Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΚΛΩΤΣΟΜΠΟΥΝΙΔΙ…

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΣΙΡΟΤΟ!...
"Ένα τσιρότο ρε παιδιάααα", η ατάκα που κυκλοφορεί σήμερα ευρέως στα δημοσιογραφικά γραφεία μετά το κλωτσομπουνίδι που έφαγε ο Μιχελάκης από τον Χατζηνικολάου. Μέχρι εδώ ακούστηκαν οι σφαλιάρες που έπεσαν στον...
Real fm...
http://fimotro.blogspot.com/

Αυγά στο βουλευτή Πρεβέζης της Νέας Δημοκρατίας


Δ. Κ.
Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν τρως, λέει ο λαός, όμως κάποιοι στην Πρέβεζα και αυγά έσπασαν και ομελέτα δεν… έφαγαν, αδιαφορώντας μάλιστα προκλητικά για την πείνα που επικρατεί σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, μιας και για αυτούς αρκετά αγαθά είναι πλέον δυσεύρετα.

Με το σύνθημα «Ανεπιθύμητος» και πετώντας αυγά στο πολιτικό του γραφείο, ξεσπάθωσε μια ομάδα ατόμων στην Πρέβεζα. Στόχος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης, ο οποίος φαίνεται πως μπήκε στο μάτι του κυκλώνα για τη θετική ψήφο που έδωσε στο Μνημόνιο 2. Ό,τι αυγό κυκλοφορούσε στον Νομό, κλούβιο και μη, το πέταξαν στον τοίχο και στα τζάμια του γραφείου του βουλευτή, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα.

Οι συγγενείς και οι ψηφοφόροι ενημέρωσαν τον Δημήτρη Τσουμάνη για το περιστατικό. Ο ίδιος θεωρεί πως είναι ανεξήγητη και άδικη η επίθεση που δέχτηκε, μόνο και μόνο επειδή έκανε αυτό που πίστευε ότι ήταν το σωστό για τη χώρα.

Πηγή φωτογραφίας: pamepreveza.gr

Τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, στη σύσκεψη για το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

“Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς ο αγώνας σε όλα τα επίπεδα για τη μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και την ακύρωση των άλλων καταστροφικών σχεδιασμών για το Αιγαίο”
Στη συνάντηση φορέων και βουλευτών του Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/2 στην αίθουσα της γερουσίας της Βουλής, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, τοποθετήθηκε εκ μέρους της πολυμελούς αντιπροσωπείας αιρετών και στελεχών της ριζοσπαστικής Αριστεράς, εστιάζοντας στα παρακάτω σημεία:
1)    Το ευνοϊκό καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ για τα μικρά νησιά του Αιγαίου θεσμοθετήθηκε με τη Συνθήκη προσχώρησης  της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1981 και διατηρήθηκε και μετά τη λειτουργία της Εσωτερικής Αγοράς με την εφαρμογή της Οδηγίας 92/77/ΕΚ, για να ενσωματωθεί τελικά στην Οδηγία για το ΦΠΑ (2006/112/ΕΚ), αποτελώντας εφεξής μέρος του Κοινοτικού Κεκτημένου. Άρα λοιπόν διαθέτουμε ήδη στα χέρια μας ικανό νομικό “οπλοστάσιο”, για να στηρίξουμε τη διατήρηση του παρόντος καθεστώτος, το οποίο δεν δόθηκε ως “χάρισμα” στους νησιώτες, αλλά ως αναγκαίο αντιστάθμισμα στο υψηλό μεταφορικό κόστος και τις δυσκολίες διαβίωσης, ιδιαίτερα στα μικρότερα νησιά μας.
2)    Τα δύο Μνημόνια περιλαμβάνουν ρητά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά. Ειδικότερα το Μνημόνιο 2, περιλαμβάνει ειδική ανάλυση στις σελ. 46-47 και ορίζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του μέτρου ως τον Ιούνιο του 2012. Και γι αυτό το λόγο έχουν σοβαρές ευθύνες οι βουλευτές Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που σήμερα δηλώνουν υποκριτικά την εναντίωσή τους στην εξίσωση του ΦΠΑ, αλλά την προηγούμενη Κυριακή υπερψήφισαν αυτή τη συμφωνία και καταδίκασαν τα νησιά σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και υποβάθμιση. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Κοινοβούλιο και οι αιρετοί της Αριστεράς στις δύο βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεσμεύονται να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις, μαζί με τους πολίτες όλων των νησιών του Αιγαίου, ενάντια σε αυτό το κοινωνικά και οικονομικά καταστροφικό μέτρο.
Πέρα από τον Μ. Κριτσωτάκη, παρόντες στην συνάντηση εκ μέρους των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς ήταν ο Νίκος Συρμαλένιος, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (“Πολίτες Κόντρα στον Καιρό”), ο Βασίλης Τεντόμας, Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου (Με τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό”), ο Γιώργος Πάλλης, Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου (“Αλλαγή Πορείας”) και ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Οικολογικός Άνεμος: συμμετοχή στη σύσκεψη στη Βουλή για το μειωμένο ΦΠΑ

Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Βορείου Αιγαίου και ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Νοτίου Αιγαίου συμμετείχαν στη χθεσινή  Συνάντηση φορέων για το φορολογικό καθεστώς και τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, κατόπιν πρόσκλησης των δύο Περιφερειαρχών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος στο Βόρειο Αιγαίο Ηλίας Γιαννίρης, και η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Νοτίου Αιγαίου. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Νίκος Μάντζαρης, συνεργάτης στο ΕΚ του Νίκου Χρυσόγελου, Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου.
Η Συνάντηση ήταν ιδιαίτερα σημαντική, σχεδόν “ιστορική”, λόγω:
-              της ευρείας συμμετοχής εκπροσώπων από όλα τα νησιά του Αιγαίου (ακόμα και Σποράδες),
-              της σοβαρής ανταλλαγής και σύνθεσης απόψεων που επιτεύχθηκε ξεπερνώντας τις κομματικές αντιπαραθέσεις,
-              της απόφασης για σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα και έκδοσης ψηφίσματος που θα προωθηθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση, το Ευρωκοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Τρόικα και το ΔΝΤ.
Από την πλευρά των εκπροσώπων των οικολογικών περιφερειακών παρατάξεων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τέθηκε το θέμα μιας “επιθετικής πολιτικής” για την προάσπιση των μοναδικών νησιωτικών διατάξεων που έχουν μέχρι σήμερα κατακτηθεί, η οποία θα πρέπει να βασίζεται στην ένταση των προσπαθειών σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για ολοκληρωμένη “Πολιτική για τη Νησιωτικότητα”. Για τις οικολογικές παρατάξεις το θέμα δεν είναι απλά δημοσιονομικό ή λογιστικό, αλλά εμπεριέχει τρεις σημαντικές βασικές διαστάσεις νησιωτικότητας που πρέπει να αναδειχθούν:
- την ανταγωνιστικότητα και οικονομική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ως συνόλου, μέσα από τις ιδιαίτερες δυνατότητες των νησιών
- την κοινωνική συνοχή του ευαίσθητου νησιωτικού χώρου,
- την ίδια την ύπαρξη της πρωτογενούς παραγωγικής δυνατότητας και της περιβαλλοντικής συνοχής των νησιών (και ιδιαίτερα των πολύ μικρών, καθώς και των ορεινών περιοχών στα μεγάλα νησιά)
Η όλη προσπάθεια διατήρησης των ειδικών φορολογικών καθεστώτων δεν θα πρέπει λοιπόν να προχωρήσει μεμονωμένα, αλλά παράλληλα με την καμπάνια για την κατοχύρωση πρόσθετων και ολοκληρωμένων νησιωτικών πολιτικών και ειδικών γραμμών χρηματοδότησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Οι προτάσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Βορείου Αιγαίου και του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Νοτίου Αιγαίου υιοθετήθηκαν και από άλλους εκπροσώπους και θα περιληφθούν στο κοινό ψήφισμα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, τόσο σε περιφερειακό και ελληνικό επίπεδο μέσα από τη συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από τη συμμετοχή στη Συντονιστική Επιτροπή αγώνα του Νίκου Χρυσόγελου, Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΚΕ-ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΣ & ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη βία των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών έξω από το Μέγαρο Μουσικής που διαμαρτύρονταν κατά του ΓΓ του ΝΑΤΟ Ράσμουνσεν και της συμμετοχής της χώρας. Με χημικά, δακρυγόνα και ξυλοδαρμό επιχείρησαν να διαλύσουν τη λαϊκή διαμαρτυρία. Επίθεση ανάμεσα σε άλλους δέχθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης. Η πρόθεση και η ευθύνη της κυβέρνησης είναι εμφανής και πρέπει να καταδικαστεί απ' όλο το λαό. Η κρατική καταστολή και η ιδεολογική τρομοκρατία της κυβέρνησης, που αξιοποιεί και την προβοκάτσια, πρέπει να αποκρουστούν από το εργατικό - λαϊκό κίνημα.ΑΘΗΝΑ 16/2/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

απάντηση σε δημόσιο υπάλληλο

Σχετικά με την απάντηση από δημόσιο υπάλληλο

Αφορά Απάντηση από δημόσιο υπάλληλο
Ας του απαντήσω λοιπόν…
Το επιχείρημά του είναι πως φόρο πληρώνουν και οι Δημόσιοι υπάλληλοι. Και ξαναρωτώ, αν και το έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο μου. Από που προέρχονται οι μισθοί τους και από εκεί “πληρώνουν φόρο”; Από τους πληρωμένους φόρους και τα δάνεια δεν είναι οι μισθοί τους; Αν ο ιδιωτικός τομέας σταματούσε να πληρώνει φόρους, θα είχε το δημόσιο να σας δώσει μισθό; Δε το συνεχίζω, γιατί αυτό το επιχείρημα θυμίζει ανέκδοτο… Απλά να το τονίσω πως οι Δημόσιοι υπάλληλοι στη πραγματικότητα δε πληρώνουν φόρους ούτε κρατήσεις, είναι λογιστικό το όλο θέμα και όχι ουσιαστικό. Θα μπορούσε να γίνεται ένας συμψηφισμός και το όλο θέμα θα ήταν το ίδιο πράγμα σε τελική ανάλυση και για το κράτος και για τους υπαλλήλους του…

Το δεύτερο επιχείρημά του είναι ο ΑΣΕΠ. Η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους Δημόσιους υπαλλήλους, ή έτσι νομίζουν… Δηλαδή δεν έχει σημασία αν το Δημόσιο έχει υπεράριθμο μη παραγωγικό προσωπικό, αρκεί να έχει μπει μέσω ΑΣΕΠ. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας τώρα… Την επόμενη φορά που μια εταιρία θα με προσλάβει και θα με βάλει να περάσω κάποια αξιοκρατικά κριτήρια, όταν θα θέλει να μου μειώσει παράλογα προνόμια ή να με διώξει γιατί δε βγαίνει θα τους πω ως επιχείρημα πως δε μπορούν να με απολύσουν γιατί προσλήφθηκα με αξιοκρατικά κριτήρια… Θα πάω και θα κάνω κατάληψη στην επιχείρηση και θα την εμποδίζω να λειτουργήσει αν δεν ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημά μου να με διατηρήσουν στη θέση μου με το ζόρι.

Το τρίτο του επιχείρημα είναι πως δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Το κλασσικό ψευδοεπιχείρημα όσων δεν έχουν ουσιαστικά επιχειρήματα. “Ναι είναι όπως τα λες, αλλά μη μας βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι, υπάρχουν και οι μονόκεροι που δεν είναι έτσι…”. Εγώ ειδικά στις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό έχω δει τους χειρότερους υπαλλήλους, σε σημείο να απορώ που θα έβρισκαν δουλειά αυτοί οι άχρηστοι αν δεν δούλευαν στο Δημόσιο…

Να κάνω μια ερώτηση στον Δημόσιο υπάλληλο, λέει πως παίρνει 1000 ευρώ το μήνα. Προφανώς έπαιρνε πολύ περισσότερα πριν τις μειώσεις. Και ερωτώ, αυτά τα λεφτά πιστεύει πως μπορεί να τα πάρει στον ιδιωτικό τομέα; Τι δουλειά κάνει δε μας είπε… Γιατί για να πάρεις σήμερα 1000 ευρώ ως ιδιωτικός υπάλληλος, πρέπει να χύνεις αίμα κάθε μέρα… Και φυσικά κουβέντα για το ότι είναι εξασφαλισμένα λεφτά βρέξει χιονίσει και δεν υπάρχει απειλή απολύσεως…

Τέλος ξεκινάς το μήνυμά σου Δημόσιε υπάλληλε με το “Θέλω να γράψω κάποια πράγματα που αφορούν το δημόσιο τομέα στην Ελλάδα χωρίς να είμαι υπέρμαχος του δημοσίου.”. Σίγουρα δεν είσαι υπέρμαχος του Δημοσίου για αυτό προσπαθείς να ακυρώσεις όλα όσα έγραψα όχι με επιχειρήματα αλλά με τη λογική πως όλα είναι ψέμματα και κακοήθειες… Επίσης δεν έχεις κανένα λόγο να υποστηρίζεις το Δημόσιο, εξάλλου δεν είσαι Δημόσιος υπάλληλος, είσαι;

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι να μην απαντάτε. Κάθε φορά που το κάνετε δείχνετε το πόσο μειωμένης αντίληψης άτομα είστε, σε σχέση με τα άτομα που παλεύουν στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα για να βγάλουν το ψωμί τους.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Στις 29/02/2012 στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου θα εκτεθούν σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ??

 

Σκόπελος θέση γλώσσα 2230 τ.μ.

Στις 29/02/2012 στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου θα εκτεθούν σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό τα εξής ακίνητα : 1) ένα οικόπεδο έκτασης 2.229,84 μ2 στη θέση Γλώσσα του Δήμου Σκοπέλου, άρτιο και οικοδομήσιμο, τιμή πρώτης προσφοράς 106.000,00€ 2) ένα οικόπεδο έκτασης 202 μ2 που βρίσκεται στη εντός του οικισμού «Λουτρακίου» του Δήμου Σκοπέλου άρτιο και οικοδομήσιμο,τιμή πρώτης προσφοράς για να αρχίσει ο πλειστηριασμός 25.000,00€ 

http://www.naftemporiki.gr/

Τοπικές Οργανώσεις ΠΑΣΟΚ - Γραμματείς


ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Κ...... ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΓΕΜΙΣΕ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΙΣΙΝΕΣ !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου