Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Κάτω τα ξερά σας

Κείμενο αλληλεγγύης (που έχει γραφτεί από την Κυριακή)στη Βίλλα. Το κείμενο αυτό το στείλαμε και σε ένα τοπικό μέσο για ενημέρωση πάνω στο θέμα.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ

Κι όμως. Συνέβη και αυτό. Μπήκαν στη  Βίλλα Αμαλίας. Την κατάληψη που υπάρχει σ’ αυτό το χώρο 22 χρόνια. Συνέλαβαν 8 ανθρώπους που βρήκαν μέσα και τους διώκουν για το κακούργημα της κατασκευής εκρηκτικών υλών και για άλλα πλημμελήματα. Οι κατηγορίες είναι γελοίες καθώς αναφέρουν τα άδεια μπουκάλια μπύρας (που φυσιολογικά υπάρχουν αφού λειτουργεί καφενείο και χώρος συναυλιών) σαν «υλικά κατασκευής μολότωφ» και τα υγρά καθαρισμού της τυπογραφικής μηχανής που λειτουργεί στην κατάληψη, σαν «εύφλεκτο υλικό». Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται στον ανακριτή τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου.

Η επίθεση στη Βίλλα είναι συνέχεια στην προσπάθεια των κυβερνήσεων της τελευταίας διετίας να διαλύσουν τους αυτοοργανωμένους χώρους (κατάληψη Δέλτα στη Θεσσαλονίκη, κατάληψη Vox στα Εξάρχεια, κ.λ.π) και να στοχοποιήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε δεινή θέση ( μετανάστες) και ανθρώπους που σκέφτονται ελεύθερα, σαν τα πιο σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας. Ειδικά για την τωρινή άθλια συγκυβέρνηση, η ακραιφνής υϊοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας εξυπηρετεί (εκτός την απόσπαση της προσοχής από την πραγματική πηγή των προβλημάτων) το στόχο της νέας δημοκρατίας να πάρει πίσω ψήφους από τη χρυσή αυγή, ώστε να την ξαναφέρει στα επίπεδα που επιθυμεί, και να συσπειρώσει ότι υπάρχει από κέντρο μέχρι τέρμα δεξιά για τις επόμενες εκλογές  (Αλήθεια ρε «αριστερέ» Κουβέλη στόμα έχεις και μιλιά δεν έχεις για τις επιθέσεις στις καταλήψεις, για τον βασανισμό των αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ, κ.λ.π).
Οι καταλήψεις είναι χώροι όπου οι άνθρωποι προσπαθούν, απέναντι στις καθιερωμένες εξουσιαστικές σχέσεις, να οργανώσουν οι ίδιοι τη ζωή τους στη βάση της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης. Η Βίλλα Αμαλίας είναι ένα πολύ δυνατό σύμβολο αυτής της προσπάθειας γι’ αυτό και τη χτυπάνε. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Η Βίλλα Αμαλίας δεν δημιουργεί προβλήματα στη γειτονιά αυτή της Αχαρνών, αντίθετα αποτελεί το φάρο που θα συνεχίσει να φωτίζει την περιοχή και ισχυρότατο εμπόδιο στη διάθεση των φασιστών να «ανοιχτούν» πιο πολύ.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις
Η Βίλλα Αμαλίας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κλείσει
Καμία δίωξη στους συλληφθέντες

ανοιχτή συνέλευση Ρεθύμνου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger