Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

KATAΛΑΒΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!

Xαμός στην πίτα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Κοσμοσυρροή στην κοπή της πίτας του συνδυασμού του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Γλυφάδα. Ο βουλευτής της Β' Αθήνας, ζήτησε από τους πολιτικούς του φίλους να συνεχίσουν να του δίνουν δύναμη για να παλεύει για την Γλυφάδα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

KATAΛΑΒΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ! 

Στις Βόρειες Σποράδες οι κάτοικοι προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης από τα μάρκετ

Στις Βόρειες Σποράδες οι κάτοικοι προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης από τα μάρκετ
Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προμηθεύονται οι κάτοικοι των νησιών από τα τοπικά μάρκετ, προκειμένου να έχουν ικανά αποθέματα σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Η επέλαση του χιονιού αναθέρμανε, όπως όλα δείχνουν, την καταναλωτική διάθεση του κοινού, με αποτέλεσμα να σημειώνεται αύξηση στις πωλήσεις των μάρκετ τις τελευταίες μέρες και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων. Το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού μονοπωλούν, λόγω καιρικών συνθηκών, το γάλα, το ψωμί, τα όσπρια, το κρασί, τα ζυμαρικά, τα γκαζάκια υγραερίου και οι μπαταρίες, για ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος, καθώς και άλλα συναφή είδη. «Είναι γεγονός ότι τις τρεις τελευταίες μέρες παρατηρείται εντονότερη κίνηση στα μάρκετ, διότι ο κόσμος σπεύδει να προμηθευτεί διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, με τον φόβο της επιδείνωσης του καιρού ή μιας πιθανής διακοπής ρεύματος» αναφέρει ο κ. Μανώλης Κανταράκιας, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παντοπωλών Βορείων Σποράδων.
Η συντριπτική πλειοψηφία, πάντως, καθώς και όσοι ανήκουν σε ειδικές ομάδες, άνθρωποι με προβλήματα υγείας αλλά και υπερήλικες, παραμένουν στα σπίτια τους, έως ότου παρέλθει το κύμα κακοκαιρίας. Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί σόμπες ξύλου αλλά και πετρελαίου, καθώς και λάμπες θυέλλης, για κάθε ενδεχόμενο. Στο μεταξύ, υπάρχει πρόβλεψη από την πλευρά των Δήμων, προκειμένου να δοθεί ανά πάσα στιγμή βοήθεια σε όσους έχουν οποιαδήποτε ανάγκη. Ο λευκός κλοιός, που κάνει αισθητή την παρουσία του και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, έχει εντείνει τις προσπάθειες των τοπικών φορέων, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι φροντίζουν, όπως προαναφέρθηκε, να εφοδιαστούν με όλα τα αναγκαία είδη, για κάθε ενδεχόμενο.
Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο νησί του Παπαδιαμάντη, την Σκιάθο, όπου οι κάτοικοι έχουν περιορίσει αισθητά τις μετακινήσεις τους, επιλέγοντας την θαλπωρή του σπιτιού τους, όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε γενικές γραμμές πάντως «ο κόσμος είναι διστακτικός σε σχέση με τα έξοδά του, με αποτέλεσμα να έχει περιορίσει σημαντικά και τις αγορές διαφόρων ειδών» αναφέρει ο κ. Κανταράκιας, ο οποίος προσθέτει ότι «η γενική εικόνα της τοπικής αγοράς είναι μάλλον υποτονική» με εξαίρεση την μάλλον αυξημένη κίνηση των τελευταίων ημερών.
Στο μεταξύ, υπάρχει επάρκεια αγαθών στα ράφια των καταστημάτων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι αγορές εγγράφονται στο παραδοσιακό τεφτέρι, λόγω οικονομικών συνθηκών. Οι επαγγελματίες της Σκιάθου, αλλά και των νησιών γενικότερα, είναι έντονα προβληματισμένοι και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Κανταράκιας «είναι παγωμένη η αγορά, οι καταναλωτές είναι μάλλον συγκρατημένοι στις αγορές τους και είτε προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα, είτε ψωνίζουν βερεσέ και κατά συνέπεια είναι εμφανής η πτώση του τζίρου στα καταστήματα». Το μέλλον είναι αβέβαιο με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις και όπως επισημαίνει στο σημείο αυτό η κ. Μαρία Κανταράκια, επιχειρηματίας και Δημοτική Σύμβουλος της Σκιάθου «η αγορά είναι παγωμένη, υπάρχει κάμψη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά και ο καθένας κάνει περικοπές στα έξοδά του, περιορίζοντάς τα, στα απολύτως αναγκαία».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

στην Σκιάθο έχει ξενοδοχείο ο κύριος Μαρκάκης και εκεί τον απασχολεί να μην κατάργηθη το ΙΚΑ χέστηκε για την Σκόπελο ,ε λοιπόν και εσείς όλοι μαύρο στο ΛΑΟΣ στης επόμενες εκλογές


Ο Π. Μαρκάκης για κατάργηση του ΙΚΑ Σκιάθου

Τις ανησυχίες του Δήμου Σκιάθου για την επιχειρούμενη κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ στο νησί, μετέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης, με ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.


Στην ερώτησή του, σημειώνει ότι δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι για την κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Σκιάθο, καθώς από αυτό εξυπηρετούνται πληθώρα ατόμων με συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα, η οποία συνίσταται στη διαμονή τους σε νησιωτικό Δήμο.

Δήλωση του Χρήστου Τσάκαλου στη 6η Συνεδρίαση της Δίκης της ΣΠΦ -1/2/2012


Δήλωση του Χρήστου Τσάκαλου στη 6η Συνεδρίαση της Δίκης της ΣΠΦ -1/2/2012
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του δικαστηρίου σας η ΣΠΦ είναι μία τρομοκρατική οργάνωση. Όμως οι λέξεις ποτέ δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα γίνουν ουδέτερες. Αποκτούν το νόημα που τους δίνει αυτός που τις χρησιμοποιεί. Εμείς δεν μιλάμε με τη γλώσσα των δικαστών και των εισαγγελέων. Μιλάμε τη γλώσσα των κυνηγημένων που αρνήθηκαν το ρόλο του θύματος, των καταζητούμενων που δεν παραδόθηκαν στις αρχές, των φυλακισμένων που δεν αιχμαλώτισαν τη θέλησή τους για ελευθερία, των αναρχικών που δεν γονάτισαν ποτέ απέναντι στην εξουσία. Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Αντάρτικο πόλης, Αναρχία, αυτές είναι οι δικές μας λέξεις που εξαπολύουμε ως προσβολή απέναντι στο σύστημά σας.
Ναι λοιπόν είμαστε  αναρχικοί αντάρτες πόλης και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην ανταρσία των επιθυμιών μας με το όνομα Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς.
Για εσάς που στέκεστε πίσω απ’ τα δικαστικά έδρανα είμαστε τρομοκράτες γιατί η ψυχή σας είναι μία φοβισμένη σκιά που νιώθει ασφαλής μόνο πίσω από τους μπάτσους και μέσα στα βιβλία των νεκρών σας νόμων.
Είμαστε τρομοκράτες ενάντια στα συμφέροντα και την εξουσία σας. Η ζωή, η σωματική ακεραιότητα, η ασφάλεια και η ιδιοκτησία της δικαστικής κλίκας, της πολιτικής εξουσίας, της ολιγαρχίας των πλουσίων και των αφεντικών βρίσκονται στο στόχαστρο τόσο το δικό μας όσο και των ασύλληπτων συντρόφων μας.
Όμως μία διαφορετική τρομοκρατία πλανιέται πάνω απ’ τις ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Τρομοκρατία είναι οι ατελείωτες ουρές στην εφορία, στους δημόσιους οργανισμούς, στις τράπεζες. Τρομοκρατία είναι οι εντολές των αφεντικών στους υπαλλήλους τους. Τρομοκρατία είναι το βαρύ χέρι της αστυνομίας πάνω στους μικροπαραβατικούς και στους φτωχοδιαβόλους. Η χειρότερη τρομοκρατία όμως είναι η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ διαπίστωση ότι κανείς δεν σηκώνει κεφάλι. Τρομοκρατία είναι η σιωπή και η παθητικότητα. Τρομοκρατία είναι ότι κανείς δεν παίρνει τη ζωή του στα χέρια του.
Εχουμε δει και τη δικιά σας τρομοκρατία. Την τρομοκρατία της δικαιοσύνης. Εχουμε δει δεκάδες κρατούμενους να γυρνάνε απ’ τα δικαστήριά σας με άδειο το βλέμμα και τη ζωή τους φορτωμένη με αρκετές δεκαετίες φυλακής. Εχουμε δει φίλους και συγγενείς να καταρρέουν απ’ τις «δίκαιες» αποφάσεις σας.
Εχουμε δει τα ανέκφραστα πρόσωπά σας και τις καλοταϊσμένες σας κοιλιές να χωράνε μέσα στα ακριβά και θωρακισμένα αυτοκίνητά σας. Εχουμε ακούσει και γνωρίζουμε τους παχυλούς μισθούς σας και τις κρυφές σας συμφωνίες  κάτω από το τραπέζι που εξυπηρετούν τους εκλεκτούς σας φίλους, τους μεγαλοεκδότες, τους βιομηχάνους και τους πολιτικούς σας προϊστάμενους. Αλήθεια πόσους αιώνες φυλακής έχετε μοιράσει στην καριέρα σας για να υπηρετήσετε ένα σύστημα που μέσα απ’ την εκμετάλλευση κ’ την καταπίεση γεννάει το ίδιο αυτούς που εσείς θεωρείτε εγκληματίες.
Για αυτό έξω απ’ τα βιβλία των νόμων σας, αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την έννοια της τρομοκρατίας στην πραγματική ζωή, εκεί που το φοβισμένο σήμερα τρέμει  για το απειλητικό αύριο που θα έρθει, οι τρομοκράτες είστε εσείς και η εξουσία.
Οσο για τη δικιά μας τρομοκρατία, αυτή είναι η θέληση του ανθρώπου για ελευθερία και αναρχία. Από ότι φαίνεται τρέμετε αυτή τη θέληση, για αυτό ψηφίζετε νέους τρομονόμους, θεσπίζετε έκτακτα στρατοδικεία, λαμβάνετε ειδικά μέτρα ασφαλείας, δεν μας αφήνετε να μιλήσουμε με τους συγγενείς κ’ συντρόφους στα διαλλείματα του δικαστηρίου, ενώ ακόμα και όταν μας οδηγείτε στα κρατητήρια που απέχουν 10 μέτρα απ’ την αίθουσά σας που βρίσκεται μέσα στη φυλακή, μας φοράτε χειροπέδες. Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά φοβάστε. Αυτό είναι τιμή και χαρά για εμάς γιατί δείχνει πως μία ομάδα ανθρώπων, μία παρέα αναρχικών της πράξης μπορεί να τρομοκρατήσει ένα ολόκληρο κράτος. Αυτό δείχνει  πως μακριά απ’ την σιωπή κ’ την παθητικότητα της μάζας, αρκεί η θέληση λίγων μονάχα ανθρώπων για να χτυπηθεί το σύστημά σας.
Πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν αρκετές ανυπότακτες ατομικότητες που ζουν αυτοεξόριστες απ’ την κοινωνία σας, προετοιμάζονται, οπλίζονται και συλλογικοποιούν τις επιθυμίες τους για να ανατρέψουν την ιστορία των δούλων και των κυρίων τους. Τότε θα νιώσετε πραγματικά την έννοια της αναρχικής τρομοκρατίας. Της αναρχικής τρομοκρατίας που εκφράζεται με φωτιά εναντίον τραπεζών, υπουργείων, αστυνομικών τμημάτων, που εκρηγνύεται με βόμβες έξω από πολυτελείς βίλες πλουσίων, δικαστικά μέγαρα, πολυεθνικές εταιρίες και βιομηχανίες  εκμετάλλευσης της φύσης και των ζώων, που γράφεται με σφαίρες πάνω στους δικτάτορες της ζωής, κ’ της ελευθερίας μας, που μιλιέται μέσα σε δικαστικές αίθουσες από στόματα αιχμαλώτων πολέμου, όπως είμαστε εμείς, που δεν φοβόμαστε τις καταδίκες και τις φυλακές σας. Αυτή είναι η αναρχική τρομοκρατία. Για αυτό διορθώστε το κατηγορητήριό σας και συμπληρώστε στα έγγραφά σας ότι η ΣΠΦ είναι μία αναρχική τρομοκρατική οργάνωση.
Κι όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτήν είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη της και η οργή μας είναι τσεκούρι πάνω απ’ τα κεφάλια σας που όλο γυρίζει…γυρίζει…γυρίζει…
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1373661 

Το Ράδιο 9 δημοσιεύει τις επίσημες ανακοινώσεις... που δεν μας είπαν


Το Ράδιο 9 δημοσιεύει τις επίσημες ανακοινώσεις… που δεν μας είπαν.
Επειδή ακόμη και οι επίσημες ανακοινώσεις πλέον λογοκρίνονται από τα ελληνικά ΜΜΕ, το Ράδιο 9 σήμερα δημοσιοποιεί την «ανακοίνωση των κρατών – μελών της ζώνης του ευρώ» καθώς και τη «συμφωνία για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και σύγκλισης».
Διαβάστε τα 2 έγγραφα (που δεν είναι κρυφά…) και απορήστε μαζί μας… Είναι δυνατόν να μην μας ενημερώνει η κυβέρνηση για αυτά που αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς ΚΑΙ ΠΑΛΙ…;;;!!!!
Στα έγγραφα που ακολουθούν θα διαβάσετε ότι η νέα συνθήκη (που θα αντικαταστήσει τη Συνθήκη της Λισσαβόνας) είναι έτοιμη και θα ψηφιστεί το Μάρτιο. Μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση διαβάζουμε ότι «για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας απαιτείται η αμετάκλητη δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων ως προς το νέο πρόγραμμα». Μένει να δούμε αν εννοούν και τα κόμματα της αριστεράς.
Επίσης οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία και για μια νέα συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση της Ευρώπης. Σύμφωνα μ’ αυτή… οι εθνικοί προϋπολογισμοί απαιτείται να είναι ισοσκελισμένοι ή πλεονασματικοί. Το πολύ να μας επιτρέπουν έλλειμμα…. 0,5 % !!! Σε περίπτωση παρέκκλισης θα ενεργοποιείται «αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης» !!!!!!
Διαβάστε τα έγγραφα και αναρωτηθείτε…. Μας ενημέρωσαν ποτέ για αυτά;

Διαβάστε ΕΔΩ τα έγγραφα

Ακούστε την ανάλυση του Δημήτρη Καζάκη ΕΔΩ

διαμαρτυρία προς τον δήμο Σκοπέλου !


καλά οικονομία βρήκατε να κάνετε με τον φωτισμό σβήνετε τα φώτα στης 7 ενώ είναι ακόμη νύχτα για μισή ώρα θα λύσετε τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Σκοπέλου?

Κεραυνοί Β.Πούτιν κατά τρόϊκας: "Δέσατε και καταστρέψατε την αβοήθητη Ελλάδα"!Σφοδρή επίθεση κατά της τρόϊκας και του γαλλογερμανικού άξονα για τον τρόπο με τον οποίο "εδεσαν" την Ελλάδα και την οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση εξαπέλυσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές σε ένα μήνα.
Κατήγγειλε για πρώτη φορά διεθνώς ότι "Η Ελλάδα στερήθηκε με τεχνητό τρόπο την δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της" μιλώντας στο αντίστοιχο ρωσικό "Νταβός" το οικονομικό φόρουμ «Ρωσία 2012». "Είχε όλες τις δυνάτότητες να πετύχει κάτι τέτοιο όταν ξεκίνησε η κρίση το 2008, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκε ένα έλλειμμα το οποίο πρακτικά δεν υπήρχε. Άρχισαν να μετρούν στο έλλειμμα μεγέθη μη μετρήσιμα κανονικά και έκαναν την κατάσταση αφόρητη με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα spreads και να μην έχει επιστροφή η οικονομική καταστροφή".
Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για το ευρώ: "Το ευρώ ήταν "βαρίδι" στα πόδια της Ελλάδας. Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο».
«Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μη έχοντας ρευστότητα, αφού δεν έκοβαν νόμισμα απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών που οδήγησε στην εξαθλίωση. Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία. Πρώτα της στέρησαν την βιομηχανική βάση και μετά την καλούν να παράγει από ανύπρακτες βιομηχανίες και χωρίς να έχει λεφτά.
Είναι πρακτικά αδύνατον να επιτευχθεί αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς να έχεις βιομηχανική βάση χρειάζεται νέες επενδύσεις. Χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο.
Ποιος θα επενδύσει σε μία οικονομία χωρίς εσωτερική αγορά; Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε φτηνά κάποιες δημόσιες εταιρείες, αλλά αυτό θα ήταν λεηλασία, ανάλογη με αυτή που έκαναν στη Ρωσία. Και θα ήταν και ριψοκίνδυνο γιατί η εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα θα συνεχίσει να μειώνεται».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «Επειδή πολλές χώρες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν»
, συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, ρίχνοντας έμμεσα φαρμακερά βέλη στην Α.Μέρκελ που είπε ότι "Οι Έλληνες δεν δουλεύουν αρκετά" εκτιμώντας ότι «Δεν έχουν δημιουργηθεί όμως οι δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα. Αλλά εμείς είμαστε κύριοι της χώρας μας και μπορούμε να εργαστούμε σκληρά προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος».
Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό «την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία».

«Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί»,
είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας.

Η παρέμβαση και τα όσα είπε ο Β.Πούτιν βρήκαν σύμφωνους όλους τους παρευρισκόμενους και περιέγραψαν όχι μόνο το πως φτάσαμε μέχρις εδώ, αλλά και γιατί πολύ δύσκολα θα εξέλθουμε από την δύσκολη θέση στην οποία έχουμε έρθει ως χώρα και ως έθνος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Λίστα επιβίωσης 4 ενήλικων ατόμων για 6 μήνες. ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ SKOPELOS NEVS


 Είμαστε στην Σκόπελο έχω ελαιόλαδο από την περυσινή σοδειά 600 κιλά έχω και 25 κότες που σχεδόν έχω και 15 αυγά την ήμερα ,έχουμε πολλά καυσόξυλα από καθάρισμα των ελαιοδέντρων για 5 χρονιά ξύλα στην σόμπα ,έχω και μια βάρκα με κουπιά και όταν πάω για λίγο ψάρεμα βγάζω και για καμιά 15 μέρες τα ψάρια μου έχω και ένα μποστάνι με λάχανα μαρούλια παντζάρια τον χειμώνα και ντομάτες πιπεριές μελιτζανιά κλπ το καλοκαίρι έχω και δυο γίδες που γέννησαν τώρα 4 μικρά και από γάλα δόξα τον θεό της αρμέγω και έχω 4 κιλά γάλα κάθε μέρα και πίνουμε και φτιάχνω και τυρί και γιαούρτι όσο θέλω από νερά έχουμε άφθονο τρεχούμενο τώρα από φρούτα έχω 12 μήνες συνεχώς κάθε εποχή φρούτα τώρα τρόμε φιρικιά από πέρυσι τα είχα στο υπόγειο κρεμασμένα και αντέχουν από ξηρούς καρπούς είμαστε φουλ δαμάσκηνα ξερά και σύκα ναι ξερά έχω 5 συκιές και φτιάχνω σύκα για εκατό νοματαίους να τρώνε τον χειμώνα για μεταφορές έχω την κλάρα ένα υπέροχο γαϊδουράκι που κάνω της δουλειές μου όλες τώρα για φωτισμό έχω μούργα ελαιόλαδο παλιό και έχω απέραντο φωτισμό με οικολογικό λυχνάρι μιλάμε αποτέλεσμα πρώτο δεν χρειαζομε καθόλου πετρελαίου ακούω συνεχώς για πτώχευση και για προβλήματα και δεν καταλαβαίνω τι ενωουν , στο χέρι σας είναι να επιστρέψετε στα χωριά σας και να μην έχετε προβλήματα σταματήστε το NOVA πετάξτε τα κινητά ,της κάρτες από της τράπεζες ,τα αυτοκίνητα τα διόδια ,τα καλοριφέρ με πετρελαίου, της τηλεόρασης ,θα ηρεμήσετε και από πάνω ξέρω θα σας λείψουν ο καψης ο πρετεντερης και τα άλλα παιδιά ε θα το ξεπεράσετε λοιπόν ακούω για πτώχευση και ένα σας λέω όλα είναι κόλπα και στο μυαλό μας τεχνάσματα μας έχουν επιβάλει τα πάντα ξυπνάτε ελληνες και ξεσηκωθείτε να τούς διώξουμε όλους 
Αυτή την ανάρτηση και άλλες τέτοιου είδους θα βρείτε στην αριστερή στήλη στο μενού Οικιακή αυτάρκεια
Το anti-ntp.net έφτιαξε μια λίστα με τα απαραίτητα για την διαβίωση 4 ατόμων για 6 μήνες χωρίς να χρειαστείτε να ψωνίσετε το παραμικρό. Οι ποσότητες είναι καθαρά για θέμα επιβίωσης και όχι για να κάνετε τσιμπούσια. Αν δεν γινει τίποτα θα τα φάτε, χαμένα δεν πάνε, ή τα δίνεται σε...
κανένα φτωχό. Των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο λαός μας και αυτό θα κάνουμε και εμείς.

Την λίστα τη φτιάξαμε ώστε οποιος μπορέσει να την αγοράσει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλους συμπολίτες μας ώστε να μπορεί να ασχοληθεί και με αλλα πράγματα...Φυσικά οποιος μπορεί να πάρει παραπάνω να πάρει να βοηθήσει και άλλους.

Έχουμε προσπαθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα να είναι Ελληνικά! Όποιος δεν έχει ας τα δώσει σε ξένα. Άλλωστε κοιτάμε να ζήσουμε τώρα...

Ας μην χρονοτριβούμε.
Αυτά που μας νοιάζουν σε μια δύσκολη κατάσταση είναι το νερό ,η θέρμανση, ο φωτισμός η διατροφή, πρόληψη ασθενιών, πρώτες....
βοήθειες,


Νερό.
 Σε μια δύσκολη περίοδο αυτό που θα σας νοιάζει θα είναι να πιείτε νερό. 1 λίτρο νερού ανά άτομο την ημέρα είναι μια ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός. (Ποικίλουν οι ανάγκες του καθενός)

Δεξαμενή νερού χωρητικότητας 800 λίτρων. Η ανανέωση του νερού με καθαρό πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες
 τιμή: 215 ευρώ(μαζί με το ΦΠΑ)

Αγοράστε εμφιαλωμένα νερά ή μεγαλύτερη δεξαμενή για να χρησιμοποιείτε και για το φαγητό. Το πόσο νερό χρειάζεστε στο κάθε φαΐ το ξέρει ο μάγειρας κάθε σπιτιού.

Καλό θα ήταν να αγοράσετε κουβάδες για να μαζεύετε βρόχινο νερό. Για να καθαρίσετε το νερό μπορείτε να ρίξετε 1 σταγόνα χλωρίνη ανά λίτρο νερού ή ιώδιο. (Αυτοί που έχουν θυροειδή δεν κάνει το ιώδιο)Θέρμανση.
Με ξύλα.
Για να περάσετε 1 χειμώνα χρειάζεστε περίπου 4 τόνους ξύλα. ο ένας τόνος κοστίζει 170-190 ευρώ ο τίνος.
Με σόμπες υγραερίου.
1 σόμπα υγραερίου κοστίζει 100 ευρώ.
 Η πρώτη μπουκάλα κοστίζει 35 ευρώ και μετά η κάθε ανταλλαγή 20 ευρώ. Καλό θα ήταν να πάρετε 5-6 μπουκάλες να έχετε από την αρχή.
Η μπουκάλα υγραερίου για ένα μικρό δωμάτιο 10 τετραγωνικών με καθημερινό ανάμα (στην 1η με 2η σκάλα) κρατάει για 3-4 ώρες και διαρκεί περίπου 2-3 βδομάδες.


Φωτισμός
Σε περίπτωση που δεν έχετε ρεύμα ή δεν έχετε να πληρώσετε για να έχετε καλό θα ήταν να έχετε φροντίσει να αγοράσετε κεριά. Καλύτερα κεριά και όχι λάμπες με καύσιμο καθώς θέλουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε όσο περισσότερο από καύσιμα και οτιδήποτε αναθυμιάσεις
Έχουμε υπολογίσει την ποσότητα των κεριών με βάση ότι κάθε νύχτα διαρκεί 12 ώρες.
Για 6 μήνες λοιπόν θα χρειαστείτε 2000 κεριά ρεσό των 4-5 ωρών με κόστος περίπου 80 ευρώ


Σπίρτα, 10 πακέτα κοστίζουν περίπου 0,50 λεπτά(στο σκλαβενίτη) καλό θα ήταν να πάρετε 100 πακέτα. συνολικό κόστος 5 ευρώ

Ρεύμα και ηλεκτρικές συσκευές
Σε μια δύσκολη κατάσταση σίγουρα θα χρειαστείτε φακό, ραδιόφωνο, τηλέφωνο(κινητό και σταθερό ενσύρματο καθώς τα ασύρματα χωρίς ρεύμα δεν λειτουργών)

Ένα ενσύρματο τηλέφωνο κοστίζει  από 8 ευρώ μέχρι 20. φυσικά όσο πιο φθηνό βρείτε τόσο το καλύτερο
Φακοί που έχουν ενσωματωμένο ραδιόφωνο υπάρχουν με διναμό και ηλιακοί. κοστίζουν περίπου 30 ευρώ


Mπαταρίες επαναφορτιζόμενες κοστίζουν από 5-15 ευρώ(η 4άδα) (μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών)
(δεν ξέρουμε τι ανάγκη έχετε για μπαταρίες καλό θα ήταν να πάρετε να έχετε 4 τετράδες. με κόστος γύρω στα 40 ευρώ.

Ένας ηλιακός φορτιστής μπαταριών επαναφορτιζόμενων κοστίζει περίπου 15-30 ευρώ

Ένας ηλιακός φορτιστής και παροχή ρεύματος για καμια μικρή τηλεόραση κανένα λάπτοπ (μέχρι 100 watt) κοστίζει  περίπου 170 ευρώ

Mαγείρεμα

Ηλιακός φούρνος.
Ένας ηλιακός φούρνος για να μαγειρέψει ένα φαγητό χρειάζεται περίπου 4 ώρες. Και σε κρύο μαγειρεύεται το φαγητό και με συννεφιά αλλά αργεί περισσότερο. Κοστίζει περίπου 200 ευρώ

Υγραέριο. Μάτια υγραερίου κοστίζουν περίπου 60 ευρώ (σε καταστήματα με ηλεκτρικά είδη)
Η μπουκάλα όπως είπαμε επάνω η 1η κοστίζει 35, μετά η κάθε ανταλλαγή 20. Καλό θα ήταν να πάρετε να έχετε μπουκάλες μιας και θα τις έχετε και για θέρμανση.

Τρόφιμα. (ότι πάρουμε να έχει μεγάλη ημερομηνία λήξεως)

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο εκτός από την κατανάλωση τροφής για επιβίωση παίζει και μεγάλο ρόλο στην φυσική κατάσταση. Μια καλή διατροφή θα σας κρατήσει και μακριά από ασθένιες.

Ποσότητες φαγητού για 4 άτομα (2 άντρες 2 γυναίκες)
Μακαρόνια Combino (ελληνικό προϊόν από lidl)
η ποσότητα έχει υπολογιστή για 1 κιλό μακαρόνια την ημέρα για 4 άτομα
Πακέτο των 500gr έχει 0,45 ευρώ, και του 1kg έχει 0,75
120 κιλά μακαρόνια χρειάζεστε περίπου 100 ευρώ


Φασόλια (agrino)
26 πακέτα των 500gr κόστος 67 ευρώ


Ρύζι καρολίνα Σερρών (agrino)
 (με λίγο νεράκι ελάχιστο τα αφήνετε να μουλιάσουν 3-4 ώρες και είναι έτοιμο για φάγωμα)
30 κιλά ρίζι σε πακέτα των 500gr και 1kg κόστος περίπου 40 ευρώ.


Λάδι Εξαιρετικά παρθένο Χωρίο
Συνήθως χρειάζεται ένα 5κιλό λάδι τον μήνα με κόστος περίπου 21 ευρώ. Για 6 λάδια χρειάζεστε 126 ευρώ. (Έχετε την προσοχή σας σε careffour και lidl κάνουν προσφορές με -3 ευρώ το τεμάχιο δλδ 17-18 ευρώ)

Αλεύρια.
1 σακί αλεύρι χυμα των 25 κιλών κοστίζει 25 ευρώ. Θα χρειαστείτε 2 σακιά αλεύρι για να κάνετε 1 κιλό ψωμί την ημέρα για 4-5 μήνες. Κόστος 50 ευρώ.


Λαντσιον Μιτ
Κοτόπουλο και μοσχάρι 48 κονσέρβες περίπου 48 ευρώ
Τόνος
Κονσέρβα τόνος ,  60 κονσέρβες 55 ευρώ


Κορν φλεικς μάρκας Carefour έχει το πακέτο 2.55 ευρώ. Καλό θα ήταν να πάρετε 10 από αυτά.


Καθαριότητα.
Την περίοδο αυτή δεν θα σας νοιάζει να πλένετε τα πιάτα και τα μαχαιροπύρουνα. Γι αυτό πρέπει να εφοδιαστείτε με πλαστικά πιρούνια πιάτα και κουτάλια(μαχαίρια δεν χρειαζόμαστε έχουμε και τα χέρια μας) Οπότε με το που τρώτε πέταμα στα σκουπίδια.

Για 4 άτομα (καλύτερα να πάρετε carefour discount προϊόν)
800 πιρούνια(το πακέτο έχει 50) κόστος 24 ευρώ
800 κουτάλια (το πακέτο έχει 50) κόστος 24 ευρώ.
800 Πιάτα (θα το προσθέσουμε τις επόμενες ημέρες)
800 Ποτηράκια (θα το προσθέσουμε τις επόμενες ημέρες)

Νερό δεν θα το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μπάνιο. Αν έχουμε κανένα ρέμα δίπλα μας με καθαρό νερό έχει καλώς αλλιώς υγρά απολυμαντικά μαντιλάκια.

Το πόσα θα χρειαστείτε θα το προσθέσουμε τις επόμενες μέρες


Ρολά χαρτί
Μια 8άδα ρολά από το carefour έχει 1,45 ευρώ. Μια 4μελής οικογένεια χρειάζεται περίπου 24 ρολά τον μήνα. Κόστος συνολικό 35 ευρώ για 6 μήνες.

Σερβιέτες.
Οι γυναίκες πρέπει να εφοδιαστούν με όσες τους χρειάζονται για 6 μήνες.

Μαύρες σακούλες σκουπιδιών.
Αγοράστε τόσες όσες χρειάζεστε για 6 μήνες..


Πρώτες βοήθειες


Φάρμακα που χρειαζόμαστε
Παυσίπονα
Ηρεμιστικά όπως βαλσαμόχορτο
Απολυμαντικά τραυμάτων
Γάζες
Αντιπυρετικά
Βιταμίνες
Οινόπνευμα για τριβές
Αλόη
Ιώδιο
Μπατονέτες

Για προσωπική ασφάλεια ο καθένας ξέρει τι πρέπει να αγοράσει.

Μπορείτε να αγοράσετε σακιά τσιμέντου και χαλίκια και τούβλα για να θωρακίσετε τον χώρο που μένετε αν είναι ισόγειο.Το κόστος είναι πολύ χαμηλό γι αυτά.
Το τσιμέντο κλπ είναι για το πλιάτσικο που θα γίνει.! να προστατευθείτε! Γιατί άμα εξεγερθούν λαθρομετανάστες πρέπει να προστατευτείτε.Το κόστος περίπου για όλα αυτά είναι περίπου 1800 ευρώ.

Πάρτε αν μπορείτε και παραπάνω πράγματα όλο και κάποιον θα βοηθήσετε.

Από που να αγοράσετε μερικά πράγματα από τις προμήθειες.


Πλαστική δεξαμενή από εδώ
http://www.bakoplast.gr/oriz.htm
Κεριά
http://www.ikea.gr

Τηλέφωνο σταθερό
http://www.skroutz.gr/c/293/ensyrmata-tilefwna.html?keyphrase=ενσύρματο+τηλέφωνο

Φακός-ραδιόφωνο
http://ecowatt-shop.gr/index.php?cPath=7&osCsid=s06oc576nopnrqbonkpmh5ntb2
Φορτιστής μπαταριών
http://ecowatt-shop.gr/index.php?cPath=10&osCsid=ad35377f7e52deedb9c78946c71ec1aa

Ηλιακός φορτιστής παροχή ρεύματος για μεγάλες συσκευές
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=9_169&products_id=5981


Οι αγορές των τροφίμων έχουν γινει από lidl (καλύτερες τιμές) carefour(πολύ καλές τιμές τα discount προϊόντα) και γαλαξία. Δυστυχώς τα μικρά μαγαζάκια δεν έχουν καλύτερες τιμές από τις αλυσίδες.


Ηλιακός φούρνος από εδώ
http://solarovens.org/

Θα σας προτείναμε να τα πάρετε σιγά σιγά αν μπορείτε αλλά να τα έχετε όλα μέχρι 10 Μαρτίου.
Σε περίπτωση επίσημης άτακτης χρεοκοπίας ξεχάστε λεφτά από τράπεζες κλπ. Τα σουπερμάρκετ θα λεηλατηθούν μέσα σε ώρες.


Η Παναγιά μαζί μας.
http://anti-ntp.net

ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ & ΤΡΙΤΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ είκοσι χιλιάδες ευρώ 20.000,00 €

Τον ''σκότωσε'' η παγωνιά - Ηλικιωμένος πέθανε στο σπίτι του! στην περιοχή Σκοπέλου


Συγκλονισμένοι οι γείτονες και οι συγγενείς του - Βρήκαν το άψυχο σώμα του, ''ξυλιασμένο'' στο κρεβάτι του...

Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δράμα με τραγική κατάληξη, στην περιοχή Σκοπέλου της Λέσβου. Ο 74χρονος που ζούσε μόνος στο σπίτι του, δεν είχε χρήματα για θέρμανση και όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούσε να αντέξει το τσουχτερό κρύο, τις περισσότερες ώρες σκεπασμένος με μία κουβέρτα.

Χθες (01-02-2012) γείτονές του ανησύχησαν επειδή δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Του χτύπησαν την πόρτα αλλά απάντηση δεν πήραν. Κάπως έτσι μπήκαν μέσα και είδαν μια εικόνα που δεν θα την ξεχάσουν ποτέ. Ο 74χρονος νεκρός, στο κρεβάτι που κοιμόταν.

H αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, οι κάτοικοι του χωριού εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο 74χρονος άνδρας δεν άντεξε στις πολικές θερμοκρασίες των τελευταίων ημέρων.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του πάντως θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή, που θα διενεργηθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Άνω κάτω οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου από τις μειώσεις

Γράφει: magnesianews.gr
02/02/2012, 13:20
Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, από την αναδρομική εφάπαξ καταβολή των κρατήσεων από τους μισθούς από 1η Νοεμβρίου του 2011, μέχρι και σήμερα, που έχει αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να πάρουν 15νθήμερο Φεβρουαρίου από μηδενικό μέχρι και 100 €, με τα οποία πρέπει να ζήσουν και να πληρώσουν και τις υποχρεώσεις τους…
Μπροστά στην κατάσταση αυτοί δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από την είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου, ζητώντας η καταβολή των αναδρομικών να γίνει σε πολλές και μικρές δόσεις την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινού, προκειμένου να επιβιώσουν και επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος το 2012.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φούλη Τσιώμου, ανέφερε ότι η εφαρμογή του ενιαίου ,μισθολογίου στο δημόσιο τομέα άρχισε να εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να λάβουν εκκαθαριστικά με μειώσεις ακόμη και 400 €. Όπως ανέφερε, υπάρχουν καταστάσεις μισθοδοσίας από μηδενικά, από 50 μέχρι και 100 €, ως πληρωμή για το δεκαπενθήμερο!
«Προκύπτει και το θέμα της αναδρομικής καταβολής των κρατήσεων από τον περασμένο Νοέμβριο που είναι της τάξης των 1000 € για το τρίμηνο. Ζητάμε να μην κρατηθούν εφάπαξ ή μέσα σε 3 μήνες», ανέφερε η κα Τσιώμου, που συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ζητούν άμεσα την καταβολή βαρέως και ανθυγιεινού επιδόματος, προκειμένου να επιβιώσουν.
«Νιώθουμε αδικημένοι. Αυτό το Νοσοκομείο έχει στηριχθεί στις πλάτες των εργαζομένων. Με πολύ προσπάθεια, φιλότιμο, χωρίς ρεπό και άδειες. Δεν μπορεί να έχουμε τέτοια αντιμετώπιση από την Πολιτεία», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Λεωνίδας Αναστασίου επισήμανε ότι πρόκειται για κατάρρευση των μισθών που γίνεται με δραματικό τρόπο. «Μιλάμε για εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή πληρώνονται δεκαπενθήμερο (παρόλα τα δάνεια, υποχρεώσεις, σπουδές παιδιών) της τάξης των 250 €. Υπάρχει και μια δυσάρεστη εξέλιξη που προσπαθούμε να ανατρέψουμε, την αναδρομική δηλαδή καταβολή των κρατήσεων από τους μισθούς μας από 1η Νοεμβρίου του 2011. Αν συμβεί αυτό και οι δόσεις καταβληθούν σε 3 μήνες, σημαίνει ότι κάποιοι συνάδελφοι θα πάρουν 100 ευρώ για να ζήσουν ένα δεκαπενθήμερο, για να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην απόγνωση. Δεν ξέρουμε πώς θα επιβιώσουμε», τόνισε.
Ο κ. Αναστασίου χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας όσους αποφασίζουν τέτοια μέτρα εναντίον των εργαζομένων και τόνισε ότι ζητούν ακόμη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, διότι γίνονται σημαντικές περικοπές σε εφημερίες και υπερωρίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Κραυγή απόγνωσης και για εργαζόμενη, που δήλωσε ότι πήρε δεκαπενθήμερο ποσό 250 €, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να επιβιώσει μια οικογένεια. «Είμαστε αξιοπρεπείς οι Έλληνες, ευτυχώς γι’ αυτούς, δυστυχώς για εμάς, γιατί ξέρουν που πατάνε κι ότι ο Έλληνας δύσκολα θα βγει στο δρόμο», εκτίμησε η εργαζόμενη.

Δημιουργία Πολυχώρου Αθλητισμού Δ.Κ. Σκοπέλου Δήμου Σκοπέλου», ,πρ/σμού 911.527,82€

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου