Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

απάντησε μας για το ξεπούλημα είσθε με τον Αντωνάκη κ.Σούρλα…και θα ψηφίζατε ναι?

Νέα βόμβα Σούρλα…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΘΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Σχετικά με την αναζήτηση από την κυβέρνηση ισοδύναμων μέτρων όπως αυτά των 325 εκ. ευρώ ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις, ο κ. Σούρλας δήλωσε:
Τα ισοδύναμα μέτρα των 325 εκ. ευρώ που αναζητά η κυβέρνηση για τη μη περικοπή συντάξεων, μπορούν να εξασφαλιστούν από μέρος των ποσών που καταχρώνται τα γνωστά κυκλώματα λαθρεμπορίας και προμήθειας νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Δεν έχει παρά να τα εισπράξει άμεσα η κυβέρνηση από την πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων, που όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μνημόνιο - Δικηγόροι σημειώσατε 2

Μόλις μία μέρα και μισή μετά την ψήψιση του μνημονίου 2, οι δικηγόροι της Αθήναςς σε μία ιστορική συνέλευση (είχαμε να κάνουμε συνέλευση πάνω από 12 χρόνια) είπαν οχι στο μνημόνιο και στις διατάξεις του, που αφορούν στο σύνολο του ελληνικού λαού,  και αποφάσισαν απεργία μέχρι τις 29 Φλεβάρη με επαναληπτική συνέλευση γιά συνέχιση της απεργίας και μετά.
Η απόφαση πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από ένα σώμα περίπου 2.000 ατόμων ένάντια στο μαύρο μέτωπο ΝΔ, Πασόκ, Λαος, Δημάρ που λυσσαλέα επιχειρουσαν την αποτροπή αυτού του αποτελέσματος.
Για την ιστορία, γιά πρώτη φορά συντάχθηκαν σε κοινή πρόταση με ξεκάθαρο ταξικό  πλαίσιο δυνάμεις από ΚΚΕ, Συριζα, Ανταρσύα και ευρύτερο αντιεξουσιαστικό και αυτόνομο χώρο καθώς και ο Τσοβόλας!!
Είναι αυτονόητο οτι δεν απεργούμε γιά συντεχνιακά αιτήματα.
Αν όχι τώρα πότε!
Η αυτοί ή εμείς!
Η όλα ή τίποτα!

«Έλληνες πουλήστε τα νησιά σας!»


Έκπληξη και αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση του προέδρου του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, ο οποίος προτρέπει –ούτε λίγο ούτε πολύ- την Ελλάδα να προχωρήσει από μόνη της στην πώληση μερικών απομακρυσμένων και ακατοίκητων νησιών, κάτι που, κατά τη γνώμη του, θα αποτελούσε μια συμβολική χειρονομία, θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα.

«Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα που θα εισπραχτούν, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό, τι μπορεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εκφράζοντας κατόπιν την πεποίθησή του ότι, με μια τέτοια ενέργεια, που σίγουρα δεν είναι εύκολη για τους Έλληνες, θα μετριαστεί το «δημαγωγικό κλίμα» που επικρατεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας και οι φίλοι της Ελλάδας θα έχουν ένα ισχυρό επιχείρημα.

Συγχρόνως, ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά μια χρεοκοπία της Ελλάδας ή μια έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, τονίζοντας πως κανείς ειδικός δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό θα συνιστούσε μια σκόπιμη εναλλακτική επιλογή. Παράλληλα διαπιστώνει ότι από οικονομικής άποψης είναι ανυπολόγιστες οι ψυχολογικές συνέπειες της συνδεόμενης με κάτι τέτοιο ανασφάλειας.

Κατά την άποψή του, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει στη συνέντευξη, χρειάζεται επενδύσεις στην καινοτομία, την παιδεία, την έρευνα και μια προοπτική για το μέλλον, κυρίως για τη νέα γενιά.

«Μόνον με λιτότητα, ο ασθενής θα μας πεθάνει κατά την εγχείρηση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λάιτλ, ο οποίος θεωρεί πως το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στην Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Μάλιστα, ο ίδιος τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, τα οποία, όπως σημειώνει, εάν προβλεφθούν με ένα μικρό, διαφοροποιημένο όμως επιτόκιο για τις χώρες της Ευρωζώνης, θα έδιναν στην ΕΕ τη δυνατότητα για το εσωτερικό της να διαθέτει ένα καλύτερο εργαλείο, και για το εξωτερικό μια καλύτερη άμυνα απέναντι σε κερδοσκόπους.

Ο πρόεδρος του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου κάνει λόγο για ένα κοινό επιτόκιο 2% για όλες τις χώρες-μέλη, γιατί, όπως επισημαίνει, όταν η Ελλάδα καλείται να πληρώσει επιτόκιο 30-35% για τα ομόλογά της, τότε είναι σαφές ότι δεν μπορεί να πληρώσει και τότε καλείται να πληρώσει η ΕΕ ως Κοινότητα, ενώ επιπλέον ο ίδιος τάσσεται υπέρ της ισχύος αυστηρών κανόνων για τα Ευρωομόλογα.

Προχωρά κανονικά το νέο οργανόγραμμα καταργεί τα παραρτήματα στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Αμετακίνητη η διοίκηση του ΙΚΑ καταργεί τα παραρτήματα γύρω από το Βόλο
Αμετακίνητη η Διοίκηση του ΙΚΑ προχωρά στο σχεδιασμό κατάργησης βασικών υπηρεσιών του Ιδρύματος σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, ο Αλμυρός, τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Οι παρεμβάσεις των τοπικών φορέων αλλά και βουλευτών που έκαναν αναφορές και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και στη Διοίκηση του ΙΚΑ για να ανατρέψουν τη δυσμενή αυτή εξέλιξη μέχρι στιγμής δεν έπιασαν τόπο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ προχωρά κανονικά και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες ενδεχομένως με ορισμένες αλλαγές που να αφορούν τα νησιά των Βορείων Σποράδων αφού εξετάζεται η εναλλακτική πρόταση να ενταχθούν μεν οι υπάλληλοι των εκεί υπηρεσιών στο οργανόγραμμα του Βόλου αλλά με φυσική υπηρεσία στο παράρτημα των νησιών.
Αυτό κυρίως θα εξαρτηθεί και από τα προβλήματα λειτουργικότητας που είναι εμφανές ότι θα δημιουργηθούν εάν και υποχρεωτικά οι υπάλληλοι θα κληθούν να μεταφερθούν στις υπηρεσίες του Βόλου.
Σύμφωνα με τον τοπικό σύλλογο εργαζομένων στο ΙΚΑ, υπάρχει ήδη έντονο πρόβλημα χωρητικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων Βόλου, τόσο θέσεων εργασίας, όσο και αρχείων ενώ ήδη το Περιφερειακό Υποκατάστημα Βόλου νοικιάζει χώρο εντός των εγκαταστάσεών του, με διόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο.
Ο τοπικός σύλλογος εστιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από την ενδεχόμενη κατάργηση στην εισφοροδιαφυγή που ούτως ή άλλως δύσκολα αντιμετωπίζεται και εκτιμάται ότι πλέον θα «απλωθεί» περισσότερο καθώς το ΙΚΑ Αλμυρού εξυπηρετεί τη βιομηχανική περιοχή αλλά και τα τουριστικά παράλια, το υποκατάστημα Ν. Ιωνίας εξυπηρετεί επίσης τη Β. Βιομηχανική και δεκάδες άλλες κοινές επιχειρήσεις ενώ τα παρατήματα Σκιάθου και Σκοπέλου, εξυπηρετούν και τα τρία νησιά, ο πληθυσμός των οποίων ξεπερνά τους 15.000 κατοίκους και το καλοκαίρι ανεβαίνει κατακόρυφα, ενώ η οικοδομική και τουριστική ανάπτυξη είναι σε έξαρση, οπότε το ενδεχόμενο κλεισίματος θα απέφερε κατακόρυφη αύξηση της εισφοροδιαφυγής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι ξεκίνησε το πρώτο «ξεκλήρισμα» των παραρτημάτων καθώς καταργήθηκαν τα τμήματα διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Αγριά, τη Ζαγορά, το Βελεστίνο και την Αγχίαλο. Τότε οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων ήταν έντονες ωστόσο έπεσαν στο κενό και τα παραρτήματα κατέβασαν ρολά.

ΤΕΣΤ ΦΤΩΧΙΑΣΒασισμένο σ’ ένα αρχικό κείμενο του Ισπανού Josep J. που μετέφρασε ο Γεώργιος Σ. Βλάχος

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:
«Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;»
«Ωραία» απάντησε ο γιος ονειροπολώντας.
«Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.
Ο γιος απάντησε:

- Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί έχουν άλογα, σκύλους, γάτες, κατσίκες και κουνέλια

- Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενώ αυτοί ένα πανέμορφο ποτάμι δίχως τέλος

- Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα…

- Εμείς παίζουμε και ζούμε στην εικονική πραγματικότητα του play station ενώ αυτοί παίζουν και τρέχουν στα λιβάδια χωρίς να φοβούνται τ’ αυτοκίνητα

- Εμείς τρώμε συσκευασμένα έτοιμα φαγητά γεμάτα συντηρητικά, ενώ αυτοί αγνά λαχανικά από το κήπο τους και φρέσκα φρούτα από τα δέντρα

- Εμείς έχουμε έπιπλα και πόρτες από πλαστικό, σκεύη από πλαστικό, παιχνίδια από πλαστικό, ενώ αυτοί ζουν σε σπίτια φτιαγμένα από υλικά που παίρνουν από τη φύση: ξύλο, πέτρα, λάσπη, σίδερο.

- Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τη γη τους, την οικογένειά τους.
Ο πατέρας έμεινε έκθαμβος από τις απαντήσεις του γιου του…

Και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση:

«Σ’ ευχαριστώ, μπαμπά, που μας δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…»

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

δεν βάζουμε διαφήμισης με χρήματα εμείς είμαστε ανεξάρτητο μέσο τέρμα μην στέλνετε λοιπόν άλλα μηνύματα


Σκοπελίτες είμαστε το μεγαλύτερο μπλοκ στις βόρειες Σποράδες και ένα από τα μεγαλύτερα στο Αιγαίο Σκοπελίτες είναι  MIA δωρεάν προσφορά από το Σκόπελος νιους Μας διαβάζουν χιλιάδες Έλληνες και πολλές χιλιάδες ξένοι καθημερινά  δυνάμωσε Τώρα το Σκόπελος νιους και διέδωσε το παντού είναι η φωνή σου είναι η αλήθεια της Σκοπέλου και μόνο
Μόνο σε Σκοπελίτικες επιχειρησεις αυτό 

Ανήθικο το μειωμένο εφημεριακό πρόγραμμα Χαρακτήρισε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου και Κ.Υ. Μαγνησίας


Θα είναι ανήθικο εάν το υπάρχον εφημεριακό πρόγραμμα του Νοσοκομείου Βόλου μειωθεί επισημαίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας με τους γιατρούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ζήτημα, το οποίο θέτει ζήτημα για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ. Υ. της Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το πρόγραμμα των εφημεριών του Νοσοκομείου καθώς τίθεται μόνο σαν οικονομικό αντικείμενο.
Για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας οι γιατροί διεκδικούν ε την εφαρμογή ενός προγράμματος εφημεριών που να καλύπτει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια τους ασθενείς και γιατρούς και σε συμφωνία με τις προτάσεις των κλινικών, τμημάτων και του Επιστημονικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την Ένωση το ήδη ισχύον μέχρι σήμερα πρόγραμμα, έχει εν γένει προκύψει από εμπεριστατωμένες αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα αυτό, η Ένωση θεωρεί ανήθικο να τροποποιηθεί προς τα κάτω, δεδομένου ότι οι ανάγκες του νοσοκομείου έχουν τελευταία αυξηθεί, με αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου και στα Κ. Υ.
Οι γιατροί επισημαίνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης της καθημερινής εφημερίας του Νοσοκομείου αναφέροντας παράλληλα και το ταυτόχρονο πρόβλημα με την υποστελέχωση πολλών κλινικών και τμημάτων στο Αχιλλοπούλειο.
Στη γενική συνέλευση όμως έγινε λόγος και για την καταβολή των χρημάτων των εφημεριών με τους γιατρούς να σημειώνουν πως σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής πλήρως της αποζημίωσης των εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει από το Δεκέμβριο του 2011, θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας.
Η απόφαση της Ομοσπονδίας λέει για επίσχεση από την 1η Μαρτίου, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο θα πραγματοποιηθεί κι άλλη συνέλευση που ενδεχομένως να τροποποιηθεί η ημερομηνία της κινητοποίησης.
Τέλος, οι γιατροί υπογράμμισε πως το Νοσοκομείο Βόλου όπως και όλο το ΕΣΥ βρίσκεται σε κρίση και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να καλέσουν τους τοπικούς θεσμούς (Δήμο Βόλου, Εργατικό Κέντρο, Πρωτοβουλίες πολιτών) για κοινή δράση υπεράσπισης της λειτουργίας του μοναδικού νοσοκομείου του νομού καθώς και των Κ. Υ. της Μαγνησίας.
Στο μεταξύ την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας θα δοθεί συνέντευξη τύπου τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών για τα προβλήματα των γιατρών και των εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο και στα Κέντρα Υγείας.

Από τις αντιπεριφέρειες οι άδειες αλιείας


Από τις αντιπεριφέρειες και όχι από τα λιμεναρχεία, θα εκδίδονται πλέον οι άδειες αλιείας, που θα είναι ατομικές και θα έχουν ισχύ για δύο χρόνια.

    Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα.

    Η έκδοση των αδειών από τις αντιπεριφέρειες γίνεται προκειμένου να αποφορτιστεί ο φόρτος εργασίας στα λιμεναρχεία, ενώ εξετάζεται το αίτημα η έκδοση των αδειών, να γίνεται και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).

    Σύντομα αναμένεται επίσης να συνταχθεί προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει τα επαγγελματικά κριτήρια για να είναι κάποιος αλιέας.

    Το προεδρικό διάταγμα θα συνταχθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και θα γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο Αλιείας στο οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των αλιέων.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής το 2011 από τους ελέγχους των κεντρικών και των περιφερειακών Υπηρεσιών για παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες και πρακτικές από επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, αλλά και από ιδιώτες, βεβαιώθηκαν 1.029 παραβάσεις, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 660.000 ευρώ και επιβλήθηκαν ποινές αφαίρεσης συνολικά 9.260 ημερών από άδειες αλιείας

Δεσμεύσεις από αρχηγούς και κάλυψη των 325 εκατ. ευρώ αναμένει το Eurogroup

Εν αναμονή οι Βρυξέλλες

Εν αναμονή της εκπλήρωσης των δύο όρων που έθεσε την περασμένη Πέμπτη το Eurogroup, δηλαδή τις ρητές δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων και την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των 325 εκατ. ευρώ, τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής Σαντάλ Χιουζ, ερωτηθείσα αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδεχομένως το Eurogroup δεν θα συγκληθεί αυρίο, Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η Σαντάλ Χιουζ, αντικαθιστώντας τον Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπο του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, απάντησε ότι η Επιτροπή τελεί εν αναμονή λήψης συγκεκριμένων μέτρων από την Ελλάδα.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα, Τρίτη, στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες των 17 υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης και ότι το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας θα συζητηθεί στο Eurogroup, αποφεύγοντας να προδικάσει την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων.

Εξάλλου, κύκλοι του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο ΑΠΕ, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσε να ακυρωθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρομοκρατήστε τους εκβιαστές, σαρώστε τους τρομοκράτες!

Δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις. Δεν θα υπάρχουν τρόφιμα. Τα ράφια θα είναι άδεια. Θα μπει δελτίο στο ψωμί. Δεν θα υπάρχουν φάρμακα. Δεν θα υπάρχει πετρέλαιο.
Ισως να μην ξαναβγεί και ο Ηλιος...
*
Ζούμε τον πιο χυδαίο εκβιασμό στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.
Βιώνουμε την πιο αδίστακτη τρομοκρατία από την εποχή του «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω».
Οι Παπαδήμος, Σαμαράς, Παπανδρέου, Βενιζέλος, οι Καρατζαφυρερ-αρουραίοι,
όλοι όσοι μας είπαν πριν από δυο χρόνια «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και μας έφεραν την πτώχευση, τη χρεοκοπία και τη λαϊκή συμφορά,
όλοι όσοι μας είπαν εκείνο το «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» και μας έφεραν τον δοτό τραπεζίτη - πρωθυπουργό,
τώρα δίνουν τα ρέστα τους:
«`Η θα αποδεχτείτε το "Μνημόνιο 2" ή θα πεθάνετε από την πείνα»!
*
Ας το σκεφτούμε:
*
1) Θέλουν, λένε, να μας εξασφαλίσουν μισθούς και συντάξεις αυτοί που έκοψαν και τους μισθούς και τις συντάξεις!
Αυτοί που με το πρώτο μνημόνιο πήραν δάνειο 65 δισ. ευρώ και το ίδιο διάστημα λεηλάτησαν τους μισθούς για να καταβάλουν στους «δανειστές» τοκογλυφικά ύψους 73 δισ. ευρώ!
Αυτοί που τώρα μιλούν για δάνειο 130 δισ. ευρώ, από το οποίο τα 100 δισ. θα πάνε πάλι στους δανειστές και που ό,τι «περισσέψει» θα παραμείνει στον ειδικό λογαριασμό, περιμένοντας εκεί για να προστεθούν και τα νέα ληστρικά από τους μισθούς και από τις συντάξεις, ώστε να συμπληρωθούν - από το αίμα του λαού - τα ακόμα 90 δισ. ευρώ που (μόνο μέσα στο 2012) θα πάνε και πάλι στους τοκογλύφους!
*
2) Θέλουν να μας εξασφαλίσουν πετρέλαιο.
Ποιοι;
Αυτοί που έχουν χαρίσει τους υδρογονάνθρακες και την ενέργεια αυτής της χώρας στα μονοπώλια, αυτοί που διπλασίασαν την τιμή του πετρελαίου και το έχουν στερήσει μέσα στο χιονιά από τον ελληνικό λαό, αυτοί που από το Μάαστριχτ και μετά έχουν αυξήσει την τιμή της βενζίνης κατά 1.500%!
*
3) Θέλουν να μας εξασφαλίσουν φάρμακα.
Ποιοι;
Αυτοί που διέλυσαν ακόμα και την έννοια «κρατική φαρμακοβιομηχανία» και έκοψαν - ήδη με το πρώτο μνημόνιο - τα φάρμακα από συνταξιούχους και ασθενείς!
*
4) Θέλουν να έχουμε «γεμάτα ράφια».
Ποιοι;
Αυτοί που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό ανάγοντας σε δόγμα της πολιτικής τους το «φάτε μάτια ψάρια»!
*
5) Θέλουν να μας εξασφαλίσουν τρόφιμα.
Ποιοι;
Αυτοί που από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ μετέτρεψαν από θετικό σε αρνητικό το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο και στα τριάντα χρόνια που πέρασαν ξεκλήρισαν την αγροτιά και κατάντησαν την Ελλάδα να εισάγει μαϊντανό από τη χρεοκοπημένη Αργεντινή!
Αυτοί, αυτοί που έφτασαν τα παιδιά να λιποθυμούν από υποσιτισμό στα σχολεία!
Αυτοί που έφεραν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα τις ουρές πίσω από τα καζάνια των συσσιτίων!
*
Θέλουν, λοιπόν, να μας εξασφαλίσουν το φαΐ.
Ποιοι;
«Αυτοί που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι»!
*
Ναι, η Ελλάδα απειλείται με πείνα, με καταστροφή, με αφανισμό.
Κι ένας τρόπος μόνο υπάρχει για να σωθεί ο λαός από αυτή την απειλή:
Να σαρωθούν οι ιταμοί εκβιαστές του!
Να κατεδαφιστεί η κανιβαλική πολιτική τους!
Να ανατραπεί η εξουσία τους!
Που σημαίνει:
Ο,τι εξασφαλίζει το φαγητό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, το πετρέλαιο, την ενέργεια, ό,τι συνθέτει το φυσικό και παραγωγικό πλούτο αυτής της χώρας, να πάψει να αποτελεί «ιδιοκτησία» των μονοπωλίων και να μετατραπεί σε περιουσία του λαού της!

Να μάθουμε Ποιος είναι ο βουλευτής με μεγάλα αρχίδια Γιώργος Μαυρίκος που πέταξε το Μνημόνιο

Γιώργος Μαυρίκος, εκσφενδόνισε, Μνημόνιο, Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής ΚΚΕ, ΠΑ
Η κίνησή του τον έκανε διάσημο σε όλη την Ελλάδα. Ποιος είναι όμως ο βουλευτής του ΚΚΕ που εκσφενδόνισε το νέο Μνημόνιο κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου;

Ο Γιώργος Μαυρίκος του Εμμανουήλ, γεννήθηκε το 1950 στη Σκύρο. Ήρθε στην Αθήνα σε ηλικία 15 ετών και τελείωσε το Λύκειο στους Αγίους Αναργύρους στην Αθήνα. Στη συνέχεια φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Λογιστών και στην Τεχνική Σχολή ‘ΟΜΗΡΟΣ’ της Νέας Ιωνίας.
Εργάσθηκε στα εργοστάσια Κλωστήρια Αττικής, Χούδσον, Πεταλούδα, Ανοξάλ κ.λπ. ενώ απασχολήθηκε συνολικά 16 χρόνια στον κλάδο του εμπορίου ως υπάλληλος.  Για την συνδικαλιστική και πολιτική του δράση απολύθηκε πολλές φορές, ενώ συμμετείχε και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.
'Εχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Οργανωτικός Γραμματέας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ.
Απο το 1991 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ενώ είναι επικεφαλής του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) από τον Απρίλιο του 1999 μέχρι και σήμερα.
Από το Δεκέμβριο του 2005 είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) που αριθμεί 63 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο.
Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 4ης Οκτωβρίου 2009 εξελέγη βουλευτής στην Β' Αθηνών.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 15:21 στη Ζακυνθο και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο, 12 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά του νησιού, σε απόσταση 261 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας.

Ας τους στηρίξουμε.

eleftherotypiaΚυκλοφορεί αύριο η Ελευθεροτυπία των συντακτών


 Μετά από παλινωδίες μηνών, απλήρωτους μισθούς και καταφυγή στον θλιβερό άρθρο 99 της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας καταφεύγουν στο μοναδικό πράγμα που δεν μπορούν να τους πάρουν: τα χέρια τους.
Κυκλοφορεί αύριο το πρώτο φύλλο που εκδίδουν μόνοι.
Ας τους στηρίξουμε.

Οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που επικεντρώνονται στα επεισόδια και όχι στο τι ψηφίστηκε και στο πόσος κόσμος ήταν στο δρόμο

http://panospirin.blogspot.com/2012/02/blog-post_9627.html
Περίπου 100 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία χτες. Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν αυτοί, που πήγαν μόνοι τους σε κάποιο ιατρικό κέντρο ή δεν πήγαν καθόλου. Παράλληλα καταστρατηγήθηκε το θεμελιώδες δικαίωμα του συνέρχεσθαι, αφού από την αρχή της συγκέντρωσης, η πλατεία Συντάγματος ήταν απροσπέλαστη. Τα ΜΑΤ είχαν κλείσει όλο τα στενά, χωρίς να διστάζουν να ρίχνουν κρότου λάμψεις και δακρυγόνα σε κλειστούς χώρους, με πολλούς ανθρώπους. Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος, που ερχόταν από το Μοναστηράκι, να μένει εγκλωβισμένος στην Ερμού και τα γύρω στενά. Ανά διαστήματα μόνο άνοιγαν παράλληλοι δρόμοι, αλλά ποτέ δεν ήξερες πότε θα πέσεις πάνω σε μια διμοιρία, έτοιμη  να εκτελέσει τις εντολές της.
 
Από περιστατικά σε βίντεο, όπου ηλικιωμένος βρίσκεται με ανοιγμένο κεφάλι, κοπέλα τραβιέται από τα μαλλιά και κρότου λάμψης πέφτουν μέσα πλήθος απλά συγκεντρωμένου κόσμου στη Μητροπόλεως (!!!) , φαίνεται ότι στα μάτια του κράτους ήμασταν όλοι εξαιρετικά επικίνδυνοι. Γιατί, όμως; Έχουμε υποτίθεται δημοκρατία. Καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε γιατί ο λαός δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει δυναμικά τα διακαιώματα του; Αν σου στερούν ένα δικαίωμα, δεν πρέπει να το διεκδικήσεις;
 
Βέβαια, αν η μοναδική ενημέρωση που έχει κάποιος είναι από το πτυελοδοχείο στο σαλόνι του, τότε είναι λογικό να πιστεύει , ότι χτες στο δρόμο υπήρχαν καμιά 20.000 περίεργοι, που είχαν πάει για να σπάσουν. Όποιος έχει κάνει τέτοια επιλογή στην ενημέρωση, είναι καταδικασμένος να αγνοεί την αλήθεια, που συστηματικά του αποκρύπτουν, τόσο καταφανώς, που αρκεί να κατέβει στο κέντρο μια φορά, για να δει τι συμβαίνει όντως. 
 
Έσπασαν τράπεζες χτες, ενεχυροδανειστήρια, πολιτικά γραφεία, πολυεθνικές, η πρόσοψη του Αττικόν. Μάλιστα.  Να η είδηση. Όχι, δεν είναι είδηση ότι τουλάχιστον 100.000 κόσμου ήταν στο δρόμο και δεν υποχωρούσαν παρά τη καταστολή. Δεν είναι είδηση ότι το παιδί σου θα πληρώνεται με 450 ευρώ, ανίκανο να κάνει οικογένεια, να φτιάξει μια ζωή. Δεν είναι είδηση ότι υποθηκεύτηκε η ζωή της χώρας άρον άρον, για ανακουφισθούν οι αγορές και να τρέξει ρευστό στις τράπεζες.  Το πραξικόπημα που ζούμε δεν είναι είδηση. Ποιος κυβερνά, ποια πλειοψηφία; Ποιος καταστέλλει;  Κάθε είδους βία είναι επιτρεπτή από την αστυνομία και κανενός είδους βία δεν είναι επιτρεπτή από τους πολίτες;  Αυτά δεν είδηση.
 
 
Κάθε εξέγερση είναι καλή, εκτός από τη δική μας.
 
Πόσο δίκαιη θεωρούσαμε την οργή των Αργεντινών, όταν τους βλέπαμε στο δρόμο, ενώ οι πολιτικοί τους το έσκαγαν με ελικόπτερο, επειδή τους είχαν αποκλείσει; Αλλά και πιο πρόσφατα. Ποιος είδε τα γεγονότα στην Αίγυπτο και δεν "τάχθηκε" στο πλευρό του άμαχου λαού, που έπεφτε από τις ομοεθνείς σφαίρες της εκεί αστυνομίας; Ακόμα και τα δικά μας δελτία επέκριναν αυτές τις βιαιότητες, και υποστήριζαν τον εξεγερμένο Αιγύπτιο. Κανένα δελτίο μας δεν μας είπε πόσες τράπεζες έσπασαν οι εξεγερμένοι Αιγύπτιοι και πόσους τόνους μάρμαρο χρησιμοποίησαν κατά της αστυνομίας. Ήταν αδιάφορο, γιατί οι σημαντική είδηση ήταν η ίδια η Εξέγερση. Φυσικά, η βιαιότητα των επεισοδίων δεν είναι ίδια. Οι αναλογίες υπάρχουν, όμως.
 
Αν κάποιος θεωρεί ότι συντελείται πραξικόπημα, προφανώς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ένα είδος αντίδρασης. Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτή η αντίδραση - εξέγερση - επανάσταση θα είναι μια φιλειρηνική πορεία στο κέντρο, που θα την επαινέσει και το Mega, τότε είναι καταφανώς ηλίθιος.Κανείς δεν θα δώσει κάτι πίσω, χωρίς να πολεμήσει. Τίποτα δεν χαρίζεται. Όποιος έχει την πεποίθηση ότι το θύμα μπορεί να διεκδικήσει, ας μας δείξει το δρόμο. Ας προχωρήσει μπροστά, σαν άλλος Γκάντι, να δούμε πως γίνεται με τη λογική της μη βίας να διεκδικήσεις, όταν δεν μπορείς να ανασάνεις από τα χημικά και όταν η καταστολή γίνεται φονική. 
 
Υ.Γ.  Οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που επικεντρώνονται στα επεισόδια και όχι στο τι ψηφίστηκε και στο πόσος κόσμος ήταν στο δρόμο, είναι γνωστοί για το έργο τους και το ποιόν τους. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο τί είδους ανόητοι και βραδύνοες ραγιάδες είναι αυτοί που πήγαν με κεράκι να θρηνήσουν το Αττικόν. Για κανέναν από τους νεκρούς αστέγους δεν είδαμε ανάλογη ευαισθησία. Μήπως ήταν χτες και στη πορεία; Κι αν ήταν, αυτό που τους έθλιψε πιο πολύ ήταν η φωτιά στο Αττικό; Γιατί όποιος ήταν στο κέντρο χτες, ακόμα και σε μεγάλη απόσταση από τη Βουλή είχε δακρυσμένα μάτια, όχι όμως από τη συγκίνηση. Όπως έγραψε και ένας φίλος στο twitter "15 μήνες άνεργος, ψιλοχέστηκα αν κάηκε το Αττικόν"

panospirin.blogspot.com

Κείμενο των συλληφθέντων δημαρχείου Αθηνών

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Η δημόσια πολιτική σφαίρα άλλαξε. Η κοινωνία βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση και κινητοποίηση. Σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι όλοι παρόντες.
Παρόν είναι το κράτος, που έχει οργανωθεί για κάθε ενδεχόμενο, κηρύσσοντας τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία. Η επίθεση των ΜΑΤ την Κυριακή ήταν χαρακτηριστική.
Παρούσα είναι η κοινωνία, που παρέμεινε στο δρόμο και υπέμεινε την καταστολή και τον χημικό πόλεμο.
Απών, όχι μόνο την Κυριακή, αλλά και όλο αυτό το διάστημα του κοινωνικού αναβρασμού, είναι ο Δήμος Αθηναίων. Ο Δήμος Αθηναίων, που επιδεικνύει υπερβολική κοινωνική αναλγησία, όχι μόνο στα προβλήματα της ορθολογικής διαχείρισης σκουπιδιών, της περίθαλψης των αστέγων, της σίτισης, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία ευρύτερα. Βρισκόμαστε στο ζενίθ της κρίσης, κοινωνικής και οικονομικής και με την εσκεμμένη απάθειά του αποκόπτει την συμμετοχή των Αθηναίων πολιτών στη δημόσια σφαίρα.
Επιλέξαμε λοιπόν αυτή τη συμβολική δράση στο δημαρχείο για να καλέσουμε την κοινωνία της Αθήνας να αποφασίσουμε μαζί για μια αλλαγή προοπτικής. Την αυτοοργάνωση, την αυτοθέσμιση και την άμεση δημοκρατία, δημιουργώντας σε κάθε πολυκατοικία, σε κάθε γειτονιά, συμμετοχικές εστίες.
Προς αυτό το σκοπό, πορευτήκαμε ειρηνικά στο δημαρχείο, δίχως κανενός είδους εξοπλισμό, εισήλθαμε χωρίς το παραμικρό ίχνος βίας , αφήνοντας ακόμη και τις πόρτες ανοιχτές και δίχως βεβαίως να δημιουργηθεί η παραμικρή φθορά.
Αντίθετα με αυτά που διαλαλούν τα παπαγαλάκια της εντεταλμένης δημοσιογραφίας περί αίματος και βίας, θεωρούμε την επιλογή μας συνεπή στο μέτρο των κοινωνικών αξιών.

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια
http://athens.indymedia.org

Έξοδος του USS A. Lincoln από τον Κόλπο υπό ιρανική επιτήρηση

Τα στενά του Χορμούζ πέρασε σήμερα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln από την αμερικανική βάση στη Μάναμα του Μπαχρέιν και κατευθυνόμενο προς την Αραβική Θάλασσα. Το αεροπλανοφόρο συνοδευόταν από δύο ακόμη αμερικανικά σκάφη ένα που προηγείτο και ένα που το ακολουθούσε.

Το USS Abraham Lincoln βρισκόταν επί τρεις εβδομάδες μέσα στον Κόλπο πραγματοποιώντας ανεφοδιασμό στη ναυτική βάση και ασκήσεις. Ο στολίσκος πέρασε από απόσταση αναπνοή από τις ιρανικές ακτές κατά τη διάρκεια εξόδου του από τον Κόλπο και οι Ιρανοί «απάντησαν» με ταχύπλοα τα οποία το πλησίασαν στα 800 μέτρα απόσταση ενώ στον αέρα την επιτήρηση του σκάφους είχε αναλάβει ένα ιρανικό P-3. Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών δεν συνέβη κάποιο «ασυνήθιστο» επεισόδιο κατά το διάπλου από τα Στενά.

Ο πλοίαρχος του USS Abraham Lincoln ανέφερε πως κατά λιγο πριν την έξοδο του αεροπλανοφόρου από τον Κόλπο ένα ιρανικό αεροσκάφος πέρασε πάνω από το σκάφος ενώ ένα ακόμη περιπολικό το περίμενε λίγο νοτιότερα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

H γεωστρατηγική σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας πάνω στα ερείπια του Μνημονίου

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και η ψήφιση του νέου Μνημονίου ουδόλως έχουν χαροποιήσει τις ΗΠΑ, καθώς βλέπουν ότι η εξέλιξη «γερμανοποιεί» τη χώρα σε βαθμό που οι αρχίζει και θίγει τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης.

Σε άρθρο των New York Times που θεωρούνται η «φωνή» ειδικά της νυν κυβέρνησης των ΗΠΑ, εξαπολύθηκε πριν από λίγο επίθεση στην Γερμανία για την συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα, ειδικότερα, δε, για τις προβλέψεις του Μνημονίου, που οι ΗΠΑ θεωρούν αδύνατον να εκπληρωθούν από την Ελλάδα σε συνθήκες τόσο βαθιάς ύφεσης με αποτέλεσμα, όπως θεωρούν όλα τα think tanks της Ουάσιγκτον, να περιέλθει στο Βερολίνο ο πλήρης έλεγχος της ελληνικής οικονομίας με όλα τα επακόλουθα που μπορεί να σημάνει αυτό, ειδικά σε ότι αφορά τον ορυκτό πλούτο της χώρας σε βάρος των συμφερόνων της χώρας.

Ένας ορυκτός πλούτος που υποθηκεύτηκε κανονικά με την ψήφιση του Μνημονίου την περασμένη Κυριακή και δεσμεύθηκαν προκαταβολικά όλα τα έσοδα, αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τα νέα δάνεια, κάτι που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Στο εκτενές αφιέρωμα της αμερικανικής εφημερίδας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας οι NY Times «κατακεραυνώνουν» την Α.Μέρκελ και τον Ν.Σαρκοζί με το ερώτημα:

«Έχουμε ένα ερώτημα προς την κυρία Merkel και τον κ. Sarkozy και σε οποιονδήποτε στην Ευρώπη που συνεχίζει να επιμένει ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά αυστηρά:

«Έχετε δει την Ελλάδα τελευταία; Στην αυτονόητη υπόθεση ότι η απάντηση θα είναι όχι, ορίστε μερικά στοιχεία για εσάς:

Και αναφέρουν τα εξής στοιχεία:

- Το ΑΕΠ της χώρας έχει πέσει κατά 7%

- Από το 2009 το ένα τέταρτο των ελληνικών επιχειρήσεων έχει χρεωκοπήσει

- Οι μισές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λένε πως δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους

- Ο ρυθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40% στο πρώτο μισό του 2011

- Σχεδόν το μισό από όλους τους νέους κάτω των 25 ετών βρίσκεται στην ανεργία

Και κλείνουν με το ερώτημα:

«Με άλλα λόγια η ελληνική οικονομία καταρρέει με όλη τη σημασία της λέξεως. Γιατί η Γερμανία επιμένει σε τέτοια μέτρα. Μήπως για να διαλύσει ότι έχει απομείνει»;

Στις ΗΠΑ θεωρούν ότι στην Αθήνα υπάρχει ένα ευρύτερο υπερκομματικό ή καλύτερα διακομματικό «γερμανικό κόμμα», με κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων να ανήκουν «ψυχή τε και σώματι» σε αυτό. Χαρακτηρίζουν τον Ε.Βενιζέλο «φωτοτυπία» του Β.Σόϊμπλε σε ότι αφορά τα φιλογερμανικά αισθήματά του και παρατηρούν πολύ προσεκτικά στις κινήσεις όλων των Ελλήνων πολιτικών.

Πέρα από τον ορυκτό πλούτο και ειδικότερα το πετρέλαιο που «καίει» τις ΗΠΑ (για τις ΗΠΑ τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι πολύ σημαντικά για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, αλλά το πετρέλαιο είναι κρίσιμο για τις ίδιες) η γενικότερη ανάληψη του πλήρους οικονομικού ελέγχου της Ελλάδας από την Γερμανία (θεωρούν ότι η Γαλλία απλά ακολουθεί και δεν μπορεί να παίξει στρατηγικό ρόλο) θα είχε εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στις πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ σε ότι αφορά την δράση τους εντός της ελληνικής αγοράς.

Στην Ουάσιγκτον έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η λυσσαλέα αντίδραση των Γερμανών και των λόμπι που ελέγχουν κατά της δωρεάν παραχώρησης των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Αbrams στην Ελλάδα. Μια παραχώρηση που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος είχε ενεργή απειλή όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, θα γινόταν δεκτή ως «μάννα εξ ουρανού», αφού η αξία του υλικού καινούριου είναι πάνω από 5 δισ. δολάρια, ενώ και μεταχειρισμένου στην άριστη κατάσταση που βρέθηκε από τους Έλληνες αξιωματικούς είναι τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό για τους Αμερικανούς είναι ότι ενώ αντικαθιστούν υποχρεωτικά «αρχαίο» υλικό, τα άρματα Μ48Α5 (το “Μ48” κατά την αμερικανική ονοματολογία οπλικών συστημάτων σημαίνει ότι είναι «Μοντέλο 1948», δηλαδή σχεδιάστηκε το 1948, τρία χρόνια μετά τον Β΄Π.Π.) και οι Γερμανοί δεν έχουν να πουλήσουν ή να παραχωρήσουν άλλα άρματα μάχης, υπάρχει τέτοια σφοδρή αντίδραση, μόνο και μόνο για να μην μπουν τα αμερικανικά άρματα στην ελληνική αγορά με ότι αυτό σημαίνει σε πυρομαχικά των 120 χλστ. κλπ.

Και το ερώτημα που διατυπώνουν είναι ότι «Αν αντιδρούν έτσι σε δωρεάν υλικό εύκολο είναι να φανταστούμε τι θα συμβεί σε μεγάλες προμήθειας που οπωσδήποτε θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, όπως των μαχητικών αεροσκαφών».

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι Γερμανοί έχουν μπλοκάρει όλες τις προμήθειες αμυντικού υλικού στην παρούσα φάση γιατί είναι άσχημα «πλασαρισμένοι» στην ελληνική αγορά αμυντικού υλικού λόγω των διαδοχικών σκανδάλων γερμανικών εταιρειών και αναμένουν να αναλάβουν τον ασφυκτικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας για να προχωρήσουν από θέση ισχύος εν συνεχεία σε αυτές.

Θεωρούν ότι την ίδια αντίδραση αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν όλες οι δωρεάν παραχωρήσεις αμερικανικού υλικού από ΤΟΜΠ Μ113 μέχρι μαχητικά F-15C/D. Mάλιστα έχουν σαφείς ενδείξεις ότι η παρτίδα των περίπου 450 οχημάτων παντός τύπου μπλοκάρεται από «γερμανικό δάκτυλο» που δεν εγκρίνει το κονδύλι μεταφοράς τους στην Ελλάδα!

Αμερικανός, υψηλά ιστάμενο στέλεχος της πρεσβείας στην Αθήνα, μιλώντας στο defencenet.gr έλεγε για την επιστολή του συνδέσμου γερμανικών βιομηχανιών στην Μέρκελ αναφορικά με την επιλογή των γαλλικών φρεγατών FREMM από την Ελλάδα, την οποία απαιτούσαν να μπλοκαριστεί γιατί θα γίνει «Με τα γερμανικά δάνεια» και σημείωνε ότι αυτές είναι πρωτοφανείς μέθοδοι ακόμα και για τύποις ανεξάρτητα κράτη, όπως εξελίσσεται η Ελλάδα.

Με αυτή την έννοια οι ΗΠΑ μόνο αδιάφορα δεν αντιμετωπίζουν την δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών στην ελληνική πολιτική σκηνή, που θα είναι πλήρως «απογαλακτισμένοι» από το Βερολίνο. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία του εγχειρήματός τους, τόσο σε ότι αφορά την κίνηδη που προέρχεται από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημ. Καζάκης> "Η Αστυνομία να συλλάβει τον δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας..."

Δ. Καζάκης: «Η Αστυνομία να συλλάβει τον πρωθυπουργό»!


«Η Αστυνομία να συλλάβει τον δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τύποις. Οι Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας στα στρατόπεδα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι να αναλάβουν τη διοίκηση της χώρας, στους χώρους εργασίας τους».

Ο Δημήτρης Καζάκης έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Και το καταθέτει μέσω του newsbomb.gr, λίγες μόνο ώρες μετά την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο πρωταρχικός στόχος του γνωστού αναλυτή, που έχει τεράστια απήχηση και ρεύμα στη μετά-ΔΝΤ Ελλάδα, είναι ένας και μοναδικός: πώς θα αποφευχθεί το αιματοκύλισμα της χώρας....


Ηδη, σήμερα, ο Δημήτρης Καζάκης δρομολογεί επαφή με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αύριο θα κάνει το ίδιο και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Θα τους καλέσει να προχωρήσουν σε μια κοινή δήλωση, την οποία θα προσυπογράφουν και οι άλλες, εξωκοινοβουλευτικές, δυνάμεις –μεταξύ των οποίων και το ΕΠΑΜ- οι οποίες αντιτάχθηκαν στα μνημόνια. Η κοινή δήλωση θα απευθύνεται στις Ενοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία, στους δημοσίους υπαλλήλους και θα τους καλεί να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας. 

Ακολούθως, οι δυνάμεις της Αριστέρας που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο θα παραιτηθούν, ώστε να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δ. Καζάκη, την εκλογική διαδικασία πρέπει να αναλάβουν οι δικαστές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, για να διασφαλιστεί ότι θα καταγραφεί η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού. «Αν αφήσουμε τις εκλογές στον κ. Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, η βία και νοθεία του ’61 θα μοιάζουν με παιδική χαρά», τονίζει ο ίδιος στο newsbomb.gr.

Ο κ. Καζάκης δε μιλά για συνταγματική εκτροπή –όπως σπεύδει να ξεκαθαρίσει: «Το αντίθετο. Μιλώ για την περιφρούρηση του Συντάγματος, κατά το ακροτελεύτιο άρθρο του, το 120, σε μια κατάσταση χειρότερη από χούντα. Του Συντάγματος, που παραβιάζουν τα κόμματα και η κυβέρνηση».

«Αν δεν κινηθούμε γρήγορα», υπογραμμίζει ο γνωστός αναλυτής, «θα χυθεί αίμα. Όχι μόνο από τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης, αλλά από τον ίδιο τον κόσμο που πλέον δε θα έχει καμία ελπίδα. Διότι, αν εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα, σε δυο-τρεις μήνες οι μισοί Ελληνες δε θα έχουν να φάνε. Όταν άνθρωποι αυτοκτονούν καθημερινά γύρω μας, όταν βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν γάζες τα νοσοκομεία, πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει η βίδα του κόσμου και να έχουμε αιματοκύλισμα;».

kazakis333

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Καζάκη στο newsbomb.gr:


κ. Καζάκη, χτες είχαμε διαδηλώσεις, φωνές, επεισόδια, φωτιές. Το νέο μνημόνιο, όμως, πέρασε ακάθεκτο από τη Βουλή. Στα στόματα όλων των Ελλήνων, η ερώτηση είναι μία: «Και τώρα τι γίνεται;».

Υπάρχει τεράστιο ζήτημα. Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Στην ουσία. Οχι μόνο σε επίπεδο πρωθυπουργικού ανασχηματισμού, επειδή παραιτήθηκαν κάποιοι υπουργοί. Εχουμε παραδώσει τη χώρα ολοσχερώς στους ξένους δανειστές. Τώρα είναι η ώρα, οι δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Με μια κοινή δήλωση. Να εκφράσουμε την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Και περί της πλειοψηφίας πρόκειται, παρότι οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη φανεί η χτεσινή λαοθάλασσα. Ηταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την απελευθέρωση, και είναι πραγματικά κρίμα που μπαχαλάκηδες και πραιτοριανοί κατάφεραν, με τις γνωστές τακτικές τους, να μη φτάσει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος.

Τι θα λέει αυτή η κοινή δήλωση;

Θα καλέσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας μέσα στα στρατόπεδα. Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις. Θα καλέσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, στο χώρο της εργασίας τους, να αναλάβουν τη δημόσια διοίκηση. Προσέξτε: δε μιλώ για συνταγματική εκτροπή. Το αντίθετο. Πρόκειται για μια κίνηση περιφρούρησης του Συντάγματος, βάσει του ακροτελεύτιου άρθρου του 120, διότι αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν!

Διότι είναι αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτώ ότι η χώρα θα συνεχίσει με ένα τέτοιο πρωθυπουργό, με μια τέτοια διακυβέρνηση. Ποιος αποδέχεται σήμερα τον Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών, την ώρα που το κόμμα του κατέρρευσε; Ποιος αποδέχεται τον Αντώνη Σαμαρά που έλεγε χτες αυτές τις κουταμάρες περί ανάπτυξης της χώρας, τις οποίες ο ίδιος κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες;

Ποιοι θα υπογράφουν ένα τέτοιο κείμενο;

Οι ηγεσίες της Αριστεράς θα πρέπει αναλάβουν την ιστορική ευθύνη σε συντονισμό με τις υπόλοιπες δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό. Οι δυνάμεις της Αριστεράς, που αντιτάχθηκαν στα μνημόνια, πρέπει να παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο, ώστε να μη νομιμοποιούν με την παρουσία τους μια εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό κυβέρνηση.

Και, άρα, να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Δε φτάνει αυτό. Πρέπει και να περιφρουρήσουμε αυτές τις εκλογές. Γιατί, αν τις αφήσουμε να διεξαχθούν υπό τον Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, τότε η βία και νοθεία του ’61 θα μοιάζουν με παιδική χαρά.

Με ποιον τρόπο θα περιφρουρηθούν οι εκλογές;

Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Να αναλάβουν οι δικαστές. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναλάβουν τη διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς τη διαμεσολάβηση της Singular ή οποιουδήποτε άλλου ιδιώτη καταμετρητή ψήφων. Ωστε να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πραγματικά ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Να συμπεράνω ότι έχετε αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία να έρθετε σε επαφή με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα και να τους καταθέσετε την πρότασή σας;

Ναι. Βρίσκομαι ήδη σήμερα σε μια διαδικασία συνεννόησης με την κυρία Παπαρήγα και αύριο θα κάνω το ίδιο και με τον κ. Τσίπρα. Οι επαφές με τις υπόλοιπες, εξωκοινοβουλευτικές, δυνάμεις που βλέπουν θετικά μια τέτοια προοπτική έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Σε περίπτωση που οι δύο ηγέτες δε δεχτούν την πρότασή σας και κινηθούν πιο «θεσμικά» -όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα- τι προβλέπετε ότι θα συμβεί;

Να το ξεκαθαρίσω: Η πρότασή μου είναι μεν ακραία, αλλά είναι και θεσμική. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δε ζούμε μια ομαλή κοινοβουλευτική περίοδο. Στόχος της πρότασης είναι η τήρηση του Συντάγματος, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν δεν κινηθούμε γρήγορα, ακριβώς για να προστατεύσουμε το Σύνταγμα που παραβιάζεται από κόμματα και κυβέρνηση, θα χυθεί αίμα. Όχι μόνο από τους πραιτοριανούς, αλλά και από τον κόσμο που πια δε θα έχει καμία ελπίδα.

Η Αριστερά πρέπει να σκεφτεί ώριμα. Διότι, τι είναι η Αριστερά, αν όχι μια δύναμη ανατροπής; Ανατροπής, μιας κατάστασης που είναι χειρότερη από χούντα; Γιατί υπάρχουν, αν όχι γι’ αυτό;
Προσέξτε: δε λέμε να ενωθούμε. Δεν είναι αυτή η πρότασή μας. Μιλάμε για μια σύμπραξη, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Ενόψει της κάλπης, κάθε κόμμα ξεχωριστά θα καταθέσει τις προτάσεις του και θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Ουσιαστικά, λέμε να εκβιάσουμε τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Λέμε να προχωρήσουμε σε μα εκλογική διαδικασία που θα διασφαλίζει ότι θα καταγραφεί η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού, γιατί αν την αφήσουμε στα χέρια αυτών των κυρίων…

Κι αν αυτό δε γίνει; Τι φέρνει η επόμενη μέρα, η εποχή του νέου μνημονίου, για τον Ελληνα πολίτη;

κ. Χριστοφορίδη, αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μνημόνιο και τα άλλα μέτρα που έρχονται, μετά από δύο-τρεις μήνες η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι αβίωτη. Είναι ζήτημα αν ο μισός πληθυσμός θα μπορεί να τραφεί. Αν θα έχει, δηλαδή, την αγοραστική δύναμη να αγοράσει έστω και τα απαραίτητα. Μην ξεχνάτε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 3 εκατομμύρια Ελληνες ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2010. Προσθέστε σε αυτούς, τους ακόμη περισσότερους του 2011 και του 2012. Ο χειμώνας που ζούμε είναι χειρότερος από αυτόν του ’41-’42.

 Γνωρίζω προσωπικά την περίπτωση μιας 27χρονης μητέρας που αυτοκτόνησε, αφού αναγκάστηκε να κλείσει το ψιλικατζίδικό της και ο άντρας της ήταν άνεργος. Μιλάμε για αίμα που ήδη τρέχει. Καθημερινά. Ποιος εμποδίζει τους ανθρώπους που βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν γάζες τα νοσοκομεία… Πόσο δύσκολα μπορεί να στρίψει η βίδα του κόσμου και το αίμα να χυθεί ποτάμια;

ΓΙΑΤΙ απευθείας την παροχή υπηρεσίας αμοιβής 10.880,00€ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΙΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΓΟΝ?

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου