Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Στήριξη των απόρων της Αλοννήσου

που χρίζουν βοηθείας. Τα δεκάδες προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της οικονομικής κρίσης και οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, αποτέλεσαν το έναυσμα για την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης, που έχει ήδη υπερψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου και έχει τεθεί προς επικύρωση στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Η επιτροπή αλληλεγγύης δημιουργείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια, θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στους δημότες μας. Θεωρώ ότι η επιτροπή έπρεπε να συσταθεί, έτσι ώστε να αξιολογεί και να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος, για να βοηθήσει σε όποιο βαθμό μπορεί, τις ομάδες πληθυσμού που έχουν πραγματική ανάγκη».
Μέλη της παραπάνω επιτροπής θα είναι ο Δήμαρχος του νησιού, ένα μέλος της ομάδας μείζονος μειοψηφίας, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου κ. Αθανασίου, ο εφημέριος της Αγίας Παρασκευής, π. Αβραάμ Αποστολίδης και μια υπάλληλος του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει σφαιρική εικόνα, αντικειμενική θεώρηση και αξιολόγηση των αιτημάτων που διατυπώνονται.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχουν αναπτυχθεί δεκάδες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στην Αλόννησο και στο πλαίσιο αυτό έχουν διοργανωθεί συναυλίες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα είτε υγείας είτε οικονομικά. Παράλληλα «στην διάρκεια της φετινής χρονιάς προσφέραμε οικονομική βοήθεια σε ορισμένους Δημότες μέσω ενός κωδικού που αφορά απόρους, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και θα το επαναλάβουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο, εάν παραστεί και πάλι ανάγκη» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger