Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΝΙΚΗ! ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ!

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ -ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ-  ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες η κυβέρνηση, (βλ. προηγούμενο ρεπορτάζ εδώ κι εδώ) και συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναγκάστηκε κάτω από την πίεση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, να αποσύρει την τροπολογία-προσθήκη του για κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
Η κυβέρνηση με την προωθούμενη ρύθμιση για κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του Ο.Ε.Κ και του Ο.Ε.Ε. επιδιώκει, σε εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου –μετά την απαράδεκτη κατάργηση των δύο φορέων και συγχώνευση μέρους του έργου τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ - να βάλει οριστικά ταφόπετρα στους δυο αυτούς οργανισμούς  και στο κοινωνικό τους έργο , παρ' ότι δεν επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι μια ρύθμιση η οποία εντάσσεται στο σχέδιο της μείωσης συνολικά κατά 5% των εργοδοτικών εισφορών (μη μισθολογικό κόστος 3,9% + 1,1 % εισφορές υπερ ΟΕΚ και ΟΕΕ) και η οποία πέραν των άλλων συνιστά ένα ακόμα πλήγμα για τα καταρρεοντα ασφαλιστικά ταμεία. 
Πιο συγκεκριμένα, με την επιχειρούμενη κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στον ΟΕΚ και ΟΕΕ θα χαριστούν 247 εκατ. ευρώ ετησίως στις  μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις. Θα χάσουν, όμως, τη δυνατότητά τους για διακοπές 300.000 εργαζόμενοι που επωφελούνταν από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι την επιδότηση ενοικίου τους και στεγαστικών δανείων τους ή τη δυνατότητα ένταξης σε στεγαστικά προγράμματα. Επίσης θα χάσουν έσοδα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουρισμού, ψυχαγωγίας και κατασκευών, που επωφελούνταν από τα κοινωνικά προγράμματα αυτών των Οργανισμών, με κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας.
Ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος του τομέα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο του Υπ. Εργασίας, σε δηλώσεις του για το θέμα σήμερα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι : «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνεχίζει τον αγώνα και τις πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες του για να ανατραπεί και επί της ουσίας η μνημονιακή κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, για την επανασύσταση, αναβάθμιση και τριμερή χρηματοδότηση των δυο αυτών Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και εκκρεμεί η συζήτηση στη Βουλή της σχετικής πρότασης νόμου μας, που έχουμε καταθέσει πριν 3 μήνες στη Βουλή».
Για την πρόταση νόμου δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger