Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Συστάσεις Λιμεναρχείου για καιρικά φαινόμενα

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με χθεσινό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ προβλέπεται κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ στα δυτικά και το Σάββατο θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιόνια σε ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ βαθμιαία στη βορειοανατολική χώρα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς Νότο.

Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχύπλοων κτλ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών.


Στρατιωτικές αρχές, παρακαλούνται όπως σε περίπτωση εντοπισμού, μέσω των παρατηρητήριων τους τυχόν περιστατικού στη θαλάσσια περιοχή που εποπτεύουν, ενημερώνουν άμεσα την Υπηρεσία μας για ανάληψη ενεργειών και ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης.


Ναυταθλητικοι και αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους. Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις που κοινοποιείται το παρόν, ενημερώνονται για την ετοιμότητα τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τηλ 24210 28888, 38888 & 108.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger