Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΤΟΧΙΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Η ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΩΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΟΧΙΩΝ. Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΙΚΡΑ ΜΕΤΟΧΙΑ
ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΠΙΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΗ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΤΕΦΕΥΓΑΝ ΣΤΑ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ



ΜΟΝΥΔΡΙΟ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΕΤΟΧΙ ΤΗΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ


ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΥΤΡΟΝΑΚΙ ΜΕΤΟΧΙ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ




ΜΟΝΥΔΡΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΜΕΤΟΧΙ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γλώσσας διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ μασκέ για όλα τα παιδιά στης 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 16:00.
Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ μόνο για μεγάλους.
Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να ξεφαντώσουμε...
Καλές Απόκριες σε όλο τον κόσμο....

Να σπάσει το μονοπώλιο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Όλοι, όσοι τουλάχιστον αντιμετωπίζουν κριτικά το σημερινό status quo, αντιλήφθηκαν πως η προχτεσινή πανεργατική απεργία ήταν ο ορισμός της πιστολιάς στον αέρα. Μέσα σε λίγες ώρες οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να ειδοποιήσουν το αφεντικό τους πως την επομένη κι όλας δεν θα βρίσκονταν στη θέση τους. Μετά από  ένα τρίμηνο περίπου, απεργιακής νηνεμίας σε πανελλαδική κλίμακα, με την λαμπρή εξαίρεση, βεβαίως της Ελληνικής Χαλυβουργίας αλλά και μερικών σποραδικών αλλά σημαντικών εργατικών αγώνων, οι εργατική τάξη θα έπρεπε να παγώσει τη παραγωγή και να κατεβεί στον δρόμο, σχεδόν σε τηλεοπτικό χρόνο. Με αποτέλεσμα στην απεργία να συμμετέχουν, κυρίως, αυτά τα (μειοψηφικά ακόμη) κομμάτια της εργατικής τάξης που βρίσκονται, έτσι κι αλλιώς σε τροχιά σύγκρουσης με την εργοδοσία και οι "μυημένοι" των διαφόρων πλευρών του κινήματος. 

Ούτε η σκοπιμότητα αυτής της πράξης από την πλευρά της πλειοψηφίας της αριστεράς διέφυγε. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία θέλησε να κάψει τις αντιδράσεις, το συμπέρασμα που, εύλογα, εξάγεται. Υπάρχουν όμως συμπεράσματα που και η προχτεσινή απεργία ανέδειξε, στα οποία λίγοι στέκονται. 

Καταρχήν όσο αφορά την ίδια την αναγκαία κήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας. Ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε ο "συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων", ούτε οι διάσπαρτες εργατικές δυνάμεις των σωματείων βάσης δεν βρίσκονται σε θέση -άλλοι από επιλογή και άλλοι από άποψη δυναμικότητας- να μπορέσουν αποτελεσματικά να δώσουν αυτή τη μάχη. Χωρίς την κήρυξη απεργίας σε πανελλαδικό επίπεδο, ακόμη και σε μεγάλους κλάδους της  παραγωγής, όπως είναι π.χ. της ενέργειας ή αντίστοιχα βήματα στους κλάδους της παιδείας και της υγείας, δεν μπορεί να σταθεί σε διάρκεια οποιαδήποτε έκκληση για "λαϊκή", "κοινωνική" ή "εργατική εξέγερση". Το μονοπώλιο της γενικής απεργίας βρίσκεται ακόμη στα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δίνοντας το όπλο του χρόνου και της διάρκειας στις δυνάμεις του κεφαλαίου.  

Δεύτερον, όσο αναγκαία κι αν είναι η κεντρικού τύπου αντιμετώπιση της καπιταλιστικής επέλασης, για να μπορέσουν οι αγώνες να αποτελέσουν δημιουργική δύναμη ανάδειξης ενός κοινωνικοπολιτικού προτύπου αντιπαραθετικό με τον καπιταλισμό, άλλο τόσο αναγκαίο είναι  να αμφισβητήσουν "εδώ και τώρα" τα όρια της ιδιοκτησίας των εργοδοτών. Κάτι το οποίο φαντάζει βουνό για την πλειοψηφία των μισθωτών, που σε πολλές, περιπτώσεις ενσωματώνοντας τον διάχυτο κοινωνικό εκφοβισμό, προσδένουν το μέλλον τους, με το μέλλον των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, με το μέλλον δηλ. των εργοδοτικών συμφερόντων. Όσο μακριά και αν ακούγεται η προοπτική της αυτοδιεύθυνσης εργασιακών χώρων, σε πολλές περιπτώσεις, είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, μπροστά στο φάσμα του κλεισίματος, της φάμπρικας του άρθρου 99 και των μαζικών απολύσεων.

Τρίτο, η "αυτοκριτική" στην οποία εξασκείται εδω και λίγες μέρες η καθεστωτική αριστερά, για τους λόγους αυτής της κοινωνικής αδυναμίας, μοιάζει με συνομιλία με τον καθρέφτη. Όσοι αντιμετωπίζουν την έκτακτη κυβέρνηση Παπαδήμου, με όρους προεκλογικής περιόδου, δεν μπορούν -στη καλύτερη περίπτωση- να  αντιληφθούν την αποφασιστικότητα του κεφαλαίου, να ολοκληρώσει μια ανεπανάληπτου όγκου αντιδραστική κοινωνική στροφή, τώρα. Στη χειρότερη όμως, συσκοτίζουν σκοπίμως τη πραγματικότητα, προσπαθώντας να πλασαριστούν σε καλύτερες κοινοβουλευτικές θέσεις, όταν και εάν η κοινωνική κατάσταση εξομαλυνθεί. Όπως έδειξε και η προηγούμενη περίοδος, το κεφάλαιο δεν υποχωρεί μπροστά σε δημοκρατικές ευαισθησίες περί "πραξικοπηματικής" κυβέρνησης Παπαδήμου ή "ναζί" Γερμανούς κεφαλαιοκράτες. Η πολύμηνη αναμονή της κάλπης, που "θα δώσει λύση" ή "θα τιμωρήσει" είναι και επικίνδυνη και επιζήμια από την σκοπιά της όξυνσης του κινήματος, αλλά ήταν, και δυστυχώς είναι ακόμη, η μόνιμη συζήτηση σε διαφόρους αριστερούς κύκλους. 

Τελικά, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε, το σύστημα επιχείρησε να σταθεροποιήσει όσο το δυνατόν, το πολιτικό σκηνικό. Τα κατάφερε στον βαθμό που υποχωρούν οι εργατικές αντιστάσεις. Ο αντίθετος δρόμος είναι ο δύσβατος αλλά και ο αναγκαίος. Ο δρόμος του αγώνα της εργατικής τάξης θα αναπτύσσεται όσο περισσότερο καταρρέουν οι μύθοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της χρηστής καπιταλιστικής διακυβέρνησης, του μονοδρόμου της αστικής ανάπτυξης, της αστικής δημοκρατίας μπροστά στο βάρος του κοινωνικού κανιβαλισμού της νέας εποχής. Αλλά μπορεί να αναπτύσσεται μόνο χτίζοντας νέες γέφυρες στη θέση αυτών που πυρπολεί. Κέντρα αγώνα και ανεξάρτητου συντονισμού, γενικευμένες καταλήψεις παραγωγικών μονάδων και υπηρεσιών, κλαδικές ή και επιχειρησιακές απεργίες με διάρκεια, μαζικές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις σε σχολεία, σχολές και νοσοκομεία. Αυτά όλα, δηλαδή, που θα έπρεπε να είναι ήδη τώρα, η ατζέντα δράσης της κοινωνίας.

Είναι αλήθεια πως η ώρα του δρόμου έχει σημάνει. Όχι μονάχα σήμερα, αλλά εδώ και καιρό. 
Η διαφορά είναι πως τα μέτρα που ολοκληρώνουν το παζλ της εργατικής καταστροφής έχουν μεταφερθεί από το χαρτί στην πράξη.
Ας μην χάνουμε άλλο χρόνο.



avanti_maestro
* ο πρωτότυπος τίτλος της ανάρτησης είναι "Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο" 

Ξαφνική εμπλοκή για την ελληνική διάσωση στις Βρυξέλλες

Ξαφνική εμπλοκή για την Ελληνική διάσωση στις Βρυξέλλες

Σοβαρές αντιρρήσεις σε σχέση με τον ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αλλά και με το περιεχόμενο του PSI φαίνεται να εγείρονται από διάφορες πλευρές στην προσυνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες με πολιτικές εντολές ανωθεν, ζήτησαν τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών και δεν συμφώνησαν με την προθεσμία των 15 ημερών για να βρεθούν τα 300 εκ. ευρώ. Υπήρξαν σοβαρές επιφυλάξεις πριν από την έναρξη του Eurogroup κυρίως από την Γερμανία. Παράλληλα οι Ευρωπαιόι  απαιτούν να ψηφιστούν πρώτα τα μέτρα της δανειακής σύμβασης  απο την Βουλή
Προσερχόμενοι στην συνάντηση του Eurogroup αρκετοί υπουργοί αλλά και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έλεγαν ότι, απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να ληφθεί το βράδυ της Πέμπτης. Οπως αναφέρει το Bloomberg «οι Ευρωπαίοι υπουργοί φαίνεται ότι προτίθενται να μεταθέσουν χρονικά την απόφαση για τη χορήγηση του πακέτου των 130 δισ. ευρώ, καθώς υποστήριξαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν τη συμφωνία για τα μέτρα λιτότητας στην οποία κατέληξαν νωρίτερα οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες.
Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε απόψε μια οριστική και τελική απόφαση. Εχουμε να συζητήσουμε αρκετά στοιχεία των προτάσεων που έχουμε ενώπιόν μας», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ Γιουνκέρ.
Αλλά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε την επιφυλακτικότητα των μελών του Eurogroup.

από αναγνώστη προς τον ψεύτη Καρτάλη


Τι έγινε??  Θυμήθηκε ξαφνικά ο Καρτάλης ότι είναι βουλευτής Μαγνησίας και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τις καταστροφές από τα πλημυρισμένα χωράφια στην Κάρλα?
Τι έγινε, δεν τον κατεβάζουν στην Αθήνα υποψήφιο ή δεν τον βάζει ο Βενιζέλος στο επικρατείας για να  μπει στην Βουλή και θυμήθηκε πάλι την Μαγνησία?
Ε… ρε τι τραβάνε και αυτοί οι βουλευτές για να βγάλουν το μεροκάματο…!
Δεν έχουμε και Ολυμπιακούς Αγώνες μπας και πάρει καμιά θεσάρα!
Αλλά πάλι…ποιος θα τον πληρώνει, αφού η Ελλάδα χρεοκόπησε!!!

ΜΜ

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας κατεβαίνει στην απεργιακή κινητοποίηση και διαδηλώνει για τα αυτονόητα της ζωής, ενάντια στην καπιταλιστική καταστροφή και τη διάλυσης της ζωής.
Τα αιτήματα παραμένουν ανεκλπήρωτα γι αυτό ο αγώνας είναι για την εξέγερση και την ανατροπή τους.

Παρασκευή, 10 Φλεβάρη, 11πμ. πλ.Ελευθερίας, Βόλος.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

 

Ανακοίνωση Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την ανατροπή της κυβέρνησης της τρόικας και των τροϊκανών, τη κυβέρνηση της καπιταλιστικής χρεοκοπίας.
Οι 24ωρες και 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις πανικού της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που εκτονώνει τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια υπονομεύοντας τους αγώνες, πρέπει να μετατραπούν σε μια καθολική γενική πολιτική απεργία διαρκείας όχι για μια νέα περίοδο εκλογικών αναμετρήσεων αλλά για την αναμέτρηση της εργατικής τάξης με τους κεφαλαιοκράτες σαν τάξη.
Το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από το Δεκέμβρη του 2008, το ποια κοινωνική τάξη θα έχει την εξουσία και ποια θα χρεοκοπήσει.

Το ΕΕΚ παλεύει για τη πλήρη διαγραφή του χρέους χωρίς όρους, την πλήρη εθνικοποίηση βιομηχανιών που κλείνουν, απολύουν ή μειώνουν μισθούς, την εθνικοποίηση όλου του τραπεζικού και ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς καμιά αποζήμιωση στους καπιταλιστές και κάτω από τον έλεγχο των εργατικών συμβουλίων, για δωρέαν υγεία και παιδεία για όλο το λαό, τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Μπροστά στο κίνδυννο της ολοκληρωτικής καταστροφής οι καταπιεσμένοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο παρά μόνο τις αλυσίδες τους.

Παρασκευή, 10/2, 11πμ, πλ. Ελευθερίας, Βόλος.
Σάββατο, 11/2 (το απεργιακό πρόγραμμα δράσεων θα καθοριστεί σε συννενόηση με άλλες συλλογικότητες).

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)
www.eek.gr

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του Υπουργείου Παιδείας εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παράλληλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θίγει τη συμπεριφορά αθηναϊκών μέσων επικοινωνίας που καυτηρίασαν την άρνηση υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να εκτελέσει εντολές για την προετοιμασία των εκλογών.
Ειδικότερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει πως «οι Πρυτανικές αρχές και μια μειοψηφία καθηγητών έβαλαν υποψηφιότητα για το νέο συμβούλιο στηρίζοντας την προσπάθεια της υπουργού Διαμαντοπούλου να βρει οπωσδήποτε πρόθυμους για να στηρίξει αυτήν την χρεοκοπημένη και εγκληματική πολιτική. Οι καθηγητές αυτοί και οι πρυτανικές αρχές οφείλουν να απολογηθούν στην κοινωνία του Βόλου για το επικείμενο κλείσιμο τμημάτων και την αποβολή μεγάλου κομματιού της νεολαίας της επαρχίας από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καταδικάζει επίσης την θέση καθεστωτικών ΜΜΕ για παραβατική συμπεριφορά απέναντι στην στάση του Απόστολου Μωραϊτόπουλου, διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος αρνήθηκε να συμβάλλει στις εντολές του προϊσταμένου του για την προετοιμασία των εκλογών».
Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλεί όλες της μαχόμενες δυνάμεις της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους εργαζομένους στη εκπαίδευση να συμβάλλουν με έμπρακτο τρόπο στην ματαίωση αυτών των εκλογών και την ανατροπή του νέου νόμου πλαίσιο και του πολυνομοσχεδίου για το νέο σχολείο.

εάν ύπαρξη νεκρός από το κράτος αυτές της μέρες τη θα γίνει?

εάν κάποιος μπορεί να μας απαντήσει ας το κάνει

Κοντά είναι η 25η Μαρτίου...

…όπως λέει και ο δάσκαλος Άκης Πάνου …"το φινάλε δεν το...
 μαντεύεις ακριβώς"!
Γ.K.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/02/25_09.html#more 

Οι Γερμανοί εξευτελίζουν τους αρχηγούς δημοσίως - Τώρα, δεν υπογράφουν οι τροϊκανοί!


Εξευτελισμός πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου και τριών αρχηγών από τις Βρυξέλλες και από Βερολίνο, καθώς η Γερμανία δια του υπουργού Οικονομικών της Β.Σόϊμπλε ξαφνικά δήλωσε ότι "Δεν καλύπτεται από την συμφωνία" (!!!) και έδωσε γραμμή στις Βρυξέλλες να μην περάσει την συμφωνία το Eurogroup.
Ο ίδιος ο Β.Σόϊμπλε έθεσε θέμα εμπιστοσύνης στους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες και είπε ότι "Απορώ πως έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες βουλευτές παρά στα ευρωπαϊκά όργανα".
Kανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει και τι έχει μεσολαβήσει καθώς πλέον είναι ανοικτό να έχουν υπογράψει ένα χαρτί χωρίς αξία ή να τους ζητηθούν επιπλέον απαιτήσεις. Πρόκειται για πραγματικά εξευτελιστική διαδικασία και ακούγεται μέχρι και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η συμφωνία.
Ο Ε.Βενιζέλος. πάει, χωρίς να ξέρει κανείς γιατί πάει. ϊσως γιατί του αρέσει να νιώθει στο πετσί του την περιφρόνηση.
Θα σας ενημερώσουμε για νεότερα σε λίγο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κλήση της Αστυνομίας σε Αιρετό της Θεσσαλίας για κινητοποίηση κατά της αύξησης των διοδίων

Για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για την κινητοποίηση κατά της αύξησης των διοδίων, που έγινε στα διόδια του Μακρυχωρίου στις 6/2/2011, όπως και αρκετοί άλλοι πολίτες που συμμετείχαν στην ίδια ή σε άλλες κινητοποιήσεις... σε όλη την Θεσσαλία, κλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος. Για το γεγονός αυτό, ο κ. Πουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Τη στιγμή που η λαϊκή αγανάκτηση φουντώνει, απέναντι στα νέα ξεδιάντροπα μέτρα που μας φορτώνουν καθημερινά οι αρχηγοί των τριών κυβερνητικών κομμάτων από κοινού με την τρόικα, τη στιγμή που τα πολύμορφα κινήματα που ξεφύτρωσαν σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την αναγκαιότητα των πολιτών να επιβιώσουν και για να παλέψουν για την αξιοπρέπειά τους, για να φωνάξουν “ως εδώ, δεν χρωστάμε, δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε”, έχουν ήδη ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ως προς τη μαζικότητά τους και σημειώνουν καθημερινά νίκες, επιστρατεύεται η καταστολή και οι ποινικές διώξεις, ως τελευταία ελπίδα διάσωσης αυτής της πολιτικής.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να απειλούνται με ποινική δίωξη πολίτες, που με ειρηνικά μέσα, με πανό και προκηρύξεις, διαμαρτυρήθηκαν συμβολικά κατά της απολύτως παράνομης αύξησης των διοδίων και της παράδοσης των εθνικών οδών και του δικαιώματος στην ελεύθερη μετακίνηση στην κερδοφορία των μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τα έργα, εισπράττουν προκαταβολικά ιλιγγιώδη ποσά για διόδια.
Όλοι όσοι συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις, αλλά και ολόκληρη πλέον η ελληνική κοινωνία που συστηματικά εκβιάζεται εδώ και δύο χρόνια, λέμε πως δεν υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να σταματήσουν την εκδήλωση της οργής των πολιτών. Ούτε τα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε τα επικοινωνιακά τρυκ, ούτε η καταστολή μπορεί να μπει εμπόδιο. Το ποτάμι της αγανάκτησης δεν γυρίζει πίσω! Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αγωνιστούμε για να τους ανατρέψουμε».

trikalanews.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/02/blog-post_8669.html 

Τιποτα δεν τυχαιο - ΚΑΛΕΣΜΑ για ολους και παντου

Φωτοτυπήστε και μοιράστε στην γειτονία σας το κάλεσμα, στείλτε το σε Ε-mail, Facebook, twitter (το κείμενο σε ψηφιακή μορφή θα το βρείτε στο saher.espivblogs.net) ή πάρτε το PDF από εδώ.
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: epanastapc.pdf (application/pdf)
 
 

 
ΔΙΑΒΑΣΕ
ΔΙΑΔΩΣΕ

 


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ


Το 1996, ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) δημοσιεύει στο 13ο τεύχος του επίσημου περιοδικού του, CAHIERS DE POLITIQUE ÉCONOMIQUE (στα Γαλλικά), ένα άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον με τίτλο «Οι δυνατότητες πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών» (στα Αγγλικά). Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρεται εξάλλου, για την έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ με θέμα τα προβλήματα και τους τρόπους πολιτικής χειραγώγησης των πληθυσμών ώστε να μπορέσει μια κυβέρνηση να περάσει τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που επέβαλε κατά τη δεκαετία του 1980 η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού σε μια σειρά από «αναπτυσσόμενες» χώρες και χώρες του Τρίτου Κόσμου. Όπως θα διαπιστώσετε, πέρα από το ότι ο κυνισμός των νέων Μακιαβέλι συναγωνίζεται την επιστημοσύνη τους, αυτά που ζούμε σήμερα εδώ δεν προέκυψαν στην τύχη. Κι αν το γνωρίζουμε ήδη, οπωσδήποτε έχει άλλη βαρύτητα να το ακούμε, απερίφραστα ομολογημένο, από τα πλέον αρμόδια στόματα.
Ακολουθεί το άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον που διάβαζαν οι εθνικοί πολιτικοί star μας.
«Οι πολιτικές οικονομικής σταθεροποίησης και διαρθρωτικών αλλαγών μπορεί να προκαλέσουν κοινωνικές ταραχές, ακόμα και να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλότητα των χωρών. Στο παρόν Τετράδιο οικονομικής πολιτικής αναλύονται οι πολιτικές συνέπειες αυτών των προγραμμάτων. Όπως προέκυψε από τη συστηματική μελέτη πέντε χωρών και δυο σημαντικών αντιπροσωπευτικών δειγμάτων στη λατινική Αμερική και την Αφρική, το πολιτικό κόστος σε απεργίες, διαδηλώσεις και εξεγέρσεις διαφέρει ανάλογα με τα μέτρα που ελήφθησαν. Πράγματι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η επείγουσα κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες, κρίθηκε ότι μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με την αποκατάσταση των μακρο-οικονομικών ισορροπιών. Έτσι, οι διαρθρωτικές αναπροσαρμογές περιορίστηκαν σ’ ένα πρόγραμμα σταθερότητας με μοναδικό κριτήριο την ταχύτερη δυνατή μείωση του δημόσιου ελλείμματος. Πολύ σύντομα όμως συνειδητοποιήσαμε πως η σταθεροποίηση δεν είναι αυτοσκοπός. […]
Πράγματι, όπου τέθηκε θέμα διαρθρωτικών αλλαγών, οι διεθνείς οργανισμοί [ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, κ.λπ.] απαίτησαν δραστική μείωση των βασικών δημόσιων δαπανών. Αυτό έκανε αντιδημοφιλείς τις κυβερνήσεις, οι οποίες, σε περίπτωση ταραχών, κατέφυγαν στην καταστολή πολλαπλασιάζοντας το πολιτικό κόστος. […] Η εφαρμογή προγραμμάτων διαρθρωτικών αλλαγών σε δεκάδες χώρες κατά τη δεκαετία του 1980 έδειξε, ότι είχαμε παραμελήσει την πολιτική διάσταση του ζητήματος. Πιεζόμενες από απεργίες, διαδηλώσεις, ακόμα κι εξεγέρσεις, πολλές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να διακόψουν ή να περικόψουν σημαντικά τα προγράμματα αυτά. Έτσι αναγκαστήκαμε να αναγνωρίσουμε, ότι η οικονομική επιτυχία της διαρθρωτικής αναπροσαρμογής εξαρτάται από τη δυνατότητα πολιτικής πραγματοποίησής της. […]
 
[2] Ως εργαλείο, το κράτος χρησιμοποιεί την καταστολή
Ένα βασικό συμπέρασμα είναι ότι, σύμφωνα με στατιστικές που στηρίζονται στη μελέτη δεκάδων χωρών επί μια δεκαετία, το πολιτικό κόστος διαφοροποιείται ανάλογα με τα μέτρα. Πρόκεται για ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα, διότι σημαίνει πως μπορεί μέσα από τη μελέτη των μέτρων και των αντιδράσεων να εκπονηθεί ένα βέλτιστο πολιτικό πρόγραμμα, δηλαδή ένα πρόγραμμα που θα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους. […]
Τα μέτρα που προκαλούν τις περισσότερες διαδηλώσεις, είναι εκείνα που πλήττουν ολόκληρο τον πληθυσμό και έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών, ο,τιδήποτε κι αν την προκαλεί (περικοπές επιδομάτων, αύξηση των έμμεσων φόρων ή υποτίμηση). Έτσι, στη Ζάμπια ο διπλασιασμός της τιμής του αλευριού και του καλαμποκιού το Δεκέμβριο του 1984, εξαιτίας της περικοπής επιδομάτων, προκάλεσε κύμα ταραχών η καταστολή των οποίων καταμέτρησε 15 νεκρούς. Παρόμοια, όταν το 1988 η κυβέρνηση της Νιγηρίας αύξησε την τιμή του πετρελαίου, το οποίο αγόραζαν κυρίως τα φτωχά νοικοκυριά, είχαμε ταραχές με 6 νεκρούς διαδηλωτές. […]
Άλλα μέτρα όμως, όπως οι περικοπές των δημόσιων επενδύσεων, ή των λειτουργικών εξόδων (εκτός των μισθών), δεν προκαλούν σοβαρή αναταραχή. […] Οι περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις πλήττουν κυρίως τον τομέα της οικοδομής, που μαστίζεται τότε από πτωχεύσεις και απολύσεις. Όμως αυτός ο τομέας αποτελείται κυρίως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δεν έχουν μεγάλο πολιτικό βάρος. […] Από την άλλη, οι περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του κράτους πλήττουν τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά οι κυβερνήσεις μπορούν να πάρουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους αν κινηθούν ευέλικτα παρουσιάζοντας, με τη βοήθεια του Τύπου, αυτά τα μέτρα σαν μέτρα ισονομίας με το επιχείρημα, ότι εφόσον ζητούνται θυσίες από όλο το λαό, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν γίνεται ν’ αποτελούν εξαίρεση. […]
Το βέβαιο είναι ότι μια κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα σταθερότητας ενάντια στη θέληση ολόκληρης της κοινής γνώμης.Ένα πρόγραμμα που θα έπληττε εξίσου όλες τις κοινωνικές ομάδες, αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολο να εφαρμοστεί από ένα πρόγραμμα που κάνει διακρίσεις σε βάρος κάποιων κοινωνικών ομάδων ευνοώντας ορισμένες άλλες. Πρέπει λοιπόν η αρμόδια κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να πάρει με το μέρος της ένα μέρος του κόσμου, στην ανάγκη φορτώνοντας δυσανάλογα και με πολύ βαριά μέτρα ορισμένες κοινωνικές ομάδες. […]
Η απελευθέρωση των εισαγωγών και το άνοιγμα των επαγγελμάτων − ένα μέτρο στο οποίο επιμένει πάντοτε η Παγκόσμια Τράπεζα − προκαλεί αντίθετες αντιδράσεις, από τις οποίες η κυβέρνηση μπορεί να επωφεληθεί. […] Μπορεί για παράδειγμα να καταργήσει τους δασμούς σε πρώτες ύλες που αγοράζουν όλες οι επιχειρήσεις, ή σε βασικά προϊόντα που δύσκολα μπορούν να προμηθευτούν οι μικρές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα συμμάχους, που θα στηρίξουν την πολιτική της απελευθέρωσης και του ανοίγματος. […]
Η κυβέρνηση που καλείται να εφαρμόσει αναδιαρθρωτικά προγάμματα, είναι υποχρεωμένη να πάρει αντιλαϊκά μέτρα. […] Καλώντας σε βοήθεια το ΔΝΤ, μπορεί να επωφεληθεί και σε πολιτικό επίπεδο γιατί θα μπορεί να απαντάει σε όσους αντιδρούν, ότι τα μέτρα προβλέπονται από τη συμφωνία που επέβαλε το ΔΝΤ και είναι υποχρεωμένη να τα πάρει θέλοντας και μη. […]
Καλό είναι τα μέτρα να λαμβάνονται πριν ξεσπάσει κρίση. Υπάρχουν όμως τρόπο αντιμετώπισης του πολιτικού κόστους ακόμη κι αν τα μέτρα λαμβάνονται αφού ξεσπάσει η κρίση. […] Εάν η κυβέρνηση εκλεγεί λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, έχει μπροστά της μια μικρή χρονική περίοδο (4 με 6 μήνες) κατά την οποία η κοινή γνώμη εξακολουθεί να την στηρίζει και κατά την οποία μπορεί να ρίχνει την ευθύνη για τα αντιλαϊκά μέτρα στους προκατόχους της. Σε αυτό το διάστημα, οι συντεχνίες χάνουν προσωρινά τη δύναμή τους και τότε η κυβέρνηση πρέπει να σπεύσει να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους. Έπειτα από αυτή την περίοδο χάριτος τα πράγματα δυσκολεύουν τρομερά. Η νέα κυβέρνηση θεωρείται ολοένα και περισσότερο μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση κι έτσι αναγκάζεται ν’ αναλάβει αυτή το σύνολο του πολιτικού κόστους της αναδιάρθωσης. […]
Από την πρώτη λοιπόν στιγμή που θ’ ανέβει στην εξουσία, πρέπει να σταματήσει την αισιόδοξη ρητορική και να επιμείνει, ακόμα και υπερβάλλοντας, για τη σοβαρότητα των οικονομικών ανισορροπιών, να υπογραμμίζει τις ευθύνες των προκατόχων της και το ρόλο εξωγενών δυσμενών παραγόντων. […]
Από τους κινδύνους που θα παρουσιαστούν, αυτός των απεργιών είναι ο μικρότερος. Οι απεργίες κινητοποιούν κατά βάση τους μισθωτούς του μοντέρνου τομέα και όχι τις πιο φτωχές κοινωνικές τάξεις. Με τις κατάλληλες παραχωρήσεις, η κυβέρνηση μπορεί να τις τελειώσει.[…] Παρολαυτά οι απεργίες μπορεί να ευνοήσουν το ξέσπασμα διαδηλώσεων. Ειδικά οι απεργίες των εκπαιδευτικών, αν και καθεαυτές δεν αποτελούν πρόβλημα για τις κυβερνήσεις, γίνονται έμμεσα επικίνδυνες επειδή απελευθερώνουν μια ανεξέλεγκτη μάζα μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας, η οποία μπορεί να κατέβει σε διαδηλώσεις και σε αυτή την περίπτωση η καταστολή μπορεί εύκολα να έχει δραματικές συνέπειες.
[…] Οι περικοπές στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ένα από τα κυριότερα μέτρα των προγραμμάτων σταθεροποίησης, δεν είναι τόσο επικίνδυνες πολιτικά όσο η άνοδος των τιμών στα είδη κατανάλωσης. Προκαλούν απεργίες μάλλον παρά διαδηλώσεις, πλήττουν περισσότερο τις μεσαίες τάξεις παρά τα φτωχότερα στρώματα και σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση μπορεί να αποτανθεί στον πραγματισμό των δημοσίων υπαλλήλων. Μπορεί για παράδειγμα να τους εξηγήσει, ότι εφόσον το ΔΝΤ επιβάλλει περικοπές κατά 20% στο δημόσιο, το μόνο που απομένει είναι είτε να μειωθούν οι μισθοί, είτε να γίνουν απολύσεις, και η ίδια προτιμάει να κάνει το πρώτο προς όφελος του συνόλου των υπαλλήλων. Η εμπειρία μας από τις περισσότερες αφρικανικές κυβερνήσεις δείχνει, πως αυτό το επιχείρημα εισακούγεται. […]
Μια από τις βασικές περικοπές αφορά στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και των πανεπιστημίων. Είναι πολύ προτιμότερη επιλογή από μια δραστική μείωση του αριθμού των μαθητών και των σπουδαστών. Οι οικογένειες θα αντιδράσουν βίαια στο ενδεχόμενο να αποκλειστούν τα παιδιά τους από την εκπαίδευση. Δεν θα αντιδράσουν όμως σε μια σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Έτσι σιγά-σιγά θα δεχτούν να πληρώνουν κάποιο ποσόν για να σπουδάζουν τα παιδιά, ή να περικοπεί κάποια εκπαιδευτική δραστηριότητα. Αυτή η υποβάθμιση όμως πρέπει να γίνει βήμα προς βήμα, σε ένα σχολείο αρχικά και όχι στο γειτονικό σχολείο, ώστε να αποφευχθεί μια γενικευμένη αντίδραση του πληθυσμού. […]
Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο πολιτικά από τη λήψη συνολικών μέτρων για την αντιμετώπιση ενός μακρο-οικονομικού προβλήματος. Αν λοιπόν θέλουμε να μειώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, πρέπει να τους μειώσουμε πρώτα σε έναν ορισμένο τομέα, να ψαλλιδίσουμε την ονομαστική αξία τους σε έναν άλλο κι ακόμα και ν’ αυξήσουμε τους μισθούς σε κάποιον τομέα που είναι κρίσιμος από πολιτική άποψη. Το ίδιο και με τα επιδόματα. Δεν τα κόβουμε όλα μαζί. Πρέπει να φροντίζουμε απεριόριστα τις λεπτομέρειες: αν π.χ. τα φτωχά νοικοκυριά καταναλώνουν μόνο τη ζάχαρη σε μορφή σκόνης, μπορούμε ν’ αυξήσουμε την τιμή της ζάχαρης σε κύβους. […]
Σημαντικό είναι το συμπέρασμα που λέει, ότι μια κυβέρνηση αποτυχαίνει για δυο λόγους: είτε επειδή εμπιστεύεται την υλοποίηση του προγράμματος σταθεροποίησης και διαρθρωτικών αλλαγών σε τεχνοκράτες, που παραμελούν το πολιτικό κόστος∙ είτε επειδή την εμπιστεύεται αποκλειστικά στους αρμόδιους πολιτικούς, που ενδιαφέρονται για το στενό πολιτικό κόστος. […]
Για να έχει μια κυβέρνηση το περιθώριο ώστε να κάνει τους πολιτικούς ελιγμούς που απαιτεί ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, πρέπει να στηρίζεται από ένα ή δυο μεγάλα κόμματα και όχι από μια συμμαχία μικρών κομμάτων. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα κατάλληλο εκλογικό σύστημα, με πολλές μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες. Άλλα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση ενίσχυσης της εκτελεστικής εξουσίας είναι αυτά που νομοθετηθούν προσωρινές ειδικές εξουσίες, ή τον εκ των υστέρων έλεγχο από τη δικαστική εξουσία ώστε να μην μπορούν οι δικαστές να ελέγχουν εκ των προτέρων την εφαρμογή ενός προγράμματος. Το δημοψήφισμα είναι ένα αποτελεσματικό όπλο στα χέρια μιας κυβέρνησης όταν έχει αυτή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μπορεί να καταφεύγει σε δημοψήφισμα, ώστε να εγκριθεί ένα συγκεκριμένο μέτρο της και να θέσει εκτός μάχης μια συμμαχία αντιφρονούντων. Επιπλέον, όταν κάποια μέτρα προκαλέσουν ένα αυξανόμενο κύμα ταραχών και καταστολής, τότε η προκήρυξη δημοψηφίσματος μπορεί να ηρεμήσει το πολιτικό παιχνίδι και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης αποφορτίζοντας την πίεση των διαδηλωτών. […]
Εξίσου βοηθάει το μοίρασμα των ρόλων μεταξύ των διεθνών οργανισμών − οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρόλο να υπενθυμίζουν τις σκληρές υποχρεώσεις του προγράμματος αναδιάρθρωσης − και μιας σειράς χωρών, που θα παίζουν το ρόλο χορηγών και θα παρέχουν κάποια βοήθεια όταν ορισμένα πολύ σκληρά μέτρα γίνονται πολύ επικίνδυνα.[…]»


Είναι ξεκάθαρο πως η εξαθλίωση μας είναι σχεδιασμένη προσεκτικά !
Για πόσο ακόμη θα τους ανεχόμαστε, πότε θα επαναστατήσουμε ?

 
Τις επόμενες μέρες να απεργήσουμε, να είμαστε στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, στις συνελεύσεις γειτονίας, αλλά επειδή μια απεργία δεν φτάνει, επειδή αν πάμε πάλι στα σπίτια μας δεν θα έχουμε
κάνει τίποτα,από το πρωί της δευτέρας 13/2 να κατακλύσουμε το κέντρο της πόλης μας.

Να καταλάβουμε ΟΛΑ τα κτίρια που χρειάζεται, επ’ αορίστου! Να μην λειτουργήσουν ούτε εφορείες, ούτε τράπεζες, ούτε νομαρχία, ούτε δικαστήρια  -ΤΙΠΟΤΑ μέχρι να τους διώξουμε ΟΛΟΥΣ. Ένα διαφορετικό
μέλλον το απαιτεί, όταν θα τους έχουμε διώξει και μόνο τότε θα μπορέσουμε να μιλάμε για αυτό. Και δεν θα το ορίσουν παρά μόνο οι συνελεύσεις όσων αγωνίζονται.


Τώρα είναι η ώρα για ΔΡΑΣΗ, αν δεν το κάνουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν είμαστε πολλοί-ες οι ομάδες καταστολής θα φοβούνται εμάς, όχι εμείς αυτούς.


 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ – ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟ
 
Φωτοτυπήστε και μοιράστε στην γειτονία σας το κάλεσμα, στείλτε το σε Ε-mail, Facebook, twitter (το κείμενο σε ψηφιακή μορφή θα το βρείτε στο saher.espivblogs.net)
 
 
        ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Ή
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ λοιπον ;
 


https://saher.espivblogs.net/

Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά!

Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά – Πρωτοφανείς αντιδράσεις, παραιτούνται βουλευτές και κομματικοί παράγοντες.

Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά!
Οι διαρροές και οι πληροφορίες ότι στο νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου, πυροδοτούν ακραίες αντιδράσεις.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στο Β. Αιγαίο επικρατεί μεγάλη αναταραχή και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τις επόμενες ώρες και εφ΄όσον επαληθευτεί το κακό αυτό σενάριο.

Οι Βουλευτές Δωδεκάνήσου του ΠΑΣΟΚ Ν.Ζωϊδης και Γ. Κασσάρας θα παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα ενώ ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ κ. Σπ. Γαληνός δηλώνει ότι δε θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στα Δωδεκάνησα συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου το βράδυ για να υπάρξει ομαδική παραίτηση όλων

Για τους νησιώτες οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο αλλά αντιστάθμισμα για τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που απορρέουν από τη νησιωτικότητα.

Το κόστος μεταφοράς αγαθών και υπηρεσιών είναι πολύ υψηλό για τα νησιά και όταν δεν υπήρχαν υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης θα ήταν αυξημένες κατά 10- 15% σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για το Αιγαίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό, το μόνο κλάδο που λειτουργεί και προσφέρει έσοδα στο Κράτος και στην οικονομία. Το τουριστικό μας προϊόν θα γίνει πιο ακριβό και από αυτή την εξέλιξη θα ευνοηθούν οι ανταγωνιστές μας. (Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία)

H βία των δυνάμεων καταστολής στους εργαζόμενους δεν λυγίζουν τους εργαζόμενους, τρομοκρατούν τα ξεπουλημένα στο ΔΝΤ τομάρια! Θα πληρώσουν τα εγκλήματά τους!

Στο νοσοκομείο ο Φωτόπουλος, τον έδειραν τα ΜΑΤ
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο κ. Φωτόπουλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από τα ΜΑΤ που είχε καταληφθεί από...
τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
Ωστόσο, οι συνδικαλιστές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς έπειτα από αποψινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αύριο, Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε καταλήψεις στους χώρους εργασίας του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης 10-11/02/12

καταληψη
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Διαβαίνοντας τον 4ο χρόνο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η κατάσταση στην κοινωνία δεν έχει να θυμίζει σε τίποτα το προηγούμενο διάστημα. Η νέα τάξη πραγμάτων που έφεραν οι δανειακές συμβάσεις, το μνημόνιο και συνολικά τα μέτρα αρχικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, έχουν φέρει το λαό και τη νεολαία σε σημείο μηδέν. Από τη μία η κοινωνική εξαθλίωση βρίσκεται σε ιστορικά πρωτοφανή επίπεδα (νεκροί άστεγοι, ανεργία στη νεολαία στο 49%, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου) αλλά από την άλλη ανοίγονται τρομερές δυνατότητες για την αντίσταση και πάλη του λαού.

Οι κινητοποιήσεις το επόμενο τριήμερο πρόκειται να κορυφωθούν με κόμβο την νέα 48αρη απεργία που προκηρύχτηκε για Παρασκευή και Δευτέρα. Το σύνθημα που θα πλημμυρίσει τους δρόμους και τις πλατείες θα είναι ‘’ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ‘’ . Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σηματοδοτούν νέο γύρο επίθεσης στους εργαζομένους και αντιδραστικής μετάλλαξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο σύμφωνο σταθερότητας ισοδυναμεί με παρατεταμένο πόλεμο στις κοινωνικές κατακτήσεις, συνταγματοποίηση της λιτότητας και συνεχή επιτροπεία των οικονομιών των επιμέρους χωρών από την ΕΕ. Στην Ελλάδα με αφορμή και τη νέα δανειακή σύμβαση αυτό μεταφράζεται ήδη σε απαιτήσεις για 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και κατώτερων μισθών, για πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, για νέα φοροεπιδρομή για ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων. Η ελληνική αστική τάξη προσυπογράφει πλήρως την πολιτική αυτή για να ενισχύσει τη δική της θέση και να βαθύνει την εκμετάλλευση. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, παρά τις δηλώσεις περί «κόκκινων γραμμών», αποδέχονται πλήρως το νέο πακέτο έχουν ήδη βάλει την υπογραφή τους στο νέο σφαγείο των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η νέα δανειακή σύμβαση-σφαγείο θα φέρει νεολαία και εργαζομένους σε νέα δυσμενέστερη θέση. Η απάντηση μας πρέπει να είναι άμεση, δυναμική και μαζική. Το φοιτητικό κίνημα σαν το πιο αγωνιστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας οφείλει να πρωτοστατήσει σε αυτή την νέα μεγάλη μάχη. Οφείλει και αυτό να βροντοφωνάξει ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα περάσει. Να παλέψουμε τώρα για ολική διαγραφή του χρέους, έξοδο από το σφαγείο της ΕΕ και του Ευρώ, ανατροπή της χούντας του μαύρου μετώπου.

>> Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε όλους του φοιτητές αύριο στις 10:00 στην Δημοτική Αγορά.
>> Η σχολή θα μείνει κλειστή για Παρασκευή και Σάββατο

Kατοχή...

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ?

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: “ΠΡΟΕΔΡΕ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ”…”Ε, ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ”!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 9, 2012

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ.

Ενώ όλοι έχουν τα μάτια στραμμένα στη Νέα Δημοκρατία για τις διαρροές, η βόμβα μεγατόνων φαίνεται ότι σκάει στο ΠΑΣΟΚ, με την απάθεια (αν όχι την ανοχή) του Γιώργου Παπανδρέου!!

Δεκάδες λοιπόν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποφασίσει να μην ψηφίσουν την δανειακή σύμβαση και το πακέτο, σε μία ύστατη προσπάθεια απεμπλοκής τους από την θανάσιμη μέγγενη του μνημονίου!

Αν το σκεφτεί κανείς, δεν είναι καθόλου παράλογο αυτό το σενάριο, αφού είναι η τελευταία τους ευκαιρία να …επιβιώσουν (πολιτικά εννοούμε)!

Σε αυτή την περίπτωση, οι προβολείς θα πέσουν στην τρικυμία της Γαλάζιας ΚΟ, που είναι αμφίβολο εάν θα δεχθεί να μπει στο κάδρο της Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

«Ανακατασκευή καλντεριμιού από σχολείο προς οικ. Μακαρατζή», πρ/σμού 11.606,00 €,

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου