Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τις εκκρεμότητες του Ιανουαρίου

Σύσκεψη συγκαλείται την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων πολλών υπουργείων, υπό την προεδρία του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστα Μπούρα και του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου. Η κυβέρνηση έως το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς θα πρέπει να έχει ρυθμίσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες, ώστε το Eurogroup του Ιανουαρίου να εγκρίνει την εκταμίευση ποσού 9,2 δισ. ευρώ.


Προϋποθέσεις για την εκταμίευση της - νέας - δόσης είναι η ψήφιση του μίνι φορολογικού, ο ορισμός γενικού γραμματέα Εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις.

Για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου, προαπαιτούμενο θεωρείται η θέσπιση οροφής στις δαπάνες κάθε κυβερνητικού τομέα, ενώ για τα επόμενα 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για το προσωπικό των υπουργείων, να έχει καθορίσει τις θέσεις που πλεονάζουν, αλλά και να θέσει τριμηνιαίους στόχους υποχρεωτικών εξόδων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger