Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Πως να διαλύσετε την αρνητικότητα μέσα σας

Αθηνά Γεωργίου

Τα επαναλαμβανόμενα αρνητικά συναισθήματα μερικές φορές περιέχουν και ένα μήνυμα. Εχετε ποτε παρατηρήσει ποιό μπορεί να είναι το μήνυμα αυτό; Οποιεσδήποτε αλλαγές που μπορεί να έχουν να κάνουν με την δουλειά σας, τις σχέσεις σας, καταστάσεις γύρω σας και το περιβάλλον σας έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο εκτός εάν προκύψουν από μια αλλαγή σε επίπεδο συνείδησης.
Οταν φτάσετε σε ένα βαθμό παρουσίας, δεν θα χρειάζεστε πλεόν την αρνητικότητα να σας πει πια τι χρειάζεται σε αυτήν την κατάσταση ζωής που βρίσκεστε. Εφόσον όμως η αρνητικότητα σε τέτοιες καταστάσεις βρίσκεται εκεί χρησιμοποιήστε την.
Δοκιμάστε λοιπόν την παρακάτω μέθοδο. Οταν αισθάνεστε ότι η αρνητικότητα υπάρχει και αυξάνει μέσα σας, έιτε αυτή προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες, είτε από μια σκέψη ή από οπουδήποτε που δεν μπορείτε να προσδιορίσετε, δείτε την σαν φωνή που σας λέει:
Προσοχή. Εδώ και Τώρα Ξύπνα! Βγές από το μυαλό σου. Γίνε παρών. Ζήσε το Τώρα!"
Αισθανθείτε τον εαυτό σας να γίνεται διάφανος, χωρίς υλικό σώμα, χωρίς πυκνότητα. Αφήστε τώρα ότι σας επηρρεάζει να αντιδράτε αρνητικά - τον ήχο ενός συναγερμού αυτοκινήτου, τα νέα για την κρίση στην Ελλάδα, το γαύγισμα ενός σκύλου - να σας προσπεράσει. Δεν χτυπάει πλεόν σε συμπαγή τοίχο μέσα σας.
Γίνετε σαν μία βαθειά λίμνη. Η εξωτερική κατάσταση της ζωής σας, ότιδήποτε σας συμβαίνει είναι η επιφάνεια της λίμνης. Μερικές φορές ήρεμη και γαλήνια και μερικές φορές ταραγμένη με κύματα και αέρα. Παρόλα αυτά στο βάθος της λίμνης τα πάντα είναι ακίνητα και δεν επηρρεάζονται από τίποτα. Είστε η λίμνη ολόκληρη και όχι μόνο η επφάνεια. Εξασκηθείτε να έχετε επάφη διαρκώς με το βάθος σας το οποίο παραμένει γαλήνιο και σταθερό.
Το να είστε παρατηρητές κάθε στιγμή και να νίωθετε την πρόκληση της αρνητικότητας ζώντας στο κάθε τώρα είναι ο πιο δυνατός τρόπος να διαλύσετε κάθε αρνητκότητα που σας περιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger