Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Το Σ.Δ.Ο.Ε. ετοιμάζεται για δυναμική κάθοδο σε Σκιάθο και Σκόπελο μέσα στη καρδιά του χειμώνα!!


Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία για κυκλώματα παραοικονομίας και φοροδιαφυγής!!!

Άραγε θα ξεσκεπαστούν κάποια από τα πολλά λαμόγια;

Η συνέχεια εντός των επομένων ημερών!!!

Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες στη Σκόπελο 2

Εντονος προβληματισμός διακατέχει τους επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι διατυπώνουν το αίτημα της μείωσης, κατά 20%, στα ενοίκια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες καθημερινές τους υποχρεώσεις.
Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κατέθεσαν εγγράφως το αίτημά τους στους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων καταστημάτων που εκμισθώνουν, ζητώντας την προαναφερθείσα μείωση ενοικίου. Λόγω της οικονομικής κρίσης, η συντριπτική πλειοψηφία αδυνατεί να συμβαδίσει οικονομικά με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να εντείνεται ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι. Η περιορισμένη καταναλωτική διάθεση των ημεδαπών και των αλλοδαπών, σε συνάρτηση με την μείωση των εσόδων λόγω περικοπών, είναι το σημείο που προβληματίζει εντονότερα τους καταστηματάρχες, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να επιβιώσουν.
Στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου, τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τα οποία διογκώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ αποφασίστηκε η κοινοποίησή τους στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που έχει συντάξει ο Σύλλογος «μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, σαν σύλλογος καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος που εκπροσωπεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν άμεση σχέση με καταστήματα όπως εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, πήραμε σημαντικές αποφάσεις μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε θέματα σημαντικά, που αφορούν την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και πολλές φορές των ίδιων των οικογενειών μας».
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «είναι ανάγκη να απαιτήσουμε μείωση των ενοικίων στο νόμιμο ποσοστό του 20%, έτσι όπως το αποφασίσαμε ομόφωνα στη συνέλευση. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι, σαν μια ανάσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ». Το συγκεκριμένο αίτημα έχει ήδη γίνει, σημειωτέον, αποδεκτό σε ορισμένες περιπτώσεις, λαμβανομένων υπόψη των αντικειμενικών δυσκολιών που κυριαρχούν στην καθημερινότητα των επαγγελματιών.
Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι το συγκεκριμένο αίτημα έχει διατυπωθεί κατά κόρον και σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, λόγω της σημαντικής μείωσης του τζίρου, η οποία είναι απόρροια της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, οι καταστηματάρχες της Σκοπέλου ζητούν «η αντίδραση των ιδιοκτητών να είναι θετική και ανοιχτή για κάθε συζήτηση». Σε άλλο σημείο της επιστολής τους, τα μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σχολιάζουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, τονίζοντας ότι «η σημερινή κατάσταση της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης είναι ανεξέλεγκτη. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και να γυρίσει την πλάτη και πόσο μάλιστα εμείς που έχουμε στην πλάτη μας μία μόνιμη καμπούρα η οποία μας θυμίζει κάθε μέρα πόσα πρέπει να πληρώνουμε για επόμενα χρόνια, ενώ καλά – καλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα καθημερινά». Λαμβανομένων υπόψη των προαναφερθέντων είναι ευδιάκριτη η αγωνία των επαγγελματιών εστίασης της Σκοπέλου, οι οποίοι προσβλέπουν σε μελλοντική επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Πυκνή ομίχλη , στο ένα μέτρο η ορατότητα...

Πυκνή ομίχλη στην Λαμία, στο ένα μέτρο η ορατότητα...

Πέρα από το σκοτάδι, ένα πυκνό πέπλο ομίχλης έχει σκεπάσει τη περιοχή της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή.

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της χαμηλής ορατότητας των οδηγών  που κινούνται στο εθνικό αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο.
Πηγή: lamiareport.gr

Θύμα τροχαίου έπεσε λίγο μετά τις 19:00, ο γνωστός σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Σοβαρή η κατάσταση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Θύμα τροχαίου έπεσε λίγο μετά τις 19:00, ο γνωστός σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τον κ. Αγγελόπουλο παρέσυρε μοτοσικλέτα στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι.O σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα και ξαφνικά παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν εκτός υπηρεσίας.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που τον παρέλαβε  και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση.

«ΛΑΘΟΣ» ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΖΗΤΩ ΤΟ... ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
O κ. Σημίτης δεν είναι ο μοναδικός που ανακαλύπτει - τώρα - ότι το Μνημόνιο ήταν, όπως αναφέρει, ένα «μοιραίο λάθος».
*
Φυσικά, ακόμα και τούτη τη στιγμή που μιλούν για «λάθος», οι... επικριτές του Μνημονίου παραμένουν πιστά προσηλωμένοι στην πολιτική προπαγάνδα που υπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης των πλουτοκρατών.
Και τούτο διότι γνωρίζουν - πολύ καλά - ότι το Μνημόνιο δεν ήταν «λάθος». Ηταν μια πέρα για πέρα συνειδητή, προαποφασισμένη και από την άποψη των συμφερόντων εκείνων που το συνέταξαν, το Μνημόνιο ήταν μια απόλυτα σωστή επιλογή.
Για την ακρίβεια, ήταν η μόνη επιλογή που απαντούσε στο βασικό ζήτημα που είχαν να λύσουν:
Να περιορίσουν, δηλαδή, για τους κεφαλαιοκράτες το κόστος της κρίσης και να το φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
*
Αυτήν την εγκληματική, αυτήν τη στυγνή ταξική επιλογή υπηρετεί η πολιτική του κεφαλαίου, με ή χωρίς Μνημόνια.
Επειδή, όμως, σήμερα - σήμερα που χάσκουν στην Ελλάδα οι κοινωνικές «εκατόμβες» -
ο εγκληματικός και ταξικός χαρακτήρας αυτής της πολιτικής δεν κρύβεται,
οι υπαίτιοι της συγκεκριμένης πολιτικής μην μπορώντας, λόγω του στοιχειώδους ενστίκτου της αυτοσυντήρησης να... αυτοκαταγγελθούν ως «εγκληματίες» και ως «ταξικά αδίστακτοι», επιλέγουν να ομιλούν περί «λάθους»...
*
Αυτό κάνει και ο κ. Σημίτης.
Αλλωστε, την ίδια όψιμη συμπεριφορά επιδεικνύουν κι άλλοι. Από τον Χρυσοχοΐδη και τους βουλευτές που ψηφίζουν και στηρίζουν Μνημόνια μέχρι τον τελευταίο παπαγάλο των ΜΜΕ. Πρόκειται για όλους αυτούς
(σ.σ.: εκείνους για τους οποίους οι κοινωνιολογικές μελέτες του μέλλοντος περί «τσίπας» και «ξεδιαντροπιάς» επιφυλάσσουν ειδική αναφορά)
που τους βλέπουμε με τον ίδιο τουπέ που πριν δυο χρόνια κατακεραύνωναν όποιον αμφισβητούσε την πολιτική του Μνημονίου
- το Μνημόνιο υπέρ της εφαρμογής του οποίου προσεύχονταν ολημερίς επί μια ολόκληρη διετία -
σήμερα να μη χάνουν ευκαιρία να... καταγγείλουν το Μνημόνιο, για να καταλήξουν, τελικά, ότι: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη «αναγκαιότητα», δεν υπάρχει τίποτα πιο «αναπόφευκτο» και τίποτα πιο «σωτήριο» από το επόμενο ...Μνημόνιο!
Ο 14ΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ... «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ» ΔΝΤ!
Παρακαλούμε την προσοχή σας.
*
Πριν λίγες μέρες, με αφορμή τα περί του 13ου και 14ου μισθού, το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η υπομονή της τρόικας εξαντλείται ταυτοχρόνως με την υπομονή του ελληνικού λαού. Οι πιέσεις των Γερμανών και του ΔΝΤ οδηγούν τη χώρα σε ένα λανθάνοντα κομμουνισμό».
*
Λίγες μέρες αργότερα ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., πάλι με αφορμή το 13ο και 14ο μισθό, εξέδωσε νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:
«Η "γροθιά" για την οποία μιλούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, φαίνεται πως έπιασε τόπο. Σώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός. Η επιτυχία αυτή και μόνο - πέρα από όλα τα άλλα - αποδεικνύει την ανάγκη τακτικών συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών».
***
Δεν είναι της ώρας να απαντηθεί το ερώτημα αν είναι η ακροδεξιίλα που γεννά την «τρικυμία εν κρανίω» ή αν είναι η «τρικυμία εν κρανίω» που γεννά την ακροδεξιίλα.
Ας μείνουμε στα γεγονότα.
*
Γεγονός πρώτον:
Εχουμε ένα κόμμα στην Ελλάδα, που θεωρεί το ΔΝΤ, όπως επίσης την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου στη Γερμανία, κάτι σαν... παρα-κομμουνιστικές οργανώσεις (!!!). Εξ ου και ο «λανθάνων κομμουνισμός» στον οποίο - κατά το ΛΑ.Ο.Σ. - οδηγείται η Ελλάδα από... το ΔΝΤ και τη... Γερμανία!!!
Προφανώς στο σημείο αυτό η επιστήμη σηκώνει τα χέρια...
*
Γεγονός δεύτερον:
Κατά το ΛΑ.Ο.Σ. αυτός που «έσωσε» το 13ο και 14ο μισθό είναι ο ...Καρατζαφέρης.
Ε, λοιπόν, είναι αυτό ακριβώς το κόμμα - απόπατος της κωλοτούμπας (ανατρέξτε στα Πρακτικά της Βουλής της 2/12/2009) που ο πρόεδρός του, ο Καρατζαφέρης, έλεγε - ωρυόμενος - από του βήματος:
«Ακούω από την καραμέλα της αριστεράς περί κεκτημένων κάτω από εκβιασμούς οι οποίοι έγιναν σε αδύναμες κυβερνήσεις που εύκολα προσχωρούσαν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Και να θυμίσω πώς μπήκε ο 14ος μισθός στους νεότερους. Οταν ο Καραμανλής τσακώθηκε με τα ανάκτορα το 1963 ήταν έωλος και μετέωρος στον ανένδοτο αγώνα που έκανε τότε ο Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης και οι άλλοι. Τότε, εκείνη την εποχή ο Πιπινέλης, προκειμένου να δημιουργήσει μια ευφορία έδωσε τον 14ο μισθό. Πού υπάρχει; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα του κόσμου; Πού υπάρχει;»!!!
***
Συνεπώς:
Ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του,
αυτοί που διέγνωσαν ότι το ΔΝΤ και η γερμανική κυβέρνηση συνιστούν... παραφυάδες του κομμουνισμού (!), αυτοί που κατά τον ισχυρισμό τους «έσωσαν» το 14ο μισθό,
είναι οι ίδιοι που συνυπέγραψαν την απόβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, οι ίδιοι που εδώ και δύο χρόνια (!), όταν κανένας άλλος δεν το είχε αποτολμήσει, έθεσαν πρώτοι αυτοί και μετ' επιτάσεως (σ.σ.: έτσι κάνουν οι «λαγοί») το θέμα όχι της διατήρησης, αλλά της κατάργησης του 14ου μισθού.
Γιατί, τι είναι - κατά τον πρόεδρό τους - ο 14ος μισθός; Μα ένας επαίσχυντος «εκβιασμός» εκ μέρους των εργαζομένων (!),
στους οποίους («εκβιαστές» εργαζόμενους) υπέκυπταν οι «αδύναμες κυβερνήσεις»!
Πηγή: Ριζοσπάστης

O "Δεν διαβάζω" Χρυσοχοίδης...

 O "Δεν διαβάζω" Χρυσοχοίδης...

Γράφει ο SakTsak
  • Μετά το κίνημα "Δεν πληρώνω, δημιουργήθηκε και το κίνημα "Δεν διαβάζω"


  • Στους τοίχους των σχολείων: Ήμουν κι εγώ αδιάβαστος"


  • Μπορεί απλά να μην ξέρει να διαβάζει, τόσο κακό είναι; Εδώ είχαμε πρωθυπουργό που δεν ήξερε να μιλάει...

Διαβάστε και τις υπόλοιπες ατάκες:

Η μάχη του νερού είναι ο πόλεμός μας ενάντια στη χρεοκοπία του καπιταλισμού.Το ΕΕΚ καταγγέλλει τον εκπρόσωπο της τρόικας και του ΔΝΤ, δήμαρχο Τυρνάβου Μαλάκο, ο οποίος αφού χαράτσωσε τους κατοίκους του δήμου με αυξήσεις της τάξης του 80% στους λογαριασμούς του νερού για να εκτελεστούν έργα στην περιοχή, κίνησε διώξεις εναντίον των νόμιμα διαμαρτυρόμενων κατοίκων που κατέλαβαν το δημαρχείο Τυρνάβου στις 19 Γενάρη.
Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εναντίον κατοίκων του Αμπελώνα που πλήττονται θανάσιμα από τις υπέρογκες αυξήσεις, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός κατοίκου (Ευθύμιος Κοψαχείλης) μέσα σε σουπερ μάρκετ ενώ κρατούσε το παιδί του και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος (παραπέμφθηκε σε δίκη στις 21 Μάρτη) μετά από δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων.
Καθώς οι δήμοι καταρρέουν υπό το βάρος της καπιταλιστικής χρεοκοπίας, τη δραματική συρρίκνωση των πόρων δημοσίων επενδύσεων, και τα τακτικά έσοδα να είναι με το σταγονόμετρο και να επαρκούν με το ζόρι για τη μισθοδοσία του προσωπικού, κάθε αναγκαίο έργο για την ευρύτεςρη περιοχή περνά μέσα από την υπερφορολόγηση του εργαζόμενου πληθυσμού.
Όπως και με τις συμβάσεις του 2007 με την εκχώρηση των δημοσίων δρόμων στα ιδιωτικά κοινοπρακτικά σχήματα των διοδίων για να γίνουν δήθεν έργα, τον Ιούνιο του 2011 αποδείχτηκε ότι τα κρατικά έσοδα από τα διόδια κατευθύνονται όχι στην κατασκευή ή συντήρηση δρόμων αλλά στην αποπληρωμή του καπιταλιστικού χρέους! Ο φόρος αλληλεγγύης και το χαράτσι στη ΔΕΗ έχουν το ίδιο περιεχόμενο.
Οι κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου δεν αγωνίζονται απλά για φθηνό νερό. Αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική χρεοκοπία που φορτώνει στις πλάτες του λαού η τρικολόρε κυβέρνηση του αρχιτραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ου, η κυβέρνηση των τροϊκανών. Οι αγώνες των λαϊκών συνελεύσεων στον Αμπελώνα και σε όλη την Ελλάδα μπορεί να διεξάγονται για μεμονωμένα ζητήματα αλλά έχουν ένα κοινό περιεχόμενο: Τη κλοπή της ζωής και της ύπαρξης των εργατών, των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των ανέργων και μιας νεολαίας χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον.
Καθώς η περίπτωση του δήμου Τυρνάβου με τον πράσινο δήμαρχο Μαλάκο, είναι ίσως η πρώτη περίπτωση κραυγαλέας περίπτωσης αναζήτησης πόρων μέσω της φοροληστείας στο νερό, είναι απαραίτητο να στηριχτούν οι αγώνες των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων των κατοίκων, να διευρυνθούν ως προς το πολιτικό τους περιεχόμενο, να συνδεθούν με το μαχόμενο εργατικό κίνημα, να υπερασπίσουν τους άμεσους όρους διαβίωσης που η έλλειψή τους έχει οδηγήσει σε μια νέα κατηγορία ανθρώπων των «νέο-άστεγων» και να οδηγηθούν σε μια ανοιχτή ταξική σύγκρουση ενάντια στους καπιτα-ληστές καταστροφείς της ζωής μας.

Άμεση παύση οποιασδήποτε δίωξης εναντίων των αγωνιζόμενων κατοίκων.
Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν.
Άμεση διαγραφή του καπιταλιστικού χρέους.
Μείωση των ωρών εργασίας και μοίρασμα της δουλειάς σε όλους.
Φθηνά γεωργικά εφόδια, φθηνά αγροτικά προϊόντα χωρίς τους εμπόρους καπιταλιστές.
Εθνικοποίηση όλων των βιομηχανιών, επιχειρήσεων, τραπεζών, χωρίς καμιά αποζημίωση στα αφεντικά, κάτω από εργατικό έλεγχο.
Γενική πολιτική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της τρικολόρε κυβέρνηση των αρχιτραπεζιτών και τροϊκανών.
Όλη η εξουσία στους εργάτες.

20/1/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ Θεσσαλίας)

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου σε Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου για το σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ. του Νομού Μαγνησίας.Στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αφορούσε το σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ. του Νομού Μαγνησίας ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου απάντησε ανάμεσα στα άλλα, τα ακόλουθα:
«Με την αλλαγή στο χάρτη των Δ.Ο.Υ. και την εσωτερική αναδιοργάνωση αυτών, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές Δ.Ο.Υ. θα αξιοποιηθούν καλύτερα με τη μετακίνησή τους στις διατηρούμενες, αναβαθμισμένες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να εξασφαλισθεί επάρκεια στελέχωσης αυτών και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα. Στα πλαίσια αυτά αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των οργανωτικών αλλαγών θα γίνει ορθολογικά η ανακατανομή των οργανικών θέσεων μεταξύ όλων των Υπηρεσιών, ανάλογα με τις διαμορφούμενες ανάγκες. Η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στόχο έχει, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματικότερη λειτουργία αυτών στις τρέχουσες εξαιρετικές δημοσιονομικές περιστάσεις, ώστε να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον και συνακόλουθα οι φορολογούμενοι πολίτες. Οι εργαζόμενοι δε εφοριακοί υπάλληλοι στις καταργούμενες υπηρεσίες θα διατηρήσουν τις οργανικές τους θέσεις, διατηρώντας το ήδη υπάρχον εργασιακό καθεστώς, καθώς η αναδιοργάνωση αφορά σε καταργήσεις ή συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών και όχι οργανικών θέσεων»
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Νάκος στην Ερώτησή του, κατά το παραπάνω σχέδιο όλοι οι υπάλληλοι των σημερινών Δ.Ο.Υ., που συγχωνεύονται ή απορροφώνται, μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. της έδρας του νομού, καθώς και στα ελεγκτικά κέντρα, σε οργανικές θέσεις αυτών που θα δημιουργηθούν. Εφόσον, το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιηθεί, όπως εξαγγέλλεται, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τη θέση των αποσπασμένων υπαλλήλων, με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα παραμείνουν κατά το μεταβατικό στάδιο στις υπό συγχώνευση Δ.Ο.Υ., με τα κριτήρια που θα επιλεγούν οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν στην Δ.Ο.Υ. της έδρας του νομού ή αυτοί που θα παραμείνουν στις ίδιες υπηρεσίες όταν αυτές υποβιβαστούν σε επίπεδο γραφείου.
Ο κ. Νάκος, σχολιάζοντας την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από την πρώτη στιγμή η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία, η οποία θα στοχεύει στην τόνωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της χώρας. Αντ΄αυτού, εδώ και έξι μήνες παρακολουθούμε ένα αποσπασματικό και πρόχειρο σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ. της χώρας, χωρίς ορθολογική κατανομή του προσωπικού και πλήρη αξιοποίηση κάθε υπαλλήλου. Δυστυχώς, οι υπηρεσίες του νομού Μαγνησίας δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση του παραπάνω κανόνα, που οδηγεί μετά βεβαιότητας στην απαξίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες, στην ταλαιπωρία των υπαλλήλων αλλά και κυρίως στην υστέρηση της αποδοτικότητας των εφοριών.»

ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


Για να διαβάσετε τις εφημερίδες, με το άρθρο στο Παρόν (του Προέδρου της ΑΣΠΕ) για τη φορολόγηση των Πολυτέκνων Οικογενειών, κάντε κλικ... ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης... και θα φρίξετε:

Το Ελλαδικό κράτος δολοφονεί την ελληνική οικογένεια, για να τα δίνει σε αλλοδαπές οικογένειες!!!


Αλλοδαπός: Χ.. την Ελληνική ιθαγένεια,  για τα λεφτά την θέλω μόνο...

Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί, λέει, βιαζόταν!
Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο.....
Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:
-
ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ!
Η υπάλληλος έμεινε εμβρόντητη από τη συμπεριφορά του Αλβανού ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος:

- Σιγά μην πληρώσω και παράβολο στο κωλοκράτος για να πάρω την ιθαγένειά σας! Το μόνο που θέλω είναι να την πάρουν τα παιδιά μου για να παίρνει η γυναίκα μου το επίδομα πολυτεκνίας και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να παίρνει την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μάνας.
Η υπάλληλος δεν πίστευε αυτά που ακούει και για να τα επιβεβαιώσει επικοινώνησε με τον ΟΓΑ που χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όλους, είτε ζουν σε χωριό είτε σε πόλη και ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Η απάντηση του ΟΓΑ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αλβανού ο οποίο ήταν καλά πληροφορημένος.

Ορίστε η απάντηση από τον ΟΓΑ:
Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.
Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΓΑ δίνει πλέον πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε. )!!!!
Είναι απίστευτο το τι δουλοπρέπεια έχει επιδείξει η κυβέρνηση του Πασόκ απένταντι στους ξένους. Την ώρα που η ελληνική οικογένεια περνάει τέτοια οικονομική κρίση, την ώρα που αντιμετωπίζουμε τέτοια υπογεννητικότητα, αντί να ενισχύσει την ελληνική οικογένεια, μοιράζει αφειδώς χρήματα σε αλλοδαπές οικογένειες, συνήθως μουσουλμανικές!
Μια άλλη απορία:
Τέτοιου είδους ελληνοποιήσεις θα κάνει η Ελλάδα; Αφού είναι φανερό σε όλους ότι την ελληνική ιθαγένεια οι οικονομικοί μετανάστες τη ζητούν για λόγους σκοπιμότητος και όχι από αγάπη στη χώρα φιλοξενίας τους.
Ο λαθρονόμος είναι απαραίτητο να αποσυρθεί γιατί λειτουργεί εις βάρος των Ελλήνων και των υποδομών του κράτους μας.
Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποδειχθεί Συνήγορος του αλλοδαπού.
Σχόλιο: Έπαιρνε η αλλοδαπή το επίδομα γιατι την σπίτοσε το χαιβάνι και επειδή δεν ήταν ικανοποιημένοι, είπαν να το δίνουν σε όλους την ώρα που τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών λιποθυμούν στα σχολεία και οι οικογένειες πεινάνε...
Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Κόβουν τα πολυτεκνικά από τους Έλληνες, γιατί δεν φτάνουν για τους. αλλοδαπούς.


Ορίστε η απάντηση από τον ΟΓΑ για τα πολυτεκνικά επιδόματα:
Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.
Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΓΑ δίνει πλέον πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε. )!!!!

Είναι απίστευτο το τι δουλοπρέπεια έχει επιδείξει η δοτή τρικομματική κυβέρνηση του Πασόκ απέναντι στους ξένους. Την ώρα που η ελληνική οικογένεια περνάει τέτοια οικονομική κρίση, την ώρα που αντιμετωπίζουμε τέτοια υπογεννητικότητα, αντί να ενισχύσει την ελληνική οικογένεια, βρίσκει χίλια δυο προσκόμματα για να περικόψει των αριθμό των δικαιούχων Ελλήνων, ενώ διευρύνει τις κατηγορίες των αλλοδαπών δικαιούχων, ενώ είναι φανερό σε όλους ότι την ελληνική ιθαγένεια οι οικονομικοί μετανάστες τη ζητούν για λόγους σκοπιμότητας και όχι από αγάπη στη χώρα φιλοξενίας τους.

Δείτε σχετικά με το θέμα την ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης

http://www.neasmyrni.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=231&Itemid=162&lang=el

Και εδώ τα σχετικά για το συνήγορο του Πολίτη.
http://www.synigoros.gr/reports/epektasi_katavolis.pdf --------Βαρδακαστάνης: "Γίναμε  ρεζίλι  διεθνώς"

Απίστευτο. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση τα δίνει όλα αντιδρά η Τρόικα!!!

ΠΗΓΗ

Κρύο, βροχές και χιόνια…στη Μαγνησία


Κρύο, βροχές και χιόνια…στη ΜαγνησίαΓια κρύο, βροχές και χιόνια στο μέσον της εβδομάδας προειδοποιεί ο ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης στη Μαγνησία.
Πιο συγκεκριμένα για την Τρίτη, αναμένονται λίγες τοπικές συννεφιές, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05…11 οC.

Την Τετάρτη, αναμένονται λίγες τοπικές συννεφιές, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05…10 οC.

Οι ενδείξεις για τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι για την Πέμπτη αναμένονται αρχικά συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Προοδευτικά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα, κυρίως στις δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία αμετάβλητη ( η ανώτερη 04-06 0C).Ανάλογες οι καιρικές συνθήκες και την Παρασκευή

Συνεχίζεται η ασυδοσία των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών


Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου στη προσπάθεια στήριξης των πολιτών που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 3869/2010 έχει ενημερώσει πάνω από 1000 υπερχρεωμένους δανειολήπτες για το νόμο  ενώ χειρίζεται 650 περίπου φακέλους  αιτήσεων ένταξης στις ρυθμίσεις, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς.
Οι τράπεζες όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα των οφειλετών με ρεαλιστικές ρυθμίσεις, αλλά προκαλούν την κοινωνία με τις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές τους.
Οι εισπρακτικές εταιρίες, αλλά και οι ίδιες οι Τράπεζες, συνεχίζουν να ενοχλούν καθημερινά, ακόμα και όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις ρύθμισης οφειλών στα αρμόδια Ειρηνοδικεία.
Διευθύντρια μεγάλης τράπεζας στο Βόλο έστειλε μήνυμα εκφοβισμού σε οφειλέτρια απειλώντας την ότι θα της επιδώσει στο χώρο εργασίας της με δικαστικό επιμελητή προσημείωση του ακινήτου της, αν δεν δεχθεί τη ρύθμιση που προτείνει η τράπεζα.
Αυτό σαν συνέχεια συνεχών οχλήσεων υπαλλήλων της τράπεζας που μετέβαιναν μάλιστα στο χώρο εργασίας της παρανόμως, με αποτέλεσμα να της δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμα και απόλυσης.
Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου ζήτησε αμέσως τη παρέμβαση του εισαγγελέα και μετά από εντολή του κλήθηκε η  διευθύντρια της τράπεζας από τις αστυνομικές αρχές για συστάσεις.

Κάποιες τράπεζες:
-    στις προτάσεις για ρυθμίσεις δανείων και στις προτάσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού  κωλυσιεργούν, απαντούν μετά από μήνες ή καθόλου.
-    αρνούνται να τις παραλάβουν και αντιπροτείνουν «ρυθμίσεις» με χαμηλότερα ποσά δόσεων αλλά με ίδια ή υψηλότερα επιτόκια και αιώνιες δόσεις που αυξάνουν τελικά την οφειλή.
-    δεν χορηγούν βεβαιώσεις οφειλών εντός 5 ημερών όπως είναι από το νόμο υποχρεωμένες
-    παρακρατούν παράνομα από τους λογαριασμούς των δανειοληπτών μισθούς, συντάξεις ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας.
-    δεν αναγράφουν, όπως έχουν υποχρέωση,  το επιτόκιο εκτοκισμού στις βεβαιώσεις οφειλών, προφανώς για να μην αποκαλυφθούν τα «ληστρικά» τους επιτόκια και οι Ειρηνοδίκες υπολογίσουν με πόσα επιπλέον χρήματα έχουν επιβαρυνθεί οι δανειολήπτες.

Καλούμε τις τράπεζες να συμμορφωθούν με τις διατάξεις των νόμων και τους υπαλλήλους να μην επιδεικνύουν «υπερβάλλοντα ζήλο» γιατί θα στραφούμε και εναντίον τους.
Καλούμε τους δανειολήπτες να καταγγέλλουν αυτές τις πρακτικές στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου, στη Γ. Γραμματεία Καταναλωτή τηλ. 1520 και στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

Στην Κομοτηνή οι Δήμαρχοι της Μαγνησίας,και ο δήμαρχος Σκοπέλου

Παρασκευή και Σάββατο για το Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.
Όλοι οι Δήμαρχοι της Μαγνησίας οι οποίοι, όπως όλοι οι ομόλογοί τους σε ολόκληρη τη χώρα, συμμετέχουν ex officio και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου Φ. Λαμπρινίδης και Β. Κοντορίζος θα πάρουν μέρος στο 1ο Συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων ( ΚΕΔΕ) που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 27-28 Ιανουαρίου 2012 στην Κομοτηνή.
Συνολικά από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων ( ΠΕΔ) Θεσσαλίας θα συμμετάσχουν 25 Δήμαρχοι και δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι. Συνολικά στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν 325 Δήμαρχοι από ισάριθμους Δήμους της χώρας και 175 δημοτικοί σύμβουλοι, από ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής με καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Κομοτηνής και από τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα ακολουθήσουν: Εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ από τον Πρόεδρο της Κ. Ασκούνη, χαιρετισμοί και τοποθετήσεις εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων , τοποθέτηση - κήρυξη έναρξης εργασιών από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση
Οι εργασίες της α΄ ημέρας θα συνεχιστούν το απόγευμα με άμεσες προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Θεματικοί Άξονες
Α. Θεσμικές παρεμβάσεις στο Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ για την εύρυθμη και αποτελεσματική του λειτουργία Εισηγηταί: Νίκος Παπαγγελής Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών - μέλος ΔΣ. της ΚΕΔΕ
Β. Οικονομικά των ΟΤΑ : εισηγηταί : Δημήτρης Τσιαντής Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών ΚΕΔΕ - μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ
Γ. Πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για Ανάπτυξη και Απασχόληση - Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ .Εισηγηταί Φ. Προβατάς, Πρόεδρος Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού ΚΕΔΕ - μέλος ΔΣ. ΚΕΔΕ
Δ. Ο κοινωνικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Εισηγηταί : Σίμος Δανιηλίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Απασχόλησης και Αλληλεγγύης ΚΕΔΕ - μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ
Οι εργασίες της δεύτερης μέρας θα συνεχιστούν την επόμενη μέρα το πρωί με χαιρετισμό του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου, με χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΟΠ- ΟΤΑ Μάρκου Δαρδαμάνη . Το Συνέδριο θα κλείσει με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου .
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

«Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι, πουλήστε και την μάνα σας να φύγετε ρουφιάνοι»,

 Ντόπια και ξένα αρπακτικά σε αρμονική συνεργασία με την συγκυβέρνηση μαύρου μετώπου-τρόικας έχουν ορμήσει σαν κατακτητές να λεηλατήσουν την όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει, να εξαθλιώσουν τα λαϊκά στρώματα οδηγώντας τα στην ανεργία και δημιουργώντας τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.

Μόνο ένα ξεφύλλισμα των αστικών εφημερίδων σου δίνει μια γεύση τι σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς και ενάντια σε μας. Η νέα φορολεηλασία, των λαϊκών στρωμάτων που προγραμματίζουν μέχρι το τέλος του χρόνου την εκτιμούν ότι θα τους αποφέρει 6 δισ. ευρώ, ενώ για τι διετία 2013-2014 άλλα 7 δισ.
Παράλληλα μ’ αυτή αποσκοπούν στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με την θεσμοθέτηση κατάργησης των κατωτέρων μισθών και των συλλογικών συμβάσεων (κάτι που ήδη συμβαίνει σε ένα βαθμό στην εργασιακή ζούγκλα που ζούμε). Οι στρατιές των ανέργων θα διογκωθούν με τις  απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και δεν αποκλείεται να δούμε και στην χώρα μας παρόμοιες σκηνές όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα στο Μαρόκο.
Το λεγόμενο κοινωνικό κράτος που έχει απομείνει θα αποτελέσει παρελθόν με πρώτο θύμα τον τομέα δημόσιας υγείας απ’ όπου ήδη εξαγγέλθηκαν περικοπές ύψους 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 προς μεγάλη ικανοποίηση των εμπόρων υγείας.

Εκτός αυτού ήδη δημιουργούνται οι πρώτοι επιχειρηματικοί όμιλοι ξένων και ντόπιων καπιταλιστών που από το ξεπούλημα –«αποκρατικοποιήσεις» το λένε- της δημόσιας περιουσίας θα δούν τα ήδη παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια τους να παραγεμίζουν. Απ’ ότι διαβάζουμε έχει βγει στο σφυρί η πώληση της εταιρείας των κρατικών λαχείων, η ΛΑΡΚΟ η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και το ποσοστό που κατέχει το δημόσιο στο Καζίνο της Πάρνηθας. Στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου προγραμματίζεται το ξεπούλημα της ΕΛΠΕ, του ΔΕΣΦΑ, του ΟΔΙΕ και η πώληση του εμπορικού τμήματος του Ταμείου Παπακαταθηκών και Δανείων. Μετά απ’ αυτά τα ξεπουλήματα ακολουθούν η πώληση τουλάχιστον 38,8% της Αγροτικής Τράπεζας , τα περιφερειακά αεροδρόμια, η πώληση του 40% από τα ΕΛΤΑ, η πώληση 17% από την ΔΕΗ, το 61% της ΕΥΠΑΠ, το 34% του Ταχυδρομικού Ταμειευτηρίου όπως και περιφερειακά λιμάνια. Στα σκαριά έχει μπει και η πώληση δικαιωμάτων εξόρυξης χρυσού στη Θράκη.

Και μπορεί να δικαιώνεται το σύνθημα που έλεγε: «Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε το λιμάνι, πουλήστε και την μάνα σας να φύγετε ρουφιάνοι», το δράμα όμως είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων κάθεται στον καναπέ και απλώς παρακολουθεί να βιάζουν την ζωή της και να ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία που με αίμα δεκαετιών δημιούργησε ο ελληνικός λαός.   

Τουρκικό δημοσίευμα: «Πλοίο του ελληνικού Λιμενικού, μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα»

Στην περιοχή της Μούγκλας της Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα ανοικτά από το λιμάνι του Γκουμουσλούκ, σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής το οποίο συνόδευε Έλληνες ψαράδες, πέρασε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διασχίζοντας την περιοχή κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων. Δύο μίλια από το Γκουμουσλούκ, στον κάβο του νησιού, το πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής εμπόδισε ένα άλλο ψαροκάϊκο το οποίο ερχόταν από λιμάνι του Turgutreis.

Από το πρωί είχαν έρθει οκτώ ελληνικά αλιευτικά σκάφη για να ψαρέψουν τσιπούρες κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων.
Τα ψαροκάϊκα συνοδεύονταν από πλοίο του ελληνικού Λιμενικού και στις 2 ώρα το μεσημέρι ήρθαν κοντά τους υφάλους των Ιμίων, λίγα μίλια ανοικτά του Γκουμουσλούκ.
Η ελληνική ακτοφυλακή εμπόδισε τα τουρκικά γρι-γρι του Τουργκούτρέις, να ψαρέψουν.
Οι Έλληνες λιμενικοί της ακτοφυλακής προειδοποίησαν τις τουρκικές μηχανότρατες να απομακρυνθούν.
Οι Τούρκοι ψαράδες από την μηχανότρατα Didim (Δίδυμα) αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω.
Στο μεταξύ οι Έλληνες ψαράδες διερχόμενοι από το Çavuş adası, παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
 
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

να τον περιμένουμε και στην Σκόπελο?

Στη Σκιάθο για το Κ.Υ. ο Απ. Παπατόλιας
 Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη ότι η Τεχνική Υπηρεσία των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, έχει τη δυνατότητα να αναθέσει τις μικρές απαραίτητες υποστηρικτικές μελετητικές εργασίες που απαιτούνται (εδαφολογική μελέτη, τοπογραφικά κλπ.), ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη δημοπράτησης και να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό περίπου 3 εκ. €, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Απόστολος Παπατόλιας.
Ο Γ.Γ. της ΕΝΠΕ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Σκιάθου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε το δήμαρχο κ. Πλωμαρίτη και την αντιδήμαρχο κ. Τσολοβίκου, για τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση.
«Πρόκειται για την κατασκευή ενός Κέντρου Υγείας με υψηλές κτιριακές και λειτουργικές προδιαγραφές μεταξύ εκείνων που θα διαθέτουν τη μεγαλύτερη δυναμικότητα στο νησιωτικό χώρο της Ελλάδας. Ενόψει αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής εξέλιξης, είναι αναγκαίο να επιλυθούν άμεσα όλα τα πιεστικά ζητήματα που σχετίζονται με την υποστελέχωση του σημερινού Κέντρου Υγείας, ιδίως σε ό,τι αφορά την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρου, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο του Αεροδρομίου», δήλωσε ο κ. Παπατόλιας.

Προειδοποίηση του Λιμεναρχείου για καιρικά φαινόμενα


Το κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώνει ότι από αύριο Τετάρτη, θα επικρατήσει σταδιακή κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, η οποία θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 27-01-2012.
Συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη το απόγευμα οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο οι Βοριάδες θα φτάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 BF. Την Πέμπτη 26-01.¬2012 οι Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 BF, ενώ την Παρασκευή 27-01-2012 οι Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 BF.
Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών (α/κ, αναψυχής ταχυπλόων κ.τ.λ.) να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο και στα ορμούντα ρυμουλκά - ναυαγοσωστικά σκάφη δυνάμενα, εφόσον απαιτηθεί να προσφέρουν βοήθεια.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 24210-28888,38888 & 108).

Στο Αυτόφωρο ο Φυντανίδης


Στο Αυτόφωρο θα οδηγηθεί αύριο για να δικαστεί, ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης ο οποίος συνελήφθη το πρωί για οφειλές προς το δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ της τάξεως των 135.000 ευρώ.

Η δίωξη που ασκήθηκε στον κ.Φυντανίδη από τον εισαγγελέα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα καθώς το αρχικό χρέος προς τη ΔΟΥ Ψυχικού ήταν περίπου 55.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις φτάνει τις 135.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος θα κρατηθεί απόψε και αύριο θα καθίσει στο εδώλιο του Αυτοφώρου για να δικαστεί.

Ευνοϊκότερες... οι ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ΤαμείαΠηγή: Express.gr 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ εκπτώσεις επί των πρόσθετων τελών προβλέπει βελτιωτική τροπολογία για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι αν κάποιος ρυθμίσει τις οφειλές του και τις καταβάλει μέσα σε ένα εξάμηνο έχει έκπτωση στο 100% των πρόσθετων τελών, έκπτωση 75% εφόσον καταβληθούν οι εισφορές με ισόποσες δόσεις μέσα σε δέκα μήνες, ενώ για περισσότερες δόσεις η έκπτωση είναι 40%.

Ειδικότερα, στο άρθρο 21 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, για τις ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-15, οι περιπτώσεις που αφορούν τη νέα ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία προβλέπουν τα εξής:

α) Για εφάπαξ ή έως έξι ισόποσες δόσεις (από τρεις που προβλεπόταν αρχικά) θα ρυθμίζεται η οφειλή με έκπτωση 100% στα πρόσθετα τέλη.
β) Από επτά έως και δέκα ισόποσες δόσεις (από έξι αρχικά), με έκπτωση 75%.

γ) Η ένταξη στη ρύθμιση του άρθ. 48, Ν.Ν. 3943/11 με έκπτωση κατά 40% (αντί 30%) στα πρόσθετα τέλη μετά την κεφαλαιοποίηση της οφειλής μέχρι την 31.12.2011. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση ισχύει και για όσους έχουν υπαχθεί στο άρ. 48 του Ν. 3943/11.

Η νέα ρύθμιση, όπως έχει ανακοινωθεί με την κατάθεσή της, ισχύει για όσους οφειλέτες είτε δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση είτε έχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς.

Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.

Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις μέχρι την 31.12.11 και υπολογίζονται οι δόσεις ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξει ο κάθε οφειλέτης.
Ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στη Βουλή υπεραμύνθηκε των πολιτικών ρύθμισης οφειλών, λέγοντας ότι ενώ αμφισβητείται η αποτελεσματικότητά τους, με τις ρυθμίσεις που έγιναν πριν από ένα χρόνο διπλασιάστηκε το ποσό που καταβάλλεται στα Ταμεία από ρυθμίσεις οφειλών παλαιότερων ετών. Ειδικά για το ΙΚΑ, ανέφερε, με βάση πρόσφατα στοιχεία από τα περίπου 40 με 42 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, πληρώνονται πλέον 80 περίπου εκατομμύρια ευρώ τον μήνα έναντι παλαιών οφειλών.

«Διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα, όμως, με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε περισσότερους πόρους από οφειλές που προέρχονται από παρελθόντα έτη. Νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για να μπορέσουν τα Ταμεία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Πλάκα μας κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πλάκα μας κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλα και Καρτάλης; Προσπαθούν  τώρα να μας δείξουν ότι έκαναν πράγματα για τον Ολυμπιακό Βόλου; Τώρα το θυμήθηκαν, που είναι χαμένη  η υπόθεση; Τώρα που θέλουν να σώσουν το τομάρι τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι έτσι και κάνουν ανοιχτή συνάντηση θα τους πλακώσουν ΟΛΟΙ;;; Ώρα είναι να τους δούμε να «κόπτονται» κιόλας για το μέλλον της ομάδας!
Ας μην κρυβόμαστε πια, εδώ που φτάσαμε!
- Πρώτον, ήταν αδύναμοι να ασκήσουν επιρροή σε αντίθεση με άλλες περιοχές, όπως δηλαδή έκαναν οι κυβερνητικοί βουλευτές στο Ηράκλειο και την Αρκαδία, και αυτό σημαίνει στην ουσία ότι δεν το πίστευαν. Αλλά και ότι ήταν λίγοι για να σηκώσουν κεφάλι και να προβάλουν απαιτήσεις!
- Δεύτερον, ήταν δίγλωσσοι. Άλλα έλεγαν στην Αθήνα για να κάνουν τους «καλούς» στην υπόθεση της κάθαρσης (βλέπε περίπτωση Καρτάλη με το πρωτοσέλιδο σΤΑ ΝΕΑ που έλεγε ότι ήταν ο μόνος που δεν αντέδρασε στην προφυλάκιση του Μπέου) και άλλα έλεγαν στο Βόλο για τη σωτηρία του Ολυμπιακού.
- Τρίτον, ήταν αδύναμοι να συντονιστούν και να έχουν μια κοινή παρουσία και γραμμή, αφού ο καθένας κοιτούσε την πάρτη του.
Τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα!!! Δεν πρόκειται να γλυτώσετε από την αγανάκτηση και την οργή των φιλάθλων. Να ξέρετε ότι ο κόσμος θα σας ΜΑΥΡΙΣΕΙ!
 Οι Βολιώτες θα τιμήσουν όσους στήριξαν τον Ολυμπιακό και δεν πρόκειται να ξεχάσουν τι έκαναν για την ομάδα (τίποτα) Καρτάλης και Ροδούλα.
Παπατόλια, όταν θα πας μάρτυρας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, να θυμίσεις ότι στις κρατικές παρεμβάσεις για τον αφανισμό του Ολυμπιακού πρώτη στη λίστα ήταν η σιωπή και τα καραγκιοζιλίκια των ΠΑΣΟΚων βουλευτών του Νομού!

Σας ευχαριστώ πολύ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ & ΦΙΛΑΘΛΟΣ

Αγωνία: Τεράστιες μάζες ηλιακού πλάσματος εκτοξεύθηκαν προς τη Γη! Agony: Huge masses of solar plasma rocketed to Earth!


Η πιο ισχυρή ηλιακή έκρηξη από το 2005 έχει ξεκινήσει να πλήττει τoν πλανήτη μας, βομβαρδίζοντας τη Γη με μαγνητικά σωματίδια που είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες προετοιμάζονται για μεγάλες καταστροφές, την ίδια ώρα που οι Ρώσοι επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο τυχαίας ενεργοποίησης των πυρηνικών βαλλιστικών βλημάτων από αυτή την ηλιακή δραστηριότητα! Δίνοντας τροφή σε σενάρια και προφητείες...
Από αυτές τις ημέρες ξεκινά, λοιπόν, ένας ενδεκαετής κύκλος, ηλιακών καταιγίδων όπου αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές στην Γη. Χαρακτηριστικό είναι η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz, υπολογίζει για υλικές ζημιές κόστους παραπάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια στη Γη!
Η έκρηξη, που ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί, ξεκίνησε  σε σημείο κοντά στο κέντρο του Ηλίου και ήδη εξακοντίζει σωματίδια πρωτονίων προς τον πλανήτη μας και αυτό θα εξακολουθήσει έως την Τετάρτη, προειδοποίησε η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).
"Η έκρηξη εξαπολύει στο διάστημα μία τεράστιας μαγνητικής φόρτισης μάζα πλάσματος (σ.σ. φωτό) με την τρομακτική ταχύτητα των 6,4 εκατ. χλμ./ώρα", τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταγκ Μπίσεκερ, φυσικός στο Διαστημικό Κέντρο Μετεωρολογικών Προβλέψεων της NASA.
«Η γεωμαγνητική καταιγίδα που θα προκληθεί από τον Ήλιο είναι πολύ εντονότερη από το 2005, αλλά είναι ευτυχώς αρχικά είναι διαβαθμισμένη  στο  3 της 5βαθμης κλίμακα», τόνισε ο ίδιος. «Θα ακολουθήσουν πολύ σφοδρότερες» κατέληξε.
Σύμφωνα με την ΝΟΑΑ, ένα φαινόμενο κατηγορίας 3 μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στα πληροφοριακά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί σε δορυφόρους, όπως και στις ραδιοεπικοινωνίες στο επίπεδο των πόλων.
Η εναέρια κυκλοφορία, οι πετρελαϊκές εξέδρες και οι εξερευνητικές ομάδες θα αντιμετωπίσουν κάποιες ενοχλήσεις σε διάφορες περιοχές. "Για την ώρα ελπίζουμε να περιοριστεί η καταστροφή εκεί. Δεν αναμένουμε κάποιον μεγαλύτερο αντίκτυπο από ένα συμβάν τέτοιου τύπου", τονίζει ο Μπίσεκερ, προσθέτοντας πως οι κάτοικοι της Ευρώπης και της Ασίας θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν αύριο το βράδυ κάποιο έξοχο βόρειο σέλας.
Αλλά στο επίπεδο «5» το οποίο αναμένεται, όλα αλλάζουν: «Μπορεί να έχουμε διαταραχές ακόμα και στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ενώ θα έχουμε πολύ έντονα ηλεκτρικά πεδία που θα ενεργοποιούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές».
Κατ’αυτό τον τρόπο δικαιολογείται και η ανησυχία των Ρώσων επιστημόνων ότι μπορεί να έχουμε … τυχαίες πυροδοτήσεις πυρηνικών βλημάτων και για τον λόγο αυτό ζήτησαν επιπλέον ασφάλειες στο σύστημα ενεργοποίησης των κινητήρων των διηπειρωτικών βλημάτων!
Όταν το πλάσμα πλησιάσει την Γη αλληλεπιδρά με το μαγνητικό της πεδίο και θα προκαλέσουν τις λεγόμενες γεωμαγνητικές καταιγίδες, οι οποίες θα καταστρέψουν δορυφόρους, θα διαταράξουν τις ραδιοεπικοινωνίες και θα κάψουν τους μετασχηματιστές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.
«Η κατάσταση είναι σοβαρή, αν φανταστεί κανείς ότι μπορεί να κοπεί για ολόκληρες εβδομάδες ή και μήνες το ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα μεγάλο τμήμα μιας χώρας ή μιας ηπείρου», σχολιάζει στο Reuters ο Τζιμ Ουάιλντ, ειδικός στη φυσική του ηλιακού πλάσματος στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ στη Βρετανία.
Κάποιοι συνδυάζουν την έναρξη της εκρηκτικής δραστηριότητας του ήλιου με τις διάφορες προφητείες για το τέλος του κόσμου καια βέβαια είναι εντυπωσιακό ότι ένα τέτοιο σπάνιο γεγονός συμβαίνει ακριβώς στο έτος 2012, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει τίποτα παραπάνω…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

δέκα οκτώ χιλιάδων, οκτακοσίων σαράντα τριών ευρώ και ενενήντα πέντε λεπτών (18.843,95 €) για: Αμοιβές προσωπικού

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου