Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Σποράδες Δομές για ενήλικες στη Σκιάθο

Δομές που αποσκοπούν στην διεύρυνση των γνώσεων των ενηλίκων προτίθεται να δημιουργήσει ο Δήμος Σκιάθου, μέσω του προγράμματος της δια βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε προ ημερησίας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου και σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση που ελήφθη, θα υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσονται πολλές δομές και ο Δήμος Σκιάθου θα υποβάλει αίτημα για την εφαρμογή δέκα συνολικά δομών, σύμφωνα με την πρόταση που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ κι όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου «ό,τι γίνεται για την μάθηση είναι θετικό και χρήσιμο. Είναι άλλωστε σημαντικό, προσθέτει η ίδια, το γεγονός ότι ένας ενήλικας θα έχει την δυνατότητα να λάβει περισσότερα εφόδια για την δουλειά του». Το αίτημα πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να τεθεί προς έγκριση.
Παράλληλα στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε η έγκριση απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ Σκιάθου, που αφορά στην υποβολή αιτήματος για ρύθμιση δανείων της επιχείρησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην προκειμένη περίπτωση
«εκμεταλλευτήκαμε το προσόν το οποίο μας δίνει η κυβέρνηση, την δυνατότητα, δηλαδή, να λάβουμε περίοδο χάριτος τα τρία πρώτα χρόνια και να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου, που έληγε το 2017, κατά 8 έτη» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Χρήστος Μασσούρος. Το ύψος του δανείου της ΔΕΥΑΣ Σκιάθου που είχε ληφθεί παλιότερα από το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, ανέρχεται στο ποσό των 556.000 ευρώ, το τοκοχρεολύσιο ανέρχεται στις 139.000 ευρώ περίπου ετησίως και ο αρχικός χρόνος αποπληρωμής είχε ορισθεί έως το 2017.
«Κινηθήκαμε έγκαιρα και βάση του νόμου 4093 του 2012, τα τρία πρώτα χρόνια θα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι με το χαμηλότερο επιτόκιο, 0,5, ενώ το υπόλοιπο ποσό μας δίνεται η δυνατότητα να το εξοφλήσουμε από το 2016 μέχρι το 2025 σε δόσεις» υπογραμμίζει ο κ. Μασσούρος. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά, σημειωτέον, στα δάνεια που έχουν ληφθεί από το τμήμα παρακαταθηκών και δανείων. «Υπάρχουν και άλλα δάνεια τα οποία όμως δεν υπόκεινται στην συγκεκριμένη ρύθμιση και γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συμβιβασμού με τις τράπεζες» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Σκιάθου.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλει και ο Δήμος Σκιάθου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υπαγωγή του στο συγκεκριμένο μέτρο. Ο Δήμος Σκιάθου έχει συνάψει, σημειωτέον, τέσσερις συνολικά δανειακές συμβάσεις, εκ των οποίων η πρώτη ύψους 753.000 υπογράφτηκε την 1η Ιανουαρίου του 2010 και λήγει το 2019, η δεύτερη ύψους 105.000 ευρώ υπογράφηκε επίσης την 1η Ιανουαρίου του 2010 και λήγει το 2019, η τρίτη δανειακή σύμβαση ύψους 1.251.307 ευρώ υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2007 και λήγει το 2016 και το τέταρτο δάνειο είναι ύψους 10.271 ευρώ, λήγει δε, την 31η Δεκεμβρίου του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger