Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Το γκολ του Σταματή τζούνιορ στο 82o λεπτό χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη - ανάσα στον "τελικό" με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1). Η Ενωση είχε προηγηθεί με γκολ από τα αποδυτήρια του Φούντα, ενώ στο 1-1 έχασε και πέναλτι με τον Γκερέιρο. Δείτε τη βαθμολογία της Super League.
Εικόνα αγώνα
Το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθούσαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το γκολ του Φούντα στο 2ο λεπτό ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε την πρωτοβουλία στη μεσαία γραμμή, κυκλοφόρησε την μπάλα και έφτασε να έχει περισσότερες ευκαιρίες από την Ένωση στο πρώτο μέρος.
Στο 18' ο Ντε Βινσέντι βρέθηκε απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει το σουτ του Αργεντινού από κοντινή απόσταση. Στην επόμενη επίσκεψη του ΠΑΣ στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ ήρθε το 1-1. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ, ο Μιχαήλ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, δεν είχε κανέναν να τον μαρκάρει και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου ο οποίος είχε καρφωθεί στο κέντρο της εστίας.

Η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πιέσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, να πάρει υπεροχή στη μεσαία γραμμή και να επιβάλλει το παιχνίδι της. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι, είχαν μεγαλύτερη συνοχή, πιο κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών τους και μεγαλύτερη ηρεμία.
Μια ηρεμία που έλειπε από τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών της Ένωσης, ιδιαίτερα μετά το χαμένο πέναλτι του Γκερέιρο. Ο Φεγκρούς νίκησε από τα 11 μέτρα το Βραζιλιάνο και κάπου εκεί άρχισε να βυθίζεται η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Λίνεν.
Η θηλιά στο λαιμό της ΑΕΚ μεγάλωνε, οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης ξέμεναν από δυνάμεις και ζητούσαν αλλαγές. Στο σημείο μηδέν, και ενώ όλα έδειχναν ότι μετά από δύο εντός έδρας ματς με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΚ θα μάζευε μόλις έναν βαθμό, ήρθε από τον πάγκο ο Σταματής για να σκοράρει με πλασέ από τη μικρή περιοχή δίνοντας στην Ένωση τη δεύτερη εντός έδρας νίκη μετά από επτά αγώνες στο ΟΑΚΑ.
Κλειδί αγώνα
Η αλλαγή του Σταματή. Ο νεαρός δείχνει καρδιά και εκτελεστική δεινότητα.
MVP
Σε ένα τόσο κρίσιμο ματς η νίκη ήταν μονόδρομος. Το 1-1 παρέμενε μέχρι το 82'. Σε εκείνο το σημείο ήρθε ο Σταματής για να δώσει στην ΑΕΚ ζωή. Ο νεαρός επιθετικός είχε περάσει αλλαγή πριν μερικά λεπτά και αυτό προσέδιδε ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία στο έργο του.
Αδύναμος κρίκος
Το κέντρο άμυνας του ΠΑΣ. Πολλά λάθη εκ των οποίων τα περισσότερα χωρίς πίεση. Από αυτά προήλθε το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, από αυτά και το 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger