Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δεν είναι φόβητρο, αξίζει τον σεβασμό του

Ο Αριελ Ιμπαγάσα θεωρεί πολύ δύσκολο αντίπαλο τη Λεβάντε
Ο Αριελ Ιμπαγάσα θεωρεί πολύ δύσκολο αντίπαλο τη Λεβάντε
«Το μη χείρον βέλτιστον...». Η Λεβάντε βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, μια ομάδα που μπορεί να μην ήταν από τις πρώτες επιλογές των «ερυθρολεύκων», καθώς προέρχεται από το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι και από τις ομάδες-φόβητρο, αρκεί ο Ολυμπιακός να είναι αυτός που παρουσιάστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στα τελευταία ματς των εγχώριων διοργανώσεων.
Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί στους «16» του θεσμού, θα τον περιμένει ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, καθώς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρουμπίν Καζάν.

Η κλήρωση έκανε το χατίρι του Φουστέρ, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να «πέσει» ο Ολυμπιακός με τη Λεβάντε, ώστε να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τη Βαλένθια.
«Είναι σημαντικό ότι παίζουμε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας, αλλά δεν θα κρίνει τίποτα για την πρόκριση. Πέρυσι με τη Μέταλιστ πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας, αλλά χάσαμε την πρόκριση στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να παρουσιαστούμε όσο μπορούμε πιο δυνατοί για να πάρουμε την πρόκριση», υπογράμμισε ο Ιμπαγάσα και αναφέρθηκε στη Λεβάντε. «Είναι μία ομάδα-αποκάλυψη, με πολύ καλό προπονητή και πολύ καλούς παίχτες. Φέτος τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Θα πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ισπανία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο μας και οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες».
Ο «Κάνιο» τόνισε πως αν περάσει ο Ολυμπιακός, θα ήθελε να επιστρέψει στην Ισπανία ως αντίπαλος της παλιάς του ομάδας, της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ παρουσιάστηκε προσγειωμένος: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούμε στον τελικό. Είναι ένα ωραίο όνειρο, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε σιγά σιγά μέχρι εκεί».
Για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο έκανε λόγο και ο Νικοπολίδης, μιλώντας στον ANT1, που δεν πρέπει να υποτιμήσει ο Ολυμπιακός και κατέληξε: «Δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες ισπανικές ομάδες, αφού περιμένει τον αντίπαλο και χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Σημασία έχει πώς θα παρουσιαστούμε εμείς τον Φεβρουάριο. Δεν υπάρχει φαβορί σ' αυτό το ζευγάρι».
Βέβαια τα παιχνίδια με τη Λεβάντε καθυστερούν και οι Πειραιώτες πρέπει να λύσουν άμεσα τα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσιάζουν στα τελευταία ματς.
Στα μεταγραφικά η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ είναι προτεραιότητα, με τους Κ. Σάντσες της Βαλενσιέν και Κουστόντιο της Μπράγκα να είναι οι πρώτες επιλογές, αλλά μπορεί οι εξελίξεις να «παγώσουν» από τη στιγμή που τον Ολυμπιακό στους «16» θα τον περιμένει πιθανότατα η Ατλέτικο Μαδρίτης.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τελειώσει και το θέμα ανανέωσης του Τζιμπούρ, με τον οποίο έχει δημιουργηθεί μεγάλο μπέρδεμα σχετικά με την παρουσία του στην εθνική Αλγερίας στο Κύπελλο Εθνών της Αφρικής. Από τον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως έχει έρθει κλήση για τον «τρομοκράτη», ενώ τα ΜΜΕ της Αλγερίας επιμένουν πως ο Τζιμπούρ δεν είναι μέσα στις επιλογές του Β. Χαλίλχοζιτς.
Δεδομένη θεωρείται η παραμονή του Κάρολ για ακόμα έναν χρόνο, καθώς υπήρξε συμφωνία με τον ατζέντη του 35χρονου πορτιέρο.
Συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς είχε χθες ο Β. Μαρινάκης, όπου έκαναν έναν απολογισμό της χρονιάς, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν γένει συμπεριφορά τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger