το athens.indymedia, μιά απλή ιστοσελίδα !
Μετά τον ασφυκτικό διοικητικό έλεγχο, τη χρεωκοπία κάποιων, την πλήρη οικονομική εξάρτηση μέσων ενημέρωσης, τη δημιουργία σειράς νόμων που περιορίζουν τη διάδοση “επικίνδυνων” ιδεών, δεν μας ξαφνιάζει η νέα τους απόπειρα, που είναι συνέχεια άλλων.
Το Indymedia βρίσκεται σε λειτουργία από το 2000 υπηρετώντας χωρίς ίχνος οικονομικού ή άλλου κέρδους την αδέσμευτη ενημέρωση, την εναλλακτική πληροφόρηση, την διάδοση ειδήσεων και απόψεων από τα κάτω, σε εθελοντική βάση.
Για μας είναι ένα ακόμη μέσο αντι-πληροφόρησης που εμπιστευόμαστε, χρησιμοποιούμε και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο, γνωρίζοντας πως διαβάζουμε τις αναρτήσεις απλών ανθρώπων, ομάδων και συλλογικοτήτων που αποδέχονται την πολιτική χρήσης του. Μέσα από αυτό μάθαμε ειδήσεις και διαβάσαμε απόψεις που δεν υπάρχουν αλλού, επικοινωνήσαμε, βριστήκαμε και ζυμωθήκαμε με άλλους που έχουν τα μάτια και την προσοχή προς την κοινωνία, επίκεντρο τον άνθρωπο και μέλημα την κοινωνική πάλη, χωρίς να δούμε κανένα “αδίκημα των διαχειριστών”, καμία “προώθηση πράξης βίας, βανδαλισμών και καταστροφών” και καμία “προώθηση τρομοκρατικής ενέργειας”, όπως γράφουν αυτά τα βολευτικά φυντάνια.
Η μικρή συλλογικότητα που γράφει εδώ θα στηρίξει το athens.indymedia και κάθε άλλο μέσο που η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Σεισμός 3,8 R

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), πριν από λίγα λεπτά στη Βόρεια Εύβοια.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 58 χλμ. Βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 109 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Συνελήφθη ο αρχηγός των Αλβανών οπλοφόρων – Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Δείτε το video που "έριξαν" από το youtube - Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αρχηγός της ομάδας των Αλβανών οπλοφόρων οι οποίοι πολυβόλησαν και έκαψαν την Ελληνική Σημαία στις πλαγιές του Χελμού...

Ο συλληφθείς παρακρατικός πιάστηκε μετά από ταυτοποίηση της φωνής του και από πληροφορίες που έφτασαν στο τμήμα Ασφαλείας Καλαβρύτων.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο defencenet.gr κινητοποιήθηκαν χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει ισχυρό αλβανικό στοιχείο.

Τελικά ο εντοπισμός έγινε στα Καλάβρυτα όπου οι αστυνομικοί έλαβαν σχετική πηροφόρηση και εντόπισαν το σπίτι που διέμενε. Αυτή την ώρα ο αρχηγός της ομάδας κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Καλαβρύτων όπου και ανακρίνεται. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων Αλβανών «οικονομικών μεταναστών» της ομάδας.

Στις έρευνες θα συμμετάσχει και εδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ για να διαπιστωθεί εάν οι Αλβανοί έδρασαν από μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλες ομάδες.

Να σημειωθεί ότι στην ομάδα πιθανόν να συμμετείχε και γυναίκα και είναι αυτή που πραγματοποιεί την βιντεοσκόπιση.

O Αλβαν;ow επικεφαλής της συμμορίας η οποία με όπλα καλάσνικοφ έστησε το εξοργιστικό βίντεο πολυβολισμού της Ελληνικής Σημαίας βρίζοντας παράλληλα τη χώρα και τους Έλληνες με απειλές περί εκτέλεσης και μάλιστα εντός ελληνικού εδάφους.

Όλες οι φωτογραφίες του «οικονομικού μετανάστη» όπως και όλοι οι υπόλοιποι της ομάδας προέρχονται από την περιοχή των Καλαβρύτων στο Χελμό, και ο Αλβανός δείχνει να έχει ιδιαίτερη τάση στο να φωτογραφίζει τα όμορφα τοπία της χώρας που μισεί, ενώ ταυτόχρονα είναι και λάτρης των μοτοσυκλετών.

Μάλιστα και βάση της φωτογραφίας στο ελικόπτερο με στοιχεία νηολογίου 5Β-KCA ο συγκεκριμένος «οικονομικός μετανάστης» φαίνεται ότι για καιρό δούλευε στη βίλα επιχειρηματία που διατηρεί στα Καλάβρυτα και μάλιστα διαθέτει και ιδιωτικό ελικόπτερο. Τώρα εάν δούλευε ανασφάλιστος ή όχι θα σας γελάσουμε.

Newsbeast.gr - Αλβανοί πυροβολούν την ελληνική... από नेव्स्बेअस्त
http://www.loutrakiblog.gr/2012/08/blog-post_25.html

Εικόνες ντροπής στο Σύνταγμα με εκατοντάδες αλλαλάζοντες μουτζαχεντίν. Χαριστική βολή για τον Ελληνικό τουρισμό.

Απόψε δόθηκε η χαριστική βολή στο λεγόμενο “τουριστικό προϊόν”. Ένα κακέκτυπο που στηρίχθηκε στην παγκόσμια ακτινοβολία του Ελληνικού πολιτισμού και κακοποιήθηκε από τον κρατικοδίαιτο πασοκισμό των συνδέσμων για γέλια, στο τσιμέντωμα παραλιών από τους φίλους των Παγκάλων, στους πεθερούς καραπασόκων που έκαναν την αρπαχτή τους χρεώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια το δημόσιο. Από τα καθάρματα “εκπροσώπους” τουριστικών επιχειρήσεων που δεν έβγαλαν άχνα για την Πάρο, την Ιεράπετρα, τους ελεεινούς συναδέλφους τους που απασχολούν παράνομους ισλαμιστές θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των ανθρώπων που εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.
Το σημερινό αίσχος, έρχεται να συμπληρώσει την δολοφονία του τουρισμού της Αθήνας, με
τα επεισόδια του 2009 για το μαϊμού κοράνι του μαϊμού Ιρακινού που ήταν πακιστανός εγκληματίας. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν τότε σε όλα τα διεθνή δίκτυα, όπου παρανοϊκοί Ταλιμπάν πετροβολούσαν ηλικιωμένη Αμερικανίδα τουρίστρια που ούρλιαζε έντρομη, έβαλαν ταφόπλακα στην τουριστική βιομηχανία του κέντρου.
Ακόμα και κάποιος με το IQ Έλληνα πολιτικού μπορεί να καταλάβει ότι το Target group για την Ελλάδα δεν είναι τα ορφανά του Μπιν Λάντεν, αλλά η Δύση. Η Δύση που μεγάλωσε με Ελληνική παιδεία.
Και όμως τότε δεν ακούστηκε άχνα από τις ενώσεις, τους συνδέσμους, κάτι βαψομαλλιάδες γραφικούς τηλεμαϊντανούς του τουρισμού. Όπως δεν θα ακουστεί και τώρα.
Να ακούσω μετά τα σημερινά έκτροπα, ποιός γελοίος, αγράμματος πολιτικάντης θα μιλήσει για “Ανάπτυξη”.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
olympia

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου