Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης στις 14-15 Οκτώβρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...
Εργαζόμενων εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών-τριων σε:
      -φροντιστήρια κάθε είδους (Μ.Ε., Ξ.Γ., ΑΣΕΠ, κ.λπ.)
    -ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, ΕΕΣ
      -ιδιωτικές και δημοτικών επιχειρήσεων σχολές χορού, μουσικής, γυμναστήρια, ωδεία
   -ιδιωτικούς και δημοτικών επιχειρήσεων παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
*Πληροφορίες / Εγγραφές : Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή,11πμ-1μμ.
(:  2310-265 730  , e-mail:  somiekth@gmail.com   , ιστοσελίδα:   www.smeth.gr

Ψήφισε στήριξε το κοινό σωματείο όλων των εκπαιδευτικών.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/10/12: 10πμ - 6μμ
     ΔΕΥΤΕΡΑ 15/10/12:  9πμ - 1:30μμ,
στο Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης, Αριστοτέλους 32
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες-οι εκπαιδευτικοί & εκπαιδευτές-τριες σε Φροντιστήρια Μ.Ε. και Ξένων Γλωσσών σε ΙΙΕΚ ,ΚΕΚ και αλλού, παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα των μέχρι τώρα Μνημονίων η ντόπια τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δηλώνει την αφοσίωσή της σε αυτά. Δια στόματος Σαμαρά, δίνουν εγγυήσεις προς τους δανειστές-τραπεζίτες ότι θα πάρουν τα χρήματά τους και παράλληλα σκάβουν κυριολεκτικά τον λάκκο των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με νέα σαρωτικά μέτρα (που ξεκίνησαν από τα 11,5 δις και κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα τα φτάσουν). Καθημερινά μας απειλούν ότι αν δεν δεχτούμε τα μέτρα τους, τότε θα χρεοκοπήσουμε, ότι μετά θα επικρατήσει το χάος. Η αλήθεια όμως είναι ότι  αν τα νέα μέτρα περάσουν και πολύ περισσότερο αν εφαρμοστούν, τότε η ανθρωπιστική κρίση θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
Οι εργοδότες, το μεγάλο ιδίως κεφάλαιο, με τα «επικαιροποιημένα» Μνημόνια και τους διάφορους μηχανισμούς στήριξης» νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία τους και έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου διαρκή επίθεση στα όποια δικαιώματά μας. Με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων επιβάλουν την πλήρη ατομικοποίηση και εξαθλίωση των εργαζομένων μιας και θεωρείται νόμιμο πλέων ωρομίσθιο τα 3ευρώ,75  μικτά!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν πρέπει να υποκύψουμε στις εκκλήσεις των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και των «παπαγάλων» τους για νέες θυσίες. Πρέπει να ξεφύγουμε από κάθε μορφή ατομικοποίησης και παθητικοποίησης. Εδώ και χρόνια μας κυριεύουν οι φόβοι της ανεργίας, οι αυταπάτες ή «η ελπίδες» ότι αυτή η κατάσταση θα είναι προσωρινή, ότι γρήγορα θα βάλουμε την ζωή μας σε τάξη. Πρέπει να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε δυνατό σωματείο που θα επιβάλει καλύτερες συνθήκες εργασίας και θα μας κάνει να νοιώθουμε ασφαλείς.
Πρέπει να ξεφύγουμε από όλα αυτά που χρόνια τώρα μας έχουν οδηγήσει στο να μην μιλάμε, να μην διεκδικούμε, να έχουμε υποταχθεί και εμείς στη λογική στήριξης της αγοράς, των κερδών και του ανταγωνισμού. Να ξεφύγουμε από το κλείσιμο στον εαυτό μας, από τη συνήθεια να κοιτάμε να τα βολέψουμε μόνοι μας, από την αυταπάτη ότι μπορούμε μόνοι μας να γλιτώσουμε.
Πρέπει να ξεφύγουμε από κάθε συντεχνιακή λογική ή λογική αυταπάτης ότι μια ορισμένη ομάδα ή στρώμα μπορεί από μόνη της να σωθεί, μια δοκιμασμένη και αποτυχημένη για χρόνια πρακτική. Να ξεφύγουμε από συντεχνιακές λογικές και πρακτικές σωματείων που θεωρούν ότι άλλο είναι οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, άλλο των φροντιστηρίων ή Κέντρων Ξένων Γλωσσών, άλλο οι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ, των παιδικών σταθμών κτλ., Λογικές που χρόνια μας διαιρούν, μας διασπούν και μας αποδυναμώνουν.
         Με δυναμικούς αγώνες όπως οι αγώνες του Σωματείου μας στα φροντιστήρια Σύστημα, Πεχλιβανίδη, Μπαχαράκη και αλλού,  αποτέλεσαν και αποτελούν παραδείγματα για το πώς πρέπει να παλεύουμε και να νικάμε. Ο μοναδικός δρόμος για να σώσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας αλλά και την ίδια την κοινωνία από τον Αρμαγεδώνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν  οι καπιταλιστές, οι εργοδότες μας, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ και οι κάθε λογής δανειστές και τραπεζίτες είναι οι πιο άμεσοι, αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι αγώνες και το «κλειδί» για αυτό είναι το θέμα της άμεσης/ενεργητικής συμμετοχής του καθενός στην οργάνωση αυτών των αγώνων.  
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ 
Σε όλη την Ευρώπη έχουν ξεσπάσει μεγάλοι αγώνες ενάντια στα νέα μέτρα που επιχειρεί να επιβάλει το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες που μοναδικό στόχο την διασφάλιση των κερδών τους και όχι την διάσωση της κοινωνίας. Η λύση δεν θα έρθει από κανέναν σωτήρα, από κανέναν πεφωτισμένο ηγέτη ή κόμμα, συνδικάτο ή συνδικαλιστική παράταξη, χωρίς εμείς οι ίδιοι να κάνουμε κάτι. Αν σε αυτή την περίοδο που έχει ανοιχτεί μείνουμε απλοί παρατηρητές τότε σίγουρα θα μας εξοντώσουν.

Πρέπει να επιβάλουμε την λογική «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη». 
·           Όχι στην καταπάτηση των συμβάσεων
·           Άμεση κατάργηση όλων των Μνημονίων
·           Διαγραφή του Χρέους
·           Δημόσια Δωρεάν Παιδεία & υγεία, για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger