Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νέα κάθοδό τους στην Αθήνα για την ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία αύριο Πέμπτη ετοιμάζουν αστυνομικοί και πυροσβέστες στη Μαγνησία

Νέα κάθοδό τους στην Αθήνα για την ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία αύριο Πέμπτη ετοιμάζουν αστυνομικοί και πυροσβέστες στη Μαγνησία. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ευαγγελισμού στη 1.30 μ.μ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας κάνει λόγο για ακινητοποίηση και διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας από τις νέες περικοπές στις μισθολογικές και λειτουργικές δαπάνες που περιλαμβάνονται στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών.

«Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε και επικρατήσει η απογοήτευση και η απραξία τότε θα έχουν επιτύχει τα σχέδιό τους. Δεν λυγίζουμε στην οικονομική χρεοκοπία. Τη ζούμε ήδη, αλλά είμαστε ακόμη ζωντανοί. Η χρεοκοπία της αξιοπρέπειάς μας, της ιστορίας και εθνικής μας συνείδησης, δεν θα περάσουν. Κινδυνεύουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κάθε νόμιμο μέσο. Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει. Για να υπάρχουν Αστυνομικοί αξιόμαχοι και αξιοπρεπείς. Μπορούμε να αποτρέψουμε την θανατική μας καταδίκη. Όλοι μαζί στον αγώνα μέχρι τέλους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

«Δεν είμαστε δούλοι...»
Για τη συμμετοχή στην αυριανή ένστολη διαμαρτυρία ενημέρωσε με χθεσινή ανακοίνωση η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας. «Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά, «ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας, δεν θα μείνουμε απλοί θεατές, ούτε θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα των «σωτήρων» της τρόικας. Ο ένστολος έχει περιέλθει σε δεινή θέση σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Από το 2009 οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών μας ανέρχονται από 28,74% έως 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε αυτές που οφείλονται στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών, τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο...».

Η Ένωση καλεί τα πολιτικά κόμματα, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. «Εμείς και οι συνάδελφοί μας δεν ανήκουμε σε καμία κατηγορία «ειδικών» και δήθεν προνομιούχων μισθολογίων. Η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας, με βασικό μισθό 683 ευρώ. Γνωρίζουν επίσης τα ακατάστατα ωράρια και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κ.λ.π.», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger