Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ψηφίστηκε στη Bundestag το ελληνικό πακέτο διάσωσης

Την έγκρισή τους έδωσαν στην Ολομέλεια της Γερμανικής Βουλής οι Γερμανοί βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.

Υπερψήφισαν 473 βουλευτές, καταψήφισαν 100 και απείχαν 11.


Σόιμπλε: Καταστροφική για την Ευρωζώνη η ελληνική χρεοκοπία

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι οι βουλευτές καλούνται ουσιαστικά να αποφασίσουν «τη συνέχιση ή τη διακοπή του ελληνικού προγράμματος στήριξης».

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο υπουργός.

Ο Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η ελληνική ανταγωνιστικότητα παρουσιάζει βελτίωση -λέγοντας πως, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το μισθολογικό κόστος αυξανόταν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, η εφαρμογή του προγράμματος έχει δώσει πρόοδο στην προσαρμογή- όπως και στην πορεία εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων.

«Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για τους Έλληνες» τόνισε ο Σόιμπλε, λέγοντας πως οι ανισσοροπίες δεκαετιών «δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε δύο χρόνια». Ειπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν πλέον να περιγραφούν με συνηθισμένους όρους ανάπτυξης και ύφεσης... αλλά μπορούν μάλλον να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ».

«Σήμερα όμως δεν ψηφίσουμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας πως σε περίπτωση απροόπτων «οι επιπτώσεις για όλη την Ευρωζώνη θα ήταν τεράστιες και απρόβλεπτες».

 «Κανείς δεν κερδίζει περισσότερο από την Ευρώπη από όσο η Γερμανία» τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger