Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ SKOPELOSNEWS συμπαραστέκεται στον Κώστα Βαξεβάνη



Στο φιλικό σπίτι που είχε καταφύγει συνελήφθη ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter δημοσιοποίησε τη διεύθυνση του σπιτιού στη Δροσιά Αττικής που βρισκόταν και κάλεσε τις αρχές να τον συλλάβουν «την επέτειο του ΟΧΙ, σαν γερμανοτσολιάδες».

«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε» έγραψε νωρίτερα στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.



Νωρίτερα, και μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, για τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc, ο δημοσιογράφος απάντησε μέσω βίντεο, στις αρχές.

Ο Κώστας Βαξεβάνης καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας και δηλώνει ότι τη αύριο, Δευτέρα, θα παρουσιαστεί στις εισαγγελικές αρχές. Παράλληλα επιτίθεται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και  τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι «το «cd με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ με τους φοροκλέφτες το είχαν μετατρέψει σε cd που πωλούν οι μικροπωλητές στα φανάρια», ενώ καταγγέλλει και τις διωκτικές αρχές και την κυβέρνηση.
 Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν κόμματα και δημοσιογράφοι, ενώ εκτενή αναφορά στο θέμα κάνουν και οι New York Times, σε άρθρο τους με τίτλο: List of Swiss Accounts Turns Up the Heat in Greece.

Άμεσα αντέδρασε και η γαλλική l’ Humanité με πρωτοσέλιδο άρθρο της στην ηλεκτρονική έκδοση: «Στην Ελλάδα δεν πρέπει να πεις την αλήθεια: δημοσιογράφος καταζητείται από την αστυνομία». 

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί ομάδα συμπαράστασης στον δημοσιογράφο, ενώ στο Twitter μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο hashtag #freeVaxevanis.

Παράλληλα γίνεται συλλογή υπογραφών υπέρ του Κώστα Βαξεβάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger