Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΛΑΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, με αφορμή το αίτημα εννέα αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων ακτημόνων της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου Νομού Μαγνησίας, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου για τη βέλτιστη αξιοποίηση του κτήματος Κάρλας προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.
Όπως σημειώνεται στην Αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας, τα μέλη των συλλόγων και συνεταιρισμών της περιοχής ζητούν να μην εφαρμοσθεί ο νόμος 4061/2012 και να παραμείνει η διαχείριση του κτήματος Κάρλας σύμφωνα με όσα προέβλεπε ο νόμος 138/1975. Ουσιαστικά, προτείνουν να παραμείνει η διαχείριση του κτήματος Κάρλας ως έχει και, παράλληλα, αφενός στη μίσθωση του κτήματος να συμμετέχουν αποκλειστικά οι όμοροι συνεταιρισμοί της λίμνης και αφετέρου να προωθηθούν συνεργασίες με φορείς της περιοχής για το μέγιστο οικολογικό και οικονομικό αποτέλεσμα.
Ο κ. Νάκος δήλωσε σχετικά: «Ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που ο πρωτογενής τομέας καλείται και πάλι να καταστεί πρωταγωνιστής στον εθνικό στόχο για ανάταξη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να στηρίξουμε τον Έλληνα παραγωγό αλλά και να δώσουμε κίνητρα και μέσα για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών, καθιστώντας την περιφέρεια βασικό μοχλό της αναπτυξιακής προσπάθειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger