Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σκιάθος: Πυρά κατοίκων κατά δημάρχου για κεραία κινητής τηλεφωνίας

SKIATHOS ORAIAΤην έντονη αγανάκτησή τους εκφράζουν κάτοικοι του Δήμου Σκιάθου για το γεγονός ότι ο Δήμος, όπως αναφέρουν, έδωσε έγκριση εγκατάστασης δομικών κατασκευών κινητής τηλεφωνίας στην εταιρεία Cosmote, στο ξενοδοχείο Κασσάνδρα Bay στην περιοχή Βασιλιά στη Σκιάθο. Από την πλευρά το ο δήμαρχος Ν. Πλωμαρίτης απαντά, ότι την άδεια δεν έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η Πολεοδομία, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τόνισε ότι ο «νόμος δυστυχώς δίνει γη και ύδωρ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας».
 Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στην επιστολή διαμαρτυρίας τους στον τύπο, ο Δήμαρχος, πριν νομιμοποιήσει την εγκατάσταση της «δολοφονικής» κεραίας, δεν ρώτησε τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, ούτε του γείτονες. «Θα είχε άραγε τα κότσια να στείλει τα παιδιά του να εργαστούν σε αυτό;» Επισημαίνουν ότι «από τη στιγμή που τα ιατρικά δεδομένα είναι απαγορευτικά στην έκθεση τέτοιων ειδών ακτινοβολίας για τον ανθρώπινο οργανισμό, από τη στιγμή που όλοι οι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα απαγορεύουν και ξηλώνουν τέτοιου είδους κεραίες, με ποιο δικαίωμα νομιμοποιεί τέτοιου είδους
εγκαταστάσεις;». Τον επικρίνουν ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας κι όχι των πολιτών που τον ψήφισαν. «Αν ενδιαφέρεται για την καλή εξυπηρέτηση της Cosmote να τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στο σπίτι του ή στο χώρο που εργάζεται, κι όχι πάνω από τα κεφάλια μας. Μήπως θα πρέπει να φοβόμαστε από τις επικίνδυνες κινήσεις και σκέψεις του, ή θα πρέπει να φοβάται ο ίδιος από εμάς;».
Από την πλευρά του ο κ. Πλωμαρίτης ανέφερε ότι η Πολεοδομία του Δήμου έδωσε την άδεια εγκατάστασης δομικών κατασκευών για τη συγκεκριμένη κεραία, γιατί η εταιρεία προσκόμισε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι άδειες. «Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Η Δημοτική Αρχή έχει αποξηλώσει όλες τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα από το κέντρο της Σκιάθου. Δυστυχώς όμως ο νόμος είναι με την πλευρά των εταιρειών. Μόνο με τη στήριξη των πολιτών και τις αντιδράσεις τους θα μπορέσουμε κι εμείς να πιέσουμε. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας». Σημειώνεται ότι ο δήμος και με τη συμβολή των πολιτών προχώρησε μέσα στο 2011 στην αποξήλωση δύο παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Σκιάθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger