Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ισραηλινό ρεσάλτο στο πλοίο για τη Γάζα Πριν λίγη ώρα

Πριν λίγη ώρα άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ εισέβαλαν στο φινλανδικό πλοίο «Estelle», που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί από τον εκπρόσωπο των ισραηλινών Αρχών ότι έξι πλοία του πολεμικού ναυτικού παρεμπόδισαν την πορεία του πλοίου. Αυτή την ώρα, αγνοείται η τύχη των επιβατών ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής εξακριβωμένες πληροφορίες για το τι συνέβη μετά την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων.

Στο ιστιοφόρο επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη (εν πλω στα διεθνή ύδατα, 12 μίλια νότια της Κρήτης) πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας.

Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το ιστιοφόρο «Estelle» στην έναρξη της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

«Θα ήθελα πριν ξεκινήσω την εισήγηση για τα θέματα που αφορούν τη σημερινή συνεδρίαση να κάνω μια αναφορά σε ένα μικρό ιστιοφόρο, στο ιστιοφόρο Estelle,σε ένα καράβι που κουβαλάει φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, κυρίως, όμως, μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, ειρήνης και αδελφοσύνης που πλέει τούτες τις ώρες στα ήρεμα και ζεστά νερά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και κατευθύνεται σε ένα φιλόξενο, πλην όμως αποκλεισμένο λιμάνι, στο λιμάνι της Γάζας.

Σε αυτό το ιστιοφόρο επιβαίνουν δυο μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Και θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την αμέριστη συμπαράστασή μας, αλλά και να τονίσω ότι αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτήν την αποστολή ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συμμετέχουν δυο μέλη της Κοινοβουλευτική μας Ομάδας. Δυο γνήσιοι εκπρόσωποι ενός λαού που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δημοκρατία 2,5 χρόνια τώρα και οι οποίοι κομίζουν μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα λαό που χρόνια τώρα δοκιμάζεται και περήφανα αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συμβολικό μήνυμα.

Γνωρίζω, βέβαια, ότι οι εχθροί της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών έχουν ισχυρά όπλα. Ας γνωρίζουν, όμως, και αυτοί ότι πιο ισχυρό όπλο απ’ όλα τα οπλικά συστήματα είναι το όπλο της αλληλεγγύης των λαών. Και αυτό το ισχυρό όπλο εμείς απέναντι σε κάθε λαό, ακριβώς επειδή θέλουμε να αξιοποιούμε αυτό το όπλο και για τη δική μας προστασία και θέλουμε τούτη την ώρα την αλληλεγγύη όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, το όπλο της αλληλεγγύης θα το έχουμε ψηλά στις αξίες και τις δράσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger