Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ?(ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Από την μαρίνα του Ελιος όπου οι σκαφάτοι και οι φραγκάτοι απολαμβάνουν τσάμπα ρεύμα εις υγείαν των κορόϊδων Σκοπελιτών πουτο  πληρώνουν μέσω των Δημοτικών τελών.
Και καλά οι επιχειρηματίες του τουρισμού, πες πως κερδίζουν από την "φιλοξενία" των κότερων (αν και μεταξύ μας μόνο σκουπίδια αφήνουν , από τα τρόφιμα που ψωνίζουν στα Σούπερ Μάρκετ, οι περισσότεροι).
Οι συνταξιούχοι αγρότες και ναυτικοί γιατί να πληρώνουν , για ναχουν τζάμπα ρεύμα 24 ώρες το 24ωρο και τα αιρκοντίσια στο Full οι κοτεράδες, και μάλιστα μενουν για πολύ καιρό.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΒΑ 2012 ΞΕΣΤΡΑΒΟΘΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΊΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΣΑΣ !

Ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη οι συμμετοχές στην Aegean Regatta

To ερχόμενο Σάββατο (18/8) ξεκινά η Aegena Regatta, ο μεγαλύτερος ιστιοπλοϊκός αγώνας στην Ελλάδα. Μία εβδομάδα περίπου πριν, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη, αφού ήδη έχουν φθάσει τις 95.
Παρά τις όποιες δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, περισσότερα από 95 ιστιοπλοϊκά και εκατοντάδες άνθρωποι που θα απαρτίζουν τα πληρώματα είναι έτοιμοι για το μεγάλο αυτό γεγονός. Η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου και δεν είναι τυχαίο που διαφημίζεται από τα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα που ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα.
Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» θα ξεκινήσει από τη Μυτιλήνη, με τα σκάφη να επισκέπτονται συνολικά τέσσερα νησιά του Αιγαίου, πριν τερματίσουν στη Σύρο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
 Σάββατο 18 Αυγούστου 2012, ώρα 21.00: τελετή έναρξης
 Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, Ιστιοδρομία Ανοικτής Θάλασσας, Μυτιλήνη  - Οινούσσες (46 ναυτικά μίλια)
 Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, Ιστιοδρομίες Ελεγχόμενου στίβου (μέχρι 2 ιστιοδρομίες), Όρτσα – Πρίμα ή παράκτια (6 ή 12 ν.μ.)
Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, Ιστιοδρομία Ανοικτής Θάλασσας, Οινούσσες – Βολισσός (Χίος) (30 ν.μ.)
 Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, Ιστιοδρομία Ανοικτής Θάλασσας, Βολισσός – Ερμούπολη (Σύρος), (80 ν.μ.)
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012, ώρα 21.00: τελετή λήξης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 13 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την αποδέσμευση αστυνομικών από την φρούρηση στόχων

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 141/91 σχετικά με τις «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών». Με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, μεταξύ άλλων, αποδεσμεύονται αστυνομικοί από τη φρούρηση Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Περιφερειαρχών.
Στα κεντρικά σημεία του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο απεστάλη για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προβλέπεται συγκεκριμένα ότι:
· η διάθεση προσωπικού για τη φρούρηση ευπαθών στόχων, είτε αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία είτε κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων, καθώς και ο προσδιορισμός της, καθορίζεται με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής,
· ορίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τον καθορισμό του είδους της προστατευτικής φύλαξης των ευπαθών στόχων,
· εάν διαπιστωθεί ότι το διατιθέμενο αστυνομικό προσωπικό, εκτελεί καθήκοντα που δεν σχετίζονται με την αποστολή του, αντικαθίσταται άμεσα και ελέγχεται πειθαρχικά, ενώ η αρμόδια επιτροπή επανεξετάζει άμεσα την ανάγκη διατήρησης ή μη της συνοδείας ασφαλείας,
· εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι ασφαλείας, οι οποίοι θα αξιολογούνται, θα υπάρχει η δυνατότητα να φρουρούνται οι κατοικίες των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των Υπουργών, των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, των πρώην Πρωθυπουργών, των αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, καθώς και κτιριακές εγκαταστάσεις Υπουργείων, κομμάτων, τηλεοπτικών σταθμών κ.λπ.
· για τις παραπάνω περιπτώσεις, όπως και στις περιπτώσεις Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και Περιφερειαρχών, μετά από είκοσι (20) ημέρες από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, παύουν να ισχύουν οι ισχύουσες αποφάσεις για την προστατευτική τους φύλαξη, ενώ τυχόν νέα αιτήματα θα εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή.
Επιπλέον στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής εντολής του κ. Πρωθυπουργού, μειώνεται η συνολική δύναμη της Υπηρεσίας Ασφάλειας Προέδρου Κυβερνήσεως κατά είκοσι πέντε (25) αστυνομικούς, οι οποίοι κατανέμονται σε Αστυνομικά Τμήματα του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της αστυνόμευσης και της αποτελεσματικής πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας μειώνονται κατά 200, οι απεσπασμένοι αστυνομικοί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.). Οι αστυνομικοί αυτοί θα επιστρέψουν σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σποράδες Ανάδειξη του μνημείου Αλ. Παπαδιαμάντη


Η ανάδειξη του μνημείου που είναι αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη εντάσσεται στις προτεραιότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», που είχε καταθέσει προ μηνών σχετική πρόταση στο Δήμο Σκιάθου. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις οι οποίες θα δρομολογηθούν τον Οκτώβριο, από το Σύλλογο, με την άδεια και σύμφωνη γνώμη του Δήμου Σκιάθου. Συγκεκριμένα θα γίνουν εργασίες πέτρας, δενδροφύτευση στο παρτέρι που περιβάλλει το μνημείο, καθαρισμός των μαρμάρων και επίσης θα τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός, προκειμένου να αναδειχθεί η προτομή του κορυφαίου Σκιαθίτη διηγηματογράφου.
Με σκοπό την ανάδειξη του Μνημείου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Σκιάθος» κατέθεσε ενδεικτικώς δύο μελέτες προς έγκριση στο Δήμο Σκιάθου, του πολιτικού μηχανικού Χρήστου Μασσούρου και του αρχιτέκτονα Χατζημιχάλη Νικήτα, τις οποίες εκπόνησαν για λογαριασμό του Συλλόγου. «Θεωρούμε αναγκαία την αισθητική αναβάθμιση του Μνημείου που παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, ώστε να ανακτήσει τη διάσταση που του αξίζει ως σύμβολο και σημείο αναφοράς για το νησί μας» επισημαίνεται στην επιστολή του Συλλόγου προς τον Δήμο Σκιάθου.
Στο μεταξύ, σειρά δραστηριοτήτων καταγράφονται στον ετήσιο απολογισμό του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα της οικογένειας Χριστίνας Α. Σαρρή προς το Σύλλογο, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά πέτρινου τραπεζιού στο οποίο είχε γράψει διηγήματά του ο μεγάλος Συγγραφέας, στο Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων του Συλλόγου, καταγράφεται επίσης η πρωτοβουλία αποκατάστασης των δύο πηγών στην θέση Πυργί, που έχουν σχεδόν καταρρεύσει, με σκοπό την ανάδειξη και προστασία τους. Έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση για τον Σεπτέμβριο, με την άδεια και συνεργασία του Δήμου.

Με στόχο τη διατήρηση των παραδοσιακών τοπωνυμίων του οικιστικού ιστού της Σκιάθου, όπως είναι μέχρι σήμερα γνωστά μέσα από την προφορική παράδοση, «προχωρήσαμε στην κατασκευή και τοποθέτηση 20 ενημερωτικών πινακίδων, με τη σχετική αναφορά» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θόδωρος Τζούμας. Οι πινακίδες διακοσμήθηκαν με μοτίβα από την σκιαθίτικη υφαντική τέχνη, όπως έχουν καταγραφεί στην εμπεριστατωμένη μελέτη για το σκιαθίτικο λαϊκό πολιτισμό του Οικονόμου Γεωργίου Α. Ρήγα, «Σκιάθος λαϊκός πολιτισμός». Οι πινακίδες φιλοτεχνήθηκαν από Σκιαθίτισα καλλιτέχνιδα και τοποθετήθηκαν μετά από σχετική άδεια που έλαβε ο Σύλλογος από τον Δήμο. Τοπωνύμια όπως Τσαλαβούτα, Ποτόκι, Μεσοχώρι, Το Γλυφονέρι, Μεγάλο Καλντερίμι, Τα πευκάκια, Ο βράχος, κ.α., πήραν τη θέση τους «επίσημα» πια, διατηρώντας έτσι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού του νησιού.
Οι δράσεις του Συλλόγου επεκτείνονται σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του περιβάλλοντος και στο πλαίσιο αυτό συνδιοργανώθηκε με την Επιτροπή Περιβάλλοντος Δήμου Σκιάθου ανοιχτή συνάντηση Συλλόγων, Φορέων και Ενεργών Πολιτών με θέμα «Λήψη μέτρων για την παράνομη υλοτομία», στην διάρκεια της οποίας καθορίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας του μητρώου εθελοντών
Στις ενέργειες ευαισθητοποίησης της τοπικής και της σχολικής κοινότητας, εγγράφονται εξάλλου : η έκθεση με τίτλο «Τα ξεβράσματα της Θάλασσας» από αντικείμενα που συνέλεξαν οι Εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον «Ολοι μαζί, Σκιάθος καθαρή 2012», οι προβολές των οικολογικών ταινιών που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με τίτλο «Το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο», τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου που υλοποιήθηκαν, η Ορχήστρα της ανακύκλωσης κλπ. Εξίσου σημαντικές είναι, τέλος, οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν στο επίπεδο της ποιοτικής τουριστικής προβολής της Σκιάθου, οι κοινωνικές πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν, το σποτ για την προβολή της Σκιάθου και πολλές ακόμη αξιόλογες πρωτοβουλίες.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

"Ίμια" στην έρευνα και διάσωση: Τουρκική επιχείρηση ένα μίλι από τις ελληνικές ακτές!


Παραδοχές που τρομάζουν, ένα σύστημα ασφάλειας το οποίο "ρετάρει" χαρακτηριστικά, αντικειμενικές ευθύνες για επικίνδυνη επίδειξη αδιαφορίας (στην καλύτερη περίπτωση) και μια απαράδεκτη και ντροπιαστική διάθεσης αρχικά απόκρυψης και εν συνεχεία υποβάθμισης των Ιμίων στην έρευνα και διάσωση, συνθέτουν την επιβεβαίωση της αποκάλυψης του defencenet.gr για τα 'Ίμια της έρευνας κια διάσωσης" τα ξημςρώματα του Σαββάτου.Και μόνο ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και η Ακτοφυλακή επέτρεψαν σε τουρκικ΄σκάδη να εκτελέσουν αποστολή έρευνας-διάσωσης μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, σε απόσταση περίπου ενός μιλίου (και ούτε...) από τις ελληνικές ακτές, αυτό τα λέει όλα.
Σε ότι αφορά την Τουρκία το ότι συνέβη κινείται μεταξύ της προβοκάτσιας και της αποκόμισης κερδών από μια συστηματική προσπάθεια διαμοιρασμού του Αιγαίου σε δυτικά του 25ου Μεσημβρινού και ανατολικά αυτού. Δηλαδή πρακτικά διχοτόμηση του Αιγαίου.
Ας δούμε όλο το σκηνικό από την αρχή, όπως το αποκάλυψε το defencenet.gr περίπου 18 ώρες μετά το στήσιμό του:
""Ίμια" στο τομέα της έρευνας και διάσωσης είχαμε την χθεσινή νύχτα όταν θαλαμηγός με σημαία Μάλτας και πλήρωμα 5 ατόμων ουκρανικής καταγωγής προσάραξε μεταξύ Χίου και Οινουσσών, εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και οι Τούρκοι αμφισβητώντας έμπρακτα την ελληνική αρμοδιότητα έσπευσαν και διέσωσαν τους Ουκρανούς, ενώ από ελληνικής πλευράς οι δυνάμεις διάσωσης έφτασαν "κατόπιν εορτής".
Το πλήρωμα του σκάφους κάλεσε σε βοήθεια μέσα από την συχνότητα κινδύνου και παρά το γεγονός ότι το σκάφος βρισκόταν εντός του ελληνικού FIR, αλλά και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλαδή σε περιοχή 100% εντός της ελληνικής αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης, η τουρκική ακτοφυλακή υποκαθιστώντας το Λιμενικό και χωρίς καν να θέσει θέμα συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, έσπευσε επικαλούμενη "τουρκική αρμοδιότητα" και με ταχύπλοο σκάφος το οποίο πέρασε ανάμεσα Χίου και Οινουσσών κατάφερε να φτάσει πρώτο πριν τα ελληνικά σκάφη!
Περισυνέλεξε 3 από τα 5 μέλη του πληρώματος, ενώ τόσο το Λιμενικό, όσο και το ΓΕΕΘΑ που είναι αρμόδιο για τις αποστολές έρευνας και διάσωσης σε ότι αφορά την κατοχύρωση των ελληνκών δικαιωμάτων, ουσιαστικά απουσίασαν από το όλο σκηνικό".
Αυτά γράφαμε το βράδυ του Σαββάτου (λόγω της συσκότισης και του "σφραγίσματος" όλων των δυνητικών πηγών, αρχικά η πληροφόρηση αναφερόταν σε επεισόδιο που έγινε δυτικά της Χίου, αλλά τελικά τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα: Έγινε σε ένα 100% ελεγχόμενο (υποτίθεται) από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης, σημείο, ανατολικά της Χίου και δυτικά των Οινουσών και ΓΕΕΘΑ με την Ακτοφυλακή αναζητούσαν δικαιολογία στο ότι ... δενε ξέπεμψε σήμα κινδίνου η θαλαμηγός!).
Μεσα σε αυτό το στενό εκτυλίχθηκε το επεισόδιο, το μοποίος το επιβεβαίωσε με την ακόλουθη ανακοίνωση η Ακτοφυλακή το απόγευμα της Κυριακής.
Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση που εκδόθηκε 37 ώρες μετά το επεισόδιο και αφού βέβαια είχε αποκαλυφθεί από το defencenegt.gr:
"Πρώτες πρωινές ώρες της 11/08/2012, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους που κινείτο επί της οριογραμμής νοτιοανατολικά των Οινουσσών.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. προς την ανωτέρω περιοχή όπου στις 02.35 εντόπισε το εν λόγω σκάφος νοτιοανατολικά της βραχονησίδας «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΑ», εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τουρκική ακταιωρό.

Συγκεκριμένα η ανωτέρω ακταιωρός είχε προσεγγίσει το Θ/Γ «SELENA» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε προσαράξει στα «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΑ» και ο Κυβερνήτης του οποίου μη γνωρίζοντας ότι βρίσκεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως ισχυρίστηκε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με φίλο του στην Τουρκία, όπου του ανέφερε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Προφανώς ο φίλος του ως αποδέκτης της τηλεφωνικής κλήσης κινητοποίησε την Τουρκική Ακτοφυλακή. Δεν υπήρξε καμία εκπομπή κινδύνου από το εν λόγω σκάφος στις προβλεπόμενες συχνότητες.

Στο Θ/Γ σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Μπόντρουμ, επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί (υπήκοοι Ουκρανίας) εκ των οποίων οι τρεις (03) επιβιβάστηκαν με βοηθητικό σκάφος (tender) στη τουρκική ακταιωρό και η οποία τη στιγμή που έφθασε το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ στη περιοχή απομακρυνόταν με κατεύθυνση την περιοχή του Τσεσμέ.

Εν συνεχεία το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε όλες τις διαδικασίες έρευνας – διάσωσης που προβλέπονται ενώ παράλληλα στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν επιπλέον πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. από όμορες Λιμενικές Αρχές καθώς και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ» Ν.Χ. 259 με υλικά και μέσα απορρύπανσης με τη βοήθεια του οποίου αποκολλήθηκε το Θ/Γ σκάφος «SELENA». Οι διαδικασίες έρευνας – διάσωσης ολοκληρώθηκαν από τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, με τη ρυμούλκηση του ανωτέρω Θ/Γ σε τοπικό νεωλκείο στην περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΟΛΟΣ» όπου και κατέπλευσε ασφαλώς στις 12.45. Κατά τη διαδικασία αποκόλλησης του σκάφους δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου".

Και φυσικά κανείς δενσ κέφθηκε να στείλει ένα σκάφος, αν πιστέψουμε την ανακοίνωση, που να εμποδίσει την τουρκικη ακτοφυλακή να εκτελέσει την αποστολή! Και εν συνεχεία προπάθησαν να κρύψουν όπως "η γάτα τα περιττώματά της κάτω από το χαλί", το όλο επεισόδιο.
Η ίδια η ανακοίνωση είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη και απλά να πούμε ότι τα ίδια ακριβώς περί "φίλων" στην Τουρκίαμας ανέφερε πηγή του ΓΕΕΘΑ που επικοινώνησε με το defencenet.gr λίγο πριν εκδοθεί και η ανακοίνωση της Ακτοφυλακής.
Δηλαδή έχουμε ένα σκάφος, το οποίο πρσαράζει σε βραχονησίδες μεταξύ δύο ελληνκών νησιών, σε ένα στενό δίαυλο, όπου κανονικά πρέπει να ελέγχονται και τα ... ψάρια που περνούν, κανείς δεν έχει αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται και μόνο όταν φτάνει το τουρκικό σκάφος από την μικρασιατική ακτή, γίνεται ανιτληπτό ότι κάτι συμβαίνει!
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το χάσμα ασφάλειας να πούμε ότι οι Οινούσσες αποτελούσαν πρωταρχικό στόχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη "Βαριοπούλα του Αιγαίου" που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια, το σχέδιο "SUGA", το οποίο προέβλεπε απόβαση και κατάληψη του νησιού, μεταξύ των άλλων ενεργειών στο Αιγαίο. Η θαλαμηγός έχει προσαράξει "μπροστά στη μύτη" του ελληνικού συστήματος ασφαλείας, το οποίο όμως δεν βλέπει τίποτα.
Ούτε ελέγχεται το σκάφος το οποίο μέσα στη νύχτα έχει "παρκάρει" στο δίαυλο.
Από εκεί και πέρα έχουμε τις γελοίες δικαιολογίες περί "φίλων"! Κάτι που κανένας, βέβαια, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, αλλά που πέρα από το κωμικοτραγικό του όλου θέματος, δεμ νομίζουμε ότι μπορεί να αποτελέσει καν δικαιολογητικό: Θα μπορούσε δηλαδή να γίνει ένα τροχαίο στον Έβρο από κάποιους Ουκρανούς και να ζητηθεί από την τουρκική τροχαία να επιληφθεί του θέματος; Όχι βέβαια. Αλλά πρόκειται για το ίδιο ακριβώς γεγονός.
Σε ότι αφορά την ουσία του τι συνέβη: Δύο είναι τα ενδεχόμενα, όπως αναφέρουν σοβαρές πηγές του Πολεμικού Ναυτικού από τις οποίες ζητήθηκε η γμώμη τους: Στην καλύτερη περίπτωση, οι Ουκρανοί είχαν εφοδιαστεί με τουρκικου χάρτες που δείχνουν ότι όλες οι περιοχές ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού είναι τουρκικής αρμοδιότητας σε ότι αφορά την έρευνα και διάσωση. Βλέπουμε λοιπόν ότι εργάζονται σε βάθος για να παγιώσουν τις διεκδικήσεις του.
Στην χειρότερη έχουμε μία κλασική προβοκάτσια: Ουκρανοί σε θαλαμηγό που έχει φύγει από την Κωνσταντινούπολη και προσαράζει ανάμεσα σε δυο ελληνικά νησιά και ζητεί την βοήθεια της τουρκικής ακτοφυλακής! Από μόνο του "μυρίζει" από μακριά.
Για το "ρετάρισμα" του συστήματος ασφάλειας, τι να πούμε; Η κλασική παντελής έλλειψη επιτήρησης της ναυσιπολοΐας στο Αιγαίο, ακόμα και στα "καυτά" σημεία των συνόρων, η διενέργεια αποστολής έρευνας και διάσωσης από την Τουρκία μέσα σε μια περιοχή όχι απλώς ελληνικής αρμοδιότητας, αλλά 100% της ... Ελλάδας και απόδειξη στην πράξη στους διεθνούς οργανισμούς ότι μπορεί να επέμβει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα ακόμα και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανάμεσα σε δυο ελληνικά νησιά που υποτίθεται ότι είναι (ή πρέπει να είναι) "με το δάκτυλο στην σκανδάλη".
Η προϊούσα αποσύνθεση του συστήματος ασφάλειας, αρχίζει και τρομάζει. Τα στελέχη πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν χωρούν δικαιολογίες, ούτε για τις οικονομικές δυσκολίες τους, ούτε για την έλλειψη μέσων που καταγράφεται, για να επιτρέπουν τέτοια επεισόδια. Η Ιστορία δεν θα γράψει ότι ο εθνικός ακρωτηριασμός ήρθε λόγω οικονομικών δυσκολιών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αστυνομικός χτύπησε 18χρονο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με καταγγελία, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένας αστυνομικός χτύπησε με φακό 18χρονο μοτοσικλετιστή και τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το thebest, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε κεντρικό δρόμο της Ερμούπολης Σύρου.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό μπλόκο ο νεαρός μοτοσικλετιστής πέρασε από το σημείο μαζί μ’ έναν συνεπιβάτη και ξαφνικά ο αστυνομικός τον χτύπησε με μεγάλο φακό στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον.

Ο 18χρονος αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έκαναν ράμματα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υποβληθούν μηνύσεις.

Τα καλά παιδιά κι ο δράκος

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΓΑΝΙΑΡΗ


Το 2006, μία μαθήτρια από τη Βουλγαρία καταγγέλλει το βιασμό της από τέσσερις συμμαθητές της στην Αμάρυνθο. Τα ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή παίρνουν το μέρος των θυτών, κατηγορώντας μάλιστα και το θύμα ότι το ίδιο προκάλεσε το βιασμό του.
Η εθνικότητα του θύματος, αλλά και η καταγωγή (εθνική και ταξική) των θυτών, υπαγορεύει στα κυρίαρχα μέσα την υπεράσπιση των ελληνοπαίδων παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που φαίνεται να υπάρχουν εναντίον τους. Εξάλλου, οι βιαστές είναι γόνοι των καλύτερων οικογενειών της Αμαρύνθου.


Στις 22 Ιουλίου του 2012, μία 15χρονη γίνεται θύμα βάναυσης επίθεσης και βιασμού που έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά της στην εντατική. Η σκληρότητα και η φύση της επίθεσης, το νεαρό της ηλικίας του θύματος, η περιορισμένη σχέση που μπορεί να έχει μια μικρή κοινωνία όπως αυτή της Πάρου με το εγκληματικό φαινόμενο, αλλά κυρίως η πιθανότητα ο δράστης να είναι μετανάστης αποτέλεσαν μερικούς μόνο από τους παράγοντες που έδωσαν πανελλαδικό ενδιαφέρον στην είδηση. Ο δεύτερος αυτός βιασμός, όμως, θα αντιμετωπιστεί πολύ διαφορετικά από τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα από τότε, χωρίς η ελληνική δημοσιογραφία να μην μας παράσχει νέες, ολοένα και πιο σκληρές πληροφορίες για την επίθεση αυτή. Μπροστά στους δέκτες, αλλά και στις εφημερίδες, από τις 22 Ιουλίου έχει οργανωθεί μια περίεργη αφήγηση - συνδυασμός εγκληματολογικής ορολογίας, πρωτοφανούς ωμότητας και χυδαίου ρατσισμού. Το μέρος που έγινε η επίθεση, η διάρκειά της, τα ακριβή τραύματα, πόση ώρα το θύμα διατήρησε τις αισθήσεις του, τα χτυπήματα στα βράχια, συνδυάζονται με πιθανολογήσεις ως προς το ποσοστό των βιασμών που  γίνονται από μετανάστες και την πιθανότητα γονιδιακής τους προδιάθεσης, ενώ η ίδια η 15χρονη παρουσιάζεται ως νεκρή («Η μικρή που δε θα ξαναδεί ηλιοβασίλεμα», όπως έγραφε ο Θέμος Αναστασιάδης). Παίρνοντας «εκδίκηση» για την υπόθεση της Αμαρύνθου, τα μέσα αποφαίνονται οριστικά επί της υπόθεσης πριν λάβει χώρα οποιαδήποτε νομική διαδικασία, ενώ ολόκληρη η κοινωνία έχει αναγνωρίσει στο πρόσωπο ενός 21χρονου μετανάστη τον δράστη. Του έχει αποδώσει μάλιστα και τον γνωστό χαρακτηρισμό που αποδίδεται στους βιαστές: δράκος, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να απουσιάζει η μνήμη του τελευταίου διαβόητου δράκου της Ελλάδας (ο δράκος του Σέιχ Σου), ελληνικής καταγωγής, που εκτελέστηκε έπειτα από δίκη-παρωδία.

Με την προσαγωγή του πιθανού δράστη, ενός 21χρονου Πακιστανού, οι εγκληματολογικές αναλύσεις των δημοσιογράφων δεν σταματούν. Ο λόγος τώρα πια βασίζεται στην καταγωγή του δράστη, που φαίνεται να δικαιολογεί τα πάντα και να έχει από πριν διαγράψει την αλληλουχία των πράξεων που οδήγησαν στην επίθεση. Ένα έμφυλο έγκλημα ερμηνεύεται με βάση το στοιχείο της αλλοδαπότητας. Η βία του άντρα απέναντι στη γυναίκα μετατρέπεται σε βία των μεταναστών απέναντι σε μία ολόκληρη κοινωνία, που μάλιστα φαίνεται να υιοθετεί γυναικεία χαρακτηριστικά: Η απροστάτευτη Ελλάδα απέναντι στον μολυσματικό ξένο εχθρό, η ελληνική οικογένεια που απειλείται από την βία των παράνομων εισβολέων. Με τον τρόπο αυτό, η ελληνική δημοσιογραφία φτιάνει την εικόνα του παραβάτη στην Ελλάδα του 2012. Βασικό στοιχείο του εγκληματικού αυτού προτύπου (που βέβαια χτίζεται εδώ και χρόνια από το ελληνικό κράτος) είναι η εθνικότητα. Η διαφορετική από την ελληνική καταγωγή συνιστά επιβαρυντικά στοιχείο, «προνομιακό» για την πλήρωση των υποστάσεων των εγκλημάτων, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που η δίκη να καθίσταται περιττή διαδικασία. Πριν από την υποψία οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης έχει τελεστεί μία άλλη, τόσο σημαντική, που να δικαιολογεί την μελλοντική καταδίκη: η κατοχή διαφορετικής ιθαγένειας.

Το πρότυπο του εγκληματία-μετανάστη που οικοδομείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν είναι άσκηση για την αλλαγή της ατζέντας (όπως λαθεμένα πιστεύει ακόμα η αριστερά) και έχει προ πολλού ξεφύγει από τα πλαίσια ενός μικροπολιτικού παιχνιδιού εντυπώσεων. Η συγκρότηση αυτού του εγκληματικού υποκειμένου, σε συνδυασμό με την γνωστή ρητορεία των τελευταίων τριών χρόνων για τις ρίζες της ελληνικής κρίσης (που εστιάζονται στους αλλοδαπούς μικροπωλητές του κέντρου) δικαιολογεί την προσαγωγή 6.690 μεταναστών, τη σύλληψη 1.555, τη διαρκή παρουσία χιλιάδων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, τη στρατιωτική επιχείρηση από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο Σταθμό Λαρίσης. Πάνω στο πρότυπο του αλλοδαπού εγκληματία, των a priori επικίνδυνων αυτών ομάδων εξαθλιωμένων, μπορεί να στηριχθεί η διαμόρφωση ενός πιο αυταρχικού κράτους, η ραγδαία αύξηση της καταστολής ενάντια σε όσους θα αντιδράσουν στη νεοφιλελεύθερη επίθεση, να χτιστεί μία κοινωνία τάξης και ασφάλειας. Η συγκρότηση του μετανάστη-εγκληματία δεν είναι πια ψηφοθηρικό παιχνίδι, αλλά στρατηγική επιλογή.

Οι ομάδες όμως που απειλούν τη συνοχή αυτής της κοινωνίας διαρκώς διευρύνονται. Ξεκινώντας από τους μετανάστες, ο εσωτερικός εχθρός ολοένα και μεγαλώνει, ώστε να χωρά τους τοξικοεξαρτημένους, τις εκδιδόμενες γυναίκες και τους αστέγους. Την ίδια στιγμή, οι κρατικοί μηχανισμοί παρουσιάζονται αδύναμοι να τα βάλουν με τις πολλαπλές αυτές εστίες ανομίας στην κοινωνία. Είναι ανάγκη, επομένως, να επιστρατευθεί ένας βοηθός και αυτή τη φορά να μη λειτουργεί πια στο παρασκήνιο (όπως στην εξέγερση του Δεκέμβρη), αλλά να είναι ξεκάθαρα κομμάτι της τιμωρίας. Ο βοηθός αυτός δε μπορεί να είναι άλλος από τα μέλη τη Χρυσής Αυγής. Η τελευταία δε, ανταποκρίθηκε στο ρόλο με την πρώτη ευκαιρία: περιμένοντας να λιντσάρει τον 21χρονο Πακιστανό πριν μπει στο πλοίο, αναλαμβάνοντας την εκκαθάριση του Αιτωλικού από τους Ρομά, αλλά και θέτοντας τα μέλη της σε διαθεσιμότητα και επίσημα πια για την υπεράσπιση του κέντρου της Αθήνας. Το πρότυπο του παραβατικού μετανάστη, λοιπόν, δε διαμορφώνει στη συνείδηση της κοινωνίας μόνο τον εχθρό-εγκληματία, αλλά και τον βοηθό-υπερασπιστή. Ο τελευταίος δεν είναι πια μόνο οι κρατικοί μηχανισμοί (η οργανωμένη έννομη τάξη, που θα έλεγαν κάποιοι), αλλά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η κατασκευασμένη φιγούρα του μετανάστη-εγκληματία μας πληροφορεί ποιοι χωράνε σε αυτή την κοινωνία και ποιοι όχι, ποιοι έχουν αναλάβει την προστασία αυτής της κοινωνίας και ποιους πρέπει να απωθήσουν. Κι αν οι μετανάστες, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι εκδιδόμενες (και σε λίγο οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι διαδηλωτές) θα θεωρούνται από πριν ύποπτοι, τα καλά παιδιά της Αμαρύνθου μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Έτσι κι αλλιώς, έχουν τον υπερασπιστή με το μέρος τους.
Πηγή: www.rednotebook.gr

Για την επίσκεψη του Σιμόν Πέρες στην Αθήνα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, για την επίσκεψη του Σιμόν Πέρες.

Σταθερή στην απόφαση της για ολόπλευρη συνεργασία με το Ισραηλινό, σιωνιστικό κράτος δολοφόνο, η Ελληνική κυβέρνηση διαμέσου της Προεδρίας της Δημοκρατίας προσκάλεσε (και πάλι μήνα Αύγουστο!) τον πρόεδρο του, Σιμόν Πέρες. Να θυμίσουμε ότι ο Κάρολος Παπούλιας είχε συναντηθεί πέρσι στο Ισραήλ με τον Πέρες, τον Νεντανιάχου και τον Λίμπερμαν, μόλις μια βδομάδα μετά την απόφαση της Αθήνας να απαγορέψει τον απόπλου του «Στόλου της Ελευθερίας» προς την Γάζα. Ήταν μια επίσκεψη που έδειχνε ξεκάθαρα τον προσανατολισμό της κυβέρνησης όσον αφορά το παλαιστινιακό ζήτημα.
Ο Πέρες βαρύνεται και αυτός με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αφού σε όλη του την διαδρομή πρωτοστάτησε στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού. Τα όσα είπε και ζήτησε αλλά και οι δηλώσεις όσων τον υποδέχτηκαν, αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για μια εθιμοτυπική επίσκεψη του, αντιθέτως μας προετοιμάζουν για μια συχνή παρουσία των σιωνιστών στην χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.
Σαν σύλλογος έχουμε μιλήσει εδώ και καιρό για την επικίνδυνη αυτή στροφή προσέγγισης με το Ισραήλ και την τεράστια ανάγκη κινητοποίησης όλων των προοδευτικών ανθρώπων ώστε να μην γίνει πραγματικότητα.
Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν υπήρξαν αντιδράσεις αλλά έγινε δεκτός και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, χωρίς μάλιστα ο τελευταίος να προβεί σε καμία δήλωση ή σχόλιο, προκαλώντας έκπληξη και αγανάκτηση σε όσους χρόνια τώρα αγωνίζονται στο πλευρό των Παλαιστινίων. Θεωρούμε σημαντικό λάθος την κίνηση αυτή – ακόμη κι αν δικαιολογείται με βάση το πρωτόκολλο – από τον επικεφαλής ενός κόμματος που μέχρι τώρα κρατούσε μια στάση υπεράσπισης του αγώνα των Παλαιστινίων και είχε καταγγείλει όλες τις βαρβαρότητες του Ισραήλ. Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι μια μικρή κακή παρένθεση.
Συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα στον Παλαιστινιακό λαό μέχρι την νίκη του
 
Να διακοπεί κάθε σχέση με τον σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ – όχι στην εξομάλυνση και τη λήθη
 
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
http://intifadagr.wordpress.com/

«Δελτάδες» ξυλοκοπούν πολίτη, επειδή είχε στην τσάντα του την «Κόντρα»

Είναι γνωστό ότι η ομάδα «Δέλτα» της Αστυνομίας στελεχώθηκε προσωπικά από περιβόητο αξιωματικό, συνταξιούχο πλέον, με κριτήριο τα νεοναζιστικά και ακροδεξιά φρονήματα των μπάτσων. Ηθελαν μια ομάδα ακόμα πιο «μαύρη» από τα ΜΑΤ, που θα εφορμά με τα μηχανάκια μέσα στις διαδηλώσεις. Φωτογραφίες αυτών των ανθρωποειδών να σηκώνουν στον αέρα διαδηλωτές έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές το γύρο το κόσμο.

Τελευταία τους έβγαλαν και στη «γύρα», εντάσσοντάς τους στο σχεδιασμό της Αμεσης Δράσης. Και βέβαια, όταν βγάζεις σε περιπολίες τέτοια φασισταριά, αυτά θα ψάξουν την ευκαιρία να εκτονώσουν τα ζωώδη αισθήματά τους. Πάντα με συμπεριφορά σκουληκιού, γιατί στο μυαλό σκουλήκια είναι.
 
Τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, γύρω στη 1 με 1:30, ο σύντροφος Τ.Κ. γυρνούσε με το μηχανάκι του στο σπίτι του, έχοντας μαζί και ένα φίλο του. Στη γωνία Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων τον σταματάει ομάδα της Δέλτα.

Πρέπει να ήταν γύρω στα τέσσερα μηχανάκια με διπλάσιο αριθμό μπάτσων και επικεφαλής έναν πανύψηλο.  Του ζήτησαν τα χαρτιά του, σήκωσε τη σέλα και όταν άρχισε να τους τα δίνει με τη σειρά, ένας έχωσε το χέρι στην τσάντα που ο Τ.Κ. είχε κάτω από τη σέλα και τράβηξε το τελευταίο φύλλο της «Κόντρας», το οποίο προφανώς είχε δει. Οταν ο σύντροφος διαμαρτυρήθηκε ζητώντας το λόγο γιατί έβαλε το χέρι στην τσάντα του, του απάντησε «τώρα θα δεις». Πήγε στον επικεφαλής με την εφημερίδα στο χέρι, του την έδειξε, κάτι είπαν και αμέσως κατέβηκαν όλοι από τα μηχανάκια και άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν τον Τ.Κ.  Χτυπούσαν με αγκωνιές, χαστούκια και μπουνιές στο σώμα, ενώ ταυτόχρονα άφριζαν: «Προδότες, καταστρέψατε τη χώρα», «λίγα είναι τα ψωμιά σας», «το παίζεις και μάγκας, γαμώ την αναρχία σας, θα σας λιώσουμε βρομιάρηδες» και άλλα τέτοια.
 
Επειδή ο Τ.Κ. διαμαρτυρόταν συνεχώς, ενώ ο φίλος του είχε παγώσει από τρόμο, ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε, ιδίως όταν προσπαθούσε να διακρίνει αριθμούς από τα μηχανάκια των μπάτσων. Και βρισιές: «Κάτσε προσοχή, ρε μ…ί», «Στη Δέλτα μόκο» κ.λπ. Αναγκάστηκαν να φωνάξουν περιπολικό και βρέθηκαν όλοι μαζί στο ΑΤ Εξαρχείων. Επειδή ο σύντροφος φώναζε ότι δεν φεύγει, αν δεν του δώσουν τα ονόματα όλων των μπάτσων της ομάδας που τον κακοποίησε και επειδή προφανώς ο αξιωματικός υπηρεσίας κατάλαβε τι έγινε και δεν ήθελε να πάρει πάνω του την ευθύνη, τον ξαναέβαλαν στο περιπολικό και βρέθηκαν πάλι όλοι μαζί στο κτίριο της Τροχαίας Αθηνών. Εκεί οι θρασύδειλοι Δελτάδες έλεγαν πως δήθεν δε σταμάτησε στο σήμα τους και πως δε φορούσε κράνος. Εκοψαν, μάλιστα, και μια κλήση για κράνος, την οποία ο Τ.Κ. δεν υπέγραψε και δεν παρέλαβε, γιατί κράνος φορούσε.
 
Ο κωδικός της συγκεκριμένης ομάδας, τον οποίο έδωσαν στο σύντροφο οι υπεύθυνοι της Τροχαίας, είναι «Δ-24 Δέλτα».

Ο Τ.Κ. μαζί με τον πατέρα του, τον οποίο είχε στο μεταξύ ειδοποιήσει, επέστρεψαν στο ΑΤ Εξαρχείων, όπου τους αντιμετώπισαν με περισσότερη ευγένεια, ενώ επιβεβαίωσαν τον κωδικό της ομάδας. Προφανώς, κατάλαβαν τι συνέβη.

Ισως να έχουν βρεθεί μπροστά και σε άλλα παρόμοια περιστατικά. Αφού το σκέφτηκαν καλύτερα, δεν υπέβαλαν μήνυση στο ΑΤ και καλά έκαναν, γιατί είναι λάθος να υποβάλεις μήνυση σε ΑΤ. Ενημερώνουν αμέσως τους δικούς τους και τους βάζουν να κάνουν και αυτοί μήνυση. Μήνυση μόνο στην εισαγγελία.

Το θέμα, όμως, δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό. Ενα φύλλο της «Κόντρας» ήταν αυτό που εξόργισε τα φασιστοειδή της «Δέλτα», που έχουν μάθει να ενεργούν στο σκοτάδι και να χτυπάνε πολλοί μαζί έναν. Αν αυτά τα σκουλήκια θέλουν κάτι, ξέρουν πού είναι τα γραφεία της «Κόντρας». Ας περάσουν από εκεί. Δε θα καλέσουμε τον Δένδια να συμμαζέψει τα σκυλιά του, γιατί ξέρουμε ότι αυτός τ’ αμόλυσε στο δρόμο. Θα ρωτήσουμε, όμως, τον Κουβέλη, αν έχει σκοπό να τοποθετηθεί σ’ αυτό το θέμα ή αν θα εξακολουθήσει, μαζί με τον Ρουπακιώτη, να παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους.
 

Διακόπτουν συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ


Προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αναμένεται να παρουσιαστούν από τη διακοπή της συνεργασίας των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Με αναστολή συνεργασίας από τις 20 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου απειλούν τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί, αν δεν υπάρξει αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων του Οργανισμού για το α’ εξάμηνο του 2012 ή δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τακτοποίηση του θέματος.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ) εκφράζει την αγανάκτησή της για την εισήγηση της τρόικας για περαιτέρω περικοπές συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων τα 800 εκατ. αφορούν στον ΕΟΠΥΥ, την ώρα που ήδη ο Οργανισμός παρουσιάζει 1,5 δισ. ευρώ έλλειμμα, ενώ οι οφειλές του στους παρόχους είναι άγνωστο, αν είναι πλέον διαχειρίσιμες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 230 εκατ. ευρώ στους συμβεβλημένους ιατρούς (ιατρικές επισκέψεις από το Μάρτιο 2012 και το σύνολο σχεδόν των ιατρικών πράξεων από την αρχή της λειτουργίας του, τον Ιανουάριο του 2012).
Απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι  ελευθεροεπαγγελματίες κλινικοί και εργαστηριακοί ιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αναμένουν έως την 20/8/2012 την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλών, επισκέψεων και πράξεων, από τον Ιανουάριο 2012 έως και τον Ιούνιο 2012, έτσι όπως προβλέπεται από τη μεταξύ τους σύμβαση, συμπεριλαμβανομένου και του παρακρατηθέντος 10%, επί των λίγων πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί.
Καλούν επίσης το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να δεσμευθεί γραπτώς για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής όλων των παλαιοτέρων οφειλών προς το σύνολο του ιατρικού κόσμου, συμβεβλημένους και μη, από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
«Οι ανοχές και οι αντοχές μας έχουν ημερομηνία λήξης και πλέον έλαβαν τέλος. Η κοινωνική πολιτική στις πλάτες των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων δεν θα αποδεχόταν να εργάζεται απλήρωτη επί σειρά πολλών μηνών! Καλούμε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον αρμόδιο υπουργό κ. Μ. Σαλμά να πουν την αλήθεια στους Έλληνες, ότι οι εισφορές τους για υγειονομική περίθαλψη δεν καταλήγουν στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και να μην είναι βιώσιμος» καταλήγει η ανακοίνωση.
Αν έως αυτή την καταληκτική ημερομηνία δεν υπάρξει αποπληρωμή των οφειλόμενων ή εναλλακτικά ρητή και έγγραφη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ με συγκεκριμένη ημερομηνία τακτοποίησης του θέματος, τότε από την ερχόμενη Δευτέρα 20/8/2012 έως και την Κυριακή 2/9/2012 δηλώνουν αναγκασμένοι να αναστείλουν τους όρους της σύμβασης με τον Οργανισμό.
Οι φαρμακοποιοί
Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, κατόπιν έκτακτης γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισαν να προβούν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, από τις 16 Αυγούστου, εάν μέχρι τότε δεν έχουν εξοφληθεί όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τα μέλη του Συλλόγου.
Μάλιστα το κλίμα αγανάκτησης έχει γίνει πιο έντονο το τελευταίο διάστημα, αφού υπάρχουν πολλές φήμες, ότι μπορεί τα παλιά χρέη των προηγούμενων Ταμείων από το 2011, να τα πάρουν σε ομόλογα.
Οι φαρμακοποιοί δεν έχουν πληρωθεί εδώ και ένα μήνα. Η τελευταία φορά που εξοφλήθηκαν, ήταν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και σχετιζόταν με την εξόφληση του Απριλίου. Η αναστολή θα διαρκέσει μέχρις ότου καταβληθούν από τον ΕΟΠΥΥ τα οφειλόμενα προς τους φαρμακοποιούς.
Πάντως δεν αποκλείεται λόγω της οικονομικής αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό, οι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν την κινητοποίηση μέχρι και το Σεπτέμβριο.
Πλήρης άσκηση στην αγγειοχειρουργική από το Πανεπιστημιακό
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αναγνωρίστηκε ως κατάλληλο να χορηγεί πλήρη άσκηση, στην ειδικότητα της αγγειοχειρουργικής, σύμφωνα με την αριθμ. Υ7α/Γ.Π./οικ/161667/17-12-2007 (ΦΕΚ 2429/τ.Β΄/27-12-2007) απόφαση του ΥΥ&ΚΑ.
Για την εν λόγω ειδικότητα συστάθηκαν δύο θέσεις ειδικευόμενων ιατρών, οι οποίες μετατράπηκαν από την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής στην ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής.
Η πλήρωση των πιο πάνω θέσεων σε πρώτη φάση και εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων των ενδιαφερομένων ιατρών είναι μεγαλύτερος του αριθμού των θέσεων, θα γίνει ύστερα από κλήρωση της μιας θέσης. Στη δεύτερη θέση θα προταθεί ο πρώτος ιατρός από τη νέα λίστα προτεραιότητας που θα διαμορφωθεί από την κλήρωση, μετά από την κένωση της θέσης από την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 3/9/2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 μ. στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώπιον Επιτροπής που θα  συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη και στην οποία θα συμμετέχουν και δύο   από τους ενδιαφερόμενους ιατρούς.
Στην κλήρωση μπορούν να λάβουν μέρος όσοι ιατροί πληρούν τις προϋποθέσεις τοποθέτησης – πρόσληψης:
1. Έχουν εκπληρώσει τα τρία χρόνια Χειρουργικής και δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία διορισμού,
2. οι ιατροί που έχουν υποβάλλει αίτηση για τη συγκεκριμένη ειδικότητα σε άλλο Νοσ/μείο,
3. καθώς επίσης και οι ιατροί, οι οποίοι ειδικεύονται σε νοσοκομείο που δεν χορηγεί πλήρη ειδίκευση.
Το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων είναι από 20/8/2012 έως 31/8/2012, δέκα εργάσιμες ημέρες.

Η Παναγία σε όλη την Ελλάδα

alt
Από την 1η Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία των Ορθόδοξων χριστιανών για να τιμήσουν τη μητέρα του Θεανθρώπου, αλλά και όλων των ανθρώπων, την αειπάρθενο Μαρία, που στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται η Κοίμησή της.
Έτσι από την πρώτη του μήνα οι πιστοί αρχίζουν τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, που αποτελεί για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια. Χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία λίγο πριν τη μετάστασή της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλο τον κόσμο και θα γίνει η «μεσίτρια» στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Το πρόσωπο της Παναγίας όμως για τους Έλληνες έχει και εθνική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο. Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.

Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα της Παναγιάς, αλλά και στο Βέρμιο Ημαθίας, όπου τιμάται η Παναγιά των ξεριζωμένων Ποντίων.

Τήνος - Η Παναγία του έθνουςΗ εικόνα της Παναγίας της Τήνου βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1823, έπειτα από πολλές προσπάθειες και «με την υπόδειξη της Παναγίας στη μοναχή Πελαγία», στην ιστορική Μονή της «Κυράς των Αγγέλων», στο Κεχροβούνι.

Με Βασιλικό Διάταγμα του 1836, καθιερώθηκε ο εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο να είναι οκταήμερος και να διαρκεί έως τα «εννιάμερα της Θεοτόκου», στις 23 Αυγούστου, όπου μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, κατάνυξης και σεβασμού, ψάλλονται ύμνοι και εγκώμια, μπροστά στον επιτάφιο και την εικόνα.

Ο δρόμος που οδηγεί από το λιμάνι στο ναό του Ευαγγελισμού, όπου βρέθηκε η εικόνα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της άρρηκτης σχέσης του ελληνισμού με την Ορθοδοξία.

Ημαθία – Μία Πόντια από την Αθήνα
Η Παναγία Σουμελά αποτελεί το σύμβολο της ποντιακής πίστης, αν και η πρώτη ονομασία της θαυματουργής εικόνας ήταν Αθηνιώτισσα.
Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Μετά τον θάνατό του τη μετέφερε στην Αθήνα ο μαθητής του Ανανίας και τοποθετήθηκε σε περικαλλή ναό της Θεοτόκου. Έτσι αρχικά ονομάστηκε ως Παναγία η Αθηνιώτισσα.

Στο τέλος του 4ου αιώνα (380-386 μ.Χ.), σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία η Αθηνιώτισσα εμφανίστηκε ως όραμα στους μοναχούς Σωφρόνιο και Βαρνάβα, στη Αθήνα, και τους κάλεσε στην εκκλησία.

Εκεί είδαν την εικόνα να σηκώνεται από το προσκυνητάρι, να βγαίνει από το παράθυρο και να πετάει προς τα ουράνια. Συγχρόνως, άκουσαν την Θεοτόκο να λέει: «Πηγαίνω στην Ανατολή. Προπορεύομαι στο όρος Μελά. Ακολουθήστε με...».

Οι μοναχοί την ακολούθησαν και στο όρος Μελά, στον Πόντο, όπου στάθηκε, κτίστηκε μεγάλος Ναός και Μονή. Έτσι η εικόνα πήρε την ονομασία Σουμελά από τη φράση «στου Μελά». Το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, μοναχοί έθαψαν την εικόνα, μαζί με άλλα κειμήλια. Με την ανταλλαγή, τα ιερά κειμήλια παραχωρήθηκαν και το 1931 τα ξέθαψε και τα έφερε στην Ελλάδα, ο Αμβρόσιος ο Σουμελιώτης. Η εικόνα επανήλθε στην Αθήνα και παρέμεινε στο Μουσείο έως το 1951. Τότε, το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Θεσσαλονίκης πρότεινε το κτίσιμο ναού στις πλαγιές του Βερμίου, στην Καστανιά Βέροιας.

Μικρόκαστρο Κοζάνης– Καβάλα παν στην εκκλησιά
Ιδιαίτερος είναι ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας στο Μικρόκαστρο, του δήμου Βοΐου- Κοζάνης.
Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας, που χρονολογείται από το 1603, ενώ εντύπωση προκαλεί η αναβίωση του εθίμου των προσκυνητών καβαλάρηδων από τη Σιάτιστα. Το έθιμο των καβαλάρηδων προσκυνητών έρχεται από την τουρκοκρατία, όταν αποτελούσε ευκαιρία για τους σκλαβωμένους να δείξουν τη λεβεντιά και τον πόθο τους για λευτεριά.

Πάρος– Η Παναγία με τις 100 πόρτες
Ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής βρίσκεται στην Παροικιά, της Πάρου. Για τον ναό υπάρχουν δύο ονομασίες: «Καταπολιανή» και «Εκατονταπυλιανή». Σύμφωνα με την παράδοση, η Κατοπολιανή έχει ενενήντα εννέα φανερές πόρτες, ενώ η εκατοστή είναι κλειστή και δεν φαίνεται. Η πόρτα αυτή θα φανεί και θα ανοίξει, όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη.

Πολλές παραδόσεις αναφέρονται στην ίδρυση της Εκατονταπυλιανής. Η πρώτη πληροφορεί ότι, όταν η Αγία Ελένη μητέρα πήγαινε στην Παλαιστίνη για να βρει τον Τίμιο Σταυρό, έφτασε στην Πάρο και προσευχήθηκε σ’ έναν μικρό ναό που βρίσκονταν στη θέση της Εκατονταπυλιανής. Κατά την προσευχή της έκανε τάμα ότι αν βρει τον Τίμιο Σταυρό, θα χτίσει στη θέση αυτή έναν μεγάλο ναό. Η προσευχή της εισακούστηκε. Βρήκε τον Τίμιο Σταυρό και, πραγματοποιώντας το τάμα της, ανήγειρε τον μεγαλόπρεπο ναό της Εκατονταπυλιανής. Μία δεύτερη παράδοση αναφέρει ότι το τάμα της Αγίας Ελένης ολοκλήρωσε ο γιος της Άγιος Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου, καθώς η ίδια δεν πρόλαβε.

Κεφαλονιά– Τα φιδάκια της Παναγιάς

Στη νότια Κεφαλονιά, κοντά στο χωριό Μαρκόπουλο, βρίσκεται ο ναός της Κοιμήσεως. Εκεί από τη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (6 Αυγούστου) εμφανίζονται μέσα κι έξω από τον ναό μικρά φίδια. Είναι τα λεγόμενα «φίδια της Παναγίας». Στη θέση αυτή, λέει η παράδοση, υπήρχε ένα παλιό μοναστήρι της Παναγιάς, μεγάλο και πλούσιο. Όταν το μοναστήρι δέχτηκε επίθεση από πειρατές οι καλόγριες για να μην πέσουν στα χέρια τους παρακάλεσαν την Παναγία να τις κάνει πουλιά, ή φίδια. Έτσι, σαν φίδια, ιερά πλέον, γυρίζουν κάθε χρόνο στις αρχές του Αυγούστου και όσο περνούν οι μέρες πληθαίνουν. Την παραμονή της Κοιμήσεως «πλημμυρίζουν» τον ναό.

Σύμφωνα με την παράδοση αν κάποια χρονιά τα φίδια δεν παρουσιασθούν, είναι κακό σημάδι. Αυτό συνέβη το 1940 και το 1953, όταν το νησί δοκιμάσθηκε από τους σεισμούς.

Λέσβος- Παναγία Αγιασώτισσα
Στην ενδοχώρα της Λέσβου, στην Αγιάσο, ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους. Η ομώνυμη εικόνα είναι έργο του ευαγγελιστή Λουκά, πλασμένη με κερί και μαστίχα. Πολλοί από τους προσκυνητές, με αφετηρία την πόλη της Μυτιλήνης, περπατούν 25 χιλιόμετρα για να φθάσουν στον αυλόγυρο της εκκλησίας, όπου διανυκτερεύουν. Την ημέρα της γιορτής της Παναγίας, ύστερα από τη λειτουργία, γίνεται η περιφορά της εικόνας γύρω από τον ναό, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις φθάνουν στο αποκορύφωμά τους με τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Κάρπαθος- Η Παναγία της Ολύμπου
Διαφορετικός είναι ο εορτασμός στην Όλυμπο της Καρπάθου. Οι λειτουργίες είναι βαθιά συνδεδεμένες με το πένθος που χαρακτηρίζει τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου και το αποκορύφωμα του παραδοσιακού εορτασμού είναι ο χορός που γίνεται στη μικρή πλατεία, μπρος στην εκκλησιά της Παναγίας, με τους οργανοπαίκτες να παίζουν τον Κάτω Χορό. Ο χορός, αργός και πάντα με σταθερό βήμα και κατανυκτική διάθεση, κρατά για ώρες.

Αμοργός- Η Χοζοβιώτισσα
Στην Αμοργό, πάνω σε έναν γκρεμό 300 μέτρων δεσπόζει το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας που τιμάται στις 15 Αυγούστου. Κτίστηκε το 1088 μΧ από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α’ Κομνηνό, σύμφωνα με επιγραφή της Ι. Μονής. Για τον τρόπο άφιξης της εικόνας στην Αμοργό υπάρχουν δύο παραδόσεις: Η πρώτη λέει ότι η εικόνα βρέθηκε μέσα σε μία βάρκα εκεί ακριβώς που είναι κτισμένο το σημερινό μοναστήρι. Λέγεται ότι την εικόνα τοποθέτησε μία ευσεβής κυρία μέσα σε βάρκα από την πόλη Χόζοβα της Παλαιστίνης και την άφησε να ταξιδέψει μόνη της στη θάλασσα, για να γλιτώσει από τα χέρια των εικονομάχων.

Η δεύτερη εκδοχή λέει ότι τη θαυματουργή εικόνα έφεραν στην Αμοργό μοναχοί από το μοναστήρι του Χοτζεβά της Παλαιστίνης, που βρίσκεται κοντά στην Ιεριχώ, οι οποίοι έφυγαν λόγω των διωγμών από τους εικονομάχους.

Περνώντας από την Κύπρο οι μοναχοί έπεσαν πάνω σε ληστές που βεβήλωσαν, έκοψαν στα δύο και έριξαν στη θάλασσα την εικόνα. Τα δύο τεμάχια ήρθαν με θαυματουργό τρόπο κάτω από το βράχο της Αμοργού κι ενώθηκαν μόνα τους χωρίς να διακρίνεται τίποτε από την τομή.

Άλλοι λένε ότι συγκολλήθηκαν από τους μοναχούς που συνέχισαν το ταξίδι τους, έφτασαν στην Αμοργό και έκτισαν το μοναστήρι στον τόπο που τους υπέδειξε η Παναγία. Μάρτυρας για τον τόπο αυτό ήταν η σμίλη, που για αιώνες βρισκόταν σφηνωμένη στο βράχο και έπεσε το 1952.

Nίσυρος– Παναγία ΣπηλιανήΈνας από τους πιο πολυήμερους και ξεχωριστούς εορτασμούς της Παναγιάς πραγματοποιείται στο νησί της Νισύρου. Εδώ γιορτάζεται το Nιάμερο της Παναγίας, που ξεκινά στις 6 Αυγούστου, γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Το έθιμο είναι αφιερωμένο στη γυναίκα, καθώς οι μαυροντυμένες Eννιαμερίτισσες (γυναίκες ταγμένες στην Παναγία) αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λατρευτική δράση. Εγκαθίστανται στον χώρο του μοναστηριού της Παναγίας της Σπηλιανής που βρίσκεται μέσα στο κάστρο των Ιπποτών, προσκυνούν και καθαρίζουν τον χώρο και τα ιερά σκεύη.

Στην πραγματικότητα, διεξάγονται δύο παράλληλες λατρευτικές τελετουργίες, η επίσημη εκκλησιαστική από τους ιερείς και η ανεπίσημη με ιέρειες τις Eννιαμερίτισσες, που ακολουθούν αυστηρή νηστεία, κάνουν 300 μετάνοιες κάθε εικοσιτετράωρο και ψάλλουν. Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, με τη λήξη της λειτουργίας, οι ιερείς λιτανεύουν την εικόνα της Παναγίας ως το χωριό για να ευλογήσει το πανηγύρι. Οι Eννιαμερίτισσες, από την άλλη πλευρά, κρατούν τους δίσκους με τα κόλλυβα και προπορεύονται, ανοίγοντας τον δρόμο για την ιερή εικόνα. Το γλέντι ξεκινά τη στιγμή που η εικόνα φτάνει στο χωριό, με τον τοπικό χορό της «κούπας», τραγούδια και άφθονο κρασί, ενώ οι Εννιαμερίτισσες αποσύρονται.

Σκιάθος– Η Βαγγελίστρα των Σποράδων
Πνιγμένη μέσα στο πράσινο, στον μυχό του ρέματος του Λεχουνιού και πλάι στις πηγές του, την τοποθεσία Αγαλιανού, κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Σκιάθου, την Καραφλυτζανάκα, είναι κτισμένη η Ιερά Κοινοβιακή Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας ή της Βαγγελίστρας, όπως το λένε οι Σκιαθίτες. 

Η ανοικοδόμηση της Μονής άρχισε το 1794 από μία μικρή ομάδα μοναχών του κινήματος των «Κολλυβάδων», που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το Άγιο Όρος, λόγω του αναβρασμού που υπήρχε τότε με αφορμή την ημέρα κατά την οποία έπρεπε να τελούνται κανονικά τα μνημόσυνα, το Σάββατο δηλαδή αντί της Κυριακής και βασικό σύνθημα την επιστροφή στην αρχαία παράδοση της Εκκλησίας.
Χιλιάδες προσκυνητών συρρέουν τον δεκαπενταύγουστο, όπου την παραμονή το βράδυ γίνεται η έξοδος του επιταφίου της Παναγίας, μέσα σε ατμόσφαιρα μοναδικής κατάνυξης, υπό την συγκινητική μελωδία των εγκωμίων της Θεοτόκου που ψάλλουν όλοι μαζί οι Σκιαθίτες. Ένα έθιμο που συναντάται σε λίγα μέρη της Ελλάδος. Το Μοναστήρι γιορτάζει δύο φορές τον χρόνο, στις 25 Μαρτίου και στις 15 Αυγούστου.

Πάτμος- Ο επιτάφιος της Παναγίας

Στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο, οι μοναχοί τηρούν το έθιμο του επιταφίου της Παναγίας, έθιμο με βυζαντινές καταβολές. Ο χρυσοποίκιλτος επιτάφιος της Παναγίας περιφέρεται στα σοκάκια του νησιού σε μεγαλοπρεπή πομπή, ενώ οι καμπάνες του μοναστηριού και των άλλων εκκλησιών ηχούν ασταμάτητα.

Κουφονήσια- Με τα καΐκια στην Παναγιά
Τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει η Παναγία στο Κάτω Κουφονήσι. Μετά τη λειτουργία προσφέρεται φαγητό από τους κατοίκους και κατόπιν εκείνοι μεταφέρονται με τα καΐκια τα οποία κάνουν αγώνες για το ποιος θα περάσει τον άλλο στο Πάνω Κουφονήσι.

Άνδρος- Παναγία Φανερωμένη
Το Κάστρο Φανερωμένης είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στην περιοχή του Κορθίου, σε ύψωμα κοντά στο χωριό Κοχυλού. Τον Δεκαπενταύγουστο γίνεται εδώ μεγάλο πανηγύρι στην Παναγία τη Φανερωμένη, που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.

Ρόδος– Παναγία ΚρεμαστήΚαι στο νησί της Ρόδου η λατρεία, οι παραδόσεις και οι θρύλοι που συνοδεύουν την Παναγία προκαλούν το ενδιαφέρον και το θαυμασμό μας. Αναμφισβήτητα το πιο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας στο νησί της Ρόδου, είναι το πανηγύρι της Κρεμαστής.

Πυργί Χίου– Θρησκευτική κατάνυξη και γλέντι
Στο Πυργί υπάρχουν 50 εκκλησίες. Το Δεκαπενταύγουστο, γίνεται το τοπικό πανηγύρι που ξεκινά με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην εκκλησία της Παναγιάς και ολοκληρώνεται στην πλατεία, όπου χορεύεται ο «Πυργούσικος», χορός γρήγορος και χαρούμενος.


Θάσος– Το τραπέζι της Παναγίας
Πατάτες, ρύζι, μοσχάρι και στιφάδο περιλαμβάνει το γεύμα που παρατίθεται στο μεγάλο τραπέζι που συμμετέχουν όλοι οι πιστοί που έχουν συρρεύσει στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Παναγία της Θάσου, στο χωριό που πήρε το όνομά του από τη Θεοτόκο. Μετά τη λιτάνευση της εικόνας, που συνοδεύεται από πολυμελή μπάντα, όλοι μαζεύονται στο προαύλιο της εκκλησίας, με σκοπό να φουντώσει το γλέντι, με χορούς από όλη την Ελλάδα, μεζέδες και κρασί.

Ζαγοροχώρια– Ηπειρώτικα πανηγύρια για να τιμήσουν την Παναγιά
Ξακουστά σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι τα πανηγύρια της Παναγίας που γίνονται τον Δεκαπενταύγουστο στα Ζαγοροχώρια. Σε χωριά όπως η Βίτσα και το Τσεπέλοβο, οι εκδηλώσεις στη μνήμη της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι τριήμερες και προσφέρουν την ευκαιρία για ατελείωτο γλέντι με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς. Κι ενώ οι δύο πρώτες ημέρες το γλέντι είναι ανοιχτό για όλους, την τρίτη και τελευταία ημέρα της χαράς και του κεφιού, τον πρώτο λόγο έχουν οι ντόπιοι, με τοπικούς σκοπούς και ηπειρώτικους χορούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σπάμε το εμπάργκο των ΜΜΕ & δημοσιογράφων Υπηρεσίας... για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας! (Libya- Syria - BERNARD-HENRI LEVY- Israeli emissary of death)

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ?


ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΕΝΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΗ ΔΕΝ ΤΗΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΟΜ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ ....

Σε ασφυκτικό κλοιό οι ληστές της ΠάρουΘέμα χρόνου αποτελεί πλέον ο εντοπισμός και η σύλληψη των τεσσάρων δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στη Νάουσα της Πάρου, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να γνωρίζουν την ταυτότητα ορισμένων εξ αυτών.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για άνδρες ηλικίας 30 έως 35 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι έφθασαν στο νησί τρεις ημέρες πριν από την αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank.

Η αστυνομία ήδη έχει πραγματοποιήσει 15 προσαγωγές, ενώ έχει κάνει εκατοντάδες ελέγχους σε δρόμους και σε καταλύματα της Πάρου.

Εξετάζουν δεύτερο όχημα διαφυγής


Υπό αστυνομική ανάλυση βρισκόταν ακόμη ένα Ι.Χ. που βρέθηκε στην περιοχή της Νάουσας, για το οποίο έγινε η εκτίμηση ότι ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως δεύτερο όχημα διαφυγής από τους δράστες, μετά την πυρπόληση του κλεμμένου αυτοκινήτου στον Αμπελά. Ωστόσο, η έρευνα δεν απέδωσε χρήσιμα στοιχεία.

Περισσότερο φως στην εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να ρίξουν οι μαρτυρίες ατόμων που είδαν, την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάρο, το μαύρο Opel Corsa με τα φιμέ τζάμια, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες στη φονική ληστεία και εν συνεχεία το πυρπόλησαν.

Στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο


Παράλληλα, καθοριστική θεωρείται η εξέταση ενός κινητού τηλεφώνου που έπεσε από έναν από τους δράστες, ύστερα από τη συμπλοκή με τον άτυχο οδηγό ταξί έξω από την τράπεζα.

Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων τόσο από το κινητό όσο και από το μαντίλι αλλά και από το καπέλο ενός εκ των δραστών. Επίσης, αναμένουν και τα αποτελέσματα από την επεξεργασία των εικόνων από τις κάμερες της Alpha Bank, για να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των εμπλεκομένων.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για συμμορία Αλβανών, η οποία είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται και με τη ληστεία τράπεζας στις Σπέτσες στις 16 Ιουλίου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζουν πολλές ομοιότητες με τη συγκεκριμένη ληστεία, καθώς και σ' αυτήν  την περίπτωση οι δράστες ήταν τέσσερις, είχαν στόχο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, ενώ έφεραν ακριβώς και την ίδια τουριστική περιβολή.

Ωστόσο, στις δύο ληστείες υπάρχουν και σημαντικές διαφορές. Οι δράστες των Σπετσών είχαν καλάσνικοφ. Επίσης, υπάρχουν αναφορές για παρουσία στη ληστεία μιας γυναίκας, ενώ αντίθετα τέτοιες μαρτυρίες δεν υπήρξαν στην περίπτωση της Πάρου.

Η ληστεία στο Praktiker

Στο μικροσκόπιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται το περιστατικό που διαδραματίστηκε τον Νοέμβριο του 2010 στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος «Praktiker» στη Λ. Βουλιαγμένης.

Τότε τρία άτομα είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο Αλβανών ληστών. Οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πήγαν στο «Praktiker» του Ελληνικού και στο πάρκινγκ του καταστήματος ακινητοποίησαν έναν πελάτη, του πήραν 300 ευρώ και το αυτοκίνητό του και διέφυγαν με τα δύο οχήματα.

Εντοπίστηκαν, ωστόσο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι τους καταδίωξαν. Ο ένας εκ των δραστών κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο άλλος, με το αυτοκίνητο του πελάτη του «Praktiker», μπήκε αντίθετα στη Λ. Βουλιαγμένης, παρασύροντας δύο μοτοσικλέτες και ένα ποδήλατο.

Τελικά, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Τότε είχαν γίνει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του ληστή με το κλεμμένο αυτοκίνητο, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε ότι το όχημα της συγκεκριμένης ληστείας είναι το ίδιο με αυτό που είχαν οι δράστες της δολοφονίας του 53χρονου Δημήτρη.
ΖΟΥΓΚΛΑ

Έκθεση σκοπελίτικων παραδοσιακών προϊόντων

Για ακόμα μια χρονιά, στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου, πραγματοποιείται η έκθεση σκοπελίτικων προϊόντων που ξεκίνησε στις 3 του Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 17 του μήνα.
Κάθε βράδυ οι παραγωγοί της Σκοπέλου, παρουσιάζουν στα γεμάτα με αγροτικά προϊόντα τραπεζάκια τους, την παράδοση του νησιού μέσα από την καλλιέργεια και την τοπική παραγωγή.
Αγαθά πρώτης ύλης αλλά και επεξεργασμένα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, με μια ιδιαίτερα νησιώτικη σφραγίδα.
Γλυκά όπως η πεντανόστιμη αμυγδαλόπαστα, οι ροζέδες, τα χαμαλιά, το γλυκό κουταλιού Αυγάτο(ποικιλία δαμάσκηνου που παράγεται στην Σκόπελο), σοκολατάκια με δαμάσκηνο αλλά και… λάδι, πευκόμελο, μέλι με κερήθρα, μέλι με πρόπολη, ρακόμελο, μαρμελάδα, κρασί, τσίπουρο, ξύδι, ξυδόμελο, βαλσάμικο, μηλόξυδο, ελιές, συναγρίδα, τόνος, τραχανάς με γάλα και σιτάρι χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, τσιτσίραφα, κρίταμα, κόκκινα δαμάσκηνα(που χρησιμοποιούνται μόνο στην μαγειρική) , δαμάσκηνα βιολογικά αποξηραμένα καθώς και βερίκοκα, διάφορα βότανα, όπως αρωματική ρίγανη κ.α, βαλσαμόλαδο ή αλλιώς σπαθόλαδο, σαπούνι με βότανα, λαδοσάπουνο, κεραλοιφή, λικέρ με διάφορες γεύσεις και πολλά άλλα ελκυστικά προϊόντα!
Πολλοί από τους παραγωγούς διαθέτουν και πιστοποίηση όπως τα δαμάσκηνα Γρυπιώτη με έγκριση της BIOHELLAS, τα προϊόντα της επιχείρησης «κτήμα Κίμων» με έγκριση της ΔΗΩ, κ.α.
Ένα μεγάλο παζάρι δοκιμών και απολαύσεων, ευκαιρία για όσους επισκεφτούν το νησί μέχρι τις 17 και θα γευτούν από κοντά την πολυτέλεια της φύσης…

«Νέρωνες» διώχνουν τους τουρίστες

ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ 15 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΚΑΙ ΒΑΡΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

* Δεύτερο κρούσμα μέσα σε τρεις μέρες *Άρον- άρον φεύγουν οι τουρίστες, ενώ κάτοικοι και επιχειρηματίες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους

ΒΟΛΟΣ (Γραφείο «Ε», της Ελένης Χάνου)
Τον τρόμο σκορπίζουν στο Πήλιο οι εμπρηστές αυτοκινήτων που χθες το πρωί, «χτύπησαν» στο Παπά Νερό. Δεκαπέντε διαδοχικές εκρήξεις σε ισάριθμα αυτοκίνητα, τροχόσπιτα και σε μία βάρκα που ήταν σταθμευμένα στο δημοτικό πάρκινγκ της περιοχής, σήκωσαν όλο το χωριό στο πόδι. Από καθαρή τύχη δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, καθώς δεν υπήρχε κανείς στο πάρκινγκ ή μέσα στα δύο τροχόσπιτα, ωστόσο δημιουργήθηκε πανικός στην κατασκήνωση που γειτνιάζει με το χώρο στάθμευσης και στην οποία φιλοξενούνται 200 παιδιά. Σοκ υπέστησαν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, στην πλειοψηφία τους επισκέπτες στην περιοχή- που ήρθαν για ολιγοήμερες διακοπές και είδαν τις περιουσίες τους να τυλίγονται στις φλόγες.
Το δεύτερο απανωτό κρούσμα –μετά τους έξι εμπρησμούς στο Ανήλιο- οδήγησε αρκετούς τουρίστες σε... άτακτη φυγή και την τοπική κοινωνία σε... αυτό-οργάνωση. Ήδη με ανοιχτή επιστολή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Κώστας Λεβέντης, καλεί τους ξενοδόχους, να λάβουν μέτρα προστασίας των περιουσιών τους και των περιουσιών των πελατών τους και από χθες το βράδυ, κάτοικοι και επιχειρηματίες δήλωναν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, παρά τα μέτρα που αποφάσισαν από κοινού να δρομολογήσουν Αστυνομία, Πυροσβεστική και Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ
Μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι κάτοικοι του Ανηλίου σηκώθηκαν στο πόδι από τις τρεις απανωτές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε σταθμευμένα ανά ζεύγη αυτοκίνητα σε τρία διαφορετικά σημεία του χωριού.
Χθες, ο εφιάλτης «ζωντάνεψε» στο δημοτικό πάρκινγκ στο Παπά Νερό κι ενώ η περιοχή κατακλύζεται από τους επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου.
Στις 5:30 το πρωί, «χτύπησαν» αυτή τη φορά οι εμπρηστές. Σημειώθηκαν απανωτές εκρήξεις που σήκωσαν στο πόδι ολόκληρο το χωριό.
Οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Δεκαπέντε εκρήξεις όσα και τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο πάρκινγκ, έσπειραν τον πανικό.
Σε ελάχιστα λεπτά τα 15 οχήματα μεταξύ των οποίων δύο τροχόσπιτα και μια βάρκα με τρέιλερ, τυλίχθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Η φωτιά επεκτάθηκε και σε πέντε δέντρα στο χώρο του πάρκινγκ, χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έσπευσε με οκτώ οχήματα και 15 άνδρες, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
200 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ
Το δημοτικό πάρκινγκ βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την κατασκήνωση στο Παπά Νερό. «Αν ένα δένδρο έπαιρνε φωτιά, τα παιδιά θα εγκλωβίζονταν στην κατασκήνωση», έλεγε τρομοκρατημένος κάτοικος της περιοχής.
Οι κατασκηνωτές, βγήκαν άρον- άρον από τις σκηνές και επικράτησε πανικός. Τρομοκρατημένοι εμφανίστηκαν κάτοικοι και επιχειρηματίες από τη γύρω περιοχή, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν και ζούσαν.
Πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» την περιοχή και η απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ιδιοκτητών των οχημάτων που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά.
Το νέο περιστατικό, δεν άφησε πολλά περιθώρια... επιλογών και δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες που τα μάζεψαν και έφυγαν άρον- άρον για να μην πάθουν τα ίδια.
«Θα αδειάσει όλο το χωριό», έλεγαν επιχειρηματίες της περιοχής, που βλέπουν στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν να πλήττεται βάναυσα το εισόδημά τους.
«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»
Δεν ήταν όμως μόνο οι σειρήνες της πυροσβεστικής που ήχησαν για το χθεσινό περιστατικό. Το νέο κρούσμα εμπρησμού, σήμανε «συναγερμό» για Αστυνομία και Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου.
Επί τόπου στο Παπά Νερό έσπευσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Β. Χαλάτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Απ. Αλαμάνας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Ν. Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου, Γ. Αντώνογλου.
Στη σύσκεψη που έγινε με φόντο τα οχήματα- αποκαΐδια, αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων. Διάσπαρτα πυροσβεστικά οχήματα σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή και περιπολίες από ομάδες πυροπροστασίας κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, συνθέτουν τα έκτακτα μέτρα από πλευράς πυροσβεστικής και Δήμου.
Μπλόκα σε όλο το Πήλιο, στήνει η αστυνομία για τον εντοπισμό και σύλληψη των εμπρηστών.
Ωστόσο τα «δρακόντεια» μέτρα που εφαρμόζονται ήδη από χθες το βράδυ, στο Πήλιο, φαίνεται να μην καθησυχάζουν κατοίκους και επιχειρηματίες, που όπως δήλωναν χθες θα πάρουν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους.
Άμεση ήταν η αντίδραση και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Κώστα Λεβέντη, ο οποίος καλεί τα μέλη του κλάδου σε αυτό- οργάνωση.
Με ανοιχτή επιστολή του προς τους ξενοδόχους της Μαγνησίας, ο κ. Λεβέντης αφήνει αιχμές και εναντίον του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου:
«Είμαστε στο σταυροδρόμι της εξαφάνισης ή της επιβίωσης μας.
Δυστυχώς οι επιλογές δεν είναι πολλές… είναι μία και μοναδική αυτή της επιβίωσης μας.
Επιβίωση ενάντια στους ανύπαρκτούς «σωτήρες» μας.
Επιβίωση ενάντια στην ανυπαρξία του κράτους ενάντια στο κράτος «μπαταχτσής».
Επιβίωση ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προστασίας της περιουσίας μας.
Επιβίωση ενάντια στα ανύπαρκτα σχέδια της δήθεν προστασίας του πολίτη χωρίς την εξασφάλιση των αντίστοιχων πόρων για την απόκτηση υλικού και ανθρώπινου δυναμικού.
Στάχτη και αποκαΐδια έγιναν τα αυτοκίνητα επισκεπτών και κατοίκων συμπληρώνοντας ένα κρίκο ακόμα σ’ αυτή την μεγάλη αλυσίδα των έκνομων πράξεων στην περιοχή μας, στην περιφέρειά μας, στην χώρα μας. Μάταια η αστυνομία προσπαθεί προφανώς με την εκ των προτέρων καλή της πρόθεση να καθησυχάσει τους πολίτες τους επιχειρούντες για τις δικές της ενέργειες αλλά η διάθεση με την δυνατότητα απέχει πολύ.
Πολιτικές πρακτικές ετών έχουν οδηγήσει στην αποδυνάμωση της αστυνόμευσης τόσο στην πόλη πολύ δε μάλλον στην ύπαιθρο.
Με ανύπαρκτα στην πράξη σχέδια πολιτικής προστασίας του διευρυμένου Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου συγκάλεσαν τους έχοντας την αρμοδιότητα και περιγραφόμενους στους καλλικρατικούς νόμους και αρμοδιότητες… αρμόδιους φορείς, για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι, τα απαιτούμενα εργαλεία και το ανθρώπινο δυναμικό, καταφεύγοντας σε εθελοντική εργασία η οποία όμως δεν είναι ούτε καταγεγραμμένη ούτε οργανωμένη να αντιδράσει.
Πάρτε την πρωτοβουλία μονοί σας και οργανώστε αφ ενός την ασφάλεια της περιουσίας σας αφ εταίρου την ασφάλεια των πελατών μας και της περιουσίας τους γιατί σε αυτή την φάση που διανύουμε είναι ότι το πολυτιμότερο έχουμε.
Μην περιμένετε από κανένα έξω από την δική σας δυνατότητα να σταθεί στο πλευρό σας. Προλάβετε   με δράσεις και παρεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς κοινόχρηστους σας χώρους στα σημεία στάθμευσης των αυτοκινήτων, συνεργαστείτε με συναδέλφους σας για χαμηλότερα κοστολόγια για κοινές δράσεις φύλαξης χρησιμοποιώντας κοινό ανθρώπινο δυναμικό η την τεχνολογία .
Οι «σωτήρες» μας είτε αυτοί βρίσκονται σε τοπικό επίπεδο είτε σε κεντρικό αυτή την στιγμή έχουν μια σοβαρή απασχόληση και δικαιολογία : υπάρχει κρίση.
Για μας όμως δεν υπάρχει δικαιολογία».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΚΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΕΑΡΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.


ΚΚΕ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156
e-mail: mailbox@gt.kke.gr, http://www.kke.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΕΑΡΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον «Ξένιο Δία» τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Ο νεαρός Ιρακινός που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνο ένα από τα θύματά τους. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών. Αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού.
Αθήνα 12/8/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Με δυο μισθούς τόσα πολλά ?


ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΕΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ?

Ρε ποιους δημόσιους υπαλλήλους ψάχνουν από το ΣΔΟΕ στην Σκόπελο για το πόθεν έσχες ατράνταχτης περιουσίας?


ΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ .ΕΛΑ ΝΤΕ

Τάσος Κουράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ που τιμάει την αριστερά, ασυμβίβαστος, αδέσποτος, παλικάρι που δεν πουλάει ιδέες και αγώνες!

Του Τάσου Κουράκη
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης

Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.
Καθώς καθυστερεί, εξαιτίας των διακοπών η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα μπορούσα να θέσω το θέμα της συνάντησης του Προέδρου του Κόμματος με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, και επειδή μια βδομάδα μετά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να κοινοποιήσω τις σκέψεις μου καθώς η συνέχιση της σιωπής μου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συναίνεση στην καθόλου «εθιμοτυπική συνάντηση» του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες, (αφού μάλιστα συνοδεύτηκε και με το Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας).
Σύντροφοι η επίσκεψη του Πέρες δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική. Ήταν σε απάντηση της επίσκεψης του Παπούλια που είχε συναντηθεί πέρυσι στο Ισραήλ με τον Πέρες, τον Νεντανιάχου και τον...
Λίμπερμαν.
- Ήταν για επιβεβαίωση και συνέχιση της αμυντικής-στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ (απέναντι σε ποιους λαούς άραγε;).
- Ήταν για την άφεση αμαρτιών της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ στον «Στόλο της Ελευθερίας» με τους εννιά νεκρούς και την πειρατεία και στα ελληνικά πλοία στα διεθνή ύδατα το 2010 και το 2011.
-Ήταν μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον ορυκτό πλούτο, τον τουρισμό, τη γεωργία που άρχισε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και συνεχίζεται και σήμερα με την τρικομματική κύβέρνηση.
Όχι λοιπόν, δεν με αφορά αυτού του είδους η «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.
Δεν με αφορά η εξόρυξη κοιτασμάτων ανοιχτά της Γάζας όταν με τα κιάλια θα ατενίζουμε αμέριμνοι τους βομβαρδισμούς των αμάχων και των 1453 νεκρών.
Δεν με αφορά ένας τουρισμός δίπλα στο τείχος του αίσχους που κυκλώνει τους Παλαιστίνιους και τους αποκόπτει από τις ρίζες τους.
Δεν με αφορά η συνεργασία στην γεωργία όταν οργώνονται τα χωράφια της Γάζας με τις μπουλντόζες των κατακτητών και στις ρόδες τους ξεψυχάει η Ρέιτσελ Κόρι.
Και για να μην θεωρηθεί ότι μιλάω συναισθηματικά (πράγμα που καθόλου δεν το αποκηρύσσω, αντιθέτως μάλιστα) θα ρωτήσω ευθέως: Σε ποια βάση έγινε η συνάντηση και πόσο αυτή ήταν σύμφωνη με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφερειακή-μεσανατολική εξωτερική μας πολιτική; Ποια ζητήματα θέσαμε εμείς που προωθούν μια πολυδιάστατη πολιτική προς όφελος των λαών της περιοχής και της ειρήνης δίχως χώρες υπό κατοχή και στρατόπεδα συγκέντρωσης; Πόσο η συνάντηση αυτή μας τοποθετεί στους ηγήτορες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο της αντίληψης ότι οι λαοί παίρνουν την τύχη στα χέρια τους όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο επίπεδο της ειρήνης απέναντι σε κάθε κατοχική δύναμη;
Θα περιμένω μια απάντηση και ελπίζω να είναι πειστική.
Θεσσαλονίκη 13-8-2012
Τάσος Κουράκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Τι ετοιμάζουν στο λιμάνι Σκοπέλου?


βλέπουμε κομπρεσέρ ράμματα μάστορες και περιμένουμε τι κάνουν να μάθουμε

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου