Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Κανέλλη στο CNN: "Θέλουμε τη ζωή μας πίσω έστω και με δραχμή"


Κανέλλη στο CNN : "Καταστροφή η παραμονή μας στο... από fon1972

Δείτε τι δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη στο αμερικανικό δίκτυο και τι είπε για την έξοδο από την ευρωζώνη
Καταπέλτης ήταν για άλλη μια φορά  η βουλευτή του Κ.Κ.Ε Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.
Ενώ στην Ελλάδα κυριαρχούσαν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις υπουργών  και ο πρωθυπουργός  υποστήριξε ότι καταψηφίση του "μνημονίου 2", οδηγεί τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, η κα Κανέλλη τάχθηκε δημοσίως υπέρ  της  εξοδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Πριν μερικές μέρες η Λιάνα Κανέλλη με βρετανική ψυχραιμία, αγγλικό φλέγμα και σαφέστατη τοποθέτηση διαποτισμένη με μπόλικη δόση χιούμορ, η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεψε την παράστασή με τις δηλώσεις της στο βρετανικό Channel 4 και το δημοσιογράφο Jon Snow
Μιλώντας πριν λίγο στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Τόνισε ότι ήταν καταστροφή η είσοδος της στην Ευρωζώνη και θα είναι καταστροφή η παραμονή της: "Εγώ και πολλοί άλλοι θέλουμε μια ωραία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω", είπε, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα "παράπλευρη απώλεια του δυτικού καπιταλισμού".
Η Λιάνα Κανέλλη ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών: "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εκλογές τώρα. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση για να υπογράψουμε το μέλλον δύο-τριών γενεών. Κανείς δεν εξέλεξε τον Λουκά Παπαδήμο. Επιλέχθηκε", ανέφερε. "Θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία μας πνοή".
Πρόσθεσε μάλιστα ότι για το χρέος της χώρας δεν ευθύνονται οι Έλληνες πολίτες: "Δανείσατε χρήματα με την ελπίδα να τα πάρετε πίσω, όχι με το να πάρετε τη ζωή των Ελλήνων πίσω, ως τιμωρία. Το χρέος δεν είναι των Ελλήνων πολιτών, δεν πήραν οι Έλληνες πολίτες τα χρήματα", υπογράμμισε.

Ρεκόρ Όλων των Εποχών στις Εξαγωγές η Ελλάδα το 2011! 22,45 δις Ευρώ!

Από το greece-salonika.blogspot.com Σημείωση olympia. Μια ωραία απάντηση στους μηδενιστές ότι η Ελλάδα δε παράγει τίποτα. Εσπασε κάθε ρεκόρ στις εξαγωγές τις για το 2011 σε συνθήκες απίστευτης οικονομικής κρίσης, εγκλωβισμένη σε ένα από τα ακριβότερα νομίσματα του πλανήτη, καθώς και με εξοντωτική υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων. Φανταστείτε να υπάρξει μία στοιχειωδώς σοβαρή κυβέρνηση με τα απαιτούμενα μέτρα τι μπορούμε να πετύχουμε.
“Εν μεσω κρίσης οι υγιείς δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας κατάφεραν να αποδείξουν ότι η χώρα και παράγει και εξάγει πετυχαίνοντας το ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών των 22,45 δις ευρώ. Σύμφωνα με ανάλυση του… Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, από τη μία πλευρά, «επιβεβαιώθηκε η κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ εξωστρέφειας σε απόλυτους αριθμούς για την αξία των εξαγωγών».
Από την άλλη, όμως, «συνεχίστηκε η άσκηση πιέσεων σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυναμική του εξωτερικού εμπορίου της χώρας», στο κατώφλι της νέας χρονιάς.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη «το 2011 αποτέλεσε οδηγό για το συνολικό μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας, ώστε να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη και να εδραιωθούν προοπτικές ανάπτυξης, αύξησης της απασχόλησης και της παραγωγής πλούτου στη χώρα. Περισσότερες εταιρείες επιχείρησαν με επιτυχία πέρυσι να εξάγουν, προϊόντα ελληνικά, προϊόντα ποιότητας, με τεχνογνωσία και προστιθέμενη αξία, που πρωταγωνίστησαν στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία. Πέρυσι αποδείχθηκε περίτρανα ότι η εξωστρέφεια είναι πυλώνας ανάπτυξης και απάντηση στην ύφεση. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »
http://olympia.gr/ 

"Στον αέρα" κατασκευαστικά προγράμματα ΟΕΚ και επιδότηση ενοικίου

Σημαντικές επιπτώσεις για το σύνολο των δικαιούχων και της κοινωνίας, θα έχει ενδεχόμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Σύμφωνα με αυτήν, μένουν "στον αέρα", τα υπό εξέλιξη κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ανέγερση 20 οικισμοί πανελλαδικά, που συνολικά περιλαμβάνουν 1300 κατοικίες, εκ των οποίων 5 οικισμοί αποτελούμενοι από 200 κατοικίες οι οποίοι μόλις ξεκίνησαν. Σε πολλούς από αυτούς έχει ήδη διενεργηθεί η κλήρωση και οι δικαιούχοι περιμένουν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους, ενώ παραμένουν ακλήρωτοι 3 οικισμοί αποτελούμενοι από 300 κατοικίες. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρίσκονται υπό δημοπράτηση 4 οικισμοί, 80 κατοικιών. Αποτέλεσμα 1.600 φτωχές οικογένειες θα περιμένουν ματαίως να στεγαστούν τους προσεχείς μήνες.
Επίσης, θα παραμείνουν κενοί ολοκληρωμένοι οικισμοί για τους οποίους έχουν κληρωθεί οι κατοικίες και περιμένουν οι δικαιούχοι τους να στεγαστούν ενώ ταυτόχρονα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η κοστολόγηση οικισμών που έχουν παραχωρηθεί στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην γίνεται έναρξη αποπληρωμής του τιμήματος των κατοικιών αυτών, ενώ παράλληλα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κοστολόγησης 300 παλαιότερων οικισμών, που αποτελούνται από 15.000 κατοικίες συνολικά, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια, δεδομένου ότι υπήρχαν προβλήματα γραφειοκρατικά με βάσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, από πλευράς πολεοδομίας, κτηματολογικών γραφείων κλπ.
Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, περνούν σε κατάσταση εκκρεμότητας όλα τα εκταμιευθέντα από κεφάλαια ΟΕΚ δάνεια και οι οφειλές από παραχωρηθείσες κατοικίες που αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή συνολική οφειλή 1.200.000.000 ευρώ προς τον Οργανισμό. Τα πλέον πρόσφατα δάνεια χορηγήθηκαν το 2010 και θα αποπληρωθούν σε βάθος 25ετίας.
Το κλείσιμο του ΟΕΚ θα σημάνει, επίσης, ότι θα περάσουν σε κατάσταση εκκρεμότητας η καταβολή επιδότησης επιτοκίου για δάνεια που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες. Συνολικά έχουν χορηγηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα 83.000 δάνεια και αυτή τη στιγμή είναι ενεργά για το 2011: 69.703, για το 2012: 63.992 για το 2013: 57.226, για το 2014: 49.082, για το 2015: 39.073 μειούμενα σταδιακά μέχρι το 2019 που λήγει η επιδότηση, η οποία διαρκεί για τα εννέα πρώτα χρόνια των δανείων (συνολικός χρόνος αποπληρωμής 15 έτη). Τίθεται θέμα αν θα έχουν οι δικαιούχοι τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά όταν θα διακοπεί η καταβολή της επιδότησης του επιτοκίου από τον ΟΕΚ.
Σημειώνεται δε ότι ήδη αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις τους και για το λόγο αυτό έχει ληφθεί μέριμνα ρύθμισης και βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας σχέδιο σχετικής Υπουργικής Απόφασης, μέσω της οποίας προβλέπεται επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.
Μια ακόμη συνέπεια θα είναι ότι παραμένει ανολοκλήρωτο το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που ήταν απόλυτα καλυμμένο ως δαπάνη και ήταν ανάσα ζωής για τους εργαζόμενους στις σημερινές συνθήκες που το βιοτικό τους επίπεδο ολισθαίνει διαρκώς (υπεβλήθησαν 58.000 αιτήσεις, στο πρόγραμμα έτους 2011, η ικανοποίηση των οποίων ξεκίνησε στο τέλος Δεκεμβρίου 2011 και αναμενόταν να ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο 2012 ).
Επίσης ακυρώνεται η διαδικασία που είχε ξεκινήσει για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ, που ανέρχεται σε 1.259 καταστήματα και 258 αίθουσες συγκέντρωσης στους ανά την επικράτεια οικισμούς καθώς και σε 221 ιδιόκτητες οικοπεδικές εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 5.233.471,45 τμ. σε 45 νομούς της χώρας.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι υπηρεσίες του ΟΕΚ προέβησαν πρόσφατα στην επεξεργασία νέων προγραμμάτων στεγαστικής συνδρομής που είναι απόλυτα επικαιροποιημένα, εμπεριστατωμένα και εξορθολογισμένα και λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά οικονομικά του οργανισμού και τις δυνατότητες που έχει να συνεχίζει να παίζει ρόλο στην Ελληνική κοινωνία, αλλά και στη σύνταξη νέου κανονισμού όρων και προϋποθέσεων χορήγησης στεγαστικών παροχών σε εργατοϋπαλλήλους δικαιούχους ΟΕΚ που ήδη βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου Υπουργού προς υπογραφή.
Το κλείσιμο του ΟΕΚ, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, θα έχει ως συνέπεια να χαθεί δια παντός κάθε δυνατότητα ανθρώπων του μόχθου, που επιπλέον βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται καθημερινά, να στεγασθούν σε συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που να καλύπτουν, έστω και στοιχειωδώς , τις ανάγκες της οικογένειάς τους.
Από την πλευρά τους τραπεζικά στελέχη τραπεζών επισημαίνουν ότι περιμένουν τις επίσημες και οριστικές αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του ΟΕΚ και την τύχη που θα έχουν όλα τα προγράμματα που διαχειρίζονται, προκειμένου να καθορίσουν την στρατηγική τους όσον αφορά τα επιδοτούμενα δάνεια των πελατών τους.

Οι βουλευτές της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ πρέπει να πάρουν μια ιστορική απόφαση. Μας ευχαριστεί να σας βοηθήσουμε στείλετε email ΟΛΟΙ !

Εκπομπή από την Κατειλλημένη Νομική

Έχει στηθεί αυτοσχέδιο στούντιο στη ΝΟμική και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται εκπομπή.
Ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης 98fm στο κέντρο και 93.8 fm σε άλλες περιοχές
http://www.radio98fm.org

To "νησί του μνημονίου" απηύδησε- Θέλει επιστροφή στη δραχμή!

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο θλιβερό μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, στο Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από το νησί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα: Στη δραχμή.

Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεγίστη, η οποία βρίσκεται κυριολεκτικά μια "ανάσα" από την Τουρκία (απέχει μόλις δύο ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές) έχουν γράψει επανειλημμένα τόσο το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ όσο και το defencenet.gr.

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει στην aftodioikisi.gr ο ο δήμαρχος του «νησιού του μνημονίου», ο Παύλος Πανηγύρης, εκφράζοντας το θυμό αλλά και την απελπισία του από τη συμπεριφορά των πολιτικών απέναντι στο Καστελόριζο. «Κάποια στιγμή θα σηκωθούμε να φύγουμε και θα σηκώσουμε την "ανεξάρτητη σημαία της επανάστασης", την "ανεξάρτητη σημαία του Καστελόριζου". Θα επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και, όπως φαίνεται, η πατρίδα μας με το ευρώ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Για να είμαστε και Έλληνες και ανεξάρτητοι», τονίζει με έμφαση.

Και προσθέτει: «Νιώθουμε παραμελημένοι, εγκαταλελειμμένοι, ότι δεν υπάρχει κράτος. Δεκαοχτώ χρόνια δήμαρχος και έχω απογοητευθεί», σημειώντας πως η ανάπτυξη δεν έχει φτάσει ακόμα στο νησί, ή αν πήγε, «έφυγε» μαζί με τους επισήμους και τις υποσχέσεις τους.

Κατέστρεψαν το Καστελόριζο, καταστρέφουν τη χώρα, σημειώνει και επιτίθεται με σφοδρότητα συλλήβδην εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας (πλην ενός, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη): «Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μας περνούν για βλάκες. Λένε ότι έκαναν λάθη και έχουν το θράσος να θέλουν να πάρουν πάλι τα ηνία αυτής της χώρας. Για εμένα είναι ανεπιθύμητοι. Δε θέλουμε κανέναν πλέον εδώ πέρα. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους».

Σχετικά με το δήμο του, πέραν της έλλειψης προσωπικού που παρουσιάστηκε με την εφαρμογή του ΟΕΥ, «από τα 20 άτομα που προβλέπει, έχω αυτή τη στιγμή 5 άτομα, και ένα μηχανικό που θέλω για μελέτες δεν έχω· δεν υπάρχει σωστή κατανομή των ειδικοτήτων», λέει ο δήμαρχος, το σημαντικότερο πρόβλημα στο νησί είναι η τροφοδοσία.

Και εδώ το πρόβλημα έρχεται να το λύσει η... ευγενική χορηγία της Τουρκίας, στις ακτές της οποίας κατεθύνονται οι Καστελοριζίτες για να προμηθευτούν τρόφιμα, καθώς -όπως λέει ο δήμαρχος- ό,τι αγοράσουν συν τα εισιτήρια είναι... φτηνότερα από τα σούπερ μάρκετ της Μεγίστης, που είναι ακριβότερα ακόμα και από αυτά της Ρόδου. Η προμήθεια αυτή φτάνει στο 30-40% των αναγκών των κατοίκων του νησιού!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ξένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί ενημερώνουν τον κόσμο για το δράμα της Ελλάδας – Εμείς ;

Αυτό που δεν έχει πράξει καμία από τις δύο κυβερνήσεις που ανέβηκαν στην εξουσία από τον Οκτώβριο του 2009, δηλαδή να ενημερώσουν την διεθνή κοινή γνώμη για τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα κατά των Ελλήνων, το πράττουν ορισμένοι δημοσιογράφοι στο εξωτερικό που μπορούν να αντιληφτούν το δράμα του μέσου Έλληνα.

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα των δύο γνωστών δημοσιογράφων François Bonnet (Le Monde, Marianne) και ο Gérard Desportes (Liberation) Mediapart, φιλοξενεί ένα επικριτικό άρθρο για τα μέτρα του νέου μνημονίου χρησιμοποιώντας ένα τίτλο που πραγματικά λέει όλη την αλήθεια για τον λόγο που οι Έλληνες πολίτες αντιδρούν.

Με τον τίτλο «Ελλάδα: Το ευρωπαϊκό φάρμακο σκοτώνει τον ασθενή», η αρθρογράφος Martine Orange επισημαίνει στο άρθρο της ότι η νέα συμφωνία δεν πρόκειται να φέρει ανακούφιση στην χώρα. Το
άρθρο συνεχίζει με το σχόλιο ότι ''τα δυο χρόνια της διαχείρισης της κρίσης του ευρώ, κυρίως από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, έχουν οδηγήσει σε ένα οικονομικό αδιέξοδο, σε μια κοινωνική κρίση και σε μια απόλυτη διαγραφή της πολιτικής και της δημοκρατίας''.

Με ένα εκτενές κείμενο με τίτλο «Η Ελλάδα συνθλίβει τους κατοίκους της: Πόσα ακόμη μπορούν να κόψουν;» ο αρθρογράφος της καναδικής εφημερίδας «Globe and Mail», Michael Babad αναφέρεται στα νέα μέτρα που αποφάσισαν τρόικα και πολιτικοί αρχηγοί.

Σε πολιτικό επίπεδο μετά τον πρόεδρο της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα που έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χ.Μ. Μπαρόζο με την οποία καλεί τον ίδιο καθώς και τον αρμόδιο Επίτροπο Όλι Ρεν να παρουσιαστούν και να δώσουν εξηγήσεις «για τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους» ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ έστειλε και αυτός επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο
στην οποία επισημαίνει την ανάγκη προώθησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και τονίζει ότι τα έσοδα από αυτή τη διαδικασία δεν θα πρέπει να αποβλέπουν μόνο στην εξυπηρέτηση του χρέους αλλά και στην τόνωση των επενδύσεων.

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι απλό. Προσπάθησε η ελληνική κυβέρνηση να δείξει σε αυτούς που αποφασίζουν για την μοίρα ενός ολόκληρου λαού πόσες θυσίες και στερήσεις έχει υποστεί ; Γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για τις 1600 αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών μέσα στα δύο χρόνια του μνημονίου ; Τους έχει μιλήσει κανείς για τους ανθρώπους που πεθαίνουν στους δρόμους όπως τα
χρόνια της Κατοχής ; Άραγε έχουν οι Έλληνες πολιτικοί δείξει στους συναδέλφους τους την καταστροφή που θα φέρουν με τα νέα σκληρά μέτρα ή θα πρέπει να θυσιαστούν και άλλες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών μέχρις ότου καταλάβουν ότι η πραγματικότητα αφορά ανθρώπους και όχι νούμερα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μαλλιά κουβάρια στο Ράδιο 9... με δάκτυλο ΝΔ μετά τον καυγά που είχε, το πρωί της Παρασκευής, ο Δ. Καζάκης με τον Γ. Μιχελάκη στα παράθυρα του Αντ1

Το ρευστό και άναρχο πολιτικό μας σκηνικό, φυσικό είναι να επηρεάσει και την υπόλοιπη ζωή μας και πολύ περισσότερο τα ΜΜΕ, που έχουν... άμεση εξάρτηση με τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας!

Το ράδιο 9, ένα ανερχόμενο πολιτικό-ενημερωτικό ραδιόφωνο στη χώρα μας, παρά τις ....
πολλές ονοματικές και λοιπές παλινωδίες, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, που διψά να μάθει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.

Τον τελευταίο μάλιστα διάστημα, χάρη στο καλό δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού, υπήρξαν φορές που τα θέματά του συζητήθηκαν και έγιναν σημείο αναφοράς και για άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι κάτι… εβάσκανε την αρμονική πορεία του ράδιο 9,και μετά τις πρόσφατες δημοσιογραφικές επιτυχίες του σταθμού που συζητήθηκαν σε όλα τα blogs κι έκαναν το γύρο του κόσμου, οι μάσκες έπεσαν και ο μέχρι χθες διευθυντής του, άξιος συνάδελφος Μάνος Κακλαμάνος παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του σταθμού.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και στην αρχή ειπώθηκε ότι η αιτία κι η αφορμή της παραίτησης ήταν η εντολή που δόθηκε από την ιδιοκτησία του σταθμού-παλιά μου τέχνη κόσκινο-να αποπεμφεί από το ράδιο 9, ο ενοχλητικός παρτενέρ του Μάνου Κακλαμάνου στην εκπομπή, Δημ.Καζάκης.

Ο συγκεκριμένος είναι καθηγητής-οικονομικός αναλυτής και δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, πολύ περισσότερο στο δημόσιο διάλογο και κυρίως όταν απευθύνεται προς πολιτικούς-εκπροσώπους του φαύλου πολιτικού μας συστήματος που έφερε τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση.

Ο Μάνος Κακλαμάνος, λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρνήθηκε να συμβιβασθεί με αυτή την άνωθεν εντολή και προτίμησε να παραιτηθεί από τη διεύθυνση του σταθμού και να αποχωρήσει από τον σταθμό!

Εξαιτίας του δημοσιογραφικού θορύβου που προκλήθηκε, η αποχώρηση του κ. Κακλαμάνου και μοιραία και του κ. Καζάκη, ντύθηκε με τον...μανδύα της οικειοθελούς παραιτήσεως εν όψει της απόφασης και των δύο να προχωρήσουν στην έκδοση μίας εφημερίδας.

Το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, ο κ.Καζάκης, ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικός με τους «μνημονιακούς» συνομιλητές του, δεν αναφέρεται καν, στους λόγους παραίτησης και αποχώρησης του διδύμου.

Μία φορά με τον Αδωνι Γεωργιάδη, κι άλλη μία με τον Γιάννη Μιχελάκη, ήταν αρκετές για να εγείρουν τις αντιρρήσεις τους οι ενοχλημένοι, για τον άκομψο και αντι-κομφορμιστικό λόγο του κ. Καζάκη, που σήμερα, μπορεί να ενοχλεί μόνο τους εκτεθειμένους-διαλογιζόμενους πολιτικούς, αντιθέτως όμως, τους ακροατές, τους χαροποιεί ιδιαιτέρως!

Ωστόσο, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι μετά τον καυγά που είχε, το πρωί της Παρασκευής, ο Δ. Καζάκης με τον Γ. Μιχελάκη στα παράθυρα του Αντ1, άναψαν τα τηλέφωνα στον ΑΛΦΑ, από υψηλά ισταμένους της ΝΔ, οι οποίοι απαιτούσαν την αποπομπή του κ. Καζάκη…

Κι απ΄ ότι φαίνεται τα κατάφεραν ή τέλος πάντων βοήθησαν να εξοβελιστεί ένας άνθρωπος που χτυπούσε τα… μνημονιακά κείμενα.

http://www.kentrinews.gr

Μαλάκα Έλληνα

Πιο πολύ κόσμο στο γήπεδο Καραϊσκάκη από ότι στις απεργιακές πορείας σήμερα στην Αθήνα

Προκήρυξη του ΝΑΡ για τις εξελίξεις

polytxneio_11_nar.gifΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
 
 
ΚΑΤΩ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 
Η ταχύτατη και εξαιρετικά βίαιη επίθεση κατεδάφισης κάθε δικαιώματος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας από το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης του τραπεζοτσολιά Παπαδήμου, επιτάσσει την άμεση και συντονισμένη απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και των φορέων της. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ιστορικές και καλούμαστε όλοι μας να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει καμία δυνατότητα επιβίωσης, πολύ περισσότερο προοπτική για αξιοβίωτη ζωή με αξιοπρέπεια, απασχόληση, ελευθερία και δημοκρατία.
Οι αντίπαλοι μας, ο ΣΕΒ, η Ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ, η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας λένε πως αν δεν δεχτούμε τα νέα μέτρα και τη δανειακή σύμβαση, η οποία καταργεί κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας, θα χρεοκοπήσουμε. Εδώ και δύο χρόνια το ίδιο παραμύθι. Πρώτο μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσουμε, μεσοπρόθεσμο για να μην χρεοκοπήσουμε, εφαρμοστικός νόμος για να μην χρεοκοπήσουμε. Ο εργαζόμενος λαός όμως έχει ήδη χρεοκοπήσει. Έχουν χρεοκοπήσει το ένα εκατομμύριο άνεργοι. Χρεοκοπούν καθημερινά τα 3 εκατομμύρια φτωχοί. Έχει χρεοκοπήσει ήδη μια κοινωνία που κόβει τον ανθό της, τη νεολαία, καταδικάζοντας την σε εξαθλίωση και μαζική μετανάστευση.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
 
Δεν θέλουμε καμία δόση και κανένα νέο δάνειο. Από όλα αυτά τα δάνεια τίποτα δεν πήγε σε μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία. Όχι μόνο τους τα δίνουμε πίσω για να πληρωθούν τα παλιότερα δάνεια, αλλά τα πληρώνουμε στο πολλαπλάσιο με χαράτσια, φόρους και περικοπές από τις κοινωνικές παροχές. Το χρέος ούτε υπάρχει λόγος, ούτε μπορεί να πληρωθεί. Να καταστρέψουμε την χρεομηχανή που έχουν στήσει η ευρωπαϊκή και διεθνής κεφαλαιοκρατία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο με τα χέρια και το μυαλό μας. Μπορούμε να ζήσουμε με τη δουλειά μας. Απλήρωτοι, σε ανεργία και σε αχρηστία θα μείνουν μόνο τα παράσιτα αυτής της κοινωνίας. Αυτοί που ζουν από τον ιδρώτα μας: οι μεγάλοι επιχειρηματίες καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό.
Μας λένε ότι αν δεν δεχτούμε τη δανεική σύμβαση θα βγούμε από το ευρώ και την ΕΕ και θα πεινάσουμε. Αντίθετα, αυτό θα γίνει τώρα, όσο είμαστε μέσα στην ΕΕ, όταν θα πληρωνόμαστε με μισθούς 300-400 ευρώ, η ακρίβεια θα θερίζει και τα κέρδη των επιχειρήσεων θα αυξάνονται. Στη σημερινή Ελλάδα του ευρώ και της ΕΕ υπάρχουν ήδη συσσίτια σε σχολεία. Δεν θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και την ΕΕ. Το τίμημα για να μείνουμε σε αυτή τη λύκο - συμμαχία, είναι η εξαθλίωση του λαού. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, γίνεται πλέον όρος επιβίωσης για την Ελληνική κοινωνία.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
 
Δεν έγινε καμιά διαπραγμάτευση, όπως μας πιπιλάνε το μυαλό τα ΜΜΕ. «Συμφωνία κυρίων» έγινε μεταξύ του ελληνικού και πολυεθνικού κεφαλαίου για την μοιρασιά του δημόσιου πλούτου και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Κανένας διεθνής κερδοσκόπος, καμία Γερμανική ή άλλη πολυεθνική δεν μπορεί να βρει Ελντοράντο στην Ελλάδα, χωρίς ντόπια στηρίγματα την ελληνική οικονομική ολιγαρχία. Με τους τελευταίους, δεν μοιραζόμαστε την ίδια πατρίδα, δεν έχουμε ούτε τα ίδια προβλήματα, ούτε τις ίδιες αξίες. Αυτοί, Έλληνες καπιταλιστές, διεθνές κεφάλαιο, και το όργανο τους, η τρόικα, έχουν συνασπιστεί ενάντια στον εχθρό λαό. Αυτή ήταν από τη πρώτη στιγμή η ουσία της κυβέρνησης του αρχιτραπεζίτη Παπαδήμου.
Η ανατροπή αυτού του άθλιου πολιτικού συστήματος από το λαό, είναι όρος για την ανάσχεση της αντεργατικής πορείας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Αλλά δεν έχει νόημα να τους διώχνουμε με το ένα κοστούμι και να επανέρχονται με άλλο. Πρέπει ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ. Όλο το πολιτικό σύστημα αστικών κομμάτων, ΜΜΕ και λοιπής κρατικής εξουσίας, φθαρμένων ή ‘’άφθαρτων’’, που δουλεύουν για το κεφάλαιο, την ΕΕ και την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, πρέπει να ανατραπεί.
Αλλά δεν θα φύγουν αν δεν τους ρίξουμε. Δε θα φύγουν με εκλογές. Η εκμετάλλευση και η φτώχεια δεν χτυπιούνται με κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά με εξέγερση. Η πρώτη πράξη επιβίωσης μας είναι η ανατροπή τους. Ο δρόμος της εργατικής και λαϊκής αυτό-κυβέρνησης περνάει μέσα από το τσάκισμα τους. Τώρα είναι η ιστορική στιγμή για την οργάνωση του λαού και την ενότητα του με στόχο την ανατροπή τους. Όλα τα αγωνιστικά ρυάκια να ενωθούν σε ένα λαϊκό χείμαρρο ανατροπής που θα τους πνίξει. Ο ηρωικός αγώνας της Χαλυβουργίας και του Alter να ενωθεί με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις απεργιακές επιτροπές. Το μαχόμενο εργατικό κίνημα με τις επιτροπές ενάντια στα χαράτσια και τις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών. Οι εργαζόμενοι με τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία. Με το λαό ενωμένο και οργανωμένο σε ένα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ μπορούμε να νικήσουμε. Σε ένα τέτοιο μέτωπο πρέπει να συμβάλλει όλη η αριστερά και κάθε αγωνιστική δύναμη. Η αναμονή των εκλογών και η αναζήτηση λύσεων μέσω της αλλαγής των κοινοβουλευτικών συσχετισμών τούτη την ώρα, δεν συμβάλει στην μαχητική συσπείρωση του λαού και την ανατρεπτική του δράση. Αποπροσανατολίζει από το βασικό καθήκον που είναι ο μαζικός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας.
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ . ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών. Ο καπιταλισμός δείχνει ξανά το αποκρουστικό του πρόσωπο. Μας γυρίζει με ταχύτητα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Για αυτό η ανατροπή της επίθεσης μπορεί και πρέπει να είναι αντικαπιταλιστική. Πρόοδος για την κοινωνική πλειοψηφία και κυριαρχία της ατομικής ιδιοκτησίας και ατομικής ιδιοποίησης του πλούτου, δεν μπορούν να πάνε μαζί. Κέντρο μιας άλλης κοινωνικής πορείας, μπορεί και πρέπει να είναι η δημόσια ιδιοκτησία και παραγωγή, οι δημόσιες πολιτικές, με πλήρη εργατικό-κοινωνικό έλεγχο. Ο μοναδικός κοινωνικός εκσυγχρονισμός που μπορεί να υπάρξει, περνά μέσα από το πέρασμα του κοινωνικού πλούτου και της εξουσίας στα χέρια των παραγωγών του, δηλαδή των εργαζομένων. Πρώτο και ελάχιστο μέτρο η κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο.
Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του κόσμου της εργασίας, με βάση τις νέες δυνατότητες και τον κοινωνικό πλούτο που υπάρχει, με την ιστορική γνώση και την διπλή εμπειρία της νίκης και της ήττας των επαναστατικών κινημάτων, με μια μαζική αντικαπιταλιστική αριστερά και ένα σύγχρονο κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης, μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Μπορούμε χωρίς κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώ. Το μέλλον ανήκει στο κόσμο της δουλειάς.
 
ΑΥΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ – ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ

Ενώ στις Σποράδες μας Πιάνουν τον κώλο με τις τιμές των εισιτηρίων Διαβάστε τι γίνεται Στην Κρήτη

Αλλαγές στον ναυτιλιακό χάρτη της Κρήτης

xan_ploia
Εξελίξεις στον ναυτιλιακό χάρτη της Κρήτης αναμένονται το επόμενο διάστημα καθώς η NEL Lines εξετάζει τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ρέθυμνο - Πειραιάς, ενώ σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αναφορικά με την πρόταση των Μινωικών γραμμών για δρομολόγηση δύο πλοίων στη γραμμή Σούδα - Πειραιάς.
Η είδηση για τη NEL Lines έρχεται μέσω του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, το οποίο ενημερώθηκε για την πρόθεση της εταιρείας, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει, από τις 26 Ιουνίου ως και τις 9 Σεπτεμβρίου, δρομολόγιο στη γραμμή Ρέθυμνο - Σαντορίνη - Πειραιάς, κάθε Σάββατο.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μάλιστα, ζήτησε από το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου στοιχεία, με αφορμή το αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας για την τροποποίηση ορισμένων δρομολογίων της.
Αν και τίποτα δεν έχει αποφασισθεί επίσημα, η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο να εντάξει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο το οχηματαγωγό πλοίο 'European Express', το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει 1.000 επιβάτες για δρομολόγια καλοκαιριού και 350 οχήματα, κάτι όμως που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
ΣΗΜΕΡΑ 'ΚΛΗΡΩΝΕΙ' ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ Εν τω μεταξύ, η πρόταση των Μινωικών για τη δρομολόγηση δύο πλοίων της, του 'Olympia Palace' και του 'Europa Palace' στη γραμμή Πειραιάς - Xανιά από 1/4/2012, την οποία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια μόνο η ANEK, αλλά και οι έκτακτες δρομολογήσεις καταμαράν και συμβατικών πλοίων εν όψει του καλοκαιριού, θα κυριαρχήσουν στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Μυτιλήνη.
H Minoan Lines εκτιμά ότι με τη δρομολόγηση των νεότερων και ταχύτερων πλοίων στη γραμμή των Χανίων, αλλάζει τα δεδομένα της ακτοπλοΐας στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, 'στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην ομαλή λειτουργία της αγοράς προς το συμφέρον του καταναλωτικού κοινού στη συγκεκριμένη γραμμή, παραδοσιακά μονοπωλιακή, επιτρέποντας στη διαδικασία του ανταγωνισμού να αναπτύξει τις θετικές της επιδράσεις'.
Οπως επισημαίνει η εταιρεία, η δρομολόγηση των πλοίων της θα ανοίξει νέες θέες εργασίας «με δεδομένο ότι τα υπό ελληνική σημαία πλοία μας 'Europa Palace' και 'Olympia Palace' θα επανδρωθούν με τριακόσιους περίπου Ελληνες ναυτικούς, ενώ, περαιτέρω, θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας στο λιμάνι προορισμού τους (Χανιά), χάριν της λειτουργίας της συγκεκριμένης γραμμής, προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας η οποία και θα ενισχυθεί».
Χανιώτικα Νέα

ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

MagnitudeML 2.1
RegionAEGEAN SEA
Date time2012-02-10 13:41:39.0 UTC
Location39.01 N ; 23.56 E
Depth10 km
Distances111 km NW Peristérion (pop 137,659 ; local time 15:41:39.0 2012-02-10)
61 km NW Khalkís (pop 54,558 ; local time 15:41:39.0 2012-02-10)
18 km SW Skópelos (pop 2,886 ; local time 15:41:39.0 2012-02-10)

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Το τρομοκρατικό δίλημμα του εκπροσώπου της πλουτοκρατίας και της ΕΕ Λ. Παπαδήμου ο λαός πρέπει να το πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων μαζί του και το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Ο λαός δεν πρέπει να δεχτεί την εξαθλίωση ούτε με ευρώ, ούτε χωρίς ευρώ. Αντεπίθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους, είναι ο μονόδρομος του λαού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ -LiVE Streaming-

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί στην δεύτερη απεργιακή ημέρα Σάββατο, 11 Φλεβάρη στις 11.30πμ στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί στην δεύτερη απεργιακή ημέρα Σάββατο, 11 Φλεβάρη στις 11.30πμ στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος για να προωθήσουμε τη πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης της τρόικας και των τροϊκανών, τη κυβέρνηση της καπιταλιστικής χρεοκοπίας.
Παρά τις "ένδοξες" προβλέψεις της κυβέρνησης Παπαδήμ(ι)ου για την "ιστορική" συμφωνία, το καπιταλιστικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο. Κάθε απόπειρα σωτηρίας του καπιταλισμού βυθίζει τη παγκόσμια οικονομία.
Το πραγματικό δίλλημα που τίθεται είναι: χρεοκοπία ή επανάσταση, κι αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, δηλ.το ποια κοινωνική τάξη θα έχει την εξουσία και ποια θα χρεοκοπήσει.

Το ΕΕΚ παλεύει για τη πλήρη διαγραφή του χρέους χωρίς όρους, την πλήρη εθνικοποίηση βιομηχανιών που κλείνουν, απολύουν ή μειώνουν μισθούς, την εθνικοποίηση όλου του τραπεζικού και ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς καμιά αποζήμιωση στους καπιταλιστές και κάτω από τον έλεγχο των εργατικών συμβουλίων, για δωρέαν υγεία και παιδεία για όλο το λαό, τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Το σύνθημα των Βαλκάνιων κομμουνιστών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν "Θάνατος στον καπιταλισμό, Ελευθερία στους ανθρώπους", κι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την επαναστατική κινητοποίηση των μαζών και την κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες.

Μπροστά στο κίνδυνο της ολοκληρωτικής καταστροφής οι καταπιεσμένοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο παρά μόνο τις αλυσίδες τους.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)
www.eek.gr
(Το πρόγραμμα δράσεων της Κυριακής 12/2, θα καθοριστεί μαζί με άλλες συλλογικότητες).

- Όλοι στους δρόμους, να ανατρέψουμε τους εκμεταλευτές.


Σήμερα στα Χανιά πραγματοποιήθηκε πορεία με μεγάλη συμμετοχή για τα δεδομένα των Χανίων,από περίπου 3000 κόσμο. Η πορεία κατέληξε στη περιφέρεια Χανίων, όπου και πραγματοποιήθηκε κατάληψη.Έγινε η πρώτη συνέλευση και φάνηκε να υπάρχει η διάθεση να κρατηθεί εκτός από το επόμενο 3 ήμερο  και παραπάνω. Συντάξαμε ένα πρώτο κείμενο ,το οποίο μοιράζεται σε γειτονιές των Χανίων και στο κέντρο της πόλης , ώστε να προπαγανδίσει τις επόμενες κινητιποιήσεις. Επίσης αυτοκίνητο με ντουντούκα γυρνάει στη πόλη και καλεί το κόσμο να κατέβει στους δρόμους.
 
..από την Κατειλημμένη Περιφέρεια Χανίων
 
 
Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες.

Η επίθεση στη ζωή και την εργασία μας φαίνεται να μην έχει τέλος.

Μέσα στις επόμενες μέρες θέλουν να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αν τους αφήσουμε θα είναι μια ¨ταφόπλακα” για τις κατακτήσεις και τις ζωές όλων των εργαζομένων και των ανέργων.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόϊκα και οι πολιτικές τους. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

-Αξιοπρέπεια, ταξική και κοινωνική αντεπίθεση


- Όλοι στους δρόμους, να ανατρέψουμε τους εκμεταλευτές.


Να γράψουμε την ιστορία με τη συμμετοχή μας.


Συμμετέχουμε:

Σάββατο, 11 π.μ. στο συλλαλητήριο - διαδήλωση στην Πλατεία Αγοράς.

Σάββατο, 8 μ.μ. ανοιχτό συντονιστικό – συνέλευση στην κατειλημένη περιφέρεια.

Κυριακή, 6 μ.μ. Να πλημμυρίσουμε την Αγορά και τους δρόμους των Χανίων, προσυγκέντρωση στην πλατεία αγοράς.


Η κατειλημμένη περιφέρεια θα λειτουργήσει ως κέντρο αγώνα και θα γίνονται εκδηλώσεις.Η συνέλευση της κατειλημμένης περιφέρειας Χανίων

Στην πλατεία Κορνάρου γίνονται συγκρούσεις

πολύ μεγάλη συμμετοχή στην πορεία στο Ηράκλειο.

Στην πλατεία Κορνάρου γίνονται συγκρούσεις ενώ η πορεία προχωράει  προς την πλ. Ελευθερίας.
Περισσότερα σε λίγο

Πήρε θέση ο Α. Σαμαράς – Μένει στην κυβέρνηση

Η Ν.Δ. διατηρεί τους υπουργούς της ενώ αναγνωρίζει ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στενότερο ή ευρύτερο. Παράλληλα επιμένει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη των εκλογών.

Αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία καλείται να ψηφίσει το πακέτο των μέτρων. Ανοιχτό δε παραμένει αν ο Α. Σαμαράς θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας όπως ζητούν αρκετοί βουλευτές.

Οι εξελίξεις πάντως αυξάνουν τις φωνές και στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης που θέλουν έστω και την ύστατη στιγμή διαφοροποίηση του κόμματος. Και, προφανώς, δημιουργούν μία πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση τόσο η παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ όσο και οι αποστασιοποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής έχει παραιτηθεί από τη Γραμματεία Συνδικαλιστικού ο κ. Γιάννης Μανώλης, ενώ έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το πακέτο της τρόικας ο βουλευτής κ. Δημήτρης Σταμάτης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πιος μαλάκας στη Σκόπελο προϊστάμενος απειλούσε να μην απεργήσουν σήμερα


Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

Άντε και γαμήσου ρε μαλάκα

Αγανακτισμένος με την Ελλάδα ο Στουμπ

Άμεση η ανάγκη για λήψη σοβαρών μέτρων τόνισε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ
  

Έξαλλος εμφανίστηκε με την Ελλάδα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.
"Είμαι αγανακτισμένος διότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν προχωρούν" δήλωσε ο υπουργός, ενώ τόνισε πως το δεύτερο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα δοθεί στην Ελλάδα υπό προϋποθέσεις, ξεπερνά τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος φτάνει τα 125 δισεκατομμύρια ευρώ.
"Αυτό δείχνει το μέγεθος αυτής της βοήθειας και γι' αυτό όσοι ανάμεσά μας φροντίσαμε τα δημοσιονομικά μας είμαστε αρκετά αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν προχωρούν" τόνισε.
"Ο χρόνος περνά και τώρα θέλουμε να δούμε τη λήψη σοβαρών μέτρων" προειδοποίησε.

Χρεοκοπία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Πρώτα πρέπει να νικήσουμε τον φόβο της άγνοιας και μετά τους τοκογλύφους.
Μας δουλεύουν τα ζώα του ιμπεριαλισμού και τα τοπικά φερέφωνά τους.
Ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα μιας πρωτοφανούς μεθόδευσης. Έχει πέσει θύμα μιας τεράστιας προσπάθειας δυσφήμισης, εκβιασμού και τρομοκρατίας ...Θύμα μιας προσπάθειας δαιμονοποίησής του, που ανάλογες έχουμε δει μόνον εις βάρος των Σέρβων και των Ιρακινών παραμονές των στρατιωτικών επεμβάσεων εναντίον τους. Για λόγους τους οποίους υποψιαζόμαστε —αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε— γνωστά κέντρα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού ασχολούνται μέρα-νύκτα με το ελληνικό "ζήτημα". Σε έναν κόσμο που βουλιάζει από τα χρέη, τα πάντα αποδίδονται στην Ελλάδα. Η "γέφυρα" της οικονομίας "γκρεμίζεται", όχι επειδή είναι βαριοί οι "ελέφαντες", αλλά επειδή ένα "μυρμήγκι" κουβαλούσε μαζί του έναν "σάκο". Δεν είναι ένοχοι οι "ελέφαντες", γιατί αυτοί —ως "υπεύθυνοι"— κουβαλάνε μόνον τα απαραίτητα μαζί τους, σε αντίθεση με το προκλητικό και  ανεύθυνο "μυρμήγκι", το οποίο είχε το θράσος να κουβαλάει μαζί του έναν "σάκο".

Σε έναν κόσμο, όπου τα τρισεκατομμύρια "σφυρίζουν" απειλητικά γύρω από τους λαούς, υπεύθυνοι για όλα είναι οι Έλληνες, που —άκουσον άκουσον— έχουν συλλογική σύμβαση εργασίας. Σε έναν κόσμο, όπου οι ΗΠΑ διαρκώς καθυστερούν το "μοιραίο" με νέες εκτυπώσεις δολαρίων και νομοθετικές ρυθμίσεις αύξησης του χρέους τους, όλοι φοβούνται το "μπαμ" της Ελλάδας. Σε έναν κόσμο, όπου μια κοινή ιδιωτική τράπεζα, όπως η DEXIA, έχει "άνοιγμα" πολλαπλάσιο από το συνολικό ελληνικό χρέος, οι πάντες ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του. Αυτό το κάνουν, για να τρομοκρατούν τους Έλληνες. Το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν, για να επιτύχουν αυτήν την τρομοκράτησή τους, είναι ο εκβιασμός, που αφορά την επιβίωσή τους.
Στην αρχή, αφήνοντας υπονοούμενα για μια πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη και στο τέλος, επειδή δεν έβρισκαν αντίσταση από τους αγαθούς Έλληνες, άρχισαν να εκφράζουν ανοικτά και ευθέως τον λανθασμένο εκβιασμό τους. Στην αρχή, για παράδειγμα, δεν μας απειλούσαν οι ίδιοι με έξοδο από το Ευρώ, γιατί γνώριζαν το άστοχο και το άτοπο του εκβιασμού. Δεν γνώριζαν εάν σε μια τέτοια περίπτωση οι Έλληνες θα τους άκουγαν ή αν θα τους έπαιρναν με τα λεμόνια. Γι' αυτόν τον λόγο έκαναν τις γνωστές δοκιμές με τα γνωστά μισθοφορικά και πρόθυμα σκουπίδια. Το εκστόμισαν πρώτα σαν απειλή μέσω ηλιθίων και αστοιχείωτων προδοτών τύπου Δαμανάκη.
Από τη Δαμανάκη ξεκίνησε αυτό το γαϊτανάκι των απειλών για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ. Αυτήν την ηλίθια έβαλαν να δοκιμάσει την νέα απειλή, ώστε, σε περίπτωση που αντιδρούσαν οι Έλληνες, να πάρει η ίδια το "λάθος" πάνω της. Οι Ευρωπαίοι θα έλεγαν πως ήταν λάθος της "Επιτρόπου" ο συσχετισμός χρεοκοπίας και παραμονής στη ζώνη του Ευρώ και ότι εξέφραζε τη δική της άποψη. "Δικοί" σας άνθρωποι ...θα μας έλεγαν ότι το είπαν. Όταν όμως είδαν πως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά των Ελλήνων και ότι το "μασάνε" εύκολα το παραμύθι της εξόδου από την ευρωζώνη, άρχισαν να το λένε και οι ίδιοι ευθέως. Δεν το υπονοούν πλέον, αλλά το λένε ευθέως και μάλιστα σε υψηλούς τόνους ...Ή "σωτηρία" για την Ελλάδα ή έξοδός της από το Ευρώ.
Έχουν βάλει όλα τα ζώα να το λένε και να το επαναλαμβάνουν μέχρι να το εμπεδώσουμε σαν αληθινό ...Όλα τα μισθοφορικά προδοτικά ζώα. Όποιοι πληρώνονται από αυτούς στα διάφορα ευρωπαϊκά κονκλάβια, τα ίδια λένε και αποδεικνύονται άξιοι του μισθού τους. Μέχρι και το ζώο η Γιαννάκου μάς απείλησε πως όχι μόνον θα βγούμε από το Ευρώ, αλλά και από τη "ζώνη" της "ηλεκτροδότησης", εφόσον σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε μερικές ώρες την ημέρα ηλεκτρικό ρεύμα. Όλα αυτά είναι κοινοί εκβιασμοί και μάλιστα φτηνοί, εάν σκεφτεί κάποιος πως το ίδιο το δίλημμα, το οποίο θέτουν, είναι λάθος. Είναι λάθος, γιατί δεν στέκει σε καμία πραγματική βάση. Είναι "εφεύρημα", το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μπορεί να είναι λογικό για τους προδότες, όπως τους πολιτικούς αρχηγούς, τους αγράμματους χαφιέδες σαν τον Καψή, αλλά καθόλου λογικό για κάποιον ο οποίος έχει οικονομικές γνώσεις.
Είναι τόσο εξοργιστικά λάθος, που είναι σαν να απειλεί κάποιος για κάτι δευτερεύον με την ίδια του την ύπαρξη. Να απειλείς κάποιον, για παράδειγμα, ότι ή θα κόψει τα μαλλιά του ή ...θα πεθάνει. Αυτό περίπου μας λένε οι "συνέταιροί" μας στην Ευρώπη ...Οι γνωστοί "αλληλέγγυοι" ...Οι γνωστοί "σωτήρες" μας, οι οποίοι από την αρχή της κρίσης μάς έχουν σώσει καμιά δεκαριά φορές. Αυτό το δίλημμα είναι ένα λάθος δίλημμα ...Παντελώς λάθος και άρα δεν ισχύει. Απλά πράγματα. Μόνον αν διώξουμε από τα μάτια μας την "ομίχλη" του τρόμου και της άγνοιας, είναι εύκολο να το αντιληφθούμε ...Να το αντιληφθούμε, συγκρίνοντάς το με άλλες ανάλογες καταστάσεις, οι οποίες όμως, επειδή δεν μας αφορούν, μας είναι πιο εύκολα κατανοητές.
Ρωτάμε λοιπόν τον "τρομοκρατημένο" Έλληνα, είτε πολίτη είτε πολιτικό. Όλοι μας γνωρίζουμε πως η πολιτεία της Καλιφόρνιας είναι θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει. Συνδυάζει κανένας λογικός άνθρωπος τη χρεοκοπία της με "έξοδό" της από το δολάριο; Η "χρεοκοπία" είναι μια συγκεκριμένη οικονομική έννοια ...Έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Δεν πεθαίνει αυτός ο οποίος την κάνει ...Κανένας δεν χάνει ούτε τα νεφρά του ούτε τα πνευμόνια του, εξαιτίας αυτών των χρεών. Μπαίνει σε μια διαδικασία, η οποία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όταν λοιπόν μας απειλούν με "έξοδό" μας από την Ευρώ, ψεύδονται. Όταν επιπλέον μας απειλούν με καταστροφή εξαιτίας της χρεοκοπίας, ψεύδονται ακόμα περισσότερο. Μας απειλούν με "θάνατο" και αυτό δεν ισχύει για χρέη της πλάκας.
Η έννοια της "χρεοκοπίας" έχει εφευρεθεί για να προστατεύεται ο άνθρωπος και όχι για να καταστρέφεται. Η καταστροφή έτσι κι αλλιώς έρχεται μόνη της ...δεν χρειάζεται να τη "βοηθήσεις" με εφευρήματα. Η έννοια λοιπόν της "χρεοκοπίας" έχει εφευρεθεί, για μην καταστρέφεται ως άνθρωπος ο δανειζόμενος ...Να προστατεύεται σε ένα βασικό και θεμελιώδες επίπεδο, που του εξασφαλίζει και του παρέχει ο πολιτισμός της κοινωνίας ...Ανθρώπινο δικαίωμα είναι η χρεοκοπία ...Ευνοϊκή διάταξη είναι γι' αυτόν που την ασκεί και γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε δεν επιτρέπεται από τον νόμο η συνεχής χρήση της.
Όμως, οποιοσδήποτε άνθρωπος "ατύχησε", δεν "μπόρεσε" ή οτιδήποτε άλλο κακό τού συνέβη στην οικονομική του ζωή, εξαιτίας της χρεοκοπίας εξασφαλίζει μια "δεύτερη" ευκαιρία. Η χρεοκοπία είναι η τελευταία του "ασπίδα" ..."Ασπίδα" πολιτισμού και ανθρωπισμού απέναντι στον οποιονδήποτε πιστωτή ...Πιστωτή λογικό και νόμιμο, αλλά και τοκογλύφο και παράνομο. Η πρακτική της χρεοκοπίας είναι αυτή, η οποία προσδιορίζει με τον πιο απόλυτο τρόπο το ανθρωπιστικό όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα χρέος και το οποίο γνωρίζει και ανέχεται η κοινωνία. Τι θα πει όριο ανθρωπισμού; Να μην φτάνει, για παράδειγμα, ένας άνθρωπος να πουλάει το σώμα του ή την ελευθερία του ή τα παιδιά του, για να "ξεχρεώσει". Η έννοια του "χρέους" φτάνει μέχρι εκεί όπου ο πολιτισμός μας αναγνωρίζει τα όρια του.
Ο άνθρωπος, λοιπόν, όταν χρεοκοπεί, ακολουθεί κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα στο ίδιο το περιβάλλον όπου ήδη ζούσε. Ο άνθρωπος, ο οποίος έχει "χρεοκοπήσει", δεν "αποβάλλεται" από την κοινωνία. Δεν αναγκάζεται να "τυπώσει" δικό του νόμισμα. Δεν κυκλοφορεί με κουκιά στις τσέπες του. Τα παιδιά του δεν πληρώνουν με κότες και λάχανα τα φροντιστήριά τους. Η γυναίκα του δεν πληρώνει σε "είδος" τον υδραυλικό. Με τα ίδια χρήματα εξακολουθούν και λειτουργούν μέσα στην κοινωνία οι χρεοκοπήσαντες άνθρωποι. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που χρεοκόπησε, παραμένει ενταγμένος στο ίδιο το σύστημα, το οποίο του αναγνώρισε το δικαίωμα της χρεοκοπίας ...Το ανθρώπινο δικαίωμα, όπως είπαμε.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το επίπεδο του κράτους. Όπως ο άνθρωπος έτσι και ένα κράτος, που είναι μια ομάδα ανθρώπων, έχει όρια, τα οποία προστατεύονται. Όρια μάλιστα πολύ πιο ευδιάκριτα και "ρηχά", εφόσον ένας λαός έχει πολύ περισσότερες "ασυλίες" από έναν κοινό άνθρωπο. Αν είναι μία φορά απάνθρωπο να απειλείς έναν άνθρωπο με την επιβίωσή του, είναι χίλιες φορές πιο απάνθρωπο να απειλείς έναν ολόκληρο λαό με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορείς να καταστρέψεις έναν λαό —και μάλιστα για χρέη που δεν ευθύνεται ο ίδιος— για χρέη που έχουν δημιουργήσει οι διεφθαρμένοι ηγέτες του και μάλιστα σε συνεργασία με διαφθορείς τοκογλύφους. Δεν μπορείς να υποθηκεύσεις το μέλλον των επόμενων γενεών του, εξαιτίας των διαχειριστικών σφαλμάτων της ηγεσίας του. Δεν θα απειληθεί το μέλλον των Ελλήνων, επειδή ήταν σκουλήκια οι Σημίτηδες και οι Τσοχατζόπουλοι.
Κανένας δεν μπορεί να καταστρέψει κανέναν εξαιτίας των χρεών. Ούτε ως φραστική απειλή δεν μπορεί να υπονοηθεί μια τέτοια καταστροφή. Εξαιτίας μιας χρεοκοπίας δεν φεύγεις από το Ευρώ. Δεν μπορεί να σε διώξει κανένας από το Ευρώ —όσο κι αν το επιθυμεί— προκειμένου είτε να σε τιμωρήσει είτε να σε εκδικηθεί. Από το Ευρώ φεύγεις μόνον εάν το θέλεις εσύ ο ίδιος. Ακόμα και χρεοκοπημένος μπορείς να παραμείνεις στον χώρο του Ευρώ, όπως η Καλιφόρνια θα παραμείνει στον χώρο του Δολαρίου.
Πολύ πριν πάμε δηλαδή στα "απεχθή", όπου αναγνωρίζονται ως "ένοχες" οι συνεργασίες μεταξύ προδοτών και τοκογλύφων, ξεκινάμε από τα πολιτισμένα, όπου απλά δεν επιτρέπονται να ξεπεραστούν κάποια όρια. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν να ψάχνουμε ως λαός τη νομιμότητα του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι είδους συνέπειες μπορεί να έχει ένα χρέος ...ό,τι κι αν είναι αυτό. Με αυτήν τη γνώση εξασφαλίζουμε την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση, για ν' αντιμετωπίσουμε σωστά την κατάσταση. Πρέπει να γνωρίζουμε εξ’ αρχής όλοι μας πως δεν μπορεί μια κοινωνία να οδηγηθεί στην καταστροφή για απλά χρέη ...Πόσο μάλλον για παράνομα και απεχθή, όπως είναι αυτά της Ελλάδας.
Την ορθότητα της επιλογής της χρεοκοπίας μπορεί να την καταλάβει κάποιος από τις αντιδράσεις αυτών, οι οποίοι πραγματικά θίγονται από τη σωτηρία της Ελλάδας ...Αυτών, οι οποίοι πραγματικά περιμένουν να επωφεληθούν από τη σκύλευση του "πτώματος" της Ελλάδας. Την ορθότητα αυτής της επιλογής μας την αποκαλύπτει ο κομπλεξικός νάνος της Γαλλίας ...Ο γνωστός υπάνθρωπος, που τόλμησε στην αυγή της τρίτης χιλιετίας να απειλήσει έναν ολόκληρο λαό με καταστροφή σε περίπτωση που δεν υποκύψει στους εκβιασμούς και στις απειλές.
Μάλιστα, για να γίνει πιο "δραματικός" απέναντι στο ακροατήριο που ήθελε να "τρομοκρατήσει", έκανε και κάποιες "περικοπές" ...Εννιά και όχι έντεκα εκατομμύρια είμαστε οι Έλληνες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Σαρκοζί ...Μας "κόντυνε" ο κοντός. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι "φουσκώνουν" τα χρέη μας, είναι οι ίδιοι που "ξεφουσκώνουν" το μέγεθός μας. Δεν μπορεί —με βάση τη λογική του— αυτά τα "λίγα" άτομα, προκειμένου να σωθούν, να προκαλέσουν ζημιά στους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Άρα αναγνωρίζει το κέρδος αυτών των "λίγων" ανθρώπων από την επιλογή τής χρεοκοπίας. Από εκεί και πέρα το πόσο αυτή η σωτηρία θα είναι εις βάρος των λαών, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Γιατί; Γιατί μπορούμε να μετρήσουμε τι ακριβώς έχουν ήδη πληρώσει οι Έλληνες στους τοκογλύφους και ποιοι ευθύνονται γι' αυτά τα δάνεια.
Τι θα πει όμως "χρεοκοπία" για την Ελλάδα; Τίποτε το τρομακτικό. Ζωντανός οργανισμός είναι η Ελλάδα. Δεν είναι "πτώμα", που να χρειάζεται την τεχνητή "υποστήριξη" των άλλων ...αυτό, δηλαδή, που προσπαθούν να πετύχουν οι Τροϊκανοί, οι οποίοι παίρνουν τα μέτρα που οδηγούν σε ύφεση — και άρα στην "πτωματοποίηση" της Ελλάδας. Αυτός είναι ο στόχος τους άλλωστε. Γι' αυτόν τον λόγο βιάζονται και προκαλούν την κοινωνία με τα "λανθασμένα" μέτρα τους ..."Οικονομικοί δολοφόνοι" είναι. Με τη βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας προσπαθούν να καταστρέψουν την οικονομία της, ώστε να την κάνουν απόλυτα εξαρτώμενη από τους δανειστές της ...Προσπαθούν να νεκρώσουν την οικονομία της, για να μπορούν να την καταστήσουν "όμηρο" των "αναπνευστήρων" των τοκογλύφων ...Προσπαθούν να τη θάψουν "ζωντανή", ώστε, ακόμα και να θέλει, να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, που αφορά τη χρεοκοπία.
Αν αυτό δεν το καταφέρουν, η Ελλάδα θα γλιτώσει. Θα γλιτώσει, γιατί θα συνεχίσει να ζει και να τους απειλεί. Θα συνεχίσει να ζει και να υπάρχει, εφόσον δεν θα πάψει ούτε το Αιγαίο να είναι προορισμός για τους τουρίστες ούτε η ελληνική γη θα πάψει να είναι εύφορη και ν' αναπτύσσει τα μαρούλια. Τι σημαίνει αυτό το οποίο λέμε; Πως, το γεγονός ότι το κράτος μπορεί να μπει σε φάση χρεοκοπίας, αυτό δεν σημαίνει και καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να εργάζονται, γιατί απλούστατα η επιβίωσή τους απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Θα συνεχίσουν να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες, να πηγαίνουν στα χωράφια ή τα όποια εργοστάσια έχουν απομείνει και να εξάγουν προϊόντα. Άρα; Άρα θα συνεχίσουν όχι μόνον να παράγουν, αλλά και να φορολογούνται ...Θα συνεχίσουν όχι μόνον να εισπράττουν μισθούς, αλλά και να καταβάλλουν εισφορές στα ταμεία τους.
Όμως, μαζί μ' αυτούς, οι οποίοι θα συνεχίζουν να "ζουν", θα "ζει" και το κράτος. Το ίδιο κράτος, δηλαδή, το οποίο μπαίνει σε κατάσταση χρεοκοπίας, θα συνεχίσει να έχει έσοδα, εφόσον ο λαός ζει ...και ...όταν ζει, παράγει. "Χρεοκοπία" σε αυτήν την περίπτωση απλά σημαίνει ότι το κράτος δεν πληρώνει τους δανειστές του ή έρχεται σε συμφωνία με αυτούς και τους πληρώνει όσο και όπως μπορεί. Στην περίπτωση της Ελλάδας μάλιστα τα πάντα είναι πολύ εύκολα, γιατί μπορεί η παύση πληρωμών να γίνει επιλεκτικά και μάλιστα χωρίς καν να μπει το κράτος σε κατάσταση χρεοκοπίας. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα δεν χρωστάει σε δανειστές ..."Χρωστάει" σε τοκογλύφους επενδυτές ...Γιατί το σύνολο σχεδόν του εξωτερικού της χρέους δεν είναι καν χρέος ...Είναι επενδυτικές χρηματοδοτήσεις ...Είναι ομολογιακά δήθεν δάνεια ..."Δάνεια", τα οποία επιτρέπουν σε κάποιον να ξεπληρώνει κατ’ εκτίμηση, χωρίς καν να δηλώνει χρεοκοπία.
Αν, για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει τον Μάρτιο να πληρώσει ένα ομόλογο των 16 δις, είτε δεν το πληρώνει καθόλου είτε τούς δίνει ό,τι προσφέρει ήδη η δευτερογενής αγορά και αυτό δεν είναι τίποτε παραπάνω από 2,5 δις. Δεν είναι δυνατόν από την κατάσταση να επωφελούνται μόνον οι τοκογλύφοι και όχι αυτός ο οποίος έχει την ανάγκη. Τον Μάρτιο, δηλαδή, θα πληρωθούν στο 100% κάποιοι τοκογλύφοι, οι οποίοι μπορεί να αγόρασαν χθες τα ομόλογά τους στο 20% της ονομαστικής τους αξίας ...Αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης. Οι Έλληνες πολίτες βασανίζονται από τους δήθεν "εταίρους" τους, για να αισχροκερδούν οι τοκογλύφοι. Οι πραγματικοί επενδυτές, δηλαδή, έχουν ήδη χάσει από την ελληνική "άτυπη" χρεοκοπία πάνω από το 80% της επένδυσής τους και το "πάρτυ" το κάνουν οι τοκογλύφοι ...Οι κολλητοί των Ευρωπαίων ηγετών ...Αυτών, οι οποίοι βάζουν ένα μισοκατεστραμμένο κράτος, όπως η Ελλάδα, να δανείζεται αναγκαστικά και εις βάρος του λαού της, όπως θέλουν οι τοκογλύφοι.
Εδώ εύλογα θα ρωτήσει κάποιος ...τι θα γίνει αν "θυμώσουμε" τους "επενδυτές"; Τι θα γίνει αν σταματήσουν να μας δανείζουν; Τι θα γίνει με τις συντάξεις, τις τράπεζες και τις κρατικές δαπάνες σε τομείς όπως η υγεία ή η άμυνα; Είναι δυνατόν να σταματήσει η χρηματοδότηση αυτών των ζωτικών αναγκών, επειδή θα υπάρχει χρεοκοπία; Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί αυτός, που εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να πληρωθεί στο "άρτιο" αυτήν τη στιγμή, είναι ένας επενδυτής-χρηματοδότης των ομολόγων ...Αυτός δεν είναι καν δανειστής. Ακόμα και αν οι "επενδυτές" μάς βάλουν στη "μαύρη" λίστα, δεν θα πάψει να υπάρχει δυνατότητα δανεισμού ...Πραγματικού δανεισμού και όχι "ψευδοδανεισμού" των τοκογλύφων των ομολόγων ...Δανεισμού υπό τους όρους που γίνεται σήμερα εις βάρος μας.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ. Είναι υποχρεωμένοι στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης —και προκειμένου ν' αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση μέσα σε κράτος μέλος της Ενωμένης Ευρώπης— να μας δανείσουν. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ...Αυτό, δηλαδή, που κάνουμε σήμερα.
Αυτό κι αν είναι έγκλημα. Είναι έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, που σήμερα δανειζόμαστε με εμπράγματες εγγυήσεις από τους "εταίρους" μας ...Ένα έγκλημα της πολιτικής μας ηγεσίας ...Αυτό είναι μια προδοσία ανήκουστη. Γιατί; Γιατί αναγκαζόμαστε να υποστούμε όλες τις αρνητικές συνέπειες της χρεοκοπίας, χωρίς καμία από τις θετικές, που προκύπτουν εξαιτίας της. Αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τα δάνεια της υπέρτατης ανάγκης, του πολιτισμού, αλλά και της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών όχι για να επιβιώσουμε, αλλά για να πληρώσουμε τους τοκογλύφους.

Τέτοιου είδους δάνεια παίρνεις μόνον αφού πρώτα χρεοκοπήσεις επίσημα ...Μόνον εφόσον έχεις προηγουμένως αλλάξει τα μεγέθη των υποχρεώσεών σου εξαιτίας της χρεοκοπίας. Πρώτα μειώνεις αυτές τις υποχρεώσεις σου, όπως προβλέπει το πτωχευτικό δίκαιο για τα κράτη και μετά μπαίνεις στα πραγματικά δάνεια με τις εμπράγματες εγγυήσεις. Δεν παίρνεις αυτά τα δύσκολα και επικίνδυνα δάνεια, για να πληρώνεις αυτά, τα οποία αποτελούν "λεία" τοκογλύφων. Δεν υποθηκεύεις την ύπαρξή σου, για να πληρώνεις στους τοκογλύφους τα "λουκάνικα" με τα οποία η σημιτική συμμορία έδενε τα "σκυλιά" τής δήθεν ισχυρής Ελλάδας.
Γι' αυτόν τον λόγο λέμε πως η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα την επόμενη μέρα της χρεοκοπίας. Ήδη την ζει αυτήν την επόμενη ημέρα, χωρίς να έχει καρπωθεί τίποτε από τα θετικά της χρεοκοπίας ...Τα θετικά, που θα κάνουν τη "ζωή" της πολύ πιο εύκολη ...Τα θετικά, που θ' απαλλάξουν το κράτος και τον λαό από ένα τεράστιο "βάρος". Εύκολη θα γίνει η "ζωή" μετά τη χρεοκοπία, γιατί αυτός ο δανεισμός θα γίνει εύκολος, εφόσον τα "κουρέματα" —εκτός όλων των άλλων— θα βελτιώσουν και την πιστοληπτική εικόνα της χώρας. Με μια ελεγχόμενη από την ίδια την Ελλάδα —και όχι από τους δανειστές της— χρεοκοπία, αυτή η εικόνα —όπως και η εθνική οικονομία— μπορεί να βελτιωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Μπορεί να ξεκινήσει το "κούρεμα" από το τοκογλυφικό ομολογιακό "χρέος" και να υπολογίσει με απόλυτη ακρίβεια πού θα φτάσει το συνολικό της χρέος πολύ πριν αναγκαστεί να "χρεοκοπήσει" με τη συμβατική σημασία της έννοιας.
Απλά πράγματα. Οι ομολογιούχοι είναι επενδυτές και όχι δανειστές. Τους ομολογιούχους τους πληρώνεις αν θέλεις και όσο θέλεις και μπορείς. Αυτή είναι η συμφωνία με αυτούς και όποιος το αμφισβητεί αυτό ας ξαναδεί τους όρους σύναψης των ομολόγων. Απλά πράγματα. Αυτό, το οποίο "ομολογούμε" σήμερα, δεν γνωρίζουμε εάν θα ισχύει αύριο ...Μου κοστίζει εμένα σε απόδοση, σου κοστίζει εσένα σε ρίσκο ...Take it or leave it, όπως μας λένε σήμερα οι τοκογλύφοι ...Οι πονηροί τοκογλύφοι, που σήμερα, που πρέπει να πληρώσουν το ρίσκο τους, παριστάνουν τις "παρθένες" που μας δάνειζαν ...Οι πονηροί τοκογλύφοι, που "λάδωναν" τους διεφθαρμένους, για να μας "φορτώνουν" υποχρεώσεις. Κανένας από αυτούς δεν δάνεισε στην Ελλάδα. Επένδυσαν στην Ελλάδα, επειδή δήθεν της είχαν "εμπιστοσύνη" και σήμερα απλά θα αποδειχθεί ότι έκαναν "λάθος" ...Nothing personal, όπως θα έλεγαν και αυτοί οι ίδιοι. Αντί δηλαδή να εκβιάζεται η Ελλάδα από τους γελοίους τοκογλύφους, έπρεπε αυτή να τους εκβιάζει.
Από εκεί και πέρα η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Θα πρέπει να διασφαλίσει τα πράγματα, ώστε να μην φτάσει ποτέ ξανά στο ίδιο σημείο. Τι πρέπει να κάνει; Κατ’ αρχήν να διασφαλίσει αυτά, τα οποία η ίδια χρωστάει στον λαό της και δεν είναι τίποτε άλλο από τις συντάξεις. Αυτό είναι εύκολο να γίνει ...Ειδικά τώρα. Παίρνεις το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και περνάς όλα τα περιουσιακά του στοιχεία σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο, το οποίο θα δημιουργήσεις για όλους τους εργαζόμενους. Κλείνεις στη φυλακή όλα τα σκουπίδια, που σήμερα το διαχειρίζονται παράνομα και μεταβιβάζεις τα πάντα στο ΙΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο όχι απλά διασφαλίζεις την περιουσία του ελληνικού λαού, αλλά κάνεις και την ιδανική ιδιωτικοποίηση.
Από εκεί και πέρα κάνεις ένα νέο "συμβόλαιο" με τον λαό. Του εξηγείς τι επιδιώκεις να κάνεις και του ζητάς να μην πανικοβληθεί, ώστε να μην υπάρξει αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα ...Το τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα περιέλθει στον απόλυτο έλεγχο του κράτους ...Του αξιόπιστου κράτους, εφόσον τα δάνεια, τα οποία θα πάρεις ως "αλληλεγγύη", αυτό το τραπεζικό σύστημα θα στηρίζουν ...Το δημόσιο τραπεζικό σύστημα όμως και όχι τους σημερινούς ιδιώτες τραπεζίτες ...Τους τραπεζίτες, οι οποίοι θα πρέπει να ελεγχθούν και πολλοί από αυτούς να καταλήξουν στις φυλακές. Μαζί με αυτούς και όλοι όσοι πολιτικοί και κρατικοί παράγοντες μάς "φόρτωσαν" το σημερινό χρέος ...Όλοι όσοι μας πρόδωσαν και μας οδήγησαν στο ΔΝΤ ...Όλοι όσοι υπόσχονταν "χρήματα" στον λαό και συζητούσαν κρυφά με τους τοκογλύφους ...Όσοι έπαιζαν με τα ελληνικά ομόλογα ...Όσοι έπαιζαν με τα στατιστικά στοιχεία.
Μετά θα έχουμε χρόνο να δούμε και τι μας χρωστάει η φράου Μέρκελ. Πρέπει σήμερα κιόλας να ξεκινήσει το ελληνικό κράτος τις νόμιμες διεκδικήσεις του ...Διεκδικήσεις, οι οποίες ξεκινάνε από την πρόσφατη διαφθορά της Siemens και της Telecom μέχρι τις παλιές γερμανικές αρπαγές και λεηλασίες ...Ό,τι είναι άμεσα απαιτητό, όπως είναι το αναγκαστικό δάνειο της κατοχής. Δευτερευόντως, τις αποζημιώσεις του πολέμου, οι οποίες απαιτούν άλλες διαδικασίες. Ξεκινάς από το δάνειο, το οποίο είναι άμεσα απαιτητό και ως εκ τούτου πιο εύκολο ...Το δάνειο αυτό, το οποίο έχει αναγνωριστεί από την ίδια τη Γερμανία και υποτίθεται "περιμέναμε" την "Ενοποίησή" της, για να μας το καταβάλει. Τώρα είναι η ώρα να το απαιτήσουμε.
Η Ελλάδα είναι εύκολο να σωθεί, γιατί σήμερα απλά είναι θύμα ενός Εφιάλτη ...Είναι θύμα μιας virtual κατάστασης, στην οποία την έχουν βάλει οι τοκογλύφοι, εκμεταλλευόμενοι τα σκουπίδια και τους προδότες που μας κυβερνούν ...Μια εφιαλτική ψευδοκατάσταση, που την συντηρούν άθλια σκουπίδια τύπου Δαμανάκη και των άλλων των "παιδιών", που πληρώνονται από τους τοκογλύφους ...Το γνωστό "κύκλωμα" του Πολυτεχνείου ...Το γνωστό "κύκλωμα" των χαφιέδων και των μίσθαρνων των ξένων μυστικών υπηρεσιών ...Αυτοί, που εδώ και τριάντα χρόνια μάς "αρμέγουν" και τώρα μας στέλνουν και τον "λογαριασμό" ...Τα ζώα, που πρέπει να φροντίσουμε να φύγουν με κλάματα από αυτόν τον κόσμο ...Τα ζώα, που μας "δούλεψαν" όσο δεν μπορεί να διανοηθεί ανθρώπου νους.
Άποψή μας είναι ότι η "πλάκα" με την Ελλάδα σύντομα θα τελειώσει. Δεν θα μπορούν επί μακρόν να δουλεύουν την παγκόσμια κοινωνία και τους λαούς με το θρασύ "μυρμήγκι", που πάνω στους μικρούς του ώμους "φόρτωσαν" την παγκόσμια οικονομική προβληματικότητα. Το γεγονός ότι έχουν επιλέξει να ασχολούνται μόνον με την Ελλάδα, δεν σταματάει τις παγκόσμιες εξελίξεις, οι οποίες επιδεινώνονται ραγδαία. Αυτές οι εξελίξεις "τρέχουν" με τρόπο δραματικό και μάλιστα σε κράτη με μεγέθη που τις καθιστούν μη-διαχειρίσιμες. Θέμα χρόνου είναι να γίνει το Βig Bang σε κάποιο από τα μεγάλα κράτη, που χρωστάει τρισεκατομμύρια ...Σε κάποιο μεγάλο κράτος, που δεν μπορεί πλέον ν' αντέξει την ανεργία πολλών εκατομμυρίων πολιτών ...Είτε από την Ιταλία των τεράστιων χρεών είτε από την Ισπανία της τεράστιας ανεργίας, είναι βέβαιον ότι θα ξεκινήσει η κατάρρευση, ασχέτως με την τύχη της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι πως δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτε από αυτά που σχεδιάζουν. Δεν θα προλάβουν να καταφέρουν τίποτε απολύτως, ανεξαρτήτως του πώς θα ενεργήσει η Ελλάδα. Γιατί; Γιατί, πρωτίστως είναι ηλίθιοι. Γιατί είναι κακοσχεδιασμένο το σύστημά τους. Γιατί δεν έχουν εξασφαλίσει τη δική τους επιβίωση. Γιατί θα πεθάνουν με τη "λεία" στα χέρια τους. Γιατί διέλυσαν τα κράτη, τους λαούς και τις κοινωνίες στο σύνολό τους. Διέλυσαν ακόμα και τις δικές τους πατρίδες. Ακόμα, δηλαδή, κι αν καταφέρουν να λεηλατήσουν πλήρως την Ελλάδα, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη λεία τους, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν "νεκροί", που να κρατάνε για λογαριασμό τους τα κλοπιμαία ...Τα κλοπιμαία επιστρέφουν στους ζωντανούς ...και ο ελληνικός λαός θα ζήσει. Όταν στη Γερμανία υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται για 50 σέντς την ώρα, είναι θέμα χρόνου ο ιμπεριαλισμός της Μέρκελ μαζί με την ίδια τη Μέρκελ να πνιγούν στον Ρήνο.
Οι Έλληνες Βουλευτές πρέπει να "ξυπνήσουν" και να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, όπως έχουν ορκιστεί ότι θα κάνουν. Ό,τι και να συμφωνήσουν μεταξύ τους "παιντιά", "χαφιέδες" και "γαλατάδες", δεν πρέπει να τα ψηφίσουν στη Βουλή των Ελλήνων. Πρέπει να αρνηθούν να ψηφίσουν την Νέα Δανειακή Σύμβαση και ό,τι αυτή συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό. Πρέπει αυτοί πρώτοι απ' όλους να νικήσουν τον φόβο των τοκογλύφων και να προσπαθήσουν να βγάλουν από αυτόν και τον ελληνικό λαό. Πρέπει να γνωρίζουν πως —εκτός από τον λαό— τους "παρακολουθούν" οι πιο σκληροί κριτές. Τους "παρακολουθεί" ο χρόνος και η ιστορία και αυτοί θα είναι αμείλικτοι με όσους, εξαιτίας της ασχετοσύνης και της ηλιθιότητάς τους, "συνυπέγραψαν" αυτά, τα οποία τους προσέφεραν οι αργυρώνητοι προδότες.
Ο λαός πρέπει να σταθεί δίπλα σε όποιους βουλευτές τολμήσουν να κάνουν την υπέρτατη πατριωτική κίνηση, προκειμένου να σώσουν την Ελλάδα από τους τοκογλύφους. Όποιος από τους σημερινούς χυδαίους κομματικούς ηγέτες τολμήσει και μόνον να σκεφτεί να επιβάλει "κομματική" πειθαρχία σε Έλληνες βουλευτές, πρέπει να γνωρίζει πως έχει εξασφαλίσει "συμβόλαιο", το οποίο οδηγεί στην κρεμάλα. Καμία "κομματική" πειθαρχία δεν μπορεί να επιβληθεί πάνω σε Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα από τα εκφυλισμένα κόμματα, τα οποία —εκτός όλων των άλλων— χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια σε τοκογλύφους. Αυτά τα υπερχρεωμένα στους τοκογλύφους κόμματα είναι παντελώς αναξιόπιστα για να διαπραγματευτούν στο όνομά μας και είναι εντελώς παράνομα να επιβάλουν τις απόψεις τους στους ανθρώπους που ψηφίζουμε, για να μας αντιπροσωπεύσουν στη Βουλή.
Πρέπει να νικήσουμε ως λαός τον φόβο της άγνοιας. Αυτός ο φόβος είναι ο κυριότερος εχθρός μας και αυτός σήμερα είναι που μας καταστρέφει. Αυτός ο φόβος είναι χειρότερος από την απειλή ακόμα και του χειρότερου τοκογλύφου. Παίζουν με τον φόβο μας και γελάνε πίσω από τις πλάτες μας. Το μόνο που τους τρομάζει είναι μήπως και μας φωτίσει ο Θεός και επιλέξουμε τη χρεοκοπία ως μέσον σωτηρίας ...Μόνον αυτό μας σώζει ...και μόνον αυτό τους τρομάζει. Με τη χρήση της πρακτικής τής χρεοκοπίας περνάμε ως λαός "απέναντι" και στην κυριολεξία θα γελάμε με αυτά που σήμερα μας τρομάζουν ...Ο πρώτος λαός στον κόσμο που θα περάσει "απέναντι" και με την πράξη του θα οδηγήσει και τους υπολοίπους λαούς μακριά από τον εφιάλτη των τοκογλύφων. Πρέπει ν' ανοίξουμε όλοι το "παράθυρο" του μυαλού μας, για να μπει μέσα σ' αυτό το "φως" της γνώσης και να διαλυθούν όλες οι ηλιθιότητες, που έχουν εφεύρει οι τοκογλύφοι, για να μας τρομοκρατούν.
Προφήτες δεν είμαστε, αλλά από τώρα "ακούμε" τους λυγμούς αυτών, οι οποίοι μας πρόδωσαν. Από τώρα το "υπογράφουμε" πως από αυτήν τη ζωή θα φύγουν με κλάματα αυτοί, οι οποίοι σήμερα γελάνε ...Τα αδηφάγα κτήνη τύπου Βενιζέλου και λοιπών προδοτών, οι οποίοι με προμήθειες "διαπραγματεύονται" για εμάς χωρίς εμάς. Κανένας άνθρωπος, που πρόδωσε τον λαό του, δεν μπορεί να ελπίζει σε σωτηρία σε περίπτωση που αυτό αποκαλυφθεί. Κανένας χαφιές ιμπεριαλιστών δεν μπορεί να ελπίσει σε επιβίωση, αν δεν επιβιώσει ο προστάτης του. Ας αγωνιούν από τώρα για την επιβίωση των μεγάλων της Δύσης, γιατί, όταν θα πάψουν αυτές οι δυνάμεις να την εξασφαλίζουν, θα έρθει και η δική τους ώρα ...Από τώρα το "υπογράφουμε" αυτό.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’ΥΓ.


Η επιλογή της Δραχμής, που σήμερα παρουσιάζεται σαν ο απόλυτος εφιάλτης, θα μπορούσε να ήταν ακόμα συμφερότερη από αυτήν που προτείνουμε στο παρόν κείμενο, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ...Συμφερότερη, γιατί —εκτός όλων των άλλων— θα δημιουργούσε ευκολότερες συνθήκες ανάπτυξης υπό συνθήκες προστασίας της εθνικής οικονομίας. Η ζώνη του Ευρώ μάς αφήνει οικονομικά εκτεθειμένους, αλλά μας προσφέρει άλλου είδους ασφάλεια ...Εθνική ασφάλεια, εφόσον είναι σίγουρο πως τα κτήνη, σε περίπτωση εθελουσίας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, θα μας έβαζαν σε εθνικές περιπέτειες. Θα ενεργοποιούσαν όλα τα εθνικά μας θέματα, προκειμένου να μας διαλύσουν ως λαό και ως κράτος ...Προκειμένου να μας τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό τρόπο. Με την παραμονή μας στη ζώνη του Ευρώ, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει να το κάνουν. Κανένας δεν βάζει φωτιά σε έναν εχθρό του, όταν ο ίδιος κινείται μέσα στον ίδιο "εύφλεκτο" χώρο. Για όσο διάστημα αυτοί κρατάνε τα "σπίρτα", ας "σφιχταγκαλιαστούμε" με τα "αδέρφια" μας τους Ευρωπαίους.
ΠΗΓΗ 

Πρόεδρος από άλλο πλανήτη...

Ο Πρόεδρος τις Δημοκρατίας καλωσόρισε τον κ. Καρατζαφερη λέγοντάς του...
"ποιος καλος ανεμος σε εφερε εδω". Όλοι στους δρόμους! Δεν γίνεται να μας κοροϊδεύουν άλλο. Εκλογές εδω και τώρα. Οι Έλληνες πρεπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Όχι αυτοι! Αυτο που ζουμε ειναι χούντα, απλα αντι για στρατιωτικός ειναι τραπεζίτης.
Αναγνώστης
 
 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει κάτω από την λαϊκή κατακραυγή και τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η πολιτική της . Οι μνημονιακοί υπουργοί πηδούν από το καράβι για να διασωθούν . Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να συνεχίζει να παραμένει στη θέση του υλοποιώντας μια κατάφορα άδικη και αντικοινωνική πολιτική. Αποτελεί μονόδρομο η παραίτηση του και η προκήρυξη εκλογών . Είναι η στιγμή ο λαός να βάλει αποφασιστικά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις .
Σήμερα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για μια νέα πολιτική αντιμνημονιακή αντινεοφιλελεύθερη πλειοψηφία . Η ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά με την ενωτική της δράση θα είναι παρούσα με όλες τις δυνάμεις ανταποκρινόμενη στην πλατειά λαϊκή απαίτηση να υπάρξει μια νέα πορεία για τον τόπο και την κοινωνία .

Τέρμα από τη σελίδα μας το το Ράδιο Εννέα!

Παραδίνεται στο "μνημόνιο" το Ράδιο Εννέα!Εξελίξεις με πολιτική σημασία και προεκτάσεις στο ραδιόφωνο του "Ράδιο Εννέα" του Δημήτρη Κοντομηνά.
Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους και παραγωγούς πως ο σταθμός αλλάζει πολιτική κατεύθυνση και περνάει στο "μνημονιακό μέτωπο"! Όπως μαθαίνουμε "παραιτήθηκε" ήδη ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης ενώ κατά πληροφορίες τελεί υπό παραίτηση και ο διευθυντής του σταθμού Μάνος Κακλαμάνος.


Τις εξελίξεις αναμένεται να συζητήσουν οι εργαζόμενοι σε συνέλευση τους το απόγευμα.
Και το ερώτημα είναι, τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη στροφή του σταθμού.

Πριν δυο μέρες το κανάλι του Alpha έβγαλε "αποκλειστικά" στο δελτίο το περιεχόμενο του "μνημονίου Νο 2".
Πέρα από τη δημοσιογραφική επιτυχία της αποκάλυψης, εκφράστηκε προβληματισμός για το άνοιγμα του ειδησεογραφικού τομέα.

Αναρτήθηκε από mata.pap

KKE:ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μπρος στην λαϊκή αγανάκτηση και αντίδραση, τα κόμματα της συγκυβέρνησης παραπαίουν και φανερώνεται η αδυναμία τους να διαπράξουν το νέο μεγάλο αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν συναποφασίσει υπηρετώντας την πλουτοκρατία και την ευρωλυκοσυμμαχία. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν και πρέπει εδώ και τώρα να....
μεγαλώσουν τις δυσκολίες τους. Πιο αποφασιστικά πρέπει να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα στους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες. Πανεργατική, λαϊκή συμμαχία τώρα και αντεπίθεση. Κάτω η κυβέρνηση των μνημονίων της λαϊκής χρεοκοπίας. Να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση. Όλοι στον αγώνα, συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου