Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Felix Baumgartner: Απίστευτο! Άλμα από τα 36.576 μέτρα

Felix Baumgartner: Απίστευτο! Άλμα από τα 36.576 μέτρα
O Αυστριακός αθλητής των extreme sports, Felix Baumgartner, προέβη σήμερα σε ένα αδιανόητο για τον ανθρώπινο νου εγχείρημα: πήδηξε από ύψος 36.576 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης και με ταχύτητα που ξεπέρασε τα 1.110 χλμ./ώρα προσγειώθηκε στο Μεξικό.

Λόγω των άσχημων συνθηκών (ισχυροί άνεμοι) η ημερομηνία διεξαγωγής του εν λόγω εγχειρήματος μετατέθηκε αρκετές φορές. Τελικά, όμως, η ομάδα του «Ατρόμητου Felix» κατάφερε σήμερα και πανηγύρισε την επιτυχημένη προσπάθεια.

Στις 21.16 το βράδυ της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, ο Felix πάτησε το πόδι του στη Γη.


(Στο έδαφος ο ατρόμητος Felix)


(Πτώση με αλεξίπτωτο)

Καρέ-καρέ η άνοδος και η... ελεύθερη πτώση του Felix:


(Ανεβαίνει στον ουρανό)


(Αγωνία των συγγενών και των φίλων)
(Ο Ατρόμητος Felix)
(Στα 12.475 μέτρα)


(Στα 18.607 μέτρα)


(Στα 23.384 μέτρα)


(Τα τελευταία μέτρα)
(Ένα βήμα πριν από την πτώση)


(Όπως φαίνεται από την ειδική κάμερα με υπέρυθρες ακτίνες)Οι προετοιμασίες:Ο Baumgartner φόρεσε την ειδική στολή και «προ-εισέπνευσε» οξυγόνο για δύο ώρες, ώστε να εξαλείψει το άζωτο από το αίμα του, το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί επικίνδυνα σε υψηλό υψόμετρο. Τελικά, στις 21.12 ώρα Ελλάδας, άνοιξε το αλεξίπτωτό του και έφθασε στη Γη, καταρρίπτοντας τέσσαρα παγκόσμια ρεκόρ: της μεγαλύτερης ταχύτητας σε ελεύθερη πτώση, του υψηλότερου άλματος, της υψηλότερης επανδρωμένης πτήσης με αερόστατο και της μεγαλύτερης διάρκειας ελεύθερης πτώσης.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου