Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Μετά από μήνες ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πεντάμηνη απασχόληση στην περιοχή μας. Η καθυστέρηση αυτή αποδεικνύει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των συγκεκριμένων προγραμμάτων που καμία σχέση δεν έχουν με τη διευκόλυνση μας. Είναι άλλος ένας τρόπος για να ανακυκλώνεται η ανεργία, να δίνονται δωρεάν εργατικά χέρια, να χτυπιόνται δικαιώματα και κατακτήσεις. Και όλα στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της βοήθειας προς τους άνεργους.

            Θυμίζουμε ότι για τα 5μηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» που δίνονται εργολαβία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και που ανέλαβε και η ΓΣΕΕ, παίζοντας το ρόλο εργοδότη, ουσιαστικά οι άνεργοι που θα μπουν στο πρόγραμμα:
·           Θα παίρνουν 625€ το μήνα, ανεξάρτητα από ειδικότητα, προϋπηρεσία, παιδιά, γάμο κτλ. Οι εργοδότες απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές. Πάνω στην ανάγκη τους κάνουν κουρέλι τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.
·           Θα δουλέψουν για 5 μήνες (135 μεροκάματα) και με αυτά τα 625€ μεικτά το μήνα θα είναι αναγκασμένοι να ζήσουν οι ίδιοι και η οικογένειά τους για 1 χρόνο. Και αυτό γιατί τους επόμενους 7 μήνες αποκλείονται από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα για την ανεργία. Μάλιστα αν κολλήσουν έστω και ένα ένσημο αυτούς τους 7 μήνες, τότε αποκλείονται από όλα τα προγράμματα για την ανεργία της επόμενης χρονιάς.
·           Οι ΜΚΟ τους προσλαμβάνουν (στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΓΣΕΕ) για να τους δώσουν να δουλέψουμε σε τρίτους. Αυτοί οι φορείς σα σύγχρονοι δουλέμποροι παίρνουν από το μισθό τους το 5% σαν κεφαλικό φόρο επειδή τους βρίσκουν δουλειά!
Μιλάμε για σύγχρονο δουλεμπόριο!

            Ήδη σε άλλες πόλεις που έχουν ξεκινήσει τα προγράμματα αυτά, οι αντίστοιχοι συνάδελφοι είναι απλήρωτοι 2 και 3 μήνες, τους θέλουν να δουλεύουν τσάμπα, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες τρέχουν! Αυτή είναι η «διευκόλυνση» που προσφέρουν σε όσους έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη και είναι άνεργοι… Οι εργαζόμενοι όμως εκεί οργανώνονται, με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, κινητοποιούνται για την καταβολή των δεδουλευμένων.

            Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και του πολέμου που έχει εξαπολυθεί από τους μεγαλοβιομήχανους και την Ε.Ε., τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, απέναντι στη ζωή μας, που θέλουν με διάφορα μείγματα πολιτικής και διαχείρισης να μας καταντήσουν δούλους στον 21ο αιώνα, εμείς οι άνεργοι, ιδίως οι νεότεροι, έχουμε έναν δρόμο:
            Να οργανωθούμε, να αντιπαρατεθούμε στην επίθεση, να διεκδικήσουμε, να ανοίξουμε δρόμο με τη δράση και πάλη μας - εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι - για να σταματήσει ο παραλογισμός που είναι αγιάτρευτος στον καπιταλισμό: δηλαδή να υπάρχουν εργατικά χέρια, να υπάρχουν ανάγκες, να υπάρχουν μηχανήματα, αλλά η ανεργία να βρίσκεται στο 50% στις νεότερες – τις πιο παραγωγικές ηλικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger