Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Bild: «Κύριε Σαμαρά υπογράψτε εδώ!» Η εφημερίδα έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή αποπληρωμής και ζητά από τον πρωθυπουργό να την υπογράψει!

Bild: «Κύριε Σαμαρά υπογράψτε εδώ!»Η εφημερίδα Bild σε μια προσπάθεια να μειώσει τον έλληνα πρωθυπουργό έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και ζητά από τον κ. Σαμαρά να την υπογράψει!

Μία εφημερίδα που μας έχει συνηθίσει στις προκλήσεις αλλά και μία από εκείνες που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς να δώσει συνέντευξη λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του στην Γερμανία.

Στους όρους καλεί τον έλληνας πρωθυπουργό να δεσμευθεί ότι:

- «Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά»

- «Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο»

- «Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει»

Χαμόγελα Μέρκελ κατά την άφιξη Σαμαρά στην Καγκελαρία Ξεκίνησαν οι κρίσιμες συνομιλίες του έλληνα πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ

Χαμόγελα Μέρκελ κατά την άφιξη Σαμαρά στην ΚαγκελαρίαΜε χειραψία και χαμόγελα υποδέχτηκε η Άνγκελα Μέρκελ τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην καγκελαρία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ενώ το Σάββατο ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά είναι να δώσει εγγυήσεις ότι η Αθήνα θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στη Γερμανία, ενώ αναμένεται να βάλει στο τραπέζι και το θέμα της επιμήκυνσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνάντηση θα διαρκέσει περίπου μια ώρα και από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν οι κύριοι Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Παπασταύρου και Λαζαρίδης.

Θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Εντονο είναι το ενδιαφέρον των επαγγελματιών της Σκιάθου στο πρόγραμμα φιλοξενίας ανέργων από διάφορες περιοχές, το οποίο θα υλοποιηθεί στο διάστημα α

. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι επιχειρήσεις της Σκιάθου : Elsa Hotel με πέντε δωμάτια (Έλσα Ζεμπέκη και Κωστής Ζεμπέκης), Κατερίνα Guest House ένα δωμάτιο (οικογένεια Βαπορτζή), Central Guest House, ένα δωμάτιο, (οικογένεια Βαπορτζή), Hotel LALARIA δύο δωμάτια (Λέτσιος Νικόλαος) και Manolas Studios με ένα διαθέσιμο δωμάτιο (Γκίγκη Αναστασία ). Στο μεταξύ, εκδηλώνεται ενδιαφέρον συμμετοχής και από άλλους επιχειρηματίες του νησιού, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου και η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, σε συνεργασία με τον Όμιλο STAR, θεσπίζουν για πρώτη φορά το πρόγραμμα φιλοξενίας ανέργων σε 90 δωμάτια του νησιού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας και αδυνατούν εκ των πραγμάτων να μπουν στην διαδικασία των καλοκαιρινών διακοπών. Το εν λόγω πρόγραμμα φιλοξενίας θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει τρία τετραήμερα (12-24 Σεπτεμβρίου) ενώ σε κάθε τετραήμερο θα φιλοξενούνται άνεργοι σε τριάντα δωμάτια.

Το πρόγραμμα καθώς και οι επιχειρήσεις οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό, θα προβληθούν τόσο από το κανάλι του STAR όσο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ θα γίνει και αναδημοσίευση σε εκατοντάδες blog και ιστοσελίδες. Στόχος της μεγάλης αυτής προσπάθειας δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του κοινωνικού προφίλ της Σκιάθου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο μεταξύ, ο Ομιλος, που συγκεντρώνει ήδη 205 περίπου επιχειρήσεις του νησιού, αναπτύσσει ευρύ κύκλο κοινωνικών πρωτοβουλιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και ευρύτερα. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση επισημαίνεται ότι είναι ουσιαστικής σημασίας παράγοντας η συμμετοχή των τοπικών επιχειρηματιών.

Όπως αναφέρει μάλιστα στο σημείο αυτό ο κ. Μάκης Κουκουλάκης, μέλος του Ομίλου Επιχειρηματιών της Σκιάθου «οι επιχειρηματίες του νησιού είναι υπέρ της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και στόχος μας είναι να διευρύνουμε τον κύκλο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσουμε, διερευνώντας παράλληλα τις δράσεις που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε και στην διάρκεια του χειμώνα». Στο μεταξύ, όσοι επιχειρηματίες του νησιού επιθυμούν να συνδράμουν την πρωτοβουλία φιλοξενίας ανέργων, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24270 21350, για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δένδιας: "Δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά τάγματα εφόδου στη χώρα"«Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» δήλωσε στη Βουλή, ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.
Αφορμή για τη δήλωση του κ. Δένδια ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, με αφορμή διαμαρτυρία Πακιστανών ενάντια στη δολοφονία συμπατριώτη τους, καταφέρθηκε ενάντια στο δικαίωμα δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς.
«Το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών», υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο  υπουργός Δημόσιας Τάξεως υπενθύμισε: «η Ελλάδα έχει υπογράψει την διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται. Το άρθρο 11 του Συντάγματος στο οποίο αναφερθήκατε επίσης, προβλέπει το δικαίωμα συναθροίσεων "ήσυχα και χωρίς όπλα" και λέω προς πάσα κατεύθυνση, ότι τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί».

Επιστολή Αλ. Μεϊκόπουλου στους Δημάρχους Σποράδων

20 Αυγούστου 2012

Προς τους κκ Δημάρχους:
Α) Αλοννήσου
Β) Σκιάθου
Γ) Σκοπέλου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα: «Για την επικείμενη συνάντησή σας με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη»
Κκ Δήμαρχοι,

Αρχικά θα ήθελα να χαιρετήσω την πρωτοβουλία που πήρατε, να καλέσετε σε συνάντηση τον Υπουργό Ναυτιλίας και να του θέσετε το σημαντικότατο ζήτημα των ακτοπλοϊκών κομίστρων μεταφοράς επιβατικού κοινού στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η προσπάθειάς σας να μειωθεί το αντίτιμο των εισιτηρίων σίγουρα αντιστοιχίζεται με την κοινή γνώμη τόσο των πολιτών της Μαγνησίας, όσο και με όλους όσους βλέπουν τις Βόρειες Σποράδες σας εμπορικό ή/και τουριστικό προορισμό.
Είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικό να τονίζεται σε κάθε περίπτωση το κοινωνικό στοιχείο των μεταφορών και των συγκοινωνιών. Οι περασμένες κυβερνήσεις βάφτισαν τον τουρισμό «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας. Στα πλαίσια αυτά, ακολούθησαν πολιτικές που αποψίλωσαν την όποια βιομηχανία αναπτύχθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και δήλωσαν ότι το κύριο βάρος μας σαν χώρα οφείλει να πέσει στον τουρισμό. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος με αυτό το σχεδιασμό, μπορεί να σημειώσει με σιγουριά ότι και οι δύο αυτοί τομείς της οικονομίας έγινα βορά στα μεγάλα συμφέροντα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κομμάτι των συγκοινωνιών και των μεταφορών, με κυριότερο αυτό της ακτοπλοΐας. Όπως αναφέρεται και εσείς το αντίτιμο για να φτάσει κανείς στα νησιά της Μαγνησίας έχουν αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι Μαγνησίας, όσο και να αποτρέπονται οι τουριστικές επισκέψεις σε αυτά.
Δυστυχώς, το κάλεσμά σας για συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα συμπίπτει με την ανακοίνωση της πρόθεσης να πωληθεί το λιμάνι της Σκιάθου. Είναι το δεύτερο λιμάνι της Μαγνησίας το οποίο βγαίνει στο σφυρί μέσα σε ένα περίπου μήνα. Αυτή η κίνηση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί σε μεγάλο βαθμό εκ των προτέρων αρνητική απάντηση στο αίτημά σας, αλλά και όλης της κοινωνίας της Μαγνησίας, για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι θα σταθούμε σαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αρωγοί και συμμέτοχη σε κάθε προσπάθεια να έχουν πολίτες της Μαγνησίας αλλά και όλοι οι πολίτες της χώρας ασφαλή, φτηνά και ποιοτικά μέσα μεταφοράς. Επίσης, ότι θα βρεθούμε απέναντι στις προσπάθειες ξεπουλήματος της δημόσιας γης και αλλά και βασικών πυλώνων της οικονομίας, όπως είναι τα εμπορικά και τουριστικά λιμάνια, οι οποίοι μπορούν κάτω από άλλες συνθήκες να συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Τέλος, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε για τα αποτελέσματα της συνάντησής σας με τον κ. Υπουργό.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας

Κατακτήσεις μιας άλλης κοινωνίας

Οι πτυχές που έχει η υπόθεση «παιδικοί σταθμοί» και ο αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων παιδιών είναι πολλές. Τα νέα ζευγάρια που παλεύουν για το μεροκάματο και για να στήσουν το σπιτικό τους, ψάχνουν να βρουν τρόπους για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό, εκτός από την καθημερινή αγωνία να εξασφαλίσουν όσα χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει. Τροφή, ρούχα, πάνες, γάλα, ένα παιχνίδι, εμβόλια και τόσα άλλα... Μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως η σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού από τη βρεφική ηλικία, πρέπει να αφορά συνολικά την κοινωνία. Η υπόθεση του μεγαλώματος του παιδιού να είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, η ίδια η μητέρα που γεννά ένα παιδί χρειάζεται και έχει ανάγκη από συγκεκριμένη στήριξη και φροντίδα από την κοινωνία. Αυτό βέβαια προϋποθέτει μια εντελώς διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας, ανατροπή της πολιτικής εξουσίας, ανατροπή του καπιταλισμού. Αξίζει να δούμε ορισμένα στοιχεία σχετικά με το τι σημαίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας το μεγάλωμα του παιδιού.
Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση και κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης δημιουργήθηκε ένα πλέγμα μέτρων προστασίας της μητέρας και του παιδιού από τη βρεφική ηλικία. Το σοβιετικό κράτος πάντοτε θεωρούσε σαν ένα από τα βασικά του καθήκοντα την προστασία της μητέρας και του παιδιού και την εξασφάλιση στη γυναίκα εκείνων των συνθηκών, που θα της επιτρέπουν να συνδυάζει την παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα, δηλαδή τη δουλειά και το σπίτι με τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών της.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Η εργατική νομοθεσία προέβλεπε την εξασφάλιση της εργασίας των γυναικών, ιδιαίτερα στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Οι έγκυες απαλλάσσονταν από τις υπερωρίες και τη νυχτερινή εργασία και μετατίθονταν σε πιο ελαφριές δουλειές. Στη γυναίκα χορηγούνταν πληρωμένη άδεια εγκυμοσύνης και τοκετού για 112 ημέρες (56 ημέρες πριν και 56 μετά τον τοκετό).
  • Σε περίπτωση που κάποια γυναίκα γεννούσε δύο ή και περισσότερα παιδιά, ή σε περίπτωση επιπλοκών στον τοκετό, η άδεια μετά τον τοκετό αυξανόταν έως 70 μέρες. Θυμίζουμε ότι στη χώρα μας εν έτει 2012 καταργήθηκε το πενιχρό επίδομα τοκετού που καταβαλλόταν από τα ασφαλιστικά ταμεία μετά τη γέννα για τα πρώτα έξοδα της οικογένειας σχετικά με το νεογέννητο.
  • Ο κρατικός προϋπολογισμός προέβλεπε κονδύλια, που το ύψος τους συνεχώς αυξανόταν, για την καταβολή επιδόματος στις μητέρες για τη θεραπεία των παιδιών. Το 1975, σε σύγκριση με το 1940, είχαν αυξηθεί κατά 14 φορές, ενώ τα έξοδα για τη φροντίδα των παιδιών στα βρεφοκομεία, στους παιδικούς σταθμούς, στις κατασκηνώσεις και σε άλλα ιδρύματα εξωσχολικής απασχόλησης είχαν αυξηθεί περισσότερο από 13 φορές.
  • Το πρόβλημα της εξασφάλισης νοσοκομειακής περίθαλψης κατά τον τοκετό για όλες τις γυναίκες είχε λυθεί ολοκληρωτικά, όταν πριν την επανάσταση μόνο το 5% των παιδιών γεννιόταν σε νοσοκομείο. Θυμίζουμε ότι δεκαετίες μετά, το 2012, στην καπιταλιστική Ελλάδα υπάρχουν γυναίκες που απευθύνονται σε κοινωνικά ιατρεία για να γεννήσουν, επειδή είναι ανασφάλιστες και δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να πάνε στο δημόσιο νοσοκομείο.
Και πάμε τώρα στο ζήτημα της ανατροφής του παιδιού.
  • Το 1987 πάνω από 16 εκατομμύρια Σοβιετικά παιδιά πήγαιναν σε 140.000 παιδικούς σταθμούς. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε παιδί που να μην πηγαίνει σε παιδικό σταθμό. Το κράτος κάλυπτε τα 4/5 των εξόδων συντήρησής τους. Σήμερα, εν έτει 2012, στην καπιταλιστική Ιταλία, ζητάνε από τις οικογένειες παιδιών που πάνε στα σχολεία να πληρώνουν έως και 3 ευρώ το δικό τους φαγητό! Τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 3 χρόνων δικαιούνταν δωρεάν φάρμακα. Σήμερα, στη χώρα μας, εάν μια οικογένεια δεν έχει λεφτά για τα πανάκριβα εμβόλια, το παιδί μένει αθωράκιστο από μια σειρά ασθένειες, όταν είναι γνωστό ότι μέχρι τα 3 χρόνια υπάρχουν πολύ σημαντικά εμβόλια που πρέπει να γίνουν. Επί Σοβιετικής Ενωσης πρόβλημα διατροφής δεν υπήρχε. Το φαινόμενο με τα υποσιτισμένα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία ή τους παιδικούς σταθμούς ήταν άγνωστο. Η μεταφορά των παιδιών όπου χρειαζόταν γινόταν με έξοδα του κράτους.
  • Την προστασία της υγείας των παιδιών αναλάμβαναν τα ιδρύματα για τη θεραπεία και την πρόληψη παιδικών ασθενειών, τα νοσοκομεία παίδων, πολυκλινικές, παιδικά τμήματα των γενικών νοσοκομείων, σανατόρια, βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί, τμήματα σχολικής υγιεινής, υγειονομικοί σταθμοί κ.ά. Βασικό ρόλο στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών έπαιζαν οι παιδικές πολυκλινικές και τα εξωτερικά ιατρεία. Για πρώτη φορά στον κόσμο, καθιερώθηκε η γενική ιατρική παρακολούθηση των παιδιών από παιδιάτρους και μόνιμες νοσοκόμες.
Ολα αυτά τα είχε πετύχει ένα κράτος σοσιαλιστικό. Ηταν κατακτήσεις της κοινωνίας που πάλευε με στόχο την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των ανθρώπων. Ολα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα σε σχέση με τους όρους της ζωής τους στον καπιταλισμό, ή παραμένουν άλυτα ή αφαιρούνται από τους κεφαλαιοκράτες, ήταν άγνωστα στο σοσιαλισμό.
-------------------------------------------------------------------------
Πηγές:
1. «Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια».
2. Μπροσούρα για τα 70χρονα της Σοβιετικής Εξουσίας.

Κ. Πασ

Θα χάσουμε τα πάντα αν δεν τα δώσουμε όλα

από: http://ektos8ematos.wordpress.com/2012/08/24/%ce%b8%ce%b1-%cf%87%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%b4%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%8c%ce%bb/
Η κατάσταση πάει κι άλλο κάτω. Μπορούμε να φάμε κι άλλα σκατά. Μπορούμε ακόμη να περιμένουμε το θάνατο με υπομονή. Μπορούμε χίλια δυο. Το θέμα είναι το δύσκολο. Να αντισταθούμε σθεναρά. Δυναμικά.

Η κατάσταση, λοιπόν, λέει: "μάγκες, την πατήσατε. Τώρα κάνουμε κουμάντο εμείς." . Ε, όχι φασίστα. Θα σου τρίψουμε τη μούρη στο χώμα. Θα σε πατήσουμε να γίνεις όντως ασπόνδυλο μπας και προσφέρεις κάποια στιγμή σε κάποιον άλλο οργανισμό κάτι καλό. Δε θα γίνεις ανεχτός.

Και πώς; Εκεί μας θέλω! Δράση μάγκες. Έχουμε πόλεμο όχι αστεία. Πλέον είναι τέρμα ρεαλιστικό. Δεν το λέω με τη χαρούμενη ματιά που υπήρχε όταν παιζόταν κυνηγητό με τους μπάτσους. Εδώ, θα πεθάνει κόσμος. Όποιος κάτσει στο σπίτι, σύντομα θα του χτυπήσουν την πόρτα. Σύντομα θα τον εκβιάσουν. Ρουφιάνος μπορεί να γίνει να μη χάσει τη γλύκα.

Η γη μας χωράει όλους. Δε χρειαζόμαστε εκκαθαρίσεις για τις βρώμικες δουλειές του κεφαλαίου, των κρατών και των παρατρεχάμενών τους. Δεν γίνεται να ανεχτούμε ηλίθιους και άξεστα σιχαμερά ανθρώπομορφα κτήνη, μπάσταρδα όπως όλοι μας από χίλιες δυο φυλές να μας μιλάνε για το δήθεν καθαρό αίμα των ελλήνων, των γάλλων, των ιταλών, των κατά τόπους ντόπιων.

Θα χάσουμε τα πάντα αν δεν τα δώσουμε όλα.

Δε γίνεται να μιλάμε στο θεωρητικό. Δεν θα περιμένουμε να αφυπνηστούν οι μάζες. Δε θες τον φασισμό πάνω από το κεφάλι σου; Να η minimum συμφωνία. Και πάνω σε αυτή, δράσεις. Να τους τσακίσουμε. Δε θα πεθάνει μόνος του ο φασισμός, τσάκισέ τον.

Μέσα σε αυτόν τον αχταρμά που θα δημιουργηθεί, θα ξεπηδήσουν τα παλιά μα και τα καινούργια. Θα αναγκαστούμε να χτίσουμε πιο γρήγορα τις δομές που έχουμε φανταστεί και μάλιστα πιο στιβαρές από όσο μπορεί να περιμένουμε. Έτσι ναι, γίνεται.

Αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση. Γιατί όταν αντιστεκόμαστε, γεννιέται η αλληλεγγύη, επιβιώνει η αξιοπρέπεια.

Θα χάσουμε τα πάντα αν δεν τα δώσουμε όλα.

Αποστολή τους να σπείρουν υποταγή

Τον πραγματικό της ρόλο αποκαλύπτει, για μια ακόμη φορά, η ηγεσία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕΥΤΕ), με χτεσινή ανακοίνωσή της, όπου επιτίθεται κατά του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και του «Ριζοσπάστη», με αφορμή την κριτική που της άσκησαν, μετά την υπογραφή σύμβασης στα Ζαχαρώδη που περιελάμβανε μειώσεις μισθών 15% και πάγωμα τριετιών για ένα χρόνο. Εξαρχής η ΠΟΕΕΥΤΕ επιτίθεται στο «Ρ» και αναφέρει: «Το σχόλιό μας στο Δελτίο Τύπου για τη σύμβαση των Ζαχαρωδών, ότι έφτασαν οι βιομήχανοι να μην καταγγέλλουν τη Σύμβαση και να το πράττουν οι μικρομεσαίοι της ΓΣΕΒΕΕ παρά τα παχιά λόγια που εκτόξευαν δημοσίως, παραποιήθηκε βάναυσα ενώ στο παραλήρημα διέπρεψε και το κόσμημα της στρατευμένης δημοσιογραφίας, η φυλλάδα του Περισσού ότι... αποδώσαμε τιμές στους εχθρούς του λαού... τους βιομήχανους!»... Τι έγραφε στο δελτίο Τύπου (20/8) για τη σύμβαση των Ζαχαρωδών, που εξέδωσε η ίδια η ΠΟΕΕΥΤΕ; «Θέλουμε να τιμήσουμε την μόνη εργοδοτική Οργάνωση στον κλάδο μας και τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Λαγό, που παρά την οικονομική κρίση σεβάστηκε την υπογραφή της και δεν κατήγγειλε πρόωρα την κλαδική σύμβαση Ζαχαρωδών (...) Νέοι καιροί - νέα ήθη, οι βιομήχανοι επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη και οι "μικροί" της ΓΣΕΒΕΕ παρέα με τους μεγαλοξενοδόχους κατάφεραν καθοριστικό πλήγμα στις αποδοχές των εργαζομένων, στα ασφαλιστικά Ταμεία και στο βάθεμα της ύφεσης» (σ.σ. οι υπογραμμίσεις του «Ρ»). Αν, βέβαια, αυτοί οι συνδικαλιστές αναγνωρίζουν κοινωνικές ευθύνες στους βιομήχανους, ο «Ρ» δεν θα το κάνει.
Επιπλέον, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη σφαγή των μισθών στην οποία συμφώνησαν, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας καλούν τους ίδιους τους εργαζόμενους να λάβουν υπόψη ότι: «Χωρίς ο κλάδος να προβάλει σοβαρές αντιστάσεις στις πρόσφατες απεργίες, με υποτονική συμμετοχή σε λίγες περιοχές (οι ευθύνες του ΠΑΜΕ σ' αυτήν την κατεύθυνση είναι δεδομένες, στα όρια του ανοιχτού σαμποτάζ) ήταν μονόδρομος η υπογραφή όπως είχαμε εξουσιοδοτηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου απ' όλη τη χώρα»! Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που έστρωναν το έδαφος για μειώσεις, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των επιχειρήσεων, που επιχειρηματολογούσαν για την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μην έχουν υπερβολικές απαιτήσεις, που δεν έκαναν τίποτα για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική επίθεση και αφού έκαναν τα πάντα να κρατήσουν τον κλάδο στην απραξία και την ηττοπάθεια. Και έρχονται τώρα και εγκαλούν ότι φταίνε οι ίδιοι οι... εργαζόμενοι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας υπέγραψε τις μειώσεις! Δε δημιουργούν μόνο εντυπώσεις: προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, έχουν το θράσος να κατηγορούν για σαμποτάρισμα των αγώνων το ΠΑΜΕ εκείνοι που υπονομεύουν κάθε αγώνα, χλευάζουν το θάρρος με το οποίο πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου αψήφησαν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και απέργησαν. Μιλούν για... έλλειψη «σοβαρών αντιστάσεων» εκείνοι που δε θέλουν καμία αντίσταση, που έχουν κάνει την υποταγή τέχνη, γι' αυτό και υπέγραψαν μια Σύμβαση εγγύηση υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων στο όνομα της... υπεράσπισης των Συμβάσεων...
Αυτή είναι όμως η αποστολή που έχουν αναλάβει αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες: πώς θα σπέρνουν την ηττοπάθεια και την υποταγή μες στο εργατικό κίνημα. Γι' αυτό και είναι τεράστια η σημασία της ίδρυσης και δράσης του ΠΑΜΕ και στην αποκάλυψη και στην αποδυνάμωση τέτοιων δυνάμεων.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ Κόβουν φαγητό και θέρμανση από τα βρέφη και τα νήπια

Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση για τα δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας είναι πώς θα τα χτυπήσει (φωτ. από τη χτεσινή κινητοποίηση)
Η κυβέρνηση προχωρά στον περιορισμό ακόμα και του φαγητού βρεφών και νηπίων που θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς σε λίγες μέρες! Πρόσχημα γι' αυτή την απαράδεκτη απόφαση, να μειώσει δηλαδή το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών ανά παιδί στους σταθμούς, είναι να φιλοξενηθούν σε αυτούς περισσότερα παιδιά.
Τη σχετική πρόταση για μείωση του κόστους ανά παιδί κατέθεσε χθες αναλυτικά ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με την οποία και συναντήθηκε. Είχε προηγηθεί αίτημα της ΚΕΔΕ για συνάντηση, ώστε να βρεθεί λύση για τα περίπου 53.000 παιδιά που έμειναν, με βάση τις αιτήσεις, εκτός των παιδικών σταθμών (δημοτικών και ιδιωτικών) που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο προβλέπει τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών.
Αναλυτικά το υπουργείο προτείνει:
  • Μείωση, κατά 20%, του ποσού που διατίθεται για κάθε παιδί στους βρεφικούς σταθμούς. Δηλαδή, το κόστος από 3.700 ευρώ το χρόνο μειώνεται σε 2.960 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά το πόσο κοστίζουν όσα γίνονται σε έναν παιδικό σταθμό και αφορούν το κάθε παιδί.
  • Μείωση, κατά 15%, του ποσού που παρέχεται σε κάθε παιδί στους παιδικούς σταθμούς. Δηλαδή το κόστος μειώνεται από 2.900 ευρώ σε 2.465 ευρώ το χρόνο.
  • Μείωση, κατά 50%, του ποσού που δίνεται σε κάθε παιδί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Δηλαδή το ποσό που διατίθεται μειώνεται από 2.000 ευρώ σε 1.000 ευρώ το χρόνο.
Αν θέλουμε να δώσουμε μια εικόνα του τι θα σημάνουν αυτές οι μειώσεις στο παιδί, θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι περιλαμβάνει το λεγόμενο κόστος ανά παιδί.
Σε αυτό, λοιπόν, περιλαμβάνεται, για παράδειγμα:
1. Η σίτιση. Μπορεί ένας σταθμός να αποφασίσει να μειώσει τη συχνότητα του κρέατος που δίνεται σε κάθε παιδί ή και να το κόψει τελείως. `Η να κόψει τη μερίδα του φρούτου που δίνεται σε κάθε παιδί.
2. Το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό. Μπορεί κάποιος σταθμός να αποφασίσει να απολύσει προσωπικό. `Η να αποφασίσει ότι δεν μπορεί να πληρώσει βοηθό παιδαγωγού και να τον καταργήσει. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι σε έναν παιδαγωγό θα αντιστοιχούν περισσότερα παιδιά με συνέπειες στο έργο τους.
3. Τα λειτουργικά έξοδα, δηλαδή, θέρμανση, νερό, κλπ., που σημαίνει ότι μπορεί να μην τηρούνται οι ενδεδειγμένες συνθήκες διαμονής. Θα παγώνουν δηλαδή τα παιδιά το χειμώνα επειδή θα πρέπει να μειωθεί κόστος από το πετρέλαιο.
4. Ο έλεγχος της σωματικής υγείας του παιδιού, από γιατρό. Δεν αποκλείεται να μειωθούν ή να μην γίνονται καθόλου τέτοιες απαραίτητες για την παρακολούθηση της υγείας του παιδιού επισκέψεις.
5. Η καθαριότητα.
Πιθανή αύξηση τροφείων
Το ζήτημα είναι πως τα χρήματα που θα διαχειρίζονται οι σταθμοί θα είναι μειωμένα. Κάποιοι μπορεί να κόψουν από τις υπηρεσίες, κάποιοι μπορεί να αποφασίσουν ότι θα αυξήσουν τα τέλη που πληρώνουν τα παιδιά που δεν φιλοξενούνται σε αυτούς δωρεάν μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Με δεδομένο ότι οι δήμοι καταρρέουν οικονομικά - λόγω των συνεχών περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση - δύσκολα θα μπορούν να διαχειριστούν χωρίς εκπτώσεις στην προσχολική αγωγή ένα μειωμένο προϋπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση, συνέπειες θα υπάρξουν και στα παιδιά και τις οικογένειές τους και στους εργαζόμενους.
Με τις μειώσεις που προτείνει το υπουργείο, θα εξοικονομηθούν περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Αλλα 20 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εργασίας. Συνολικά δηλαδή εξοικονομούνται περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία εκτιμά το υπουργείο ότι θα καλυφθούν άλλα 18.000 αιτήματα μητέρων. Συνολικά δηλαδή προβλέπεται να εξυπηρετηθούν περίπου 60.000 παιδιά. Ωστόσο, θα παραμείνουν εκτός παιδικών σταθμών δεκάδες χιλιάδες παιδιά.
Η πρόταση αυτή σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Η ΚΕΔΕ αναμένει επίσημα γραπτές τις προτάσεις του υπουργείου και ακολούθως θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο για να τις εκτιμήσει. Από τη χθεσινή πάντως συνάντηση έγινε σαφές ότι εγκαταλείπεται το αίτημα της κάλυψης όλων των παιδιών και μάλλον γίνονται δεκτές οι προτάσεις του Γ. Βρούτση.
Και βέβαια, αφού η κυβέρνηση επεξεργάζεται μόνο τέτοιες «λύσεις» ήταν αναμενόμενη η χτεσινή πρόκληση, με τον υπουργό Εργασίας να μη δέχεται ούτε καν να ακούσει τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών και να φεύγει από το υπουργείο λίγο πριν ξεκινήσει η κινητοποίηση που εδώ και μέρες είχαν ανακοινώσει δεκάδες συνδικάτα όλης της Αττικής...

ΑΦΙΣΑ ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ "ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ"


Αφίσα σχετική με τα γεγονότα του “μπλόκου της Κοκκινιάς” της 17ης Αυγούστου του 1944, που κολλήθηκε στις γειτονιές της Νίκαιας, παραμονές της επετείου…
 
https://mplokonikaia.squat.gr/

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Καμιά διαχείριση δε σώζει το λαό

Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης, προκειμένου να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες. Σίγουρα η κυβέρνηση σύσσωμη θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις τόσο της ολιγαρχίας του πλούτου στην Ελλάδα, όσο και της ΕΕ. Η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική. Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα που μπαίνει να επιλέξει ο ελληνικός λαός είναι: Διαχείριση της κρίσης ή διέξοδος; Οποια μορφή διαχείρισης κι αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι «κούρεμα», είτε είναι νέα δάνεια ή ευρωομόλογα, για το λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και από αυτήν την άποψη ο ελληνικός λαός, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι καμία διαχειριστική πρόταση δεν απαντά στα προβλήματά του, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι από τον εαυτό του, διαμορφώνοντας όμως την αναγκαία για τις σημερινές συνθήκες σωστή πολιτική επιλογή και οργανωμένος. Οι συζητήσεις αυτές, πέρα από το διαφημιστικό τους χαρακτήρα, αντανακλούν τη διαπάλη που γίνεται μέσα στην ΕΕ, ανάμεσα στις ηγετικές δυνάμεις, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, για το πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη της κρίσης. Σε ένα πράγμα δεν τσακώνονται: Στο ότι οι λαοί πρέπει να πληρώσουν ακριβά. Σε αυτό δεν έχουν διαφωνία. Από εκεί και πέρα, οι διαφωνίες είναι τα ιδιαίτερα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και των πολιτικών ηγετών της κάθε χώρας.

Ιδιωτικοποίηση Εξουσίας

Θέμα: η παράνομη "εισβολή" των ιδιωτικών εταιριών ασφάλειας στον νομό Βοιωτίας.
Τον τελευταίο καιρό στον νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην περιοχή των Βαγίων, έχουν κάνει την εμφάνισει τους ιδιωτικές νταβατζιλικιτικες εταιρίες ασφάλειας( security).
Συγκεκριμένα η εταιρία Pitbull Security με εδρα στην Θήβα, έχει αρχίσει και κολλάει παράνομα  σε διάφορα σημεία του χωριού τα διαφιμιστικά της.  Το χειρότερο είναι πως πηγαίνουν στα σπίτια και <πιέζουν> τους ιδιοκτίτες να κάνουν συνδρομή. Πιο συγκεκριμένα, πριν μια εβδομάδα είχαν αναγκάσει μια ηλικιωμένη κυρία να κάνει συνδρομή των 40 ευρώ/μήνα, ενώ πιο πριν είχαν ήδη κολλήσει το διαφημιστικό τους στην εξόπορτα της. Η ίδια έκανε παράπονα και είπε πως δεν θέλει να κάνει συνδρομή και πως απαιτεί να βγάλουν το διαφημιστικό απο τα κάγκελα της. Τότε οι < κύριοι> αυτοί, της είπαν πως μπορεί να δίνει 20ευρώ/μήνα, αλλά αυτή αρνήθηκε και πάλι. Στο τέλος της είπανε απλά να αφήσει το διαφημιστικό εκεί.
Ένα ακόμη περιστατικό παράνομης δράσης  σε κοντινό χωριό:  αυτοκίνητο ασφαλιστικής εταιρίας σταματάει ένα αυτοκίνητο που επέβαιναν νεαροί, και άρχισαν να τους κάνουν ερωτήσεις τύπου, τη θέλουν εκεί, απο που είναι, ποιανού είναι το αυτοκίνητο κ.α... έψαξαν το αυτοκίνητο των νεαρών με την πρόφαση ότι υπάρχει ένα ίδιο το οποίο κάνει ληστείες στην περιοχή και τέλος τους πήραν τα κινητά και είδαν τις επαφές τους.
Πολλοί απο αυτούς τους < κυρίους> έχουν σπουδάσει Ειδικές Δυνάμης και έχουν κάνει γνωστές πλέων τις πεπιθίσεις τους...

Συνελήφθη, χθες, στο νησί Παλαιό Τρικέρι


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νησί Παλαιό Τρικέρι, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Βόλου, ο Κυβερνήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ» Ν. Βόλου 1582, διότι διαπιστώθηκε να εκτελεί περιηγητικό πλου από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ» Μαγνησίας προς Παλαιό Τρικέρι άνευ άδειας απόπλου από την αρμόδια Λιμενική Αρχή και χωρίς προηγούμενο έλεγχο των ναυτιλιακών του εγγράφων, έχοντας έξι (06) υπεράριθμους επιβάτες, (ήτοι 41 αντί για 35 σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του σκάφους) κάνοντας ψευδή ημερολογιακή εγγραφή στο Ημερολόγιο Γέφυρας ότι έφερε τριάντα επτά (37) επιβάτες.
Επιπρόσθετα ο Κυβερνήτης του σκάφους στερούνταν Κυβερνητικού διπλώματος, ως όφειλε, κατέχοντας αντ’ αυτού δίπλωμα skyper.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Κυριακής.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ?


ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ

Α.Ο ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΟΚ ΕΒΙΒΑ ΜΙΧΕΛΗΣ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ ΠΟΥ ΝΙΑΖΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ .......


Τα δελτία των ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Σκοπέλου,  παρέδωσε στον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή «ως περιουσιακό στοιχείο του Σκοπελίτικου λαού».ΣΗΜΕΡΑ 
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για στήριξη της ομάδας από πλευράς του Δήμου και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν χρήματα για αυτό τον σκοπό να βάζουν οι λίγοι ίδιοι.
Η ομάδα χρωστάει 10.000 ευρώ από περυσινές υποχρεώσεις τις οποίες θα καλύψουμε από την τσέπη μας... Μετά από 25 χρόνια η ομάδα σταματάει τις δραστηριότητές της.
ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΧΥΛΗΣ
 

Άκαρπες οι έρευνες για τον Ισπανό στη Σκιάθο

Άκαρπες είναι, μέχρι αυτή την ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό 56χρονου, Ισπανού τουρίστα, κατοίκου Βελγίου, στη Σκιάθο, που αγνοείται από χθες το μεσημέρι, αν και έγινε μεγάλη κινητοποίηση.
Παρά το γεγονός ότι στις έρευνες συμμετείχαν, στη διάρκεια της ημέρας Αστυνομία, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, η ΟΠΚΕ και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, με τη συνδρομή στρατιωτικού ελικοπτέρου με θερμική κάμερα και ότι επεκτάθηκαν ακόμη και σε άλλα σημεία του νησιού, όπως στο αεροδρόμιο, ο άτυχος τουρίστας δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί.
Σημειώνεται ότι ο 56χρονος Ισπανός, που κάνει διακοπές στο νησί με τη σύζυγο και τα παιδιά του και διέμεναν στη θέση Πλατανιάς, βγήκε στις 2 χθες το μεσημέρι για μια βόλτα και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής και αγνοείται. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε στην Αστυνομία στις 7 χθες το απόγευμα και έκτοτε σήμανε συναγερμός, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Αρχικά οι έρευνες έγιναν από ξηράς από την Αστυνομία και από θαλάσσης από το Λιμενικό, όλη τη νύχτα αλλά ήταν άκαρπες. Σήμερα από το πρωί επί τόπου πήγε κλιμάκιο της ΜΕΑΚ από τη Λάρισα, η ΟΠΚΕ και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών δυνάμεων Βόλου, ενώ συνέδραμε και ελικόπτερο του Στρατού με θερμική κάμερα, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα, στη διάρκεια όλης της ημέρας.
Οι έρευνες συνεχίζονται και το βράδυ από δυνάμεις της Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ.
Πάντως, από τη σύζυγο του τουρίστα έγινε γνωστό ότι έχει πρόβλημα υγείας και παίρνει χάπια αντικαταθλιπτικά, αλλά και για την καρδιά του.

Ο DEJAN LUČIĆ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!Προτροπὴ τοῦ Σέρβου συγγραφέα DEJAN LUČIĆ.
Ἕλληνες, ἦρθε ἡ ὥρα νὰ καταλάβετε τὴν ἀλήθεια καὶ νὰ αντιδράσετε. Ὁ Σέρβος συγγραφέας DEJAN LUČIĆ απευθύνει μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό. Διαβάζοντας τὸ μήνυμα, δὲν μπορεῖ κανεὶς νὰ μὴ φέρει στὴ μνήμη του τὶς πολιτικὲς κινήσεις τῶν τελευταίων ἐτῶν, τὴν ὠμὴ ἐπέμβαση τῶν ξένων, τὴν «πτώχευση», τὸν ρόλο τῶν ἡγετῶν τῆς Ἐκκλησίας, τὴν ἀδρανοποίηση Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, τὸν παραμερισμὸ τῆς Ρωσίας, καὶ πολλὰ ἄλλα.
Ὅποιος, μάλιστα, ἔχει παρατηρήσει λίγο ἔστω καὶ τὶς ὑπόγειες σχέσεις τῆς Νέας Τάξης πραγμάτων μὲ τὸ Βατικανὸ καὶ τὸν Οἰκουμενισμό, καταλαβαίνει καλύτερα τὴν φράση… τοῦ DEJAN LUČIĆ: «Ἡ Ἑλλάδα δέχθηκε ἐπίθεση γιατὶ εἶναι Ὀρθόδοξη χώρα»!
Τὸ «Μήνυμα πρὸς τοὺς ἀδελφοὺς Ἕλληνες
Ἦρθε ἡ ὥρα νὰ ξυπνήσετε καὶ νὰ καταλάβετε τὴν Ἀλήθεια. Ἐμεῖς στὴν Σερβία λέμε: ἡ ἀρκούδα χόρευε στὸ κατώφλι μας, καὶ τώρα ἔρχεται καὶ στὸ δικό σας. Δὲν εἶναι τυχαῖο ὅτι ἡ Ἑλλάδα ἀποσταθεροποιήθηκε λόγω τῶν χρηματικῶν δανείων, τὰ ὁποῖα ἦρθαν καὶ ἔφυγαν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα. Δὲν ξοδέψατε ἐσεῖς δισεκατομμύρια εὐρώ. Αὐτὰ τὰ δισεκατομμύρια ἦρθαν στὴν Ἑλλάδα καὶ ἔφυγαν μὲ σκοπό νὰ χρεωθεῖτε καὶ νὰ τὰ πληρώνετε, μὲ σκοπὸ κάποιος νὰ ἁρπάξει τὴν ἱερή σας Ἑλληνικὴ χώρα.
Οἱ Τοῦρκοι καὶ οἱ Γερμανοὶ θέλουν τὰ νησιὰ κοντὰ στὴν τουρκικὴ ἀκτή, ὅπου στὴ θάλασσα ὑπάρχει πετρέλαιο. Ἡ Κρήτη εἶναι σὲ κίνδυνο.
Κρητικοί: νὰ εἶστε ἡ ἀρχὴ τῆς ἀντίστασης κατὰ τῆς κατοχῆς τῆς Ἑλλάδας. Ἐσεῖς τὸ μπορεῖτε, ἐσεῖς τὸ ξέρετε, ἐσεῖς ὅλοι σὰν τοὺς Σπαρτιᾶτες, σὰν τὸν Ἀχιλλέα. Ὁ κάθε Κτηρικὸς εἶναι σὰν αὐτόν.
Ἐσεῖς Ἀθηναῖοι, Θεσσαλονικεῖς, ξέρετε τί πρέπει νὰ κάνετε. Νὰ εἶστε σοφοί. Χρησιμοποιεῖστε τὴν ἑλληνικὴ διασπορά. Χρησιμοποιεῖστε τὴν ἑλληνικὴ διπλωματία μέσῳ Ἐκκλησίας. Παντοῦ στὸν κόσμο. Ἐνεργοποιεῖστε τὸ ἑλληνο-αμερικανικὸ λόμπι σας. Συνεδεθεῖτε μὲ τοὺς Ἀρμενίου.
Ἡ Σερβία δέχθηκε ἐπίθεση γιατὶ εἶναι Ὀρθόδοξη χώρα. Ἡ Ἑλλάδα δέχθηκε ἐπίθεση γιατὶ εἶναι Ὀρθόδοξη χώρα. Τοὺς Ἀρμένιους στὴν Τουρκία τοὺς καταπιέζουν γιατὶ εἶναι Ἀρμένιοι, Ὀρθόδοξοι. Ὁ σκοπός, βέβαια, εἶναι ἡ Ρωσία. Ὁ σκοπὸς εἶναι νὰ ληστέψουν τὴν Ρωσία. Σ’ αὐτὴν τὴν προσπάθεια ληστείας τῆς Ρωσίας, τὸ πρῶτο ἐμπόδιο ἦταν ἡ Σερβία, τὸ δεύτερο ἐμπόδιο εἶστε ἐσεῖς οἱ Ἕλληνες. Πρᾶγμα ποὺ σημαίνει ὅτι ἐμεῖς οἱ Σέρβοι κι ἐσεῖς οἱ Ἕλληνες, καὶ ἴσως οἱ Βούλγαροι, πρέπει νὰ ἑνωθοῦμε, ἀλλιῶς θὰ ἐξαφανιστοῦμε. Ἡ Τουρκία, καὶ τὸ ἰσλάμ εἶναι ὁ κινητήριος μοχλὸς τῆς καταστροφῆς καὶ τῆς Ἑλλάδας καὶ τῆς Σερβίας, καὶ τῆς Εὐρώπης στὸ μέλλον.
Ἡ Γερμανία θέλει νὰ ἀπαλλαχθεῖ ἀπὸ τὸ πλεόνασμα τῶν Τούρκων στὸ δικό της ἔδαφος ἐπιστρέφοντάς τους στὰ Βαλκάνια. Εἶναι ἀπαραίτητο νὰ καταστραφεῖ καὶ νὰ μικρύνει ἡ Ἑλλάδα. Ἐσεῖς ξέρετε σὲ τί κατάσταση βρίσκεται ὁ Στρατός σας. Λένε ὅτι θὰ γίνει πόλεμος μικρός, σύντομος στὴ θάλασσα. Μπορεῖ νὰ εἶναι σύντομος γιατὶ θὰ γίνει προδοσία στὴν κορυφὴ τῆς ἡγεσίας σας ἀπὸ τοὺς Ἄγγλους κατασκόπους, οἱ ὁποῖοι δὲν δουλεύουν γιὰ τὰ συμφέροντα τῆς Ἑλλάδας.
Ἕλληνες ξυπνῆστε. Ἦρθε ἡ ὥρα νὰ ξυπνήσετε καὶ νὰ σηκωθεῖτε νὰ σταματήσετε τὴν καταστροφὴ τῆς Ὀρθοδοξίας στὴν Ἑλλάδα, στὰ Βαλκάνια καὶ στὸν κόσμο. Ἐνεργοποιεῖστε τὴ διπλωματία σας καὶ πρὸς τὴν Ἀνατολὴ καὶ πρὸς τὴν Δύση. Ψάξτε συμμάχους οἱ ὁποῖοι εἶναι ἐχθροὶ τῶν ἐχθρῶν σας. Νὰ εἶστε σοφοί.
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Δείτε το βίντεο με το μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Λιγότεροι τουρίστες, λιγότερα έσοδα για το 2012

Μειωμένες κατά 7,1% ήταν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση των εισπράξεων από... κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27 κατά 5,3% (Ιούνιος 2012: 849,4 εκατ. ευρώ, Ιούνιος 2011: 897,1 εκατ. ευρώ) καθώς και στη μείωση των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 27 κατά 10,3% ή 51,2 εκατ. ευρώ.

Η μείωση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27 ήταν το αποτέλεσμα της μείωσης των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ κατά 19,5% ή κατά 120 εκατ. ευρώ σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις εισπράξεις από τις σημαντικότερες αγορές προέλευσης ταξιδιωτών, αυτές από τη Γερμανία παρουσίασαν μείωση κατά 15,4% τον Ιούνιο 2012 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2011 (Ιούνιος 2012: 229,3 εκατ. ευρώ, Ιούνιος 2011: 270,9 εκατ. ευρώ), αυτές από τη Γαλλία παρουσίασαν μείωση κατά 5,7% τον Ιούνιο 2012 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2011 (Ιούνιος 2012: 81,4 εκατ. ευρώ, Ιούνιος 2011: 86,3 εκατ. ευρώ),ενώ αυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 63,8% (Ιούνιος 2012: 219,6 εκατ. ευρώ, Ιούνιος 2011: 134 εκατ. ευρώ).

Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 27 μείωση παρουσιάζουν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ κατά 47,4% οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 35,7 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση παρουσιάζουν οι εισπράξεις από τη Ρωσία κατά 9% οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 146 εκατ. ευρώ.

Στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2012 σημειώνεται μείωση κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Ιούνιο 2012 διαμορφώθηκε παρουσίασε μείωση κατά 6,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

tro-ma-ktiko.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου