Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Διώκει αγωνιστές για κινητοποιήσεις στα διόδια

Στο πλαίσιο ποινικοποίησης των εργατικών - λαϊκών αγώνων που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συνεχώς διογκούμενη, αγωνιστική λαϊκή αντίδραση στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της, οκτώ Θεσσαλοί αγωνιστές καλούνται να καθίσουν, στις 8 Απρίλη 2013, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή πήραν μέρος σε κινητοποίηση στα διόδια Μοσχοχωρίου Λάρισας, που οργάνωσε, στις 18 Ιούνη 2010, σε πανελλαδικό επίπεδο, το ΠΑΜΕ και για την προπαγάνδιση της πανελλαδικής απεργίας.
Στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι «αυθαίρετα και χωρίς σχετικό δικαίωμα ανασήκωσαν τις μπάρες ελέγχου της διέλευσης οχημάτων και απέκλεισαν τους ταμίες της παραχωρησιούχου του έργου κατασκευής και συντήρησης της ως άνω οδού εταιρείας "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε." στους θαλαμίσκους εργασίας τους, απαγορεύοντάς τους έτσι να εισπράξουν το σχετικό τέλος από τους διερχόμενους οδηγούς». Μάλιστα, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ενήργησαν «...με ενιαίο δόλο, με απειλή σωματικής βίας και άλλης παράνομης πράξης».

Ως μάρτυρες κατέθεσαν δύο αστυνομικοί του ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας - οι Γ. Ζησάκης και Ν. Δούρος - κι ένας κάτοικος Λάρισας, ο Ηλίας Διαμαντάς.
Στόχος της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων είναι, εν προκειμένω, και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών στις οποίες έχει παραδοθεί η εκμετάλλευση των εθνικών οδών και, με τις συνεχείς αυξήσεις στα διόδια, κερδοσκοπούν, ασύστολα, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.
Να θυμίσουμε ότι την περασμένη άνοιξη, από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή, η οποία ψηφίστηκε κι έγινε νόμος, που προβλέπει ποινές φυλάκισης σε όσους αποκλείουν τα διόδια και βαριά πρόστιμα σε όσους δεν τα πληρώνουν.
Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ στα διόδια στόχο έχουν να στείλουν το μήνυμα της εργατικής αντίστασης στην πολιτική που πλήττει άγρια τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τις δικαστικές διώξεις και θα συνεχίσουν αυτό τον αγώνα, διεκδικώντας την κατάργηση όλων των διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger