Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Από τη Συνέντευξη Τύπου της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ




Βόλος 25 / 10 / 2012

          Χθες, αντιπροσωπεία στελεχών της Ν.Ε. Μαγνησίας έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία του Βόλου και στο Πταισματοδικείο, στο οποίο παραγγέλθηκε και έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση  για την εκδήλωση του ΄΄Αχιλλείου΄΄, πέρσι στις 2 Μάρτη 2011, με θέμα «Γυναίκα και Σοσιαλισμός» που πραγματοποίησε το ΚΚΕ.
          Χθες ήταν μέρα όπου είχε καλεστεί ο εκπρόσωπος της Ν.Ε. για να καταθέσει.
          Η αντιπροσωπεία δήλωσε κατηγορηματικά την αντίθεσή της για την όλη διαδικασία,  και καταθέσαμε τόσο στην κα. Εισαγγελέα όσο και στην αρμόδια Πταισματοδίκη σχετική Ανακοίνωση της Ν.Ε.
          Στην παρέμβασή μας τονίσαμε  τα εξής
          (α)  θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενέργεια γιατί, ανεξάρτητα από προθέσεις της εισαγγελίας και οπωσδήποτε δεν της καταλογίζουμε αυτό,  ουσιαστικά επιχειρείται ποινικοποίηση της παραχώρησης δημοτικών χώρων και κατ’ επέκταση ποινικοποίηση της δράσης του ΚΚΕ, αφού η καταγγελία τους στρέφεται αποκλειστικά εναντίον του.
(β)  θέσαμε το ερώτημα, γιατί με βάση τις καταγγελίες μιας ολιγάριθμης ομάδας «πολιτών», πραγματοποιείται με τέτοια φροντίδα προκαταρκτική εξέταση, όταν σε άλλες περιπτώσεις δεν γίνεται το ανάλογο βήμα. Γιατί δεν υπάρχει ανάλογη άμεση αντιμετώπιση για δεκάδες καταγγελίες των εργατικών συνδικάτων, άλλων φορέων, δημοσιευμάτων (π.χ. για τη μεταφορά των υπολοίπων Καισίου από τη Χαλυβουργία ή για εργατικά ατυχήματα ή απολύσεις).
(γ)  Θεωρούμε τις «καταγγελίες» αβάσιμες και απαράδεκτες για τα όσα αναφέρουν οι «κύριοι» αυτοί «περί λειτουργικών εξόδων», όταν ο νόμος είναι σαφέστατος για την παραχώρηση «ατελώς» δημοτικών χώρων σε κόμματα, οργανώσεις, μαζικούς φορείς κ.λ.π. για την πραγματοποίηση πολιτικών, πολιτιστικών, άλλων εκδηλώσεων. Άλλωστε, σε εκδηλώσεις οποιουδήποτε φορέα, συμμετέχει κόσμος που έχει χρυσοπληρώσει τη λειτουργία αυτών των χώρων, η αντίληψη μας είναι ότι οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στο λαό και στις οργανώσεις του και μπορούν απρόσκοπτα να χρησιμοποιούνται απ’ αυτές.
(δ) γιατί μόνο και μόνο το χυδαίο ύφος της ανακοίνωσης των 7 «πολιτών» και η αναφορά τους περί «σάπιων αιρετών» και «ενός μικρού κόμματος – νταή» θα έπρεπε να τύχει της αντίστροφης μεταχείρισης.
 (ε) τέλος, πρέπει να   σημειώσαμε ότι με τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται οι Δήμοι μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, ιδιωτικοποιούνται χώροι και υπηρεσίες, θεωρούμε ότι αυτό αντιβαίνει σε βάρος των πολιτών, το ζούμε καθημερινά. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτή την πολιτική και εκτιμάμε ότι ανάλογες ενέργειες εξυπηρετούν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Με  βάση τα παραπάνω, απαιτήσαμε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος της δράσης του Κόμματος και καλέσαμε  την εισαγγελία να κλείσει την υπόθεση.
Επίσης ενημερώσαμε τους δικαστές που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο Δικαστικό κτίριο για τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στα προβλήματα τους.
Ότι το ΚΚΕ αναγνωρίζει τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε ένα θεσμό, όπως η Δικαιοσύνη, που ως τμήμα του κρατικού μηχανισμού έχει από τη φύση του την αποστολή να στηρίζει και να δικαιώνει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και στους ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτόν και υφίστανται μαζί με το λαό τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.   
Ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των δικαστών και εισαγγελέων, γιατί υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ. Μειώνονται οι αποδοχές τους, εντατικοποιείται η εργασία τους, συνεχίζεται η υποβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων. Παράλληλα, θεσπίζονται συνεχώς αντεργατικοί νόμοι, αυξάνεται η ποινικοποίηση των αγώνων, καθιερώνονται νέοι θεσμοί, π.χ. η «πρότυπη δίκη», που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου των δικαστών, ιδίως των κατώτερων βαθμίδων, στη μετατροπή τους σε διεκπεραιωτές της νομολογίας των ανώτατων δικαστηρίων. Η  Δικαιοσύνη δηλαδή γίνεται ακόμη πιο ταξική, στην υπηρεσία της οικονομικής ολιγαρχίας.
Να κατανοήσουν και οι ίδιοι πως η   αιτία  για όλα τα δεινά που υφίσταται σήμερα ο εργαζόμενος λαός, μαζί και οι δικαστές, είναι κοινή.

Εμείς όπως καταλαβαίνετε και από τις τελευταίες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Μαγνησίας δεν πρόκειται να υποστείλουμε ούτε για μια στιγμή τη δράση μας, τις παρεμβάσεις μας. Ιδιαίτερα σήμερα που αγριεύει ο πόλεμος, συνεχίζεται η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ απέναντι στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Όσοι εξυφαίνουν σχέδια για τον περιορισμό της δράσης του Κόμματος, και οι ομάδες «αγανακτισμένων πολιτών» που καλούνται να τα υλοποιήσουν, πρέπει να πάρουν υπόψη τους ότι οι κομμουνιστές δεν λυγίζουν.
Δεν λύγισαν σε πολύ δύσκολες στιγμές, να τους θυμίσουμε το «ιδιώνυμο» του Βενιζέλου, τη Μεταξική δικτατορία, το έπος της Εαμικής Αντίστασης, το μεγαλείο του ΔΣΕ, τα έκτακτα στρατοδικεία, τα ξερονήσια και τις φυλακές.
Κι επειδή μέσα σε όλα τα άλλα αναφέρουν και το μνημείο στο ΄΄Καζανάκι΄΄, ας μελετήσουν την ιστορία και την περήφανη στάση των αγωνιστών που στήθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα σε εκείνο εκεί το χώρο. 
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, ανεξάρτητα από διαφορές που ενδεχόμενα έχει με την πολιτική και την ιδεολογία μας, να σταθούν κοντά στο Κόμμα, το γνωρίζουν από τους αγώνες που δίνει καθημερινά, να το περιφρουρήσουν από τέτοιου ή άλλου είδους επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger