Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου στον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού. Απαιτείται άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση του κύρους της χώρας και την προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ώστε να μειωθούν οι ακυρώσεις στις κρατήσεις.



Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με την αποκατάσταση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό και τις ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν από τον ίδιο για την προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Ο κ. Νάκος επισημαίνει στην Ερώτησή του, ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), τονίζονται οι μαζικές ακυρώσεις τουριστικών πακέτων με προορισμό την Αθήνα, λόγω των συνεχών επεισοδίων στο κέντρο της πρωτεύουσας -με αποκορύφωμα αυτά της 12ης Φεβρουαρίου- και το γενικότερο κλίμα δυσφήμισης και ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί από τα διεθνή ΜΜΕ για τη χώρα μας. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι οι ακυρώσεις κρατήσεων στην Αθήνα, επηρεάζουν αρνητικά την ήδη μειωμένη τουριστική κίνηση και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πωλήσεις στην Αγγλική αγορά είναι πολύ χαμηλές με επιπλέον μείωση 12% στα τέλη Ιανουαρίου 2012.
Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, με το οποίο ουσιαστικά οι Βρετανοί επισκέπτες στη χώρα μας προειδοποιούνται για την ασφάλεια τους να εγγραφούν σε υπηρεσία ενημέρωσης του Foreign Office, η οποία θα τους αποστέλλει διαρκώς πληροφορίες για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια ο κ. Νάκος επισημαίνει, ότι ο τουρισμός συνιστά κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και δεν επιτρέπεται να αφήνεται στην τύχη του. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ολιγωρήσει άλλο και γι΄αυτό απαιτείται να εφαρμοστεί άμεσα μία επικοινωνιακή στρατηγική ενημέρωσης των ξένων ΜΜΕ σχετικά με την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, την ασφαλή διαβίωση των τουριστών και την ελληνική φιλοξενία. Επιπλέον, χρειάζεται να ενεργοποιηθούν τα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ και η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για τον Τουρισμό, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των παραπάνω δημοσιευμάτων
Καταλήγοντας, ο κ. Νάκος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να δεσμευτεί στη Βουλή με ποιες ενέργειες θα αναστραφούν το αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας και οι συνεχείς ακυρώσεις κρατήσεων καθώς και συγκεκριμένα στοιχεία για την ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για τον Τουρισμό, ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger